Pokaż pełną wersje : Urlop dla PACCów w Tibii
Witam wszystkich zainteresowanych, którymi powinni być gracze posiadający Premium Account lub osoby, które zamierzą taką opcję zakupić. B)
Gdy mamy np. dużo nauki lub musimy gdzieś wyjechać i nie chcemy aby przywilej bycia "Premium User" przemijał nam bez logowania do gry...
...wpadłem na pomysł, który mogą urzeczywistnić informatycy/twórcy Tibii.
Tym pomysłem jest wprowadzenie dla graczy płatnych opcji umożliwiającej przejście na "URLOP" polegający na zatrzymaniu jakże szybko upływającego PACCa.
Np. Takowy "URLOP" mógłby trwać minimalnie tydzień, a w przypadku wcześniejszej reaktywacji PACCa taki delikwent winien dostać Bana.
W czasie "URLOPU" gracz powinien być na tych samych przywilejach co zwykły gracz, czyli:
- nie może podróżować statkiem,
- nie może expić na terenach PACCowskich (Ankrahmun, Darashia, Edron),
- nie może mieć promocji: "Master", "Elite", "Royal" lub "Elder",
- i wiele, wiele innych... :)
Oczywiście nasuwa się wiele wątpliwości typu:
"Co będzie z moim domkiem mieszczącym się w Ankrahmun?"
"Czy cały czas przez okres "URLOPU" będę mógł nosić PACCowskie outfity?"
Jest wiele innych pytań, problemów i wątpliwości, ale rozwiązanie ich nie należy już do Nas - GRACZY... PŁATNYCH GRACZY...
Sądzę, że wprowadzenie takiego "URLOPU" jest rzeczywistym pomysłem i chciałbym żeby wszyscy ludzie popierający ten pomysł wpisywali się w tym temacie... kto wie?
...Może CIPy cię tym zainteresują? :]
Zalgadis
19-09-2006, 12:35
to napisz to na tiba.com nie tu jesli cipsoft ma sie tym zainteresowac ;p
To jest już 3 temat o tym, jaki widze na tym forum....
To nie przejdzie ponieważ Cip~zależy na jka największej ilości sprzedanych pacców, i im szybciej skończy ci się pacc tym lepie, szybciek kupisz następny. Niestety taka jest prawda i tak pozostanie. Następnym razem, gdy wymyślisz równie inteligentny pomysł zastanów się nad nim chwilkę. Postaw się w sytuacji Cipów i pomyśł, ile byś na tym stracił.....
slawekmag
19-09-2006, 12:53
Pomysł fajny, ale nie przejdzie. Cipsoft musi jakoś zarabiać, a tu będą kupować PACC na 3 miesiące i starczy im na 2lata. Po za tym będzie coś takiego. Jedziesz na paccu, potem go wyłączasz i tydzień skillujesz/wbijasz MLVL. Co innego gdyby takie coś całkowicie blokowało dostęp do konta.
Ale w sondzie zaznaczyłem tak.
Dark Sven
19-09-2006, 12:59
Jasne bo PACC mają tak źle, że jeszcze im trzeba wiecej w dupe ladować! O rety
Poza tym dział inne blx
Explorer of Hell
19-09-2006, 14:57
Ja jestem za 8o
Taki urlop to dobry pomysl, bo jak np. znudzi mi sie rl tibi to biore urlop i gram na ots. :P
Zillek Edonek
19-09-2006, 15:43
Eh, niby każdy jest za ale to nie ma sensu gdyby CipSoft wprowadziłby coś takiego mieliby z tego mniej kasy...
...cóż taka polityka.
Pomysł bardzo dobry, ale jakoś już ktoś wyżej powiedział dla Cipów liczy się kasa i wątpie, żeby takiecoś udało się wprowadzić w życie. Jednak warto spróbować :)
lord orzech
19-09-2006, 16:20
Pomysł bardzo dobry, ale jakoś już ktoś wyżej powiedział dla Cipów liczy się kasa i wątpie, żeby takiecoś udało się wprowadzić w życie. Jednak warto spróbować :)
Moze chociaz z jakims ograniczeniem dni np. 2tygodnie max
Moze chociaz z jakims ograniczeniem dni np. 2tygodnie max
Tzn nie powinno być minimanlej, bo chyba o to chodzi żeby taki urlop trwał jak najkrócej, maksymalny urlop to 2 tygodnie, a po zakończeniu jednego następny można rozpocząć po upłyniećiu np. 2 tygodni.
Imo powinno to wyglądać tak:
Zaznaczasz na Tibia.com opcję, że bierzesz urlop i do czasu, aż na Tibia.com je odblokujesz nie możesz się w ogóle logować. Fajne, jeśli jedziesz w góry na 2-3tyg. ;pp Twój pomysł jest całkowicie bez sensu.
Drah Dorgos
19-09-2006, 18:04
Mozna zrobic tak, że urlop jest 1 urlop ( max 2 tygodnie ) pacc 90 dni, pacc 180 dni 2 urlopy ( max 3 tygodnie ), i tak dalej :). Pomysł mi się podoba i to bardzo bo na sywestra jade na tydzień za granie a za pacca zapłaciłem w piątek :P,
Amaris' Shadow
19-09-2006, 18:45
Nie wprowadza czegokolwiek, co zmniejszy ich zarobki. Skonczy Ci sie pacc nie grajac, kupisz nastepny, wplacisz kolejna kase na ich konto.
Hah wiesz co, by to oznaczało dla CIPSOFTu ...MNIEJ KASY !!!
A oni chcą kasy i to dużo...
Fire glutek
20-09-2006, 14:43
Poco jakis urlop to glupota normalnie powinno byc ktos kupuje pacc na 90 dni to nie ma 90dni grania tylko 2160 godzin gry poniewasz przez 90dni wlasnie tyle czasu mija i powinien ten czas spadac tylko wtedy gdy by sie bylo online to by czas lecial a tak jak sie jest offline to czas by sie zatrzymywal sadze ze to by bylo najlepszym rozwiazaniem no ale cipsoft musi miec forse.
Romeo De La Morte
21-09-2006, 18:42
To nie przejdzie ... własnie na tym cipy zarabiają :)
Ty płacisz ty masz a ich to nie obchodzi czy ty grasz czy nie ... ważne że zapłaciłes :)
Hah wiesz co, by to oznaczało dla CIPSOFTu ...MNIEJ KASY !!!
A oni chcą kasy i to dużo...
Kazdy chce. Mniej zysku dla CIP = mniej nowosci w Tibii i ulepszen.
jestem za takim czymś ale tylko wtedy kiedy po załączeniu urlopu nie mozna zalogowac sie do gry przez min tydzien i za wykorzystanie takiego urlopy placi sie 5 dni pacca...
ale owiele lepsze bylo by gdy wprowadzony zostal by pacc-stamina czyli pacc zostal by przeliczony na godziny i tylko wtedy kiedy bylibysmy zalogowani pacc by nam mijał...
W sumie to jestem na tak, ale taki urlop powinien trwać np. nie krócej niż 4dni. I w jego czasie zablokowane byłoby logowanie się do gry. Każdy knight brałby sobie taki urlop żeby potrenić gdyby tylko miał możliwość zalogowania się ;)
A domek myślę, że mógłby także być blokowany, nikt nie miałby do niego wstępu, a wystawka znikałaby do czasu zakończenia urlopu.
... ale niestety to chyba niebedzie możliwe.
Wiesz śmieszny jesteś bo np: o musze tydzeń poskillować a skillować można równie dobrze na faccu to wciskam urlop i 14dni mam z korzyścia :D
haha ciekawe czy oni by sie zgodzili :D
pacc stamina = do bani urlop paccowy nieoplacalny dla cipsoftu np gramy sorkiem i jest szkola to wlanczam urlop na 11 dni i 2 dni gram na pac w tym sposobie mam 45*11=495= 500 dni 500/90=5 i 1/2 czyli przez ten czas kupiłbym pacc za 5.5*95zł a ty proponujesz że zapłacisz za to 90 zeta to nie PRZEJDZIE
Rooker666
23-09-2006, 22:39
Twój pomysł nie jest dobry.Wymyśliłem inny sposób na urlop np.jeśli się nie logujesz przez np.2 dni to pacc ci nie przepada tylko zostaje
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.