PDA

Pokaż pełną wersje : Runescape

Tawer Redeye
03-09-2006, 18:53
W związku z tym, że nie chcę być archeologiem(lub odświeżać idiotyczne tematy założone przez 6 latków) postanawiam założyć nowy temat o runescape.
Oficjalną stroną o rs jest www.runescape.com
Runescape – Opis
Runescape to gra mmorpg(3d) w świecie fantasty napisaną w języku java(przez co grafika nie może być super jak w wowie). Tu nie ma profesji, dzięki czemu gracz może zostać pół wojownikiem pól magiem lub np. łucznikiem.
1.Skille
W Runescapie( RS) jest 21 umiejętności. Te umiejętności to
-Agality* - Zręczność, dzięki nie szybciej i dalej biegasz,a także możesz używać części skrótów
-Attack – szybkość ataku
-Cooking – Kucharstwo. Chyba każdy wie, o co chodzi?
-Construction* – Stolarstwo nie stolarstwo, wszystko do domu(ogrody, krzesła)
-Crafting – Rękodzielnictwo, czyli tworzenie zbroi z skór, szlifowanie diamentów, garncarstwo
-Defend - Obrona
-Farming* - Rolnictwo, nudny długi skill, związany z sadzeniem drzew, roślin itp.
-Firemaking – Rozpalanie ognia
-Fishing – Rybactwo – łowienie ryb, homarów czy rekinów
-Fletching – Najbardziej dochodowa umiejętność, gdy mamy odpowiednio rozwinięte kowalstwo, ścinanie drzew, magię
-Herblore – Zielarstwo, dzięki niemu robisz mikstury siły zręczności i tego typu
-Magic – Magia, czary wiesz, o co biega
-Mining – górnictwo, czyli wydobywanie złóż, kamieni szlachetnych
-Prayer – Modlitwa, przydatny skill, dzięki któremu otrzymujemy bonusy do obrony przeciw Magii itp. Lub do celności czy siły
-Ranged – Łucznictwo, kusznictwo, czyli strzelanie z broni dystansowych
-Runecrafting – Tworzenie run potrzebnych do magii
-Slayer* – Specjalne ataki na potwory których normalnie nie zabijesz
-Smitching – Kowalstwo wiecie o co biega?
-Strenght – Siła ciosów
-Thiefing* – Złodziejstwo. Skill dla tych co lubią kraść
-Woodcutting – Ścinanie drzew
*- Tylko dla płatnego konta
2.Gdzie można walczyć z innymi graczami(pvp)
Walczyć można tylko na określonych miejscach np.:
-Wildrness
-Duel Arena*
3. Rodzaje run(bez łączonych)
-Elementalne:
-Powietrze – najsłabsza z elementarnych run
-Woda – nieco lepsza niż powietrza
-Ziemia – Dobra ale nie najlepsza
-Ogień – Najlepsza z elementarnych run
-Inne
- Body – od klątw, zupełnie nie przydatna
- Mind – Umysłu, podstawowa, tania, dostępna przydatna głównie dla nowych magów
- Cosmic – ulepszająca amulety, pierścienie
- Chaos – mocniejsza od Mind ale nadal nie super mocna
- Death – Potężna,silna droga
- Law – Do teleportacji
4. Strony pomocne(to nie jest reklama tylko lista stron gdzie możesz się spytać o coś) lista się będzie powiększać
-Runepl.com-Polska
-Tip.it – angielska/włoska, jedna z największych stron
-Runescape.80.pl na razie aktualizacja, polska

No i tyle ja na razie.

Proszę o komentarze na temat tej gry ale nie takie ,że tibia lepsza czy inne podobne. Jak już macię ją porównywać z tibią to pokażcie plusy i minusy jednej i drugiej gry. Ja gram w obie gry i obie są dla mnie równe.

Rodghar
03-09-2006, 20:18
Gram w to i doszedłem do ~35 poziomu ale się troche nudzi ze względu na to, że
bez premium niezbyt można sobie pograć :/

kołbaś
03-09-2006, 20:24
tez w to gram glownie to wykonuje questy jak nudzi mi sie wykopywanie kruszców a potem ich przerabianie(chociasz tak glownie zarabiam na zycie) ale intryguje mnie jedno jak tam się określa ktory ma się lvl bo chcialbym wiedziec

Tawer Redeye
04-09-2006, 12:03
Wchodzisz w te dwa mieczyki i tam pisze combat level XX
i to jest twój level
@edit Moja postać ma nick Gall Gaelpl oraz Gall Mage

Scream
04-09-2006, 21:16
grafika w tej grze jest okropna, zupelnie jak w amatorskiej grze rpg na psx "terra incognita" czy jakos tak ~~ pozatym zeby se pograc porzadnie potrzeba wykupic pacc

kołbaś
05-09-2006, 06:40
ojojojoj ale duzo za ten pacc naprawdę ledwie pare dolarów a ci skomlą to nie to co tibia ze trzeba kupe kasy wywalac na pacc

Tawer Redeye
05-09-2006, 14:57
Nie stać cie na 15zl(ostatnio tyle 5 $ chodzi)? Lol no to jak ci starcza na neta? No jak!? Do grafiki się da przezwyczaić, w javie nie da się zrobić w jedną sekunde grafiki jak w wowie(umiesz się dostosowywać do zmian?! Ja tak i dla mnie grafika nie jest nieczytelna) ! Sorry za taka wiadomość ale tak jakoś napisałem :P

Zummer
05-09-2006, 15:59
Grałem krótko w RuneScape. Na początku nawet było fajnie ale zaczeło mi się nudzić. Doszłem bodajże do 22 levela. Mimo wszystko gre na odciagniecie sie od nudy polecam. A grafika jak na Jave to nie jest zła.

Apticer's
05-09-2006, 21:15
Też grałem, nawet bodajże 35 lvl wbiłem i łączny lvl około 380 ;) Duzo wydobywałem i miałem już niezły skill w smitching ale jak każda gra i ta mi się znudziła... Gra w to ktoś? Może bym się przmógł i też zagrał?

<<Mopsik>>
09-09-2006, 09:22
Ja gram w to czasami mam 58 combat lvl i nizle skille jak cos to pisac.
na Tibii albo na gg:7544987

Yoh Asakura
09-09-2006, 19:03
Nudne to, odrzuciło mnie po 20 minutach. A poza tym grafika...wiem, że java nie może więcej ale dlaczego tego w czymś innym nie zrobić ?

Yallah
09-09-2006, 19:23
Heh ja tesh gralem w to to...
Nick: B-dok
Lvl: 78
Total: ~1100
Skille: wiekszosc +65

Boski Rzeznik
12-11-2006, 13:21
A ja zacząłem grać 5 dni temu~ po pół rocznej przerwie. Nie zwracam uwagi na grafikę, gdyż w tibi jest ona niewiele lepsza ... Jest w niej to samo co w tibi: Cieszy jej prostota. Jakby ktoś chciał to mój nick w RS to " Dadits STW "

Marchewki
12-11-2006, 14:34
gram od 10 dni postać i już 53 Combat lvl , Wc 62 i teraz jazda się zaczyna bardzo fajnie sie gra zapraszam do gry mój nick nisejape1 :D

Valanath
17-11-2006, 21:00
W związku z tym, że nie chcę być archeologiem(lub odświeżać idiotyczne tematy założone przez 6 latków) postanawiam założyć nowy temat o runescape.
Nic nie mówie, ale takich tematów było już kilka, ale skoro jesteśponad sześcio latkami, archeologami to nie moge ci zwarać uwagi. Ale jakby nie patrzyć troche sie napisałeś, przynajmniej tyle :) Gram w tą gre od dawna, aktualnie zrobilem sobie odwyk. 60 lvl mnie do tego przymusił. Gra warta polecenia mimo grafiki, jakby wyciągniętej żyrafie z tyłka.

Rooker666
18-11-2006, 15:24
Grałem w to troche i powiem szczerze gra jest do dupy.nieczytelne mapy,niewiadomo gdzie expowiska ,beznadziejny klimat ocena jedyne co mi się podobało w tej grze to duży świat więc moja ocena 1/10

Askaral
20-11-2006, 18:10
Ja tez gram w ta gre mam 58 combat i uwazam ze ta gra jest swietna jezeli chce sie odpoczac od tibi ale ma jedna wade, nieda sie dojsc tam do gildi, kazda gildia (w runescape nazywa sie te organizacje klanami) jest nieoficjalna.Ale za to klanowe potyczki sa naprawde widowiskowe, nawet jezeli sie na nie nadziejesz spacerujac sobie po Wildzie tak jak ja xd

Lukasz(R)
22-11-2006, 20:09
Ja w to gralem jakis czas. Gra wydaje sie na poczatku dziwna ale dla mnie sie spodobala jak ktos byl by taki mily i poradzil mi cos na tematy gry magiem to by bardzo fajnie bylo =] Jak narazie doszedlem do tego jak sie runki robi ale z tego co mi sie wydaje to najpierw trzeba z pare godzin runki robic zeby puzniej bardzo krotko poexpic :/ No chyba ze robie cos zle :>

Tawer Redeye
22-11-2006, 20:26
Rady dla maga?
-Kup membera, bez niego nie masz żadnych dobrych magicznych zbroji lub czarów
-Kupuj runy ew. wykop sobie full rune ess, zatrudnij biegacza któy będzie ci je dostarczał, potem rób w temple, runy rób tylko z tiarą
-Kup różdżki żywiołów
-Gdy tylko pojawia się nowy czar ofensywny postaraj się go używac
-Nie chodź w zbrojach łucznika lub wojownika tylko w czarodzieja
Więcej nie mam mało grałem magiem(łucznik i mag są słabi na f2p{faccu runescapowym})

Lukasz(R)
22-11-2006, 22:40
Dziekuje ;) Na pewno mi pomoze :] a tak wogole to z kad mozna jeszcze te tiary wziasc :P bo ja mam zamiar zaczac po ponad polrocznej przerwie i wtedy nie przypominam sobie zeby bylo cos napisane o tiarach

Tawer Redeye
23-11-2006, 09:11
Tiary- Musisz zdoby tiarę lub ją wytopi ze sreba. Potem idziesz do miejca gdzie robisz runy(z tiarą i amuletem) i używasz tiary na ołtarzu(altar). Gotowe.
BTW jak masz odpowiedni lvl runecraftingu będziesz więcej run robił.
A jeszcze coś korzystaj ze knowledge base na runescape.com

Lord Wardi
24-11-2006, 23:02
RuneScape: jednym słowem LOL ...

Tomciu
24-11-2006, 23:37
@up popieram! jak w to można grać już lepiej tibia wygląda ...

Zummer
25-11-2006, 00:07
@up popieram! jak w to można grać już lepiej tibia wygląda ...

OMG! Jesteś żałosny, wiesz że istnieje coś takiego jak gust ?
@topic
swego czasu grałem, nawet mnie wciągnęło, jednak przestałem, bo powróciłem do Tibii :D.

Tawer Redeye
25-11-2006, 12:11
@2up i 3up
jak coś się nie podoba to możesz wyjść. Zresztą może ktoś mieć inny gust.
@up ja też miałem podobnie jak ty tylko odciągnęła mnie gra Mount and Blade
Co do rs nadal mogę pomóc, pytania proszę w tym topicu lub na pw, mogę pomagać grając.

Asthan
25-11-2006, 12:29
RuneScape: jednym słowem LOL ...

LOL to skrót gdybyś nie wiedział

Lukasz(R)
27-11-2006, 16:01
Wydaje mi się ze w grze nie liczy się tylko grafika lecz także grywalność wiec lepiej niech gier nie oceniają ludzie którzy usłyszeli tytuł zarejestrowali się zalogowali się zobaczyli "o boże co to jest !!??!!??" i wyłączyli ja, a tacy którzy grają już od jakiegoś czasu grają i wiedza o co chodzi.
Gladiatr skoro Lord Wardi napisł "RuneScape: jednym słowem LOL ..." to chyba wiedział co to za skrót bo nie widze tutaj nic nie poprawnego on po prostu to wyśmiewa ...
A ja tam do gry osobiście nic nie mam. Jak by nie patrzeć jest wyjątkowa w pozytywnym bądz negatywnym tego słowa znaczeniu :] Jak kto woli i kto co ludzi :]

Marchewki
27-11-2006, 16:12
Hmm jak masz zamiar grać dla kasy to graj w tibie znajdziesz tam dużo debili i frajerów, a w runescape masz bardziej klimat nikt nie wygania nie wyklina prawie z każdym się dogadasz i w grach nie liczy się tylko grafika tylko system gry :/

janek@
28-11-2006, 03:21
@up
Popieram. o nadal gram w jakies stare gierki ^^.

Ta gra na poczatku mi sie podobala. Z profesji do profesji mozesz wszystko trenowac... itd itp Jednym slowem nie widzialem lepszej grafiki sciagnietej w minute(uu 3d) ;p ani tak rozbudowanego trybu gryw minutke). Polecam ja wszystim.
Lepszej gry nikt nie zajdzie, ktora sie sciagnie (na stronce) w minute. I to jest jeden wielki plus. Jedyny minus to monotonne zarabianie pieniedzy..

P.S
Mi sie wydaje, ze sumuje sie skille atacku i def, potem dzielimy sume przez liczbe tych skilli, i mamy combat lvl. (tak sie oblicza combat lvl)

Marchewki
28-11-2006, 11:44
no coś takiego :)

Tawer Redeye
28-11-2006, 14:16
@2up nie koniecznie attacku i streghta ale też prayera, shieldinga i gdy gramy magiem lub łucznikiem magic/distance

Celoz
06-01-2007, 19:15
Czy tylko ja nie słyszę muzyki?
@down: oczywiście, że włączyłem.
I nie mów na mnie archeolog, bo lepsze to, niż pisanie kolejnego tematu o tym samym.
btw. odświeżanie tematu sprzed miesiąca to nie jest aż taki archeologizm.

Thiefor1
06-01-2007, 19:17
Czy tylko ja nie słyszę muzyki?

A włączyłeś głos ty archeologu?X(

kołbaś
06-01-2007, 20:06
pshaw ot i mi archeolog wzia temat z 2 miechów ja widzialem takich co z 3 lat pochodzil ostatni post a ty tutaj ganisz go za 2 miechy.
on topic
a powiedz ty mi jakiej przeglądarki uzywasz.

Celoz
06-01-2007, 20:09
firefox 2.0
znaczy się niektóre odgłosy są, ale nie ma muzyczki która buduje cały klimat :/

Tawer Redeye
06-01-2007, 20:19
Ja czasami bo reinstalce windows-a słyszę czasami nie. Jak przeinstaluje jave to nieraz powraca to, że słyszę

kołbaś
07-01-2007, 13:59
ja tam nie slucham tam muzyczki bo jak dla mnie to ona klimatu nie buduje ale wręcz mnie wk*rw!@ dlatego zazwyczaj gram bez niej a wlanczam sobie cos innego.
A spróbuj IE najnowszym moze pomoze lub jak jak koleś u góry przeinstaluj jave.

Olnix
08-01-2007, 13:09
Jeśli ktoś chce moge mu pomóc w runescape niech pisze na nr gg:5066770:)

Explorer of Hell
08-01-2007, 16:17
OMG... ta gra jest idiotyczna i nudna. Te odglosy potworow itp. Grafika gorsza niz w tibi. Mozna pograc 15 minut dziennie, ale siedziec przy tym po kilka godzin, tak jak w tibi to nie da rady.

Thiefor1
08-01-2007, 16:57
OMG... ta gra jest idiotyczna i nudna. Te odglosy potworow itp. Grafika gorsza niz w tibi. Mozna pograc 15 minut dziennie, ale siedziec przy tym po kilka godzin, tak jak w tibi to nie da rady.
A naprzykład gdybym cie kopnoł w dupe to wyś ocenił to dobrze?
Nie grałeś,to nie graj.Jednego noobka mniej ^^

Celoz
09-01-2007, 17:59
ja tam nie slucham tam muzyczki bo jak dla mnie to ona klimatu nie buduje ale wręcz mnie wk*rw!@ dlatego zazwyczaj gram bez niej a wlanczam sobie cos innego.
A spróbuj IE najnowszym moze pomoze lub jak jak koleś u góry przeinstaluj jave.

Ani jedno, ani drugie nie pomogło :/

Shardzik
29-01-2007, 18:16
Jak ktoś ma jakiś problem zw. z grą może mi napisać pw bo mam w grze jako takie doświadczenie (lvl combat 91/126) już nie gram ale nie dam na pewno żadnych free

eorl12
09-02-2007, 12:02
Witam,
Znalazłem ten temat w Googlach i postanowiłem się wypowiedzieć w sprawie RS'a ... Ktoś tu napisał, dlaczego RS jest napisany w Javie? Założeniem twórców RS było to aby można było w niego grać wszędzie, na każdym komputerze, w każdym miejscu świata... Ot to dlaczego RS ma tak słabą grafike (w Tibii nie lepsza hueh, grafika jak w GameBoy'u tak z denka... - oceniam ponieważ grałem w to z tydzień... znudziło mi się i tak już po drugim dniu)

Gram w RS już uwaga... Dwa lata :) Total lvl: 1703 , Combat: 108 (w tym Ranged 93). Jak na dwa lata i taki lvl to "trochę" mało... Znam gościa (Polaka) co gra 1,5roku i ma ponad 2000 Total a nie długo zrobi 126 Combat...

Teraz coś a propo pierwszego posta... Za dużo w nim błędów.
( oczywiście wszystko co jest dla Pay2Play'ów oznaczam * )
Miejsca w których można zabijać inne "ludziki":
-Wilderness
-Duel Arena*
-Castle Wars*
-Tzhaar Fight Pits*
-Player Owned Houses - Combat Room* ( tu chciałbym zauważyć że w RS można mieć własny dom do którego można zapraszać kumpli :p )

Runes... Ich jest dużo więcej (od razu wszystkie podam, razem z łączonymi):
4 Elemental Runes
-Air
-Water
-Earth
-Fire

Runes, które mogą używać F2P
-Body - używane do czarów osłabiających
-Mind - najsłabsze czary bitewne
-Chaos - czary bitewne, mocniejsze już od tych z użyciem Mind
-Death - najsilniejsze czary bitewne używane przez F2P
-Cosmic - czary przemieniające, nadające różnym przedmiotom specjalne właściwości
-Nature - czary przemieniające, dzięki którym można np. zamienić jakiś przedmiot w złote monety
-Law - czary do teleportacji

Runes, używane tylko przez P2P
-Soul - czary osłabiające, dużo silniejsze od tych z użyciem Body
-Blood - najsilniejsze czary bitewne z normalnej listy zaklęć (są jeszcze dwie listy; Ancient Magicks, które są najpotężniejszymi zaklęciami w grze, potrafią np. zamrozić wiele przeciwników - max 9 - i zadać im potężne obrażenia; są jeszcze Lunar, które bazują na tym aby uleczyć się z zatrucia albo "dać nogę" :) )
-Astral - używane w Lunar spells
-Dust - połączenie Air i Earth
-Lava - połączenie Earth i Fire
-Mud - połączenie Water i Earth
-Mist - połączenie Water i Air
-Smoke - połączenie Air i Fire
-Steam - połączenie Fire i Water

Questy... Nie wiem ile ich jest (chociaż wszystkie mam zrobione) ... http://www.tip.it/runescape/?rs2quest
Możecie sobie policzyć :)

W RS są Minigames :) W Minigames można zdobywać expa, różne przedmioty. Najpopularniejszymi Minigames są:
-Castle Wars - taka masowa siekanka, dwie drużyny przeciwko sobie, muszą zdobyć flage przeciwnika.
-Pest Control - zniszcz wszystkie portale i zdobywaj punkty, punkty można wymieniać na expa i rzeczy.
Jest jeszcze wiele innych Minigames, nie chce mi się już ich dopisywać...

Przyczepiłbym się jeszcze do źle napisanych nazw skilli ale to już szczegół.

Pozdrawiam wszystkich fanów RS i Tibii :)

Solek1
21-05-2007, 15:10
Niezle niezle, moj name to Adriansolek 70 cmb lvl :/ nie expie ostatnio bo nie mam czasu :(