PDA

Pokaż pełną wersje : Co nowego w zachowani potworów?

$corcerer
20-08-2004, 22:24
Tutaj piszcie swoje obserwacje dotyczące zmiany zachowania potrorów po update z dnia 21.08.2004 .

Pawelakoos
21-08-2004, 09:23
Hmm, wiec tak. Beholder jest znacznie silniejszy. Ma ataki ogniem, cos podobnego do LMM. Teraz nie ma z nim takiej fajnej zabawy jak kiedys :)

re: Dobo
Ale jak wytłumaczysz to, że dalem loga przy beholderze, zabilem przed save. A teraz w 3 sekundy dobil mnie do reed deep !!!

Immortal herbatnik
21-08-2004, 09:26
Amazonki o wiele lepszy def tak samo wild warrior

Dan the Automator
21-08-2004, 09:26
Hmm, wiec tak. Beholder jest znacznie silniejszy. Ma ataki ogniem, cos podobnego do LMM. Teraz nie ma z nim takiej fajnej zabawy jak kiedys :)
Emmmm brawo? Już dawno na stronie, bo weszło to przy poprzednim update?

Zmiany jakie zauważyliście DZISIAJ

Dark Trigger
21-08-2004, 09:28
czy mi sie zdaje czy ghoule sa słabsze?
zawsze wiecej mi zabieraly hp i ciezej je sie dźgało

Klusek07
21-08-2004, 09:34
$corcererowi chodzi o zmiany w porownaniu z update a dzisiejsza naprawa bledow w grze!!!!!!!!

witch - slabsza - przed update - duzo FF, teraz znacznie mniej
beholder - oslabl troche
Giant spider - nadal taki szybki, most kolo venore ktory mial zapobiegac lurowaniu ich pod miasto nie spelnia swojej funkcji - relacje garcza, nie moje obserwacje !! B)

mam odczucie ze amazonki i valkirie nie atakuja juz odrazu, nie wiem na co czekaja :confused: pewnie na deda :D- sa slabsze

jesli cos zle napisalem to porawcie ;)

@re down
po update byly silniejsze, teraz oslably:P

edit
dzieki za "plusa" ale dostalem szary kwadracik :/ :(

Dwik
21-08-2004, 09:44
Spore osłąbienie valkirii, teraz ją tłukę z miecza bez strat hp :) To chyba ta walkiria jeszcze przed updatem, myślę że cipowie chcieli wyrównać siły ;)

Jak wyżej, tyle że amazonki. Stan przed updatem, czyt. do rozwalenia mieczem prz p-secie i 20lvl :)

PS. Jak coś jeszcze zauważe wyedytuje posta ;)

@re up
A co ja napisałem?? "walkiria jeszcze przed updatem, "

Michaos
21-08-2004, 09:52
Potwierdzam. Siła Valkiri i Amazonek znaczenie spadła.

Immortal herbatnik
21-08-2004, 10:04
Potwierdzam. Siła Valkiri i Amazonek znaczenie spadła.
tak tylko mi sie wydaje ze za to podniosl sie ich def

wirakocza
21-08-2004, 10:16
Tutaj piszcie swoje obserwacje (dopiero jutro po savie)

Orc spearmen został osłabiony - prawdopodobnie wrócił do stanu poprzedniego.
(testowane na reprezentatywnej grupie 15 orkow-s )

Dwik
21-08-2004, 10:34
Update wzmocnił potwory dystansowo, z dystansu biły aż za mocno. Teraz przywrócon stan jaki był przed updatem, gdyż valkirie dał osię zabuć (ja jako druid) z hmm lubi knight z dobrymi skillami. Więcej było dedów na rooku bo lurwoano spearmenów na mostek. To było dobre posunięcie CIPów ;)

zzizzy
21-08-2004, 11:13
Jest to moj pierwszy post, ale od jakiegos czasu juz czytam to forum. Ok sry za offtopic - odpowiem na temat. Weze maja wieksza obrone, zadaje im po 7 dmga, a przed updatem po 1 strzalem szly, albo mi sie wydaje, albo wilki sa szybsze. Ach te CIP-y kopia ta gre :P bylo dobrze przed updatem 7.3, a tak zwalili ze hej :)

mysiupysu
21-08-2004, 11:22
dzis jak na dragach bylem z kumplami to drag wyjatkowo duzo zabieral :(
mana shield zycie ratowal obawiam sie ze CIPy wzmocnily dragi a jak zaczynaja uciekac to zabieraja jeszcze wiecej

dri-punx
21-08-2004, 11:55
dwarfy(wszyskie) bez zmian , smoki tez tak samo. beholeder slabszy .

Mam pytanie czy gs i zerki sa troche wolniejsze
Dri-punx 37lv palek

Butcheres
21-08-2004, 12:04
:( trool jest durzo mocniejszy i trudo sie na nim skiluje
:( :( :(

Undedzik
21-08-2004, 12:32
a wiec tak ^^

Zerki sie zrobily bardziej potulne
Gs szybki ale nieco wolnijszy (nieco!)
Dragi leja tak samo , ale maja mniejszy def
Guardy wiekszy atk slabszy def
Bk nie skomentuje bo koles deda zlapal ;/ ja zdazylem spier#$@ :P
Mumie silnijsze
Ds poprawili mu atk
wiekszych zmian niewidzialem

Bobcio
21-08-2004, 13:05
A ja powiem to czego nikt nie powiedział... :baby:
Spearmany więcej leją i szybciej wg mnie...

Kiedyś 9 spearmanów rozwaliłem i miałem yellow live bez niczego :D :p :] a teraz 3 spearmany i red live po zabiciu 2 spearmanów... X( X(

MAKABRA !

Dosaf
21-08-2004, 13:09
Wiem że temat jest o potworkach, ale na drodze do Venore pojawił sie nowy most

ktos_tam
21-08-2004, 13:10
Wydaje mi się, że rotwormy zwiększyły siłę ataku. Kiedyś 2 roty zabierały mi 5-10 hp, a teraz 10-20

Corey
21-08-2004, 15:08
Mino Archery wrocily do stanu sprzed update'u. Zabilem dzis ~30 i ich ciosy parowalem tarcza, luz w zbroje wchodzily, a rzadko kiedy zabieraly jakies hp.

Szkodi Sunrise
21-08-2004, 15:11
No to tak :)
GS podobno chdozi o wiele wolniej (poparł to moj kumpel 80 lvl sork). Roty bija w sumie jakies 10% silniej, valkirie i amazonki nieco oslably. To samo z Mino Archerami. Co do beholderow to juz nie sieja az takiej zgrozy jak po updacie, ale i tak sa silniejsze niz przed nim... Tyle narazie slyszalem i zbadalem. Aha - DSy zadaja mniejsze hity niz po updacie...

Klusek07
21-08-2004, 15:37
hunter - porocil do stanu poprzedniego (dzisiaj mnie 2 dopadly na otwartej przestrzeni 8o - ucieklem :D, ale i tak ok 150 hp mi poszlo, wolalem nie ryzykowac)
cyce sa jakby silniejsze, troszke ale jednak, tylko nie wiem czy to przez update czy od dzisiaj :confused:

CZYTAJCIE POPRZEDNIE POSTY!!!!! co chwile sie powtarzacie i nie mowimy o zmianach w update tylko o dzisiejszych zmianach po restarcie!!!!!! :berserk:

Siergiey
21-08-2004, 15:53
Soldki - po update czesciej strzelaly na odleglosc i hity czesciej wchodzily, a teraz dwa na klate to mniejsza strata zycia, niz z jednym po zupdatowanej Tibii.

kubusiek
21-08-2004, 16:11
o ile sie nie myle wienkszosc dystansowych jest slabsza...
zerek (jak juz jedna osoba to powiedziala) baredziej potulny...
cycki bez zmian.. trole lepsze def (zawsze na hita zchodzily teraz mu wallem 48 :/ )

Earl
21-08-2004, 16:21
Wiec tak. Wilki sa duzo szybsze ale to chyba nikomu nie wadzi :P Roty wala straszliwie. Przy moich skilach i z dwarven shieldem na full def kilka razy dostalem ok. 20 dmg. Kasa sie z nich lepiej sypie ale mozliwe ze dzis po porstu szczescie mialem. Co do troli nie wiem bo za jeden hit schodza. Potwierdzam ze Amazonki slabiej wala. Co do innych potworkow to nie wiem ale mam nadzieje ze GS bedzie wolniejszy.

Disco Bear
21-08-2004, 16:55
Po dzisiejszym huncie na necrosach zauważylem duże zmiany :

1)nie biją z hmmow
2)strzelają z czegoś w stylu poison arrow (tak jak cobra) zadajac około 40-90dmg
3)zamiast szkieletów przyzywają ghosty
4)znacznie częściej przyzywają mumie

Ogólnie rzecz biorąc osłabiono je, ale i tak są silniejsze niż przed updatem

jogol
21-08-2004, 17:25
Elfy i Elf scauty wrócił do poprzedniego stanu !!! sam sprawdzałem .Byłem w wiosce elfów :)

dri-punx
21-08-2004, 17:43
Smoki są dość znacznie silnijsze . Kiedyś z gfb nie wchodzily prawie nigdy powyzej 100 a dzisiaj dostalem kilkanasie razy z gfb powyzej 100 i wydaje mi sie ze sa szybsze minimalnie ale moze tylko mi sie wydaje :)

-------------
NIE obraziłbym sie gdyby ktos dal mi + :)

ibless
21-08-2004, 17:48
orc berserker jest mocniejszy troche :D

Ka'ell
21-08-2004, 17:55
Jako początkująca osoba ztwierdzam ze amazonki osłabły w ataku zawsze gdy uciekalem dy mnie dorwały juz mogłem wolac kumpli by przechowali itemki a teraz bez trudu uciekam ze stratą 80 hp

mysiupysu
21-08-2004, 17:59
Valikrie slabiej tłuką a Amazonką coś sie stalo i nie chcą atakowac odrazu czekaja kilka sekund i dopiero klepia. Ja sie z tego ciesze latwo zabic i uciec tez jak sie nie chce z nimi bic a wczesniej jak sie nie chcialem z nimi klepac bo runow nie mialem sorckiem na 13 lvl to do reda zjezdzaly

dri-punx
21-08-2004, 18:41
Prosze żeby ludzie nie pisali tu plotek tylko swoje rzeczywiste ,zauwazone zmiany. Na temat smokow to wydaje mi sie ze maja mnijszy def bo trece sporo mnie boltow

------
Jakby ktoś mogł dac + byłbym wdzieczny.

dri-punx
21-08-2004, 19:25
elfy sa slabe . Wlasnie zabilem 3 scouty i 2 zwykle u 2 razy mnie trfily za okolo 20. a jestem palkiem

-------------
Prosze o + :)

KamilAires
21-08-2004, 19:25
Smoki są raczej takie same, ubiłem dziś dwa i niezauważylem jakis dużych zmian. Według mnie zależy jaki się trafi. Raz może byc owieczka raz bombowiec. Gram :lucznik: lvl 21.

The_FaLLen
21-08-2004, 19:36
Prosze żeby ludzie nie pisali tu plotek tylko swoje rzeczywiste ,zauwazone zmiany.Ludzie piszcie tylko sprawdzone informacje a nie jakieś ploty. Wystarczyło że ktoś wyskoczył z tym że troll wali z LMM.

Trole są tak samo silne nic się nie zmieniło. Amazonki , Valkirie i wszystkie potwory walące na dystans wrucily do stanu przed updatem. Tyle informacji które sprawdziłem.

Nie piszcie tu postów typu : "Kolega mówił że rat wali z SD" , "GS podobno umie latać ".

Dragon wali troche mocniej z Fire Wave ale może ja trafiłem na jakiegoś silniejszego do tej pory najwięcej walną mi za 150 a teraz nawet hit za 180 wskoczył.

Resthin
21-08-2004, 21:03
Dzisiaj bylem na guardach z blokerem co prawda nie ubilismy ich duzo ale od razu zobaczylismy ze guardy bija mocniej i ze bardzo szybko zmieniaja swoj cel ataku. Jesli chodzi o te dystansowe to za bardzo znizyli. ( a tak mi sie fajnie z minoskami archerami na guardach huncilo ehhh ) Ps: Jak oni tak lubia zmiany to niech dadza o 5 wiecej capa przy awansie Sorcowi oczywiscie :P

caoxsude
21-08-2004, 23:04
Myślę że zerki są teraz silniejsze choć próbowałem zabić tylko jednego. Zawsze zabierał mi około 15-100 hp ale tym razem musiałem się uhnąć :P być może to pech ? Do tego po uderzeniu odsuwal sie ode mnie - to chyba nowa taktyka bo wczesniej tego nie zauwazylem :/ Mino guardy też troszkę silniejsze kiedyś mogłem bić na balanced bez dużych strat teraz hity częsciej im wchodziły i były trochę mocniejsze :(

Genesis 007
21-08-2004, 23:10
Smoki są dość znacznie silnijsze . Kiedyś z gfb nie wchodzily prawie nigdy powyzej 100 a dzisiaj dostalem kilkanasie razy z gfb powyzej 100 i wydaje mi sie ze sa szybsze minimalnie ale moze tylko mi sie wydaje :)

-------------
NIE obraziłbym sie gdyby ktos dal mi + :)

Eh wątpie czy smoki są silniejsze:/. Smok przed updatem jak i ponim zabierał mi nawet z gfb około 150hp. A po tych dzisiaejszych zmaianach zauważylem takie rzeczy:
-Zerki jakieś teraz trochę słabsze(W biegu ;P)
-Valkirie i Amazonki też jakieś glupsze się stały(Mniejsze obrażenia zadają)
-Wydaje mi się żę gs'y też jakoś zmiejszyły tempo biegu :)
-Soldki walą jakoś mocniej albo mi się zdaje.Lecz Guardyteraz o wiele więcej ataku mają:/

Par'Salian
21-08-2004, 23:11
Wydaje mi sie jakby Dwarf soldiery mocniejsze były. Są mocniejsze w walce wręcz i na dystans .

Krzywy
21-08-2004, 23:14
Ja dzisiaj bylem na guardach i nie zauwazylem za bardzo roznicy ale za to byl cholernie slaby loot zdobylem na guaradach moze z 10k expa a bylo tylko kilka battle shieldoow i jeden battle hammer a zabilem okolo 30 guardow , podobnie sprawa sie ma z soldierami ale po zabiciu okolo 20 tylko 2 chain armory i okolo 50 boltow. A kiedys jeszcze przed udpate na 10 soldoerow przynjamniej jeden dvarven shield,kusza itp. Nie wiem czy to mialem pecha czy zosatlo cos zmienione. I jeszcze jedno na guardach nie bylem od udpate bo bylem na wakacjach i nie wiem czy te zmiany co tu opisuje nastapily teraz czy wczesniej. Pozdro all

Ashlon
21-08-2004, 23:16
Beholder nie wali z soulfire ~50, tylko ~35, wysysa tez max 25 many, nie tak jak przed minu-upem - 45.Mumia ma wiekszy att (w moim odczuciu, ale mocniej mnie bily), ale troche slabszy def (max hit mialem 195, teraz - 207).Ghoule troszeczke slabsze, scarab mocniej wali i wypada z niego small emerald.

BiO
22-08-2004, 02:10
Czyli jeśli dobrze rozumiem, wszystko wróciło do stanu z przed "Nowego Miasta itp"? Czy też może, część stworów zostało silniejszych, a część z powrotem oslabionych?

Potforki zostały ustawione tak aby hunt był opłacalny ale nie tak łatwy . ZMieniono przesadzenia w stylu spamu potforków z wielu czarów na przykład beholder itp .

Behemut
22-08-2004, 02:14
Orki Wariory maja mocniejszy atk

orc berserker słabiej bije i troche go nogi bola bo biega troche wolniej ;)

DS okropny sie zrobił dzisiaj trafił mnie za 148 :( a wczesniej za 125max)

cyce osłabłyna sile i w obronie

trole (nie wala z zadnych lmm ani hmm czy sd) maja mocniejsza obrone i atk

minosy (zwykle) sa mocniejsze

mino guard słabszy (ale dalej mocny)

mino archer, hunter, orc spearman maja lepszego cela i mocniejszy atk def takie jakie mieli

rotworma tylko jednego spotkalem i zabilem 1 strzalem wiec nie wiem

węże mają lepszą obrone

to narazie wszystko jak cos to bede edytowal tego posta, te wszystkie info sa z dzisiaj i sa wzięte z moich własnych spotkań z potworkami.

Astczarny
22-08-2004, 05:05
Prawie wszyscy powtarzają się... Ja dodam coś nowego... Dragon Lordy można blokować w E-Bombach jak przed tym wieeelkim update'em GSy...

szoz
22-08-2004, 07:17
Byłem dzisiaj na solowanku smoków i zauważyłem że są jeszcze słabsze . Pobiłem nawet rekord : 79 dmg mi na smoka zeszło z 60 dista i kuszą ;)

limenu
22-08-2004, 09:19
fd już rzeczywiście tak nie spamuje....kiedyś jak si go widziała na batle to już były 3 gfb..a teraz mogłem nawet do niego podejsc i ni rau nie zucil :P

Kadmilos
22-08-2004, 10:35
Ok to ja zobserwowalem ze wiedzmom (wich) odbilo kompletnie, wala ze swoich ff b czesto <mi walnela 10 razy pod zad> a z tych hmm wala po 30-40 i trudno je zablokowac :P

Heliwurab
22-08-2004, 12:02
Po nowym update potworki sie nie zmieniły.a dzisiaj przed chwila bylem na trollach zeby potrenowac.zwykle jednego bralem tak po 1-3 hity.a tera przed okolo 4 minuty zabralem mu gdzies 4 hp.czyli trolle sa mocniejsze na pewno.

Deathroll
22-08-2004, 12:08
A więc miało być o zmianach...Hmm ktoś pisał ze Dwarf S. są silniejsze - To bzdura kiedys mialem problemy z 2 na raz a teraz nawalam sie z 3 :berserk: !
Hmm WW jest silniejszy w def ,amazonka tak samo (ale i tak to słabiaki 8o ).
Lol Dwarf guardy napedzily mi niezlego stracha kiedy walnely mnie hitem za 48 (mam za swoje)...3majcie siem! :tongue:

-------------
Deathroll De'Grave - Knight B)
lvl 14
mlvl 2
skille 40/37 :confused:
Eq:
2 handed sword
plate set ;)
solider helmet
bronze amulet

Night hunter of Julera
22-08-2004, 13:10
1. Poszedlem z kolega na hunta sprawdzic co z zerkami. Jak sie pozniej okazalo ja , jako palek na 36 lvlu nie mam szans z nimi na dluzszy dystans. Moj kolega (knight na 40 lvlu) z time ringiem takze wymiekl gdy zerk wrzucil haste :(.
Expic sie da ale wole nie wiedziec gdy wyleca mi 3 takie naraz (pojedynczo zanim dobiegnie do ciebie to sie zabije).
2.Dragi chyba na prawde mają słabszy defens :).

Khazar
22-08-2004, 13:19
a mi sie wydaje ze rotwormy nei sa mocniejsze. zabilem juz dzisiaj ok 175 i 2 razy dostalem hita po 7 i 2 wiec normalka B) mi sie wydaje ze Ci ktorzy pisali o mocniejszych rotach poprostu mieli slabszy dzien :p

Ozon18
22-08-2004, 13:43
Muszę zdementować pogłoski o zmienionej sile dwarf guardów. W dniu wczorajszym zabiłem ich około 200 i nie stwierdziłem żadnej zmiany co do stanu wcześniejszego xD

Averus
22-08-2004, 20:21
1. Roty sa silniejsze na 100% ( moim pallem 15lvl z lukiem zwykle zabieraly po 5-12 teraz od 12 do nawet 21 (!) )
2.Valkirie i Amazonki zdaje mi sie że nawet słabsze niż pred uptademi jak jtoś zauważył cholernie głupie.
3.Musze zdementowac pogłoski o Witchach w moim odczuciu jakie byly takie sa.
4. Co do trolli to chyba jakis zart jak zawsze schodza po 1 hicie poza tym po co Cipowie mieli by zmieniać trolle?
5.Niezauważyłem zwiekszenia szybkości wilków, może dlatego że zanim sie przebiegna to jush leza :D.
6.Natomiast lwy chyba troche osłabły, ale rzadko sie z nimi bawie wiec niewiem.

__________________________________________________ _______________

Moja reputacja mnie zaskakuje każdego dnia mam jej mniej, choć nic nie pisze, ciekaweee.

Ludziska coś jest z zegarkiem na tibii.pl edytowałem posta przed chwilą(20:23), a pisze 18:cośtam. O co chodzi?

Khazar
22-08-2004, 20:30
oki chcialem sie podzielic dalszymi obserwacjami.

w diu dzisiejszym do chwili obecnej zabilem 950 rotwormow (tj 38k expa) i co zaobserwowalem:

- max hit rootka na mnie : 20:05 You lose 13 hitpoints due to an attack by a rotworm. - zdazyl mi sie kilka razy ale malo (i to tylko wtedy kiedy bylem otoczony przez 8 rotwormow)

- dostalem moze z 5 razy jakiegos hita przy mniej niz 3 rotwormach atakujacych mnei w tym samym czasie

- napewno rootki nei maja wiecej defa bo dalej kladlem wiekszosc 1 strzalem

- ludzie ktorzy pisali ze rotwormy sa silniejsze poprostu albo mieli gorszy dzien, albo rozsiewali plotki stworzone przez innych graczyu albo sami je tworzyli

BTW jestem knightem lvl 30 skile 65/66

eq: scarf crudaser helm

k-axe k-arm g-shield

k-legs

leather boots

B)

prosze mnei nie krytykowac albo nawet (w przyplywie dobroci) nagrodzic plusikiem :]

Averus
22-08-2004, 20:35
Albo ty mash 30lvl i tak dobre skille że nie zwracash na to uwagi...

Khazar
22-08-2004, 20:37
wierz mi ze przed updatem skile mialem takie same (co prawda lvl nizszy ale dmg od niego nei zalezy) i nadal utrzymuje ze u rotwormow nic sie nei zmienilo ani na lepsze ani na gorsze.

Averus
22-08-2004, 20:45
Chodziło mi raczej o to, że nie zwracash uwagi na takie pierdoły i drobiazgi :)

____________ _________________

Może ktoś zarzuci, że nabijam sobie posty, ale ja po prostu nienawidze robić edit.

Khazar
22-08-2004, 20:51
heh akurat specjalnie zwracalem dzisiaj na to uwage bo jak sobie expilem na rotkach na daramie to czytalem ten topic i patrzylem na moje hity, na to ile one mi robia. :] a mowie Ci ze po zabiciu tylu rotwormow na raz naprawde ma sie sprawdzone "dane statystyczne".

Vegefa Ziom
22-08-2004, 21:05
7.Weze sa teraz zabójczo trudne ich trucizna zabiera 20hp co 4 s. przez minutę, a wala mojemu pallkowi 123hp(!). Pozatym przywałują mino magi a te skolei przywołują nowego potworka (!!!) Czaki Nakiego, dosyć silny, ale ma słaby def.

Moja reputacja mnie zaskakuje każdego dnia mam jej mniej, choć nic nie pisze, ciekaweee.

Ludziska coś jest z zegarkiem na tibii.pl edytowałem posta przed chwilą(20:23), a pisze 18:cośtam. O co chodzi?

Prosimy tego pana z niezbyt ekhem. . pokaźną reputacją o nie pogarszanie sprawy reputacji(chyba że się upił to usprawieliwiam jak ja się upiłem to roty mnie po 1000 waliły(lol)) Węże są jakie były zapewniam. Wszystkie potwory jakie biłem dzisiaj (snaki, roty, trolle i kilka innych okazów) były identico jak przed wogóle jedyną zmianą jaką zauważyłem to to że w venore jest mostek :D :baby:

Felix
22-08-2004, 21:20
Jak dlamnie Slime są słabsze

wizio
22-08-2004, 23:22
Odwiedzilem dzisiaj GS-y na POH-u i zauwazylem ze sa troche ospale :D Moze nie wrocily do swojej wczesniejszej predkosci, ale troche zwolnily tempo.

Deathroll
23-08-2004, 01:07
Jak dlamnie Slime są słabsze

Hmm przydaloby sie wiedziec jakie masz skille i eq. no i lvl. Bilem dzis na Pacerze Slimy i byly takie same bez zadnych oznak lupiezu :D . Tibiomaniacy bijcie slimy ile wlezie bo sa bez zmian (stare ale jare :tongue: ). O i nie wlazcie w posion fieldy bo to upierdliwe cholerstwo :P ;) :D

Pawelesku
23-08-2004, 06:47
a cosik mi sie wydaje jak by byly roty troche slabsze i ze na skilach 16/18 sorcem z dragon hammera braac po 38 ?!?!?!?!

Mig
23-08-2004, 07:31
Czy mnie sie wydaje czy ryby maja wiekszego defa ? i sie zlowic nie daja tak latwo :| przy fishing lvlu 64 ryby sie lowia zalosnie :( przy 62 zlowilem bp w ciagu 2 dni.

Ryba tez potwor wiec off-topic to nie jest :F

Langus
23-08-2004, 07:36
Witam

Szkielety... Mnóstwo szkieletów... W miejscu gdzie dawniej były orki. W tych orczych jaskiniach. Właziło sie w dziurę poniżej tej jaskini (Thais) która zawsze zastawiona jest 2 paczkami (: Zawsze tam były zwykłe orki ale dzisiaj wlazłem i 5 sekund i dead (: Tak że uważajcie!

Pozdrowionka

Vhailor
23-08-2004, 08:41
Orki są owiele lepsze (wszystki) pzred update muj brat z 9 lvl i p-set :miecz:
chodzil na orki kolo ab i je lal bez problemu a teraz NIC SIE NIEDA ide a tu orc warrior mnie o malo nie zlal!

Elfy są chyba troche gorsze wrecz ale czesciej strzelaja :(

Amazonki lepiej chyba kosza bo jak na nie hunowalem to mnie po 13 kosza jak mam Noble amr p-legs devils helm butki leathere:) szalik bh shielda i d-hammera!

Roty są jakie byly 0 zmian bo na nich huntowalem jakis 1 lvl :p

Vhailor
23-08-2004, 08:51
Przepraszam ze zapomnialem dodac GHOULE SĄ NA 100% SLABSZE!!!

09:12 You lose 12 hitpoints due to an attack by a ghoul no czt to normalne dmg z drain life!?

Pico4
23-08-2004, 09:25
To powiedzccie czy GSy i zerki mają haste , bo miałem zamiar iść na hunta , ale palkiem 30lvl nie uciekne przed GSem ;/

FalKon
23-08-2004, 09:44
według mnie wszystkie potworki sa takie same jak byly przed updatem :)

:miecz: Czarny Rycerz Smierci 11lvl :baby: skille50/49(i cagle rosna :) ) :miecz:

Wopahos11
23-08-2004, 10:04

:miecz: Czarny Rycerz Smierci 11lvl :baby: skille50/49(i cagle rosna :) ) :miecz:

Big LOL napewno nie wszytkie naprzyklad gs zerk maja haste wiec nie wszytkie.

Ale mam pytanie moze mi sie zdawalo albo slime sie uleczyl bo taka niebieska chmurka i sie uleczyl tak ja u ghoula. Ale moze mi sie zdawało nie wiem.

plz + ;D

Bati
23-08-2004, 10:31
Może przypadkiem UH na nim użyłeś ;)

adas1991
23-08-2004, 11:09
Zauwazylem ze Hunter juz atakuje tak jak przed update. Zanim byl update zabijalem go bez strat hp po update jak sie chcialo isc na huntera to sie nie dalo bo ledwo mu sie pokazalem i jechal mnie do yellow hp. Po restarcie juz zalatwiaem je bez problemow a jestem palkiem :);)

zzizzy
23-08-2004, 11:38
dla mnie mino zwykly jest na 100% slabszy. przed update zabieral mi jednym hitem po 10 hpkow minimum i walczylem z nim okolo 5 minut (po 5-10 hp mu bralem) a teraz hity moje ida mu po 17-20 a wszystkie jego hity ida tarcze i w zbroje wiec gitarka :) za chwilke bedzie 10 lv :)

PS. na ktorym lvlu bic cycki ze skillami 27/26?

Lord Arthevariel
23-08-2004, 11:55
Sila z jaka uderza Hunter znacznie oslabla podobnie jak u Minotaura Archera I Minotaura Guarda. :) Orc Warrior chyba jest troche silniejszy.Z reguly zabierał mi zycia bardzo rzadko, teraz znacznie cześciej. :berserk: troche silniejszy.

Loleknwn
23-08-2004, 12:02
no wiec tak witam wszytskich i jak na moje oko to dostrzeglem takie zmiany :
1.ghule sa slabsze (dawniej ze skull staffa na 2 razy padaly a tera hity po 100 baaaaaaardzo czesto wchodzom)
2.jak kazdy napisal amazonki i valkyrie podupadly na inteligencji :D
3.orci trosze sie wzmocnily a minosy zachowaly dalsze mozliwosci :D
4. hmmm witche troszke czesciej wala ale dalej latwe do bicia
5.gsy zerki wolniejsze
6.nowy most w wenore :D
7.roty silniejsze soldki tez
8.hunter slabszy(taki jak przed update to samo archer) i beholderek
---------------------------------------------------------------------------
Loleknwn <Hiberna> lev 26
skille 66/65 i rosną
4 mlvl
best hit : 142 on valkyrie (przed update)

eldian
23-08-2004, 13:24
osobiste zadnie mino guard walą mocniej przedtem strata 30hp teraz 100

Wilq
23-08-2004, 14:19
Big LOL napewno nie wszytkie naprzyklad gs zerk maja haste wiec nie wszytkie.

Ale mam pytanie moze mi sie zdawalo albo slime sie uleczyl bo taka niebieska chmurka i sie uleczyl tak ja u ghoula. Ale moze mi sie zdawało nie wiem.

plz + ;D

A wiesz, ze masz racje, ja jak w Carlin bylem na slimie to bylo tak samo, a na 100% UH nie uzylem, bo nie mialem przy sobie akurat. Wiec mozliwe jest, ze slim sie leczy.

Pozdrówki

Vhailor
23-08-2004, 14:48

eee nierozumiem czy on niezauwarzyl zmain u np BH? to najlatwiej zobaczyc X(

Arthevariel
23-08-2004, 15:11
Hunter i Archer jak przed update
drag chyba troche silniejszy
orc sperman chyba czesciej i slabiej atakuje

tyle narazie zauwazyle....

ssjgt
23-08-2004, 16:26
:D:D:D:D:D
Zerk wolniejszy HAHAHAHAHA
Czy wyscie powariowali?!
Zerk teraz żuca na siebie haste <sprawdzone!> i zapierd****a jak 50 lvl...

i podobno gs biega jak 70 lvl jak zuci na siebie haste..... (ma zato lepszy loot ;))

Markiz
23-08-2004, 20:55
wedlug mnie dzis bylem na huncie ( trwał 1 godzinkę) dobylem ak nigdy dotąd 2 dark helmety , club ring , 2halebardy , co do innych wypowiedzi cyclopy są takie same , lecz chyba dają częsciej rare itemy

Ralph Druid
23-08-2004, 21:40
wedlug mnie dzis bylem na huncie ( trwał 1 godzinkę) dobylem ak nigdy dotąd 2 dark helmety , club ring , 2halebardy , co do innych wypowiedzi cyclopy są takie same , lecz chyba dają częsciej rare itemy

Racja, jak ostatnie dwa dni expilem sobie na wzgorzu cycow to wypadlo mi lacznie 4 halabardy a kiedys dobrze jak jedna wypadla ;] ...

Tilia
23-08-2004, 22:15
Zrobilam dzis jakies 10 K na rotach, i zapewniem, ze sa takie jak dawniej ;)

Pico4
23-08-2004, 23:34
Po dzisiejszym wniosku doszlem do wniosku że:
1) Drag dosyć szybko się leczy i dziwnie zmienia cel(ale dziś np znalazłem Dragon Hammera)
2)Huntery są o wiele słabsze
3)mino magi silniej rzucają z exp
4)Archery zadają małe straty
5)Geomancer niesamowicie szybko się leczy , o wiele szybciej niż przed updatem

Fornal
24-08-2004, 00:05
kolega był zemnom na BH knight (51/52 skile 20lvl) i Bh dosc poważnie muw nawali do czrmownej lini i ponadto kolega coś mi muwil że za mane mu walił

Pentomon
24-08-2004, 00:33
Bh są jakies takie latwiejsze :tongue: . Poszedlem se looknac na i 1 taki bhus zabral mi tylko 25 hp i jakos tak spoko ciosy wchodzily. Ze skillami 58/56 strezelilem go za 133 :baby: . A po za tym bh pluje czyms takim zielonym co jakby nic nie robi .... Kolejnego bh na full def powalilem i nie stworzyl zadnego szkieleta... Masowe hunty na bh powracja :p

damianlorek
24-08-2004, 09:21
Z owiec nic nie wypada :(

pihorinio
24-08-2004, 10:26
Hunter ma słabszy atak (i tak jest mocny)

Dekhrid
24-08-2004, 10:38
gs jest szybszy behgolder silniejszy i szkielety wysysaja wiecej zycia
w ghostlandzie na lewo od carlin nic sie nie zmienilo dwarf soldiery wydaja sie byc silniejsze to chyba wszystko

wejdzcie tutaj http://www.gangstawar.com/?ref=248368 super zabawa

Bialy Bania
24-08-2004, 10:59
Większość potworów się polepszyło np.
Orc berserker-jest szybszy o wiele i szlabsze buly zadaje.
Giant spider-jest tylko szybsz okolo o 60lvl szybciej biega.
Varkilie i Amazonki -wiencej walom. B)

Necron
24-08-2004, 11:39
przed chwila cyc mnie bil jakis cienki sie zrobil chyba i wolniejszy
normalnie wali mi za 20-30 bez tarczy
a teraz
11:36 You lose 7 hitpoints due to an attack by a cyclops.
11:36 You lose 4 hitpoints due to an attack by a cyclops.
11:36 You lose 8 hitpoints due to an attack by a cyclops.

Harnasiek
24-08-2004, 15:17
Ancient scaraby rzucaja spowalnianie. Wiem o tym od qmpla co ma pacc i blokowal go.

Majen
24-08-2004, 16:13
Hunter ma słabszy atak (i tak jest mocny)

Bzdury!!!
Może jak dorwałeś go na zamku to był słaby bo był blisko ciebie, pujdź sobie do obozu Hunterów, jeżeli szybko do niego niepodejdziesz to bedzie cie hitowal od 70 hp w dół.

Anonim przysłał mi dzisiaj fotke gdzie na 23 lv. Arcanistra zabił:
http://img.photobucket.com/albums/v423/Majen/Anonim/Inne%20Sytuacje/arcanister.jpg
Widać tu że Elf Arcanister ma słabszy atak.
Cyclopom osłabiła się też obrona:
http://img.photobucket.com/albums/v423/Majen/Anonim/Best%20Hity/cyclopy.jpg
Z cyclopów znacznie częsciej wypadaja też itemki, halbard wypada podobnie jak wypadał.
Anonim prośi tych co widzieli akcję z Arcanistrem by niemówili jak sie jego postać nazywa.

Szkodi Sunrise
24-08-2004, 17:06
Zrobilam dzis jakies 10 K na rotach, i zapewniem, ze sa takie jak dawniej ;)

z tym sie nie zgodze. Noc po updacie expilem kilka godzin na rotach i zabilem ponad 1000 rotow (ponad 40k expa) i niestety bija wiekszymi hitami. daniwj hit na mnie 10 to bylo cos a teraz nawet mnie potrafi uderzyc za 15. Aha - spawny DSow na fibuli sa szybsze niz dawniej =)

Thomas
24-08-2004, 17:35
Wydaje mi sie ze orc'i-s sa troszke slabsze... a raczej rzadziej strzelaja i sa chyba wolniejsze...

Miporat
24-08-2004, 20:24
Ja tesz zauważyłem, że amazonki i valkirie są słabsze. Potwierdzam więc opinie innych graczy.

GermaN
24-08-2004, 20:39
Amazonki i Valirie-czekają na atak z odleglosci :(
Trole-nieco slabsze
Orc spearman'y-zadaja mniejsze obrazenia
Hunter- zadaje mniejsze obrazenia(dawniej po update ok 70hp teraz 30hp) :(
Witch-mniej z fire fieldów
Beholder-nieco slabszy niz po upadate ;)

BERVO-26lvl knight (ciagle rosnie)
oba chary sa na swiecie TITANIa
DREET-13lvl druid mlvl 22

B)

Partex
24-08-2004, 22:33
Tak, tak... Zauwżyłem pewne zmiany u potworów. Np. roty zadają mi wieksze hity :p , dwarfy zadają mi równie wysokie hity (1,2) ;) , wild warriory lepszy pancerz, valki lepszy atak :( . Ale za to częściej fajny sprzecik leci :D . W ogóle upgrade jest cool.

Partex->23lvl<- (Julera) _Carlin_

Rezo
25-08-2004, 00:18
O ile ktoś się trudni ich huntowaniem (jak ja) to moge powiedzieć że walą (oprucz hmmów) soulfire (3-65dmg), oprucz tego chyba z lekka opadła im obrona ale za to częściej sie uzdrawiają -.-

Klusek07
25-08-2004, 09:12
re up
cos mu sie pomieszalo bo z tego co wiem to mino magi przywoluja weze a nie na odwrot :P

dzisiaj dopadlem smoka, bralem go na tarcze (nie uzywal czarow - tylko zeby) i jeden hit, ale i tak zwialem bo szans na 26 lvl knight nie mialem z deka :/
08:57 You lose 105 hitpoints due to an attack by a dragon.

gorgi
25-08-2004, 14:36
Ok to teraz ja :
Soldier dwarf - podchodzilem przed updatem do niego nic mi nie robił , teraz 10 hp jeden zabiera , oznacza to że jest źle .
zerker - wolniejszy i wydaje mi się że słabszy bo rozwalam jakoś go szybciej :P.
lider - nie no z nim cipy tak zrobiły że nawet ja go na 24 lvlu zabijam normalnie , teraz jest cienki realnie .
drag - szybciej wali f-wave ( przynajmniej u mnie było to na 2 smokach na pierwszym stracilem 174 many , na drugim 190 many {shit})
mumia - częsciej paraliżuje .
ghul - szybciej sie leczy ale jest słabszy .
ds - mocniejszy atak ale dziś wypadł mi z niego g shield !!!!! yeah
Jeśli sie wam podobało dajcie mi takie coś takie o + thx all dziekuje polecam sie na przyszłośc (ciemna przyszłość )

jastin
25-08-2004, 15:16
dwarf soldier - zdaje mi sie ze jest troszke mocniejszy ale nie duzo
belholder - nie wiem dlaczego ale dlamnie to jest pionek nieraz potrawi zabrac duzo ale nie dobszesady :) (wali kulami ognia , zabiera mane :>)

Mortis Carion
25-08-2004, 15:32
Niewiem czy ktos o tym pisal ale mam wrazenie ze DS'y oslably. przed update musialem uzywac masowo exury vity gdy je bralem ze spearow a teraz tylko jedna poszla !!!! 8o zeby nie bylo ze oparlem moja teze na jednym ds'ie bo zabilem ich chyba z 10 i kazdy zachowywal sie tak samo !!!! ponadto kolega mi mowil ze gdy bil ds'a ten potworek zaatakowal go magia cos jak explosion...to jest niepewna informacja

Draco
25-08-2004, 16:44
Zauważyłem, że dwarfy dostają trochę mocniej, więc chyba trochę im tej obrony obniżyli

Buwoduxo
25-08-2004, 20:37
nielubie jak ktoś mnie kradnie ukradziono mi dark helmet spodnie na urodziny dostałem od brata a mi ukradli:(kto mi pomoze prosze :confused:

Arklite
25-08-2004, 23:07
Czyzby ork warlord znikal. Widzialem a filmiku sciagnietym z www.tibia.xx.pl. Na www.tibia.pl w potworach specjalnosc warlorda pisze "??". Mozliwe ze po upda zaczal znikac. Nie wiem high lvle musza to sprawdzic.

:lucznik: Arklite - lvl 13, skills 42/27, mlvl 6

Best hit: 54 on http://www.tibia.pl\images\monsters\slime.gif

Najlepszy ubity solo:http://www.tibia.pl\images\monsters\cyclops.gif albo http://www.tibia.pl\images\monsters\slime.gif (nie wiem co silniejsze ;) )

Najlepszy ubity z kolega: http://www.tibia.pl\images\monsters\dwarfsoldier.gif B)

Zginalem 3 razy: http://www.tibia.pl\images\monsters\wolf.gif (na rooku), http://www.tibia.pl\images\monsters\hunter.gif, http://www.tibia.pl\images\monsters\scorpion.gif (bylo ich z 5 :()

Kaio
25-08-2004, 23:46
Wg mnie wiele przyszybszyl respaw potworkow!

Soliderki i ghule oslably, amazonki wirche i behy wzrosly w sile.

No i Gs-ik czasami strzela atakiem Cobry :P

Wezu666
26-08-2004, 02:26
@Arklite:Orc warlord zawsze znikał...
Re Up: Cyclop jest wiele silniejszy od slima(mimo że daje mniej exp)

Stefan ambona
26-08-2004, 12:16
Słyszałem że becholdery po update wysysają manę, to prawda??

miszko77
26-08-2004, 12:19
beholder ma nowy czar wyzera energie wiec nie radze isc na niego dla sorca albo druida chyba ze wczescniej zurzyje cala mane

Deathroll
26-08-2004, 14:11
:) Co do respawnu potworków (Jest szybszy ;) ) siem zgodze. Zaczeło się prawdziwe szaleństwo na dwarf solach mój dzisiejszy loot z nich to: 3 dwarf shieldy, 2 battle axe, 2 axe ringi i pare innych fajnych itemów 8o . Polecam tym którzy potrzebuja loota na sprzedaz chodzic na dwarfy bo mozna sie troche dorobic ,a wszystko to dzieki modyfikacjom cipów :D
--------------------------------------------------------------------------

Jeśli komuś przydała się moja rada niech da "+" do mojej reputacji. Każdy plus to dodatkowa zachęta do twórczej pracy więc nie oszczędzajmy plusików nikomu kto pracuje rzetelnie! :)

Dark Vilej
26-08-2004, 17:22
Otóz, chodzilem expic zawsze na cycach i dostawalem hity 30 max. Dzisiaj sobie ide na cyce, szczesliwy bo zaraz lvl, tak ide ide, spotkalem cyca od ktorego dostalem hita okolo 57 hp- eq mialem takie same jak zawsze, cyce sa chyba znacznie silniejsze...

kowi16
26-08-2004, 17:43
ee tam... byłem dzisiaj na cycach i walą słabiej niż dawniej :]
ale dalej nie wiem co z tym gs-em :) jaki lvl i skille dla palla zeby zabić tą bestie :]

wyseq
27-08-2004, 10:16
Slimy nie znikaja po zabiciu glownego i chyba za pozostale nie dostaje sie expa. Albo mi sie tak wydaje poprawcie mnie jak co :D

Pentomon
27-08-2004, 23:26
Ummm... Nie mam pojęcia czy przed czy po apdejcie :p ael orc rider zaczął uzywac haste... :berserk:

Talnubis
29-08-2004, 08:45
Zmiana orc ridera nastapila z update, a nie teraz. W ogole w kolko piszecie te same sprawy :-). Mozna by je zmiescic doslownie w jednym poscie... Najlepiej by bylo, gdyby ktos, kto chce napisac cos nowego, przeczytal najpierw te 12 stron...

Shog
29-08-2004, 12:51
Kilku ludzi napisalo ze GS jest wolniejszy... WTF ??!?!?!?!

GS - rzuca utani hur , ZERK - tak samo.
BK - (tak tylko slyszalem i w to raczej nie wierze) rzuca exori.
NECRO - dodatkowo przywoluje ghosty i bije mocniej.
BEHOLDER - silniejszy + wysysa mane
DRAGON - silniejszy
MUMIE - silniejsze

Na pewno jest tego wiecej ale nie kce mi sie pisac ;/

Zeby zabic GSa wypadalo by miec teras 65lv + bohy, 70+ lv bez bohow ;/
Ale za to loot z GSa jest zmieniony : wypada z niego Giang Sword i (raczej plotka) RH.

Talnubis
29-08-2004, 16:16
Pozwoliłem sobie pozbierać, co znalazłem w tym temacie, a co wiem, że jest w miarę przynajmniej pewne i nie opiera się na 100 zabitych stworkach, tak żeby osoby zaglądające na ten temat i nie widzące wypowiedzi z poprzednich stron nie powielały, czego tu nie ma:
- Gigant spider został zwolniony, ale nadal jest szybszy niż przed aktualizacją
- Ork Berserker - ludzie mówią, że nadal biega szybciej - jak po aktualizacji, ale jakoś nie doświadczyłem jego prędkości. Sądzę, że został albo zwolniony podobnie jak GS, albo do stanu sprzed update.
- Beholder nadal atakuje czymś w stylu lmm i rzuca mana drain, ale jego zaklęcia nie zadają już tak masakratycznie dużo jak po aktualizacji. Przy odrobinie szczęścia np knightem na 20 levelu można już na pojedynczych expić bez problemu, nie zużywając prawie uh.
- Smoki... ploty mówią niestworzone rzeczy o nich. Najpotężniejszy ich atak jednak nadal zadaje tyle samo. Tak przynajmniej mówił jeden człowiek zajmującym się masową ich eksterminacją. Ja dziś blokowałem jednemu czarodziejowi z 10 i też nie zauważyłem różnic, więc raczej chłopak ma rację :).
- Nekromanta - atakuje silniej, nie używa już hmm, a za to czegoś podobnego do poison arrow i przyzywa wrednie duchy zamiast szkieletów. Mówią również, że częściej przyzywa mumie. W przypadku tego stworka info całkowicie z obcych źródeł, ale raczej potwierdzone.
- Slime - wbrew plotkom nadal znikają po zabiciu matki - ktoś musiał trafić na spawn dwóch i się pogubić...
- Cyklop - chłopak jest tak samo potulny, jak i był kiedyś. Zresztą z tych niby-zmian cyklopów to już się chyba wszyscy śmieją. Dzisiaj ktoś zarzucił mi z uśmiechem, że cyklopy sd używają :p
- Amazonki, Minotaur Archerzy, Dwarf Soldierzy, Hunterzy, Valkirie, Elf Scouty i pozostałe stworki typowo atakujące z dystansu wróciły z atakiem i obroną do stanu sprzed aktualizacji. Przede wszystkim zaś znów walą z odpowiednim tempem :) i np. dwarf soldierzy na powrót atakują rzadziej z dystansu w zwarciu. Można powiedzieć, że cip soft doszedł do wniosku, że zmiana stworków dystansowych była błędna i teraz ją naprawił.
- Wilki wcale nie biegają szybciej... Boże! Komu byłaby potrzebna taka zmiana :).
- Rotworm - wszystko w takim stanie, w jakim było kiedyś
- Ghoule straciły do reszty obronę :). Pewna sprawa. To chyba miało wskazać na to, że chodzącemu trupowi raczej chodzi o wkopaniu komuś i pożarciu jak największych ilości mięska, a nie o obronie swoich gnijących kawałków.

Nie sądzę, żeby były jakiekolwiek inne zmiany, chyba że na stworkach tylko dla PACC'ów... Mam nadzieję, że post się przyda i ograniczy masowe powtarzanie się informacji :) i jeśli już, to nie przyniesie mi ujemnych punkcików w reputacji . Pozdrawiam!