Pokaż pełną wersje : Dwarf Guardy
Mam pytanie: jaki musze miec lvl, skille i eq knightem, zeby oplacalo mi sie expic na dwarf guardach zbierajac tylko steel helmety, axe ringi i small amethysty?
Z tego co wiem to knightem się nie chodzi na dwarfy guardy -.-
Ja wiem ze sa lepsze expowiska ale sie pytam konkretnie o guardy.
Ja ostatnio próbowałem tam knightem expić i nie polecam hehe straszny waste ;/
knight 38lv skille 75/75 eq crus. helmet crown armor knight legs vampire shield bs/gs platinum amulet i buciki :P
A więc jeśli chcesz na tych guardach zarabiać skilluj do 90/90 albo wyżej :P i jakiś 50-60 lv hehe
Jesli to jest waste przy twoich statsach no to sie wlasnie pytam od kiedy mozna tam chodzic i zarabiac zbierajac tylko to co wymienilem:p
Vizharan
03-09-2006, 10:21
ta a palladynem niehcodzi sie na poh <lol123456>
knighte od vlla 35 skille najlepiej powyzej 75/75 - c set demonka (bic z dwurecznej (gs , d lance , wh) i duuuuzoooouhow :)
Exp bardzo fajny , waste - waste jest zawsze czasami nawet sie zwraca :PP
Według mnie powinieneś na 70-80 level oraz skilach 85+. Zawsze warto miec gfb oraz (jeżeli pacc) "exori". Walcz tylko z dwoma, jeżeli bedzie wiecej to zrób tak zeby byly tylko 2!! Jezeli będziesz tak expił powinieneś szybko wbijać lvl, ale guardy to waste.
@edit
Sorka zapomnialem o eq.
Ofkoz jak najlepszy ;) ale C set i demon shield oraz dwureczna broń jezeli juz masz Magi sworda to 1 reczna.
Hmmm z tego co ja wiem to knighci raczej omijają guardy , jednak jesli juz chcą na nich expic to mają 40+ lvl skille 75+/75+ . A co do Eq to : Cruz helmet , DSM , K legs , F axe/B sword/S staff , p ammy i vampire shield .
I jeszcze jedno jeśli mialbyś zamiar zbierac tylko steel helmety i small amethysty to raczej za dużo tego nie zbierzesz . Moim znadniem to tylko strata Uh , lepiej wykorzystac je na Elf Fortress lub innym miejscu.
Mam zamiar zbierac tylko rzeczy ktore wymienilem w temacie. Prosze odpowiadac zakladajac zbieranie tylko tych rzeczy. Na moim serwerze jest w ch*j i ciut ciut noobow wiec o lootbagu moge zapomniec. A poza tym nie mam nawet zrobionego postman questa wiec juz w ogole udreka z tachaniem loota.
45~ lvl 80/80 jakis i jedziesz. Bierzesz Gsa/Dl/Wh i expisz. Co do tych Steel Helmetów, Double Axów i Amethystów, to ja swoim pallem na guardach od 15 do 25 lvla wylootowałem tylko 3 Amethysty, ze 3 Steel Helmty i ze 3 Double Axy :D Może miałem pecha albo to normalka ;d
A eq, C arm K legi Crus Helm i P ammy myślę, że powinno wystarczyć
Napewno podajecie mi lvl, skille i eq wystarczajace do oplacalnego expienia na dwarf guardach tylko zbierajac rzeczy wymienione w temacie?
Ares de'Buchanan
03-09-2006, 11:01
Zeby Ci sie oplacalo zbierajac tylko to co wymieniles to przydalaby Ci sie moja postac ;)
lvl 90+
skille: 90/88
Eq:
- SCA
- RH
-DSM
-G-LEGS
-SB
-MMS
Teraz mozesz isc z paroma mfami i expic.
Co do lootbaga... w ogole ich nie robie.Chyba że ze scalakow. Jak mi sie plecak zapelni lootem to ide go wyslac i wracam expic. Mam zrobionego postmana.
I tak jak ktos powiedzial wyzej: stawac tak zeby cie bily max 2 guardy. Expienie z bronia dwureczna na guardach to masakra. Gram na non-pvp i potrafilem wygonic z kopalni goscia lvl 70+ lurujac mu pare guardow. Obrywal niemilosiernie.
Ale bez skilli 85/85 nie polecam.
Aha.... i ring bierz ze soba... zawsze to 4 skilla na plus.
@up
Thx. Wreszcie ktos doswiadczony sie wypowiedzial. :)
A co do tego sposobu zbierania loota to chyba tez bede tak samo robil bo na moim serwerze jest tyle noobow ze nawet pustego baga w jaskini ratow zabiora. :(
Ares de'Buchanan
03-09-2006, 11:34
Ale przy takim lvl, skillach i eq to guardy traktuje juz tylko jako czysty zarobek na pare bp uh/hmm zeby potem sobie zwastowac to na DLach Dragach (oczywiscie jak nic nie wypadnie ;) )
Zuzyje pare mfow góra i z tego mam bp uh.
No ok, wlasnie o to mi chodzilo od kiedy bedzie zarobek :)
Mi sie ledwo zwracalo bijac dg w labiryncie na 79 lvlu przu skillach 87/85 z gsem. A co dopiero teraz, gdy bija jak szalone. W 70~ paladyna w knight secie czesto wchodza hity za ponad 100~ z kusza.
O lol, jak niektore odp przeczytalem to az mi sie slabo zrobilo, Sorry.
Co do expienia na dwarf guardach jezeli juz o tym marzysz to tyle ci powiem:
1)Exp calkiem calkiem jezeli znasz dobry cave i nikt ci sie nie wladujeX(
2)Eq, moim zdaniem np. c secik, sb/bohy, rh/crus, i bron jednak jednoreczna.;) Bo swoim knightem [lvl 58 ;)] expie i wale z f axe + axe ring i ida guardy loozno,
3)Miej wiecej niz 4 bp uha na sobie, bo czasami guarda wezmiesz na 2 hity, a czasami mozesz zuzyc 2 uhy,
4) Jednak mimo wszystko nie polecam samych guardow bez minimum 70 lvl i skili 80+ bo to sie nie zwraca kompletnie. Radze ci wybierac Cavy z guardami i Soldkami (wiadomo, kusze, dwarven shieldy, etc.) <--wiem ze chcesz guardy ale posluchaj sie ^^
Zycze milego Expienia
Cya
Krzychos_CALMERA
03-09-2006, 12:21
hmm te rzeczy które wymieniłeś lecą z guardów żadko .. więc se raczej nie pozbierasz... ja kiedyś robilem tak ze zbieralem tych itemkow tyle ile mialem capa ,bieglem wyslac parcelem i tak kilka razy..( kilkanascie ) ... nie polecam guardów.. guardy to od skilli 80+ i lvl 70+ ...
Dla knighta do expa to najlepsze są cyklopy.
Hahaha, a co ty możesz wiedzieć?
@Topic
Radzę sobie Guardy jako takie odpuścić, dużo więcej zarobisz na miejscówkach z Guardami i Soldami niźli na samych Strażnikach.
Hahaha, a co ty możesz wiedzieć?
@Topic
Radzę sobie Guardy jako takie odpuścić, dużo więcej zarobisz na miejscówkach z Guardami i Soldami niźli na samych Strażnikach.
Co racja to racja, Soldki + Guardy to dopiero jest exp i zarobek :cup: radze jezeli masz mniej niz 70/70 to ewentualnie mozesz brac dwureczna bron, ale jesli wiecej to tylko i wylacznie jednoreczna + ring.
Dymek_sc
04-09-2006, 08:41
ja jestem 23knightem i expie sobie...i tak zle nie jest...
Ja ostatnio próbowałem tam knightem expić i nie polecam hehe straszny waste ;/
knight 38lv skille 75/75 eq crus. helmet crown armor knight legs vampire shield bs/gs platinum amulet i buciki :P
A więc jeśli chcesz na tych guardach zarabiać skilluj do 90/90 albo wyżej :P i jakiś 50-60 lv hehe
;O ja na 23lv skile 80/73 5mlv expie se na nich i nie jest tak zle...:P:evul:
lol GŁOWA CIE BOLI !!!!!!!!!!!!!??????? byles kiedys na guardach knightem moze byles ale na skillach 50/50...
@topic
bylo juz duzo teamtow zeby sie oplacalo to skille 75/75 chociaz ja swoim knightem expie na 69/68 ale mam dobre eq i mi mało robia
podaj eq;)
@up a ty qrwa byłeś kiedyś na guardach ?
Ja ze skilami 80/80 - 45 Knight. EQ rh, g armor, k legi, pirate boots, Giant sword, p-ammy i dopiero teraz jako tako to idzie. Chociarz nie zawsze sie zwraca !!!.
Fajni jestescie.
Po co chodzic na guardy skoro mozna expic o polowe szybciej trenujac 3x mniej ? Dlatego sie nie chodzi na guardy, chyba ze ma sie juz chara tak wyskillowanego i wyposazonego jak panowie pare postow wyzej ...
74/78 z porzadnym eq ( GA i wyzej ), wyciskalem do 20k/h w niezlej jaskini z samymi guardami robiac po 300-400 expa srednio na uhu. Na elfach - do 35k/h robiac do 5k expa na 1 uhu. Ale jesli ktos chce na sile skillowac do 85/85 i pakowac sie do jaskini to kto mu broni.
Ares de'Buchanan
06-09-2006, 00:48
Moze i da sie wiecej wyciagnac expa na elfach.... nie wiem.... rzadko patrze na to ile mi expa wpada na godzine, ale na pewno na elfach nie ma takiego zarobku jak na guardach :P Oczywiscie jezeli masz juz dosc dobra postac.
Z twoja postacia moze i tak, z moja byly same straty, a wcale slaba nie jest.
Od zarobku sa minosy - szybko, latwo i bezpiecznie.
Poza tym nie 'wiecej' tylko 'znacznie wiecej'.
Dlaczego knighci powinni omijać guardy?? ja na guardach expiłem od 45 do 83 lvlu i jakoś nie traciłem.ze swordem 87 zawsze mi sie zwracało za uhy samą kasą co leciała,a lootbag to juz czysty zysk
Gagagigo
06-09-2006, 14:12
próbowalem moim knajtem na skillach 75/75 i to byl waste, ale sądze że na skillach 80/80 guardy to dobre miejsce na zarobek (uzywaj uhów tylko w ostatecznosci, a tak to mana fluid + exura)
bartii10
06-09-2006, 14:28
a oc powiecie na druta z rempest rodem? zasieg jest 1 kratka to tak jak knight. opaca ise tam drutem expic? chyba za duzo hitow sie zbierze od dwarfow.
Dlaczego knighci powinni omijać guardy?? ja na guardach expiłem od 45 do 83 lvlu i jakoś nie traciłem.ze swordem 87 zawsze mi sie zwracało za uhy samą kasą co leciała,a lootbag to juz czysty zysk
Lopatologicznie: ty trenowales 500 godzin, ja okolo 100, expimy tak samo szybko, mnie to kosztuje minimalnie wiecej. Juz wiesz dlaczego guardy sie nie oplacaja ?
hehe omijaj guardy na odleglosc.Radze ci cycki.... z dobrym lvl na poh (od 40lvl) a z 70 mozesz na fortece orcow isc (tylko z 4 bp uh i z 1gfb i 1 hmm) tak ci radze a guardy zostaw w spokoju.:D
tomektrz
06-09-2006, 15:33
A co z druidem? czy opłaca mi się iść przed 27 lvlem tzn. mozliwoscia przywolania Monka (oczywiście z blokerem)? I ewentualnie jakie runy zabrać?
Sir Sire
06-09-2006, 15:34
@up
nie wiem czy by się opłacało z blokerem i z monkiem, jak już bloker to monka nie przyzywaj ;)
a runy...gfb na wieksze grupki ;)
tomektrz
06-09-2006, 17:45
@up
Źle mnie zrozumiałeś. Chcę iść albo z blokerem, albo z Monkiem. I pytam co opłaca się bardziej.
Witam.Moim zdaniem:
LvL-50+
Skills-80/80+
Eq-Przynajmniej Crown Set , Rh lub Crusader , Demonke , i bylo by dobrze jesli bys bil bronią 1 reczną.
Jezeli chcesz zarabiac na guardach to musisz miec dobre skile i eq , zeby duzo nie tracic na uh'y
Pozdrawiam;)
AdiTheMaster
06-09-2006, 19:01
Bron Boze nie bierz broni dwurecznej... wtedy to dopiero jest waste jak sie dostaje hity 60-80~ za kazdym razem...
Lvl : 40 w gore
Skille: 85/85 najlepiej z ringem
Od lvla 40 powinienes miec Eq: DSM, k-legi, p-amulet, rh, sb (na co boh skoro chce sie obrywac jak najmniej hitow?) conajmniej demon shield i bs/f-axe/s-staff nop i oczywiscie sword/axe/club ring
profesor w dziedzinie guardologii stosowanej mr. Wiatrak:
poczynajac od lvli 25 skilli 70 i spike sworda expiac na soldach przez dorwanie gsa na 35lvlu i 80 skillu zapuszczajac sie na pojedyncze gaurdy az w koncu skillu 85 lvl 50 do teraz guardy byly mi zawsze bratnie. jedynym ich mankamentem jest resp... w godzinach porannych na hellu nie bylem w stanie zrobic wiecej niz 30k/h jednak w godzinach popoludniowych exp siegal 45k/h teraz po update gdy stojac poziom nizej nie blokujesz spawna wyzej ten exp moze odrobine wzrosnac
nie mowie tutaj o kasie ktora zarobilem siedzac zawsze z gsem zwykle ze 100% zwrotem + profit jednak uwazam ze wyprawa na gauardy bez skilli conajmniej 80 nie zwroci sie (wyprawa na caly dzien rownala sie wzieciu ok 25bp uh ale sie zwracalo nawet po cenie 3k/bp)
niby gaurdy to nie exp dla knighta a czemu zawsze kopalnie sa ta oblegane? turysci? pamietam wielkie woje w czasach ferii 2005 kiedy to srednio 10 osob czatowalo na jedna kopalnie i mysle ze nie robili tego po to by wastowac czas bo jak porownuje of z 3 osobami(a zwykle jest ich wiecej) to guardy moga wypasc lepiej.
niby gaurdy to nie exp dla knighta a czemu zawsze kopalnie sa ta oblegane? turysci? pamietam wielkie woje w czasach ferii 2005 kiedy to srednio 10 osob czatowalo na jedna kopalnie i mysle ze nie robili tego po to by wastowac czas bo jak porownuje of z 3 osobami(a zwykle jest ich wiecej) to guardy moga wypasc lepiej.
Guardy dawaly 185 expa, nie wiem czy chodzi Ci o ferie gdy nie bylo jeszcze tombow i scarabow. Uhy byly po 2-2.5k za bp. Teraz juz ludzie expia z przyzwyczajenia.
niby gaurdy to nie exp dla knighta a czemu zawsze kopalnie sa ta oblegane? turysci?
Przyzwyczajenie + niemyslace 12 letnie dzieciaki z wysokimi skillami .. Wystarczy ze ktos napisze w poradniku o guardach, zaraz glupie polaczki bezmyslnie zaczna trenowac zeby kiedys ( czyt. po 450 godzinach ) wyruszyc na, mile skadinand, krasnale. Nie poszukaja lepszego miejsca tylko beda na sile cisnac 15k/h.
@down, nie przecze, sek w tym ze na guardach tez sie tyle da zrobic ;p
Guardy mialy 185 expa jak ja mialem 25lvl sorcem i myslalem ze niedlugo ide na demony :P po summer update 2004 guardom spadl exp do 170 a zimowy do 165 jak dobrze pamietam(jak ank doszlo to spadl im exp na pewno)
Scaraby tez sa dobrym expem ale tam nigdy nei zrobilem wiecej niz 33k/h(w bardzo dobrych przypadkach) na skillu 85+ wiec 30-100 lvl to byly soldy/slimy(na poczatku) guardy/scaraby i od 95lvl dragi
A owszem nei bylo runek w sklepach to bylo 2,5-3k bp ale na 70lvl z 3,5k bp (sklep) wychodzilem na +
teraz na 103lvlu znow mysle o guardach do expa bo intryguje mnie nowy spawn system moze dam rade do 50k/h dojechac? Oo
edit:
@up
15k/h to ja na larvach knightem 60/60 robilem -.-
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.