zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Reklama PO

Celoz
03-09-2006, 23:15
Mam pytanie: skąd ściągnąć film reklamy PO która się dziś pojawiła
jakby ktoś nie wiedział o czym mówię to jest krótki opis:
kobieta ułożyła dziecko spać, poszła do kuchni zrobić sobie kanapki, włącza telewizor, a "w nim" prezydent Lech Kaczyński krzyczy o czymś, przełącza - znów "Kaczor", na następnej stacjii również to samo. od tego hałasu dziecko sie obudziło i zaczęło płakać. potem Donald Tusk mówi coś spokojnym, miłym i cichym tonem (nie pamiętam co mówił, tylko 1 raz obejżałem :P)
sprawdziłem patrz.pl i nie ma jeszcze pliku, a nawet jakby był to nie da się stamtąd ściągać na dysk.. prosze powiedzcie skąd to wziąść.. ja uwielbiam ta reklamę!!
down: a mi sie podoba :P

OnlyM(PL)
03-09-2006, 23:24
kretynska reklama naprawde

Lasooch
03-09-2006, 23:42
o "kaczorze" duzo takich, roznych anty reklam, bilbordów itp. Natomiast o Kwasniewskim nigdy niepisneli nic zlego w TV

Ogłupiony radiomaryjowską propagandą?

@topic: Jak ktoś ma, to się dokładam do prośby - chętnie bym obejrzał, a nie kręci mnie siedzenie cały dzień przed TV po to, by trafić na tą reklamę (TV oglądam uśredniając może 20 min/dzień).

Raynold
03-09-2006, 23:43
http://www.smog.pl/wideo/3701/spot_reklamowy_platformy_obywatelskiej_kontra_spot _lpr-u/

Celoz
03-09-2006, 23:51
wielkie dzięki, Raynold! jesteś niezastąpiony!
a jak to zapisać na dysk?

Raynold
04-09-2006, 01:23
Aha, bo chcesz na dysk ściągnąć... hmm... Po ludzku tego się ni da, żeby mieć to normalnie offline na dysku. Musiałbyś poszperać po necie, w jaki sposób można "przechwycić" takie filmiki. Znając życie i Internet, na pewno są do tego jakieś programy albo metody... Ja nie znam.

Nadrill
04-09-2006, 08:00
wielkie dzięki, Raynold! jesteś niezastąpiony!

Są dwa sposoby. Pierwszy to oglądnąć film na IE, wchodzisz C:\Documents and Settings\Twoje Konto\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files i szukasz filmu. Jeśli znajdziesz, przeciągasz na pulpit i masz. ; )
A drugi to ściągasz wtyczkę do Firefoxa stąd (https://addons.mozilla.org/firefox/2390/), instalujesz. Następnie przy oglądaniu filmów klikasz na znaczek z filmem w dolnym prawym rogu. Dostajesz adres i ściągasz. Mam nadzieję, że pomogłem. : )

Matek
04-09-2006, 08:11
Tutaj (http://www.platforma.org/_files_/multimedia/wideoklipy/spot_samorzadowy/po_spot_2006.mpg) mozesz sciagnac na dysk.

Co do samego postu: genialny. Nareszcie chlopaki przestali plakac i zaczeli walczyc. A R(h)azem Tuska na koniec mnie rozwalilo:)

A tutaj wersja pierwotna: http://www.youtube.com/watch?v=yQurInEXgB8

SLD tez nie spi. Polecam Art. (http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3587268.html)

Ryłek
04-09-2006, 08:15
Jesteś kolejnym zaślepionym kretynem? Może byś tak argumenty chociaż przedstawił?

A spot? Świetny, choć to podobno tylko kopia reklamy Busha.

Lasooch
04-09-2006, 09:29
No, i nareszcie porządna... reklama polityczna? Dziękuję za link :)

Zresztą, w sumie większość (wszystkie?) reklamy PO były na poziomie.

Dan the Automator
04-09-2006, 09:32

Ta jest, bo jedyna słuszna kampania wyborcza to ta z kurskim i Wermachtem w tle (a właściwie na przedzie).

AnElKa
04-09-2006, 10:16
Ta jest, bo jedyna słuszna kampania wyborcza to ta z kurskim i Wermachtem w tle (a właściwie na przedzie).

A czy on powiedział, że jedyną słuszną kampanią wyborczą jest z Kurskim i Wermachtem w tle? Nie...

A teraz powiedzcie sami sobie (Wiem, co ja taki mały użyszkodnik zrobię)
Czy PiS zrobił coś złego dla kraju? Czy cos sie zmienilo na gorsze? Nie...
W PiSie są ludzie więrzacy, więc może dlatego są za Radiem Maryja.
Rydzyk wyłudza pieniądze od starszych Pań z rent. To JEST prawda.
Ale daje on rowniez mozliwosc starszym osobom bez wyjscia z domu,
Posluchac jakiejs mszy, programu religijnego.

Odnośnie samej reklamy. Według mnie jest on po prostu głupia, dlaczego?
Tusk też się nie raz wydzierał i jakoś tego nie pokazali, dlaczego?
Bo chcą ogłupić naród i myśleć, że Kaczyńscy są fEeee i beeee!, dlaczego?
Po to, zeby zyskac wladze, wplywy i zrobic z tym krajem co chca, dlaczego?
Bo swoim "Rhhazem" chcą zyskać wpływy.

Tak źle mowicie o Kaczynskich. Oni robia dla tego kraju dobrze (Nie, nie jestem otumanionym Radio Maryjnym słuchaczem!)

Czy wy widzieliscie ile oni ustaw juz musieli przeglosowac? Ja ich szanuje za to, co robią dla tego kraju.

A tusk? Nie ma władzy i tyle. Dla mnie jest po prostu tandetnym politykiem, który mysli, ze swoim Rhhazem podbije serca wszystkich polaków szydząc się z Kaczyńskiego Jarosława.

Lasooch
04-09-2006, 10:27
A czy on powiedział, że jedyną słuszną kampanią wyborczą jest z Kurskim i Wermachtem w tle? Nie...

Wehrmachtem*. To samo do Doba ;)

A teraz powiedzcie sami sobie (Wiem, co ja taki mały użyszkodnik zrobię)

Jeśli namawianie do antysemityzmu (wystarczy spojrzeć na fragment 'Uwagi' TVN o RM - słuchacze krzyczący do reporterów 'Raus Żydy! Raus!') to program religijny, to to jakaś inna religia. Ponoć Bóg kazał kochać bliźniego. Przynajmniej tak w szkole na religii słyszałem.

Odnośnie samej reklamy. Według mnie jest on po prostu głupia, dlaczego?
Tusk też się nie raz wydzierał i jakoś tego nie pokazali, dlaczego?
Po to, zeby zyskac wladze, wplywy i zrobic z tym krajem co chca, dlaczego?
Bo swoim "Rhhazem" chcą zyskać wpływy.

Bo Kaczyńscy SĄ feee i beeee. A tak już jest, że w polityce chodzi o zyskiwanie wpływów. A Polakom trzeba czegoś, co było kiedyśtam w którymś państwie Ameryki południowej (nie pamiętam dokładnie, ale jakoś tak, że kraj zbankrutował, i pieniądze mieszkańców, które w bankach mieli sobie wziął) - może wtedy byśmy się obudzili.

Tak źle mowicie o Kaczynskich. Oni robia dla tego kraju dobrze (Nie, nie jestem otumanionym Radio Maryjnym słuchaczem!)

Dobrze to robią panie miłych obyczajów za pieniądze. Kaczyńscy coraz bardziej j*bią ten kraj. Cofamy się, zamiast iść naprzód.

Czy wy widzieliscie ile oni ustaw juz musieli przeglosowac? Ja ich szanuje za to, co robią dla tego kraju.

A ja ich nie szanuję. Za to, że przeważająca większość się opi*rdala i kradnie pieniądze podatników.

A tusk? Nie ma władzy i tyle. Dla mnie jest po prostu tandetnym politykiem, który mysli, ze swoim Rhhazem podbije serca wszystkich polaków szydząc się z Kaczyńskiego Jarosława.

A gdyby nie mohery i pewne oszustwo PiSu [Samoobrona zaoferowała, że powie swoim wyborcom, żeby głosowali na partię, która da Lepperowi wicepremiera, i zarówno PO jak i PiS zarzekały się, że tak nie zrobią - i co? Widzimy, co. A nawet jeśli by się miał rząd rozpaść, gdyby Lepper nie był wicepremierem, to imho PiS powinien pozwolić, żeby się rozpadł, a nie brać idiotów (vide Giertych'n'Lepper) tudzież ludzi po wyrokach na ważne stanowiska.], to Tusk by doszedł do władzy. I GORZEJ na pewno by NIE było.

slawekmag
04-09-2006, 10:30
Tusk byłbym lepszym prezydentem/ premierem od kaczora. Kaczory tylko kwaczą i nic nie robią. Trudno już słuchać tego kwakania. Kaczka nie powinna zajmować się polityką.

Co do reklamy to bardzo fajna, oglądałem ją w telewizji kilka razy. Reklamy innych partii są... hmmm... jakby to powiedzieć... wieśniackie?!

Thero
04-09-2006, 10:43
A spot? Świetny, choć to podobno tylko kopia reklamy Busha.
Tak, to w sumie kopia, pomysł przemycony choć świetny, no i co najważniejsze: w Ameryce się sprawdził.
Btw. Spot PiS z wyborów to też była amerykańska kopia.

@AnElKa
Będziesz tutaj zjedzony/a na śniadanie.

@Lasooch
A ja mimo wszystko sądze, ze tudzież tak zwane "kaczki" zrobiły więcej dla narodu niż Tusk by zrobił. To jest MOJE, osobiste zdanie i nie mam zamiaru namawiać was do moich poglądów politycznych.
Och, to dobrze, już myślałem, że jesteś równie bezczelny/a jak głupi/a.

AnElKa
04-09-2006, 10:44
Tusk byłbym lepszym prezydentem/ premierem od kaczora. Kaczory tylko kwaczą i nic nie robią. Trudno już słuchać tego kwakania. Kaczka nie powinna zajmować się polityką

Dziecko, wyjdź i wróć jak dorośniesz. Chcesz być dżezi?
Twoj post pozostawie bez komentarza, slawek...

@Lasooch
A ja mimo wszystko sądze, ze tudzież tak zwane "kaczki" zrobiły więcej dla narodu niż Tusk by zrobił. To jest MOJE, osobiste zdanie i nie mam zamiaru namawiać was do moich poglądów politycznych.

Matek
04-09-2006, 11:03
Czy PiS zrobił coś złego dla kraju? Czy cos sie zmienilo na gorsze?

A NIE!!!! Przykład pierwszy z brzegu: powołanie Romana Giertycha na Ministra Edukacji. A co zrobił Roman? Już niedługo podpisze rozporządzenie o tym, że maturę można zdać wcale jej nie zdając. Komedia.

Przykład drugi: projekt konstytucji IV RP? Czytałeś o nim troszeczkę? Jak to ktoś świetnie podsumował "dyktatura konstytucyjna czai się za rogiem".

A żeby wymienić krótko: wydatki na państwo wzrosły (a miały zmaleć!!), Polska straciła duże znaczenie na arenie międzynarodowej, stosunki z Rosją i Niemcami się oziębiły. Wymieniać dalej? A no i najważniejsze: nie przedstawili planu budowy obiecanej liczby mieszkan (4mln dla przypomnienia!)

PiS lubi rozgrzebywać przeszłość to i ja rozgrzebie. A wybieg z Wermachtem waćpan pamięta?

Po to, zeby zyskac wladze, wplywy i zrobic z tym krajem co chca, dlaczego?Bo swoim "Rhhazem" chcą zyskać wpływy.

Brawo mistrzu! Bo PiSowi WCALE o władze nie chodzi, prawda? To nie PiS i spółka uchwalili taką ordynację wyborczą, która pozwala na niezłe manipulacje, prawda? I w końcu to nie członek PiS powiedział, że PO nie ma nic do gadania bo ściąga z zagranicznych spotów, zapominając, że to PiS pierwszy rozpoczął tę modę, prawda?

Wejdz na www.lex.pl i zobacz ile stary rząd przegłosował ustaw.

Moje podbił. A różnica pomiędzy Tuskiem a Kaczorkami jest taka, że ten pierwszy ma poczucie humoru - a tamci dwaj maja mentalność dyktatorów.

nie mam zamiaru namawiać was do moich poglądów politycznych

Czyli jakich? Bo moim zdaniem obrona Kaczyńskich to nie poglądy polityczne

emilok
04-09-2006, 11:11
Włala (http://www.idg.pl/news/98529.html)

Straznik Monopolowego
04-09-2006, 11:16
Hmm... Na arenie miedzy narodowej stalismy sie smieciami?Popchadlem
Nawet Elton John powiedzial w sopocie zebysmy juz sobie odpuscili z ta nienawiscia do gejow a jak maja sobie polacy odpuscic jak Pis ich nienawidzi?(tutaj daje przyklad wielu parad zakazanych w wawie itp)

A w PO to co qwa? Jechowi? A to ze niesluchaja radia maryja to tylko plus dla nich za to

I dziekuj za to Bogu ale to sie moze niedlugo zmienic jak masz takie poglady

Moje podbił. A różnica pomiędzy Tuskiem a Kaczorkami jest taka, że ten pierwszy ma poczucie humoru - a tamci dwaj maja mentalność dyktatorów.

Dokladnie ,nie ma co robic z sibie kij wie jakich bossow jak jestesmy ...

Yoh Asakura
04-09-2006, 11:17
Na polityce się nie znam i dyskutować o niej nie będę ale o reklamie powiem jedno - świetna. A "chcemy zniszczyć" pod koniec jest można powiedzieć idealnie dobrane.

Ryłek
04-09-2006, 11:26
Co!? Jeżeli pieprzenie o wolnej, prorodzinnej i całkowicie czystej (a tu już chyba wolności brakuje) jest robotą, to ja słów nie mam. A faceci, wyzywający Lecha Wałęse, pieprzący o uwolnieniu się spod łap "komunizmu" są dla mnie pieprzonymi hipokrytami.
kthxbye

Shanhaevel
04-09-2006, 11:39
Polityka? O to ja już zasypiam...

Ale PO nie lubię zbytnio, tak btw.

Gtyk
04-09-2006, 12:29
Jedyny plus Tuska to to, ze prezentowal by sie na stanowisku prezydenta/premiera lepiej niz ktorys z Kaczynskich. Co do jego polityki trudno jest powiedziec cokolwiek, poniewaz od czasu wyborow polega ona jedynie na pojawieniu sie co jakis czas z zarzutami i obrazaniem sie na PiS. Ale podejzewam ze gdyby to wlasnie PO wygralo wyboru cala ich polityka nie duzo roznila by sie od tego co mamy teraz. Do koalicji miedzy PO i PiS by nie doszlo, PO koalicji z lewica nie dopuszcza wiec i tak byliby zdani na LPR i Samoobrone. A gdyby i do takiej koalicji nie doszlo, PO musialoby zrobic rzad mniejszosciowy, a w opozycji ktora mialaby wiekszosc znalazla by sie dzisiejsza koalicja PIS-Sam-LPR. A przy takim ukladzie w sejmie zamiast naprawy kraju trwalaby klotnia i walka o wladze.

Co do poprawy sytuacji, ja bardziej licze na odbudowe skompromitowanej obecnie lewicy... Wyrzucic wszystkich starych komuchow i zastapic ich mlodym pokoleniem politykow, tylko wtedy mozna liczyc na jakas poprawe... Prawica jak to prawica raczej znowu wiecej spieprzy niz naprawi, po roku juz widac duze efekty... Oczywiscie to tylko moje skromne zdanie

Herhor
04-09-2006, 12:29
Sama prawda w tej reklamie. Ciekawe przedstawienie obecniej rzeczywistości.

Thero
04-09-2006, 12:49
@Gtyk
Odmłodzenie lewicy nic nie da, ale marzyć zawsze możemy.
I nie wrzucaj PiS i PO do jednego worka.

@Topic
Nie wiem za dużo o PO, ale zwróćcie uwagę, że PiS wybrano za gadanie, reklamy. Teraz już ta partia, moim zdnaiem, ustępuje PO także pod tym względem.

Dark Sven
04-09-2006, 13:07
Od razu mowie ze czytalem tylko do tego postu- jeśli ktoś to mówił to sorry.

@Lasooch
Co zrobiły "kaczki"
Powołały na wicepremiera chłopskiego tłuka, zywkłego chłopa który został wykreowany przez media po blokowaniu dróg.
Powołały na wicepremiera wielce ynteligentnego R. Giertycha który stwierdził, że "zdobenOM" głosy jesli "zaliczOM" maturzystą mature i "wprowadzOM" Amnestie maturalną.Nie pomyślał jednak, że to obróci sie przeciwko nim i, że "stracOm" te głosy

Poza tym kaczki ośmieszają polske. Na arenie między narodowej są raczej posmiewiskiem. W mediach wielu krajow sie z nich smieją (wystarczy spojrzec na filmiki Youtube).Nie wspomne o zdaniu "Polską nie będą rządzic dwaj kaczynscy" bullshit.
Nawet jeśli są honorowymi "gościami" to nikt nie wmówi im, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Po powyższym zdaniu można pokazac ich głupie zachowania i błędy. Wiem nie każdy jest idealny ale bez przesady.

A tak poza tym- Na kaczory głosowało 54+% polaków- gdzie oni są w tych wszystkich sondazach? CZemu większość jest niezadowolona? I to nie jest głupie mówienie- kaczki są be bo są kaczki. Tylko taka jest prawda.
Wiem jestem młody -mam tylko 13 lat (17 wrzesnia ^^)
Ale widze co się dzieje i chyba moje obserwacje są prawidłowe- dziękuje.

ripper
04-09-2006, 13:07
@Thero
Nie prawda - co dwa kaczory to nie jeden.

Gangrel
04-09-2006, 13:10
Kaczyńscy zrobili jak dotąd tyle, że wepchneli się na ciepłe posadki w rządzie. Pragnę przypomnieć że po zwycięstwie PiSu znakominta większość polaków(w czym musiało być siłą rzeczy sporo elektoratu PiS) zdecydowało, że nie chciało by żeby Polską rządzili bracia. Tak więc zrobili kukłe z Marcinkiewicza, ale na krótko, bo o dziwo Marcinkiewicz nie chciał zrobić z siebie kukły, poczym wbrew opini polaków mianowali klona na fotelik. Ciekawe czy chociaż mu nowy kupili żeby wystawał troche zza biurka.

OnlyM(PL)
04-09-2006, 13:11
Tusk to zyd takie jest moje zdanie.

Propaganda :D/ lol :D

@1st zdanie nie.

Ryłek
04-09-2006, 13:23
Tusk to zyd takie jest moje zdanie.

Propaganda :D/ lol :D
To była ironia?

Jeżeli nie to widzę, że antysemityzm jest teraz kul. Może jeszcze homosów, Murzynów, słuchaczy innej muzyki, oglądaczy innych filmów do gazu? Stuknij się w łeb, bo masz kretyńskie poglądy godne 5latka. "MAMO A JA MAM ZA MAŁY POKÓJ, WYRZUCĘ BRATA BĘDZIE PRZESTRZEŃ DO ŻYCIA!!!1o11noe!"

AnElKa
04-09-2006, 13:35
@AnElKa
Będziesz tutaj zjedzony/a na śniadanie

Twoje słowa się sprwadziły tak btw.

Nie lubię PO, takie jest moje zdanie i pogląd polityczny

@Matek
Napisałeś, że to, że bronie kaczynskich to nie poglad polityczny.
Tudzież wg. mnie jest to pogląd polityczny, ponieważ mówie za kim jestem a za kim nie.

@Shan

Ale PO nie lubię zbytnio, tak btw.

Nie jestem sam ;o

Jechaliście po mnie jak mucha po gównie, ze tak powiem, ale ja sie nie przejmuje i ciagle jestem za PiSem, mimo tego, ze wg. was robia dla tego kraju tylko be!!!

A za wybraniem lepper na wicepremiera i giertycha na wicepremiera i ministra edukacji.

Nie byłem, nie jestem i być nie będę!

To tyle.

Ciekawe jak mnie teraz zjedziecie!!11

Edit:Rozbroiła mnie notka u mnie dziecka imieniem, slawekmag!

Oto treść:

Kaczory zrobiły dużo dla polski? Ach, kocham kaczory! Jacy są boscy! I ten ich wzrost!

Głupie dziecko.

Nie będę komentował twojej głupoty, tudzież manii wyższosci.
(Dałem mu notkę, po jego tekście (Tusk byłbym lepszym prezydentem/ premierem od kaczora. Kaczory tylko kwaczą i nic nie robią. Trudno już słuchać tego kwakania. Kaczka nie powinna zajmować się polityką. ) Pozostawię reszte bez komentarza jego głupoty oraz dziecinności)

Matek
04-09-2006, 13:38
@Matek
Tudzież wg. mnie jest to pogląd polityczny, ponieważ mówie za kim jestem a za kim nie.

Nie, to mowisz o tym kogo lubisz a kogo nie. A ja z checia dowiem się jakie są twoje poglady polityczne. Bo "jestem za PiSem" to nie poglad.

Thero
04-09-2006, 13:43
Twoje słowa się sprwadziły tak btw.[/COLOR]
Jakto nie? A post użyszkodnika o nicku Matek? Wypowiedź Lasoocha też nie przeczytana?

EDIT: Oj, przepraszam, to to moje straszne upośledzenie... ;s

Kumagoro
04-09-2006, 13:44
jak sobie wybraliście tak macie

80% populacji internautów jest przeciwko rządom Kaczyńskich, szkoda tylko że ciężko im ruszyć d*py z domów i pójść do urny no i wygrały wsioki i staruszki...
Jestem prawie pewien że gdyby frekwencja była ok. 80% to PO by wygrało wybory...

AnElKa
04-09-2006, 13:55
Jakto nie? A post użyszkodnika o nicku Matek? Wypowiedź Lasoocha też nie przeczytana?

Czyżbyś nie doczytał?

Napisałem tam, że twoje słowa SIĘ SPRWADZIŁY, a nie NIE sprawdziły...:P

Nadrill
04-09-2006, 14:00

80% populacji internautów jest przeciwko rządom Kaczyńskich, szkoda tylko że ciężko im ruszyć d*py z domów i pójść do urny no i wygrały wsioki i staruszki...
Jestem prawie pewien że gdyby frekwencja była ok. 80% to PO by wygrało wybory...

Kto tak wybierał, co? Te 80% populacji nie ma 18 lat, a 31,359% śmiga na Neostradzie i żyją na utrzymaniu rodziców. Nieźle wyliczyłem, co?

Shanhaevel
04-09-2006, 14:03

Noo, ale internauci to w dużej mierze osoby niepełnoletnie, więc jak mają zagłosować?

slawekmag
04-09-2006, 14:23
Twoje słowa się sprwadziły tak btw.

Nie lubię PO, takie jest moje zdanie i pogląd polityczny

@Matek

@Shan

Nie jestem sam ;o

Jechaliście po mnie jak mucha po gównie, ze tak powiem, ale ja sie nie przejmuje i ciagle jestem za PiSem, mimo tego, ze wg. was robia dla tego kraju tylko be!!!

A za wybraniem lepper na wicepremiera i giertycha na wicepremiera i ministra edukacji.

Nie byłem, nie jestem i być nie będę!

To tyle.

Ciekawe jak mnie teraz zjedziecie!!11

Edit:Rozbroiła mnie notka u mnie dziecka imieniem, slawekmag!

Oto treść:

Nie będę komentował twojej głupoty, tudzież manii wyższosci.
(Dałem mu notkę, po jego tekście () Pozostawię reszte bez komentarza jego głupoty oraz dziecinności)

Dziecko drogie, proszę - nie broń kaczyńskich - już cię wszyscy zjadli na śniadanie jak napisałeś. Możesz sobie mnie wyzywać od głupka itp, itd ale ja swoje wiem. Kaczyńscy robią z polityki śmiechu warte. A w państwie jak było tak i jest. Zamiast iść do przodu to się cofamy. Polska polityka to pośmiewisko dla innych państw, a Kaczyńscy i PiS robi z państwem to co brainiac robi z nauką. Widocznie cieszy cię to że od Romusia Giertycha dostałaś kilka dni dłuższe wakacje. Jesteś śmieszny.

Na koniec dodam, że to ty pierwszy wystawiłeś mi notkę, a potem jeszcze jedną. Po za tym slawekmag to nie moję imię tylko nick.

A co do mojego posta, zajrzyj do słownika co znaczą takie pojęcia jak ironia, sarkazm, żart.
Po za tym w sposób żartobliwy ująłem stuację Polskiej polityki.

PiXik
04-09-2006, 15:12
niektorzy niezle próbują się podpiąć;]pisząc pis sux,no ale jedno jest racją:PiS sux tyle że imho po także.Choć teraz na topie jest np.Barcelona,Po;]Visca El Donald!xD.Ale spokojnie,Donald raczej kiedyś z kolegami znowu dojdą do władzy,raczej;)i pokażą czy potrafią więcej czy mniej;]A co do wyboru koalicjantów to niestety był to dobry pomysł,a dlaczego?Po nie chciało o sld nie wspomnę.A co wy byście zrobili?wygralibyście i oddalibyście wygraną?chyba nie;]

Gallar
04-09-2006, 15:21
A co wy byście zrobili?wygralibyście i oddalibyście wygraną?chyba nie;]

Ja przepraszam, ale w ogólnym założeniu rząd nie ma byc miejscem gdzie wszyscy walczą o stołki, tak mi sie wydaje przynajmniej.
Ci ludzie powinni kreować państwo - a Ty wyskakujesz ze 'nie oddałbys wygranej' tak choćbyś batonika w konkursie 'kto zbuduje większy zamek z piasku' wygrał. Żal.

Celoz
04-09-2006, 15:58
http://img458.imageshack.us/img458/7277/omfgvb3.png
winamp też nabiera wody w usta. poproszę o inny link :)
down: ech, ja pise na temat. to inni odkręcają jego treść ;<

Dark Sven
04-09-2006, 16:04

Ten to jak zwykle nie na temat, a tu sie rozwinęła ciekawa debata:D :D

Gangrel
04-09-2006, 16:12
@Anelka

Nikt tu po tobie nie jeździł, a przynajmniej w mojej ocenie obalił albo przynajmniej starał się obalić tezy które raczyłeś przedstawić. Powiedzieć: "ja i tak zdania nie zmienie choćbyście niewiem jak argumentowali" jest dziecinne i kryteńskie. Nie twierdze że PO zrobiło by lepiej, bo tego nie wiem. Wiem że PiS nie robi dobrze.

Glamri
04-09-2006, 16:40
Reklama faktycznie świetna! :) Brawo!

Celoz
04-09-2006, 16:43
http://img458.imageshack.us/img458/7277/omfgvb3.png
można prosić? :<

Vanhelsen
04-09-2006, 17:21

Koalicja piSSamoLPR, pomysł mundórków, amnestia, Romek jako nad-nauczyciel!, 6km autostrad na '07? wymieniać dalej?

Ale za Radiem Rodzina nie mogą jego mać być? Też katolickie, a dyrektor przynejmiej nie ma własnego helikooopterrrka i maybacha :>

howk :)

A radio rodzina to pies? TVP1 i relacje z watykanu to też pies?...

PiXik
04-09-2006, 17:25
Ja przepraszam, ale w ogólnym założeniu rząd nie ma byc miejscem gdzie wszyscy walczą o stołki, tak mi sie wydaje przynajmniej.
Ci ludzie powinni kreować państwo - a Ty wyskakujesz ze 'nie oddałbys wygranej' tak choćbyś batonika w konkursie 'kto zbuduje większy zamek z piasku' wygrał. Żal.
Nie ma takich ludzi którzy wyrzekli by się władzy nie ma takiego Polaka który gdyby dostał się do takiego koryta nie chciałby odejść ,opinię swoją wytworzyłem na prostej podstawie i ogólnej ocenie narodu,pewnie ,że są tacy ludzie którzy by na miejscu pis rozpisali nowe wyboru nie wiedząc,czy nowe ponownie wygrają,ale takich ludzi nie ma w polityce
żal.pl dziecko;/

Vanhelsen
04-09-2006, 17:33
Nie ma takich ludzi którzy wyrzekli by się władzy nie ma takiego Polaka który gdyby dostał się do takiego koryta nie chciałby odejść ,opinię swoją wytworzyłem na prostej podstawie i ogólnej ocenie narodu,pewnie ,że są tacy ludzie którzy by na miejscu pis rozpisali nowe wyboru nie wiedząc,czy nowe ponownie wygrają,ale takich ludzi nie ma w polityce
żal.pl dziecko;/Są w polityce, ale nie polskiej...

Nadrill
04-09-2006, 17:53
Zdjęcie
można prosić? :<

Spróbuj mój sposób. Jeśli to nic nie da, ściągnij kodeki lub program do odwarzania wideo.

Milan ognia
04-09-2006, 18:57
Do pewnego posta czytałem. Dalej to się prawie powtarzało.
Nie jestem ani za Pis&Kaczki&LPR&Sam~, ani za PO&Myszka Miki.
Obaj według mnie nadają się na rządzenie państwem jak jak niemowa na spikera radiowego...
Mówicie, że Kaczki to i tamto. A czemu? Sami nie wdrapali (a byłoby to trudne...) na te stołki. To MY, POLACY na nich zagłoswaliśmy. Jeżeli ktoś mi powie, że nie wszyscy się zgadzają to tu jest odp: ale większość była za. Gdybać sobie możemy. Skąd wiecie, że Tusk byłby lepszy? Może on wymyśliłby coś lepszego niż Giertych? A co do mundurków - mundurki na świecie uważane są za pewnego rodzaju 'elitarną' rzecz. Ofc nie mówię tu o pro drogich bo nie byłoby na nie stać niektórych rodziców... a tym bardziej skorumpwanego państwa gdzie politycy pchają w kieszenie ile wlezie.
Ktoś zarzucił Lepperowi, że danie pieniędzy z puli partii dla rolników to kampania... Ludzie! A co nie jest kampanią? Oddanie każdego metra drogi w Polsce przeradza się w pro evul mega hiper wydarzenie!
Nie, nie bronię tutaj Kaczek. Ośmieszyli Polskę na arenie międzynarodowej. Przez nich jesteśmy uważani za antysemitów, ludzi mających fobie (np. homoseksualizm).
Co do samych polityków - wiem, że powinny byś 'szprytni'. Nie oznacza to jednak, że mamy tam pasztety wystawiać. Kaczyński jak mówi to wygląda, że zaraz mu ślina pocieknie. I ten wzrost...
Tusk też miss świata nie zostanie. I ma wadę wymowy. Nie chciałbym aby którykolwiek z nich miał reprezentować mnie. I nie mówcie mi, że nie ma mądrych polityków którzy nie przypominają rotwormów... xD
TV Wierzę & Radio Józef:
Są zbyt polityczne. Przykład? Wypowiedź Macierewicza. Afera była jak diabli... Oczywiście wypowiedź padła w TV Trwam. Przypadek? Wątpie. Sam Benedykt XVI stwierdził, że Kościół powinien być apolityczny (ee... chyba tak się pisze. Nie powinien wtrącac się w sprawy polityczne).

Więc jeszcze raz:
Nie gdybajmy i to My wybraliśmy Kaczki.

AnElKa
04-09-2006, 19:08
Przypomniała mi się wizyta naszego premiera w Brukseli... Było wiele złych komenatrzy.

(Mimo tego, ze powiedzial, ze Polska to nie narod z homofobami, cenie go za to, homofobami sa najwyzej Młodzież tudzież upośledzona Wszechpolska.)

Jak by nie pojechał to i tak źle! Jak pojechał to i też nie dobrze...
I tutaj jest nastawienie "Jakich argumentów mi nie dadzą i tak przy swoim będę!", które jest lekko, nie na miejscu.

Wiele ludzi "zjadło mnie", choć do końca nie przeczytali mojego posta, mówili coś o Lepperach i Giertychach. Ja ich NIE szanuję. Są jacy są, mam takie o nich zdanie nie inne.

Bye.

slawekmag
04-09-2006, 19:38
Nie gdybajmy i to My wybraliśmy Kaczki.

Tylko dlatego, że duża część narodu jest jaka jest i dała się ogłupić. Większość z dyskutujących tu userów nie jest pełnoletnia. Gdyby obniżyć wiek w którym można głosować, np do 16 lat, to prawdopodobnie wybory wygrałby Donald Tusk. Widać to po opiniach userów na różnych forach. A prawda jest taka, że większość forumowiczów i ludzi korzystających z internetu jest młoda. Więc to nie my wybraliśmy Kaczki. Kaczki wybrali dorośli:D xD.

Nadrill
04-09-2006, 19:52
Tylko dlatego, że duża część narodu jest jaka jest i dała się ogłupić. Większość z dyskutujących tu userów nie jest pełnoletnia. Gdyby obniżyć wiek w którym można głosować, np do 16 lat, to prawdopodobnie wybory wygrałby Donald Tusk. Widać to po opiniach userów na różnych forach.

Czemu? Większość 'juserów'(11 letnie ćwoki) woli młodego, pięknego i przystojnego Tuska zamiast małą kwokę z kurzajkami na gębie.
Zresztą, niektórzy userzy wolą Tuska, więc aby być tru, wybór padnie na niego. Proste. Niestety, większość nie ma zielonego pojęcia o polityce, tylko zachcianki...(tu czekam na atak ze strony użytkowników)

Smetana
04-09-2006, 20:08
@up
Zgadzam się :/. Strasznie mnie wdupca to ciągłe narzekanie na Kaczyńskiego. Nie jestem pełnoletni, ale gdybym mógł głosować na pewno nie wybrałbym Tuska, ani nikogo z lewicy (nie mówię od razu, że Kaczyńskiego :P).

Co do samych polityków - wiem, że powinny byś 'szprytni'. Nie oznacza to jednak, że mamy tam pasztety wystawiać. Kaczyński jak mówi to wygląda, że zaraz mu ślina pocieknie. I ten wzrost...
Tusk też miss świata nie zostanie. I ma wadę wymowy. Nie chciałbym aby którykolwiek z nich miał reprezentować mnie. I nie mówcie mi, że nie ma mądrych polityków którzy nie przypominają rotwormów... xD
Bardzo naiwne podejście :/.

spider-bialystok
04-09-2006, 20:18
Tylko dlatego, że duża część narodu jest jaka jest i dała się ogłupić. Większość z dyskutujących tu userów nie jest pełnoletnia. Gdyby obniżyć wiek w którym można głosować, np do 16 lat, to prawdopodobnie wybory wygrałby Donald Tusk. Widać to po opiniach userów na różnych forach. A prawda jest taka, że większość forumowiczów i ludzi korzystających z internetu jest młoda. Więc to nie my wybraliśmy Kaczki. Kaczki wybrali dorośli:D xD.
Do 16 lat? Wtedy kazdy glosowalby na tego kto jest 'trendi', bo wsrod tej grupy wiekowej raczej nikt nie przyznalby sie do glosowania na Kaczynskiego czy innego Leppera. Zreszta czemu takie dziecko [16 latka trudno uznac za doroslego], ktore jeszcze kilka lat bedzie na utrzymaniu rodzicow, ma decydowac o tym kto ma rzadzic? Radio Maryja wyludza pieniadze od emerytow? Tak samo mozna powiedziec, ze Cipsoft wymusza pieniadze od Tibijczykow:p
Nie lubie ani Tuska, ani Kaczynskiego ani zadnego innego znanego polityka, gdyz zaden nie reprezentuje moich pogladow politycznych.
Pomysl na reklame nawet niezly

Badzo
04-09-2006, 21:08
Ohh, jakie to tru takie ciągłe narzekanie na Kaczyńskiego. -.-

Vanhelsen
04-09-2006, 21:14
[...]
Nie gdybajmy i to My wybraliśmy Kaczki.54% z jakiś ~50 które poszły głosować = 25% polaków było za Kaczką, drugie tyle za Tuskiem, a pozostała połowa uprawnionych do głosowania miała to w dup... wiecie gdzie... i to mnie najbardziej denerwuje, nie po to są pier... wybory, by nie iść, a potem narzekać na władzę... Nie mam nic przeciw, tym którzy narzekają, pod warunkiem że głosowali gdy mogli....

Gallar
04-09-2006, 21:15
żal.pl dziecko;/

Nie no, ja przepraszam. Nie mozesz oceniac ogółu poprzez zachowanie iluśset jednostek. NIE możesz.
Nie ma takich ludzi w polityce, a skąd wiesz? Na podstawie tych polityków których widzisz w TV czy w prasie?
Prosze, nie mów mi tutaj że nie ma ludzi którzy NIE myślą tylko o własnej dupie - bo tacy są. moze i w małej ilości, ale są.

PiXik
04-09-2006, 22:23
Gallar narazie przez 17 lat ich ni widu ni słychu.A dziś w wiadomościach fajnie podsumowali po i pis.Ci pierwsi zarzucali pisowi ,że zerżneli fragment reklamy z Ameryki czy skądś tam,następnie zrobili to samo albo jeszcze gożej bo reklamę zerżneli w 100%.Jak dzieci:)

Stożek
04-09-2006, 22:37
54% z jakiś ~50 które poszły głosować = 25% polaków było za Kaczką, drugie tyle za Tuskiem, a pozostała połowa uprawnionych do głosowania miała to w dup... wiecie gdzie... i to mnie najbardziej denerwuje, nie po to są pier... wybory, by nie iść, a potem narzekać na władzę... Nie mam nic przeciw, tym którzy narzekają, pod warunkiem że głosowali gdy mogli....

Prawda jest taka, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Kazdy polityk, powtorze jeszcze raz KAZDY polityk ma w sobie cos z oszusta i zlodzieja. Najpierw wydaja sie oczywiscie czysci jak krysztal i maja wspaniale pomysly... pomysly ktorych nigdy nie wprowadza w zycie. Dlatego tez wlasnie mam politykow w dupie, do puki nie zaczna zabardzo sie w niej wiercic i zagrazac wolnosci nie zaglosuje na nikogo. Polska to taki dziwny kraj gdzie do psychiatry powinno chodzic tyle samo osob co na chodzi na wybory a wyborow nie wygrywa nikt kto chce dobra dla polski tylko ma najlepiej przygotowana kampanie na wsi.

Nie kazdy rzad jest 100% zidiocialy-jeden na 100 000 pomyslow jest trafiony, w przypadku PISu i LPR ten odsetek wyraznie sie zmniejsza. Juz wole niech zalegalizuja zwiazki homoseksualistow (wkoncu dopuki nie zezwola na adopcjie nic sie nie stanie nasze mlodziezy i dziecia) i wprowadza liberalna polityke gospodarcza niz daja kuroniowki dla 30mln polakow za polowe budzetu.

jubilatki
04-09-2006, 22:45
Ogłupiony radiomaryjowską propagandą?

sure......

p.l
04-09-2006, 23:02
spot niesmaczny, przypomina mi się dawna kampania wyborcza na prezydenta Krzaklewskiego. Jedyne co potrafił zaproponować to hasło "Krzak tak" i objeżdżanie po maxie innych polityków w mediach.

Bambuko
04-09-2006, 23:03
A reklama nowa Coca-Coli jak wam się podoba? Bo przyjaciołom się UFO. Fajna jest.

Vanhelsen
05-09-2006, 00:24
A reklama nowa Coca-Coli jak wam się podoba? Bo przyjaciołom się UFO. Fajna jest.Ta taka z "fantasy" automatem? jest good, w ogóle Coca Cola ma good reklamen :>

Lasooch
05-09-2006, 14:25
A reklama nowa Coca-Coli jak wam się podoba? Bo przyjaciołom się UFO. Fajna jest.

Jeśli to ta reklama, o której mówi Wieszok, to to jest, że tak powiem, reklama z rozmachem.

slawekmag
05-09-2006, 15:49
Czemu? Większość 'juserów'(11 letnie ćwoki) woli młodego, pięknego i przystojnego Tuska zamiast małą kwokę z kurzajkami na gębie.
Zresztą, niektórzy userzy wolą Tuska, więc aby być tru, wybór padnie na niego. Proste. Niestety, większość nie ma zielonego pojęcia o polityce, tylko zachcianki...(tu czekam na atak ze strony użytkowników)

Nie mówiłem tu o 11 letnich trollach i debilach (nic nie mam do 11 latków). Mówię o 15,16 latnich inteligentnych interneautów. Chociaż w pewnym sensie masz rację, w tym, że wolą kogoś przystojnego.

Gromnjir
05-09-2006, 15:55
spot niesmaczny, przypomina mi się dawna kampania wyborcza na prezydenta Krzaklewskiego. Jedyne co potrafił zaproponować to hasło "Krzak tak" i objeżdżanie po maxie innych polityków w mediach.

A mnie za to przypomina sie calkiem niedawna kampania PiS, ktora w duzej mierze polegala nie na przedstawianiu swoich walorow, ale na obrzucaniu gownem partii konkurencyjnych, zwlaszcza PO.

Bambuko
05-09-2006, 16:18
Ta taka z "fantasy" automatem? jest good, w ogóle Coca Cola ma good reklamen :>

No to nie ta :P Znaczy tamta też jest świetna, ale jest teraz nowa.

slawekmag
05-09-2006, 16:44
A mnie za to przypomina sie calkiem niedawna kampania PiS, ktora w duzej mierze polegala nie na przedstawianiu swoich walorow, ale na obrzucaniu gownem partii konkurencyjnych, zwlaszcza PO.

Zgadzam się w 100 procentach. Pis obrzuca gównem, a reklama PO może i jest w pewnym sensie tzw. antyreklamą dla PiS-u ale ukazuję polską rzeczywistość.

Blaczek
05-09-2006, 16:48
To jest plagiat reklama zgapiona z amerykańskiej reklamy przeciew BUSH'owi :P

slawekmag
05-09-2006, 16:49
Co jest? Post do kasacji, ale jak znam życie to jeszcze się przyda.

Ashlon
05-09-2006, 16:51
Zgapiona? Straszne!

Thero
05-09-2006, 18:18
To jest plagiat reklama zgapiona z amerykańskiej reklamy przeciew BUSH'owi :P

Ktoś cię musiał okłamać.

Ghost Nieudany
05-09-2006, 19:24
To nie jest zgapione, tylko ludzie odpowiedzialni za image partii wreszcie rzucili okiem do majtek i odnaleźli coś WSPANIAŁEGO.

SWOJE CHOLERNE JAJA.

Spoty takie jak ten PO to chleb powszedni w innych krajach, tyle, że Polska jest jeszcze za tępa żeby dojść do taktyk, które z powodzeniem stosuje się gdzieś indziej.

A PiS co odpieprzał odnośnie propozycji PO?
Poza tym, co jest niesmaczne? To, że objeżdżają gównojada, czy może reklamówki PiSu, gdzie próbują mi wcisnąć wyidealizowaną wizję społeczeństwa, w którym Ja, Obywatel Czwartej Rzeczypospolitej mam wszystko, co ma do zaoferowania Bóg w Niebie koło dupy i jeszcze dokładają mi więcej?

Boryna
05-09-2006, 19:43
co ro reklamy? fight fire with fire

co do wyborów sie niebede wypowiadal bo i tak pewno 3/4 niema wiekszego pojecia o ordynacji

Vanhelsen
05-09-2006, 20:18
To jest plagiat reklama zgapiona z amerykańskiej reklamy przeciew BUSH'owi :PO, a PiS to nie robił "plagiatu" reklamy Regana?...

Knoland!
05-09-2006, 20:39
ja mysle że dlatego rozgorzala taka walka z PiS bo Kaczyński chce wszystkich przejrzeć,niektórzy boją sie i atakuja PiS bo na lewo coś wzieli,mieli jakieś kontakty albo coś przeskrobali. Oczywiscie nie wszyscy.
Gdyby sie tak rozejrzec,jak jest Kaczyński to nowe drogi są.Same sie chyba nie zrobily? Oczywiscie szanuje każde zdanie na ten temat.Szanuje też PO.
Edit: Tak wiem że dużo autostrad zostało zaczętych za sprawowania rządów Kwaśniewskiego,ale ile zostało TERAZ zaplanowanych dróg? dużo? ogromnie dużo.

Ashlon
05-09-2006, 21:09
PS.Prosze żeby nikt mnie nie krytykował mnie "Zamknij sie dziecko,nic sie nie znasz idz sie bawić klocuszkami"
No chyba tak jednak trzeba, bo nie zauwazasz kilku rzeczy :
ja mysle że dlatego rozgorzala taka walka z PiS bo Kaczyński chce wszystkich przejrzeć,niektórzy boją sie i atakuja PiS bo na lewo coś wzieli,mieli jakieś kontakty albo coś przeskrobali. Oczywiscie nie wszyscy. (najlepszą obroną jest atak)
Gdyby sie tak rozejrzec,jak jest Kaczyński to nowe drogi są.Same sie chyba nie zrobily? Oczywiscie szanuje każde zdanie na ten temat.Szanuje też PO.

Po pierwsze - akcja lustracyjna. Do cholery, ale dlaczego ma sie sadzic ludzi, ktorzy dzialali dla dobra WLASNEGO kraju, czyli POLSKI? Teraz tez 95% udanych akcji policji jest opartych na DONOSACH - bo skad niby policjanci mieliby wiedziec, ze gdzies np jest drukarnia falszywych banknotow? A po drugie - wiesz, jak dlugo buduje sie autostrade w Polsce? Te 103km autostrady, ktora zostala otwarta niedawno, wcale nie jest zasluga PiSu - budowala ja poprzednia ekipa, ale (niestety) otwarcie nastapilo teraz, czym PiS mami prostych ludzi slowami "my zbudowalismy autostrade".

Ryłek
05-09-2006, 21:39
Tylko, że PiS wysysał sobie "fakty" z palców a PO pokazuje smutną prawdę.

Apropo Kaczorka:
To wojna, wojna, wojna wojna. A na ekranie jego twarz spokojna.

No to teraz wszyscy: Heeej Mr. President, jestem gejem, jestem les!

Stożek
05-09-2006, 21:43
Prawda jest taka: zawsze do wladzy musi dojsc lewica aby wprowadzic niepopularne decyzje w zycie i podreperowac deficy budzetowy i gospodarke, potem znowu do wladzy dochodzi prawica zeby rozdac pieniadze i rozpiepszyc caly system aby "biednym" i "slabym" bylo lepiej.

Protar
05-09-2006, 23:21
Prawda jest taka: zawsze do wladzy musi dojsc lewica aby wprowadzic niepopularne decyzje w zycie i podreperowac deficy budzetowy i gospodarke, potem znowu do wladzy dochodzi prawica zeby rozdac pieniadze i rozpiepszyc caly system aby "biednym" i "slabym" bylo lepiej.

I potem znowu dochodzi lewica, skorumpowana organizacja ktorej glownym priorytetem sa wlasne kieszenie, potem znowu takie kaczaki zaslepione wizja wladzy itd.....

A tak na powarznie to zastanowcie sie nad tym co proponowalo nam PO, ich program niewiele roznil sie od tego co politycy przygotowali dla swojego lodu w estoni. Zauwarzcie jednak ze Estonia korzysta z dowodow elektronicznych, ma male bezrobocie, mala inflacje(chociarz z tego co wiem o dziwo Polska ma najmniejsza) i sciaga ludzi do pracy. Sposobem na rozwiniecie panstwa sa niskie podatki(sciagaja invetorow z zagranicy), dobre drogi/kolej/lotniska (transport jest w biznesie kluczowy).

Tego wszystkiego nam brakuje. U nas politycy darza do zdobycia wladzy absolutnej(mysle ze skoro juz PiS rzadzi to lepiej by bylo gdyby rzadzil sam a nie z rolnikiem i antysemita/pederasta/tumanem).

Jednak tym do czego darze jest fakt ze jesli politycy obiecuja raj na ziemi, leciutka prace dla wszystkich i koniec z bogatymi(ktorzy przecierz pieniadze ukradli bezrobotnym) to po prostu chca dopchac sie do koryta. Nie mozna zyc dostanie na czyjs koszt w nieskonczonosc. Politycy powinni nam obiecywac ze bedziemy musieli ciezko popracowac przez 3-4 lata(Estonczycy w 1994 roku zanotowali ponad 1000% inflacje!!!!! a jednak teraz ich kraj rozwija sie dynamiczniej niz Polaska).

Zwroccie uwage ze podatek liniowy wprowadzony w karzdym z wprowadzonych panstw przyniosl krociowe zyski(nawet Polacy przepisuja swoje firmy np. do Czech czy Litwy). A to wlasnie wprowadzenie podatku liniowego bylo priorytetem w programie PO.

Kaczynscy caly czas serwuja nam podwyrzki dla rorznych warstw spolecznych(np. dla gornikow) co jest niezgodne z konstytucja(bo na przyklad hutnik tez ma ciezka prace wiec pie*doli pracowac do 65 roku zycia skoro moze wybic kilka szyb pod sejmem i pracowac 20 lat krocej)

Zwroccie uwage ze w Wlki. Brytani Zelazna Dama zreformowala gornictwo ktore przynosilo straty, byl to jeden z kluczowych krokow do wyciagniecia panstwa z dolka.

Poza tym mamy neistabilny rzad Romek chce to jak nie to rozpad koalicji, Lepper chce wiecej stanowisk bo mu sie nalerzy(a wczesniej nie chcial) i tworzy sie nowe(niepotrzebne) resorty, skutkiem tego jest wzrost wydatkow na administracje(byla jakas mowa o tanim panstwie czy ja tylko to slyszalem?).

Nie twierdze ze Kaczorki chca zle dla Polski, ale oni poprostu nie znaja sie na ekonomi, ich glownym celem bylo zdobycie i utrzymanie wladzy, warto wspomniec ze wygrali wybory dzieki radju maryja(nawet moj dziadek ktory jest dobrym czlowiekiem twierdzi ze SP. Jacek Kuron byl... Zydem bo tam uslyszal w RM).

Poza tym to ciagle rozdrapywanie przeszlosci... Jaruzeslki to kuta* i nie ma co do tego watpliwosci, ludzie(wiekszosc) go nie nawidza ale niech juz sobie pozyje te 3-4 lata i zdechnie spokojnie wiedzac ze jego ukochany system umarl. Zamiast ciagle wypominac ze czyjs tam dziadek zostal wcielony(jak tysiace innych ludzi, sila) do wehrmachtu(dobrze napisalem?) powinnismy zajac sie naprawa stosunkow z innymi panstwami(z niemcami bo z roskami i tak beda zle, tak bylo zawsze i tak bedzie przez najblirzsze 50 lat), wprowadzic podatek liniowy, zwiekszyc konkurencyjnosc Polski na rynku swiatowym i zajac sie powolna naprawa kraju.

dziekuje za uwage;]

Duch Niespokojny
05-09-2006, 23:23

Ekhem? Lewica naprawia budżet? Jak żyję nie widziałem jeszcze, żeby w Polsce ktokolwiek, czy to lewica, czy prawica, prowadził racjonalną politykę budżetową. A jeśli mnie pamięć nie myli to za rządów Leszka Millera mieliśmy rekordowy deficyt budżetowy, Olek Kwaśniewki kupił Cimoszewiczowi za nasze pieniądze głosy górników fundując im wcześniejsze emerytury, zlikwidowano kasy chorych na rzecz Narodowego Funduszu Zdrowia...

Thero
06-09-2006, 09:28
Te 103km autostrady, ktora zostala otwarta niedawno, wcale nie jest zasluga PiSu - budowala ja poprzednia ekipa, ale (niestety) otwarcie nastapilo teraz, czym PiS mami prostych ludzi slowami "my zbudowalismy autostrade".
PiS otwarcie przyznawał, że nie było w tym ich zasługi..

@Protar
Wehrmacht*

Boryna
06-09-2006, 11:19
Ekhem? Lewica naprawia budżet? Jak żyję nie widziałem jeszcze, żeby w Polsce ktokolwiek, czy to lewica, czy prawica, prowadził racjonalną politykę budżetową. A jeśli mnie pamięć nie myli to za rządów Leszka Millera mieliśmy rekordowy deficyt budżetowy, Olek Kwaśniewki kupił Cimoszewiczowi za nasze pieniądze głosy górników fundując im wcześniejsze emerytury, zlikwidowano kasy chorych na rzecz Narodowego Funduszu Zdrowia...

nieprawidłowości było baaardzo bużo ale chbya niezaprzeczysz że sld pozostawiło Polskę w znacznie lepszej sytuacji gospodarczej niz AWS. JeZlei PiS tego nie zniszczy tylo bedzie prowadził madra polityke gospodarczą to jestem w stanie przeboleć ich wpadki ( oczywiscie nie wszystkie - np samorząd)

slawekmag
06-09-2006, 14:58
Ooooo Marcinkiewicz się reklamuje
http://shaolinsite.net/gry-online-123.html

Ashlon
06-09-2006, 15:40
PiS otwarcie przyznawał, że nie było w tym ich zasługi..

@Protar
Wehrmacht*

Tak czy siak to wlasnie im ludzie budowe tej autostrady przypisuja...

Thimburd
06-09-2006, 23:07
Może TUTAJ (http://www.youtube.com/watch?v=yQurInEXgB8) dla porównania oryginalna wersja tej reklamy (polska wersja jest prawie identyczna).

Dzisiaj w TV kątem oka zauważyłem końcówkę reklamy PiS, widać, że wojna przez media się rozpoczęła. Nie wiem czy ktoś widział, ja zauważyłem tylko, że jacyś ludzie wyrzucali graty przed dom, razem z TV gdzie na mównicy sejmowej mówił coś Tusk albo Rokita, już nie pamiętam - muszę zapolować i obejrzeć całą (chyba, że pojawi się gdzieś w sieci).

Jeśli chodzi o sympatie polityczne, w pełni popieram PO. Dlaczego? Pisać nie muszę, popieram prawie wszystko co było tutaj napisane przeciwko PiS i za PO.

Pacek
06-09-2006, 23:37
zapytam grzecznie Czy was ludize już zupełnie pokręciło?? Spójrzcie na siebie uczciwie co się z wami stało. Reklama jest wręcz okropna, z resztą jak wszystkie reklamy wyborcze, to co mówi się w takiej reklamówce jest dla otumanienia zwykłych umysłowych szaraczków, daliście się ponieść jakimś pustym hasłom żucanym w telewizji, nie dostrzegacie co się naprawde dzieje? Kolejne szuje chcą przejąć władze nad nami. Najpierw była solidarność potem SLD teraz PiS a szykuje sie już Platforma, jedni gorsi od drugich a najgorsze przyjdzie po PO bo aż boje się pomyśleć co będzie z polską kiedy do władzy dojdą jacyć komuniści pod przykrywką o nazwie demokraci.pl albo insze borowskie, Od 20lat w polityce przewijają się te same nazwiska, te same krzywe twarze a wy nadal dajecie się ponieść temu szaleństwu. Opanujcie się. Jaka Władza by nie przyszła to będzie jeszcze gorzej. Nie widze perspektyw dla naszego kraju i niedługo faktycznie stanie się to co zapowiadają w Radiu Maryja, zostaniemy wynarodowieni ale nie przez żydów których tak się boi Rydzyk masta lecz przez kretynów u wałdzy którzy nie widzą dalej niż czubek swojego nosa, nie dostrzegają że za chlebem wyjeżdża już ogromna liczba ludzi a będzie jeszcze gorzej. Ja jestem patriotą kocham swój kraj ale do jasnej cholery partiotyzmem się nie najem, jak tak dalej pójdzie do gertych, kczuchy i Tusk nie będą miały komu wciskać tej ciemnoty.
Co do reklamówki jest wręcz okropna, jakieś zdania wyrwane z kontekstu, płacz dziedzka pluszak z biedronki za 32gr i kobieta która chyba hemoroidy a no i oczywiśćie dobry wujek tusk na koniec sepleni cośnie wiem co ale jakieś bzdety z których nic nie wynika, nie lepsza jest z resztą reklama wyborcza pisu, wogóle takich reklam trzeba unikać bo od tego tylko w głowie może się pokiłbasić. Co do 4 milonów mieszkań i iluś tam km autostrad, jeśli ktoś w to naprawde wierzył to moge jedynie ubolewać nad słabością jego umysłu, już nie pamiętam ile miszkań obiecał kwaśniewski (chyba 3 mln) i co widzicie je gdizes? nie ale za to widzać Kwacha jak sobie stawia domy z kilkaset tysięcy, widział kto z was 100mln Wałensy? nie ale za to każdy słyszał jak syn byłego prezydenta na imprezy jeździ, Tak samo jest z Tuskiem, obiecuje a potem i tak zrobi swoje.
Mój apel jak jesteś ciemny i nie potrafisz sam myśleć i tylko polegasz na TVN, Polsacie czy TVP to lepiej nie idź na wybory, nie wypowiadaj się i nie mieszaj się w polityke. Żeby dobrze zagłosować trzeba się wzbić ponad to co nas otacza i nie wybierać tych co dużo obiecują i tych co wszystko naprawić chcą ale wybierać tych co najmniej popsują
ps.żal mi was że podniecacie się takimi słabymi chwytami, zachowujecie się dokładnie jak ci co uwierzyli Radiu Maryja oraz przedwyborczym oczernianiu przeciwników przez PiS, nie robicie nic innego tylko idziecie jak te ćmy do ognia, nie różnicie się niczym od babć moherowych żal mi was i siebie że żyje w karju gdzie nie ma na kogo głosować, bo każdy wybór będize zły

Thero
07-09-2006, 07:18
Ech, Pacek Pacek... Jednak różnimy się od moherowych beretów, i to znacznie. Porównanie bez sensu. Ja się podniecam tym spotem, ale moich opinii politycznych wcale drastycznie nie zmienił. Ot zauważyłem, że PO przygotowuje się do ataków i fali krytyki pod adresem PiS, tj. nie wychodzi z założenia, że krytykując rząd na każdym kroku zyskują sobie wielbicieli. Za PO byłem już podczas wyborów. Kiedy prezydent Kaczyński założył koalicję (podpisaną wpierw na antenie TV TRWAM!) z LPR i Samoobroną przestałem w ogóle wierzyć, że on coś w tej głowie ma i wie co robi. Żebym znowu zaczął wierzyć, że bracia mają równo pod sufitem musieliby coś konkretnego pokazać, a na razie bawią się w manipulantów, którzy sprawiają wrażenie, że sami nie wiedzą, o co im chodzi.
Z drugiej strony mamy PO, moim zdaniem nie taką złą partię jak się niektórym wydaje.

Duch Niespokojny
07-09-2006, 12:32
Co do 4 milonów mieszkań i iluś tam km autostrad, jeśli ktoś w to naprawde wierzył to moge jedynie ubolewać nad słabością jego umysłu, już nie pamiętam ile miszkań obiecał kwaśniewski (chyba 3 mln) i co widzicie je gdizes? nie ale za to widzać Kwacha jak sobie stawia domy z kilkaset tysięcy, widział kto z was 100mln Wałensy? nie ale za to każdy słyszał jak syn byłego prezydenta na imprezy jeździ, Tak samo jest z Tuskiem, obiecuje a potem i tak zrobi swoje.
Nie zaprzeczę, że i w Platformie Obywatelskiej pobrzmiewają czasem głosy populistów (np., jeśli się nie mylę, to Platforma poparła becikowe), ale niestety w tym kraju nie da się zyskać popularności nie obiecując "ciemnemu ludowi" przynamniej odrobiny manny z nieba. Różnica polega jednak na tym, że Platforma nie opiera całego swojego programu na obiecankach. Nie chce rozdawać państwowych pieniędzy na lewo i prawo, ale wychodzi ze słusznego założenia, że lepiej jest obniżyć ludziom podatki i pozwolić, żeby sami decydowali na co swoje zarobki przeznaczą. W programie tej partii jest wiele konkretnych propozycji, pozwalających na przyspieszenie rozwoju polskiej gospodarki i zwiększenie liczby miejsc pracy i zamożności obywateli, żeby wymienić choćby podatek liniowy jako sztandarowy, ale tylko jeden z wielu pomysłów Platformy na poprawę życia Polaków.
Natomiast o programie PiSu ktoś słusznie powiedział, że "ma jedną zaletę - nie da się go zrealizować".
Mój apel jak jesteś ciemny i nie potrafisz sam myśleć i tylko polegasz na TVN, Polsacie czy TVP to lepiej nie idź na wybory, nie wypowiadaj się i nie mieszaj się w polityke. Żeby dobrze zagłosować trzeba się wzbić ponad to co nas otacza i nie wybierać tych co dużo obiecują i tych co wszystko naprawić chcą ale wybierać tych co najmniej popsują
Ja myślę, że większości wypowiadających się tutaj reklamówka ta podoba się właśnie dlatego, że jeszcze przed jej obejrzeniem byli zwolennikami Platformy (lub chociaż przeciwnikami PiSu). Ale jeżeli ktoś na podstawie spotów wyborczych decyduje, na kogo będzie głosować, no to faktycznie należy mu współczuć...
ps.żal mi was że podniecacie się takimi słabymi chwytami, zachowujecie się dokładnie jak ci co uwierzyli Radiu Maryja oraz przedwyborczym oczernianiu przeciwników przez PiS, nie robicie nic innego tylko idziecie jak te ćmy do ognia, nie różnicie się niczym od babć moherowych żal mi was i siebie że żyje w karju gdzie nie ma na kogo głosować, bo każdy wybór będize zły
Ja spoty wyborcze traktuję wyłącznie w kategoriach rozrywkowych. Czasem lubię naprzykład posłuchać (i pośmiać się :p), co takiego mądrego ma mi do powiedzenia pan Giertych, Lepper czy Olejniczak...

Ashlon
07-09-2006, 12:49
@Pacek : pogratulowac ortografii - Walensa, hehe. I moja jedna riposta - z wyksztalceniem zawsze znajdziesz prace, wiec wole klamcow, ktorzy jakos reprezentuja nasz kraj, a nie innych klamcow, ktorzy nawet nie potrafia zrobic oredzia od prezydenta.

slawekmag
07-09-2006, 13:02
Może TUTAJ (http://www.youtube.com/watch?v=yQurInEXgB8) dla porównania oryginalna wersja tej reklamy (polska wersja jest prawie identyczna).

Dzisiaj w TV kątem oka zauważyłem końcówkę reklamy PiS, widać, że wojna przez media się rozpoczęła. Nie wiem czy ktoś widział, ja zauważyłem tylko, że jacyś ludzie wyrzucali graty przed dom, razem z TV gdzie na mównicy sejmowej mówił coś Tusk albo Rokita, już nie pamiętam - muszę zapolować i obejrzeć całą (chyba, że pojawi się gdzieś w sieci).

Jeśli chodzi o sympatie polityczne, w pełni popieram PO. Dlaczego? Pisać nie muszę, popieram prawie wszystko co było tutaj napisane przeciwko PiS i za PO.

Ta reklama to rzeczywiście kopia. Ale gdyby politycy nie zgapiać reklam od USA to by popatrzyli jak tam ludzie żyją i wzięli przykład z polityków. Bo Polska dostaje od Unii pieniądze ale z nich nie korzysta. A jak to się mów: jak dają to trzeba brać.

Zając
08-09-2006, 16:54
Dobra ta reklama jest... może ludzie wreszcie przejżą na oczy -.-

BTW. wiecie, czemu PiS wygrał wybory? Bo ludzie głosujący w 1 turze na LPR i Samoobrone (do której nie mam za dużo) zagłosowali potem na PiS.

Ryłek
08-09-2006, 18:09
BTW. wiecie, czemu PiS wygrał wybory? Bo ludzie głosujący w 1 turze na LPR i Samoobrone (do której nie mam za dużo) zagłosowali potem na PiS.
Zmień nick na Krzysztof Kolumb...

Thimburd
08-09-2006, 22:14
Dzisiaj w Gazecie Wyborczej był artykuł na temat tych reklam. PiS wykorzystal swoja pozycje, i nielegalnie wypuscil przedwczesnie reklame, ktora powinna odczekac 3 dni po jej dostarczeniu do telewizji. Pozatym, PiS niezle kreci, jeszcze pare dni temu mowili, ze nie maja zamiaru odpowiadac na te reklamy, a teraz mowia, ze maja w zanadrzu kilka mocniejszych i DUŻO MOCNIEJSZYCH reklam ktore wyemituja zaleznie od sytuacji. Troche mnie to wkurza, nie mam zamiaru za kazdym razem kiedy wlaczam telewizor sluchac jakis zaklamanych reklam manipulujacych i oklamujacych ludzi...

Michas11
08-09-2006, 22:21
Cześć ja powiem tylko 1 zdanie o tej reklamie PO ta reklama jest do tyłka nie wiem po co taka kretyniska reklama i się troche dziwie tym z tych reklam dziwnych że wogule dopusicili tą reklamę na telewizje -.-:evul:

Lasooch
08-09-2006, 22:55
Cześć ja powiem tylko 1 zdanie o tej reklamie PO ta reklama jest do tyłka nie wiem po co taka kretyniska reklama i się troche dziwie tym z tych reklam dziwnych że wogule dopusicili tą reklamę na telewizje -.-:evul:

Widać, że '11' w Twoim nicku, to wiek. Bo się wysławiać nie umiesz. Rozumiem mieć złą opinię na temat tej reklamy, ale trzeba umieć ją 'wygłosić'...

Btw ostatnio w reklamie PiSu (PiSałem już?) słyszałem coś na kształt 'zmieniamy Polskę na lepszą'... każdy z IQ powyżej 60 (czyli 25% mieszkańców Polski) załapie, że to jawne kłamstwo...

Ghost Nieudany
08-09-2006, 22:57
@Michas11
Żeby takie osiołki jak ty mogły przedstawić swoje nieczytelne i bezwartościowe zdanie na tym forum, doprowadzając wszystkich innych do szewskiej pasji.

Ta reklama to rzeczywiście kopia. Ale gdyby politycy nie zgapiać reklam od USA to by popatrzyli jak tam ludzie żyją i wzięli przykład z polityków. Bo Polska dostaje od Unii pieniądze ale z nich nie korzysta. A jak to się mów: jak dają to trzeba brać.

Napisz to jeszcze raz, ale w ludzkim języku, bo za cholerę nie mogę dojść do tego, o co ci chodzi.

Ruwedanu
09-09-2006, 21:40
Dziwna reklama :/ zleksza smieszna i kontrowersyjna

Pablofrs
10-09-2006, 19:29
Poczytałem 4 pierwsze strony, i sądze, że dalej będą te same argumenty.

W sumie to dziwi mnie, że Kacz....yńscy wygrali. Tusk prowadził, a potem co ?

Ale nie załamujmy się! Kiedy będą następne wybory prezydenckie, większośc z nas będzie już pełnoletnia i będziemy mogli głosować.

Czy Lech wygra nastepne wybory ? To zależy tylko od nas. Jak wiecie w poprzednich wyborach uczestniczyło tylko 50% polaków uprawnionych do głosowania. Więc teraz Ci, którzy nie głosowali, powinni siedzieć cicho.

Więc namawiam, abyśmy za 5 lat pokazali, że kaczki się nie przyjęły w Polsce.

Przepraszam ludzi, którzy mogą się czuć urażeni. Tak, nie cierpie PiSu, bo przez ten rok gówno zrobili. Według mnie pierwszą rzeczą jaką powinni się byli zająć to zniesienie tego podatku od darowizn.

PS. Wiecie jaka będzie nowa koalicja w rządzie ?>
PiSiOR - PiS i Ojciec Rydzyk :D

J. Hunter
12-09-2006, 20:49
Kurde, po przejrzeniu kilku stronic tego wątku, widzę, że z tematu o reklamie zrobiło sie tu jak w parlamencie...

Rada dla tych którym dzisiejszy układ polityczny nie odpowiada:
Demokracja to taki rodzaj rządów, w którym władza jest nadawana przez obywateli i w świetle tego może zostać w każdej chwili odebrana. A więc krótko: Szable w dłoń! (osobiście chętnie obejrzałbym mały przewrot, wymiane pokoleń w Polsce)

A dla tych, którym sytuacja nie przeszkadza/odpowiada:
No cóż, tutaj nie jest wiele do pisania. Zdanie może wam się zmienić po jakimś czasie, aczkolwiek nie musi.

slawekmag
13-09-2006, 14:01
Kurde, po przejrzeniu kilku stronic tego wątku, widzę, że z tematu o reklamie zrobiło sie tu jak w parlamencie...
A ty temat odswieżyłeś (tylko 3dni ale jednak) i od nowa się zacznie ;). Proponuję zamknąć ten temat bo dalsza rozmowa o politykach powoduje tylko kłótnie.

Badzo
13-09-2006, 17:46
Przepraszam ludzi, którzy mogą się czuć urażeni. Tak, nie cierpie PiSu, bo przez ten rok gówno zrobili. Według mnie pierwszą rzeczą jaką powinni się byli zająć to zniesienie tego podatku od darowizn.

Widzisz, Ty nie lubisz PiS, a ja nie cierpie PO i partii lewicowych (Ale nie jestem tez 'fanem' PiSu). Wkurza mnie, gdy ktos mowi ze PiS to robi gówno, a jakby PO doszlo do wladzy to stanie sie niewiadomo co. Bo to bullshit i tak sie nie stanie.

Cafe
13-09-2006, 18:08
@Badzo
Z dwoja złego ( PiS i PO ) lepiej wybrac to mniejsze ( PO )

slawekmag
13-09-2006, 20:15
@Badzo

Dokładnie. A ja proponuję naprawdę zamknąć topic.

Z jego powodu dostałem 4 negatywne a wręcz obraźliwe notki od ludzi, którzy nie rozumieją co to ironia. Na dodatek napisali tylko:
Dzieciak
bez jakiegokolwiek wytłumaczenia.

Wracając do tematu. Bracia kaczyńscy i PiS są żałośni. PiS pozwał piekarza, który upiekł chleb w kształcie kaczki. PiS nie ma co robić więc dręczy biednych ludzi.

Badzo
13-09-2006, 20:16
@Badzo

No nie wiem czy mniejsze. Nigdy w zyciu nie zaglosowalbym na PO i kropka.
Juz wole NiePotrafiacegoSpiewacHymnu Jarosława K. niż supeh ekhsthra Rhokite.
Tak samo Tuska nie widze w roli prezydenta.

@up
Jakis artykul plax?
Pff, a co do 'dręczenia biednych ludzi'. Czy byłbyś spokojny wiedząć, że obrażają CIe na każdym kroku?
Że szydzą z Ciebie w internecie, na ulicy, w szkołach i wszedzie gdzie tylko mozliwe? Nie mowie ze rzady PiS sa idealne. Nie mowie nawet, ze sa dobre. A zreszta, co bede... PO dojdzie do wladzy to zobaczymy.

Ghost Nieudany
13-09-2006, 20:19
Juz wole NiePotrafiacegoSpiewacHymny Jarosława K. niż supeh ekhsthra Rhokite.

To ja wolę Rokitę, który potrafi się POPRAWNIE wysłowić i nie zawiera paktów z Samoobroną, byle tylko utrzymać się na stołku.

PiXik
13-09-2006, 20:22
Rokita ma za to wade wymowy!!yea one@@fakofako

Celoz
13-09-2006, 20:26
..proponuję zamknąć temat bo szlag mnie trafia jak widzę tu 16 postów związanych z tematem i ~100 offtopu :<

Badzo
13-09-2006, 20:31
To ja wolę Rokitę, który potrafi się POPRAWNIE wysłowić i nie zawiera paktów z Samoobroną, byle tylko utrzymać się na stołku.

HAhahaha, ziomal, niezly dowcip. A myslisz ze PO nie chcialoby sie utrzymac na stołku?

Ghost Nieudany
13-09-2006, 20:39
@up
Jakby chciało, to już dawno mielibyśmy koalicję PO-PiS, a PO posłusznie realizowałoby plan Pisiorów.

Lasooch
13-09-2006, 20:43
Rokita ma za to wade wymowy!!yea one@@fakofako

Juz wole NiePotrafiacegoSpiewacHymnu Jarosława K. niż supeh ekhsthra Rhokite.

Cóż, kaczory... też nie... khm... umieją... khm khm... mówić... ekh ekh... poprawnie.

Badzo
13-09-2006, 21:06
@up
Jakby chciało, to już dawno mielibyśmy koalicję PO-PiS, a PO posłusznie realizowałoby plan Pisiorów.

Tak, masz racje. PO jest świetne, cudowne, chodzi mu jedynie o dobro państwa, to nie prawda ze to przez PO nie doszlo do koalicji, to wszystko wina kaczorów! Tak! Na stos z nimi!

Cóż, kaczory... też nie... khm... umieją... khm khm... mówić... ekh ekh... poprawnie.

Za dużo programu Szymon Majewski Show ;P

Powtarzam: jeśli do wladzy dojdzie PO, to przekonamy sie kto mial racje i czy PO zrobi z Polski taki raj.

Dobra, koniec na dzisiaj, ide ogladac mecz ;p

HALA REAL!

Ghost Nieudany
13-09-2006, 21:18
Tak, masz racje. PO jest świetne, cudowne, chodzi mu jedynie o dobro państwa, to nie prawda ze to przez PO nie doszlo do koalicji, to wszystko wina kaczorów! Tak! Na stos z nimi!

Dziecko, nie wypowiadaj się na tematy, na które nie masz najmniejszego pojęcia.

Nie twierdzę, że PO jest nieskazitelnie czyste, bo w partii jest wiele zwyczajnych świń.
Ale ty próbujesz wybielić PiS, który czysty nie jest i uprawia jeszcze większą demagogię niż Tusk. Najpierw pieprzenie Kaczorów, jak to nie pozwolą, by Samoobrona i inni krzykacze dorwali się do władzy, a sami ruszyli do koalicji. Promują o. Rydzyka, który w zamian nabija im fanbojów pośród emerytalnej ciemnoty, która daje się ogłupiać pod pozorem wiary w Boga, którego Tadek sprowadza do szybkiego sposobu na zarobienie tłustej kasy. Nieudolnie podkładają świnie przez Kurskiego, który nie potrafi nawet dobrej ploty puścić (potem się okazuje jak z billboardami, że to PiS był umoczony).
Wymieniać dalej?

Lasooch
13-09-2006, 21:41

Szymuś? Kiedyś lubiłem. Teraz - powielanie oklepanych już schematów, coraz mniej śmieszne żarty. Choć fragment ze Szczuką, że jej program 'ssał pałkę', był niezły xD

Caer
13-09-2006, 22:02
@Up:
O tak, to było mocne xD

Nie trzeba oglądać SMS, wystarczą wiadomości ;]

Bambuko
13-09-2006, 23:05
Szymuś? Kiedyś lubiłem. Teraz - powielanie oklepanych już schematów, coraz mniej śmieszne żarty. Choć fragment ze Szczuką, że jej program 'ssał pałkę', był niezły xD

To lepszy jest Taniec z Gwiazdami? Tam żarty nigdy nie były śmieszne. Oglądając to cały czas zapadasz się pod ziemię. A i tak oglądalność jest świetna.

Matek
14-09-2006, 07:52
@do tego co powiedział Ghost:

Nie wspominając o tym, ze J. Kaczych zarzekał się, że on POD ŻADNYM POZOREM nie zostanie premierem. A jak jest teraz?

To lepszy jest Taniec z Gwiazdami? Tam żarty nigdy nie były śmieszne. Oglądając to cały czas zapadasz się pod ziemię. A i tak oglądalność jest świetna.

Bo taniec z gwiazdami nie jest nastawiony na żarty tylko na TANIEC. I dlatego ludzie go lubią (w tym ja) i oglądają (ja też)

Yoh Asakura
14-09-2006, 10:18
@Up:
O tak, to było mocne xD

Mocny to będzie Kuba w TVN bez takiej cenzury jaką obdarzył go polsat.
A Szymon jest średnio śmieszny. Czasami mu się uda coś dobrego ale większość jest mało śmieszna.

Lasooch
14-09-2006, 14:09

Nienienienienienienienieeeeeeeeee! Przed Tańcem z Gwiazdami to ja się ręcami, nogoma i rzęsoma bronię... bo to imho dno. Ale dopóki ja nie muszę oglądać i dopóki nie koliduje z niczym co ja chcę obejrzeć (tzn. dopóki mi matka TV nie zajmie:>), niech sobie ludzie oglądają xD

A Szymon jest średnio śmieszny. Czasami mu się uda coś dobrego ale większość jest mało śmieszna.

Kuby się doczekać nie mogę.

A Szymon kiedyś dużo lepszy był. I albo brak pomysłu, albo mnie po prostu przestaje śmieszyć...

slawekmag
14-09-2006, 14:10

No i się oftop offtopu zrobił ;)

A co do programów TV To Kuba rządzi! Szymon też niezły:P

A jak wam się podobał Świat Wg. Kiepskich?? :P

Aha, i o której jest kuba i w jakie dni tygodnia?

A wracając do Polityki:
większość jest za PO więc niech ci co są za PiS niech się schowają bo ich tu zjedzą na śniadanie - tak jak zrobili to już z niektórymi

Yoh Asakura
14-09-2006, 15:40
@slawek:
Kuba będzie od 24 września. Super niania też :P

Badzo
14-09-2006, 19:24
Dziecko, nie wypowiadaj się na tematy, na które nie masz najmniejszego pojęcia.

Nie twierdzę, że PO jest nieskazitelnie czyste, bo w partii jest wiele zwyczajnych świń.
Ale ty próbujesz wybielić PiS, który czysty nie jest i uprawia jeszcze większą demagogię niż Tusk. Najpierw pieprzenie Kaczorów, jak to nie pozwolą, by Samoobrona i inni krzykacze dorwali się do władzy, a sami ruszyli do koalicji. Promują o. Rydzyka, który w zamian nabija im fanbojów pośród emerytalnej ciemnoty, która daje się ogłupiać pod pozorem wiary w Boga, którego Tadek sprowadza do szybkiego sposobu na zarobienie tłustej kasy. Nieudolnie podkładają świnie przez Kurskiego, który nie potrafi nawet dobrej ploty puścić (potem się okazuje jak z billboardami, że to PiS był umoczony).
Wymieniać dalej?

Pff, nie chodzi mi o wybielenie PiS, ale o to, ze PO nie jest takie swiete, jak sobie niektorzy wyobrazaja. A wiesz czemu Pis uprawia wieksza demagogie niz Tusk? Bo Tusk nie jest u włady!

Najpierw pieprzenie Kaczorów, jak to nie pozwolą, by Samoobrona i inni krzykacze dorwali się do władzy, a sami ruszyli do koalicji.
Lajf is brutal - PO nie chcialo do koalicji, to sie zbratali z Self-Defence i LPR zeby tylki ratowac. Bo to, ze wiekszosc politykow dla ratowania tylka zbratałoby sie nawet z PSL'em jest pewne.

Lasooch
14-09-2006, 19:49
Lajf is brutal - PO nie chcialo do koalicji, to sie zbratali z Self-Defence i LPR zeby tylki ratowac. Bo to, ze wiekszosc politykow dla ratowania tylka zbratałoby sie nawet z PSL'em jest pewne.

Nawet z PeDałami by się zbratało (Patrią Demokratyczną, czy coś takiego). Ale właśnie o to chodzi, że dobry polityk (moim zdaniem) powinien mieć taką jedną malutką nic nie znaczącą cechę - honor. I nie powinien kłamać (reklama PiSu - zmieniamy Polskę na lepszą... to jest tak jawne kłamstwo, że aż mnie szlag trafia ;S)

Ghost Nieudany
14-09-2006, 20:23
Pff, nie chodzi mi o wybielenie PiS, ale o to, ze PO nie jest takie swiete, jak sobie niektorzy wyobrazaja. A wiesz czemu Pis uprawia wieksza demagogie niz Tusk? Bo Tusk nie jest u włady!

"Co by było gdyby".
Tusk nie obiecał mi miliona mieszkań, zwiększenia PKB i nie robił paktów z samozwańczym, medialnym kaznodzieją.

I przy okazji skazując Polskę na rządy ciemnoty i głupców? Faktycznie, chcą ratować nasze państwo! Uczynić je lepszym! Nakłamać ludziom ile wlezie i teraz trzymać się na dupie przez całą kadencję i nachapać ile wlezie! Dawaj!

Nieee, wcale nie chodzi o wybielanie PiSu. Dla dobra państwa stworzyli koalicję z nazistą i wieśniakiem.

Bambuko
14-09-2006, 20:27
Matek, ale u Kuby i Szymona nie tańczą, bo by wyszło słabo (no, u Szymona czasem tańczą, ale w formie dowcipu). Więc po co Hubert i Katarzyna żartują, skoro nie potrafią?

Matek
15-09-2006, 11:12
Więc po co Hubert i Katarzyna żartują, skoro nie potrafią?

Nigdy nie widziałem tam żartów. Oglądamy różne programy?

Btw: zachęcam do krytykowania Wierzejskiego (wierzejski.blog.onet.pl) z LPR.

A zreszta, niedawno ktos mnie uswiadomil, ze LPR nie jest partia prawicowa.

Dark Sven
15-09-2006, 12:30
@slawek:
Super niania też :P
Już jedna suxiorska na TVN jest, na wzór amerykańskiej.

Majewski się chyba wypala. Jak wszystkie tego typu programy.
Wojewódzkiego lubię jednak w niedziele leci za późno - zawsze w połowie ide w pizdu.

Najbardziej to żałują, że szkło kontaktowe robi się nudne, kiedyś tak zajebiste, teraz nieśmieszne i nastawione antyromkowo (nuda)

I tak najlepszy na Tvnie jest Detektyw MONK ^^.

Nigdy nie widziałem tam żartów. Oglądamy różne programy?
.

Nie? "O to moja kolejna ulubiona para- hiehiehie" albo kiedyś tam przebrał się w futro żeby zrobić "szoł". Już smieszniejszy od Hubercika był Lepper z textem "Jak można prostytutkę zgwałcić uhueahueahueahuea''

Shanhaevel
15-09-2006, 12:46
Nie? "O to moja kolejna ulubiona para- hiehiehie" albo kiedyś tam przebrał się w futro żeby zrobić "szoł". Już smieszniejszy od Hubercika był Lepper z textem "Jak można prostytutkę zgwałcić uhueahueahueahuea''

Ale on był śmieszny, bo był bardziej żałosny...

Yoh Asakura
15-09-2006, 13:38
Już smieszniejszy od Hubercika był Lepper z textem "Jak można prostytutkę zgwałcić uhueahueahueahuea''
Ale to prawda, bo prostytutkę można zgwałcić ale tylko w samoobronie.

Bambuko
15-09-2006, 14:09
To też jest denne Yoh. A ja ci Matek nie podam przykładu, bo pamięci do słabych dowcipów nie mam, ale jakoś moi znajomi je zauważają. Ale faktycznie, u ekipy HiK, czy też KiH, bo panie przodem, czasem trudno stwierdzić, że to miał być dowcip.

Lasooch
15-09-2006, 14:27
Już jedna suxiorska na TVN jest, na wzór amerykańskiej.

Ta niania akurat wymiata :>

A Huberta szanowałem dopóki prowadził 'Milionerów', bo potem się zeszmacił prowadząc imho najgorsze ochłapy jakie mu tiwien rzucił.

Ghost Nieudany
15-09-2006, 16:02
Btw: zachęcam do krytykowania Wierzejskiego (wierzejski.blog.onet.pl) z LPR.

Ja tam uważam, że bycie TAKIM ograniczonym, zatęchłym idiotą jest wystarczającą karą, nie trzeba go jeszcze miażdżyć intelektualnie.

BTW, facet nazwał Unię Europejską "GEJOWSKĄ, LEWACKĄ, OBŁĄ ORGANIZACJĄ". Ke?

ripper
15-09-2006, 16:08
Obły to chyba robal być może xd

Dark Sven
15-09-2006, 16:17
Ale on był śmieszny, bo był bardziej żałosny...

Nie śmieszny jako śmieszny, ale śmieszniejszy chociaz nie śmieszny. Rozumiesz?

A Huberta szanowałem dopóki prowadził 'Milionerów', bo potem się zeszmacił prowadząc imho najgorsze ochłapy jakie mu tiwien rzucił.
Nom... zawsze się z kolegą bawiliśmy w milionerów. On wymyślał łatwe pytania, a ja trudne z "Pobij milionera ^^" Od odpadał na początku a ja wygrywałem milion ^^
Najfajniejsze było, że zawsze potem się kłocilismy i biliśmy
Obły to chyba robal być może xd

I Ryszard Kalisz :D

Jerkov Thundersword
18-09-2006, 18:50
Tak naprawde i Kaczyński i Tusk są tacy sami, żaden z nich nie jest w niczym lepszy od drugiego są siebie równi. Ten jak i ten walczy o stołek. Kaczor Donald jest destruktywem.