zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia pochłania kolejne dusze!

Dabek
07-09-2006, 14:09
Jak czytamy na stronie głównej gry, w tym tygodniu pobito kolejny rekord - poza kilkoma setkami tysięcy graczy facc, liczba graczy którzy zakupili Premium Account (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38450) po raz pierwszy przekroczyła 75 000. Wygląda na to że ostatni update bardzo zmotywował wielu z nich do zwiedzania nowych obszarów, zdobywania outfitów, addonów i korzystania z innych zalet jakie niesie ze sobą Pacc.

CipSoft pragnie podziękowac za zaufanie i wsparcie które otrzymał przez ostatnie lata, i obiecuje dać z siebie wszystko aby dostarczyć Wam jeszcze lepszą zabawę.

General
07-09-2006, 14:13
zdecydowanie mają rację - kupiłem pacc 2 dni przed update'em i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony.

Aolde Miko
07-09-2006, 14:16
a ja właśnie wczoraj przedłużyłem PACC :) będe miał aż do Mikołajek :)

Barber
07-09-2006, 14:19
A ja mam pac zostal tylko 15 dni al i tam przedłuże :-)

prof.Toudi
07-09-2006, 14:21
Sam kupiłem dwa PACC'e - może bez nich nie było by takiej zabawy, ale i tak już nie gram w Tibię. Jeśli ktoś zarabia miesięcznie jakąś kwote to PACC nie jest przeszkodą, ale dla tych którzy składają ileśtam miesięcy żeby kupić PACC'a, krzyżyk na drogę. Nie chce żeby ktoś mówił ze dereklamuje firme Dromadera - jego firma nie ma nic wspólnego z moją wypowiedzią. Martwi mnie fakt, że 75.000 ludzi kupiło już PACC'a... rachunek nie jest trudny: zakładając, że każdy kupi 1,5 PACC'a, oni mają z tego (w zł) 75.000 x 100 x 1,5 = 10 milionów złotych. Oczywiście trzeba odjąc koszty utrzymania i zatrudnienia, ale ile kasy z tego już wyciosali to masakra... Of coz nikomu nie bronie kupowania PACC'a, ale składam wyrazy współczucia ludziom, dla których ta gra to priorytet w życiu.

Firmie Cipsoft gratuluje pomysłu na gre, która wciągneła setki tysięcy ludzi.

Adaras
07-09-2006, 14:31
@up
Odejmij podatek.

_*FunMN*_
07-09-2006, 14:32
ta jasne i poryc beret innym

Grzello Masterro
07-09-2006, 14:34
jak obiecują dać z siebie wszystko to nich dadzą fri itemsy :D mueheheh :P

prof.Toudi
07-09-2006, 14:37
@UP UP
nawet jak odejmę wychodzi gigantyczna suma...

Polinik
07-09-2006, 14:55
@UP UP
nawet jak odejmę wychodzi gigantyczna suma...
Żałujesz im? Uważasz, że nie mają prawa do zysków, ze swojej pracy?

jubilatki
07-09-2006, 14:58
no niezly wynik :) 75 k paccow ;]

Sir Mituzux
07-09-2006, 14:59
Jak chcą mi zrobić przyjemność żeby lepiej się grało to niech usuną Soul'e...

Ma'tys
07-09-2006, 15:00
Utrzymanie dużej ilosci serverów jakie oni maja pochłania ogromną sume z tego. W sumie w Cipsoft pracuje dość mało pracowników.
Ale i tak gratuluje wymyslenie tak opłacalnej gry.

Fryxjer
07-09-2006, 15:13
75k paccow :O to ponad 3 miliony zlotych zysku... niezle gz cipsoft!

Rufus1988
07-09-2006, 15:14
Skoro już piszą, że coraz więcej osób gra w Tibię to niech dadzą nowe serwery :D. Nie po to kupiłem PACCa, żeby być na 3000 miejscu na jakimś serwerze :/.

Pszemek LP
07-09-2006, 15:15
Ja tam narazie nie chce kupować pacca bo szkoda mi rl kasy na jakąś Tibie;] Wole sobie kupić coś do kompa (np. new monitor), lub wydac kase na kino albo coś takiego :D No chyba ze kupowałbym pacca za kase w Tibii... Mimo ze to duże ryzyko ze mnie ktos oszuka to Tibie traktuje jako gre i gra dla przyjemnosci a nie ze nałogowo siedzie i musze wbić 100lvl w 2 miechy;) (Albo że matke krzesłem pobije XD)

Btw. Gratz CipSoftowi wymyślenia sposobu na zarobienie kupy kasy :D

Pzdr

prof.Toudi
07-09-2006, 15:20
a czy ja napisałem, że im żałuje? ehh.. chciałem uświadomić niektórych ile oni kasy na tym zyskują...i oczywiście mają do tego prawo, zresztą napisałem że gratuluje im takiej gry. nikomu tak jak wyżej napisałem nie bronie kupna PACC'a.

-=DanieL=-
07-09-2006, 15:23
Sam kupiłem dwa PACC'e - może bez nich nie było by takiej zabawy, ale i tak już nie gram w Tibię. Jeśli ktoś zarabia miesięcznie jakąś kwote to PACC nie jest przeszkodą, ale dla tych którzy składają ileśtam miesięcy żeby kupić PACC'a, krzyżyk na drogę. Nie chce żeby ktoś mówił ze dereklamuje firme Dromadera - jego firma nie ma nic wspólnego z moją wypowiedzią. Martwi mnie fakt, że 75.000 ludzi kupiło już PACC'a... rachunek nie jest trudny: zakładając, że każdy kupi 1,5 PACC'a, oni mają z tego (w zł) 75.000 x 100 x 1,5 = 10 milionów złotych. Oczywiście trzeba odjąc koszty utrzymania i zatrudnienia, ale ile kasy z tego już wyciosali to masakra... Of coz nikomu nie bronie kupowania PACC'a, ale składam wyrazy współczucia ludziom, dla których ta gra to priorytet w życiu.

Firmie Cipsoft gratuluje pomysłu na gre, która wciągneła setki tysięcy ludzi.

Uau, równie dobrze możesz wejść na forum WoW i napisać to samo. Ich cyrk ich małpy zarówno do CipSoft, że stworzyli taką gre i do graczy za to, że kupują pacc. Ja miałem 4 pacc i narazie znudziła mi się tibia i wiem, że kiedyś napewno do niej wróce tak jak do Gothic, Gothic II bo traktuje je jako bardzo dobre gry do których naprawde warto wrócić. A CipSoft i PiraniaBytes życze i tryliardów dolarów jeśli to ma ich zachęcić do dalszej pracy.

wisnia wielki
07-09-2006, 15:24
Uważam ze kupno pacc jest 1 krokiem do uzależnienia się od tibi no chyba ze macie tyle kasy ze wam to wisi czy wydacie na pacc czy na cos innego

Vimes
07-09-2006, 15:32
A moze by tak obnizyli ceny pacc skoro tak tyle kaski zbijaja =] Wtedy by naprawde zarobili myśle że jakieś 6000 graczy by sie na to skusilo

Mort'Defender
07-09-2006, 15:36
Wytłumaczcie mi jedną rzecz. O co chodzi że 75.000 pacc sprzedali? Tzn. W jakim czasie? W ciągu tego roku? Miesiąca? Od ostatniego update?

Cloy
07-09-2006, 15:47
Teraz więcej osób kupuje pacca bo bez pacca coraz gorzej sie gra i nie ma gdzie expic ;]

Dabek
07-09-2006, 15:47
Wytłumaczcie mi jedną rzecz. O co chodzi że 75.000 pacc sprzedali? Tzn. W jakim czasie? W ciągu tego roku? Miesiąca? Od ostatniego update?

Najprawdopodobniej chodzi o to że 75 000 graczy ma pacc w tym momencie.

Lasooch
07-09-2006, 15:51
Uważam ze kupno pacc jest 1 krokiem do uzależnienia się od tibi no chyba ze macie tyle kasy ze wam to wisi czy wydacie na pacc czy na cos innego

O interpunkcji nie słyszałeś chyba. Mam rację? A to, że pisze się Tibii, a nie tibi, pomijam...

A moim zdaniem bynajmniej tak nie jest. Ja kupiłem PACCa raz, i co? I nie gram. Powiem wręcz, że skończyłem grać zanim mi się PACC skończył.

Masterxxx
07-09-2006, 16:06
No to bijemy rekordy!!!:] Kupiłem PACC przez tibia.pl i jestem bardzo zadowolony!B) Tym bardziej ,że jestem juz pod koniec pirate questa...:] i szykuje się sieka:p :p

Duch Guardi
07-09-2006, 16:20
huhu to widać że nieźle cipsoft zarabia na pacc'u :D

Pramus
07-09-2006, 16:22

Na moje to troche za duzo. Mozna latwo policzyc ile kasy oni z tego maja. Na moje to oni na samych paccach zarabiaja okolo 50 tysiecy euro miesiecznie.

Lasooch
07-09-2006, 16:43
Na moje to troche za duzo. Mozna latwo policzyc ile kasy oni z tego maja. Na moje to oni na samych paccach zarabiaja okolo 50 tysiecy euro miesiecznie.

A nawet jeśli, to co? Narobili się, to zarabiają. Pracują nad tą grą od 9 lat. Chyba zasługują na zyski.

Poza tym, 'za dużo'. Z perspektywy Polaka 90 zł za PACC to dużo, bo pewnie o to Ci chodzi, że mogliby cenę zmniejszyć. Ale na zachodzie trudno mi wymyślić kraj, w którym zapłacenie 19 ojro byłoby wielkim problemem.

I tak się powinniście wszyscy cieszyć, że w ogóle za fri możecie grać...

ErAgOg
07-09-2006, 16:47
ja chyba także zakupie sobie pacca bo mi troche kaski przybyło (mam dziś urodzinki ^^) i wydaje mi się że będę z tego zadowolony, grałem kiedyś postacią qmpla który miał pacca i absolutnie jestem za kupowaniem go !!!:cup:

szuszu
07-09-2006, 17:00
Pacc super sprawa :)

75,000 x (minimum 20 euro ) = 1.500.000+ Euro.. robi wrażenie ;]

Zenuś
07-09-2006, 17:14

praca to za wielkie slowo :P raczej zabawa i tyle....
po prostu oni sa tak samo pomyslowi jak nasz kochany ojciec Rydzyk i tyle kropka! . :)

zgadzam sie z panem szuszu ktory jest na dole :)

szuszu
07-09-2006, 17:34
praca to za wielkie slowo :P

Na tym polega najlepsza praca jaką możesz mieć, robisz co kochasz i dostajesz za to pieniądze...

kowi
07-09-2006, 17:37
..........

Drzamich
07-09-2006, 17:38
75000 x 20€ = 1.500.000€
Narodowy Bank Polski ustalił dziś kurs Euro na 3,9885zł (3,99 zł.)
1.500.000 x 3.99 = 5.985.000
Nieźle co?
@edit: niech Cipsoft zrobi żeby płacić za Pacca w rublach (oczywiście ilośc taka sama :))
Wtedy Pacc będzie kosztował 2,34 zł.

Duke Dran
07-09-2006, 17:42
No to niezle kroja kase :p gz

Pacca jak nie mam tak nie bede mial...

Pramus
07-09-2006, 18:03
75000 x 20€ = 1.500.000€
Narodowy Bank Polski ustalił dziś kurs Euro na 3,9885zł (3,99 zł.)
1.500.000 x 3.99 = 5.985.000
Nieźle co?
@edit: niech Cipsoft zrobi żeby płacić za Pacca w rublach (oczywiście ilośc taka sama :))
Wtedy Pacc będzie kosztował 2,34 zł.

Tyle, ze wiesz... 75 tysiecy paccow jest teraz. Nie oznacza to, ze tyle kasy dostali. Nalezy zwrocic uwage na to, ze im wiecej dni PACC tym jest on tanszy, a ludzie nie kupuja tylko 3-miesiecznych.

Vern
07-09-2006, 18:56
Sluchajcie... wszystko bylo by git gdyby nie bnylo tych pojebanych laggow co dziennie jak wracam ze szkoly nie da sie grac lagi takie ze frezzy lapia na 5-10sec no i gdzie tu grac z takimi warunkami ja osobiscie rezygnuje z pacc najprawdobniej bo nie moge strzymac z tymi lagami i nerwami ....

Jakj cipowie wkońcu sobie poradza z tym co stwozyli to bedzie git jak narazie im to nie wychodzi ze wlaneli kolejnego update to nic nie znaczy nie poprawil on warunkow gry... jedyne co to powieskszyl ilosc noobow pod dp ktorzy zawalaja server.... jak dla mnie outfity spox mam juz 2 nowe + pare addonow wszystko by bylo spox gdyby nie te lagi...Wiec pozdro Dla Cip soft team i niech mi meila wysla jak wkoncu sie uporaja z lagami na pacerce bo nie oplaca sie wydawac tyle kasy <kupuje przez tibia.pl i posrednika firme DROM> zeby sie codzien wkurzac ze przy lagach grac sie nie da albo czekac w weekendy do 3-4 nad ranem zeby wbic w spokoju 400k expa na dragach :/

- Prodigy -
07-09-2006, 19:08
Uuu... całkiem nieźle, no i miło wiedzieć, że wśród tych 75 k jest i mój, który niestety powoli dobiega końca :(

BTW, jak zobaczyłem tytuł newsa, to w pierwszej chwili pomyślałem, że znów ktoś matke krzesłem zapier*olił, ktoś zmarł przy monitorze, albo coś w tym stylu...

Zephi
07-09-2006, 19:12
Kasy mają pełno... A czy im sie to nalezalo? Najlepszymi programistami to oni nie sa... Nie jestem pewien czy tak do konca im sie nalezy...

Kasa kasą ale 20 euro w krajach zachodnich to dla przecietnego niemca jakies 20-25 zl... U nich glupi lizak kosztuje 2 euro wiec sobie policzcie. Juz wiecie skad sie biora nooby? Po prostu taki lamuch zamiast kupic sobie 10 lizakow, pojdzie na poczte, wykona przelew i ma Premium Account. A jak to wyglada w przypadku przecietnego polaka? Jesli w ogole rodzice pozwola na pacca to musi sie bardzo starac zeby wyludzic (od rodzicow ofkorz :D)/uzbierac pieniadze, a potem identycznie jak inni - czyli isc do PKO lub na poczte, wykonac przelew i cieszyc sie paccem. I co nagle sie dzieje? Rozczarowanie! Polacy sa bardziej pokrzywdzeni!!! Nie mowie , że Cipsoft MUSI to zrobic ale powinien przemyslec sprawe innych panstw... W koncu kogo jak kogo ale ich rodzimych Niemcow jest w grze najmniej... Pomoc moglyby filie Cipsoft w krajach z ktorego w Tibie gra najwiecej ludzi. Kazdy kraj mialby odpowiednia cene za pacc. Aby zakupic pacca trzebaby bylo potwierdzic swoje pochodzenie czy cos... Zastanówmy sie jakie ceny moglyby byc: Dla krajow zachodnich bez zmian czyli 19.99 euro za pacc na 90 dni
Dla Polski około 60 zł (Pacc kupiony kartą kredytową kosztuje około 70 zł - mozna sprawdzic na allegro ;) ) czyli koszt zakupu kartą z powiedzmy rabatem :P
Dla Br itd. eee... Nie wiem jak wyglada tam sytuacja ale chyba dobrze sadzac po ilosci paccow u br.
To moje zdanie. Teraz mozecie mnie zbluzgac.

down: Wyslales posta doslownie 2-3 sekundy po mnie :) Gdy kliknalem przycisk "Wyslij" twojego posta jeszcze nie bylo, a z tego co widac moj jest zaraz przed twoim :P

Gangrel
07-09-2006, 19:12
Drugą cześć newsa zostawie bez komentarza...

Noro
07-09-2006, 19:23
obiecuje dać z siebie wszystko aby dostarczyć Wam jeszcze lepszą zabawę.
Jasne...:p

Jvsta
07-09-2006, 19:30
CIPsoft na stworzenie tego co teraz nazywamy "tibią" pracował wiele, wiele lat. Coraz to częściej wprowadzając zmiany, dodatki, nowe tereny, potworki. Robi to dla nas jak i dla siebie. My mamy przyjemność z grania, a oni pieniążki ze swojej pracy. Weźcie pod uwagę fakt że ta gra jest bezpłatna, dużo graczy nic za nią nie płaci a korzysta. A gdyby tak każdy update był robiony z myślą o FACC? Przecież wtedy nikt nie kupywałby pacca bo wszystko było by dostępne. Myślicie że im by się chciało poświęcać czas i starania dla czegoś bez zysku? Tylko dla przyjemności innych? Swoją pracę trzeba cenić ;). I bardzo się cieszę że CIPy osiągnęły taką kwotę z pacc, teraz wiedzą że ich praca nie poszła na marne. A jeśli komuś wydaje się że to są zbyt łatwo zarobione pieniądze polegające na wyzyskiwaniu innych to powiem tyle że stworzenie, nadzorownie i ulepszanie gry wcale nie jest proste. Utrzymanie tylu serwerów to też nie mały grosz. Te 75tys to słusznie zarobiona kwota ;).

prof.Toudi
07-09-2006, 19:54
człowieku jakie 75 tysięcy? myślisz, że oni wyciągneli z tego 75 tysięcy? TYLE to najprawdopodobniej sprzedali pacców... pff, oni z tego wyciągneli conajmniej 6 milionów złotych bez odliczenia kosztów utrzymania serwera.

Xeradus
07-09-2006, 20:06
CipSoft pragnie podziękowac za zaufanie i wsparcie które otrzymał przez ostatnie lata, i obiecuje dać z siebie wszystko aby dostarczyć Wam jeszcze lepszą zabawę.

Gówno prawda, cipsoft to banda niemieckich, komercyjnych ścierw, którym gówno zależy na zadowoleniu graczy. Chodzi im jedynie o to żeby jak najwięcej zarobić. Ludzie nakupowali pacc'ów więc cipy sa zadowoleni i leżą do góry dupą, nic ich nie obchodzi to że dobre 1/3 ludzi ma takie lagi, że sie nie da grać. Oni już zarobili na tym updacie więc nie mają zamiaru więcej się wysialać aż do następnego.

TeoMaster
07-09-2006, 20:20
Gówno prawda, cipsoft to banda niemieckich, komercyjnych ścierw, którym gówno zależy na zadowoleniu graczy. Chodzi im jedynie o to żeby jak najwięcej zarobić. Ludzie nakupowali pacc'ów więc cipy sa zadowoleni i leżą do góry dupą, nic ich nie obchodzi to że dobre 1/3 ludzi ma takie lagi, że sie nie da grać. Oni już zarobili na tym updacie więc nie mają zamiaru więcej się wysialać aż do następnego.

Jasne ze zarobic.. a zeby zarobili to musza zrobic duzo dobrych zeczy by gracze kupoali platne konta.. A co do lagow to juz nie odnich w czeci zalezy tylko od gracza lacza..:]

Evil Maul
07-09-2006, 20:25
GZ dla Cipsoftu :) . Na pewno nie wiedzieli ze praca zaliczeniowa mogła przyniesc im taki zysk to sa prawdziwi biznesmeni xD

munchlax27
07-09-2006, 20:32
A nawet jeśli, to co? Narobili się, to zarabiają. Pracują nad tą grą od 9 lat. Chyba zasługują na zyski.

Poza tym, 'za dużo'. Z perspektywy Polaka 90 zł za PACC to dużo, bo pewnie o to Ci chodzi, że mogliby cenę zmniejszyć. Ale na zachodzie trudno mi wymyślić kraj, w którym zapłacenie 19 ojro byłoby wielkim problemem.

I tak się powinniście wszyscy cieszyć, że w ogóle za fri możecie grać...

gdybym miał takie bo 9 latach ...
jedyny co tam ich dużo kosztuje to utrzymanie serwów i auttomatu do kawy xD

pisze się Euro :p

Stworzyli to i będą to ciągnąć do końca swoich dni , bo to jest biznes ...

filobossek2
07-09-2006, 20:39
Ja kupiłem pacca i po 26 dniach użytkowania dostałem niesłusznego bana na 30 dni bez możliwości odwołania się więc mogą mnie pocałować w dupe i już nigdy nie dam im rl money ! A co do raynolda to zbanowałeś konto kolegi, ale to juz szczegół ;]

@Xeradus
Gówno prawda, cipsoft to banda niemieckich, komercyjnych ścierw, którym gówno zależy na zadowoleniu graczy. Chodzi im jedynie o to żeby jak najwięcej zarobić. Ludzie nakupowali pacc'ów więc cipy sa zadowoleni i leżą do góry dupą, nic ich nie obchodzi to że dobre 1/3 ludzi ma takie lagi, że sie nie da grać. Oni już zarobili na tym updacie więc nie mają zamiaru więcej się wysialać aż do następnego. - popieram

Zenuś
07-09-2006, 20:41

HAhahaah qrde cos w tym jest!! no nie powiem:D i w pewnym ale w nie duzym sensie zgadzam sie z Xera~ :D

Prince Anubis
07-09-2006, 20:45
to co ja myśle określe może w punktach otóż :
1.Nie podoba mi sie ze pacc kosztuje w polsce 100zeta w innych krajach pacca ksoztuje 20 euro ale dla nich to nic!!!załóżmy np.Taka Bruksele na głownym rynku nie spotkasz biedaka blagającego o pomoc a u nas bys znalazł:baby:wiem bo byłem niedawno:D
2.Pacc moze i pociaga ale mysle ze, ze wzgledu na jego kwote powinien kosztowac okolo 50 zeta nie 100
3.Powinien byc kiedys update dla Facc'a bo jak dotąd nie zauwazyłem nowych terenow dla Facc'a a wiele osób czeka na to zeby i Facc mialo swoje nowe miejsca.

Mrok
07-09-2006, 20:47
Ja tam kupuje pacce za pieniądze tibijskie od Brazylijczyka i mam gdzieś kto i jak uważa firme Cip. Zazdrośc..... .

filobossek2
07-09-2006, 20:50
to co ja myśle określe może w punktach otóż :
1.Nie podoba mi sie ze pacc kosztuje w polsce 100zeta w innych krajach pacca ksoztuje 20 euro ale dla nich to nic!!!załóżmy np.Taka Bruksele na głownym rynku nie spotkasz biedaka blagającego o pomoc a u nas bys znalazł:baby:wiem bo byłem niedawno:D
2.Pacc moze i pociaga ale mysle ze, ze wzgledu na jego kwote powinien kosztowac okolo 50 zeta nie 100
3.Powinien byc kiedys update dla Facc'a bo jak dotąd nie zauwazyłem nowych terenow dla Facc'a a wiele osób czeka na to zeby i Facc mialo swoje nowe miejsca.

Jeżeli CipSoft nie będzie zarabiał nawet na facc to nie będzie nowych terenów :baby:
A swoją drogą ciekawe czy przypadkiem gm-owie nie handluja itemami na na przykladallegro,e-bay itp.

Sadoch
07-09-2006, 21:19
Ja kupilem Pacca kilka dni po updajdzie i takz e nie zaluje :)

Pozdro for all B)

Blooder
07-09-2006, 21:23
jak obiecują dać z siebie wszystko to nich dadzą fri itemsy :D mueheheh :P

Dobrze myśli chłopak B)

Nitromino
07-09-2006, 21:36
a ja olalem tibie i gowno mnie to interesuje ile cip zgarnia kasy za taka gowniana gre ...

Mani_78
07-09-2006, 21:40
ja bym podziekowal jak by zrobili porzadek z serwerem na pacerze bo to co sie dzieje to przechodzi ludzkie pojecieX( lag kick lag kick w kolko i to samo az sie zygac chce...

Spalony
07-09-2006, 22:34
Najbardziej mnie śmieszą komentarze, kolesi którzy piszą że cipsoft to komercha że leżą dupą do góry ze to ścierwa, buhahaha człowieku pomyśl, nie znam takiej firmy która nie jest komercyjna, a cipsoft jest firmą, chyba proste ze w świecie pogoni za pieniądzem każdy chce dla siebie jak najwięcej, oni zarabiają, inni maja pacc proste jak drut, udało im sie zarobić w kapitalizmie fajnie, Cipsoft to nie jest żaden pierdolony wolonatriat tylko zwykła niemiecka komercyjna firma, cipsoft może nie był komercyjny, na poczatku gdy tworzono tą gre wtedy pewnie było to kilka osób którzy chcieli popykac, byli tym zafascynowani, zobaczyli że da się zarobić to czemu mieli tego nie zrobić, wątpie by któryś z was nie chciał, i wątpie żeby którykolwiek zniósł pacca, jeśli miało by mu to dawać pieniążki...
idioci...

-=DanieL=-
07-09-2006, 22:38
Drugą cześć newsa zostawie bez komentarza...

Szczerze mówiąć pierwszej częsci też nie skomentowałeś. : p

Zephi
07-09-2006, 23:29
A swoją drogą ciekawe czy przypadkiem gm-owie nie handluja itemami na na przykladallegro,e-bay itp.

Następny mózg -.- Gmowie nie mogą tworzyć itemów...

Duch Niespokojny
08-09-2006, 00:17
Martwi mnie fakt, że 75.000 ludzi kupiło już PACC'a... rachunek nie jest trudny: zakładając, że każdy kupi 1,5 PACC'a, oni mają z tego (w zł) 75.000 x 100 x 1,5 = 10 milionów złotych. Oczywiście trzeba odjąc koszty utrzymania i zatrudnienia, ale ile kasy z tego już wyciosali to masakra...
Kasy mają pełno... A czy im sie to nalezalo? Najlepszymi programistami to oni nie sa... Nie jestem pewien czy tak do konca im sie nalezy...
Cytat z Mr. Jediego & Smugglera:
"Tekst ten (jak i kilka innych komentarzy do tego newsa) sponsorowały literki z.a.w.i.ś.ć."

PS. nie martwcie się, w Niemczech dzięki takim resentymentom podatki są gigantyczne, przez co Cipsoft nie jest tak bogaty jak wam się wydaje, więc możecie spać spokojnie

Na wolnym rynku zadowolenie klientów i zyski firmy są ze sobą nierozłącznie związane, więc nie pier...l głupot. Gdyby ludzie byli niezadowoleni, nie kupowali by pacca, tak ciężko to zrozumieć? A skoro tylko 1/3 ludzi ma lagi, to jaka w nich wina Cipsotu? Gdyby lagi wynikały z niesprawnego działania serwera, to mieliby je wszyscy grający na nim, nie sądzisz?
Nie podoba mi sie ze pacc kosztuje w polsce 100zeta w innych krajach pacca ksoztuje 20 euro ale dla nich to nic!!!załóżmy np.Taka Bruksele na głownym rynku nie spotkasz biedaka blagającego o pomoc a u nas bys znalazł:baby:wiem bo byłem niedawno:D
To zgłoś do Sejmu obywatelski projekt ustawy o refundacji pacca z budżetu państwa, bo jakoś nie widzę absolutnie żadnego powodu, dla którego Cipsoft miałby sprzedawać go taniej w Polsce niż w innych krajach (wasze widzimisię jakoś nie jest przekonującym argumentem).

Naprawdę dobijacie mnie ludzie. W postach takich jak zacytowane wyżej aż na kilometr zionie typowo polską mentalnością roszczeniową - "jak ktoś ma więcej ode mnie, to jest to wielka niesprawiedliwośc i trzeba go zgnoić, zniszczyć, zabrać mu wszystko". Wspomniałem wcześniej o niemałych niemieckich podatkach - w Polsce oczywiście wcale nie jest lepiej, ale gdyby Cipsoft miał u nas siedzibę, to pewnie na dodatek firma już dawno byłaby znacjonalizowana, a sprawiedliwy i solidarny społecznie rząd fundowałby wszystkim pacce "za darmo". "Za darmo" w cudzysłowie, bo oczywiście i tak trzeba by było płacić za grę, tyle że w formie podatków, ale to nie przeszkadzałoby przecież wciskać ludziom ciemnotę, że gra jest darmowa.

prof.Toudi
08-09-2006, 08:50
BOZE... CZYTAJ CZŁOWIEKU POST DO KOŃCA, GRATULUJE CIPSOFT WYMYŚLENIA GRY, W KTÓRĄ GRA SETKI TYSIĘCY OSÓB...

Czy ja gdziekolwiek napisałem, że im zazdroszcze? Tak myślałem że zaraz będą bronili Cipsoft co jest bezsensu, bo ja tej firmy nie atakowałem, boże... W moim poście policzyłem tylko, żeby uświadomić ludzi ile Cipsoft ma z tego kasy, NIGDZIE nie napisałem, żeby Cipsoft nie sprzedawał PACC'ow bo mają za dużo ojro, wręcz przecwnie, niech sobie sprzedają. Jaka zawiść boże... Niech sprzedają tych PACC'ow milion nawet, niech zarabiaja tryliardy, sram na to, byle nie ucierpieli na tej grze ludzie, dla których stała się totalnym nałogiem.

n/c dla kolejnych postów w moją strone jaki to jestem be... eh, nauczcie się czytać, jaka zawiść..

Bobcio
08-09-2006, 12:09

Lepsza zabawa to bedzie jak premium account bedzie za friko

Vern
08-09-2006, 14:23
Posluchaj mnie koles neta mam git...:P
A lagi na pacerze maja wszyscy bo niestety Cipowie radza sobie tylko z nowymi servami :P a starycvh graczy maja w dupie:P

Wiec koles odpierdol sie :P od mojego neta nara noooobie

Duch Niespokojny
08-09-2006, 15:30
Czy ja gdziekolwiek napisałem, że im zazdroszcze? Tak myślałem że zaraz będą bronili Cipsoft co jest bezsensu, bo ja tej firmy nie atakowałem, boże... W moim poście policzyłem tylko, żeby uświadomić ludzi ile Cipsoft ma z tego kasy, NIGDZIE nie napisałem, żeby Cipsoft nie sprzedawał PACC'ow bo mają za dużo ojro, wręcz przecwnie, niech sobie sprzedają. Jaka zawiść boże...
Napisałeś wyraźnie: "Martwi mnie fakt, że 75.000 ludzi kupiło już PACC'a... rachunek nie jest trudny: zakładając, że każdy kupi 1,5 PACC'a, oni mają z tego (w zł) 75.000 x 100 x 1,5 = 10 milionów złotych. Oczywiście trzeba odjąc koszty utrzymania i zatrudnienia, ale ile kasy z tego już wyciosali to masakra..."

Marczio
08-09-2006, 15:47
wspolczuje (lub zazdroszcze) ludziom ktorzy naprawde nie maja nic innego do robienia z pieniedzmi jak i wysmiewam tych ktorzy plakali ze nie graja w tibie po updacie a teraz kupuja pacce. Ty wy, buce napedzacie te slepa maszyne, dajecie sie manipulowac. Jakbyscie dostali w przesylce od cipsoftu gowno na patyku a byloby napisane ze to pacc to tez byscie to wzieli.

prof.Toudi
08-09-2006, 15:55
źle ująłem te pierwsze zdanie, chodziło mi o to, że martwi mnie, że jest coraz więcej ludzi dla których tibia to więcej niż gra. A co do ciosania kasy nie ma tam nic z zazdrości, po prostu napisałem, że mają z tego kupe kasy, zresztą nie ważne.

Cauri
08-09-2006, 18:23
Właściwie to dla Cipów nie liczy się czy masz Pacca czy nie i tak mają cię w dupie...75.000 Pacców...Taa a ile facców odeszło po update ? A wiecie czemu ? Bo jak taki jeden z drugim paradują w domkach/kapelusikach/(co tam jeszcze jest) to im się robi przykro i odchodzą....A przecież to chyba logiczne, że jednak więcej procent tibijczyków to...Facce. I co ? Cip soft bedzie robić tylko dla Pacców ? Tak, żeby jak nie masz Pacca to już spadaj bo ci się grać nie opłaca ? Nieee....to być nie może... Przyszłość Tibii w sumie jest nieodgadnięta. Albo będą tylko Pacce, bo Faccom się już odechce grać, albo Cipom już się tak w d***e przewróci że zrobia gre tylko dla Pacców. Pozdr 4 all

Zizevolo
08-09-2006, 21:02
75k paccow :O to ponad 3 miliony zlotych zysku... niezle gz cipsoft!

a co miales z matmy??

75 000 x 20e =1 500 000 *~4zl=6mln ale to jest tylko obrot firmy wydatki podatek moze zostac niezbyt wiele serwer dedykowany a raczej takie powinny byc to koszt 300-600zl miesiecznie przynajmniej w polsce
nei liczac ze programista w niemczech zarabie 2-3x wiecej niz w polsce cyli kolo 6-9k zl brutto wiec kwota nie jest tak imponujaca znam firmy ktore maja obrotu kilka kilkanascie milionow miesiecznie i nawet im zdarza sie ze sa neiwiele na +

Kolidos
08-09-2006, 21:06
No i dobrze to jest ich praca. Znaleźli świetny sposób na zarabianie to niech zarabiają.

Do Dabka:
Ale wymyśliłeś nazwe newsa. Myślałem że kolejny chińczyk ubił kolege, dostał zawału przed komputerem, a tu inforamcja o ilości sprzedanych Pacców :D
Na www.tibia.com news nazywa się "Tibia is growing!" :P

Harry Xin
08-09-2006, 23:06
Widzę, że Tibia wbrew zapowiedziom się rozwija... :p Teraz wakacje się skończyły ale i tak należałoby pomyśleć o kupnie PACC... ;) Tym co mają go w obecnej chwili gratuluję. :) Tylko jeszcze przydałoby się wprowadzić wkońcu euro w Polsce...

DumbassNoiser
09-09-2006, 09:51
Sam zakupilem 7 paccow czego nie zaluje kolesiom sie nalezy kto pracuje ten ma
dobry patent na zarabianie kasy ale szkoda mi tylko ludzi ktorzy graja po kilkanascie godzin dziennie sam tak gralem dzieki czemu teraz mam problemy z prawem :) Noiserekplock juz nie nalezy do mnie wiec jak jakies problemy to nie do mnie milej gry kupujcie pacci to tibia.pl zrobi wam konkurs sms :PP
Noiserekplock MyEnd 148 lvl 76 mlvl RiP

Mial Nika
09-09-2006, 20:01
Hmm.... jak Modek juz obliczyl cipy nie zarabiaja bardzo duzo.... ale powinni gdyby nie oni nie bylo by tego forum nie bylo by tibi a wy byscie grali w pokemony =) Na Xanterze Np Nigdy NIe Ma Lagow....a to stary server wiec to napewno twoj net noobie

Aggro
10-09-2006, 10:56
Żal mi was ludzie. Jak mozna kupować pacca... Gdyby ta gra jeszcze była dobra to rozumiem... ;]

Krakers
10-09-2006, 11:19
Żal mi was ludzie. Jak mozna kupować pacca... Gdyby ta gra jeszcze była dobra to rozumiem... ;]

Żal mi ciebie. Rozumiem, że dostałeś hunta na swojej postaci, lub hacka, albo ci nie wyszło i teraz jesteś zły na całą Tibię.
Nie martw sie dziecko.

Wawax
10-09-2006, 12:18
cikawe bo na allegro ciagle rosnie sprzedaz bohaterow tibia - znaleziono 729 przedmiotów.

~RP~
10-09-2006, 16:34
ehh ja pamiętam rok temu jak jeszcze na rooku byłem i wtedy mi sie lepiej podobała i też pamiętam te nicki na rooku np Zupo-China :D to były czasy
i bez paca też idzie sobie pograć i mnie nie obchodzi ile niemcy zarabiają
I zgadzam sie zwami ja też myślałem że jakiś czubek zadu##### matke :P

odkurzacz
11-09-2006, 08:58
8o 8o 8o Tibia ROX8o 8o 8o

Mam pacc od 30 dni:cup: i wcale nie zaluje wydanych na to pieniedzy...

Gulka
12-09-2006, 00:25
Ja osobiscie gratuluje ludzia ktorzy wymyslili ta gre, znam jej historie, i przeciesz ci mlodzi ludzie nie mieli na poczatku takiego planu "Chodzie zrobimy gre i zbiejmy na niej fortune, i milony polaczkow, brazyliczikow i innych beda maniaczyc w nia po 15h dziennie". Gratuluje im sukcesu w zyciu, sadze ze sa zadowoleni ze swojej pracy ktora w dzisiejszych czasach na wage zlota, jezeli robi sie cos co sie kocha to jest to istna przyjemnosc. Nie oszukujmy sie, kazdy z nas by chcial tak zarabiac.. naprawde duzo zarbiac :). A wiecie co jest najlepsze? Ze ten interers nigdy sie nie skonczy. Bo jak? ;)

Pan Goner
12-09-2006, 21:03
Jasne ze zarobic.. a zeby zarobili to musza zrobic duzo dobrych zeczy by gracze kupoali platne konta.. A co do lagow to juz nie odnich w czeci zalezy tylko od gracza lacza..:]

gowno prawda,w dupei byles gowno wiesz,jakos ja mam lacze 2 mb/s i co? dalej lagi jak 100 chu** sam pewnei nei raz padles przez laga albo kicka tylko nei wiem po jakiego wala ich bronisz ? jak juz ktos napisal to banda szwabskich ss man'ow ktorzy zlewaja na dobro graczy,zarobili swoje i maja wszystkogleboko w dupie

Pan Goner
12-09-2006, 21:12
Następny mózg -.- Gmowie nie mogą tworzyć itemów...

tworzyc moze nie moga,ale moga sobie robic jakei i na co chca questy ile tylko razy chca... -.- ale watpei zeby nei mogli robic itemow...:baby:

Duch Niespokojny
13-09-2006, 15:55
gowno prawda,w dupei byles gowno wiesz,jakos ja mam lacze 2 mb/s i co? dalej lagi jak 100 chu** sam pewnei nei raz padles przez laga albo kicka tylko nei wiem po jakiego wala ich bronisz ? jak juz ktos napisal to banda szwabskich ss man'ow ktorzy zlewaja na dobro graczy,zarobili swoje i maja wszystkogleboko w dupie
Lagi zależą nie tylko od twojego łącza i od serwera, ale od wszystkich połączeń na drodze między twoim komputerem a serwerem gry. Poza tym co z tego, że masz 2mb/s? Możesz mieć i 500, nastawić ściąganie 200 plików na raz i przez to mieć lagi.
PS. jak możesz mieć lagi skoro nie grasz w Tibię?
tworzyc moze nie moga,ale moga sobie robic jakei i na co chca questy ile tylko razy chca... -.- ale watpei zeby nei mogli robic itemow...:baby:
Nie spytam nawet skąd to wiesz ("kolega ma znajomego, który zna kogoś, kto jest znajomym ciotki GM-a"). Poczytaj sobie lepiej kim są gamemasterzy i jakie jest ich zadanie (w Tibii, nie na OTS-ach).

tylozel
16-09-2006, 20:00
ja mam pare kont i strasznie czesto kupuje pacc

Edus
20-09-2006, 00:51
Tibia z kazdym dniem zdobywa swoich nowych fanow :)

Mozna by powiedziec ze co update bedzie ubywac osob na serverach tibi

ale jednak ilosc wzrasta

z czego bardzo sie cieszymy :D

Jest Z kim isc na hunta i jest kogo huncic :)