Pokaż pełną wersje : Elfy dla facca
Magic tytus
17-09-2006, 19:35
Vitam załozylem nowy temat bo nie mogłem znalesc zadnego poradnika na temat expienia na elfach koło venore
Chcial bym spytac o porade dotyczaca loota i expa czy jest tam sens wogule siedziec 20-40 lv knightem ? < oczywiscie dworfy tez biore pod uwage ale to offtopic> jesli tak to dokładniej gdzie chodzi mi o duze respy elfów ale bez arkanów pomocne byly by jakie kolwiek ss ale nie nalegam :)
z góry dziekuje i przepraszam za błedy które staram sie poprawic
Mówiąc "Elfy koło Venore" masz na myśli Elf Fortess?
Jeśli tak, to na 20 levelu nie radzę a na 30 jest to waste. Występują tam wszystkie rodzaje elfów oraz dużo scautów. Knightem od 20 levela nie opłaca się expić na samych zwykłych elfach. Lepiej do kopalni. No chyba że masz skille 80/80 i super EQ to możesz na Elf Fortess lecieć ;)
Moim zdaniem expienie na elfach jest nieopłacalne, lepiej idż na dwarfy!
@up
bzdura
@autor
Na 30lvlu bedzie to waste.
Najlepiej 40lv+ z bohami + 75 skille, bijemy z gs/d lance/w hamer, latamy po calej fortecy, loot robimy z luków, longsowrdów, zbieramy kase i strzalki.
Uzywac manafluidów miast uhów i leczyc sie czarem exura. Skrzynka, przez ktora mozna wyslac loot, znajduje sie ponizej fortecy, ale zeby jej uzyc, musisz posiadac pacc.
Elfy sie wg mnie bardziej oplacaja, gdyz jest to malo uczeszczane miejsce, a expic tam moga wlasciwie tylko knightci.
gavreonien
17-09-2006, 22:53
E tam na 30-35 z dosyc skillami (70) mozna juz poexpic oczywiscie Bohy .
@up
bzdura
@autor
Na 30lvlu bedzie to waste.
Najlepiej 40lv+ z bohami + 75 skille, bijemy z gs/d lance/w hamer, latamy po calej fortecy, loot robimy z luków, longsowrdów, zbieramy kase i strzalki.
Uzywac manafluidów miast uhów i leczyc sie czarem exura. Skrzynka, przez ktora mozna wyslac loot, znajduje sie ponizej fortecy, ale zeby jej uzyc, musisz posiadac pacc.
Elfy sie wg mnie bardziej oplacaja, gdyz jest to malo uczeszczane miejsce, a expic tam moga wlasciwie tylko knightci.
LOL człowieku pogieło cie? Na EF z gs/wh/dl.... Tak do może chodzić 70~lvl a nie 40~-.-.
@topic
Polecam bs/ss/fa + tarcza ofc bohy skille 75+. Jeden minus EF musisz miec wykonany postman quest. Powinno sie zwrocic za uhy.
LOL człowieku pogieło cie? Na EF z gs/wh/dl.... Tak do może chodzić 70~lvl a nie 40~-.-.
@topic
Polecam bs/ss/fa + tarcza ofc bohy skille 75+. Jeden minus EF musisz miec wykonany postman quest. Powinno sie zwrocic za uhy.
Ja jakos na 40 levelu z gs'em bezproblemow sobie radzilem
@ up
wow i chodziles po powierzchni i niepakowales sie w duze respy scoutow bo by cie dojechaly ...
@topic
Ja ci radze tak jak napisalem wyzej. A bedziesz robil tak jak uwazasz za sluszne.
Wedlug mnie temat do zamkniecia
zal dupe sciska jak sie was czyta..
65/65 zupelnie wystarcza, bo zarowno scouty jak i zwykle elfy moga strzelac 2x w turze, wiec przy grupie 2-3 i tak 70% atakow bedzie wchodzic w armor, niezaleznie czy mamy 65/65 czy 90/90.
bron dwureczna jest bezuzyteczna bo dwukrotnie zwieksza obrazenia otrzymywane, a gdy przy 73 skilla z ss scouta zdejmujemy prawie zawsze na 2-3 hity dwureczniakiem wiele nie przyspieszymy.
level minimalny 25, 20k/ h sie na nim nie wyciagnie ale za to wyjdzie taniej - wystarczy tylko wiedziec gdzie biegac. Dlaczego 25? Ano dlatego ze na trawie bez wiekszych problemow dogania scouta nie goniac go przez 2 ekrany. 25 z bohami spokojnie wyciagnie >25k/h robiac wszystko na powierzchni + pierwsze pieterko
Bohy w EF to podstawa, przyspieszaja expienie o 20-30%.
Co do loota: zaczynalem w ten sposob, ze latalem zbierajac luki i longswordy, loot zwracal 70% kosztow ( czasami troche wiecej ), expa wyciskalem >25k/h . Braki w gotowce nadrabialem na minosach, ale to sporadycznie, bo robilem ponad 3k expa na 1 uhu. Aktualnie wole loota nie zbierac, wyciagajac >35k/h 42 levelem z 75/78, bo na minosy i tak musze isc, a tak wychodze nieco szybciej z expem. Bywalo ze zapraszalem low levela ktory latal ze mna z plecakiem i mial za darmo polowe loota oddajac mi drugie pol.
zalezy jaki lvl jak hight to EF
Vil co do expienia juz wsio napisal a do tego poprawnie ale jakos dawno chyba sie nie logowal do gry (prawda to?), otoz lootem z elfow sa od niedawna: heaven blossoms(scouty i "zwykle") oraz holy orchids (archany) do tego leci dosyc sporo zlota od update. Dlaczego wspominam o tych kwiatach-mozna spokojnie sprzedawac bloosomy po 400-1000gp za sztuke (nie mowcie, ze duzo) a te swiete storczyki bezproblemowo schodza po 4-5k. Oplacalnosc EF przerasta od tego wlasnie update wiele innych expowisk.
jakos dawno chyba sie nie logowal do gry (prawda to?)
od stycznia moze ze 2 razy.
Adow Adan
20-09-2006, 17:00
omg. nie wiem jak wy sie boicie ale ja na 29 lvl zapier.... do elf fortess przy skillach 56/50 i niezle expilem z duzym zyskiem (5 BP Longsword, 8 bow na 4 dni bez postman quest) stracilem tylko 2 UH jak mnie lagi zlapaly ;]
Vil co do expienia juz wsio napisal a do tego poprawnie ale jakos dawno chyba sie nie logowal do gry (prawda to?), otoz lootem z elfow sa od niedawna: heaven blossoms(scouty i "zwykle") oraz holy orchids (archany) do tego leci dosyc sporo zlota od update. Dlaczego wspominam o tych kwiatach-mozna spokojnie sprzedawac bloosomy po 400-1000gp za sztuke (nie mowcie, ze duzo) a te swiete storczyki bezproblemowo schodza po 4-5k. Oplacalnosc EF przerasta od tego wlasnie update wiele innych expowisk.
nie wiem gdzie ty grasz ale na moim serwie( honera b.drogi serwer [v-shield 40k]) to heaven blossom waha sie od 300-500 gp za sztuke a holy orchids chodza po 1-2k wiec chyba grasz na serwie na którym nikt nie sprzedaje te kwiatki
ja na 29 lvl zapier.... do elf fortess przy skillach 56/50 i niezle expilem z duzym zyskiem (5 BP Longsword, 8 bow na 4 dni bez postman quest) stracilem tylko 2 UH jak mnie lagi zlapaly ;]
pochwal sie jeszcze publicznosci ile expa na godzine robiles, na samych elfach i pojedynczych scoutach moze z powodzeniem expic melee nawet low levelowy palek/ sorc. Jesli nie pakowales sie w respy 3 i wiecej scoutow nie ma sie czym podniecac ..
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.