zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dbo2 - Dragon Blaze Online 2

FellanK
11-09-2006, 20:49
Siema
Znacie chyba Dragon Ball'a
wkoncu...jakis POLAK zrobil mmorpg
Dragon Blaze Online 2
.Account'a robi sie w grze nie na stronie ;p.Fotki sa w dziale Galeria.Sa 4 rasy:Androidzi,Sayanie,Nameczanie i Ludzie,kazdy z nich ma jakies ciekawe cechy...np:tylko sayanie moga sie przemienic w SSJ'A.I z lvl'em mozna otowrzyc okienko gdzie rozwijamy swoje umiejetnosci.

link : www.dbo2.pl

jak nie bedzie dalo sie sciagnac ze oficjalnej strony to sciagajcie z tego linka \/

Zeby dbo2 trzymalo dluzej (nie trzeba,jak ktos nie chce nie musi.)trzeba wplacic dotacje ja juz wplacilem 20 zl.
oplata za server miesiecznie wynosi 270+ zl.

klan kosztuje 120zl...wiec Prosze o wsparcie Kakuska i mnie :p wchodzcie na stronie http://www.redribbons.xp.pl/
nasz klan w DBO2 jest pod nazwa:GODS OF WAR A nad nickiem beda sie wyswietlac tylko tagi...rejestrujcie sie na forum i piszcie ;] SS'y Nizej :]

1.SS
http://img181.imageshack.us/img181/9206/inversonlvl3fg1.jpg (http://imageshack.us)
2.SS
http://img254.imageshack.us/img254/2922/lvl3jy0.jpg (http://imageshack.us)
To ta gierka ma taka grafe...ma swoj Klimacik i MA DZWIEKI ;] Slychac odglosy oddawanych strzalow z fal uderzeniowych (np:Final flash)...
Milego GRANIA!
Sorry za bledy.
Pozdro.

link do strony w ktorej mozna poszukac sobie jakichs gierek mmo
www.mmorpg.pl
www.mu.xp.pl
www.mmorpg.com

Ojczul1
12-09-2006, 15:02
Sciągam grafa jak tibi sprzed paru lat ale tematyka lajtowa:) DB rox
edit:Połaczone, wysyłanie danych logowania...
mam tak cały czas jak wbic proboje-,-

PartyBoy
12-09-2006, 15:15
Poprawka: takiej grafy nigdy w tibii nie było :P

MaveriC
12-09-2006, 18:21
ten server naprawde musi byc gowniany........
"polaczono, wysylanie danych..." trwa juz 6 minut.....i ani widu ani sluchu...no dobra czekam dalej

@edit
i dotego strona glowna nie dziala...

Ojczul1
12-09-2006, 19:04
Musisz wylaczyc i wlaczyc poczekac pare sekund jak nie przejdzie dalej przy logowaniu to znowu wylaczyc i tak do skutku

FellanK
12-09-2006, 20:36
ja juz gralem dzis ze 3 razy :P najlepiej na start grac androidem poniewaz nie schodzi glod;]

..::QRAS::..
13-09-2006, 15:07
kurcze jest obecnie offline , ciekawe kiedy wlacza.

MaveriC
13-09-2006, 15:13
.............
czy ja wiem..pogralem 15 minut i nuda..ze cholera....

Max121
13-09-2006, 15:58
Bosh... Lubie DB, ale to mi tak śmierdzi tym, żałosnym Byondem, że przestałem grać po 5 minutach...

@Edit

Spróbowałem 2 raz i nawet da się pograć... Od niechcenia...

MaveriC
13-09-2006, 16:01
Bosh... Lubie DB, ale to mi tak śmierdzi tym, żałosnym Byondem, że przestałem grać po 5 minutach...

@Edit

Spróbowałem 2 raz i nawet da się pograć... Od niechcenia...

no tak jak mowie ;]
nudne na dluzsza mete...i jakies to sterowanie..takie....nieciekawe ;]

13-09-2006, 16:44
Polaczono wysylanie danych logowania i tak co chwile gdy probuje juz ktory raz ...

Tyrael'
13-09-2006, 21:19
Niemoge sie zalogowac a pisze ze server online robilem tak jak kazal Ojczul i nic ;/ moglby mi ktos pomoc albo powiedziec o co w tym chodzi ?

Baron Kaldrick
13-09-2006, 22:02
Ktoś powinien programiście nogi z dupy powyrywać za kod protokołu sieciowego =] Zresztą, ze screenów wnioskuje, że to player worlds, aight?

FellanK
14-09-2006, 15:07
Wali sie z lapy -Ctrl-
Z jakichs czarow np:ki blast Z jezeli jest uzywana technika
Y odpowiednik aur...tez jezeli jest urzywana technika

przewarznie serv on o 16 ale niedlugo bedzie ten lepszy server...:p

Aeglos Tribunal
14-09-2006, 21:26
z tego co widzę gierka zapowiada się ciekawie jednak cały dzień serv jest offline (no gdzieś od 16 :P)

MetiuII
14-09-2006, 21:28
A mi nawet strona glowna nie dziala lol...

Gangrel
14-09-2006, 21:41
Cóż...zapowiada się ciekawie...zajrze kiedy ruszy przynajmniej strona. Uwielbiam dragon balla ^^

Mam tylko nadzieje że nie będzie jak w DB: I'm SS, who cares? Rasy muszą być zróżnicowane, a nie jak w serialu jeden Goku i reszta może iść do domów.

Nitromino
14-09-2006, 22:03
@up, same here ... ogolnie gierka fajna, gralem 3 razy i powiem ze troche mnie wciagnelo ;pp

MetiuII
15-09-2006, 13:21
Mam tylko nadzieje że nie będzie jak w DB: I'm SS, who cares? Rasy muszą być zróżnicowane, a nie jak w serialu jeden Goku i reszta może iść do domów.

Dokladnie. Chociaz w innych gierkach wlasnie typu DB byl bodajze Brolli czy jakos tak, tez ss, obojetnie kimbys gral i jakie techniki znal i tak on cie rozwali -.-'.

@FellanK
widze ze duzo wiesz o grze, moze wiesz kiedy ruszy wkoncu server albo chociaz strona ? bo nie moge sie doczekac. Albo jak masz to daj jakiegos ssa na przedsmak :)

15-09-2006, 13:52
Shiftem sie podnosi...

FellanK
15-09-2006, 20:54
Shiftem sie podnosi...
moze i shiftem :D ja uzywam Entera;]
aaaa....ss ;p zaraz wam podam jak gosc stoi z aura ;D
http://img525.imageshack.us/img525/5520/aura2nm0.th.png (http://img525.imageshack.us/my.php?image=aura2nm0.png)
"Trwaja prace konserwatorskie. DBO2.pl wraca za kilka godzin."czyli jutro powinno byc ;D.Sorry ale zapomnialem o tym temacie i dlatego nie pisalem pozniej mi kolega powiedzial zebym updatowal ;p ten temacik.

MetiuII
15-09-2006, 21:10
jutro ? ale co stronka czy wogule server? bo narazie pisze ze offline albo przepelniony

FellanK
15-09-2006, 22:03
@up
stronke tez pszenosza bo wolno chodzila teraz bedzie lepszy transfer i bez lagow ;d

Aeglos Tribunal
15-09-2006, 22:07
@up
stronke tez pszenosza bo wolno chodzila teraz bedzie lepszy transfer i bez lagow ;d

Fell jak możesz to napisiz do mnie na GG 8792583 bo dodałem Cię do listy , ale nie ma Cię na GG , albo masz status tylko dla znajomych , a mam pare pytań dotyczących tej gry. czekam na wiadomość na GG

FellanK
15-09-2006, 22:12
good ze wogole sie strona wyswietla z tym napisem bo wczesniej bylo error ;pp i myslalem ze rochal zrobil wszystkich w jajo...ale nie zrobil :d

MetiuII
16-09-2006, 07:26
do mnie tez napisz :P 8382442 zalezy mi wogule zeby pograc a ty znasz sie na rzeczy wiec napisz bo mam kilka pytan ;p

Erinex
16-09-2006, 07:32
spoko gierka tylko kiedy się wloguje??Bo ja chce w to grac bo silkroad niezrobie bo nieumiem tej inspekcji usunąć jeśli ktoś umie prosze o kontakt zemną 843064.Zawsze dostępny tylko niewidoczny.:) ;) :p B) :] :D 8o :cup: :evul:

Fivapo
16-09-2006, 07:41
Kurcze co jets z tym... od wczoraj pisze "Przepraszamy ale trawaja prace konserwacyjne .Prosze wrócic za kilka godziń" i Tak pisze do dzisaj wtf...

Erinex
16-09-2006, 07:59
@Up z tego co slyszalem ma byc ubdate które zakonczy sie o 10/12

Fivapo
16-09-2006, 08:31
#Up
Thx dobrze wiedzieć bo bym sie niecierpliwił:D

BTW: Jak bys cos wiedzaił nowego daj edit thxB)

Erinex
16-09-2006, 08:43
ok będę powiadamiał was o nowych żeczach i zmienić się nic nie zmieni przenoszą na lepszy serv :)

FellanK
16-09-2006, 09:47
moze i 12/10 ale znajac rochala to on pewnie odpali serv o 16... ;p i jescze jedno jak sie bedzie mialo Klan to bedzie mozna miec Gh :p

MetiuII
16-09-2006, 09:53
to moze jesli wszystkim jakos uda sie zgrac to mozna zalozyc gildie forumowa ?:> co wy na to ?

kakusiek
16-09-2006, 10:00
niezly pomysl!!!! a mam pytanie czy mozna tam walczyc pvp bo niemialem okazji w to zagrac jeszcze bo gdy to sciagnolem akurat serwer robili a gra po screnerach wydaje sie super!!acha i moze mozna by zalatwic np. na ogame zyby zrobili reklame dbo2.pl

FellanK
16-09-2006, 10:03
niezly pomysl!!!! a mam pytanie czy mozna tam walczyc pvp bo niemialem okazji w to zagrac jeszcze bo gdy to sciagnolem akurat serwer robili a gra po screnerach wydaje sie super!!acha i moze mozna by zalatwic np. na ogame zyby zrobili reklame dbo2.pl

oczywiscie ze monza od 10 lvl'a ale 2 gosc tez musi miec tez 10 albo wiekszy
i jak zabijesz typa to masz czerwony nick :p nie wiem dokladnie ale pisali na forum dbo ze za klan sie bedzie cos placilo;/

kakusiek
16-09-2006, 10:10
a mogl bys mi podac adres tego forum to bym sie wiecej dowiedzial o tej grze

FellanK
16-09-2006, 10:11
forum jest na oficjalnej stronie...a strona narzie off :p poczekaj troche

Radlic
16-09-2006, 10:34
forum jest na oficjalnej stronie...a strona narzie off :p poczekaj troche

Nowy serv?... Stabilniejszy? :> (gra tez off :P)

Zenuś
16-09-2006, 10:40
:D musze w to zagrac
choc nigdy w zyciu nie ogladalem dragonbala to wydaje mi sie ze gierka moze byc ciekawa a ze ss widzie ze ta gra ma cos w sobie :)
mam pomysl jak mozna zbierac kase na server
mozna wporwadzic sms'owe oplaty za konto premmy np. 2-3zl i bedzie gicior :P

FellanK
16-09-2006, 10:44
bedzie lepszy server jescze trohe trzeba czekac az up sie skonczy i monza grac
@up
git pomysl tylko ciekawe czy go przyjmie :PP

Tomcio Pall
16-09-2006, 12:37
Ciekawe kiedy on. Z chęcią sobie bym pograł. Lubie bardzo Dragoon Balla. Nawet forum o nim zalozylem gdzie sie walczy itp.(Moge podac adres).

Neo_pl
16-09-2006, 13:19
:D musze w to zagrac
choc nigdy w zyciu nie ogladalem dragonbala to wydaje mi sie ze gierka moze byc ciekawa a ze ss widzie ze ta gra ma cos w sobie :)
mam pomysl jak mozna zbierac kase na server
mozna wporwadzic sms'owe oplaty za konto premmy np. 2-3zl i bedzie gicior :P

To by się kłóciło polityką gry, ma być ona całkowicie darmowa a dotacje składają gracze którym gra się spodoba , istnieje tez oczywiście dotacja sms wzamian się dostaje info o dbo2 [ http://dbo2.pl/smsinfo/ ]

P.S.
moim zdaniem jeżeli gra będzie popularna to nawet znajdzie sponsorów.

FellanK :
Udajesz że wszystko wiesz o dbo2 ale czytając z twoich postów mało wiesz

16-09-2006, 13:55
Ja nie moge nawet pierwszej misji zrobic aby dac jakiemus ziomkowi dzbanek mleka tak jest miasto pomieszane... ;/

Tomcio Pall
16-09-2006, 14:01
Nie wiemcie czemu server cały czas off?

kakusiek
16-09-2006, 14:04
wejdz na www.dbo2.pl to sie dowiesz dlaczego jest off

Fivapo
16-09-2006, 14:04
@Up
Z tego co slyszałem miał byc dzisaj update od 10-12 ... no ale coż zleksza sie spóznia.Chyba że już On?

kakusiek
16-09-2006, 14:09
moze juz dzis(16.09.2006)bedzie serv przypuszczam ze od 16 bedzie juz mozna grac

gdybys przeczytal cale forum to bys wiedzial ze bedzie o 16 !!pierwsza strona pierwszy post ostatnie 2 linijki

Zenuś
16-09-2006, 16:08
juz po 16 a tu nic :/ chyba DBO2 nigdy nie ruszy :(

FellanK
16-09-2006, 16:16
To by się kłóciło polityką gry, ma być ona całkowicie darmowa a dotacje składają gracze którym gra się spodoba , istnieje tez oczywiście dotacja sms wzamian się dostaje info o dbo2 [ http://dbo2.pl/smsinfo/ ]

P.S.
moim zdaniem jeżeli gra będzie popularna to nawet znajdzie sponsorów.

FellanK :
Udajesz że wszystko wiesz o dbo2 ale czytając z twoich postów mało wiesz

nie pisalem ze wszystko wiem...nie moge juz czekac...kiedy on ten serv postawi zawsze stawial o 16

Driud Szreder
16-09-2006, 16:47
z waszych postuw wynika ze gra spoko jest tylko juz 16:45 a strona nadal nieaktywna kiedy wreszcie wlacza te strone???;( ;(

kakusiek
16-09-2006, 17:03
kiedy to wreszcie ruszy caly dzien czekam zeby w to zagrac!!

Aeglos Tribunal
16-09-2006, 17:09
ehhh ja też czekam i nie mogę się doczekać miejmy nadzieję , że zrobią to jak najszybciej

Neo_pl
16-09-2006, 17:29
Jak wyjdzie jutro to ja będe happy !!

Już w czwartek pisało "Przenosiny na nowy server,zapraszaamy za kilka godzin" a teraz to !! Moim zdaniem rohal zrobił to aby server był równo za 2 tyg <niby> a i tak nie mial dedykowanego ... i teraz czeka aż go dostanie i się wygłupił. Nie można mu wierzyć bo już nie raz zmieniał date , forme i wogóle ! Jego zaufanie u mnie już niedługo będzie zerowe X(

Misiaczka
16-09-2006, 17:35
Lolz :/ czekam i czekam i doczekac sie nie moge jest juz dawno po 16:00 a tu dalej nic :/ server offline kiedy wkoncu bedzie online :/

FellanK
16-09-2006, 17:40
Jak wyjdzie jutro to ja będe happy !!

Już w czwartek pisało "Przenosiny na nowy server,zapraszaamy za kilka godzin" a teraz to !! Moim zdaniem rohal zrobił to aby server był równo za 2 tyg <niby> a i tak nie mial dedykowanego ... i teraz czeka aż go dostanie i się wygłupił. Nie można mu wierzyć bo już nie raz zmieniał date , forme i wogóle ! Jego zaufanie u mnie już niedługo będzie zerowe X(
no bez kitu ile to mozna juz czekac musi byc jutro... ;P wogole czemu tak wolno to idzie

Zenuś
16-09-2006, 20:20
FellanK napisz cos wiecej o DBo2 jakie sa rasy(czy cos tam), funkcje, opisz mape(duza, mala) , ile miast i takie tam :D
i daj pare SS jesli masz
:p
z gory thx

MetiuII
16-09-2006, 20:28
Kurde wczoraj i dzisiaj caly dzien czekalem i wszystko w leb strzelil ...:(
znajac zycie jutro tez sie niedoczekamy :P lepiej idzcie pograc w mugena :O

propo mugena jesli ktos ma jakiegos fajnego niech spakuje i wrzuci na rapida, bede wdzieczny :)

FellanK
16-09-2006, 22:24
sa 4 rasy androdiy,ludzie,sayanie i nameczanie specjalizacje:
Ludzie moga naprawiac przedmioty
Androidzi moga wysysac energie Ki
Sayanie moga tylko sie przemnienic w ssj'y
Nameczanie moga jako jedyni robic mikstury
a o mapie nic nie powiem bo zbytnio po niej nie chodzilem ;pp

kakusiek
16-09-2006, 22:45
ja zostane Sayanem i jako pierwszy osiagne ssj4:p

Mogl bys wymienic jakies przedmoioty czy sa jakies questy ,najlepszy potwor itp...

FellanK
16-09-2006, 23:13
sa questy nie znam najlepszego potwora a itemow jest malo ;/

Adow Adan
17-09-2006, 00:03
czekałem na niego całe wakacje. gdy ściaglem i zaczałem grać to myślalem ze zemdleje. Takie wymagania(1GH ,200 mb,256 ramów, 56 grafy) a taką grafiką to ja w DB na emulatora GB na kompie grałem. a moze nawet lepsza byla tam grafika. nigdy nie domyślalem sie ze jest gorsza grafika w jakims mmorpg niz tibia. ale często sie myle :) niestety. jestem wielkim fanem DB ale ta gra moim zdaniem oddala mnie od DB. sry ale jak coś polak zrobi to nie zawsze dobrze. :confused:

kakusiek
17-09-2006, 08:20
FellanK jak ty robisz te screenshoty z dbo2.

FellanK
17-09-2006, 08:25
FellanK jak ty robisz te screenshoty z dbo2.

tego ss'ka zrobilem 5 dni temu przyciskiem "Print Screen" nad strzalkami masz ;p

Zenuś
17-09-2006, 08:42
czekałem na niego całe wakacje. gdy ściaglem i zaczałem grać to myślalem ze zemdleje. Takie wymagania(1GH ,200 mb,256 ramów, 56 grafy) a taką grafiką to ja w DB na emulatora GB na kompie grałem. a moze nawet lepsza byla tam grafika. nigdy nie domyślalem sie ze jest gorsza grafika w jakims mmorpg niz tibia. ale często sie myle :) niestety. jestem wielkim fanem DB ale ta gra moim zdaniem oddala mnie od DB. sry ale jak coś polak zrobi to nie zawsze dobrze. :confused:
no to zagraj w GRAAL 4 tam grafika razii w oczy :D
ja osobicie sam chce przekonac sie jak ta gra wyglada no ale jak narazie nie mam okazji :(
:p
--------------------------------------
brawo dla pana Neo_pl :Ddobra robota
a moze jakies info kiedy gra ruszy??

Neo_pl
17-09-2006, 08:46
FellanK widać że niezbyt dużo czytałeś o tej grze i nie zadużo w nią grałeś :

Copytight by rohal &reg;
Androidy
Android jest urządzeniem humanoidalnym, skonstruowanym tak, aby w jak największej mierze przypominał Człowieka. Nie trzeba być wybitnym technikiem, żeby od razu wiedzieć jaką przewagę posiada ta rasa nad ludźmi.. i odwrotnie. Typowimi przykładami androidów są kolejne numery, #13 - #20.
Najważniejsze unikalne cechy androidów:

- Androidy nie głodnieją.
Dzięki temu, że zasilają je stale ładujące się baterie, Android nie ma naturalnej potrzeby zaspokajania głodu. Zysują tym ogromną przewagę – nie muszą zdobywć pożywienia aby zaspokajać głód – jedynie po to, aby naładować bioreceptory, jeśli mają uszczerbek na HP.

- Jako jedyni, mogą poznać zdolność Energy KyushuNiewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, jak ważna jest to technika. Absorbcja energii – wprawnie posługiwana nie tylko może zablokować ataki przeciwnika, któremu zaczyna brakować Energii KI, ale co najważniejsza ładować jej zapas dla naszego wojownika.

Minusy rasy:
- Największym minusem, jest brak możliwości transformacji, takich jakei są np. u Saiyan. Android może jedynie wspomagać swoje działania odpowienimi aurami, które są znacznie słabsze niż transformacje u wspomnianych Saiyan.

Ludzie
Mieszkańcy Ziemii, charakteryzuja się niezwykłą różnorodnością, jeśli chodzi o zadania jakie są wstanie wykonywać. Jako jedyni, mogą jednocześnie doskonale władać każdym rodzajem broni, jak również i kluczem, śrubokrętem, czy innym narzędziem, przeznaczonym do naprawiania, czy tworzenia nowych rodzai broni.
Najważniejsze unikalne cech ludzi:

- Jako jedyni mogą poznać zdolność Technika.
Ludzie będący niezwykle wprawnymi technikami, jako jedyni potrafią naprawiać przedmioty. Zdolność ta jest niezwykle ważna, gdyż każda broń podczas używania niszczy się. Ludzie dysponując narzędziami, z różnym powodzeniem są wstanie je naprawiać

- Jako jedyni, mogą poznać zdolność Henso-Jutsu
Ludzie, dzieki swojej naturalnej przebiegłości i zwinności, potrafią poznać technikę ninja, polegającą na kamuflowaniu się w terenie. Dokładny opis tej zdolności, w dzile Zdolności.

Minusy rasy:- Największym minusem, jest brak możliwości transformacji, takich jakei są np. u Saiyan. Człowiek może jedynie wspomagać swoje działania odpowienimi aurami, które są znacznie słabsze niż transformacje u wspomnianych Saiyan.

Nameczanie
Rasa zielonych nameczan, pochodząca z planety Nameck przede wszystkim charakteryzuje się niespotykanym spokojem umysłu. Nameczanie potrafią szybko zgrodmadzić wokół siebie wiele Energii Ki. Dzięki specjalnej budowie ciała, są wstanie bardzo szybko się regenerować.
Najważniejsze unikalne zdolności nameczan, to:

- Jako jedyni mogą poznać zdolność Sai Sei.
Sai Sei, oznacza szybką regenerację życia. Nameczanie nie muszą jeść, czy używać mikstur. Wystarczy, że kosztem Energii KI użyją tejże zdolności.

- Jako jedyni mogą poznać zdolność Tworzenia Mikstur.
Nameczanie są doskonale znani jako cenieni uzdrowiciele. Dzięki olbrzymiej wiedzy, potrafią ze zgromadzonych ziół tworzyć potężne mikstury, od tych uzdrowiających HP i regenerujących Energię KI, po te stale zwiększające moce wojownika.

Minusy rasy:
Nameczanie dzięki swej ogólnej dość wiotkiej budowie ciała, nie mogą używać ciężkich zbroi i pancerzy.

Saiyanie
Rasa legendarnych wojowników, pragnących mieć we władaniu wszystkie planety. Saiyan charakteryzuje niespotykana siła, potrafią zmieniać stadia, zysukjąc tymsamym jeszcze większą moc. Typowy Saiyan jest buntownikiem, którego jedynym przeznaczeniem jest walka.
Najważniejsze unikalne zdolności Saiyan:

- Jako jedyni mogą transformować się w aż 5 stadiów.
Saiyanie potrafią transformować się w kolejne stadia Super Wojownika, od SSJ, przez USSj, aż po ostateczne SSJ4. Ulegając kolejnym transformacjom, mnożą swoją siłę oraz umiejętności bojowe.

Minusy rasy:
Najpoważniejszym minusem rasy, z czego mało osób może zdawać sobie sprawę, jest nieposkromiony apetyt tych wojowników. Saiyanie w dwukrotnie szybszym tempie niż inne rasy głodnieją. Muszą więc stale uzupełniać swój poziom głodu, co dla zwykłego wojownika jest bardzo żmudnym zajęciem.

Co do mapek : Narazie nie sa moze one jakos bardzo urozmaicone i różne od sibie ale można je rozróżnić (na WoW nie ma co liczyć)

Co do qestów : Jest ich dosyć duży jednak zazwyczaj polegają na :Powiedz tamtemu tamto, daj tej to , przynies mi to itp. (napewno będą urozmaicone;) )

Co do najlepszych potworów: Będą to stworki Cell , freeza , czy inny stworek z dbz. Będą one się respiły mniej więcej jak bossy w tibi jednak <chyba> nie będzie komunikatu.

ka91mil
17-09-2006, 08:56
to znaczy ze gra juz dziala ?bo bardzo chcialbym zobaczyc

Tomcio Pall
17-09-2006, 09:02
Kiedy to załacza. Zraz zaczne grac w mu(ale i tak nie wiem jak grac na globalu. Jak ktos wie to niech napisze na gg: 1669739). Juz sie nie moge doczekac. :)

kakusiek
17-09-2006, 11:23
cos sie dzieje z serwerem moze dzisiaj juz bedzie bo nie wyskakuje juz ,,Trwaja prace konserwatorskie dbo2 wraca za kilka godzin" tylko

Not Found
The requested URL /site/portal.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.37 Server at dbo2-pl.kreart.com.pl Port 80

Zenuś
17-09-2006, 11:32
cos sie dzieje z serwerem moze dzisiaj juz bedzie bo nie wyskakuje juz ,,Trwaja prace konserwatorskie dbo2 wraca za kilka godzin" tylko

Not Found

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.37 Server at dbo2-pl.kreart.com.pl Port 80
albo juz wogole nie bedzie gosciu poprostu zrezygnowal i tyle :P

MetiuII
17-09-2006, 11:36
U mnie dalej pisze ze prace konserwatorskie trwaja... Tak czy siak dzisiaj tez watpie zeby bylo :P No coz moze w nastepnym tygodniu :P

FellanK
17-09-2006, 12:09
"Not Found

Apache/1.3.37 Server at dbo2-pl.kreart.com.pl Port 80"no i to znowu!... ile mozna czekac!!??X(

Tomcio Pall
17-09-2006, 12:24
Ja pier****!! Ile można czekać!! U mnie to samo co u kolegi up!!

kakusiek
17-09-2006, 12:31
powinno byc dzisiaj bo robia cos na serwerze bo niepisze juz trwaja... wydajke mi sie ze bedzie dzisiaj o 16 bo fellank mowil z zawsze serv wlacza o 16

Gangrel
17-09-2006, 13:13
Panowie, koniec spamu. Jeśli jeszcze ktoś napisze "ile można czekać" dostanie warna. Czekać trzeba tyle, ile trzeba, albo dać sobie spokój.

Erinex
17-09-2006, 13:36
UU cieniasy :PP mi tam chodzi wporzo tylko ze offline...

Aeglos Tribunal
17-09-2006, 13:45
@UP:

Ale stronka działa ? :P czy nie ? wogóle to jaki adres teraz będzie ? x]

Neo_pl
17-09-2006, 13:50
Ehh nie denerwować się. Wyjdźcie na dwór, wyszalejcie się, wróćcie do domu , odróbcie lekcje i potem sprawdzicie czy już jest dbo2 :)

P.S.
Napewno będzie dbo2 bo wątpie żeby rohal był taką szują i zagarnoł do kieszeni wszystkie dotacje ;) <Chociaż wszystkiego można się po ludziach spodziewać ...>

P.S.2.
Moim zdaniem będzie w połowie lub podkoniec przyszłego tyg.

FellanK
17-09-2006, 14:03
racja...lepiej wysjc na dwor pograc w gale niz siedziec w domu na cisnieniu az takim ze kompa mozna rozwalic ;d poczekamy i bedzie

kakusiek
17-09-2006, 17:30
ma ktos jakis kontakt z autorami tej gry!jak tak niech napuisze i sie spyta kiedy ta gra ruszy!!

Zbi
18-09-2006, 08:22
Gra zapowiada się ciekawie....
O strona działa 8o www.dbo2.pl :D

Zenuś
18-09-2006, 08:45
Gra zapowiada się ciekawie....
O strona działa 8o www.dbo2.pl :D

NOoooooooo nareszcie :D wiec zaczynam zasysac :DD

Miesięczny koszt utrzymania serwera to 289,14 zł [brutto].

Nie dysponując tą kwotą na kolejny miesiąc, skazujemy grę, po prostu - na wyłączenie.

no to ladnie heh

FellanK
18-09-2006, 13:03
Stronka juz dziala...:D
moze juz dzis i grac bedzie mozna ;]

kakusiek
18-09-2006, 14:35
naraszcie juz niemoglem sie doczekac

Driud Szreder
18-09-2006, 14:50
No nareszcie juz myslalem ze nigdy tego nie bedzie
ej a jak sprawdzic czy serw jest offline???bo mi jak chce zrobic nowe konto pisze ze serwer jest albo przepelniony albo offline

MetiuII
18-09-2006, 14:55
@up
sam sobie odpowiedziales :P

NO TO TERAZ CZEKAMY NA GRE ! Ide zaraz odrobic lekcje bo jak dzis wlonczy to bede siedzial reszte dnia pewnie :D

A wiece co i tak jest najgorsze? Zaniedlugo i w tej grzez znajda sie prywatne servery ktore przygniota ten wlasciwy :/

kakusiek
18-09-2006, 18:47
Od Silmethule wiem że SERWER JUŻ JEST. Za kilka godzi powinien zostać udostępniony (max jutro) klient gry i będziecie mogli grać. Teraz juz nie pytajcie bo nie będę sie powtarzał.
Jest to cytat z forum dbo2:)

Driud Szreder
18-09-2006, 19:01
kurcze no czekam od przyjscia ze szkoly zeby serw byl online a tu offline caly dzien jest!!!co jest grane???o pulnocy wloncza czy co???

MetiuII
18-09-2006, 19:44
to teraz wam radze ruszyc dupy wchodzisz na dbo2.pl i SCIAGAC NOWEGO KLIENTA BO SERVER JEST ONLINE ! HAH! WKONCU !

Fivapo
18-09-2006, 20:10
Już znalazłem niepoczytałem dobrze:s

MetiuII
18-09-2006, 20:37
Oczywiscie... Caly czas mnie loguje,loguje i nie moze zalogowac kurwa. A napalilem sie na gre i czekam na nia od tamtej srody ...

Xarael
18-09-2006, 20:52
To jest nienormalne! Tyle czekałem, a tu ku**a lagi jak na developerskim... i Co to ku**a ma być!!! Bez kitu, porażka! "And he's danced..."

kakusiek
18-09-2006, 20:54
u mnie to samo a myslalem ze bedzie juz dobrze a tu huj by strzelil

kakusiek
18-09-2006, 20:56
a tam w takiej ramce jak sie wlacza gre pisze ze przypominam ze gra nadal jest na serverze develeeuropeskim....nowy serv bedzie za ok 2 tyg.

kakusiek
18-09-2006, 21:03
chyba ktos im powiedzial ze to znow zel chodzi i robia remont serwera "znowu"

FellanK
18-09-2006, 21:21
chyba ktos im powiedzial ze to znow zel chodzi i robia remont serwera "znowu"
Gz Orty
wez pisz po polsku...bo Cie napoczatku rozczytac nie moglem...moze i robia bo znowu chwilowo? off ;p

Fivapo
18-09-2006, 21:27
LOL ściągłem klijenta i chce odpalic i jakis błąd wyskakuje:s wtf?!

Up#ja sie jakoś umiałem rozczytac za 1 razem:S.Tylko zle napisał jedna literke i już nieumiesz poczytać ,zamiast "żle" napisal "żel" każdemu sie zdażyć może .

Tyrael'
18-09-2006, 22:00
A mi sie z gra niechce polaczyc... wyskakuje "połączono , wysylanie danych logowania" i niiiic... prubowalem pare razy ale to nieskutkuje a na poczatku byly 24 osoby online a pozniej 26.. o co chodzi? plx help !!

Fivapo
18-09-2006, 22:15
Ja zrobiłem ten błąd ale teraz dałem loguj i pisze cały czas "Połączono ,wysyłanie danych logowania" wtf wysyła sieto umniez minute już:S.Czego to vina wie ktoś może??

FellanK
18-09-2006, 22:51
No to ladnie wlogowalem sie raz a tu blad 429 run time a potem run time 9 -.- kozak i pogralem sobie....

FellanK
19-09-2006, 01:07
Wkoncu meczylem sie i meczylem....i to zrobilem te wszystkie pliki co macie spakowane w winrarze wypakujcie do windows/system32 i ten 1 pliczek ktory dalem na 1 stronie... mysle ze sie wlogujecie ;p
a tu dzisejszy moj ss'ek z gry ;p
http://img90.imageshack.us/img90/328/lvl3fx1.th.png (http://img90.imageshack.us/my.php?image=lvl3fx1.png)
Pozdro dla Kakusiaka (jak dobrze napisalem)widzialem go ;p jak gral ^^ dodawac do vipow nick RiverN ;p

Marchewki
19-09-2006, 06:21
ja pier... przecież oni tego nie robili to gotowy client Eclipse fest się męczyli jedyne co to grafika nic więcej

Neo_pl
19-09-2006, 07:17
Niech wejdzie tu jakiś mod czasami bo się ostry spam zaczyna....

PAMIĘTAJCIE ŻE TO NADAL BETA TESTY !

FellanK
19-09-2006, 08:04
ja pier... przecież oni tego nie robili to gotowy client Eclipse fest się męczyli jedyne co to grafika nic więcej
Zabawny jestes...to nie jest Eclipse...on mowil ze sam robil skrypty od podstaw poczytaj sobie...
mysl zanim posta napiszesz

Fivapo
19-09-2006, 10:20
To jest kuzwa chore!! Nieodść że czekałem 2 dni żeby zobaczyć co to jest.. To tu taki wał pisze "Połączone ,wysyłanie danych logowania" wtfff.. niedość ze czekam to za każdym razem co sie loguje to pisze "Podałeś złe haslo:S"WTF zróbcie coś z tym...

Bass
19-09-2006, 15:31
Jesli pojawia sie blad dotyczacy pliku richtx32.ocx
sciagnij ten plik:
http://www.jelcyn.com/dll/richtx32*****
rozpakuj, i plik richtx32.ocx wrzuc do windows/system32

AntiVir
Found Trojan/Spy.Coiboa.B
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found nothing
BitDefender
Found nothing
ClamAV
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found nothing
UNA
Found nothing
VirusBuster
Found nothing
VBA32
Found nothing

^^

MetiuII
19-09-2006, 15:32
WKONCU udalo mi sie grac:P
@Fivapo
Mialem taki sam problem, a oto rozwiazanie
sciagasz to
wypakowujesz na c.-> WINDOWS->system32
nie mylic z systemem

Co do gry to gra sie super, jedyna denerwujaca rzecza jest to ze od zawalenia jest sajanow...po mapie biegalem tylko ja 1 android 2 namekow a caa reszta (15+) to sayanie :/ Androidzi roks :D

Tomcio Pall
19-09-2006, 17:33
Ja nie moge sie zalogowac. Pisze wysylanie danych do logowania.

MetiuII
19-09-2006, 19:24
pogralem 2x i dalej to samo ;p

Zenuś
19-09-2006, 19:48
WKONCU udalo mi sie grac:P
@Fivapo
Mialem taki sam problem, a oto rozwiazanie
sciagasz to
wypakowujesz na c.-> WINDOWS->system32
nie mylic z systemem

Co do gry to gra sie super, jedyna denerwujaca rzecza jest to ze od zawalenia jest sajanow...po mapie biegalem tylko ja 1 android 2 namekow a caa reszta (15+) to sayanie :/ Androidzi roks :D

JA tez bede androidem :DD jeszcze nie gralem ale jak zaczne to huhu sayanie UWAZAJCIE nadchodzi Android Zenuś :D (to nie moj nick w grze ;))

FellanK
19-09-2006, 20:53
ja tez android na ss'ku bylo ;p androidzi RoX....tez gralem 2x i znowu to samo...;/zalogowac sie nie mozna ;/ pewnie jak rochal cos wprowadzil o tej 12:30 ;/ i tyle....i sie zalgowac nie mozna wkoncu to beta... ;p
pozdro

kakusiek
20-09-2006, 15:20
jaki masz lvl bo ja 6:D

kakusiek
20-09-2006, 15:26
ludzie glosujcie na moej ankiecie na dbo2.pl jesli chcecie zeby bylo cos w stylu depo to jest link do tej ankiety http://www.dbo2.pl/site/viewtopic.php?t=454

Zbi
22-09-2006, 19:02
Gra może bedzie niezła, narazie coś robią :]

FellanK
22-09-2006, 20:55
Hehhe....gz Kak :P ja mam 3 andkiem a 2 sajanem i bede narazie gral nim :PP

Neo_pl
22-09-2006, 21:36
ja 6 level sayanem ale nie expie głownie zwiedzam mapki , wkrywam bugi (wkońcu po to jest beta test :PP)

Co do gry poprawiono kilka rzeczy(między innymi logowanie , teraz max 5 sek i już przechodzi do okna postaci :) ZA KAŻDYM RAZEM)

Teraz już trzeba tylko czekać na full version (moim zdaniem wyjdzie 1.10.2006)

Gangrel
22-09-2006, 22:36
Mnie do tej pory nie udało się ani razu zalogować. Blah.

Neo_pl
23-09-2006, 12:43

Może masz złe ip ?? Może złą wersje gry ?? Zweryfikuj z www.dbo2.pl

Zenuś
23-09-2006, 18:05
ja tez mam klopot z tym :D dlatego czekam az skonczy sie beta test
i potym zobacze czy bedzie chcialo mi sie grac :o :D

Wipigi
23-09-2006, 21:36
Nie mozna sie zalogowac... pisze ze serwer jest offline albo jest pelny... :P Moze to tylko ja tak mam ? Jeslli wiecie co robic to piszcie ;]]

ArthusLucifes
28-09-2006, 16:04
Ludzie to są OPEN BETA TESTY!!
:P
Nowy patch, 1.3e.
Jak narazie do wyboru masz 3 servery (Oczywiście wszystko jest na jednym głównym, po prostu zostało podzielone na trzy.)
Stare grafiki są przerabiane przez ekipe.

danon29
02-10-2006, 16:00
Chłopaki mam taki problem włączam gre zloguje sie wybieram postać i ładuje sie włącza i wyskakuje mi błąd pisze tak "Run-time error 429:Activex competent can't create objects" pomocy co mam zrobić żeby nie wyskakiwał ten błąd i rzeby szło grać

Sheverish
02-10-2006, 16:55
Gdzie tu można się zarejestrować? Bo strona mało przejrzysta... nawet jeśli chodzi :P

Srry, mam. Gra fajna ^^"

Ps. szczególnie jak się treni ^_^

danon29
03-10-2006, 13:26
Ponawiam prośbe czy mógł by mi ktoś pomuc z tym błędem prosze

Marchewki
03-10-2006, 16:39
Stronka jest bardzo przejżysta a postac się robi w grze :)

Misiek_xD
03-10-2006, 16:41
Zagrałem razy czy dwa razy w nią. Grafika denna ale z czasem może się zmieni ;) ...

Marchewki
03-10-2006, 16:53
lol ty myślisz że się zmieni , oni nawet nie napisali serwera gry a ty chcesz żeby grafa się zmieniła powodzenia!!

Misiek_xD
03-10-2006, 18:32
@up:

O ludu ! A muszisz sie kozaku odrazu rzucać ? -.- to tylko moje sformuowanie ;].

Sheverish
06-10-2006, 14:19
Wszystko miło fajnie, wybieram postać - ładowanie mapy - runtime error 6... Jak temu zaradzić?

Marchewki
06-10-2006, 16:30
nie grać w ta gre :> bo z tego nic nie wyjdzie dobrego:>

kakusiek
11-01-2007, 18:48
Gra jest super teraz jest wszystko ok wytarczy scignac clienta nowego patcha i bedzie ok.niedlugo bedzie ostateczny reset kont i gra bedzie juz mozna grac spokojnie puki co zapraszam w pomocy zalozenia klanu God of War jego forum to www.godsofwar.phorum.pl gdy zbierzemy cala sume na zlozenie klanu to bedziemy mogli wybrac jak ma wyglodac nasza siedziba czyli caly jej wyglad itp.

kakusiek
12-01-2007, 18:52
gra ktos w dbo2???

Marduck
12-01-2007, 19:03
Ummm...zasadniczo to temat powinienen byc o TEJ grze, a nie o pytaniu " Gra ktoś w dbo2? "

Max121
13-01-2007, 18:44
Wie ktoś może co trza zrobić z RTE7 ? Ściągnęłem klienta 2.0 i patha 2.6... Co dalej ?

FellanK
19-01-2007, 18:56
I sproboj sie teraz zaloogowac...

Xantro
19-01-2007, 19:11
Moge prosić o jakiegoś linka? Bo główna strona niedziała...

FellanK
19-01-2007, 19:18
@up
http://www.dbo2.pl/a/
strona dziala...btw...Servy off...nie wiadomo z jakiego powodu ;p wiec narazie nie mozna grac ;[

Max121
19-01-2007, 19:27
I sproboj sie teraz zaloogowac...

No właśnie wyskakuje mi RTE7 :/

grzelu8
24-01-2007, 19:09
bez przyszłości
wzorowane na tibi
shit jakich mało
DBO2 MOWIE NIE

Marchewki
25-01-2007, 08:55
@up emm wydaje mi się że Rpg maker był szybciej niż tibia to nie pisz głupot :/

MetiuII
25-01-2007, 16:07
Fellank ty jeszcze w to grasz ?XD Ja przestalem po pierwszych 2 dniach, glownie przez klopoty z serverami i logowaniem ;/

kakusiek
03-02-2007, 14:50
jezeli wyskakuje ci rte7 wejdz w google i wpisz ocxy lub runtime error 7 i tam znajedziesz odpowiednie bliki by temu zapobiec.A fellank gra w takie gry jest vice w moim klanie jak cos ci niepasuje to idz se pograj w karty

OmbreMegas
11-02-2007, 13:32
ja jak odpalam gre wlacza mi sie taki blad

run-time error '339'
Component 'RICHTX32.OCK' or one of its dependenciesnot correctly registered: a file missing or valid

pomocy please !! :)

OmbreMegas
11-02-2007, 14:44
Dajcie SpokÓj!!!!!!!!! Monotonia Na Maxa Pozabijalem Pare Potworków I Mi Sie Nie Podoba Pozatym :

Jedna Z Gorszych Gier W Jakie Gralem... X(

Azerus
08-03-2007, 21:06
nie dziala HELP!:D

Markos_Knight
25-08-2007, 15:57
gra moze byćć fajan ale ma dużo błędów !!!!
Lepsze jest dragon ball legendary ( lepsza grafika i wszystko)
Link: www.dragon-ball-legendary.bloog.pl
Link do forum : www.dbl.ok1.pl

Clienta możecie znaleść w download na bloogu !!!

DB is ROX

Kharakorn
25-08-2007, 19:47
hehe taka gierka 22 MB(Cała tibia ma około 150 MB, tylko nie ściągamy map przy ściąganiu tibii, mapy się wgrywają podczas gry odkrywając ją

edit@:
hahah podniosłeś dmuchawka(widać na screnie) ciekawe do czego to służy ;)

Kasztłat
28-08-2007, 12:18
Dziala wam teraz DBO2? Bo ja gdy sie loguje widze monit ze server moze byc offline... na dbo2.pl niby sa jakies prace, mozliwe ze wylaczyli?

Dziub$$
29-08-2007, 15:40
kiedy bedzie wreszcie ONLINE!!??

Dziub$$
30-08-2007, 00:39
odświeżam ...

Tomek403
13-01-2008, 20:39
znalazłem fajną grę podobieraną DBO polecam link
http://dbo.apinternet.pl/dbzo//register.php?ref=3470

AnArAki
22-02-2008, 19:43
lol wlanczam linka ktory mi on dal i szukalem i dupa nie znalalzem opcji
"download DBO2"

moze mi ktos dac linka zebym mogl sobie pobrac :PPP

InVersoN
01-08-2009, 00:40
Wiem że, odkopuję stary temat, ale nie ma potrzeby zakładania nowego.
Gra ma wystartować znów i wypuszczenie jej ma być 1.08.09 czyli dziś.
Strona : http://www.dbo2.pl/

Dark_Sage
01-08-2009, 10:57
Hej InVerson, nie wiesz moze o której godzinie?

InVersoN
01-08-2009, 12:09
Nie, nic mi nie wiadomo wszystkie informacje są podane na stronie.

Dark_Sage
01-08-2009, 12:13
aha dzięki bardzo

--- Dark_Sage dodał 1 minut i 1 sekund później ---

poszukam w google moze cos znajde

gdybys cos znalazł albo cos byłbym wdzieczny

gg:10648205

InVersoN
01-08-2009, 18:29
--- xx ---
Kiedy będziemy mogli graaaaaaaaać?! Niestety nie udało nam się dokończyć prac nad samą grą na dzisiaj. Mamy kilka małych rzeczy które musimy skończyć zanim wydamy oficjalną otwartą wersję BETA gry. Kiedy to się stanie? Myślę, że w następny weekend. Otwarta BETA oznacza, że przez kilka tygodni wszyscy gracze będa grać w wersji 'próbnej', tak aby upewnić się że gra nie ma już żadnych błędów. Po tym czasie nastąpi reset kont i zaczniemy bawić się już na poważnie.

By Rochal

Takie info znalazłem.

Virzyn
02-08-2009, 23:08
Mam pytanie:
1.Jak sciagnac klienta?
Jak bralem "Pobierz Grę" pisalo mi
"Klient gry nie jest jeszcze dostępny. Cały Team DBO2 ciężko pracuje nad ostatnimi poprawkami i już za kilka dni zostanie uruchomiona otwarta Beta.
W międzyczasie goroąco polecamy nasze forum, gdzie możecie zadawać pytania oraz dzielić się sugestiami."
Czy ktos mogl by mi pomoc?

Z gory Dziekuje

Kropaofc
03-08-2009, 15:42
http://dbo2.pl/news-f5/test-t14.html masz tu odp

Juz zakasam rekawy mam na dzieje ze bd fajna
jak bylem mniejszy to uwielbialem Db

Kropaofc
17-08-2009, 08:54
Juz jest gra :D

http://dbo2.pl/ Narazie open beta ale jest fajnie :) zapraszam do gry

sphinx123
17-08-2009, 12:33
To musi być świetna gra, robiona w jakimś freewarowym edytorze do mmorpgów. Oczywiście teren ubogi jak pustkowie, ale co tam </3

Kropaofc
17-08-2009, 22:04
zal mi takich ludzi jak ty

sphinx123
18-08-2009, 13:46
zal mi takich ludzi jak ty

Jesteś prawie pełnoletnim młodym człowiekiem a nie potrafisz uargumentować swojej wypowiedzi. Pozdro i poćwicz :(

Kinasek
23-08-2009, 16:27
To musi być świetna gra, robiona w jakimś freewarowym edytorze do mmorpgów. Oczywiście teren ubogi jak pustkowie, ale co tam </3

.........................

Rybzor
23-08-2009, 16:39
Grałem w tą wersje beta i powiem, że to chyba jakiś żart, a nie gra.