Pokaż pełną wersje : skille u knighta
Knight Simon Dark lord
09-09-2006, 09:22
mam małe pytanie pierwszy raz gram knightem i jakie skille mam zrobić by już NIE SKILLIĆ w przyszłości tylko prosze bez odpowiedzi "narazie 60/60 potem doskillujesz" mi właśnie o to chodzi by zrobić takie skille by puźniej już wogóle nie skillić bardzo prosze o odpowiedzi
Mac Artur
09-09-2006, 10:04
Dla każdego gracza skile sa inaczej traktowane. Jedni majac 60/60 sa z siebie dumni a inni z 80/80 maja niedosyt i skiluja. Wszystko zależy głównie od ciebie i od tego czy chcesz sie meczyc patrzac w ekran jak zabijasz potworki. Zrób jakie uważasz i graj, bo gra jest dla Ciebie a nie TY dla gry ;)
To zalezy od miejsca siedzenia. Kiedys na 24lvl chcialem miec skile 80 zeby isc jak taran i nie skilowac na wieki wiekow, amen (skonczylo sie na 75 bo hack i nie odzyskalem konta). Teraz zrobilem nowego knighta, robie skile 65 i bede skilowac na biezaco (30lvl 70, 40lvl 80). To zalezy co chcesz robic. Ja poprzednio robilem te skile zeby kupic na wakacje pacca i nie skilowac, teraz robie je po to zeby pograc.
PS. Zeby zrobic dobre skile trzeba wiedziec po co robi się je, bo po ktoryms advance przyjdzie zwatpienie i znuzenie.
PSS. Starczy 75.
Dużo graczy gdy doskiluje do 95/95 na tym koncza (nawet high lvl muwie tu o 200 i 150:) )i chyba maja racje dalej juz nie ma co bo za duzo czasu to wszystko zajmie :) no chyba ze ci sie chce
paladyni zwykle robia gdzies tak do 105/80
ale to inna bajka :p
Przpraszam za błedy ort. :]
Dużo graczy gdy doskiluje do 95/95 na tym koncza (nawet high lvl muwie tu o 200 i 150:) )i chyba maja racje dalej juz nie ma co bo za duzo czasu to wszystko zajmie :) no chyba ze ci sie chce
paladyni zwykle robia gdzies tak do 105/80
ale to inna bajka :p
Przpraszam za błedy ort. :]
Teraz to dowaliłeś jak łysy grzywką o kant kuli.
Colo_2006
09-09-2006, 11:05
Pallkowie nie skillują do skili 105 / 80 , jak mają 70 dist i xx shield tylko expią przy expieniu same skille idą .
Cenarius
09-09-2006, 17:53
eee no więc polecam zaczynanie z 80/80 i tyle w sumie wystarczy no chyba, że masz zadadki na h-lvla to 85/85 i masz spokój na "wieki wieków"Amen :p
WhiteWolf
09-09-2006, 18:05
eee no więc polecam zaczynanie z 80/80 i tyle w sumie wystarczy no chyba, że masz zadadki na h-lvla to 85/85 i masz spokój na "wieki wieków"Amen :p
Nie mam wielkiego doświadczenia, ale myśle, że 80 to mało jak na knighta (Tak mi sie tylko wydaje!!). Może skillowanie zajmuje dużo czasu, ale według mnie knightem powinno się mieć tak ze 100 :/
Nie mam wielkiego doświadczenia, ale myśle, że 80 to mało jak na knighta (Tak mi sie tylko wydaje!!). Może skillowanie zajmuje dużo czasu, ale według mnie knightem powinno się mieć tak ze 100 :/
Nie pisz "bo tak mi się wydaje" nie mając o sprawie zielonego pojęcia.
Sozemego
09-09-2006, 18:41
Jasne, skilluj do 120/120, bedzie spokoj na wieki wiekow amen.
Cenarius
09-09-2006, 18:53
taa xD
poza tym chłopie skilluj jak chcesz a dopiero na 40-45lvlu się martw o skille[ja na 40 miałem 80/80 i grało się Cool] bo wiesz na niskim lvlu można łatwo paśćod pk/lag itp a później czeka Cię nie lada odrabianie strat :P
Johanes19
09-09-2006, 18:55
Ja doskiluje 80/80 na 40 lvl a potem oleje skile najwyzej potem jak mi sie zachce skilowac to troche poskiluje.;)
Najlepiej skillowac tak zeby na 100lvlu miec 90/85+ wiecej nie jest potrzebne :P wiec jak na tym 15lvlu bedziesz mial skille 75/75 to pewnie wystarczy
Czy na 15 levelu bedzie miec 65/65, 75/75 czy 85/85 expic bedzie tak samo. Roznica jest taka ze na pierwsze skille potrzebuje 60 godzin, na drugie 150 a na trzecie nieco ponad 500.
Skilluj maksymalnie do 65/65, do 70-80 levelu bedziesz mogl swobodnie szybko expic bez koniecznosci skillowania, wiecej pewnie nie wbijesz bo widac ze brak ci doswiadczenia, ewentualnie chwile potrenujesz jesli uznasz ze bedzie trzeba.
Cenarius
09-09-2006, 20:10
Skilluj maksymalnie do 65/65, do 70-80 levelu bedziesz mogl swobodnie szybko expic bez koniecznosci skillowania, wiecej pewnie nie wbijesz bo widac ze brak ci doswiadczenia, ewentualnie chwile potrenujesz jesli uznasz ze bedzie trzeba.
hmmmm... to tej tezy nie popre no chyba, że będziesz expić na czymś co nie wymaga "szybkiej" eXterminacji bo może być ciężko a zwłaszcza mi się podoba zdanie "ewentualnie chwile potrenujesz jesli uznasz ze bedzie trzeba" oj będzie trzeba jak znam życie ale możesz grać jak chcesz to twoja wolna wola :]
up@ Ale po co bic scaraby/guardy?
Elfy/dworce przy 65/65 exp leci bardzo ładnie.
Pierniczycie.
Skille nie są najważniejsze. Różnicę widać dopiero przy jakimś 5-o punktowym ich zwiększeniu. Więc jak już skillować to na maksa, albo po prostu zrobić te 65/65 i się potem byczyć.
Ważniejszy jest level i ilość HP. I oczywiście mlvl, 4 to podstawa.
noobowaty mistrz
10-09-2006, 21:33
Jest jeszcze jedna opcja - trening do 50/50 i juz potem tylko exp. Taki wariant stosuja prawie wszyscy PG.
Cenarius
11-09-2006, 07:51
heh też moża ale MOJA droga najta wygląda tak:
od rooka doskillować do 50/50 exp do 15 lvla później 60/60 exp do 25 lvla doskillowac do 70/70 i dopiero na odlełym 40 lvlu zrobić to cholerne 80/80 i git a na 5lvlu już miałem po 81 więc nie aż tak źłe ^^
WhiteWolf
11-09-2006, 08:32
No przymajmniej mozesz się pochwalić e masz najwiękzse skile w grze:D
mam małe pytanie pierwszy raz gram knightem i jakie skille mam zrobić by już NIE SKILLIĆ w przyszłości tylko prosze bez odpowiedzi "narazie 60/60 potem doskillujesz" mi właśnie o to chodzi by zrobić takie skille by puźniej już wogóle nie skillić bardzo prosze o odpowiedzi
Ciagle skillujac sie szybko znudzisz wiec zaraz jak wyjdzies z roka to skilluj do 60/60 i wbij 20lvl pozniej 70/70 i 30lvl pozniej 80/80 i 40lvl i teraz mozesz grac jak chcesz
Podalem tak dlatego iz jesli chcesz wbic takie skille czyli np 80 to zajmie ci to duzo czasu i sie szybko znudzisz wiec lepiej sobie troszke poskillowac troszke poexpic bo wtedy gra nie jest taka monotonna
Knight Simon Dark lord
11-09-2006, 21:04
chcesz wyskilowac przed kupnem PACC.
dokładnie nic dodać nic ujać bo po co tracić pacc siedzieć i skillować
zastanawiam się nad wariantem 72/72 bo chyba po takich skillach już nie będe musiał skillić chociaż większość kumpli (z rl) mówi mi że od 70/70 skillic nie trzeba
tak jak mówie jest to mój pierwszy knight wcześniej tylko sorc (patrz:profil) i chciałbym by był najlepszym knightem jakiego zrobie na ten czas
Najprostsze rozwiazanie to zrobic skile 60 do 20lvla-obojetne jak czy to trenowac od 8lvla czy to od 15 to nic nie zmieni. Potem doexpic z takimi skilami do 35-40 czy nawet dalej. Powinno sie zrobic okolo 65/62 (tak jak u mnie), nastepnie zrobic skile 75 i wystarczy do konca swiata i o 1 dzien dluzej pod warunkiem, ze nei bendzie sie lazilo polowac na scaraby, guardy i blokowac demony.
noobowaty mistrz
11-09-2006, 21:26
20 lvl sam wpadnie przy skillowaniu. Ja tylko trenowalem od 8 lvla na rotach i 60/60 wpadlo dopiero przy 19 lvlu wiec to samo wpadnie.
nastepnie zrobic skile 75 i wystarczy do konca swiata i o 1 dzien dluzej pod warunkiem, ze nei bendzie sie lazilo polowac na scaraby, guardy i blokowac demony.
Guardy to shit, najlepiej omijac szerokim lukiem. Ostatnio nawet pal ma tam cienko z expem. -.-
Na scaraby trzeba doskilowac do 80/80 ale pozniej za to wygodnie sie expi (30k/h w expie i 4k/h w kasie bez zadnego lootbaga). Osobiscie nie lubie robic lootbagow wiec dorobilem skille i expie na scarabach. Ale to nie jest konieczne. Sa lepsze expowiska tyle ze scaraby sa o tyle dobre ze nie trzeba lootbaga. :]
A na demony to sie glownie lvl liczy. Mozna blokowac z 70/70, byleby miec 70-75 lvl.
20 lvl sam wpadnie przy skillowaniu. Ja tylko trenowalem od 8 lvla na rotach i 60/60 wpadlo dopiero przy 19 lvlu wiec to samo wpadnie.
Jak ja skilowalem to od 10lvl (poczatek skilowania) do 15 lvla zrobilem juz 62 skili trenujac na rotach.
A na demony to sie glownie lvl liczy. Mozna blokowac z 70/70, byleby miec 70-75 lvl.
Demek boje dosyc dobrze z palca a wiec shielding sie przydaje, a jak ktos juz ma ten 70lvl to raczej wie co ma robic a nie czyta takie glupoty jak my tu piszemy.
noobowaty mistrz
11-09-2006, 21:54
Na demony to lepiej expic bo 15 hp daje duzo wiecej niz 1 skill, nie mowiac juz o tym ze 15 hp sie duzo szybciej zdobywa.
Jak ja skilowalem to od 10lvl (poczatek skilowania) do 15 lvla zrobilem juz 62 skili trenujac na rotach.
Moze i tak bo ja troche inaczej skillowalem. (nie zastawialem sie parcelami a zabilem trzeciego rota jak przyszedl wiec exp szybciej lecial)
pozniej 80/80 i 40lvl i teraz mozesz grac jak chcesz
w czasie potrzebnym na skillowanie do 80/80 mozna ten 40 level zrobic 2 albo 3 razy.
Jesli doskilluje sie do 65/65, pojdzie na dworci a nastepnie na elfy mozna w tym czasie wbic cos okolo 60 levelu ze skillami ~73-75 ( moze wiecej ).
Jesli doskilluje sie do 65/65, pojdzie na dworci a nastepnie na elfy mozna w tym czasie wbic cos okolo 60 levelu ze skillami ~73-75 ( moze wiecej ).
Jak sie wbije skile 71/70 na 40lvl i zrobi to co napisales to statystyki benda jak w profilu.
Jak dla mnie to nie rozumiem niektórych osób, ktore gadają, że przy slabych skillach się ciężko bloczy. Przecież to juz nie od ciebie zależy tylko od Shooterów, którzy jesli są dobrzy to na pewno ci dużo Uh nie pójdzie. Co do Skilli myśle, że jeśli nie chcesz się martwić o nie poźniej musiałbyś wbić 80/80, bo to ci zapewnia dobre expienie na Guardach i monsterach tego typu z dość małym wkładem.
noobowaty mistrz
15-09-2006, 15:49
dobre expienie na Guardach
Ale mielismy chyba nie rozmawiac o science fiction?
noobowaty mistrz
15-09-2006, 16:14
pokaz filmik jak "dobrze" expisz na guardach
Cenarius
15-09-2006, 17:00
jak się umie expic to nie ma problamu ale zauważyłem że jesteś uprzedzony do guardów i knighów cikawe dlaczego :p :p :p
noobowaty mistrz
15-09-2006, 17:10
@up
spytaj sie Vila albo Stozka. Oni sa madrzejsi ode mnie a maja dokladnie takie same zdanie na temat guardow i sily knighta.
Cenarius
15-09-2006, 17:12
taaaaaa ale wiesz ja moge Ci powiedzieć że jesteś poprostu zbyt noobowaty żeby grać knightem to już nie moja wiena i obsmarowywująć go nic nie zyskasz
noobowaty mistrz
15-09-2006, 17:18
Vil albo Stozek to tez nooby?
Cenarius
15-09-2006, 17:19
oni nie ale ty tak!
a co nimi się bronisz bo Ci zabrakło argumentów? załosny jesteś
noobowaty mistrz
15-09-2006, 17:33
bo oni gadaja o guardach dokladnie to samo co ja, tylko ja robie to bardziej radykalnie bo mnie wkurzyles swoja ignorancja. Czytaj ze zrozumieniem.
W skrocie: guardy sa za twarde, za mocne, daja za malo expa i respia sie w zbyt malych ilosciach zeby konkurowac z dobrymi miejscowkami dla knighta.
@noobowaty: nie wypowiadaj imienia pana swego nadaremnie -.-V
o zo chozi? acha te gardy... jak tam bylo pieknie przed kilkoma laty, acha ci ludzie-wiedza z poradnikow, zamiast z praktyki. Tibia sie zmienia moi panstwo.
Don Chichot
15-09-2006, 19:54
LOL
Ja mam 43 lvl i skille 67/62 biegam w g-arm, k-leg, cruss helm, gs, bez sword rina i exp mi idzie szybko - jezeli mi sie chce rac to moge lvl dziennie (tak jak zrobilem lvl 40-43)i nie uzywam wogole uh.
LOL
Ja mam 43 lvl i skille 67/62 biegam w g-arm, k-leg, cruss helm, gs, bez sword rina i exp mi idzie szybko - jezeli mi sie chce rac to moge lvl dziennie (tak jak zrobilem lvl 40-43)i nie uzywam wogole uh.
Prosze o skomentowanie tej wypowiedzi, poniewaz jak narazie ciezko mi sie pozbierac po upadku z krzesla spowodowanym atakiem chronicznego smiechu po przeczytaniu tego czegos (rodzaj postu, wypowiedzi... ale w naszym jezyku niestety madry post nazywa sie tak samo jak to o jeden wyzej).
Huberciak
15-09-2006, 20:24
Ja mam knighta 24 lvl i skile 60/57.
Ja mam knighta 24 lvl i skile 60/57.
A kogo to obchodzi ? -.-
@topic
Skiluj do 80/80 bo pozniej to juz naprawde masakra
LOL
ech a mialem nadzieje ze walisz z aksa.
Hunter88
19-09-2006, 10:12
To moze ja sie wypowiem ;) mam 72 najta i ze skilami 83/81 w axe. widze ze w wielu tematach ludzie pisza ze guardy knightem sa dobre... nie zamierzam powtarzec tego co mowia Vil i Stożek bo maja swieta racje i nic nie trzeba dodawac... ja jak probowalem swych sil na guardach to nie wychodzilem na + z kosztami...jednego guarda zabijalem bez strat hp a drugi zjechal mnie do deep yellow a exp marniutki...ledwo 20k na godz przy dobrych wiatrach...dalem sobie spokoj z guardami.... teraz siedze na cycach na pohu + slimy + drag... wychodzi 30k exp na godz i schodzi jedynie bp manasow ew mino tower kolo kazz z obsidian knife jesli cycki sie znudza ;)
PS: guardy to jedynie chyba z SCA/SoV ale kto by wtedy expil tam xD
PS2: jesli chodzi o skile to uwazam ze od 80/80 nie trzeba skilowac chyba ze odrabiac stracony skil po dedzie :p
Odpowiednie skille to 80/80 tylko uważaj jak grasz na pvp to mogą cie zabić i będziesz musiał odrabiać
Terranova
19-09-2006, 10:20
Ja mam ek 83 lvl i 85/82 i ciagle mi malo. Mysle, ze tak skille po 90 to akurat, zeby juz sie nimi nie martwic. Jak pacc sie skonczy to potrenie, bo tak szkoda czasu.
Catrishia
19-09-2006, 10:59
W skrocie: guardy sa za twarde, za mocne, daja za malo expa i respia sie w zbyt malych ilosciach zeby konkurowac z dobrymi miejscowkami dla knighta.
zależy kiedy ;) powiem szczerze o treningu i miejscówkach rycka wiem sporo (club fighting 90, axe fighting 88, shielding 95, troche trwa zrobienie takich skili, a pewnie jak bym się nie przerzucił na axe to by było około 97/95), jak latalem ze skull staffem nawet na skillu 90 to za guardami nie przepadałem, ale już na 80 z sca guardy to żyć nie umierać, zejdzie ci 3-4 uh na godzine max! exp leci dużo szybciej w dobrej kopalni, no i co za tym idzie kasa z loota bardzo przyjemna
wiec na niższym lvl i skillach zgadzam się z Tobą, guardy nie mogą konkurować z innymi miejsówkami, a na wyższym lvl to już słabszy exp bo przecież są dragi/orki/hydry itp. ale za to kasa dobra, jeśli chcesz na coś zarobić ;)
tak jak byś chciał to się ryckiem nie robi, bo jak byś chciał wogóle już nie trenować to wbij 90/90 i leć wtedy tak, ale czy się chce? wątpie! lepiej wbić lvl 20 skile 60/60, lvl 50 skile 70/70, lvl 70-80 skile 80+ itp itd. to jest najlepsza taktyka dla rycka
@topic ogółem
zresztą wszystko to zalezy od indywidualnych upodobań, jedni (tak jak ja) wbijają jakiś lvl i potem trenują do jakiś skili (tak jak to opisałem przed chwilą), jedni zrobią na początku skile 65/65 i już wogóle nie będą trenować, a jeszcze inni maniacy (znam takich) nie patrzą na lvl tylko na skile i na lvl 50 mają po 90 a nawet 95+ i mówią że przy porządnych skilach zabiorą się za expowanie, wszystko zależy od twojego stylu gry ;)
latalem ze skull staffem nawet na skillu 90 to za guardami nie przepadałem, ale już na 80 z sca guardy to żyć nie umierać, zejdzie ci 3-4 uh na godzine max! exp leci dużo szybciej w dobrej kopalni, no i co za tym idzie kasa z loota bardzo przyjemna
Kiedys pobawilem sie w liczenie i wyszlo mi, ze w czasie potrzebnym na wyskillowanie do 90/90 da sie bez problemu zrobic 100 level bez wchodzenia na guardy. Taka mala dygresja ;p
na wyższym lvl to już słabszy exp bo przecież są dragi/orki/hydry itp. ale za to kasa dobra, jeśli chcesz na coś zarobić ;)
zgadzam sie, nie wypada na 80 levelu z wysokimi skillami zajmowac low levelom Senji/ Mint ;p
Kiedys pobawilem sie w liczenie i wyszlo mi, ze w czasie potrzebnym na wyskillowanie do 90/90 da sie bez problemu zrobic 100 level bez wchodzenia na guardy. Taka mala dygresja ;p
ja na 91 levelu mam sklile 87/85, wcale nie uwazam ze trenowalem za duzo, wiem ze poswiecilem na to duzo czasu, ale nie byl to czas kiedy wpatrywalem sie w pasek skila i czekalem 20 minut az sie jeden % ruszy. Trenuje jak ogladam telewizje, sprzatam pokoj, sciagam muzyke z internetu. Wniosek z tego taki ze trenowac mozna i 300 godzin robiac cos innego w tym samym czasie a expic sie nie da ogladajac TV.
@ Topic
Zrob 70/70 sa to optymalne skile na 30-50 level. Na levelu ponizej 60 nie widac duzej roznicy midzy 70/70 a 90/90, cyklopy, minosy, scraby daja podobny exp, mimo tak wielkiej roznicy w skliach, bez duzej ilosci HP smoki, orki, nizsze poziomy w cyclopis ciagle sa strata kasy
Jestem na bierząco, więc powiem tak...
Moją pierwszą postacią był knight - oczywiście szybko został zmieniony, bo żeby dobrze się grało knigthem trzeba umieć grać... W między czasie miałem druty, sorce, palki.. Teraz znowu zrobiłem sobie knighta :D Z przyzwyczajenia zacząłem trenować prawie odrazu. Wyskillowałem go do 75/75 (5 mlvl) i teraz tego żałuje, bo pech chciał, że raz disconnect, raz lag no i oczywiście zbyt duże ambicje, sprawiły że padłem 3 razy. Teraz mam w plecy po 2 skille czyli kilka dni z życiorysu wyjęte... Wiem ża fajnie jest sobie zrobić skill i potem mieć skillowanie gdzieś (palkiem zawsze zaczynałem od treningu do 75-80 dista) , ale niestety u knighta to się zdecydowanie NIE sprawdza. Na Twoim miejscu potrenowałbym troche (60/60-65/65) wystarczą na dobry początek i później jakoś koło 30-40 lvla skillować dalej (80/80 ładnie by wyglądało :] ) - nie musisz też kupować pacca expiąc knightem, bo w zasadzie ani soule, ani promocja nie jest Ci potrzebna.
Więc moja rada jest taka:
Skilluj do 65/65 , zrób 35 lvl, skilluj do 80/80 (jeżeli potem chcesz mieć to już z głowy) - kup pacc i chulaj dusza, chulaj wola :)
PS: Jeżeli już zrobisz ładny lvl to wedle własnego uznania ze skillami ale tak przynajmniej pod 90/90 by wypadało...
MefiJess
20-09-2006, 18:08
Nivadi dobrez to okresliłes zrobie tak jak mówisz moją nową postacią na askarze :] ty :]:cup: ;)
NicNIeWiedzący
21-09-2006, 07:10
Jeśli nie planujez robić z niego h lvla 70-80 styknie a jak na dłuższą mete 85-90
Teraz znowu zrobiłem sobie knighta Z przyzwyczajenia zacząłem trenować prawie odrazu. Wyskillowałem go do 75/75 (5 mlvl) i teraz tego żałuje, bo pech chciał, że raz disconnect, raz lag no i oczywiście zbyt duże ambicje, sprawiły że padłem 3 razy. Teraz mam w plecy po 2 skille czyli kilka dni z życiorysu wyjęte...
A jeśli ktoś ma dobry internet?
nie musisz też kupować pacca expiąc knightem, bo w zasadzie ani soule, ani promocja nie jest Ci potrzebna.
A dobre expowiska? Mam knighta, skille 80/80, 42 lvl. Chciałbym znaleźć expowisko, gdzie "wejdę i wyjdę z lvlem do przodu". Nie sądzę żebym znalazł taką miejscówkę na FACC area. Co do moich skilli. Pewnie zaraz Vil powie, że są przesadzone (pozdro) i ja nie mam innego zdania, poprostu zamiast expić, skillowalem. ;)
Mozesz niezle poexpic w MINT, zdobedziesz 25-30k expa na godzine i niezly loot, ale faktem jest ze knightem przed 70 levelem na facc arena nie ma prawie co robic.
Pewnie zaraz Vil powie, że są przesadzone (pozdro) i ja nie mam innego zdania, poprostu zamiast expić, skillowalem. ;)
Przesadzone ? to ty straciles czas ;p
dawid mag
26-09-2006, 13:15
Niewiem co wy macie ale gracie na swiatach pvp bo ja na non-pvp mam 21 lvl i knightem skile 52/50 wale clubami i mam 4 lvl i dlamnie to sa dobre skile jezeli chcesz miec skile i potem nieskilowac to wbij max 65/65 i mozesz se chodzic a jak ci sie nudzi expijenie potem to wez wbijaj next skille ja mam 52/50 i jestem zadowolony nikt mi niezazuci ze z tymi skilami nic nieporobie
@Guardy
Ja train olalem calkowicie o czym najlepiej swiadczy fakt ze na 122 lvlu mam tylko/aż (niepotrzebne skreślić) 80 shieldinga. Na guardy nie chodzilem, nie chodze i nie bede chodzil chocby z tego wzgledu ze zabijanie ich jest po prostu nudne! Na innym spocie mam kilka roznych rodzajow potworow a na guardach jest jeden rodzaj i gra staje sie bardzo montonna. (podobnie jak trening dlatego nie skillowalem i nie skilluje) Pomijam wszystkie inne niedogodnosci z jakimi mozna sie zetknac na guardach a jest ich naprawde sporo: gigantyczne przeludnienie (noobki nie daja poexpic), kiepska oplacalnosc tego expowiska dla knighta. [wolny exp, wolny zarobek i praktycznie tylko z malo wartosciowych przedmiotów (postman prawie niezbedny)]
Jestem na bierząco, więc powiem tak...
Moją pierwszą postacią był knight - oczywiście szybko został zmieniony, bo żeby dobrze się grało knigthem trzeba umieć grać... W między czasie miałem druty, sorce, palki.. Teraz znowu zrobiłem sobie knighta :D Z przyzwyczajenia zacząłem trenować prawie odrazu. Wyskillowałem go do 75/75 (5 mlvl) i teraz tego żałuje, bo pech chciał, że raz disconnect, raz lag no i oczywiście zbyt duże ambicje, sprawiły że padłem 3 razy. Teraz mam w plecy po 2 skille czyli kilka dni z życiorysu wyjęte... Wiem ża fajnie jest sobie zrobić skill i potem mieć skillowanie gdzieś (palkiem zawsze zaczynałem od treningu do 75-80 dista) , ale niestety u knighta to się zdecydowanie NIE sprawdza. Na Twoim miejscu potrenowałbym troche (60/60-65/65) wystarczą na dobry początek i później jakoś koło 30-40 lvla skillować dalej (80/80 ładnie by wyglądało :] ) - nie musisz też kupować pacca expiąc knightem, bo w zasadzie ani soule, ani promocja nie jest Ci potrzebna.
Więc moja rada jest taka:
Skilluj do 65/65 , zrób 35 lvl, skilluj do 80/80 (jeżeli potem chcesz mieć to już z głowy) - kup pacc i chulaj dusza, chulaj wola :)
PS: Jeżeli już zrobisz ładny lvl to wedle własnego uznania ze skillami ale tak przynajmniej pod 90/90 by wypadało...
Powiem tylko jedno- nieźle to napisałeś ale mam kilka zastrzeżeń( czyli w sumie nie powiem tylko jednego ;p)
Po co skillować na 35 lvl 80/80 skoro jeśli na tym lvlu będziesz miał 65/65 to na około 50 powinieneś mieć 71/70 ( bo podczas expienia szybciej rośnie skill axe/sword/club). Pozatym skillowanie pallem do 75, 80 dista też jest do kitu bo wystarczy 60 lub 65 jak ktoś woli i już na 30 lvl będzie 70,71,72,73 ;]
Tyle zastrzeżeń. A pochwał nie będzie - Anię dopadła grypa ;)
noobowaty mistrz
30-09-2006, 11:09
@Banovic
Gratz bota.
@Banovic
Gratz bota.
-Puk, puk
-Kto tam?
-Gm Xadam
-no ban plx
-Banovic banished for illegal software using.
@down
Zedytuj-screenow sie nie cytuje.
Volan Rookstayer
30-09-2006, 14:44
Haha xD ale wpadłeś. Tibia black ice :D ja bym uważał, bo : "Xadam patrzy ..."
Nie no nie mam pytań. Ja na moich 71/70 expilem na Guardach, a a 80/80 to masz Guarda na 3-4 szlagi, wiec jaki w tym problem?
@Noobowaty to, że Vil jest moderatorem to nie znaczy, że ma większe pojęcie o Tibii ode mnie. Gram w Tibie juz 5 lat i zawsze grałem najtem i mam pojęcie co jest dobre, a co złe.
Nie no nie mam pytań. Ja na moich 71/70 expilem na Guardach, a a 80/80 to masz Guarda na 3-4 szlagi, wiec jaki w tym problem?
@Noobowaty to, że Vil jest moderatorem to nie znaczy, że ma większe pojęcie o Tibii ode mnie. Gram w Tibie juz 5 lat i zawsze grałem najtem i mam pojęcie co jest dobre, a co złe.
W tym problem, że guard też nieźle wali, pozatym żeby dobrze expić a nich 50 knightem( expić a nie zarabiać) to trzeba wchodzić w niezłe respy, a one wtedy mocno walą. Pozatym po co na nich expić, skoro są elfy? ;p LoL
Jak coś jeżeli masz postać w tibi to pójdz sobie na guardy i zobaczysz conajmniej pare hlv. Najtow ktorzy expia na guardach.
Przy dobrych skillach i ilosci HP z jednoreczna bronia jest bardzo łatwo na nich expic -.- widac ze jestes troche nniedoswiadczonym graczem jesli chodzi o Najta o ile kiedys nim grales -.-!X(
Jak coś jeżeli masz postać w tibi to pójdz sobie na guardy i zobaczysz conajmniej pare hlv. Najtow ktorzy expia na guardach.
Przy dobrych skillach i ilosci HP z jednoreczna bronia jest bardzo łatwo na nich expic -.- widac ze jestes troche nniedoswiadczonym graczem jesli chodzi o Najta o ile kiedys nim grales -.-!X(
Malo kto tam _expi_, wiekszosc _zarabia gotowke_.
Ja mam 93 level, 88/86, rh, dsm, g legs, sb, mms, i sca.Od jakiego levelu i skili moge chodzic na guardy?:baby: bo narazie mam tam hu... exp i jescze bardziej hu.. loot. polowa expa co w of i jedna trzecia loota z of, a na dragach mam lepszy zysk i exp niz w of.
Ja mam 93 level, 88/86, rh, dsm, g legs, sb, mms, i sca.Od jakiego levelu i skili moge chodzic na guardy?:baby:
GUARDY Są NIE OPLACALNIE DLA KNIGHTA!!.Ile razy ma być to wałkowane.
Po co masz chodzić na guardy jak mówisz, że ci fajnie się expi na Of lub na dragach.
@Szaryy
To była ironia, trepie.
Wiesz, GSy z energy bomb też się kiedyś zabijało... tylko co z tego? Teraz guardy są w ch*** nieopłacalne i trzeba z tym żyć.
Taa, zobaczę hlvl-i ale drutów,sorków ewentualnie palków, a no i jeszcze paru 15 lvlych postaci magicznych.
Osobiście wbiłem skille 60/59 i od tego czasu skillowałem góra 4h. Po pierwszym wypadzie na scaraby miałem ochotę dociągnąć jeszcze do 70/70 (mam 63/62). Trochę wolno się expiło i w ogóle sporo używania manasów. Poszedłem na -2, poexpiłem 2 godzinki, wbiłem lvl. Spoglądam na skillbara ile mi tam w clubach urosło. To był znak, żeby olać skillowanie. Samo się wbije podczas expa.
Przed 45-50 lvl'em raczej nie zamierzam zmieniać scarabów na inne expowisko. Jak już, to minosy i elfy. Tylko do tego czasu, to, jak już pisałem, skille same zdążą się wbić.
Przed 45-50 lvl'em raczej nie zamierzam zmieniać scarabów na inne expowisko. Jak już, to minosy i elfy. Tylko do tego czasu, to, jak już pisałem, skille same zdążą się wbić.
jesli chcesz zmieniac na elfy proponuje sprobowac juz od 30 levelu.
noobowaty mistrz
05-10-2006, 13:32
Scaraby maja jeden wielki atut ktorego nie maja inne expowiska - nie trzeba robic lootbaga. Dlatego osobiscie uwazam ze warto tam chodzic jesli mamy taki lvl i skille ze nam sie koszty zwracaja. (czyli zarobek = 0+)
Scaraby maja jeden wielki atut ktorego nie maja inne expowiska - nie trzeba robic lootbaga. Dlatego osobiscie uwazam ze warto tam chodzic jesli mamy taki lvl i skille ze nam sie koszty zwracaja. (czyli zarobek = 0+)
Expiac na dworcach nigdy nie robilem lootbaga a loot i exp przy skilach 77/75, lvl od 45-64 byl wiekszy niz na scarabach: ukrytych i tych zwyklych. Probowalem tam expic ale scaraby naleza jedynie do kategori dostatecznie dobrych.
hmm ja aktualnie mam knighta <nie wale z axa> na 44 lvl ze skillem 80/80 (34% do 81 sword i 21% do 81 shield) trenowalem od pamietam jak na małym lvl trenowalem do 70/70 gdzies w granicach 27 lvl wbilem te skille, nastepnie troche pogralem a ze nie jestem PG to gralem sobie spokojnie wiecej czasu tracac na rozmowy z kumplami na guild chat
nastepnie w granicach 35 lvl mialem skille 75/75 wbilem 40+ lvl (w miedzy czasie byla matura :p ) kiedy po maturze zaczolem pracowac i wieczorami nie musialem sie juz uczyc postanowilem wbic jakies przyzwoite skille wiec na 44 lvl mam 80/80 mialem zamiar i mam wbic 85/85 przed 45 lvl i kupic pacc aby szybko wbic lvl, ale aktualnie praca nie pozwala mi nia granie (16h dziennie w pracy) wiec moj plan legl w gruzach.
Nawet w pracy trenowalem na slimach wracalem do domu dalej trenilem na slimach i w niecale 2 tygodnie z 77/76 wbilem 80/80 wiem nie rewelacja ale wszyscy wiedza ze slimy nei sa tak dobre jak trening na monku. Teraz przestalem skillowac w pracy kiedy bo crash'u neta padlem na slimach i 1 skill poszed w du*e
Uwazam ze przyzwoite skille na dany lvl to
10lvl - 35/35
20lvl - 55/55
30lvl - 65/65
40lvl - 75/75
100lvl - 90/90
ale każdy treni do takich skilli z jakimi mu sie bedzie dobrze expic
@NOOBOWATY
kazdy sie może pomylic
@Vil
Po kolejnym expieniu na scarabach coraz bardziej przychylam się do tego, żeby jak najwcześniej spróbować elfów. Dobije lvl i czas spróbować. Nie bez powodu chyba tyle osób się wypowiada w superlatywach o elfach?
Mam tylko nadzieje, że koszty takiej wyprawy nie będą zbyt wysokie? Już raz na elfach byłem, koło 22 lvl'u (61/60, 4 mlvl), ale wiele tam nie ugrałem i wróciłem na minosy.
Mam tylko nadzieje, że koszty takiej wyprawy nie będą zbyt wysokie? Już raz na elfach byłem, koło 22 lvl'u (61/60, 4 mlvl), ale wiele tam nie ugrałem i wróciłem na minosy.
Od okolo 25 levelu zaczynasz po trawie biegac wystarczajaco szybko aby nie gonic scouta przez odleglosc calego ekranu, co zwykle konczy sie niezlym laniem. Baaardzo w EF przydaja sie bohy.
Bohy oczywiście mam. Próbowałem chodzić głównie po murach (tj. na +1 chyba) i bić tam zwykłe elfy i scouty. Lanie dostawałem głównie od scoutów. Mimo wszystko z ciekawości wybiore się tam w nocy, o ile odpowiedni ping dopisze i nie będzie zbytniego tłoku. 2handed chyba brać nie muszę, wystarczy 1h+tarcza? Poprzednio zazwyczaj ubijałem tak scouty, jak i zwykłe elfy 1-2 hitami.
Bohy oczywiście mam. Próbowałem chodzić głównie po murach (tj. na +1 chyba) i bić tam zwykłe elfy i scouty. Lanie dostawałem głównie od scoutów. Mimo wszystko z ciekawości wybiore się tam w nocy, o ile odpowiedni ping dopisze i nie będzie zbytniego tłoku. 2handed chyba brać nie muszę, wystarczy 1h+tarcza? Poprzednio zazwyczaj ubijałem tak scouty, jak i zwykłe elfy 1-2 hitami.
W nocy jest słaby resp dlatego, że mało ludzi gra.Wez jednoręczną broń.
noobowaty mistrz
06-10-2006, 15:19
<nie wale z axa>
To nie jest akurat zaden powod do dumy, wszak axe jest najlepszym typem broni do walki wrecz.
80/80 (34% do 80 sword
W jaki sposob mozesz miec juz 80 sworda skoro brakuje ci do niego 34%?
Mam tylko nadzieje, że koszty takiej wyprawy nie będą zbyt wysokie?
Z wlasnego doswiadczenia ci powiem ze za pierwszym razem koszty beda dosyc wysokie. Czlowiek nie znajac terenu porusza sie na oslep i chcac nie chcac bedziesz trafiac na kilka scoutow jednoczesnie. Nie zalamuj sie wiec tym ze na poczatku bedzie ciezko ci szlo, a caly czas staraj sie znalezc optymalna trase chodzenia po fortecy i zabijania potworkow po drodze.
Już raz na elfach byłem, koło 22 lvl'u (61/60, 4 mlvl), ale wiele tam nie ugrałem i wróciłem na minosy.
22 lvl chodzi za wolno wiec scouty maja sporo czasu na zbombardowanie go.
W nocy jest słaby resp dlatego, że mało ludzi gra.
W srodku nocy moze i tak, ale pomiedzy godzina 21 a godzina 23 jest swietny resp. Wszystkie swoje rekordy we wbijaniu konkretnej ilosci expa na godzine robilem zawsze kolo godziny 22. O tej porze graja zarowno brazyle jak i polacy a to powoduje duze zaludnienie serwera i w konsekwencji szybki resp.
W nocy jest słaby resp dlatego, że mało ludzi gra.Wez jednoręczną broń.
Może na innych serwerach gra mało ludzi. Jak dla mnie 400-600 osób online koło 2-3 w nocy to całkiem całkiem ;]
W srodku nocy moze i tak, ale pomiedzy godzina 21 do 23 jest swietny resp. Wszystkie swoje rekordy we wbijaniu konkretnej ilosci expa na godzine robilem zawsze kolo godziny 22. O tej porze graja zarowno brazyle jak i polacy a to powoduje duze zaludnienie serwera i w konsekwencji szybki resp.
Zgadzam się ,ale myślę że on ma wlaśnie na myśli środek nocy.
Może na innych serwerach gra mało ludzi. Jak dla mnie 400-600 osób online koło 2-3 w nocy to całkiem całkiem ;]
Grasz na harmonii,sądzę ,że jest tam dużo polaków a przeciętny polak o 2-3 śpi.( zdarzają się wyjątki) 200-400 ludzi tak ale nie 400-600.Chociaż może..
noobowaty mistrz
06-10-2006, 15:27
Grasz na harmonii,sądzę ,że jest tam dużo polaków a przeciętny polak o 2-3 śpi.( zdarzają się wyjątki) 200-400 ludzi tak ale nie 400-600.
Czy ty naprawde myslisz ze w tibie graja tylko polacy? 8o
Wiele krajow ma calkiem inna strefe czasowa i wtedy kiedy u nas jest noc, to u nich jest dzien i sobie moga grac w tibie.
Wiele krajow ma calkiem inna strefe czasowa i wtedy kiedy u nas jest noc, to u nich jest dzien i sobie moga grac w tibie.
Dokładnie. O tej porze zresztą, zwłaszcza w weekend, dalej przesiaduje część Polaków + rzesza Brazylijczyków i ludzi z podobnych stref czasowych. Wierz mi, nie sposób się nudzić.
"Harmonia" i wszystko jasne. Jak wciaz nie jest to jasne to wejdzcie do jakiegokolwiek depotu na tym serwerze-masakra.
Wojciech25
19-10-2006, 22:55
moim zdaniem skili takich niema zeby juz nigdy nieskiilic ja uwazam za sluszne nabicie kilku leveli potem skills potem expienie ......zeby sie nienudzilo :)
Marciniek
21-10-2006, 14:26
Złotą radą na skile jest robić to, co się chce.:evul:
Jak tu ktoś wcześniej powiedział - Tibia jest dla Ciebie, nie Ty dla niej B)
Nie masz cierpliwości do skilowania, męcz się z tym co masz.
Chcesz iść na guardy, wbij 70+, chcesz iść na smoki, wbij 80+.
Stosunek poziomu do skili też nie jest bez znaczenia, dobrze jest skilować jak trzeba robić jednocześnie coś innego a expić, kiedy ma się na to czas.
Nie ma sensu za to grać cały czas bez treningu, albo wbijać nieludzkie skile na słabym poziomie.
Warto porównywać czas potrzebny na wbicie poziomu (lub kilku) z czasem potrzebnym na wbicie skila. :cup:
ja ze skilem 73/73 na 39 levie jak chce isc na gs hunta z kumplem to ide. jak chce isc na guardy to ide. jak chce isc do tomba to ide. jak chce isc na dragon hunta to ide. jak chce isc do cyclo to rowniez ide... po co wbijac niewiadomo jakie skile? po to, ze jak sobie ide przez poh to nie martwie sie o to, czy mi wyskoczy gs czy nie. czy ktos zluruje berka czy lidera tymbardziej mnie nie obchodzi... wczoraj bylem na gs huncie. gs co 4-5 minut. siedzialem tam z kumplem przez 4 godziny. nie poszlo nawet 4 bp uhow i wypadly 2 pary k-legow. oplacalo sie? czy oplacalo by mi sie bloczyc gsy przy skilu 60/60? raczej nie sadze. zdarzaly sie gsy, na ktorych tracilem hp tylko z powodu trucizny. one same mi nie zadaly ani jednego punktu obrazen. bywaly tez takie, na ktore potrzebowalem az 2 run UH. ze skilem 60/60 na 39 levie mozna by bylo mowic o szczesciu uzywajac 2 uhow na gsa.
ManiekEvilMage
25-10-2006, 22:25
Mam 161 knighta i skille 101/98. Sadze ze powinienes wbic najpierw z 20 lvl i zaczac skillowac do 70/70 (nie wiecej bo to tak latwo nie przychodzi, a na malym lvlu latwo stracic te skille przez pk, kicki i inne dedy) na tych skillach mozesz spokojnie expic 50 lvl a od 50 pomyslec o ponownym skillowaniu np 85/85. Reszte zalezy od twoich ambicji. Duzo tez zalezy od tego czy to jest swiat pvp czy non-pvp
Raditz Saiya-jin
25-10-2006, 23:13
Mam 161 knighta i skille 101/98.
noob. nudzilo mi sie i znalazlem takiego knighta [podobnego]. jego nick Sir Cover i jest z brazyli. innego nie ma :) wiec sie skompromitowales troszke
Sadze ze powinienes wbic najpierw z 20 lvl i zaczac skillowac do 70/70 (nie wiecej bo to tak latwo nie przychodzi, a na malym lvlu latwo stracic te skille przez pk, kicki i inne dedy) na tych skillach mozesz spokojnie expic 50 lvl a od 50 pomyslec o ponownym skillowaniu np 85/85. Reszte zalezy od twoich ambicji. Duzo tez zalezy od tego czy to jest swiat pvp czy non-pvp
tu sie zgodze
ja ze skilem 73/73 na 39 levie jak chce isc na gs hunta z kumplem to ide. jak chce isc na guardy to ide. jak chce isc do tomba to ide. jak chce isc na dragon hunta to ide. jak chce isc do cyclo to rowniez ide... po co wbijac niewiadomo jakie skile? po to, ze jak sobie ide przez poh to nie martwie sie o to, czy mi wyskoczy gs czy nie. czy ktos zluruje berka czy lidera tymbardziej mnie nie obchodzi... wczoraj bylem na gs huncie. gs co 4-5 minut. siedzialem tam z kumplem przez 4 godziny. nie poszlo nawet 4 bp uhow i wypadly 2 pary k-legow. oplacalo sie? czy oplacalo by mi sie bloczyc gsy przy skilu 60/60? raczej nie sadze. zdarzaly sie gsy, na ktorych tracilem hp tylko z powodu trucizny. one same mi nie zadaly ani jednego punktu obrazen. bywaly tez takie, na ktore potrzebowalem az 2 run UH. ze skilem 60/60 na 39 levie mozna by bylo mowic o szczesciu uzywajac 2 uhow na gsa.
A z 55 levelem i 65/65 ?
Ja przy 80/81 praktycznie na kazdym gsie dostaje hita 100+.
Kolega 80 ms z shieldem 25 <?> dostawał o dziwo takie same obrażenia jak ja lub mniejsze. Giant spider jest jednym z potworów, który praktycznie ignoruje shield. U potwora typu bk jednak widać dużą rożnicę, 80% uderzen nie trafia, natomiast sork dostaje wciąż po 100+.
A z 55 levelem i 65/65 ?
Ja przy 80/81 praktycznie na kazdym gsie dostaje hita 100+.
Kolega 80 ms z shieldem 25 <?> dostawał o dziwo takie same obrażenia jak ja lub mniejsze. Giant spider jest jednym z potworów, który praktycznie ignoruje shield. U potwora typu bk jednak widać dużą rożnicę, 80% uderzen nie trafia, natomiast sork dostaje wciąż po 100+.
zalezy ile gsow lejecie. niektore jak juz napisalem nie zadaja praktycznie obrazen, wtedy kiedy inne zadaja obrazenia na poziomie 70-180 hp. poza tym nie zapominaj, ze tylko 2 ciosy sa blokowane przez tarcze. jesli cie leje gs i 1 poison spidery, to bedziesz dostawal bardzo duze obrazenia.
PS. nie zpaominaj ze blokuje sie na full def ;)
Jakoś poison spidery ubijam, wszystko gra i wciąż dostaje mocniej, a taki bk mnie nie trafia 80% i sypie się z niego dużo lepszy loot, minusem jest czas respawnu i wieczorem całkowite zaludnienie, lekko po południu pustka x].
Jakoś poison spidery ubijam, wszystko gra i wciąż dostaje mocniej, a taki bk mnie nie trafia 80% i sypie się z niego dużo lepszy loot, minusem jest czas respawnu i wieczorem całkowite zaludnienie, lekko po południu pustka x].
BK ma za to dobra obrone i twoj sredni hit w niego przy skillu 80 i broni dwurecznej wynosi grubo ponizej 100 hp. :p
Bije sie go dlugo wiec, pomimo stosunkowo malych obrazen przez niego zadawanych, nie jest to oplacalny potwor do huntowania, a tym bardziej masowego expienia.
@up
Ja tam huntuje z kolegą, ponad godzine siedzimy to zawsze 5k+ na łeb. A jak fart to i 30k się zdarza, czyli kasa się sypie ładnie, nakłady zerowe, jak pójdzie uh to dopiero po 5~ bk.
@Edit
Nawet czasem robi sdki albo ue wali, bo mu się mana za szybko ładuje.
@up
Ja tam huntuje z kolegą, ponad godzine siedzimy to zawsze 5k+ na łeb. A jak fart to i 30k się zdarza, czyli kasa się sypie ładnie, nakłady zerowe, jak pójdzie uh to dopiero po 5~ bk.
@Edit
Nawet czasem robi sdki albo ue wali, bo mu się mana za szybko ładuje.
Ja tam nie lubię chodzić na hunty bo za wolny resp i trzeba długo czekać na nowego BK. Ale nie będę się kłócił, niech każdy gra po swojemu.
Welu mi zarzuca, że bardzo marnie tam shooter expi (10-15k/h), ale jakoś nie narzeka i czuję większą frajdę blokując bk co 6~ minut, przynajmniej za każdym razem mam nadzieję na loota. Z gsów podczas 6 huntów poleciały mi 2 pajęczyny, reszta p armory itp. Potem zaczne skakać na dle jak uznam to za oplacalne.
Bugatti183
04-11-2006, 19:50
co wy wygadujecie ludzie !! Skille maja byc takie jak tobie sie podoba ( ja na 30 lvl mam 56/54 I JESTEM DUMNY !!!!!! ) nie obchodzi mnie to ze 8 lvl kolomnie ma skille 70/70 i sie ze mnie smieje . A pozatym to przy skillach
60-100 to tak wolno idzie ze bedziesz musial siedziec calymi dniami i tak nie bedziesz mial ;( ;(
co wy wygadujecie ludzie !! Skille maja byc takie jak tobie sie podoba ( ja na 30 lvl mam 56/54 I JESTEM DUMNY !!!!!! ) nie obchodzi mnie to ze 8 lvl kolomnie ma skille 70/70 i sie ze mnie smieje . A pozatym to przy skillach
60-100 to tak wolno idzie ze bedziesz musial siedziec calymi dniami i tak nie bedziesz mial ;( ;(
Cóż, jeżeli 56/54 wystarcza Ci do efektywnego i wygodnego expienia, to nie trzeba tych skillów podbijać. Same podrosną podczas expa.
Na 41 lvl'u mam 68/65. Czasami pójdę sobie na slima potrenować, jak mam 15-20% do advance'u. W innym wypadku zupełnie mi się to nie opłaca, bo podczas expienia nie widzę różnicy w zadawanych hitach/otrzymywanych obrażeniach. Każdy kolejny level z kolei sprawia, że expi mi się wygodniej (więcej rybek mogę wziąć na hunt, mam więcej hp max i więcej exurek pod rząd moge strzelić bez używania manasów) i efektywniej. Nie wspominając nic o tym, że stać mnie na dobry ekwipunek w przeciwieństwie do znajomych, którzy tylko skillują ;]
Najlepiej skilowac partiami, a nie wszystko na raz...
Skilowanie do 85 z poziomu 60 zajmie ci... trochę. Zdąży ci się to znudzić 10 razy.
W każdym razie 85 powinno wg mnie starczyc... o ile nie zamierzasz byc
200EK
PS. Skillowanie na poziomie silli po 60 z jednego skilla do drugiego trwa ok. 2h
na poziomie 70 juz zbliza sie do 10h!
a blisko 80 juz +/- 30h
O ile dobrze pamietam... popraf mje ktoś jak cos
Najlepiej skilowac partiami, a nie wszystko na raz...
Skilowanie do 85 z poziomu 60 zajmie ci... trochę. Zdąży ci się to znudzić 10 razy.
W każdym razie 85 powinno wg mnie starczyc... o ile nie zamierzasz byc
200EK
PS. Skillowanie na poziomie silli po 60 z jednego skilla do drugiego trwa ok. 2h
na poziomie 70 juz zbliza sie do 10h!
a blisko 80 juz +/- 30h
O ile dobrze pamietam... popraf mje ktoś jak cos
Czyli zakładając, że będziesz expić na EF z prędkością 25k/h, w czasie, gdy knight nr 1 będzie wbijał skill 80 (sam jeden skill 80), knight nr 2 wbije w międzyczasie jakieś... yyy... 750k expa? Teraz dodajmy do tego pozostałe skille i wyjdzie nam, że knight nr 2 dość ostro odskoczy knightowi nr 1. Co najlepsze, knight nr 2 również podbije nieznacznie swoje skille (głównie fighting). Z tym problemem niestety borykam się osobiście ja (na razie 3 skille różnicy między fightingiem a shieldingiem) i koło 55-60 lvl'a mam zamiar skille troszkę wyrównać.
IMHO 60/60 wystarcza w zupełności do expienia na większości spotów. Chyba, że ktoś jest uparty i lubi wastować czas/kase na guardki/wszystkie inne twarde moby. Niestety, Tibia ma jedną wielką wadę. Czasami trzeba w niej pomyśleć. Wiele osób nie potrafi myśleć, więc żyje stereotypami kreowanymi przez innych. Oczywiście szanujemy ich.
Wbijanie 85 skilla? Ok, ale prawdopodobnie najwcześniej w okolicach 80-90 lvl'a. Ew. wtedy, gdy znudzi mi się expienie na obecnym spocie i będe chciał czegoś więcej. I nawet, jeśli zajmie mi takiego spota gościu ze skillami 80/80, ale, dajmy na to, 35-40 lvl'em, to i tak długo sobie tam nie poexpi, jak wpadnie 80EK ze skillami choćby 70/70 (co jest technicznie prawie niemożliwe, skoro ja na 41 lvl'u mam prawie 70/70).
Żeby nie było, nie odnosze się tutaj tylko do postu pana powyżej, z którym częściowo się zgadzam (skillowanie non-stop nudzi się BARDZO szybko).
Żeby nie było, nie odnosze się tutaj tylko do postu pana powyżej, z którym częściowo się zgadzam (skillowanie non-stop nudzi się BARDZO szybko).
To zalezy. Ja dosc duzo czasu poswiecilem na skilowanie, bez przerw na expienie i nie narzekam. Wystarczy sobie znalezc zajecie (np. nauke :D ) i juz sobie mozna trenowac bez nudy.
Wg mnie ta dyskusja jak i pare innych na tym forum o tej tematyce jest wogule niepotrzebna. Kazdy powinien grac jak mu pasuje a nie jak mu napisza na forum. W koncu to RPG czyli kreowanie postaci wg wlasnego widzimisie. Jak uwazcie ze macie za slabe skile to trenujcie, jezeli nie to nie trenujcie i spokoj. A nie prowadzicie tu jalowe dyskusje....
Nie wszyscy potrafią skoncentrować się przy szumie komputera. A ja, osobiście, bałbym się zostawić 40 lvl knighta, żeby sobie sam expił na slimie. Nie dość, że slimy trzeba zmieniać, to zawsze znajdzie się ktoś chętny, żeby nas ubić. Próbowałem już trenować z książką, ale również bez powodzenia. Widać to ja jestem jakiś inny ;P
Cristiano Lisek
05-11-2006, 01:15
ja bym sie przy tibii nie mogl skupic na nauce ja jak sie nudze na slimie to biore baaardzo duzo robakow i lowie rybki az mi sie skoncza a to krotko nie trwa. problem jest tylko jak capa brak...
ja bym sie przy tibii nie mogl skupic na nauce ja jak sie nudze na slimie to biore baaardzo duzo robakow i lowie rybki az mi sie skoncza a to krotko nie trwa. problem jest tylko jak capa brak...
I wtedy również przydaje się wyższy lvl. Dlatego właśnie do treningu przysiąde sobie gdzieś koło 80 lvl'a, ew. jak znudzą mi się wszystkie expowiska, na których nie potrzeba wysokich skillów i będe chciał przejść powoli na dragi/of.
lethal'knight'danera
11-11-2006, 22:50
a ja mam knighta 14lvl skille 50/50 i jestem zadowolony wale hity po 65... mowcie co chcecie dla mnie to sa dobre skille :) ja gram dla siebie i to zalezy odemnie na jakie potwory chce chodzic , jakie miec skille itd ....
Witam,
Nie dawno zrobiłem sobie knighta, walcze clubem, mam skile jak na razie 20/19, szukam jakieś dobrej miejscówki do skilowania (gram na non-pvp Refugia).
no to sobie troche poczeka...
lethal'knight'danera
23-11-2006, 10:11
jezu skilluj tyle ile uwazasz ... ja mam 12lvl skille 45/45 ( wiem ze slabe ) ale mi takie wystarczaja troche expie troche skilluje
GiantSpider
23-11-2006, 14:41
ja mam 12lvl skille 45/45 ( wiem ze slabe )
a ja mam 6lvl skille 100/100 (wiem ze bardzo slabe)
Skillowanie na małym poziomie to bezsens, zwłaszcza na światach PvP, gdzie byle PK może ubić.
Jergen_91
01-11-2007, 13:24
Ja na 29 lvlu mam skille 71/70 i mi wystarczają...
A co do tego że na małym levelu nie opłaca się miec dużych skilli to bym się zastanawiał...
Bo jak miałem 25 lvl i skille 70/70 to zaatakował mnie 33 knight i się chłopak troche zdziwił, i ja na przykład mam satysfakcje że jak mnie zaatakuje taki 33 lvl to mam szanse mu dac rade ;]
44 ek 71/70 jak sie pacc skonczy skiluje do 90 ;]
pozdr.
a ja się spytam - co to kogo obchodzi? topic jest sprzed upa.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.