PDA

Pokaż pełną wersje : jRPG - Chrono Cross

redfaction
19-08-2004, 22:47
Ten Temat Chciałbym poświęcić najlepszej grze na psx (przynajmniej według mojego uznania).
Chciałbym ażeby temat zaiwerał informacje w stylu czy gra wywarła na Was ogromne wrażenie i ogólne Wasze odczucia.

Drugim celem tego tematu jest przesyłanie informacji na temat jRPG wasze ulubione tutyuły, sagi, itp, itd. Myśle że takiego tematu nie było i mam nadzieję że będzie się rozwijaj w pozytywnym kierunku. :]

Delp
20-08-2004, 00:07
Oczywiście Seria FF Rulez. Plus FFT.
Osbiście w Chrono Crossa niegrałem, tylko troszkę w Chrono Triggera i był całkiem całkiem. Bardzo dużo grałem też w Legend of Mana, bardzo podobał mi się w niej ogólny sytem walki i magii, fabuła oraz prześliczna ale to cudownie miodna rysowana grafika, normalnie nawet teraz rozpływam się oglądając screeny z tej gierki. Ale jednak niema nic lepszego od ff7, ta klima, fabuła wstawki fmv (śmierć Aeris, chlip chlip ;() i ogólne piekno gry sprawiło że przeszedłem tą grę 5 razy. Po ósemce poczułem mocny niedosyt, to już niebył FF. Reszta rpegów (głównie na pieca) to tylko mętne popłuczyny (IMO). Jedynym pecetowym erpegiem który przyciągnął mne na dłużej był Gothic 2 i tibia :D

redfaction
20-08-2004, 00:59
Bradzo gorąco polecam Chrono Crossa gdyż niektóre elemnty gry (samo intro) powalają. Niektóre lemnty tak wpływają na człowieka że przeżywa to co bohaterowie w final fantasy nie grałem bo nie wiem jakoś sie nie moge do niej przekonać za dużo tego xD ale według mnie Chrono Cross może śmiało stanąć ramie w ramie z Final Fantazy do walki o miano najlepszego jRPG na PSX. Muzyka do Chrono Crossa została zrobiona przez Yasunori Mitsude. Sama muzkya już mnie przyprawiła o zawrót głowy jest po prostu przeidealna a grafika również soti na odpowiednim poziomie.

Delp
20-08-2004, 11:13
Nawet bym zagrał, ale od parunastu miechów juz nieposiadam psx'a :D

Baron Kaldrick
20-08-2004, 11:24
Wszystkie japonskie gry ssa, w tym i final fantasy, ktory jest gra akcji z elementami przygodowki a nie rpgiem, plxplx? Chcecie zagrac w prawdziwego cRPGa - zagrajcie w Fallouta~

Delp
20-08-2004, 13:41
@Baron Kaldrick

"w tym i final fantasy, ktory jest gra akcji z elementami przygodowki a nie rpgiem"

Taa jasne a doom3 to platformówka.

"Chcecie zagrac w prawdziwego cRPGa - zagrajcie w Fallouta~"

Nikt niechce zagrać w prawdziwego cRpga, bo tu jest mowa a jrpg.

redfaction
23-08-2004, 09:10
@ Baronie drogi

Wiem co to Fallout i wiem że to jest niezły cRPG ale niestety mnie on nie wciąga nie wiem czemu :) ja preferuje jRPG bo jakoś wywołują we mnie więcej emocji a co do Fallouta może widziałeś jak jeden pan przeszedł go w 20 minutek =). Ja miałem okazje zobaczyć jak jeden z wyajdaczy Fallouta właśnie to uczynił i nie oddał ani jednego strzału. A co do FF to to jest jRPG z elementami przygodówki a nie przygodówka z elementami jRPG =). Dzięki za odpowiedzi i prosiłbym o większe zainteresowanie temacikiem gdyż nie jest jakimś tam śmieciem :P Thx jRPG 4ever :D!!

Hideki
28-08-2004, 14:13
W wiele jrpg grałem, wiele widziałem i wiele z nich ukończyłem i stwierdzam że Chrono cross jest jednym z najlepszych jrpg w historii.
Sama muzyka z cc zasługuje na pochwałę bo jest po prostu wspaniała, tak samo jak piękna grafika która jest wspaniale wykonana i budująca klimat chociaż gre wydano już na starego psx'a. Również na pochwalę zasługują wstawki filmowe podczas gry i samo intro. :)
Z Chrono crossem konkurować może według mnie tylko FF7 i Chrono trigger
no ale to tylko moje zdanie :tongue:

Adaras
28-08-2004, 14:49
W Chrono Cross nie grałem, lecz Chrono Trigger przeszedłem 5 razy =P CT rządzi ;)

Handzior Bartolu
26-09-2004, 12:13
Nie gralem w Chrono Crossa,ale w Chrono Triggera gralem.Przeszedlem 1 raz :]

kwakerman
28-09-2004, 21:16
chrono trigger az mi sie plakac chce
to od tej gry zaczela sie moja "mania na rpg"
to byla moja 1 gra ktora ukonczylem bez kodow soucjii itp.
spedzilem nadnia chyba ze 4 lata a nadal mi sie nienudzi :) :p