Pokaż pełną wersje : Paladyn - HMM czy Burst Arrows?
Michal2006
21-09-2006, 16:50
Witam. Mam paladyna na FACC. Co bardziej opłaca mi się robić - Burst Arrowsy czy HMMy? Z góry dzięki za odpowiedź.
Wg mnie na HMMce jest większy popyt...
Oblicz sobie za ile burstow dostaniesz ~1.5k na Twoim swiecie
Potem sprawdz czy więcej many zabiera zrobienie burstow na 1.5k czy bpka hmm za 1.5k
Takie to trudne? co my? kalkulatory?
bursy malo kto kupuje. hmmy to pewny zysk, kwestia sprzedawac po troche wieksze ilosci niz 1 bp. sam wielokrotnie chcialem kupic hmmy, tylko ze podroz na drugi koniec swiata po 1 bp mija sie z celem jesli do tego musze wydac kase na statek/dywan
Marian Moczymorda
21-09-2006, 18:29
3 bursty = 290 many = 1060 sekund = ~18 minut
1 hmm = 280 many = 1020 sek. = ~18 minut
Pod tym względem praktycznie bez różnicy.
100 burstów = 1k = 10 gp na bursta = 30 gp za ~18 minut.
BP hmmek = 1.5k = 75 gp na hmmkę = 75 gp za ~18 minut - koszty na blanki = 65 gp zysku na hmmce.
Poza tym hmmy są chętniej kupowane, tak więc lepiej je robić.
up@ bullshit
10 burstow mozna opylic za 2k, wiec 20 gp za bursta...
up@ bullshit
lol powiedz mi na jakim servie...
pozatym 20gp za 1 bursta niewychodzi 2k za 10 liczyc chyba nieumiesz
Jordan rookguardion
21-09-2006, 20:29
up@ bullshit
LOL
Po 1) burst nie przekracza 10 gp
Po 2) matematyka się kłania wg. ciebie 2000 : 10 = 20 (moje gratulacje)
Zamkniety w domku
21-09-2006, 21:27
LOL
Po 1) burst nie przekracza 10 gp
Po 2) matematyka się kłania wg. ciebie 2000 : 10 = 20 (moje gratulacje)
Na harmonii bursty mozna 2k za 100 sprzedac (20 each)
IMHO lepiej robic hmmy, gdyz jest na nie wiekszy popyt, poza tym zrobienie burstow za 240 many to 6 souli, hmma za 280 tylko 2
jezeli chodzi o sprzedawanie to tylko HMM
a co do burstow to lubie sobie nimi poexpic na GSach
Na każdym servie moło osób sprzedaje burst arrowsy, dlatego tez jeśli różnica souli nie sprawia Ci problemu to rób burtsy, ponieważ h-lvl może je od ciebie kupic za znacznie większe pieniądze niż HMM-y.
PS. Na mojej dawnej postaci (31lvl drut) sam rozpaczliwie szukałem sprzedawcy od którego mogłem je kupić.
Na każdym servie moło osób sprzedaje burst arrowsy, dlatego tez jeśli różnica souli nie sprawia Ci problemu to rób burtsy, ponieważ h-lvl może je od ciebie kupic za znacznie większe pieniądze niż HMM-y.
PS. Na mojej dawnej postaci (31lvl drut) sam rozpaczliwie szukałem sprzedawcy od którego mogłem je kupić.
@ z nawiązaniem do Upa ;]
Brust są teraz mało opłacalne dawniej gdy nie było wandów kupił by je od Ciebie prawie każdy. Teraz mało kiedy są używane nie wiem czy nie tylko do Anihila zresztą h-lvl zdobywają je same poprze hunceniu na dragach ,a ty nie był byś wstanie zrobić zadowalającej ich ilości, prędzej zarobisz na HMM’ach
Na mojim servie popyty sa te same ale cena rozni sie
1 bp hmm=1,8k
100 burst ok 2 k
ja osobicie wole bursty
Na mojim servie popyty sa te same ale cena rozni sie
1 bp hmm=1,8k
100 burst ok 2 k
ja osobicie wole bursty
Bp burstów bez problemu sprzedaje się za 40k.
Wedlug mnie to zalezy od sposobu gry ;p gdyż :
-Hmm bendziesz robil raczej tylko w miescie , chyba ze masz duzo capa na blanki (wiem 42 oz. to malo ale zamiast tego nieraz mozna cos zabrac)
-Bursty mozes robic w czasie expienia jak masz nadmiar many jak i w miescie.
Wiec Hmm na twoim lvl raczej sie zamienia na arrow's a bursty mozes sobie zostawic :)
Michnik of Celesta
03-10-2006, 16:54
Zdecydowanie HMM - jeden bp chodzi (przynajmniej na celescie) 1,6 - 2k expiąc cały czas w 3h zrobisz caly bp (nie majac promocji)
a na burstach po prostu mniej zarobisz , poza tym malo ludzi je kupuje
Misiek_xD
03-10-2006, 18:08
Bardziej opłacalne są HMM'y ;].
U mnie bursty chodzą 40k/bp... (+ napiwki <lol>)
Jakbyś chciał zrobić 20bp hmm (no bo tyle wychodzi na mojim servie bp hmm=2k, więc 40k:2=20 PROSTE) spalisz mniej manny niż na te bursty. :/
Możesz se porobić bursty licząc na napiwek lub mlvlując, bądź trenując, ale raczej mniej opłacalne...
i głupio ;(
niebyło rodów włanczało się "dopalacz" na pół dnia potem kupowało sie max bp blanków :D i robiło aż sie kurzy 8o
miało się i kija run i mlvl mały exp :) i robiło się palka ;d po zejsciu exthausa z brustków :D
masa to były pienkne czasy X( X( X(
c.h.u.i (j) w cip-y ;d :cup:
:] Ja chce 7,4 ;( ;( ;(
topic nieopłaca hmm lepsze ;(
A moze po prostu lepiej zarabiać hmm... expiac?
Bardzo proste wyliczenie:
1bp hmm (1,5-2k) ~ 3 h 10 minut [dobrze policzyłem?]
w tym czasie na Ghost Landzie, Dwarfach, zamku koło AB, i wielu innych miejscach wyciągniesz więcej w loocie. Jakies wnioski?
rob hmm taniej sie je sprzedaje niz gfb ale wala duze hity jezeli chcesz nimi walczyc oczywiscie
w tym czasie na Ghost Landzie, Dwarfach, zamku koło AB, i wielu innych miejscach wyciągniesz więcej w loocie. Jakies wnioski?
Dobrze ale nie zawsze expowisko jest wolne a wątpie żebyś na expowisku wogóle się nie leczył ... przecież teraz pall używa głównie VITY a nie uhów !
@up
A co ma vita z Uhami do mojego posta? Przeciez ma expic i sie leczyc jak chce, a po za tym nawet na przeludnionym zamku koło AB, amzonkach, 2 głównych kopalniach na poziomie -1 (te kopalnie sa "publiczne", czyli nikt nie zajmuje) wyciagnie sie więcej niz 2 k prrzez 3 godziny.
On chyba pomyslal, ze ma expic i robic hmm w jednym.
Wg. mnie najlepiej robic hmm ponieważ wiecej osób chce je kupic..
Są bardziej opłacalne (zależy na jakim servie:baby: ) A pozatym są bardziej przydatne :)
Sam gram palem..i wiem..ale jeszcze niemam 25 lvla :D ciągle sie staram ^^:p
up@ bullshit
hmm dzieki juz wiem ile jest 2000:10 nie wiedzialem ze to 20 myslalem ze 200 ale spoko juz wiem gratulacje takiej znajomosci matematyki a tak wogule to spadlem z krzesla jak to pżeczytalem 8o
Wg. mnie najlepiej robic hmm ponieważ wiecej osób chce je kupic..
nom, od tego są sorce i druty...
Są bardziej opłacalne (zależy na jakim servie:baby: ) A pozatym są bardziej przydatne :)
to prawda. Możesz pallem kupic sobie, albo w ostateczności zrobic 1 albo 2 bp.
Sam gram palem..i wiem..ale jeszcze niemam 25 lvla :D ciągle sie staram ^^:p
Nom, wiec nie zabieraj głosu...
hmm dzieki juz wiem ile jest 2000:10 nie wiedzialem ze to 20 myslalem ze 200 ale spoko juz wiem gratulacje takiej znajomosci matematyki a tak wogule to spadlem z krzesla jak to pżeczytalem 8o
nom, ja tez spadłem z krzesła jak to przeczytałem... słownik blx?
no nie wiem tu i tu potrzebny mlvl ale hmm jest napewno tanyszy
choc bp hmm = 20 hmm co sie rowana 100 strzalow a bp burtow=2000strzalow
dlatego dorsze ale hmm zawsze trafisz
radze hmm:)
czy to nie piekne jak po 30 dniach twoj nick nie jest przekreslony:)
dlatego dorsze ale hmm zawsze trafisz
a burst arrows nie zawsze trafiasz?
Zawsze ale dla palla to badziew.
Duzo 50+lvlowych sorcow sie burstami bawi, mozna robic ale mało osób kupuje.
A na titani zauważylem nadmiar hmmów ludzie sprzedaja po 10 bp za 1,5k jeden. Normalna cena to 2k.
Apeluje o zamkniecie topicu
Raczej i do expa i na sell lepsze burst arrows.
A najlepiej robic i to i to z przewagą hmmow
Zrobisz 100 arrosow zawsze ktos kupi!! (tylko cena różna jest)
see you in tibia
slawekmag
19-10-2006, 16:21
Po updejcie HMM i tylko HMM;)
Selenative
27-10-2006, 09:41
Zdecydowanie, rób hmmy.
Ghard Lage
08-11-2006, 18:28
ja tam wole robić bolty/strzały expiąc przedłużając sobie exp...
A nie wyobrażam sobie pallka na zamku koło AB (ach te zlurowane zerki!). Lepiej se pujść jsuz na takiego OFa :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.