Pokaż pełną wersje : Radio Tibijskie ???
Witam.Ten temat kieruje do adminów tibia.pl oraz wszystkich user-ów.
Napewno wielu z was słyszało o czymś takim jak radio internetowe.
Tibia to masa ludzi a co za tym idzie potencjalni słuchacze.
A to co może przekonać Dromaderka to całkiem spora kasa z reklama z minimalną kasą wkładaną w radio.
Jestem właścicielem pewnego radia i planujemy otwarcie kanału związanego z jakś grą w stylu tibi czy też Fly for Fan itp.
No i teraz pytanie czy i wy tego chcecie jako gracze.
I pytanie:
Czy chciał/chciała byś słuchać radia tibijskiego z muzyką i informacjami o tibi ?
Prosze o głosy w sądzie oraz komantarze.
hmm ciekawy pomysł ale jaka bedzie z tego kasa oraz czy bedziesz (niemal) 24 / 7 przed mikrofonem? bo ja nie..
@up
Wiele razy.
@topic
Nie wypali. Btw. jaką muzyke bys puszczał?
Dark Sven
15-09-2006, 18:22
Było...
a tak btw.
Może się myle, ale licencje w ZAIKSIe chyba nie są takie tanie...
slawekmag
15-09-2006, 18:22
@up
Pewnie teksty naszych forumowiczów :D (żart)
Zaznaczyłem tak, ale na pewno nie wypali.
Ghost Nieudany
15-09-2006, 18:30
Już poprzedni numer miał wypalić.
Krzesław
15-09-2006, 18:32
"Otrzymaliśmy właśnie wiadomość od jednego z naszych słuchaczy, że na serwerze Antica jest problem z dostaniem się do Thais z powodu wojny gildii.
Następne informacje:
- Kolejny 200lvl
- Napad Dworców na Port Hope
- Uliczna sonda: "Z czego walisz?"
Pogoda:
Na wszystkich serwerach 25 st. ciepła. Jedynie na lodowych wyspach mogą wystąpić obfite opady śniegu. Rekord temperatury na Darashii!
Po wiadomościach zaprezentujemy najnowszą piosenkę z soundtarcku Tibii. Zostańcie z nami!"
To by było niezłe. :)
Mythic Sniper
15-09-2006, 19:00
Takie cos by bylo fajne ;] ale wiem ze nie wypali :P moj glos na tak
Może bym słuchał, zależy jaka muzyka by była.
Muzyka? Kapa, myślę, że jaka by nie poleciała, byłoby to nielegalne.
Tia... super wiadomości, że Cachero idzie na Demony, Eternal śpi, Bubble... je śniadanie, a Master Tybijczyk of Fortera poszedł do podstawówki pobluzgać na kolegów. Pasjonujące. Poza tym, byłby to tylko(dla niektórych aż) Shoutcast... co oznacza, że wiadomości będą po powrocie ze szkółki...
Zamiast soundtracku można puszczać wypowiedzi z kafejki. Tam koczują miśki, od nich można brać mądrości...
Shanhaevel
15-09-2006, 19:56
Joł, joł, joł, witamy tibijską brać! Mój rookstayer, zdobył 40 lvl! Łaaał, zamierzam se kupić fajer aksa!11 Ludzie, zostańcie z nami, za minutę kolejne poasjonujące wiadomości...
...Tja...
Skończcie z tym radiem wkońcu..
Tak! Tak! Tak!
Moze i fajne by bylo : ) Mozna sprubowac ale ja nie pomoge bo nie mam czasu.
Widze że to drażliwy temat :)
Co do muzyki ... głównie muzyka clubowa i pop.
A licencja to najmniejszy problem bo zaiks ostatnio nie mam już kontroli nad tym np: zlikwidują jedną stacje a na jej miejsce powstają 3 kolejne.
Jednym słowem walka z wiatrakami.
Pomysł był już raz co prawda ale nie wypaliło :confused:
Całość to głównie ekipa prezenterów oraz osoby działające w terenie na różnych światach/serverach.
Czekam na chętnych bo server już jest i wystarczy zebrać kilka osób do tego projektu i ruszamy.
Czekam na oferty user-ów forum i adminów w sprawie ewentualnej współpracy.
A licencja to najmniejszy problem bo zaiks ostatnio nie mam już kontroli nad tym np: zlikwidują jedną stacje a na jej miejsce powstają 3 kolejne.
Po co zwalczać łapówkarstwo, przecież będą dawać dalej. Ale jeśli chcesz żyć w normalnym kraju, to przynajmniej się do tego przyczyń.
Dr.Unknown
15-09-2006, 20:36
Pomysł był już raz co prawda ale nie wypaliło :confused:
Całość to głównie ekipa prezenterów oraz osoby działające w terenie na różnych światach/serverach.
Czekam na chętnych bo server już jest i wystarczy zebrać kilka osób do tego projektu i ruszamy.
Czekam na oferty user-ów forum i adminów w sprawie ewentualnej współpracy.
Twój plan spalił na panewce, na forum nie dyskutujemy o tematach niezgodnych z polskim prawem. W sumie nie interesuje mnie, czy to walka z wiaktrakami, czy nie, poprostu jak chcesz grać bez praw autorskich to staraj się nie mówić o tym tak otwarcie.
MayGyver
15-09-2006, 20:39
odnosnie radia tibijskiego
calo dzienno/nocne nie ma szans bytu
jedyn co ma sens to jedna godzina audycji raz na 3-5 dni, skrot najwazniejszych wydarzen, wywaid z kims ciekawym
prawa autorskie musza byc, bez tego papa
Jak nie ma Hip-Hopu to się nie piszę :(
Nieugiety
15-09-2006, 21:09
Jak nie ma Hip-Hopu to się nie piszę :(
hh?
Ja bym tam wolał punk rock i heavy metal.
W tym momencie (prawdopodobnie, ale nie koniecznie) możesz zrobić <pa pa> do wielu, wielu osób grających w Tibię. Sorry, ale nastawianie się na 1-2 gatunki muzyki to idiotyzm. Poza tym, jak już wiele osób mówiło, prawa autorskie. Ale i na to jest sposób: wiele początkujących kapel z otwartymi ramionami przyjęłoby propozycje reklamy samych siebie poprzez puszczanie i kawałków w jakimś radiu. Np. "A teraz piosenka zespołu >Hui< [nie śmiać się, jest taki, coś jakby "ch*j"] pod tytułem >[pewnie coś o szatanie i prezydencie]<." czy coś takiego. Muzyka za friko + reklama dla zespołu.
Nie.
Raz, że pomysł idiotyczny, dwa, 100%, że nie wypali.
Było...
a tak btw.
Może się myle, ale licencje w ZAIKSIe chyba nie są takie tanie...
ZAIKS, ZAIKSem... Najśmieszniejsze są licencje w wielkiej mega hiper punkowej niezależnej fakającej system wytwórni - Jimmy Jazz... Popytaj się kogoś - nie dość, że ceny ich płyt sięgają często 40zł (w papierkach i o gównianej jakości) to jeszcze za wykupienie utworów do radia karzą sobie na prawdę słono płacić, z tego co wiem.
Panowie, fakajmy system i walczmy z komercją a tym czasem sami ją twórzmy!
Rethfing on Aldora
16-09-2006, 09:28
Jak ktoś pisze "Tibi" to to raczej nie wypali.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.