Pokaż pełną wersje : Trening (piłka nożna)
Czy mogli byscie mi pomoc jak lepiej grac w pilke? w pazdzierniku koncze 14 lat nie gram jak ofiara ;p jestem jeden z lepszych z klasy a klasa naprawde bardzo dobrze gra. Jeżeli znacie jakies sposoby na polepszenie gry to piszcie.:cup:
Masz na myśli "odchylanie się przy wykonywaniu wolnych" etc.? To są straszne bzdury, nie pomogę Ci nijak w Twojej grze. Tylko trening i myślenie.
tak jakby ale zeby lepiej sie pilka nogi trzymala itd
Rob kapki tak dlugo az bedziesz mogl to robic tak dlugo jak tylko chcesz bez dotkniecia pilke o ziemie.. nauczysz sie dzieki temu dobrze napowac nad pilka, pozniej biegaj miedzy jakimis przeszkodzami.. w pelnym biegu, tak by miec pilke przy nodze.
slawekmag
04-09-2006, 14:24
Ćwicz prędkość i wytrzymałość. Nie możesz szybko się meczyć. Trenuj bieg z piłką przy dużej szybkości oraz manewry. Jeśli chcesz poćwicz też zwody.
Zeby pilka sie nogi trzymala to radze pozaglowac troche. "Żąglerka to najlepszy sposób na bliższe poznanie piłki"
Żeby piłka się lepiej nogi trzymała, to polecam przede wszystkim SuperGlue. Na Ośmiorniczce też się może trzymać będzie, ale nie testowałem. I pamiętaj, że zaprawa murarska to nie jest najlepszy pomysł, testowane.
Naucz sie dryblowac, "gasic" piłki, podbijać (duzo razy) no i musisz widziec gre,btw na jakiej grasz pozycji ? =p
Zapisz sie do klubu pilkarskiego...
OnlyM(PL)
04-09-2006, 15:13
albo graj duzo z qmplami ;p
No to poszukaj sobie innego zajęcia i zabłyśnij w czymś, w czym jesteś dobry. Jedni są urodzonymi piłkarzami, inni znajdują powołanie np. w budownictwie. Czy może chodzi o to, żeby po prostu odnaleźć się w grupie i jakoś wpasować w towarzystwo? Szaraczki, które zawsze robią to, co inni, nigdy niczego nie osiągną. Rób to, co lubisz, nie koniecznie to, co lubią inni.
To po pierwsze. A po drugie: na forum można dyskutować, ale tutaj się w piłkę grać nie nauczysz. W każdym razie sprawność fizyczna się przydaje, więc możesz zastosować podane już rady dotyczące ogólnie ruszania się, ćwiczeń, biegów etc.
Mythic Sniper
04-09-2006, 19:03
LOL LOL I LOL jezeli sam nie wiesz w czym moglbys sie poprawic, potrenowac to jak ci moga w tym pomoc ludzie ktorzy cie nie znaja i nigdy nie widzieli jak grasz -,- bezsensowny temat
pogadaj z janasem on jest dobry w te klocki
Ćwiczenia i gra. Można samemu grać albo na osiedlu meczu lub z kumplami.
Czyli trening, trening i jeszcze raz trening.
Albo zapisz się do jakiejś szkółki jak powiedział Dejvo.
Żeby piłka się lepiej nogi trzymała, to polecam przede wszystkim SuperGlue. Na Ośmiorniczce też się może trzymać będzie, ale nie testowałem. I pamiętaj, że zaprawa murarska to nie jest najlepszy pomysł, testowane.
Stary zabłysnołeś, ucieszony swoim istnie śmiesznym żarcikiem?
A tak btw. to nie musiałeś na tibii.org.pl robić identycznego tematu.
Znajdź jakiś murek, odbijaj o niego piłkę wszelkimi sposobami.
Żonglerka nauczy Cię jak panować i czuć piłkę. (stawiaj sobie coraz wyżej poprzeczkę. 1st dzień - 50 żonglerek, 2nd dzień - musisz pobić wynik z poprzedniego dnia, itd.) Dobre na czucie piłki jest jeszcze ćwiczenie, które polega na tym aby bosą nogą prowadzić piłkę po ziemi w różne strony. Rób to w domu najlepiej.
Jeśli chcesz poprawić szybkość to biegaj po schodach lub po stromych górkach.
Jak coś jeszcze mi się przypomni to dopiszę.
Ronaldinho trenował sztuczki z własnym psem. Polecam kupić psa :).
LOL LOL I LOL jezeli sam nie wiesz w czym moglbys sie poprawic, potrenowac to jak ci moga w tym pomoc ludzie ktorzy cie nie znaja i nigdy nie widzieli jak grasz -,- bezsensowny temat
pogadaj z janasem on jest dobry w te klocki
Sam jestes bezsensowny od tego jest ten dzial
Ronaldinho trenował sztuczki z własnym psem. Polecam kupić psa :).
Boom. To jest nawet ciekawy rodzaj treningu :) Przejść do bramki przez energicznego pieska, nie lada wyzwanie :)
Heh nie bylo mnie chwile po przeczytaniu opisu moge odpowiadac :)
Psa mam ale jest zbyt leniwy ciagle sie lize ;P
Po 2 nie jestem ofiara i nie robie to co inni bo inni to robia ;P
Poprostu lubie grac w pilke
Do klubu na 99% sie zapisze ;p
dzisiaj na wf strzelilem 6 bramek :cup: n/c 7:2 dla nas ;p
A tak wogole to moj rekord 80 klepek ;d
Rethfing on Aldora
05-09-2006, 14:02
Trenuję piłkę już 7 rok (teraz mam 17 lat) w Concordii Knurów (pozdrawiam Dudka ;) przy okazji), jedyne co Ci polecić to po prostu zapisać się do jakiejś szkółki piłkarskiej, niejeden u mnie był słabeuszem a teraz gra świetnie.
No nasza knurowska drużyna to faktycznie orły :PP
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.