Pokaż pełną wersje : @Avatar na forum
Elo... Nie wiem czemu ale nie mogę załadować zadnego avatara... Ciagle wyswietla mi 'Wiadomość forum. Upload of file failed.' . Czy moze ktos mi pomoc? Probowalem juz zaladowac z 10 avatarow, caly czas to samo ... Gdy chce zaladowac ten avatar z imageshack pokazuje mi:
Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Read error! in /includes/class_image.php on line 1946
Wiadomość forum. Invalid File
Edit:
Moze zly dzial, ale nie wiedzialem gdzie to dac...
Maksymalna wielkość avatara wynosi 100 na 100 pikseli, a rozmiar 19.5 KB.
Upewnij sie czy twoj Avatar ne przekracza tych ograniczen.
Kiedys chyba byla wiadomosc, ze avatarow nie mozna juz wgrywac na serwer forum.
Miałem to samo... Zobacz czy tówj avatar jest zapisany w formacie 8jpeg (albo jakoś tak :D)
Najprostszym sposobem bedzie wrzucenie tego avatara na serwer ftp (np. photobucket.com) a nastepnie w "zmien avatar" wrzucenie tylko adresu url.
Najprostszym sposobem bedzie wrzucenie tego avatara na serwer ftp (np. photobucket.com) a nastepnie w "zmien avatar" wrzucenie tylko adresu url.
Wiadomość forum.
Invalid URL
Miałem to samo... Zobacz czy tówj avatar jest zapisany w formacie 8jpeg (albo jakoś tak :D)
Tak, to jest JPEG
Upewnij sie czy twoj Avatar ne przekracza tych ograniczen.
Nie przekracza
Yoh Asakura
23-09-2006, 02:03
Z tymi avatarami naprawdę coś się wali, bo ni z url ni z kompa nie można wrzucić. Jak z url to pokazuje "Invalid File", jak z kompa "Failed to upload image". Ja już nie wiem co mam robić. Mój avatar ma mniej niż 100x100 a waży mniej niż 10kb.
ja mam do cholery to samo...
Dr.Unknown
23-09-2006, 09:51
Kiedyś był podobny problem, czysto techniczny. Avatary upload'owały się, ale pokazywały się jako wdzięczne "user's avatar".
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=71001&highlight=avatar
Albo na http://imageshack.us
Na moim forum tez byly problemy z tym shitem . Problem w tym ze ne wiem ktory to link sie wybieralo. Sproboj kazdy i zobaczymy ktory wyjdzie ^^
pawlinho17
23-09-2006, 11:28
prosze pomuzcie mi bardzo mi zalezy jak zrobic ten avatar ;(
- Prodigy -
23-09-2006, 11:29
Witam, faktycznie avatary aktualnie są zablokowane. Wynika to z naszej winy, więć nie masz co się martwić, że coś u ciebie nie działa. Gdzieś tam na serwerze były problemy z transwerem i avki zostały wyłączone. Jak tylko to naprawią, będzie można je zmieniać. Pozostaje tylko czekać, a jak długo tego nie wiem. Pozdrawiam.
................................
Edit: Do kasacji (nie zlukałem poprzedniego posta)
Edit: Do kasacji (nie zlukałem poprzedniego posta)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.