zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Porady dla 8 lvl+

mati9
19-08-2004, 09:06
Wiendz zamieszczam ten temat na 8 lvl+
Jesli już wychodzisz z rookarda to idziesz do akademi i piszesz "hi" i "yes" i teraz zaczyna sie trudna decyzia i pyta ciebie jaka profesie cherz wybrac a do wyboru są Paladin,Druid,Sorcoler,Knight ja moge doradzić że Paladynem cienszko sie gra do 25 lvl+ puzniej latwo zaczyna sie grac bo solujesz nawed dobre potwory i Palladyn ma nawed durzo czaruw ale jest slaby w walce z bliska bo ma maly shielding.Knight bardzo dobra profesia jeśli już zdobyles 50 lvl+ mozesz blokowac dobre potwory knight takze otrzymuje 80% lootu z danego potwora.Druid ma dobre czary w runach np.UH(ultamine healing)od 20 lvl+suumuje nawed mocne potwory i moze chodzic na dobre hunty.A za to Sorcoler ma bardzo dobre czary ofensywne i i runicze najlebszye czary jego to SD(sudded death) runiczy,UE(ultamine exsplosion)potrzeba pacc i promocie na UE i jest bardzo dobry dla wysokiego lvl np 80 lvl+.
Wiec jesli juz wybrales profesie pyta sie do jakiego mista chcerz isc masz do wyboru:Ab'dednriel,Carlin,Thais,Venore jesli masz pacc mozesz isc do innych ale niepamietam jakich.Jeśli wybrałes miasto to piszesz "yes"i przenosi ci na maina.Jesli jestes druidem lub sorcem i masz 100 gp na to kup utevo lux.I takze jakis jakis slaby eq (scale armor,chain legs itp)jesli niemasz pieniedzy na taki eq to expsij na trolach az uzbierasz wlasciwa ilosc pieniedzy.Po uzbieraniu na(scale amror,chain legs itp. mozesz isc na gobliny,trole,orci.Jesli zdobyles 9 lvl i masz pieniadze na czar"exura"slabe leczenie leczy max 25 hp albo wiedzej albo miej ale sie przydaje -,-.Potem exspij do 11-12 lvl i idz kup (scale amror moze plate armor,brass legs,solider helmet,scimater(zalerzy czego urzywasz club,axe,sword)dwarven shield.Jesli jestes Knightem lub Paladynem zrun min 30 shield i uzbieraj na scale amror,chain legs,dark/soldier helemt,dwarven shield idz na potwory takie jak:dwarvy,trole.orc,gobliny i moze Orc spermeny...

Votev
19-08-2004, 09:16
>>>Kup sobie jakis slaby eq i chodz na dwarf'y,gobliny,trole,orki i z takim sobie eq na minosy<<<

Hmmmm.....po pierwsze....ja mam 11lvl i jakos z dwarf'ami poradzic sobie nie moge a na 8lvl ktos ma isc ?? ciekawe....gobliny,trole i ew orki z tym sie zgodze minosy juz nie za bardzo... Najlepsze sa rotworm'y daja 40expa i sa latwe....

>>>Potem exspij do 11-12 lvl i idz kup plate-set,dark hemet,i jakis tam miecz (1 reczny)i mozesz isc na zamek rc worriory,trole,minosy,orc i moze Dwarv Solidery <<<

Dwarf Soldier'y ??? jak chcesz sie zrokowac to prosze bardzo....To moze od razu isc na Warlock'i ?? a co.....taki 8lvl pokona kazdego :D

PS.Czsami zastanawiam sie czy w ogole ktos troszeczke mysli 8o

UlcialOver
19-08-2004, 09:38
Toż to jest tragedyja, co ten koles wyprawil mi z tym poradnikiem. Na zlom z nim, ode mnie minusik.

Votev
19-08-2004, 10:27
@ UlcialOver

Popieram ;) Tylko ze TRAGEDIA to baaaaardzo malo powiedziane....ten poradnik powinien byc zamieszczony w dziale 'opowiadania' lub czyms podobnym :D na 8lvl nie da rady wykonac co on pisze....no coz...tak bywa.

PS.Ide grac w Tibie....expic na 13lvl 8o

aktus
19-08-2004, 11:11
do solierow z hmm z duzej odleglosci... nawet bardzo duzej dalo by rade... co prawda duza strata hp ale czego sie nie robi dla expa... co do lania dwarvow na 8 levie trez sie da. sam lalem kilka. p-set, beholder shield, steel helmet, serpent sword.

UlcialOver
19-08-2004, 11:24
@aktus

Zuważ, że nie każdy ma na początku tyle kasy, by kupić p-seta, bh shield i serpent sworda, ale ci co mają kase to mogą.

Votev
19-08-2004, 11:38
@ aktus

>>>... co do lania dwarvow na 8 levie trez sie da. sam lalem kilka. p-set, beholder shield, steel helmet, serpent sword. <<<

Tak....trzeba posiadac taki sprzet,a nie kazdy go ma...jesli chodzi o mnie to na 12lvl'u mam : legion helmet,scale armor , brass legs , stell shield oraz borard sword i kusze.... 8o nie wiem jak to mozliwe ale mam....na dwarf'y raczej isc jeszcze nie moge :( jak uzbieram gp to kupie cos lepszego i sam sie przekonam jak to jest :P

Ertai Uzurpator
19-08-2004, 11:53
studded ded..buahahahahhaahahha...studded ded...boze....padam..studded ded :D

aktus
19-08-2004, 12:09
re Ertai Uzurpator:
yyyy..... o co ci chodzi? jakies umowione haslo czy co? paliles moze conieco albo piles?

a co do gratow to od qmpla dostalem, a bh od seconda

UlcialOver
19-08-2004, 13:17
@re up

Po prostu mati9 napisal zamiast "Sudden death" to "studded ded" i tyle. No i te ultamine explosion i tak dalej, przeciez tak sie nie da :D lol

Scream
19-08-2004, 13:20
niebede za bardzo krytykowal bo autor ma 13 lat, ale te literowki bardzo mnie rozbawily szczegolnie studded ded i exspic:D jak to czytalem to mialem tez wrazenie ze autor zgadywal niektore zeczy.

aktus
19-08-2004, 15:31
"zeczy"... taa.... racja :)