Pokaż pełną wersje : Tibia 8.0
Nikast Shynix
12-09-2006, 17:49
Na jakimś zagranicznym forum o tibii (nie pamiętam już jakim) widziałem posta o Tibii 8.0. Nie było jeszcze wtedy wiadomo jaki numer będzie miała nowa wersja klienta i większość osób myślałe, że nie będzie to 7.8, ale już 8.0. I ze względu na tego posta (ten topic jak kto woli) i na to, że TIbia 6.0 i 7.0 przyniosły jakieśtam rewolucyjne zmiany zakładam ten temat pytając was: co według was przyniesie Tibia 8.0?
Moim zdaniem może... dżwięk? Zawsze mi tego w tibii brakowało.
P.S. Do tej pory jakoś nie mogłęm się przełamać i wcisnąć tego magicznego przycisku "Wyślij nowy temat". Teraz się przełamałem, ale czy słusznie?
1.Bedzie miala charakter gier FPP ^^ (Cos jak GTA3,VC,SA) ze widzisz z oczu albo widzisz postac chodzaca :)
2. Dzwiek
3. Wymagania sprzetowe : Procesor Intel Core2Duo 2,7GHz, 1,5GB ramu, Grafika minimum GF 7900
4. Platny abonament jak w WoWie albo usuna tereny FACC (zostawia tylko Carlin)
:fuck: :fuck: :fuck: 8o 8o :baby:
up:a wiesz co to jest szkoła?
topic:
Słusznie, słusznie!
zapewne ta cała gadka o tibii 8.0 to historia kumpla kolegi przyjaciółki taty wujka kuzyna proboszcza..
w tibii 8.0 zapewne będą lepsze / stare (tibia 7.72) outfity (bo przecież absolutnie nikomu sie nie podobają)
Kilka nowych grafik
więcej różdżek
nowy skill (?)
nowy kawałek mapy
więcej potworów / wzmocnienie starszych
nowe przedmioty
kolejny boss z ruthless seven
to chyba wszystko..
Moim zdaniem kilka nowych grafik, terenow i kilka popieprzonych zmian jak soulpoints dawniej albo terazniejsza stamina (w staminie przeszkadza mi to ze jest niepotrzebna xD)
stare (tibia 7.72) outfity (bo przecież absolutnie nikomu sie nie podobają) Jedyny outfit jaki spieprzyli to Mage Outfit. Wczesniej był zaje!@#$% a teraz to jakis płaski placek. A tak to outfity wymiatają.
Moim zdaniem może... dżwięk?
O ile zakład ze po tym jakies 70% tibijczyków przestanie grac? Bo to całkowicie spieprzy gre.
Rooker666
12-09-2006, 18:36
{*}Nowy Skill (np.Rąbanie drewna,górnictwo)
{*}Bardziej Rozbudowany RPG
{*}Ciekawsza interakcja z NPC
{*}Nowy Kontynent dla FACC
{*}Nowe Miasto
{*} ---Tu Wymyślcie co jeszcze mogłoby być w update 8.0 -----
Nikast Shynix
12-09-2006, 18:37
@sashion: no znając CipSoft to spieprzy
Dźwięk owszem...z opcją on/off do wyboru B)
Dźwięk owszem...z opcją on/off do wyboru B)
To chyba wszyscy będą mieli na off xD
Nikast Shynix
12-09-2006, 18:45
Jeżeli by ten dźwięk dobrze zrobili, to ja bym miał ON :]
jagby dobze zrobili to kazdy by mial on ale mysle zeby to nie bylo same stuk puk butha humak ale tez jakas muzyczka w tle dopasowana do miejsca gdzie sie jest np w ab i okolicach jakas spokojna iscie elficka muzyka itp
A może by dali w końcu jakieś animacje ?
Gracz zabija stworka ?? Ale nic sie graficznie nie dzieje... Dwie postacie stoją obok siebie i nic niewiadomo !?!?!?
Są miecze, rycerze, smoki, czarodzieje... Brakuje mi koni... Rycerz tudzież mag powinien jeździć na koniu a nie biegać w szybkich butach...
Ale na koniu do kopalni... hmmm... W końcu Łysek był w koplni ;)
Ufocznik
12-09-2006, 19:52
na moje to powinni zmienic sprzedaz/kupno u npcow, zeby kilka osob moglo sprzedawac na raz, bo czasem takie kolejki sie robia... ;/
Pszemek LP
12-09-2006, 20:16
<ironia>Ja bym zresetował wszystkim skille i lvle w Tibii 8.0 B) </ironia>
A tak na serio to bym jakiś nowy skill wprowadził, nowe potworki (krowy, konie itp), nowe itemy no i napewno jakieś tereny nowe :)
dobry pomysl z tym zeby NPC rozmawiali ze wszystkimi naraz, chociaz wtedy by byl niezly spam pisany przez NPC... konie by byly spoko... tak jak w goonzu online. no i to ze by bylo widac jak sie ludzie biją.
Chciałbym aby wprowadzili jakieś nowe środki transportu np. koniki XD
A tak na serio,fajna by była muzyczka
Do tych, którzy chcą w Tibi dźwięku
wejdźcie na video.google.pl wpiszcie why tibia doesn't have sound i włączcie to :P
Dowiecie się dość szybko ;]
Muzyka byłaby beznadziejna. Zawsze wolę posłuchać tego co mam na kompie niż w grze. A jakby były efekty dźwiękowe to przez lagi często by się nie pokrywały z akcją w grze. Mogliby natomiast wprowadzić wątek zagłady świata. Po powierzchni chodziłby dragony, demony, gs'y itp., a całe życie toczyłoby się pod ziemią :p
@2down: Fist to fist. Może niech po prostu szybciej skill do niego leci ale broń do fista będzie troche naciągana (chyba że jakieś rękawice ale nie ma na nie miejsca a eq) jak to że kosa jest bronią obuchową :p
Hmm co ja bym chciał widzieć w tibi 8.0?/
Animacje
Jakies tereny dla faca <choć im to sie nieopłaca>
Nowe questy
Potworki nowe
Z tą muzyką nawet nawet fajny pomysł. Ale żeby nieleciało całyczas jakieś disco polo tylko od momentu, miejsca w grze.
A może jakąś broń na fista?
Oprucz grafiki (prawie) mozna smialo powiedziec, ze cipsoft niezle spirdoczy tibie 7.8... przyklady: soule,niepsesuwanie deada przez ownera,magie itp itd itd .... -.-
Ale ja bym oczekiwal tego iz beda animacje jak koles nawala kolesiaXD lub przynajmniej widzenie tego co nosisz (wlozysz obojetnie jakiego sworda masz sword w reku ..).
Ja bym sie nie spodziewal dzwieku ani tibia 3d.. Lecz byc moze ataki kontrolowane przez gm'y XD
Chcialbym tez konie lub smoki do ujezdzania XD
Oraz craft roznych rzeczy...
Jeżeli by ten dźwięk dobrze zrobili, to ja bym miał ON :]I tak wolalbym sluchac mp3 niz jakies glupie odglosy;)
{*}
{*}Nowy Kontynent dla FACC
w cuda wierzysz? oni nawet jednej malutkiej wysepki dla FACC nie dodadza X( dźwiek by tylko zwiększył lagi, więc jeśli to tylko z opcją on/off, czyli wiadomo że off B) może w końcu by poprawili palka, ale poprawili a nie spieprzyli jak to robią z każdym kolejnym updatem... już wole żeby nic nie robili jak zaś mają coś spieprzyć;)
Wymyślamy więc:
1) Powiększenie / zmiana istniejącego terenu dla Facc
2) Wprowadzenie Lodowych Wysp dla Pacc z potworami Mamut i Lodowy Demon
3) Głosy oraz muzyka zgodna z klimatem miejsca w jakim obecnie się znajdujemy (na podstawie MuOnline). Zarówno można on/off efekty jak i on/off samą muzykę.
4) Nowe czary po 1 dla każdej profesji.
5) Możlwość regeracji staminy na jedenj postaci grając drugą (te same konto).
Pandorian technomancer
13-09-2006, 13:46
Wymyślamy więc:
5) Możlwość regeracji staminy na jedenj postaci grając drugą (te same konto).
przecież sie regeneruje Stiamina na kazdej postaci jesli jest ofline, niezaleznie czy grasz postacia z tego samego konta.
@ Topic
1. mozliwośc noszenia kilku ringów róznego typu jednoześnie
2. mozliwośc walki 2 bronmi (np dwa jednoręczne miecze ) i skill w tej umiejetności
3. zaklecia ochronne od zywiołów dla wszystkich profesji.
4. AOL jako bless
Rinnaroc
13-09-2006, 14:05
Co do dzwięku w tibi, polecam
http://video.google.pl/videoplay?docid=-4152668458480669169&q=why+tibia+doesn%27t+have+sound
(ktos up o tym pisal, to dalem linka :) )
@Topic
To co mi sie marzy to podział na klasy u maga, zamienienie nazwy knight na paladyn(w końcu paladyn to rycecz walczący z magii czyt. tibijski knight), a tibijskiego paladyna na archer/bowman.
A tak to powinni zmienić
- Sprite'y do połowy itemków, czyli rzeczy typu studdet armor, hatchet(śmiać mi sie chce jak to widze)
- Zwiększyć ilość broni dla knightów, ale nie jakieś shitowe swordy z 15 atk, tylko pokroju fs'a, bs'a.
- Można walczyć z danej broni jeśli ma się dany skill. Bo to, że 8 lvl może biegać z najlepszym, dostępnym mieczem w tibi(sov) mnie śmieszy :baby:
A robiłeś próby jakieś??
Bo ja z inną osobą z support sprawdzaliśmy.
Jeżeli grasz na innej postaci z tego samego konta to stamina się nie regeruje na pierwszej, nawet gdy ta pierwsza leży w łóżku. Spróbuj daj log out chociaż na 20 min i graj inną zrób re log isprawdź czy wzrosło ci o 10min.
jubilatki
13-09-2006, 14:31
jagby dobze zrobili to kazdy by mial on
jaGby dobZe zrobili to tez mialbym zaznaczone ON
Wymyślamy więc:
4) Nowe czary po 1 dla każdej profesji.
Za przeproszeniem sie zapytam, dobrze sie czujesz? Po 1 z czarów dać dla każdej profesji ? Chyba żartujesz, gdyby sorcek dostał kolejny jakiś potężny czar, to wtedy każdy by nim grał a wszystkie inne profesje by sie przy nim chowały(zresztą teraz tak jest już praktycznie...) Takto by miał większosc czarów mocnych dajmy na to (Ue, Sd (jako czar runą),Ew i wiele innych mocnych czarów). A co z druidem ? Jak na razie to jest postać praktycznie dla większości używana za UHMakera i to wszystko, druidem na faccu to praktycznie gra nie jest bo on nie ma żadnych takich czarów co by spalała mane tak jak sorc chociażby dajmy na to (Exevo Con Mort), jak już to druid na Paccu to jest gra bo ma jakis przynajmniej czar "exori vis" co najmniej, a gdzie tu reszta czarów dla niego takich jak "Exevo Con Mort" albo "Exevo Gran Vis Lux"? Mieli zrobić coś z druidem w najbliższych update tak jak pisało w wywiadzie i gówno za przeproszeniem robią kolejny update i druid znów udupiony nic nie ma... Knight to już jest maszyna wojenna z wysokimi skillami i mlvl, więc jemu żaden czar potrzebny nie jest. A pałek z tego co wiem, w ogóle nie jest udupiany tak jak wyżej ktoś napisał, wszystko ma to co potrzebne mu od "exury" do "exury vity", więc czego tu więcej ? Power Bolty może robić i bolty, Power Bolt i sd w kogoś to już kombo krytyczne jest...
Więc "czuk85" niech zaczną coś robić z druidem, a reszte profesji zostawią, a później od kolejnych update niech dodają coś nowego... To Tyle Pozdrawiam
Lord Wardi
13-09-2006, 16:13
...Moim zdaniem może... dżwięk? Zawsze mi tego w tibii brakowało...
Taa, żeby Tibia po update aktualizowała się 3 godziny, albo ściągała 5 godzin ;/ Mówię ci, według mnie usuną aimbota, bo z tym już przesadzili i poprastu dadzą nowe tereny...
1.Bedzie miala charakter gier FPP ^^ (Cos jak GTA3,VC,SA) ze widzisz z oczu albo widzisz postac chodzaca
2. Dzwiek
3. Wymagania sprzetowe : Procesor Intel Core2Duo 2,7GHz, 1,5GB ramu, Grafika minimum GF 7900
4. Platny abonament jak w WoWie albo usuna tereny FACC (zostawia tylko Carlin)
Żałosne?
1. Taka właśnie jest tibia, typowo MMORPG, bo zajdzie cie koleś od tyłu i zabije, zanim zdążysz się odwrócić...
2. Napisałem wyżej...
3. n/c
4. Żałosne?
tak po pierwsze to "Optymista jest to osoba nie znająca realiów", więc nie bądźcie optymistami....
1. Dzwięk.. no fajnie by było, ale albo nie zrobią, a jak już zrobią to taki, że "srać a nie grać".
2. Tereny dla FACC... na więcej niż jakaś mała wysepka (albo coś takiego) nie liczcie
3. Oufity... no to mogli by poprawić bo niektóre zej...popsuli
4 .No czywiście grafiki + tereny (to jest zawsze)
5. 3D lub machanie łapami.. to w to nie wieżcie jeśli nawet to drugie bedzie to szczątkowe (góra-duł.. jak przy chodzeniu)
6. Czary... szczerze wądpie, ale przydało by się kilka przedewszystki dla druta (sonar jak u banshe(?))
A pałek z tego co wiem, w ogóle nie jest udupiany tak jak wyżej ktoś napisał, wszystko ma to co potrzebne mu od "exury" do "exury vity", więc czego tu więcej ? Power Bolty może robić i bolty, Power Bolt i sd w kogoś to już kombo krytyczne jest...
to chyba akurat na temat palka mało wiesz. 2 przykłady jak udupili palka w ostatnich update'ach:
łamiące się włócznie spowodowały jeszcze bardziej koszmarny trening;
po udacie grudzień 2005 nie robi się już 15 strzał tylko 10-to ja się pytam jakiej innej profesji zmniejszono ilość czarów w runie?!- żadnej! ilość many potrzebnej do zrobienia czaru zwiększyła się jak u wszystkich a tylko palkowi zmniejszono jakby jego moc redukując ilośc produkowanych strzałX(
-->może coś bardziej na temat: dobry pomysł z tym skilem na 2 bronie tylko trzeba by tutaj rewolucyjnych zmian, bo jak rozumiem wtedy uderzałoby się 2 hity na turę, więc nie wyobrażam sobie 2 hitów choćby z FSa -byłoby to zabójcze, więc może wprowadzenie nowych broni specjalnie do tego skilla przeznaczonych...
up:
Wcale nie rewulocyjne zmiany -.- ... w RP-online ma byc taki system z dwoma bronmi i zostalo to wykonane w nastepujacy sposob:
dmg zostal zredukowany do ~75% , szansa na trafienie = ~60-70% (czyli, kazdy cios ma szanse na trafienie 60 - 70% ) ... uwierz mi, ze czesto trafiac nie bedziesz , co za tym idzie szanse sa wyrownane jesli ten ktos ma tarcze... a nawet to jest na jego korzysc...skoro i tarcza blokuje (O wiele lepiej niz miecz) to dodaj do tego te 30-40% szansy na nie trafienie + blokowanie mieczem (lub toporem, obuchem - w Tibii).
System taki jest banalny, i coz... mozna to powiedziec ze taki berserker to jest (Albo raczej dmg dealer...na blocka sie nie ma co szykowac).
po udacie grudzień 2005 nie robi się już 15 strzał tylko 10-to ja się pytam jakiej innej profesji zmniejszono ilość czarów w runie?!- żadnej! ilość many potrzebnej do zrobienia czaru zwiększyła się jak u wszystkich a tylko palkowi zmniejszono jakby jego moc redukując ilośc produkowanych strzałX(
Co do ilości robionych strzał to się nie zgodzę, ułóż taką proporcję:
dawniej: 15 - 40x4 ---> 15 - 160 ---> 1 strzała = 10,(6) many
teraz: 10 - 100 ---> 1 strzała = 10 many
Więc paladyn nie jest poszkodowany pod względem strzał.
to chyba akurat na temat palka mało wiesz. 2 przykłady jak udupili palka w ostatnich update'ach:
po udacie grudzień 2005 nie robi się już 15 strzał tylko 10-to ja się pytam jakiej innej profesji zmniejszono ilość czarów w runie?!- żadnej! ilość many potrzebnej do zrobienia czaru zwiększyła się jak u wszystkich a tylko palkowi zmniejszono jakby jego moc redukując ilośc produkowanych strzał
Dzięki za wyjaśnienie, rzczywiście na temat tego to nie wiedziałem, ale i tak nadal bierzesz duzo spearów i nawalasz albo na gobilny i kamienie zbierasz, throwing stars i skillujesz. A to z łamiącymi sie spearami to rzeczywiście jest do bani, ale z drugiej strony wezmiesz 5 spearów i bedziesz ciagle nawalać to, wtedy na bocie mozesz jechać 24/24 przy skillu, ale że Cipowie bystrzy to coś takiego wprowadzili... Więc chodzenie ze spearami ma swoje wady i zalety. tak samo jak kamienie i throwing stars... To czemu z 15 na 10 strzał zmniejszyli to ja nie wiem... A wyobraź sobie że pałek na około 60 lvl (mówie teraz na oko) ma coś kolo 500 życia albo troche więcej i many 600 to jest dużo, a dojedź sobie pałkiem do 100 albo 150+ lvla wtedy to ma bardzo duzo zycia i many, razem jakies 3k hp+mana. I to + wielki dla pałków. A pomyśl o druidzie..., jak on został udupiony
..::QRAS::..
14-09-2006, 17:42
Za przeproszeniem sie zapytam, dobrze sie czujesz? Po 1 z czarów dać dla każdej profesji ? Chyba żartujesz, gdyby sorcek dostał kolejny jakiś potężny czar, to wtedy każdy by nim grał a wszystkie inne profesje by sie przy nim chowały(zresztą teraz tak jest już praktycznie...) Takto by miał większosc czarów mocnych dajmy na to (Ue, Sd (jako czar runą),Ew i wiele innych mocnych czarów). A co z druidem ? Jak na razie to jest postać praktycznie dla większości używana za UHMakera i to wszystko, druidem na faccu to praktycznie gra nie jest bo on nie ma żadnych takich czarów co by spalała mane tak jak sorc chociażby dajmy na to (Evevo Con Mort), jak już to druid na Paccu to jest gra bo ma jakis przynajmniej czar "exori vis" co najmniej, a gdzie tu reszta czarów dla niego takich jak "Evevo Con Mort" albo "Exevo Gran Vis Lux"? Mieli zrobić coś z druidem w najbliższych update tak jak pisało w wywiadzie i gówno za przeproszeniem robią kolejny update i druid znów udupiony nic nie ma... Knight to już jest maszyna wojenna z wysokimi skillami i mlvl, więc jemu żaden czar potrzebny nie jest. A pałek z tego co wiem, w ogóle nie jest udupiany tak jak wyżej ktoś napisał, wszystko ma to co potrzebne mu od "exury" do "exury vity", więc czego tu więcej ? Power Bolty może robić i bolty, Power Bolt i sd w kogoś to już kombo krytyczne jest...
Więc "czuk85" niech zaczną coś robić z druidem, a reszte profesji zostawią, a później od kolejnych update niech dodają coś nowego... To Tyle Pozdrawiam
Ostary widze masz pojecie co sorc ma za czary. Brawo.
Nikast Shynix
14-09-2006, 17:58
Ludzie, ale zbaczacie z tematu, my tu mamy rozmawiać o tym, co według nas przyniesie update 8.0, a nie kłócić się jak to bardzo udupili palka! X(
po pierwsze każda broń, zbroja, tarcza powinna być dostaępna z jakiegoś potwora...np. dsl mogły by wypadać z jakigoś nowego draga...
po drugie powinnli wprowadzić spowrotem "power arrow" i wprowadzić więcej czarów dla palla...
po trzecie mogli by dodać nową profesje np. nekromanta z różdżkami o mocy duszy albo czegoś nie wiem jak to określić...ich moc nie polegała by na tym jak u sorka np. walić z eu ale przywoływać umarłe potwory (i tu musieliby wprowadzić dużo umarlaków ale silniejszych np. takich ja Dl) i by mogli przywoływać oni liche, drakolicze itp...(drakolicza by musieli wymyśleć...)
albo jakąś inną profesje...
Yoh Asakura
14-09-2006, 20:50
Chcemy RASY ! Może na początek nic rewolucyjnego, np. dana rasy różni się tylko outfitami ale już by było jakieś urozmaicenie. A potem z biegiem czasu byłoby to ulepszane...
A ja bym chchal aby wprowadzili cos w sprawie noobow!! Jakies kary za Free item or Pliz 15 gp!!
Odnosnie dzieku wole mp3:)
Grafiki Tak
Przedmioty Tak
Questy Tak
Tereny ( czy ja wiem czy juz wszytsko odkrylismy na tych po ktorych chodzimy) ??
Lokomocja Czy ja wiem czy konie sa takie potzrebne??
Profesje zostawic bez zmian!!
To chyba wszytsko co zauwazylem po przeczutaniu wsystkich postow :)
Pozdro for allB)
Tomcio Pall
14-09-2006, 20:57
Wg. mnie Rasy na początek bardzo by się przydały. Jeśli chodzi o konie to też mogły by być ale oczywiście trzeba by bylo zaplacic iles za takiego i dodatkowo nie mozna by bylo go zostawic w kazdym miejscu tylko w okraslonych. Tyle by mogli zrobic na poczatek.
Jak wprowadza rasy to moze by napisac jakie to maly byc!! I teraz doszedlem do wniosku ze mogli by wprowadzic podzial na Charakter gracza czy jets ktos dobry zly czy np neutralny i wiazace sie z tym korzysci i wady!!
Np. kupowanie w tych sklepach a w innych nie !! W niektorych miastach byli by witani jak bohaterowie a w innych jako zdrajcy itp. !!
Pozdro for allB)
Jak wprowadza rasy to moze by napisac jakie to maly byc!! I teraz doszedlem do wniosku ze mogli by wprowadzic podzial na Charakter gracza czy jets ktos dobry zly czy np neutralny i wiazace sie z tym korzysci i wady!!
Np. kupowanie w tych sklepach a w innych nie !! W niektorych miastach byli by witani jak bohaterowie a w innych jako zdrajcy itp. !!
Wiem, ze strasz sie zaistniec na forum ale dopisywanie wykzyknika/ow do kazdego zdania nie zwraca tak uwagi jak ich logiczny sens.
Rasy glupi pomysl-nie w Tibii, juz nie teraz moze 6 lat temu.
Konie-nie kupilbym go nigdy-do kaz nie wjedzie, do jaskini po linie go nie zaciagniemy-po co on komu? Chyba, ze liczycie na taki szajs jak dinorat/unikorn w MU.
Ja skupilbym sie na zmianie klasyfikacji broni-jak bijesz smoczysko z DL to powinno to dzialac jak aspiryna na bol glowy a w przypadku DSow/skeletonow to odpowiednia bronia powina sie stac ta z gatunku clubow.
Oczywiscie trzeba cos zrobic ze skilowanie knightem-problem z palkiem rozwiazali, z sorcem tez a knight dalej jest na tym poziomie co 3 lata temu z tym, ze moze kupic uhy w sklepie.
Jedyny sensowny pomysl gody uwagi to dodanie zdolnosci handlowych-przydatne przy sprzedazy loota (targowanie sie z NPC o cene) a jednoczesnie mozna zmienic najbardzie nieoplacalne expowisko w oplacalne dajac mozliwosc sprzedazy loota z polowania po lepszej cenie.
Z tego co pamiętam, to kiedyś czytałem jakiś wywiad z kimś z Cipsoftu. Było tam napisane, że kolejny update(który będziemy mieli w zimie), a przyniesie sporo nowych rzeczy dla druida, by wyrównać jego szanse z sorkiem.
Kwadratowe Koło
15-09-2006, 09:22
O ludzie. Cipki nie wprowadza nowych ras, bo starsze levele by sie rzucaly, ze gdy zaczynali grac to nie mieli wyboru innej profesji. To samo tyczy sie z questami. Nie zmienia terazniejszych, bo np jakby wprowadzili th do anni, to bylby bunt, bo czesc knightow uzywa clubow i zrobili anni, a 2 raz nie mozna, wiec nie wprowadza, bo byloby zamieszanie.
Z tego co pamiętam, to kiedyś czytałem jakiś wywiad z kimś z Cipsoftu. Było tam napisane, że kolejny update(który będziemy mieli w zimie), a przyniesie sporo nowych rzeczy dla druida, by wyrównać jego szanse z sorkiem.
Moim zdaniem tych ras nie trzeba juz poleprzać, mo i tak są dobre...
Powinni sie zająć knightem, dodać mu nowe czary, runy zeby mógł lepiej atakować, bez przesady dobre ale zeby coś wniosły do gry.
Skrzacik
15-09-2006, 14:04
Co przyniesie nie wiem napewno nowe przedmioty potwory moze nowe questy nowe wyspy dla free (np. Edron) i moze cos nowego dla pacc ale nie chciałbym aby przyniosła dzwięk przyzwyczailem sie do takiej tibi bez dzwieku moge pogadac ze znajomymi itp. a jak mam w kolko slychac kilku piosenek to odechciewa mi sie grac w tibie :( no a tak pozatym to moze jeszcze nowsza grafę i czary itp. :cup: ciekawe kiedy wyjdzie? moze za rok polroku 3 miesiace miesiąc ? nie wiadmomo a szkoda :(
Acha nie zgadzam sie z kawdratowym kołem moim zdaniem mogli by wprowadzic nowe profesie duzo osob zaczelo by grac na nowo a mieli by takiego swojego bankowca ktory by kupowal im rzeczy np nobla armor na 8 lvl :D a questy tez moga zmienic przeciez kiedys byl klucz do depo w thais teraz nie istnieje i co nikto sie nie rzuca
Nortonus
15-09-2006, 14:55
O ludzie. Cipki nie wprowadza nowych ras, bo starsze levele by sie rzucaly, ze gdy zaczynali grac to nie mieli wyboru innej profesji. To samo tyczy sie z questami. Nie zmienia terazniejszych, bo np jakby wprowadzili th do anni, to bylby bunt, bo czesc knightow uzywa clubow i zrobili anni, a 2 raz nie mozna, wiec nie wprowadza, bo byloby zamieszanie.
Możnaby to rozwiązać tym, że po takim upie mamy wszystko co mieliśmy i w ogóle, ale przy pierwzym zalogowaniu po upie nie mamy profesji i lvle poniżej 15lv mogą wybrać każdą rasę/profesję, a powyżej 15lv postaci które miały profesje niemagiczne nie mogą wybrać magicznych i na odwrót :)
W zimie dodadza jakies tereny zimowe :P Bo rzeczywiscie malo wysp ze sniegiem jest, moze nowy kontynent :)? Taki maly
Patrzcie, gdzies byl screen jak ktos na Tibi 7.81 zmienia sie:
Utevo Res Ina "Mammoth
nie probowalem, widzialem tylko na screenie (knighta mam)
Tak samo bylo z serpent spawn, zmieniles sie, wszyscy "co to? co to?" a w nastepnym update BAH, serpent spawn, tak samo bedzie teraz :) z mammothem
Powinni sie zająć knightem, dodać mu nowe czary, runy zeby mógł lepiej atakować, bez przesady dobre ale zeby coś wniosły do gry.
wg mnie knightowi brakuje przede wszystkim hitów krytycznych.
A moim zdaniem Tibii brakuje braku tych wszystkich bajerów... 7.1> rox.
Moim zdaniem nowe wyglądy większej ilości terenów. Dźwięku raczej nie dadzą i bardzo dobrze bo Br by się darły :D
Yoh Asakura
15-09-2006, 22:43
Jakie rasy ? Bo jedyną grywalną w Tibii jest człek. A knight itp. to nie rasa lecz profesja a to już kolosalna różnica.
Boze co za lole standartowo nowe tereny + nowe potwory + itemy itp
No chyba ze aimbota ulepsza no i powinni jakis skrypt napisac zeby blokowac ****** Botow do tibi
Ostary widze masz pojecie co sorc ma za czary. Brawo.
1. A ja widze u Ciebie bardzo dokładny słownik i oriętacje, pisowni niektórych rzeczy razem a oddzielnie. A przede wszystkim Polskie znaki. To jest forum i albo piszesz po Polsku, z polskimi znakami, albo piszesz po polskiemu, bez polskich znaków, i zarazem idzie to, że kaleczysz swój język ojczysty. (Teraz ja Tobie wytykam Twoje błędy)
2. To była zwykła literówka, gdzie każdmu to sie może zdarzyć, więc, jeżeli byś
uprzejmy mógłbyś tego nie pisać, no ale skoro już to napisałeś to ja sie doczepiłem do Ciebie.
[+] Nowe Tereny [Nad Carlin byloby super]
[+] Nowe spelle dla wszystkich profesji....
[+] Nowy skill np: Szybkosci....
[+] Grafika ++++
[+] Nowe qesty, potwory : - ))
Konradzio
16-09-2006, 10:12
My się możemy tylko domyślać:) Ja bym chciał żeby były rasy typu dwarfy elfy ludzie xD I mogli by zrobić profesję któa by wykorzystywała jakoś fista typu nie wiem :P jakiś chłop który ma jakieś czary fajne pare runek i wymiata xD
@co do dzwieku!
ludzie pomyslcie jakbyscie np. poszli na dragi na d lair w ven, albo ank dle + dragi to co by sie dzialo jakby kazdy drag/dl zaczal sie drzec
@kary za free items plx
buahahhahahahahha
@notornus
wiesz co to by sie dzialo jakby takie cos bylo... ja osobiscie moze na druida przeszedlbym z sorca
noobowaty mistrz
16-09-2006, 10:52
Nowe Tereny [Nad Carlin byloby super]
Noobom z carlin juz dziekujemy. -.-
W zimie dodadza jakies tereny zimowe :P Bo rzeczywiscie malo wysp ze sniegiem jest, moze nowy kontynent :)? Taki maly
Patrzcie, gdzies byl screen jak ktos na Tibi 7.81 zmienia sie:
Utevo Res Ina "Mammoth
nie probowalem, widzialem tylko na screenie (knighta mam)
Tak samo bylo z serpent spawn, zmieniles sie, wszyscy "co to? co to?" a w nastepnym update BAH, serpent spawn, tak samo bedzie teraz :) z mammothem
Mammotha zabito już kilka razy ... :>
Hmmm....
All Ruthless Seven (albo przynajmniej 3 na globcu ;))
Nowe Tereny
Nowe Potworki
Większe pole manewru dla FACC (kto wie może B))
noobowaty mistrz
16-09-2006, 11:15
Mammoth respi sie bardzo rzadko na wyspach lodowych. Sam zabilem jednego.
Nortonus
16-09-2006, 14:53
@notornus
wiesz co to by sie dzialo jakby takie cos bylo... ja osobiscie moze na druida przeszedlbym z sorca
1. Nortonus :)
2. Możnaby też zrobić tak, że albo wybierasz którąś z nowych profesji(byłeś magiczną - możesz tylko magiczne) albo powracasz do starej profesji ;)
@co do dzwieku!
ludzie pomyslcie jakbyscie np. poszli na dragi na d lair w ven, albo ank dle + dragi to co by sie dzialo jakby kazdy drag/dl zaczal sie drzec
POmysl co by bylo w anni room.
POmysl co by bylo w anni room.
Jeszcze lepiej:
Demon Quest ;)
~>Salmon<~
17-09-2006, 11:56
Mammoth respi sie bardzo rzadko na wyspach lodowych. Sam zabilem jednego.
A ja trzy ...-.-.Nie wprowadzaj ludzi w błąd ,bo zaczną się wyprawy w poszukiwaniu mamuta :p
Heliwurab
17-09-2006, 12:53
[+] Nowe Tereny [Nad Carlin byloby super]
[+] Nowe spelle dla wszystkich profesji....
[+] Nowy skill np: Szybkosci....
[+] Grafika ++++
[+] Nowe qesty, potwory : - ))
wybacz, ale Carlin to newbieskie miasto, wiec ghost land im starczy.. a do tego blisko do wysp...
po co ci wiecej skilli? sa tylko do walki i lowienia ryb, bo sa najbardziej potrzebne.
Od grafiki to sie odczep, bo z kazdym update,za przeproszeniem, grafe pieprzą coraz bardziej :/
Mi byloby tylko potrzebne nowe miejsca dla FACC (maale szanse) i np. śnieg, deszcz :]
np. śnieg, deszcz :]
Na lodowych wyspach masz pełno śniegu ;)
Nikast Shynix
17-09-2006, 14:15
@up: on miał raczej na myśli padający śnieg ;]
to co tu mówicie jest straszne :o jakiś dzwięk ?! przeciez to bylo by okropne lub... GRAFIKA 3D obłęd to było by juz za wiele tibia to itibia i w pikselach ma zostać :/...
WielkiSorc
17-09-2006, 17:40
-->może coś bardziej na temat: dobry pomysł z tym skilem na 2 bronie tylko trzeba by tutaj rewolucyjnych zmian, bo jak rozumiem wtedy uderzałoby się 2 hity na turę, więc nie wyobrażam sobie 2 hitów choćby z FSa -byłoby to zabójcze, więc może wprowadzenie nowych broni specjalnie do tego skilla przeznaczonych...
Fireball miał 3 użycia - teraz ma tylko 2.
Od grafiki to sie odczep, bo z kazdym update,za przeproszeniem, grafe pieprzą coraz bardziej :/
Zacznij sie leczyć człowieku.
Dziwne, bo ja gram od czasow tibii 7.1 i jak sobie przypominam tamte, drzewa, krzaki, rzeki to widzę ogromną zmianę na lepsze (już nie mowie o wcześniejszych wersjach, gdzie postać nawet nie chodzila, tylko skakała na kolejne "kwadraciki", a o czymś takim jak efekty świetlne to ludzie nawet nie myśleli).
Odsylam autora tematu do tego filmiku : http://video.google.pl/videoplay?docid=-4152668458480669169&q=tibia
co by sie stalo kiedy tibia by miala dzwiek
Mogli by sie zabrac za jakis porzadny update przeciwko "cziterom" itp, a nie dodawac light hacka czy celowanie w battle.
Up:
Wydaje mi się, że właśnie ten update miał udeżyć w cziterów ;)
@up
No to super w nich uderzył. Po prostu teraz KAŻDY z aimbotem może biegać, bez obawy hacka itd. Niby wyrównuje szanse, ale imo zabija klimat.
Tamten filmik z dźwiękiem został zrobiony przez amotora. Grałeś kiedyś w Mu Online dźwięki są bardzo dobrze zrobione + klimatyczna muzyka zależna od miejsca w jakim się znajdujesz.
Tak płaczecie, że ten aimbot i lighthack w kliencie zepsuł cały klimat, może macie i racje, ale czyja to jest wina?! Odpowiedź jest bardzo prosta, nasza (nie gram w Tibie, ale gdybym napisał "wasza" to by bylo !^@%^&@!% i !&@^!(&@^!) każdy z nas używa, widział jak ktoś używa lub zna osobę która używa bota i co?... nic z tym nie robi. Gdyby ludzie nie chcieli sobie na siłe ułatwiać życie wszystko wygldało by teraz innaczej. Nie którzy mogą napisać: "o znalazł się ostatni sprawiedliwy", nie prawda, sam kiedyś używałem bota, ale przezcytałem kiedyś post podobny do tego i zmieniłem swoje postępowanie.
Ja już wolałem, jak botował jakiś odsetek Tibijczyków, niż jak botuje każdy. Przynajmniej czułem się wtedy lepszy od cheaterów.
Tak płaczecie, że ten aimbot i lighthack w kliencie zepsuł cały klimat, może macie i racje, ale czyja to jest wina?! Odpowiedź jest bardzo prosta, nasza (nie gram w Tibie, ale gdybym napisał "wasza" to by bylo !^@%^&@!% i !&@^!(&@^!) każdy z nas używa, widział jak ktoś używa lub zna osobę która używa bota i co?... nic z tym nie robi. Gdyby ludzie nie chcieli sobie na siłe ułatwiać życie wszystko wygldało by teraz innaczej. Nie którzy mogą napisać: "o znalazł się ostatni sprawiedliwy", nie prawda, sam kiedyś używałem bota, ale przezcytałem kiedyś post podobny do tego i zmieniłem swoje postępowanie.
I co z tego ze widzialem jak ktos czituje, i co mialem zrobic? Pobic go za cheaty ?
Heja...
Wg. mnie, to update powinien przynieść nowe itemy, expowiska dla FACC.
Sprawy koni... no mogłyby być, ale tak jak w silkroad online, można byłoby przywoływać je ze scrolli.
Sprawa dzwięku... hmm... gdyby było tak jak na tym filmiku, co ktoś wyżej podał, to fajnie by wyglądało. Tylko np. gdyby ktoś byłby na anni, to by se wyłączył... ja bym chciał.
Sprawa z tym podnoszeniem rąk... fajnie by było , gdyby można było podnosić ręce, siadać na krzesłach (tak jak to jest w tibi(?) tyle że inaczej sie nazywa, ma inne itemy, jest więcej mozliwości itd. Phobos Onlinee to ta gra)
Sprawa z rasami... ehh... byłoby super, gdyby można byłoby soobie wybrać rasę. Np. Przy wyroczni :
Ty - Hi
Wyr. - bla bla bla....
ty - yes
wyr. - profesja
ty-(np.) sorc
wyr. - (nie umiem tego po angielsku powiedzieć ;d) chcesz służyć dobru czy złu ?
ty - (np.) dobru
wyr. - (i jeśli dobru to np. thais, carlin, a jeśli złu to Venore itd. [daje przykład]) gdzie chcesz iść.
ty - wybierasz se miasto
wyr. - are you ready ?
ty - yes
i jesteś w mieście. Fajnie by było, gdyby byłyby te rasy ;d
Co do kar za free itmz i 15 gp plx ;d powinno być więcej gm'ów/tutorów żeby uciszali tych graczy, którzy tak piszą :P
No to na tyle.
Pozdrawiam ;)
archeolog -.-
Po co odświeżasz temat ??
Descartes
07-06-2007, 00:34
@Up: Po co postujesz zamiast reportować?
Ja już wolałem, jak botował jakiś odsetek Tibijczyków, niż jak botuje każdy. Przynajmniej czułem się wtedy lepszy od cheaterów.
Wiem, co czujesz.
~>Salmon<~
07-06-2007, 00:47
archeolog -.-
Po co odświeżasz temat ??
Jakby nie odświeżył , zapewne założył by nowy. A ty czepiałbyś się go oto ,że przed założeniem tematu nie przeszukał forum ;).
Cygan Slejter
07-06-2007, 00:47
Hyh pewnie bedą nowe tereny, potoworki dla high leveli:)
troche nowych itemow pare questow, grafika sie trochu zmieni:)
a do fista mogli by dac jakies rekawice :D np kastety hehe
Vlad Dracula
07-06-2007, 00:49
Co Wy ciągle z tym dźwiękiem?
Ja dźwięk mam "Tibia sound" dopasowany do każdego miasta/podziemi czy innego terenu skądś można to ściągnąć,ale zapomniałem skąd.
Ja bym dodał
-Bossy od ruthless seven i triangle terror
-Nowe tereny dla facc(fantazja)i pacc(prawdopodobne)
-3 addon
-system transportu koń ale jak zniego zejdziesz to znika (tak jak w silkroad) trzeba bedze zwój dokupić
-Dżwiek (ale nie taki jak RS mi sie płakać chciało jak mój kumpel w to grał)
-Animacje w stylu że widzisz jak bijesz i co nosisz (właśnie przezt to tyle ludzi nie lubi tibi)
-Szybszy system skilowania
-Nowe czary ofensywne dla druta i knighta i palka a ofensywne u sorca i palka
-zbalansowanie profesji i zrórznicowanie (po update gracz bedzie mogl wybrac sobie profesje)
:cup:
JanCzarny
07-06-2007, 22:53
Komu by sie chciało przerabiać all mapę tibi na 3D ?
Ja bym zróżnicował profesje a nie balansował ^^
Kill_Bill
08-06-2007, 13:29
a może nie będzie 8.0 tylko 7.98? 8o joke xD
przede wszystkim więcej dla facc,druidów i knightów,ew. jakiś fajny czar dla sorca... i żeby power arrowsy wznowili 8o albo czar dla sorca exedo vis flam pox mas hur res xD np. robi 3 losowe summony bijące z czaru UEEEE (płacz dziecka) xD kolejny dżołk :P może jakieś nowe itemki? lepsze od MPA, możliwość zdobycia DSL, ale kolejne legendy, duuuuuuużo nowych butów bo spieprzyli i jest mało, to samo legi, różdżki nowe, pełno nowych broni dla knighta, mocniejsze potwory dla rookslayerów, krótszy rook 8o i brak lagów ;( a tak to to co wszyscy, nowe tereny,moby,questy itp...
BTW Ważne!!! kiedy test serv, bo nie wiedziałem kiedy 7.92 i uciekł mi :P\
@edit,@up
ofc nikomu, poza tym tibia 3D byłaby do dupy, widziałęm na youtube jak wygląda the outcast.... boshe totalna porashka
Ja bym dodał
-Bossy od ruthless seven i triangle terror
-system transportu koń ale jak zniego zejdziesz to znika (tak jak w silkroad) trzeba bedze zwój dokupić
-Dżwiek (ale nie taki jak RS mi sie płakać chciało jak mój kumpel w to grał)
-Animacje w stylu że widzisz jak bijesz i co nosisz (właśnie przezt to tyle ludzi nie lubi tibi):
Żal mi anusia ściska.
Bossy od Ruthless Seven? Nawet Ruthless Seven nie ma a tu już bossy mają być ; |
Tak grajmy w Tibie ze zwojami!
Dźwięk? Lipa. Ciekawe jakby to zrobili dostajesz hita z sd i auuuu!
Widzisz co nosisz? Raj dla pkerów, pomyśl troche.
Emcess.
Kill_Bill
08-06-2007, 14:21
To może widzisz co nosisz z systemem on/off?:P jak jakiś h-lvl chce poszpanować albo na non-pvp to może być xD to ze zwojami też do *********** cienkie ale np. wycieczki po miastach w karocach xD, albo czar żeby zrobić mpa na 2 minuty :P
PS mocno ściska? xD
ja bym tibie na wowa zamienil a wowa na tibie 8o8o8o8o xD (joke)
mysle ze dziwieku to niewalna bo wiadomo ze dla wszystki doswiadczonych graczy to by zupelnie posulo klimat a takie paly co najwyerzj maja 10-15 lvle to by byli w niebie i jakby jeszcze byl taki fast atak ze demona zabije z vortexa bo taka dawke energii dostanie :D
Napewno beda nowe terany :DD
mam nadzieje ze cus zrobia z knightem(ale tylko z nim) a inne profesje zostana teki jakie sa(mysle ze lekki FA byl by wporzadku ale taki prawie niezauwarzalny... jakies ze 2-3 now dla niego czary... i moze jakiegos cluba...cos na rowni z sov.
Przydaly by sie tez jakies np nowe ringi np. Shield ring, ze zwieksza shieldinga o 4...czy dist ring :)
Ale ja i tak bym zostal przy kilencie 7.5...jednie terany zeby zostaly i zeby nie bylo takich wyscigow z lvlem...jak to bylo jakies 2-3 lata temu:)B)
dawid000
08-06-2007, 15:02
Na jakimś zagranicznym forum o tibii (nie pamiętam już jakim) widziałem posta o Tibii 8.0. Nie było jeszcze wtedy wiadomo jaki numer będzie miała nowa wersja klienta i większość osób myślałe, że nie będzie to 7.8, ale już 8.0. I ze względu na tego posta (ten topic jak kto woli) i na to, że TIbia 6.0 i 7.0 przyniosły jakieśtam rewolucyjne zmiany zakładam ten temat pytając was: co według was przyniesie Tibia 8.0?
Moim zdaniem może... dżwięk? Zawsze mi tego w tibii brakowało.
P.S. Do tej pory jakoś nie mogłęm się przełamać i wcisnąć tego magicznego przycisku "Wyślij nowy temat". Teraz się przełamałem, ale czy słusznie?
podatki 50zl na miesiac graniaXD(pacce 30zl)
a tak wlasciwie to bedzie swargrond nowe potwory i arenaXD
Jak czytam nie które propozycje to się płakać chce. Może niech od razu dazą każdemu full eq, 1000bp MPA, skile po 666 i level 333. Każdy będzie zadowolony. To dopiero będzie fajna gra!
Tibii 3d i z dźwiękiem mówimy nie! Chcesz ładną grafe i muzę ? Graj w Lg2, WoW, GW.
rutek322
08-06-2007, 15:30
8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o 8o8o8o8o8o8o8o
;(
Cyber Mech
08-06-2007, 15:37
Wie ktoś może z was kiedy będzie nowy update, dokładnie dzień, wyczytałem, że ma niby być dzisjaj, ale coś nie chce mi się w to wierzyć :p.
Czekam na odp. Pozdrawiam Cyber Mech :)
najlepiej by było żeby można samemu robić mana fluidy :D
Kill_Bill
08-06-2007, 17:53
LOLE!!!! KIEDY BĘdzIE TEN TEST SERV?!?!?!?!?!?!?X( ODPOWiaDaĆ na GG 1890185,AQQ 5208263 plx :) w zeszłym roku nie mogłem se iść na demce xDjoke chciałem żeby qmple mi całe eq na test serva dali,bym se 1 dzień powymiatał xD... ą propos może daliby coś na kopalnie? pomoce do kazz? przecież tyle tam ludzi..
Oscypious
27-06-2007, 11:21
Sam jesteś popieprzony, grafa jest coraz lepsza a ty narzekasz.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.