Pokaż pełną wersje : Ali Agca do Papieza...
Co sadzisz o liscie Ali Agcy do Papieza , Benedykta XVI, aby ten nie przyjezdzal do Turcji?
Wiadomo pewnie niektorym z was ze Benedykt XVI nazwal Religie Islamu "religia przemicy".
Uwazacie , ze pojedzie On do turcji, czy tez nie?
Vanhelsen
19-09-2006, 20:06
Mnie to już totalnie nie obchodzi, widaż za to, jak łatwo mozna rozwalić to, co wybudował JPII w celu łączenia religii... teraz to mi ten Papież zwisa...
Lord Karrak
19-09-2006, 20:50
@topic
I tylko (albo i aż) przez 'religię przemocy', Agca zabronił mu wjeżdżać do Turcji? Czy może były jakieś inne powody?
Swoją drogą, myślę, że jak Papieżowi zależy mu na tym łączeniu religii, jeżeli jest gotów (być może) poświęcić swoje życie dla dobra sprawy to tam pojedzie. I tak też zaznaczyłem. Myślę, że Benedykt XVI zdaje sobie sprawę na jakiej jest pozycji i wie, że jeżeli pokaże uległość, na pewno nie wyjdzie na tym dobrze ;).
Pozdrawiam,
LK~
Calen Futh
19-09-2006, 20:55
A niech i jedzie. Widac poprostu że islam szukał zaczepki na chrześcijan i własnie ją znalazł. Teraz tylko czekać na samoloty z terroryttami niszczące Watykan.
Turcja to kraj islamski, wiec się nie dziwię, że nie chcą by pielgrzymkę tam odbył Benedykt. Podobnie było w Rosji, gdy po przyjeździe papierza do tego kraju - gwałtownie wzrósł odsetek ludzi, przechodzących z prawosławia na katolicyzm.
Po raz pierwszy słysze, że papież nazwał islam 'religią przemocy'. Według mnie to pełny idiotyzm, ponieważ islam sam w sobie nie jest odpowiedzialny za to, co robią niektózi. Są różne odłamy Islamu, które ukierunkowały swoją ideologię w różnych kierunkach. Podobnie jest w chrześcijaństwie. Istnieją przecież różnego rodzaju sekty, które twierdzą, że odkryły prawdę zapisaną w Biblii i postępują według jej praw. Nikogo przecież się nie zmusi, by myślał tak jak reszta społeczeństwa.
Dowodem na istnienie ugupowań, które w islamie odnalazły przemoc/śmierć itd.. jest właśnie terroryzm.
Zawsze, choć nie uznaję Kościoła, JPII był dla mnie kimś wielkim. Benedykt XVI pokazuje, że nie wystarczy być papieżem, aby zostać wielkim człowiekiem. Jest kolejnym duchownym jadącym równo i dokładnie po stereotypach i jego represja na Islamistów wbrew pozrorom niewiele się różni od ich ataków.
@topic
I tylko (albo i aż) przez 'religię przemocy', Agca zabronił mu wjeżdżać do Turcji? Czy może były jakieś inne powody?
Swoją drogą, myślę, że jak Papieżowi zależy mu na tym łączeniu religii, jeżeli jest gotów (być może) poświęcić swoje życie dla dobra sprawy to tam pojedzie. I tak też zaznaczyłem. Myślę, że Benedykt XVI zdaje sobie sprawę na jakiej jest pozycji i wie, że jeżeli pokaże uległość, na pewno nie wyjdzie na tym dobrze ;).
Pozdrawiam,
LK~
Moim zdaniem ostrzegl. Moze glupio mu sie zrobilo ze Do Jana Pawla II strzelal?
@Down
Ciekawe czy on to rozumie :)
Właśnie, po co sie pachać gdzie cie nie chcą?
Nosferatu
19-09-2006, 21:03
Hmmm ja chyba malo w temacie jestem wiec kto to jest Ali Agca i co to za list?
Tylko prosze o normlana odpowiedz a nie wyzwiska jakies.
@Down Thx ;]
A co to za list napisal?
Hmmm ja chyba malo w temacie jestem wiec kto to jest Ali Agca i co to za list?
Tylko prosze o normlana odpowiedz a nie wyzwiska jakies.
Ali Agca to ten, kory dokonal kiedys zamachu na papieza.
@upup (info o Ali Agca)
Mehmet Ali Ağca (ur. 9 stycznia 1958 we wsi İsmailli w Turcji) - turecki zamachowiec, zabójca dziennikarza, dokonał nieudanego zamachu na papieża Jana Pawła II 13 maja 1981 na placu Św. Piotra. Za swoje czyny Ağca odsiedział prawie dwadzieścia lat we włoskich więzieniach, po czym na prośbę papieża został ułaskawiony. W Turcji spędził w celi kolejne pięć lat, został zwolniony 12 stycznia 2006 r. Ponownie osadzony w więzieniu 20 stycznia 2006 r.
A po co ma jechać do terrorystów? Niech sobie sami tam u siebie siedzą i wysadzają się w powietrze.
Nadchodzi już czas aby coś zrobić i rozwiązać kwestię islamską. Na sam początek izolacja od cywilizacji zachodu byłaby wskazana.
Krzesław
19-09-2006, 21:13
W jaki sposób chcesz to zrobić?
Ali Agca do Papieża: "Spieprzaj dziadu!" xD
Wisi mi ogolnie to czy Papiez tam pojedzie czy nie. Niech robi co chce.
A po co ma jechać do terrorystów? Niech sobie sami tam u siebie siedzą i wysadzają się w powietrze.
Nadchodzi już czas aby coś zrobić i rozwiązać kwestię islamską. Na sam początek izolacja od cywilizacji zachodu byłaby wskazana.
Ty pomyśl zanim coś napiszesz. To że istnieją grupy, które uważają swoją krwawą ideologię za jedyną prawdziwą i najlepszą, to nie znaczy, że cały naród jest taki!
spider-bialystok
19-09-2006, 21:48
No to sobie odizoluj ponad miliard muzulmanow. A potem odizolujmy Polakow - przeciez to chamy, pijaki i zlodzieje!
Lord Karrak
19-09-2006, 22:15
Moim zdaniem ostrzegl. Moze glupio mu sie zrobilo ze Do Jana Pawla II strzelal?
No ostrzeżenie to było na pewno. Wątpię tylko w to, czy wysłał je, z powodu wstydu za swój czyn. Imho papież podpadł Turkom, a sam list był zarazem groźbą i, tak jak mówisz, ostrzeżeniem ;).
Szczerze powiedziawszy nie interesowałem się specjalnie tymi papieskimi sprawami i teraz jak czytam, że papież prowadzi 'wojnę' (jeżeli można to tak nazwać) z islamistami to zaczynam wątpić w to czy tam pojedzie. Ogólnie mówiąc, chciałbym by tam pojechał. I to nie dlatego, że mu źle życzę czy coś, poprostu chcę 'Peace and love!'. W sumie pokazywanie siły, tłumacząc się wiarą nic nam nie daje, oprócz bólu, płaczu i strachu osób niewinnych. Może po wizycie Benedykta, islamiści w końcu by to zrozumieli ;).
Pozdrawiam,
LK~
Ghost Nieudany
19-09-2006, 22:25
@up
Taktyka agresywnego nawracania na islam trwa od samych początków, na pewno po TAKIM czasie to wszystko zmieni jedna wizyta papieża, jasne.
Lord Karrak
19-09-2006, 22:32
@Ghost Nieudany
Ta, masz rację, najlepiej wszystko rzucić w pizdu, nie ma po co się starać. Ale mimo wszystko w jednym się z Tobą zgodzę, że po jednej wizycie wszystko się zmieni. Nie ma na to szans. Ale popatrz, skoro nie dało rady siłą, to może pokojowo warto spróbować? Po jednej, jak słusznie zauważyłeś, nic się nie zmieni, ale 10? 20? 1337? Kto wie... Nie można się poddawać na starcie. Trzeba próbować. Takie jest moje zdanie ;)
Pozdrawiam,
LK~
W jaki sposób chcesz to zrobić?
Sankcje??? :P
@Ghost Nieudany
Ta, masz rację, najlepiej wszystko rzucić w pizdu, nie ma po co się starać. Ale mimo wszystko w jednym się z Tobą zgodzę, że po jednej wizycie wszystko się zmieni. Nie ma na to szans. Ale popatrz, skoro nie dało rady siłą, to może pokojowo warto spróbować? Po jednej, jak słusznie zauważyłeś, nic się nie zmieni, ale 10? 20? 1337? Kto wie... Nie można się poddawać na starcie. Trzeba próbować. Takie jest moje zdanie ;)
Pozdrawiam,
LK~
Tak, tylko oni sa tak oddani Islamowi, ze bys powiedzial zle slowo i moglbys dostac kulke w leb. Rzyby nie bylo tak, ze przyjedzie do turcji, a za kilka minut .... nie chce wykrakac!
No fakt, lepiej rzeby się tak nie stało, lol.
Jeśli Benedykt XVI chce być godnym następcą Jana Pawła II, to powinien pojechać, aby kontynuować jego dzieło.
Yoh Asakura
20-09-2006, 15:26
Szczerze powiedziawszy mało mnie to obchodzi. Mam nadzieje tylko na jedno - żeby po wizycie Benedykta (o ile takowa będzie) nie wybuchła jakaś otwarta, zbrojna wojna między Islamem a Chrześcijaństwem...
Papież nie pojedzie do Turcji, ponieważ jego doradcy i ochrona zabraniają.
Widać, jak łatwo można zniszczyć to, co próbował naprawić JPII i jakim Ali Agca jest kłamcą, oszustem itp.
Squaess'me
20-09-2006, 17:29
nic sie takiego nie stanie.
najwyzej sprzatna papieza,
najwyzej wybuchnie wojna amerykansko-europejska z panstwami arabskimi,
najwyzej wybija te kilkaset milionow arabow,
wszystko bedzie dobrze.
Papież nie pojedzie do Turcji, ponieważ jego doradcy i ochrona zabraniają.
A oni moga mu zabronic? Papiez maybe ma wieksza wladze od niejednego premiera/prezydenta :P
@Empire
A to why jets klamca??
@UP
Omg? TO ma byc "RZARD!?" (zart) ????
Squaess'me
20-09-2006, 20:27
A DLADRZEGO NJE?
skoro turcy napalaja sie na papieza? odrobina dobrej woli
A oni moga mu zabronic? Papiez maybe ma wieksza wladze od niejednego premiera/prezydenta :P
Kardynałowie nie mają większej władzy niż sam papież, ale on raczej przyzna im racje.
Omg, "turcy napalają się na papieża".
Fajnie to brzmi xD
Kardynałowie nie mają większej władzy niż sam papież, ale on raczej przyzna im racje.
Hehe. Moze tak<>moze nie.
wydaje mi sie ze pojedzie :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.