Pokaż pełną wersje : Problem z komputerem.
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z moim komputerem, a więc:
Przy wyłączaniu go, wychodzi niebieski ekranik.. pojawia sie okno z napisem "Trwa zapisywanie ustawień..." i stoi. Kiedyś nawet zostawiłem komputer na całą noc, lecz nie wyłączył się.
Wiecie co może być tego przyczyną?
Prosze o szybką odpowiedż :)
Przy wyłączaniu go, wychodzi niebieski ekranik.. pojawia sie okno z napisem "Trwa zapisywanie ustawień..." i stoi. Kiedyś nawet zostawiłem komputer na całą noc, lecz nie wyłączył się.
Twój windows ma trudności z zapisaniem ustawień w plikach rejestru.
Najprawdopodbniej masz problem z dyskiem twardym.
Twój windows ma trudności z zapisaniem ustawień w plikach rejestru.
Najprawdopodbniej masz problem z dyskiem twardym.
Więc co moge zrobić?
Możesz użyć scan/check disc'a, przefragmentować go, Przerobić dysk hddtune/regeneratorem ewenttualnie jakimś softem od producenta.
To może wskazać bądź wyeleminowac potencjalnego sprawcę.
Możesz użyć scan/check disc'a, przefragmentować go, Przerobić dysk hddtune/regeneratorem ewenttualnie jakimś softem od producenta.
To może wskazać bądź wyeleminowac potencjalnego sprawcę.
Wiesz... to co tu teraz powiedziałeś to dla mnie czarna magia.
Ale dzięki za pomoc. Postaram się coś zrobić.
W wyjaśnianiu nazw pomogą google.pl oraz wikipedia.pl. Programy które Ci podałem są bardzo intuicyjne i myślę że nie będziesz miał problemów z ich używaniem.
jak nie pomoże to jedziesz format C:\ :)
Pablofrs
16-09-2006, 08:27
PO CO FORMAT ? Jest inna droga do naprawy :)
Bootujesz instalator xp, potem zamiast instalacji robisz "napraw" ("R" chyba)
Folder program files, pulpit itp. ci zostają, tylko windows będzie jak nowy :)
A spróbuj wyczyścić cookies, wywalić zbędne pliki z dysku, zdefragmentować i wywalić złe klucze z rejstru (czyli użyj programu Advanced System Optimizer. Na stronie masz wersje trial). Później czymś zdefragmentuj dysk (Executive Software Diskeeper) i będzie cacy. (-;
Pozdrawiam.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.