Pokaż pełną wersje : Jak zdobyć nowy "Recovery Key"?
Dr.Unknown
21-09-2006, 20:21
Nowy "recovery key" może być otrzymany w razie utraty poprzedniego. Należy jednak pamiętać, że usługa ta będzie kosztowała Cię 5 euro.
Aby otrzymać nowy „rec key” należy otworzyć Lost account interface (http://www.tibia.com/service/?subtopic=lostaccount).
http://img178.imageshack.us/img178/742/rec1vl0.png
Wprowadz imię swojej postaci, następnie potwierdź.
Określ tam swój problem i podążaj zgodnie z instrukcjami.
http://img83.imageshack.us/img83/7315/rec2so2.png
Zaznacz, że chcesz uzyskać nowy "recovery key", a następnie potwierdź.
http://img244.imageshack.us/img244/263/rec3ah9.png
Zaznacz "chcę uzyskać nowy "rec key" i jestem gotów zapłacić 5 euro", potwierdź.
http://img71.imageshack.us/img71/4473/rec4dy6.png
Potwierdź, potem musisz wypełnić indywidualny formularz swoimi danymi.
Zostaniesz przekierowany do formularza zapłaty, gdzie wprowadzisz odpowiednie, znane tylko tobie informacje. Formularz ten jest napisany w języku polskim, zatem wypełnienie go jest bardzo proste.
http://img163.imageshack.us/img163/5891/rec7ws6.jpg
Pola, które zostawiłem puste, nie muszą być wypełniane, jednak dodatkowe informacje adresowe muszą być podane, jeżeli zachodzi taka potrzeba, a telefon posłuży do skontaktowania się z tobą, w razie braku odpowiedzi na mail'e.
Oto dostępne formy płatności:
http://img529.imageshack.us/img529/3135/rec8de1.png
Wybierz odpowiadającą Ci opcję.
Opis każdej z czterech form płatności:
- Karta Kredytowa
Akceprowane są karty kredytowe Visa, MasterCard, American Express, Diners Club oraz JBC.
Przy dokonaniu płatności kartą kredytową zamówienie jest przetwarzane od razu. W normalnych przypadkach wysyłkę produktu w formie materialnej zostanie zlecona od razu, natomiast produkty wysyłane drogą elektroniczną są z reguły dostępne natychmiast lub najpóźniej w ciągu 48 godzin od zamówienia.Przelew
Dla uniknięcia dodatkowych opłat za przelewy zagraniczne oferowana jest możliwość dokonania przelewu na rachunki bankowe w Niemczech, Francji i Wielkiej Brytanii, Finlandii oraz Japonii.
Dane banku przesyłane są pocztą elektroniczną po przetworzeniu zamówienia.
Wysyłka produktu nastąpi po wpływie płatności.- Czek
Akceptowane są wszystkie czeki, również czeki gotówkowe i czeki Cashier's Checks. Należy mieć na uwadze, że sprawdzenie pokrycia czeków może potrwać do 10 dni roboczych.
Akceptowane są również polecenia płatności banków z USA wystawione przez bank amerykański. Te polecenia płatności należy przesłać na następujący adres:element 5 Inc.
9625 West 76th Street, Suite 150
Eden Prairie, MN 55344, USA
Dokładne informacje zostaną przesłane pocztą elektroniczną po przetworzeniu zamówienia.
Wysyłka produktu nastąpi po wpływie płatności.- Płatność gotówkowa
Naturalnie można również zapłacić gotówką za pośrednictwem poczty. Adres pocztowy zostanie przesłany pocztą elektroniczną po przetworzeniu zamówienia.
Wysyłka produktu nastąpi po wpływie płatności.Formularz końcowy.7.3 - upewnij się, że wprowadziłeś poprawne dane!
http://img122.imageshack.us/img122/5876/rec9sw8.jpg
Upewnij się co do poprawności danych, oraz przeczytaj Ogólne Warunki Sprzedaży i Dostaw oraz Oświadczenie o ochronie danych osobowych.
Kliknij "Zamówienie", aby całość potwierdzić.
Gdy tylko opłata wpłynie do Cip Soft’u, otrzymasz drogą pocztową list, na adres zgodny z podanym przy rejestracji konta (Account registration). Ten list zawiera tzw. „confirmation key” - to NIE jest nowy "recovery key", ale kod, który pozwoli Ci na zmianę "rec key’a". Pamiętaj, że list z "confirmation key" powinien dojść do Ciebie w ciągu 4 tygodni, ale może nie dojść w ogóle, jeżeli dane podane przy rejestracji konta są niepełne lub fałszywe. Prosimy, abyś nie próbował uzyskiwać kolejnego "rec key'a", jeżeli wiesz, że podany przez Ciebie adres był niepoprawny. Pamiętaj też, że Cip Soft nie ponosi odpowiedzialności za listy, które nie dotrą z powodu podania przez Ciebie złego adresu. Musisz także wiedzieć, że twój "confirmation key" jest ważny przez 60 dni od otrzymania przez Cip Soft twoich pieniędzy i równocześnie wysłania przez nich do Ciebie listu.
Ponownie udaj się do „Lost account interface” i zaznacz "I need a new recovery key." (potrzebny mi nowy “recovery key”), potem „I have already received the letter with the confirmation key for a new recovery key." (otrzymałem już list z kodem wymaganym do uzyskania nowego „rec key’a”).
http://img176.imageshack.us/img176/4641/rec5yc9.png
Oznajmiasz, iż otrzymałeś już list z kodem.
Następnie wprowadź swój „confirmation key”.
http://img159.imageshack.us/img159/5558/rec6lz7.png
Wprowadź kod, który otrzymałeś w liście od Cip Soft'u, potwierdź.
Twym oczom ukaże się “nowy recovery key”. Pokaże się on tylko raz i nie zostanie wysłany na twój adres e-mail, więc upewnij się, że dokładnie go przepisałeś i ukryłeś w bezpiecznym miejscu.
edit by Wald_Kerius
Na prośbę autora tego poradnika chciałbym poinformować wszystkich tych którzy pokupowali chary na allegro i teraz boją się hacka i nie wiedzą jak zmienić rec-key, że wszystko co trzeba zrobić to tylko i wyłącznie przeczytać ten poradnik. Jeżeli ktoś z was nadal tego nie rozumie a będzie spamował na forum,czy na PW o tym
Czesc. Mam problem. Bo ja kupilem postac i chkce pograc swoim charem ale nie umie zmienic reckeya. Czytalem poradnika ale tam nic nie ma napisane. Pomozesz plx!?
Od razu mówię, że polecą bany. W tym poradniku jest opisane wszystko to co należy zrobić aby zmienić klucz. To w jaki sposób każdy z was będzie dokonywał przelewu to jest już wasza indywidualna sprawa. Jeżeli jednak macie jakiś problem i na prawdę nie wiecie co zrobić to zapytajcie o to w tym temacie, a nie spamujecie ludzi po gg,czy zakładacie oddzielne pytania. niektórzy mają na prawdę to w dupie, że kupiłeś chara i boisz się hacka....
Bardzo dobry i ciekawy poradnik :D mysle ze sie kazdemy przyda:) Czytelnie napisane oraz oczywiscie scrensy spoko:D
gratz dla autora :D :cup:
Poozdroo
Johanes19
22-09-2006, 09:06
Hmm, ładnie wielkie gratz dla ciebie.
Dr.Unknown
22-09-2006, 19:52
witaj mam pytanie odnosnie r keya napisales swietny poradnik ale chce sie dowiedziec czy ten list dojdzie na dane podane uzupelnione w formulazu zaplaty czy na adres ktory jest podawane pierwszy raz przy robieniu r key a i jesli zmienie te dane to r key przyjdzie na zmienione? odpisz pilne :pP z gory dzieki! :*
Odpowiedziałem na to PW, odpowiem i publicznie:
Adres, na który CIP Soft wyśle nam list, to adres, który podaliśmy przy rejestracji konta (account registration).
A a co zrobić, jezeli wszystko dobrze wypelnilismy, a list nie dochodzi? Powiedzmy ze zaplacilem master card, czekam juz 4 tygodnie i nic. Pisać do cip softu?
Dr.Unknown
23-09-2006, 17:26
A a co zrobić, jezeli wszystko dobrze wypelnilismy, a list nie dochodzi? Powiedzmy ze zaplacilem master card, czekam juz 4 tygodnie i nic. Pisać do cip softu?
Jeżeli adres podany przy Rejestracji/personalizacji (Account Registration) konta był poprawny, i poza tym wszystko inne również, to masz prawo się do nich zwrócić o kolejny key.
Witam od jakiegos czasu zamierzam zmienci rec keya juz uzupelnilem wszyskto na stronie, ale sie wacham bo mam knighta 51 skile 76/75 i sorka 43 41mlvl nie wiem ktora z nich wybrac . ( pomzocie to poza teamatem) Ale chce sie dowiedziec jaki bank wybrac i ile bedzie mnie kosztowal przelew tych 5 euro ? z Gory bardzo dziekuje.Jezeli podalem w moich danych na postaci w imieniu moja ksywe "canibal" reszta danych jest poprawna to czy to cos zmienia ? Jeszcze 1 ja musze przyneisc do BANKU im 5 euro tak ? a czy na poczcie tez to mgoe zrobic? , wiem ze dla kogos sie wydaja smieszne moje pytania ale ja napwrde nie wiem jak to zrobic :)
Pozdrawiam
Dr.Unknown
08-10-2006, 19:36
Mały update.
PaweLLo141
29-10-2006, 16:06
A co jeśli w r keyu napisałem adres w którym już nie mieszkam bo sie przeprowadziłem??
Spioszek
29-10-2006, 17:26
Mam pytanie, jesli mam pacca msuze placic 5 Euro czy nieda rady zeby mi z pacca spadlo pare dni ;p?
Mam pytanie, jesli mam pacca msuze placic 5 Euro czy nieda rady zeby mi z pacca spadlo pare dni ;p?
Nie da rady... 5 Euro albo nada . :/
Cinek6009
29-10-2006, 18:55
A ja mam takie pytanie Sprzedalem postac z r-keyem i nabywca zmienil go teraz chce odkupic spowrotem ta postac, ale nei wiem czy bede mogl zmienic r-keya bez pacc i bez zadnych 5 euro?Prosze o odp.
A jesli w podanym adresie jest "Ś" albo cos w tym stylu to oni beda wiedzieli ze to oto chodzi???:]
A jesli w podanym adresie jest "Ś" albo cos w tym stylu to oni beda wiedzieli ze to oto chodzi???:]
Raczej nie za bardzo. Radze pisać klasyczne literki np. zamiast Wróczyński napisz Wroczynski. Wiem zmienia to trochę treść , ale oni nie mają polskiego kodowania języku:).
A ja mam takie pytanie Sprzedalem postac z r-keyem i nabywca zmienil go teraz chce odkupic spowrotem ta postac, ale nei wiem czy bede mogl zmienic r-keya bez pacc i bez zadnych 5 euro?Prosze o odp.
Do recovery key jak wiemy potrzebna jest pełna personalizacja konta więc tutaj nie ma wątpliwości, że można bez pacc (na dzień dzisiejszy personalizacja nie wymaga zakupienia tego 1 pacc'a). Jednak będziesz musiał płacić 5 euro, gdyż ów opłatę uiszczasz przy każdej zmianie.
Menda Kubus
03-11-2006, 08:38
Bardzo bym prosil o odpowiedz.
Chce zmienic r-keya, ale przeprowadzilem sie i mam teraz inny adres niz przy rejestracji konta. Powiedzcie mi co mam zrobic, nie da sie jakos zrobic aby wyslali mi go na moj nowy adres ?
Dr.Unknown
04-11-2006, 14:00
Bardzo bym prosił, żeby nie pisać do mnie na GG/PM pytając o Rec Key. Jeżeli czegoś nie ma w tym poradniku, to skąd ja mam to wiedzieć? Większość tych pytań zresztą jest oczywista, i poprostu żenuje mnie, jak muszę na nie odpowiadać.
Widzewszystko
05-11-2006, 16:18
Ja mam pytanie jeśli płace przez poczte polską to mam wpłacać w euro czy równowartość w złótówkach? I czy trzeba jakiegoś innego druku?
Explorer of Hell
07-11-2006, 13:53
Lepiej 5 euro, bo jak wyslesz/przelejesz rownowartosc 5 euro w zlotowkach to watpie zeby ci to przyjeli ( kurs euro zmienia sie prawie codziennie )
:P
The Chaotic Paladin
18-11-2006, 16:30
Jeśli konto jest zarejestrowane przez kogoś innego i odbyło się to przez hack, czy jest możliwość uzyskania nowego recovery keya na stare dane (miałem swoje dane przy 1 i 2 rec key, ktoś jednak zdobył mój recovery key i wykorzystał podczas mojej dłuższej nieobecności)? Potrafi ktoś pomóc?
Calzzone
22-11-2006, 22:59
Hiho, sluchajcie, wszystko fajnie ladnie i cacy, poradniczek best.
Tylko mam jedno podstawowe pytanie, moze i glupie ale pytam bo nie chce stracic cashu zle wysylajac przelew czy cos, mianowicie jak mam kurwa wpisac te posrane informacje do polecenia przelewu w ktorym jest miejsce na adres, nr konta etc.
Napierdzieleili pelno informacji o ktorych tak naprawde nie mam pojecia.
Cytuje :
Poniżej podajemy nasze rachunki bankowe:
Właściciel konta/
Odbiorca: Digital River GmbH
Adres
odbiorcy: Digital River GmbH, Vogelsanger Str. 78, 50823 Köln (Kolonia), Niemcy
Numer konta: 318 450 500
BLZ: 370 100 50
Bank: Deutsche Postbank AG
SWIFT / BIC: PBNKDEFF370
IBAN: DE29 3701 0050 0318 4505 00
Tytułem: Numer zamówienia 9*******
Kwota: EUR 5.00
Bank: Dresdner Bank AG London Branch
IBAN: GB82 DRES 2354 0520 4444 00
Numer konta: 204444 00
Sort Code: 23 54 05
SWIFT / BIC: DRESGB2L
Tytułem: Numer zamówienia 9*******
Wysyłka produktu nastąpi po wpływie płatności na nasze konto.
No i powiedzcie mi jesli mozecie ktore z tych informacji wpisac do tego typu blankietu przelewowego :
http://img113.imageshack.us/img113/1475/przelewql9.jpg (http://imageshack.us)
Jestem neewbie w te klocki, a jeszcze raz podkreslam nie chce zjebac sprawy... A na pewno ktos z was wysyłał juz przelew internetowy na ktores z tych kont, wiec jakby ktos mogl napisac jak to uzupelnic zeby bylo dobrze i czy np infromacja "SWIFT / BIC: DRESGB2L" ma jakies znaczenie i gdzie ma byc wpisana.
Pozdrawiam and czekam na odpowiedz.
To jest chyba okienko do przelewu krajowego, a tu trzeba przelew zagraniczny mieć....
Zresztą płatność przelewem sux, bo prowizje duże.
Hellraiser
26-11-2006, 23:03
Jeśli konto jest zarejestrowane przez kogoś innego i odbyło się to przez hack, czy jest możliwość uzyskania nowego recovery keya na stare dane (miałem swoje dane przy 1 i 2 rec key, ktoś jednak zdobył mój recovery key i wykorzystał podczas mojej dłuższej nieobecności)? Potrafi ktoś pomóc?
Mam podobny problem,... =/
Mam małe pytanie. Może się one wydać banalne i głupie, ale czy r-key jest niezbędny do kupna pacc. Prosze o odpowiedz. Zgóry dzięks.
Calzzone
29-11-2006, 23:31
@ up
Nie nie jest potrzebny, Pacca kupujesz tylko na podstawie swojego nicku i świata na którym grasz, dopiero przy uaktywnieniu pacca będziesz musiał sie posłużyc swoimi passami zeby sie zalogowac na swoj acc na tibia.com ;p
Pzdr !
Dzięki za odpowiedz i gratz lvl:cup:
Artursowi
03-12-2006, 14:11
chciałbym pomóc kumplowi wyrobić nowy recek czy mógłby się ze mną skontaktować ktoś kto już wyrabiał recka. Bo nie za bardzo czaje jak im wysłać kase na bank czy poczte itp. badziewia
mój gg: 5661802
mojego kumpla gg: 8154222 <- do niego lepiej się zwrócić
odyseuszBAT
08-12-2006, 11:21
Ja mam konkretny problem, i nie zaśmiecam tematu głupimi pytaniami czy do pacca trzeba mieć rec keya;/
Przypuśćmy, że wypełniłem ten formularz i chce dokonać płatności przez poczte polską.
I to się odbędzie tak, że zapłace 5 euro przy odbiorze listu czy musze iść na poczte i wysłać? A jak wyśle 5 euro to skąd będą wiedzieć, że to odemnie i , że to ja akurat wysłąlem ten formularz. I na jaki adres to wysłąć i w jaki sposób.
Pomóżcie!
Skawa the Druid
30-12-2006, 22:26
A co zrobic gdy ktos jak rejestrowal konto wpsial zle dane?? Nie jestem dobry z angielskiego :P
czy gdy już wystąpie o nowego recka stary jest w tym czasie aktywny?
^Prusorone^
01-01-2007, 16:39
Mam pytanie jaki jest koszt prowizji jesli chce przelac pieniadze ? wiecej niz 10 zl?
siemka , mam pytanie !! czy jak wybiore opcje " przelew " to ja mam isc do kantora wziasc te iles tam pieniedzy 30 czy tam 20 i zamienic je na 5 euro tak ? pozniej isc np. do PKO i powiedziec ze chcem zrobic przelew i dac 5 euro tak ? bo nie wiem jak to zrobic bo moja mama nie chce zrobic karta kredytowa help pls
Elo,
mam prośbę, jeśli ktoś wie niech mi powie: co mam wpisać na przelew ponieważ po wypełnieniu formularza na tibia.com dostałem takie dane:
Poniżej podajemy nasze rachunki bankowe:
Właściciel konta/
Odbiorca: Digital River GmbH
Adres
odbiorcy: Digital River GmbH, Vogelsanger Str. 78, 50823 Köln (Kolonia), Niemcy
Bank: Deutsche Postbank AG
Tytułem: Numer zamówienia ------
Bank: Dresdner Bank AG London Branch
IBAN: GB82 DRES 2354 0520 4444 00
Numer konta: 204444 00
Sort Code: 23 54 05
SWIFT / BIC: DRESGB2L
Tytułem: Numer zamówienia 123456789
W komentarzach poradników również inni sie pytali lecz nie było odp.
Halp !!!!111111oneonoenneostradaautostrada:(
Musisz mieć do tego specjalny druczek do przelewów międzynarodowych. Na zwykłym /krajowym/ tego nie prześlesz.
Czesc.
Dodam, ze koszt takiego przelewu to ok. 10-20zl... Lepiej znajdz jakiegos znajomego, ktory ma mozliwosc platnosci karta... Bo samemu sie nie oplaca...
Pozdrawiam
Pingwin
Ja proponuje skozystac z innej firmy, zalatwiajacej sprawe nowego rec'ka (polskiej, koszt 30zl)
Jeśli nie wpłacisz piniedzy, twoja zamowienie wygasnie w ich bazie danych, a ty nie poniesiesz zadnych szkod.
@UP
A coz to za firma? Ja to bez problemu za 25zl moge zrobic dla kazdego chetnego... 30zl to zdzierstwo jak nic :/
Pozdro
Pingwin
Masz jedno pytanie jak znam zlego rec-key'a, a reszta jest poprawna to dojdzie nowy rec?
Odnosnie zdobywaniea nowego rec - keya mam takie pytanie:
Czy po zaplaceniu 5 euro za r-key na koncie zostaje utracony stary r-key i pokazuja nam sie formularz taki jakby nigdy nie bylo na koncie r-keya? Czy do czasu kiedy nie wyrobie nowego r keya stary jest aktywny, nawet po zaplaceniu 5 euro, czy po prostu po zaplaceniu na koncie nie ma r-keya do momentu wyrobienia nowego?
Dr.Unknown
08-01-2007, 19:29
Bardzo bym prosił, żeby nie pisać do mnie na GG/PM pytając o Rec Key. Jeżeli czegoś nie ma w tym poradniku, to skąd ja mam to wiedzieć? Większość tych pytań zresztą jest oczywista, i poprostu żenuje mnie, jak muszę na nie odpowiadać.
Ponawiam prośbę. Nie wiem, czy jakiś bank pobiera dodatkowe opłaty, i inne takie. PW dotyczące tego tematu będą przeze mnie kasowane bez czytania. Nie miło z mojej strony? Wybaczcie, irytuje mnie to, ale pytanie, na które mogę odpowiadać są oczywiste, i są w tym poradniku.
danielski2
16-01-2007, 15:47
Na jaki adres mam wyslac hajs przelewem z poczty ? Czy moge na poczcie dac 5 euro a nie sume w zlotowkach ?
Adres przyjdzie CI mailem.
A ja mam pytanie. Czy jak zapomniałem swojego recovery keya to moge go jakos odzyskac czy musze kupować nowego??
zarabali mi oonto;( zmienili hasło..ale majla chyba tez... a takiego kodu wogóle nie miałam;(
Adi Pro Knight
02-02-2007, 00:17
Może mi ktoś powiedzieć w jaki sposób mam wysłać im te 5 euro? Wkładam w koperte, pisze adres, do srodka wrzucam karteczke z napisanym tym numerem zamowienia, kasa i na koniec znaczek i do skrzynki........? Czy jak to ma wygladac? Jakims przekazem pocztowym?... prosilbym gdyby ktos (kto wie napewno jak to sie robi) mogl mi opisac jak to sie robi krok po kroku ... bo ja w takich sprawach zielony jestem. Oczywiscie chodzi mi o zaplate droga pocztowa, zeby nie bylo watpliwosci. C ya
Może mi ktoś powiedzieć w jaki sposób mam wysłać im te 5 euro? Wkładam w koperte, pisze adres, do srodka wrzucam karteczke z napisanym tym numerem zamowienia, kasa i na koniec znaczek i do skrzynki........? Czy jak to ma wygladac? Jakims przekazem pocztowym?... prosilbym gdyby ktos (kto wie napewno jak to sie robi) mogl mi opisac jak to sie robi krok po kroku ... bo ja w takich sprawach zielony jestem. Oczywiscie chodzi mi o zaplate droga pocztowa, zeby nie bylo watpliwosci. C ya
dolaczam sie do prosby. i jeszcze jedno. gosc kupil konto, po czym zmienia te dane z konta tibia.com na swoje po czym czeka az sie zmienią (30dni) i chce on zrobic nowego reca. wiec robi krok po kroku jak w tym poradniku i przyjdzie list na te zmienione, czy na ten adres co z nich zmienil?
Adi Pro Knight
05-02-2007, 16:41
@up na ten adres ktory jest na stale, na ten drugi bedzie mozna dopiero po tych 30 dniach jak sie zmienia dane.
prosze niech mnie ktos nauczy wysylac ten list ;pp
kaktus123
09-02-2007, 23:47
jesli chcialbym zakupic reckeya przez poczte to musze wydrukowac ten formulaz i wysalc go przez poczte?
mam pytanie wysłałem już 5 euro jakieś 40 dni temu i do tej pory nic nie doszło do mnie żaden list dane na koncie są poprawne w 100%. Powyżej napisaliście że jesli wszystko jest wypisane poprawnie a config key nie doszedł to upomnieć się ponownie o nowego r-keya... ale na jaki adres wysłać email ?? z prośba o ponowne wysłanie r-keya ?? bo jak pisze na
[email protected] to generuje mi emaila ktory zawiera odpowiedzi na podstawowe pytania i wysyla go do mnie automatycznie ;/ gdzie mam napisać żeby rozpatrzyli moją prosbe o nowego r-keya pozadnie ??
Rywin_Capy
16-02-2007, 23:32
Mam pytanko.Czy mail, który każą tam podać może być inny niż ten na, którym założony jest acc?
Lisuu-aleniewrl
22-02-2007, 18:07
Czy przy zakupie Pacc jest potrzebny rec-key?;>
Nawet jak masz pacca to trzeba zapłacic ?
Czy przy zakupie Pacc jest potrzebny rec-key?;>
tak.
Adamek-graczpiechota
12-03-2007, 16:02
Super poradnik, już kupuje nowego r-keya bo tamten sie gdzies zawieruszyl ;p
Dobra wszystko pieknie rozumiem itd :) ale powiedzcie mi jak zrobic to najtaniej !!!! bo nie bede wysylac przez poczte i doplacac bbug wie ile :) wiec napiszczie najtansze sposoby wyslania(bardzo was o to prosze)
Czy da się użyć kilka razy confirmation key?
Chodzi mi o to czy gdy juz raz go użyje i wyrobie sobie nowego rec keya ,czy będę mógł go użyć ponownie i wyrobić sobie znów nowy rec key ?
I czy można kilka razy zapłacić i wyrabiać w razie potrzeby kilka razy nowego rec keya ?
(PROSZE ABY ODPOWIEDZIAłY OSOBY PEWNIE W 100% )
Czy da się użyć kilka razy confirmation key?
Chodzi mi o to czy gdy juz raz go użyje i wyrobie sobie nowego rec keya ,czy będę mógł go użyć ponownie i wyrobić sobie znów nowy rec key ?
I czy można kilka razy zapłacić i wyrabiać w razie potrzeby kilka razy nowego rec keya ?
(PROSZE ABY ODPOWIEDZIAłY OSOBY PEWNIE W 100% )
na bank mozna zmienic bo wkoncu oni zarabiaja na tym 5 euro :) a 1 confirmation mozna uzyc tylko raz
Pytanie licze na szybką odp.
Mialem hacka... niebylo mnie troche po czym hacker sam sie do mnie zglosil dal recka i pass -.^ lecz.... personalizacje wykonal on.
mianowicie w kazde pole wpisal "a"... czy dalo by to rade zalatwic bez 5eu? bo przeciez dane nie sa prawdziwe, da rade mailem do nich? chce to ogarnac bo niemam zamiaru znow tracic all ;S.
a i jeszcze 1. nowy reck by mi przyszsedL? lol tylko ze na ktore dane? musza zmienic chyba no nie? pytam kogos kto wie ocb..
Jeżeli ktoś hacknął mi postać i dokonał personalizacji to jeśli zmienię adres, imię itp to list przyjdzie na ten 1 adres czy na ten drugi (mój).
Passy znam bo hacker to ktoś kogo znam i podstępem przez znajomości je mam:cup:
Marcjanx
08-04-2007, 00:16
A jeżeli znajomy oddał mi postać, nie wierze mu zabardzo( nie pytajcie dlaczego :D ) I chcę wyrobic sobie nowego rec keya, to jak zrobić żeby do mnie list doszedł a nie do niego? przy pierwszej rejstracji rec keya są podane jego dane.
Ale dane musze podac swoje czy moge tez zmienic dane ;p czy tlyko sam rec key
Ale dane musze podac swoje czy moge tez zmienic dane ;p czy tlyko sam rec key
Dobry poradnik:cup: daje 6_ za poradnik B)
adrianeczeqq
10-04-2007, 21:27
A JA MAM PYTANIE BO CHYBA JESTEM ŚLEPY.
na jakie konto mamy przelac bankiem/pocztą te 5 euro i co mamy napisac na bloczku przy przelewie
Szkoda ze confirmation key jest przesyłany na adres domowy a nie na maila
adrianeczeqq
11-04-2007, 10:53
powtarzam pytanie
A JA MAM PYTANIE BO CHYBA JESTEM ŚLEPY.
na jakie konto mamy przelac bankiem/pocztą te 5 euro i co mamy napisac na bloczku przy przelewie
Chudyyy17
13-04-2007, 00:36
Ludzie Kurw* ja już Powoli nie moge :P chce zmienić r-keya Robie tak jak w Poradniku to jest napisane(i nic przysyła mi wiadomość że się nie da Bla bla bla. Dorwałem next Karte Kredytowa i dupa znowu robiłem to 10 razy i nic Przelewem też się nie da) LUDZIE !! WEŹCIE MI POWIEDZCIE CO JA MAM ROBIĆ BO JUŻ MNIE TO pOWOLI wKURW**
Ciekawe to jest... mam tylko jeszcze jedna do tego pytanie.Gdy posiadam rec.keya i naprzyklad poprzednik tez go posiada czy jest mozliwosc zmiany za freeko??Byl bym zadowolony gdybys odpowiedzial na o pytanko...:]
nie ma nic za darmo :) ja wyslalem pingwinowi :) 25 zl :) i teraz ciesze sie new r keyem :)
Adamek-graczpiechota
21-04-2007, 12:16
JA po prostu w kantorze zamienilem na 5 euro i te euro wyslalem do niemiec na ten adres mi podany. I po tygodniu do nich doszlo. 28 marca przyszedl do nich moj list z 5 euro a do mnie list z confirmation keyem przyszszedl 2 tygodnie pozniej :]. Żeby wysłać ten list z 5 euro wydałem tylko 4.05 zl za 3 znaczki ;] nic wiecej. Ale jest to chyba najtanszy i najniebezpieczniejsze wyslanie kasy bo listonosz może zarąbać jak zobaczy jakąś kase w kopercie.
Np jeżeli komuś pomogłem
Pozdr
wielkie dzieki zamierzam zakupic, przyda sie na pewno:D
gwiezdny_kucyk
07-05-2007, 11:18
a recoveya mozna tylko az uzyc?
Apocalipsus
18-05-2007, 13:26
A ja mam takie pytanie :
Czy jesli adres pod jakim mieszkam jest za dlugi aby wpisac go do Account Registration ( Wybrzeże Ojca Świętego Jana Pawła II XX/X ) i jesli posiada polskie znaki ( ż , ę , ś ) to jest wogole sens ubiegania sie po nowego rec keya ?
Moze ktos wie czy jesli wpisze "Wyb.O.Sw.J.Pawla II XX/X" bedzie dobrze i nie zostane wychujany na 5 euro ?:P
A co jeżeli hasło do konta zostało zmienione i nie mogę się teraz zalogować, a nowego na maila się wysłac nie da gdyż na poczte też się zalogować nie mogę bo hasła nie pamiętam, a żeby było ciekawiej to rec-key gdzies przepadl bo konto bylo tworzone 2 lata temu.
To jeżeli chcę wyrobić nowego rec-keya i dokonać zapłaty kartą to confirmation key przychodzi na adres zamieszkania podany na koncie albo na maila?
Przy dokonaniu płatności kartą kredytową zamówienie jest przetwarzane od razu. W normalnych przypadkach wysyłkę produktu w formie materialnej zostanie zlecona od razu, natomiast produkty wysyłane drogą elektroniczną są z reguły dostępne natychmiast lub najpóźniej w ciągu 48 godzin od zamówienia.Przelew
lambdada
31-05-2007, 14:50
Mam pytanie, kupilem nowego rkeya, ale sie rozmyslilem czy moge jakos odwolac zamowienie ??
Guardian-Zeph
10-06-2007, 22:57
Jeśli nie wpłacisz piniedzy, twoja zamowienie wygasnie w ich bazie danych, a ty nie poniesiesz zadnych szkod.
To czyli jeżeli się zamówi już i się rozmyśli to się nic nie stanie, nie będzie miał kłopotów kupujący??
Guardian-Zeph
10-06-2007, 23:03
Sory że w dwóch postach pisze. Gdzie indziej można kupić r-keya??
siemka ja chcialem sie dowiedziec czy jest mozliwosc zaplacenia za new r-keya złotowkami docipsoftu czy musi byc koniecznie euro;>?? pozdr;)
artur1800
24-06-2007, 16:11
thx ze powiedziales co i jak bo potrzebuje rec keya do mojego druta bo gdzies zapodzialem rec key :P Ladnie napisane :)http://images.tibia.pl/forum/images/smilies/cool.gif
B)
Miszczunio
02-07-2007, 00:02
witam mam male zapytanie, zrobilem wszystko jak napisales(wszystko ladnie peiknie ;]) i mam takie cos:
Bank: Postbank Köln, Niemcy
Tytułem: Numer zamówienia 135800705
rozumiem ze numer konta to numer na ktory mam przelac pieniadze tak?
czyli interesuje mnie z tad tylko numer konta, tytul i kwota a reszte moge sobei podarowac? bo nie wiem co to jest ten iban swift i blz a nieche wpisac nie ten numer ;p
Emotical-Tibia
19-07-2007, 14:50
Nie mam konta w banku ani karty kredytowej .Mozna to wymeplic jakis kfitek czy jakis rachunek i wyslac go poczta???;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(; (;(;(
Witam.
Miałem hacka i niestety nie pamiętam hasła do maila ani rec keya.Czy da się odzyskać konto bez rec keya i maila??? Bardzo proszę o pomoc.
Bardzo Ciekawy i czytelny poradnik
Pozdrawiam :)
Mam następujące pytanie(narazie czysto teoretyczne):Jeśli kupiłem postać i zamówiłem nowego rec-keya to skąd mam pewność że stary właściciel także nie ma confirmation keya?I czy da się mieć 2 razy confirmation key?
Daniel1203
02-08-2007, 09:03
Gratz
super poradnik mi bardzo sie przydal
Dzieki;);)
Daniel1203
02-08-2007, 09:05
A ZMIENILES DANE REJESTRACYJNE
adres, imie itp?? jak zmieniles to tylko ty bedziesz mial ten kod a jak nie to tyko poprzedni wlasciciel
:p:p:p:p:p
SIEMA!
Mam super problem.. kurde bo zamowilem new rec keya... i wszystko dobrze wpisalem tyle ze w moim adresie pojawia sie litera "Ł". No i wpisalem tak jak mialo byc czyli Głowackiego. Czy to zle? Czy dojdzie?;(
maryslow555
24-08-2007, 14:21
Witam
A jesli mieszkam w bloku to dluga 5/3 moze byc? czy nie? A i czy 88-300 pasuje czy powinno byc 88300;( plz pomozcie
A ZMIENILES DANE REJESTRACYJNE
adres, imie itp?? jak zmieniles to tylko ty bedziesz mial ten kod a jak nie to tyko poprzedni wlasciciel
:p:p:p:p:p
Ale gdy zmienisz email rec-keyem, aby zmienic dane trzeba czekac 1 miesiac? czy od razu mozna zmienic ? Moim zdaniem bylo by to zalatwe ktos hakuje postac zmienia dane i wysyla prosbe o nowy rec-key? Jezeli ktos sie na tym zna albo zmienail juz kiedys prosze o pomoc z gory dzia :D
Dard Eldor
15-10-2007, 17:20
Chciałbym zamówić nowy r-key... Gdy postępuję zgodnie z wskazówkami itd wszystko cacy dochodzi do momentu gdy chce dokonać przelewu z konta inteligo, ale gdy wpisuje numer konta podany przez tibie pisze mi że format jest nieprawidłowy. :confused:
Kilka PytaŃ:
Czy W Rubruce Last Name Powinno Byc Nazwisko?
Czy JeŚli W Danych Na Tibia.com Mam Ł I Ó Key Dojdzie?
Czy JeŚli MÓj Kod To 51-180 To Powinno Byc 51180 Czy 51-180?
Dr.Unknown
30-11-2007, 11:58
Kilka PytaŃ:
Czy W Rubruce Last Name Powinno Byc Nazwisko?
Czy JeŚli W Danych Na Tibia.com Mam Ł I Ó Key Dojdzie?
Czy JeŚli MÓj Kod To 51-180 To Powinno Byc 51180 Czy 51-180?
Ludzie kochają sami sobie stwarzać problemy. Btw, to jakaś nowa moda z pisaniem każdej litery w zdaniu z dużej litery?
Oldschool
11-12-2007, 00:06
mam pytanko czy przy zmianie r keya moge zmienic odrazu emaila ?
jeszce jedna rzecz bo na tibi.com gdy podaje adres z polskimi znakami ż ł ń to wyswietlane sa dziwne znaki a gdy wypelniam formularz jest tak jak nalezy czy to ma znaczenie przy otrzymaniu nowego r keya?
wojtek12345
23-01-2008, 22:14
Czy jeśli podam zły e-mail w informacjach to moje pieniądze przepadną ??
Bo nie pamiętam mojego e-maila a rec-key niechce wejść na strone ;(
Sytuacja wygląda tak:
Założyłem prawie rok temu konto na tibia.com, oczywiście nic nie wiedziałem o rec-key-u, więc zapisałem go sobie na wszelki wypadek w jakimś pliku na kompie.
Potem jakoś sprawy tak się potoczyły, że zaliczyłem ze 2 deady, zniechęciłem się do gry i wyrzuciłem wszystkie pliki dotyczące tibi z całego komputera, w tym rec-keya...
Jakiś miesiąc temu postanowiłem zrobić powrót i spróbować grać ostrożniej. Udało się, teraz mam podstawy teoretyczne i praktyczne jak i gdzie grać itd... Mam dwie postacie knight 24lvl, palek 17lvl (więc nie szkoda mi ich stracić). I tu moje pytanie:
Czy legalnym będzie założenie na innego maila nowego konta na tibia.com(po to żeby mieć darmowego rec-key-a), a ze starego konta wysłanie kasy/itemów parcelem na nową postać?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
@up
Oczywiście :) Możesz tak zrobić (chyba, że wolisz wydać 20zł na new r-keya) B)
bazyl1993
26-01-2008, 13:02
Ej mam jedno konto dobrze spersonalizowane a drugie konto ma złe dane. Jak wykupie nowego r-keya na to dobrze spersonalizowane konto to przyjdzie mi do skrzynki kod, który muszę wpisać na tibia.com żeby dostać nowego r-keya. Ale jeśli użyję tego kodu do tego konta ze źle wpisanymi danymi to co wtedy będzie !?... Będzie zmieniony r-key w tym koncie ze źle wpisanymi danymi ?
michal1295
26-01-2008, 14:52
mam pytanie jak zamowilem nowy r.key to jak go aktywowac ????? :confused: plx pomocy ;);)
Mam ten sam problem co Bazyl1993
Prosze bardzo szybko o odpowiedz o ile to mozliwe
kadiboss100
22-02-2008, 17:09
czy powinno sie wpisywaĆ polskie znaki czy zamiast np: Ł to L
ps z góry dziĘki za odpowiedŹ:)
Poradnik bardzo mi sie przydal, nie dawno zgubilem r keya.
Teraz wiem jak to dziala. Dzieki
mazi_1899
13-03-2008, 07:26
Witam. Mam problem odnosnie r-keya ktorego zgubilem, da sie go jakos odzyskac nie kupujac nowego i nie placac???
Prosze o pomoc
Witam. Mam problem odnosnie r-keya ktorego zgubilem, da sie go jakos odzyskac nie kupujac nowego i nie placac???
Prosze o pomoc
Nie da się, słonko.
Mam pytanie, Jeżeli w nazwie swojego adresu mam polskie znaki, a nie wpisałem ich przy rejestracji konta tylko zamiast "ó" wpisałem "o" to rec key dojdzie czy nie? ;p
Mam pytanie, Jeżeli w nazwie swojego adresu mam polskie znaki, a nie wpisałem ich przy rejestracji konta tylko zamiast "ó" wpisałem "o" to rec key dojdzie czy nie? ;p
spokojnie dojdzie:)
piternet
20-05-2008, 21:20
A ja mam takie pytanie...
Kupiłem postać na allegro.pl z RK już wyrobionym. Dane osobowe są tego co je sprzedawał. Czy daloby się zmienić szybko te dane? Bo słyszałem, że trzeba czekać miesiąc:( To jak to jest?
rasialdo1
07-06-2008, 23:40
Bardzo dobry poradnik!!
HuCzEk12
05-07-2008, 09:46
Czy jesli adres w pierwszej tabelce mam taki jak na koncie a adres dostawy zmienie to czy conf key przyjdzie na adres dostawy?
Czy jesli adres w pierwszej tabelce mam taki jak na koncie a adres dostawy zmienie to czy conf key przyjdzie na adres dostawy?
Tak, nowy rec key przyjdzie na adres dostawy.
@down: taa, whatever... spróbuj...
HuCzEk12
05-07-2008, 12:19
Czyli chcesz powiedziec ze jak znam maila oraz dane MDW.To moge wyrobic sobie rec keya?
Warmin-Naruto
26-08-2008, 11:37
Witam!
Mam pytanie
Zwiazane z nowym r-key:
Na tibia com mam podane takie dane:Address: Kornel Babiarczyk
Address: Kornel Babiarczyk
Dzia & # 3 2 2 ; kowa 6
59-222, Mi & # 3 2 2 ; kowice
Poland
Date of Birth: Nov 23 1989
I mam pytanie czy jezeli podam na zamowieniu dobre to dojdzie?
I czy po zlozeniu zamowienia dostane dane na jakie mam wyslac im pieniażki?
misiu19930
23-09-2008, 21:33
ja mam takie pytanko czy jak na register accont mam adres ten sam co wysylam a maila mam innego to dojdzie confing key??
ChrisvonKyra
22-12-2008, 13:20
Witam
Czy możliwe jest że szanowni panowie z CipSoftu przysłali mi zły confirmation key?
Robie wszystko zgodnie z poradnikiem wpisuje tego confirma poczym wyskakuje mi strona z napisem :
Error
Please enter a valid confirmation key.
próbowałem wiele razy więc nie możliwe żebym się pomylił
Wiec coś chyba jest nie tak:/ prosze o pomoc!
Co w takim przypadku trzba zrobić?
--Ogorek--
27-12-2008, 19:49
piternet A ja mam takie pytanie...
Kupiłem postać na allegro.pl z RK już wyrobionym. Dane osobowe są tego co je sprzedawał. Czy daloby się zmienić szybko te dane? Bo słyszałem, że trzeba czekać miesiąc To jak to jest?
Your request to change the data of your registration has been filed. Please note that the change must be confirmed after a period of 30 days. The existing registration data will remain as it is until the new data is confirmed.(Twoja prośba o zmianę danych rejestracji została zgłoszona. Należy pamiętać, że zmiana musi być potwierdzona po upływie 30 dni. Istniejące dane rejestracyjne pozostana, ponieważ do nowych danych jest potwierdzone<---------- nie wiem o co kaman.) i teraz cos tam na mejla dostaniesz
kostek22
07-01-2009, 15:50
A czy jak kupilem postac na allegro, i przy rejesrtacji konta podane byly dane poprzedniego ownera, to czy jak zamawiam na ten acc nowego r-key'a przez tibia.com to list przychodzi na adres podany przy zakupie czy przy rejestracji?
Dajmy na to
Koleś który sprzedal postać ma list < Zamowiony dajmy na to 7 dni temu >(nie uzyty)
list ma waznosc 60 dni.
Wiec jezeli ja zamawiam list po zmianie danych używam go to ten wczesniejszy jest anulowany?
Czyli aby być bezpiecznym musze czekac na nowy list czy zmiana danych + 60 dni?
rotaderp
18-02-2009, 19:50
jak to jest z tymi RC
* co jaki czas można kupić RC ??
* mam 2 rc użyje tego który przyszedł jako ostatni czy ten co przyszedł jako 1 będzie dalej przez 60 dni aktywny?
KrEmAs KAc
19-02-2009, 16:14
jeśli zamówiłeś 1 a potem 2 to będzie działał raczej ten 2 ;)
confirmation keya ktory sie dostanie mozna uzyc tylko raz ? czy ktos kto mial dostep do niego moze uzyc go ponownie w celu 'wygenerowania' rec keya?
TERAZ PYTANIE Z MOJEJ STRONY.
Pieniądze na rec-keya wysłałem w piątek 13-go czyli 9 dni temu, zero kontaktu ze strony firmy drom, niepokoi mnie to. Ile wam szedł rec-key ? Potrzebuje rec-keya szybko, jak myślicie ile jeszcze będzie szedł ?
PS. Pani na poczcie zamiast wpisać mój mail w taki sposób
[email protected] wpisała danioo_95(małpa)wp.pl poinformowałem o tym firme drom, powiedzieli iż to sobie zanotowali, ale czy moze to być powodem tak długiego okresu czekanie na rec-keya ?
dziekuje bylo mi to potrzebne :) !
Billkoy1
25-05-2009, 18:30
Siema. Mam pytanie. Dostałem konto od kolegii ( nie mozna mu ufac ) i dal mi za darmo conf keya co mnie bardzo zdziwilo. Oczywiscie wyr nowego rk zmienilem passy, e-maila, ale zostały jego dane na tibia.com do rk. Czy moze on poraz 2 zamowic nowy rk ( conf key), czy jest naprzyklad jakies ograniczenie (np. 1 nowy conf key na 3 miesiace )?? Oczywiscie dane na tibia.com do rk zmieniam. Boje sie o hacka po niecalym 1 miesiacu. Czy moze on mi shackowac konto jezeli jedyne co tam posiada to wlasnie te swoje dane na tibia.com??
Prosze o pilna pomoc. Pozdrawiam Billkoy1.
<pomijajac fakt, ze to co zrobiles jest nielegalne>
Mozna zmieniac recka tyle razy ile sie chce.
Moze shackowac Twoje konto bo zapewne wciaz posiada recka. ;P
Billkoy1
26-05-2009, 14:52
No to tak czemu to jest nielegalne?
I on nie ma rk tylko moze sobie nowy zamowic. I czy mozna to jakos sprawdzic? Np. jest to gdzies zapisane co zostalo kiupione dla tego konta na tibia.com?
Cześć, jestem tu od dzisiaj.
Mam pytanko:
Dzisiaj mam zamiar kupic postac na allegro, ale boje sie ze zostanie shakowana i kasa pojdzie w bloto. Slyszalem ze mozna zmienic r keya i dzieki temu poradnikowi wiem co i jak, ale czy da sie kase wyslac np. w zlotowkach ? Jest tam mozliwosc zmiany waluty chyba.Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdro for all.
No to tak czemu to jest nielegalne?
Nie mozna grac czyims kontem. To co zrobiles nazywa sie "acc trading" i jest karalne miesiecznym banem + ostrzezeniem o kasacji konta.
I on nie ma rk tylko moze sobie nowy zamowic. I czy mozna to jakos sprawdzic? Np. jest to gdzies zapisane co zostalo kiupione dla tego konta na tibia.com?
Rzeczywiscie, nie doczytalam. Jedyna mozliwosc zeby Cie shackowal to taka, ze kupi nowego recka, przysla mu do domu i Cie shackuje. Niestety nie masz mozliwosci sprawdzenia co zostalo zakupione na Twoje konto, oprocz czasu premium.
Cześć, jestem tu od dzisiaj.
Mam pytanko:
Dzisiaj mam zamiar kupic postac na allegro, ale boje sie ze zostanie shakowana i kasa pojdzie w bloto.
Slyszalem ze mozna zmienic r keya i dzieki temu poradnikowi wiem co i jak, ale czy da sie kase wyslac np. w zlotowkach ? Jest tam mozliwosc zmiany waluty chyba.Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdro for all.
Kupowanie postaci na allegro jest nielegalne. I jak zostaniesz shackowany to nikt Ci nie pomoze (allegro jako serwis umywa od tego rece). Kase przelicza na zlotowki i przelewa im. Tak wiec sie nie martw, nie musisz zamieniac kasy na euro, zrobi sie to automatycznie.
mam problem, bo zamowilem recka, lecz idioci z poczty polskiej nie wiedza jak wyslac pieniadze do irlandi i chcialbym anulowac zamowienie. w ich faq jest napisane, ze zeby anulowac zamowienie trzeba kliknac w odpowiedni link, ktory dostarczaja na poczte e mail, lecz nic takiego tam nie ma. wie ktos co zrobic? gdzie do nich napisac?
A jeżeli nie mam Recovery Key, mogę wykupić?
Jestem po Hack? ;(
czeesc
mam pytanie jak mam ten druczek do przelewu i w rubryce nazwa zleceniodawcy wpisuje swoje imie i nazwisko i adres a adres to chodzi o kod pocztowy miasto i ulice? bo mi sie to nei zmiesci w tych 2 linijkach i nie wiem czy skrocic miasto czy ulice a moze wpisac 2 literki w 1 kratke? prosze o pomoc kogos kto sie zna na tym ;d
1. Mam takie pytanie.
Przez co by szybciej doszło?
-Bank czy poczta?
2. Które to poczta które to bank?
3. I gdzie mi przyjdzie wiadomość o new recku, na emial?
Odp. fast. pozdrawiam.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.