Pokaż pełną wersje : Orc fortes i 28lvl sorc
Czy opłaca mi się expic na orc fortes z monkami albo z jakomś inną taktyką proszę o szybką odpowiedzź
@Up
Czemu nie ?...
Bierze pare 2 różczki, dragonbreath i plague pare ihów, hmmów i jedzie. Robi lootbag z tych wszystkich shitów i jest dużo na +
Gollum123
03-09-2006, 16:51
Bierze pare 2 różczki, dragonbreath i plague pare ihów, hmmów i jedzie. Robi lootbag z tych wszystkich shitów i jest dużo na +
Na pewno mu ihy dużo dadzą, jeśli go kilka zerków dopadnie...
a jak bym z sumował dsa lub monka pomogło by mi cos?Czy summony szybko by padały?
Napewno dasz rade bieżesz 2 bp mf bp hmm bp gfb i To CI SIE ZWRACA
Na początku powitanie rozwalasz bez sumonów lidera z hmm i wanda tak jak reszte :) i zerki z hmm potem wchdozisz dalej all z rugi i tam jest cyc 2 shamany i ze 4 zerki to gfb i hmm góra duł.Robisz lootbaga z maców halbard(z zerków)itp na 98 % ci sie zwróci zależy czy amsz farta mi z 30 wypadów tam kngihtem jestesm 25 razy na plusie ;P mozesz tez nizej ale juz sumony nizej :) powodzenia :P
a summony jakie summowac??Monki,dsy?
pomoga ci ale nie na zerki i jak cos to chyba monk bo sie leczy
ok to ide sprawdzic czy mi się uda:)
powodzenia jak cos to napsiz nam :)
a a mam pytanie jest tam jakaś skrzynka zeby wysłac loot parcelem?
lootbaga do venore musisz doniesc a jak masz pacca to tam skrzynka jest(muisz miec wykonanego postman questa)
Ok thx będzie cięzko donieśc do veno:)
lordvatt
03-09-2006, 17:21
@Fluro
NIezly jestes. Z monkami na berserki, co z tego ze sie lecza? Moge sie zalozyc ze 1 zerk zabije takiego mniszqa bardzo szybko. Po 2.
Orc Fortres to nie jest miejsce dla klas czarodziejskich.
Xsardas'Phee
03-09-2006, 17:36
powiem tak jesli sie umie to sie bedzie dalo expic w srodku of
ja osobiscie expilem tam od 30 lv moim druidem
ma poczatek wybijasz wszystko gfb stawiasz 2 monki i zjedziesz, byle nie za szybko
miej zawsze w pogotowiu uhy i ihy bo czasami po 4 zerki wyleca i masz po monkach
exp niezly loot tez ja z 1 hunta potrafilem przyniesc 20k+
najpierw radze wybrac sie tam z jakim kolega zeby obczaic gdzie sie co respi i w jakich ilosciach
co do loota jesli nie masz postmana to za mostem krasnali jest poczta i tam mozna bezpiecznie wyslac loot :)
@ wszyscy up
po co sie odzywacie jak na of nie byliscie pewnie ani razu
Duch Niespokojny
05-09-2006, 20:28
@Fluro
NIezly jestes. Z monkami na berserki, co z tego ze sie lecza? Moge sie zalozyc ze 1 zerk zabije takiego mniszqa bardzo szybko.
Nie chodzi tylko o to, że się leczą, ale też że mają bardzo dobrą obronę i bardzo sprawnie blokują ciosy zerków. Atak jednego berserkera monk wytrzyma bez problemu. Z dwoma też sobie poradzi, jeśli je szybko ubijemy. Dopiero większa ich ilość może sprawić kłopoty.
@up
Wiesz jaki monk jest gowniany... :|
Uwazam ze monk nie przezyje 1 zerka... i liderach juz nie mowiac nawet, crypt shambler 1monka potrafi rozjechac ze az zal patrzec... a wy je na OF chcecie brac...
Wogole wg mnie nie jest to najlepszy pomysl (chyba ze bedzie omijal wieksze respy itp)
Pozatym tam sie respi w 1 miescu chyba drag i warlord i jakis zlom jescze :baby:
Duch Niespokojny
06-09-2006, 01:13
To co napisałem wyżej jest oparte na moim własnym doświadczeniu. Co do leadera - wali on znacznie słabiej niż berserker, więc i tu nie ma się o co martwić.
A z tego co wiem, to dragi i warlordy owszem są, ale wewnątrz fortecy, więc po orclandzie z monkami można sobie spokojnie hasać.
Kubalolz
06-09-2006, 06:47
najlepiej isc na amki jak ja od 15lvla :DD do 45 huncilem tam
pozniej zamek obok ab
pozniej...amazonki:P
pozniej pacc larvy i dragi
@UP
CO?!?!?
Amazonki do 45lvla?? 8o
A potem zamek w ab...
Nie no żeś dowalil...
To na ktorym lvlu wg ciebie na larwy isc- na 60? ...
Najlepiej odrazu kupic pacc wbic troszke lvla na trolach albo goblinach na edron a potem larwy a potem scaraby nawet do 80lvla.
@up
Wiesz jaki monk jest gowniany... :|
Uwazam ze monk nie przezyje 1 zerka... i liderach juz nie mowiac nawet, crypt shambler 1monka potrafi rozjechac ze az zal patrzec... a wy je na OF chcecie brac...
Monk wytrzyma 2 zerki, gorzej z wieksza iloscia orków. Poza tym to wszystko uzaleznione jest od tego jak szybko chcesz expic.
Możesz isć.Bierzesz ze sobą z 3 bp hmm,2bp mana fluid,i summonujesz 1 monka.W razie czegoś można zabrać ze sobą 1 bp gfb.Omijaj orc warlordy z daleka(szkoda many zycia).8o iii wrazie czego pare ih zeby monka ihnoc.
Mnie to denerwuje ,mówią że monk jest guwniany i zaraz padnie jak wyskoczą 2 zerki a nawet pewnie tam nie byli a swoją opinie wygłaszają . Ja tam nie byłem ani druidem ani sorcem , więc na ten temat sie nie wypowiadam.
Głópoty pieprzycie że aż sie włosy staja dęba. Oczywiście mozesz isc nikt Cie nie trzyma, ale najpierw powiedz ludziom ze idziesz zeby sie loot nie zmarnowal...
Byłem tam w ramach testu 65~ knightem i było niezaciekawie a mam siłe przebicia wiekszaniz 28 drut z 2 monkami. W wiekszych respach nawet summony nie pomoga bo i tak padniesz, a po mniejszych sie nieoplaca z nimi biegac bo sa to najczesciej waskie korytarzei beda sobie nawzajem bloczyc droge.
Wg mnie isc tam 28 lvl druidem to samobójstwo a nawet jeśli przezyjesz totalny waste.
Mnie to denerwuje , że monk jest guwniany i zaraz padnie jak wyskoczą 2 zerki a nawet pewnie tam nie byli a swoją opinie wygłaszają . Ja tam nie byłem ani druidem ani sorcem , więc na ten temat sie nie wypowiadam.
To po co napisales tego posta to jest forum tutaj kazdy moze napisac co mysli
Ja bym ci doradzil znaleznie innej miejscowki na exp OF to nie miejsca dla sorca/druta a juz napewno nie na twoim lvl jesli sam dojdziesz do of bez pomocy kolegow to ci moge pogratulowac
Mazur199
25-09-2006, 16:03
Expiłem tam na 28lvl z 32mlvl z 2 monkami jak jeszcze mialem facc,na lajcie dawalem rady,najlepiej wybij ten resp na wejsciu,idz na polnocny-wschód,rozwal 2 leadery,2 zerki troche orcow,orcow warriorow i spearmanow.Potem kieruj sie nadal na wschod az dojdziesz do takiej malej wioski jest tam jeden zerek i jeden orc rider,poza tym masa spearmanow i warriorow(oraz świnki :P).Tam mozna juz ubic jednego monka i expic tylko z 1,wracajac z of przechodzisz nad tymi 2 zerkami,leaderami etc i idziesz do wyjscia,tam to musisz sobie jakos poradzic z 1 monkiem,najlepiej lurowac... Loota tylko gp i sword ringi zbieralem,halberdy,battle axe jak capa starczylo...
@up Z profilu wynika ze masz teraz 47 lvl. ja poprosze filmik jak tam solo expisz. Niechodzi o to ze Ci niewierze ale naprawde niewyobrazamsobie tego i mooooze czegos sie z tego naucze.
wiecie co? najbardziej zal mi tych debili co myla of z ol.. pff. btw. nie dasz rady na of, nawet sie nie szykuj bo to strata kasy, musialbys ciagle z gfb zerki bic... a monki to genialny pomysl, przecierz takie 2 monki NAPEWNO powstrzymaja atak 4 zerkow / zerka+2leaderow / 3 zerki+2 shamany/ inna kombinacja.. ludzie pomyslcie zanim cos napiszecie-.-
re:down
czy naprawde was w tej podstawowce nic nie ucza? trzeba byc debilem.. wstawiasz zdjecie na ktorym pisze ORC LAND a po prawej ORC FORTRESS... zalosne -.- i dalej upierasz sie przy tym gdzie ty expiles itd.. to jest orc land..
Mazur199
25-09-2006, 22:27
http://img55.imageshack.us/img55/3668/mapkazb9.jpg (http://imageshack.us)
Tutaj masz obczajone gdzie expilem.2 czarnymi kropkami w małej wiosce orców masz zaznaczonego zerka i orca raidera(ta kropka nizej to rider,wyzej-zerek)
Pomarańczowym łukiem zaznaczyłem jak można obejść 2 leadery,2 zerki itp.
@Gorzki jak nie będe miał lagów to spróbuje skołować ten film...
Kolos from rodos
26-09-2006, 08:04
uwierz, są lepsze miejsca do expienia, tam możesz iść z blokerem, dla 28 sorca 3 zerki lub inna kombinacja to za dużo..zerk chyba szybciej biega od ciebie i od monka więc.. ja bym nie ryzykował te IHy i inne runki możesz wykorzystać w inny sposób :P
Bartas15
26-09-2006, 08:22
Gdy tylko wbijesz 27 level + sorcem możesz bez problemu z sumonami typu 2 monki chodzić wokół of'u a loot jest naprawde dobry jak ci się poszczęści np.warrior helmet,halberd.Taktyka powina być taka na zerka : widzisz zerka klikasz na atak jego i uciekasz on nie zdarzy do ciebie dobiec i już leży zabity przez 2 monki jeśli nie to dobijesz go na 1 hit z cosmic energy i po sprawie.Orc leader :tutaj sprawa jest trudniejsza bo ma dobra obrone i cieżko będzie go zabić monkami , a więc uciekasz tak aby leader cie nie widział a widział idące za tobą monki po chwili on przeżuca się na monka ty podchodzisz i pomagasz swoim monką :P.To by było na tyle i nie potrzebne cie żadne ihy,uhy ewentualnie hmm'y a podstawą są 2-3 bp manasków.
Pozdrawiam
Pixis'icewind
26-09-2006, 09:38
Ehh mało chyba wiecie o graniu sorcem :( Bierzesz 4 bp manaskuw z 2 bp ihuw z 4 gfb na wejscie stawiasz 2 monki i lecisz do gury i w prawo a potem juz robisz tylko kuleczka powoli pchajac sobie monki i jak mi ktos napisze ze chyba niewiem co mwuie to powiem wam tylko tyle ze mialem 66 ms kturym sobie tam spokojnie expilem -.-
Marvelo13
26-09-2006, 13:15
Zgadzam się z poprzednikiem. Monki ci za dużo nie pomogą. trafisz na 3,4 zerki i po monkach, a po chwili też po tobie 8o To wyjście to samobójstwo.
Mazur199
26-09-2006, 13:26
Lol chyba nagram ten film tym niedowiarkom...
omg sam mag na ofie niema szans szczegolnie z takim lvlem na ofa to 50+ sorc i bloker z cnajmniej 35lvlem i skille z 65 sie przydadza a szansa ze wyleci warior helm jest znikoma poniewsz niedosc ze leci b rzadko to jeszcze z tym lvlem lejesz lidera przez jakas 1 min.
Cactusiq
26-09-2006, 21:44
Za 10 s. nie będzie sumonkow a po 30s. ciebie:P (zerki zrobią z was ... zobaczysz co:P )
ty se przeczytaj liste orców potem poradnik i po sprawie
demonolog
27-09-2006, 09:29
Wszyscy wyżej co uwazaja ze of to szaleństwo to albo nie grali magicznymi charami albo newbie wogóle.
Przed wejsciem na of stawiasz 2 monki.
Pchasz monka w kierunku bramy i lezi do ciebie zerk jeden tylko leci bo drugi jest dalej.
dalej pchasz monka (bo zerka rozniosly na strzępy) atak na szamana jak zerk bedzie biegl zmien cel na niego potem dobij szamana liderka zabijasz w mgnieniu oka dalej idziesz zgodnie z mapka kolegi wyżej.
Przed respem zerkow pchasz monka one zabijaja 1 zerka potem drugiego potem 2 lidery i wioska orców a tam tylko 1 zerk i tak chodzisz w kółko
sry za błedy
PS. Ja tam chodzilem bez niczego tzn. ani manasków ani uhów ani GFB, nawet nie bralem volcana na zmiane tylko z qagmire rodem. Monki zabijaly zerki a ja pomagalem lidera(około 90% expa z niego ja mialem) bo monki slabe na niego ale on na nie tez =)
PS2. NIE PADLEM ANI RAZU A BYLEM TAM CZĘSTYM GOŚCIEM.
POZDRO
A) Wiele osób mówi o expieniu na orclandzie a w temacie jest o srodku orc fortress. Róznica jest mniej wiecej taka jak miedzy rotami a guardami.
B) Ze zniecierpliwieniem czekam na filmik.
Still Knight
30-09-2006, 18:02
Czy opłaca mi się expic na orc fortes z monkami albo z jakomś inną taktyką proszę o szybką odpowiedzź
no jasne ze sie oplaca...
PS: lubisz odbijac lvle? ;)
Rookslayer of Dolera
02-10-2006, 13:08
1) Więszość panów myli Orc Frotress z Orc Landem.
2) Nigdy nie byłem ani na OFie ani na OLu ale widziałem filmy z obu tych miejsc i ujme to tak.
3) Na OF nie masz co isc. Albo bedzie waste albo ded. OL na poludnie od OF tez lepiej nie isc bo kest troche zerków. Bardzo dobrym pomysłem jest pomysł przedstawiony na mapce któregoś użytkownika forum. Widzialem film z wioski orców i musze przyznać ze z 2 monkami mozesz spokojnie dać rade tylko musisz sie zabezpieczyć na wypadek gdyby zerk ciebie zaatakował. Oki wiem że nie byłem na OF ale mam 30 lvl MSa i wiem co on potrafi. Jak ktoś mi napisze że jestem n00bem i że się odzywam że nie byłem. Daje słowo że tam pójde i zrobie filmik.
4) Panowie przestańcie już mylić OF z OL bo ktoś jeszcze dednie przez was. Dziękuje.
uwazam ze to jest do kaskasowania. rozumiem gdyby sie ktos pytal o to a ty sam napisales. (jak jest jakis newb to sie zapyta co to OF no nie??)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.