zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Petycja

slawekmag
22-09-2006, 15:39
Poprzedni topic MKM-a został niesłusznie wykasowany.

W tym topicu znowu chcę poruszyć sprawę MTA. MTA które już praktycznie nie istnieję. Więc chciałbym, aby lider, którego na forum nie ma już parę miesięcy został wywalony z pozycji lidera i został wybrany nowy lider. Byłyby to prawdziwy refesh a nawet praktycznie powstanie całkiem nowej grupy. Grupy która nie będzie już tak bardzo elytarna i łatwiej się będzie do niej dostać. Tutaj piszcie czy zgadzacie się ze mną. Tutaj możecie też napisać jeśli chcecie być jednym z dwu liderów.

Do Moderatorów.
Poprzedni topic został wykasowany całkowicie niesłusznie. Proszę najpierw czytać posty a nie usuwać topici na podstawie tytułu.

@2down

No to jest OK

To może Kuraj i MKM na dwóch liderów?
@down
Linka już nie ma. Jakby wrócił to nie mam nic przeciw aby został liderem. Co do poziomu to może dla ciebie nie jest wysoki.

Descartes
22-09-2006, 16:01
Nie lepiej dodać drugiego lidera zamiast wywalać Linka? To on stworzył MTA i chyba mu się należy. A poziom wcale nie jest taki wysoki. ;p

Dr. Omader
22-09-2006, 16:08
Nie lepiej dodać drugiego lidera zamiast wywalać Linka? To on stworzył MTA i chyba mu się należy. A poziom wcale nie jest taki wysoki. ;p

Wywale go na zbity pysk za to ze polazl i zostawil wszystko.

Wybierzcie nowego lidera, ktory bedzie mial poparcie ludzi to go dodam na lidera, a starego wywale.

MKM
22-09-2006, 16:09
@edit
No wkońcu coś się dzieje :) Jak dla mnie Kuraj nadaje się na lidera, tym bardziej że wcześniej był już w mta...
Sam też mógł bym być jednym z liderów.. :D

slawekmag
22-09-2006, 17:09
To jak Kuraj będziesz jednym z liderów?

Majines
22-09-2006, 17:29
@edit
No wkońcu coś się dzieje :) Jak dla mnie Kuraj nadaje się na lidera, tym bardziej że wcześniej był już w mta...
Sam też mógł bym być jednym z liderów.. :D

Pokaż mi swoje grafiki, a powiem Ci czy się nadajesz. Lider musi znać się na rzeczy itp. blablabla. Aha Kuraj jak miałbyś zostać liderem to jakbyś miał to pokaż prace ręczne jeśli takowe wogołe robisz bo MTA nie ma się opierać tylko na no wiadomo pixelach. Bo jak chcecie pixarty to proponuje założyć grupę Pixartmaster czy coś... Nie żebym się przyczepiał "róbta co chceta". ;)

Celoz
22-09-2006, 17:51
Podpisuję się pod tym!!
http://img239.imageshack.us/img239/9278/skan001ku5.jpg

Ghost Nieudany
22-09-2006, 17:54
Pokaż mi swoje grafiki, a powiem Ci czy się nadajesz. Lider musi znać się na rzeczy itp. blablabla. Aha Kuraj jak miałbyś zostać liderem to jakbyś miał to pokaż prace ręczne jeśli takowe wogołe robisz bo MTA nie ma się opierać tylko na no wiadomo pixelach. Bo jak chcecie pixarty to proponuje założyć grupę Pixartmaster czy coś... Nie żebym się przyczepiał "róbta co chceta". ;)

rotfl

Nie powinienem tu pisać, bo nie jestem w MTA, ale muszę.
Czyli liderem musi być człowiek, który potrafi rysować, a nie człowiek, który ma jaja i potrafi trzymać za mordy całą grupę?
Dżizzz.

slawekmag
22-09-2006, 17:57
No i właśnie Kuraj rządzi w grafikach a MKM nie jest złym grafikiem a i będzie potrafić dobrze prowadzić grupę.
Tylko duża wpadka z tym itemem w JPG

@edit
Decydujcie szybko to wyśle PW do Droma i będziemy mieli grupę.

MKM
22-09-2006, 18:18
@Majin Vegeta
Pokazał bym swoje rysunki, ale niemam skanera, co do grafik to jest ich sporo na tym forum, jeśli chcesz to poszukaj.

Czyli liderem musi być człowiek, który potrafi rysować, a nie człowiek, który ma jaja i potrafi trzymać za mordy całą grupę?

Lubie czasem coś narysować, zrobić jakąś grafike i potrafie jak to określiłeś trzymać za mordy, to raczej żadna filozofia. A jeśli nie będe dawał rady to poprostu się wycofam :]

Kuraj, a co ty o tym wszystkim sądzisz?

- Prodigy -
22-09-2006, 18:58
A poziom wcale nie jest taki wysoki. ;p

Kuraj, mam nadzieję, że patrzysz pod kątem ogółu, nie własnego talentu. Taka grupa ma być nie tylko po to, żeby zrzeszać znakomitych grafików, ale i po to, żeby wyszkolić nowych, wymienić się pomysłami i popracować nad swoimi umiejętnościami. Jedni są lepsi w odręcznym rysunku, inni w pixelartach, jeszcze inni bawią się flashem i animacjami. Jak widzisz (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=94497) ja również zajmuję się czymś związanym z grafiką (userbary) i też nie odrazu robiłem wszystko na wysokim poziomie (dalej nie robię ;p). Wydaje mi się, że taka grupa na prawdę mogła by pomóc niektórym rozwinąć swoje zdolności i rozbudzić kreatywność w tworzeniu grafik. Jestem jak najbardziej za "refreshem" MTA i liczę, że w końcu uda się znaleźć odpowiedzialne osoby na stanowiska leaderów. Tyle z mojej strony...

MKM
22-09-2006, 19:10
Tym razem chciałbym żeby grupa była dla zainteresowanych i robiących grafiki, a nie wyłoncznie dla osób które wybijają się wśrud innych talentem...

Zalgadis
22-09-2006, 19:33
jestem za tym co napisał Drom

Majines
22-09-2006, 19:43
rotfl

Nie powinienem tu pisać, bo nie jestem w MTA, ale muszę.
Dżizzz.

Sry, ale to jest forum, a nie partia polityczna. Jeśli już ktoś tworzy taką grupe (ta grupa jest już założona, ale to reaktywacja więc to tak jakby od nowa) to on musi mieć pojęcie o tym. Bo mam "jaja" potrafie pogadzać ludzi i rządzić to moge stworzyć sobie grupę, o kyórej nie mam pojęcia. Dobra nie ma co offtopować, będzie jak będzie ja się nie mieszam...

Gtyk
22-09-2006, 19:44
odbudowa mta na nowych zasadach i ze zmienionymi liderami- jestem w 100% za ;)

Ale musze sie zgodzic z Ghostem, cholera no ja rozumiem ze jezeli to grupa grafikow, to lider musi sie na tym znac, ale wybieranie kto ma byc liderem kierujac sie tylko poziomem jego prac nie ma najmniejszego sensu.

Narazie na nikogo nie zaglosuje bo zbyt wielu kandydatow tu nie widze ;) chyba w calym temacie tylko jedna osoba wyrazila chec prowadzenia grupy...

Descartes
22-09-2006, 22:46
Miło mi czytać swój nick w coniektórych postach. :) Myślę, że nadawałbym się na lidera, na pewno zmotywowałoby mnie to aby jeszcze częściej odwiedzać forum. A co do poziomu grupy, ja nigdy nie traktowałem jej jako zamkniętą grupę dla wybrańców... dla mnie grupa jest przede wszystkim dla tych, którzy chcą i lubią to robić, umiejętności tak naprawdę mają drugorzędne znaczenie, bo każdy się przecież uczy - ale przyznacie przecież, że być obeznanym w grafice/rysunku to coś dużo więcej, niż umiejętność robienia sigów userbarów na podstawie tutoriali, a takich na forum jest niestety bardzo dużo.

Taka grupa ma być nie tylko po to, żeby zrzeszać znakomitych grafików, ale i po to, żeby wyszkolić nowych, wymienić się pomysłami i popracować nad swoimi umiejętnościami.
Tak, właśnie tak uważam. Ale chyba warto wyszkolić tych nowych poza grupą - pamiętam, że dla mnie dołączenie do MTA było jakby wyzwaniem, i to ono motywowało mnie do uczenia się. A jak nowi będą robić po kilka nędznych graficzek, każdy dołączy do MTA to jaki będzie sens istnienia grupy, uczenie ich podstaw?

A. Głosowałbym też za zmianą nazwy grupy. Ta jest zbyt hmm, można powiedzieć: egocentyczna...

Blacko
22-09-2006, 23:00
Hmm odtworzyć mta,czemu nie? Ale jak ktoś wcześniej wspomniał, jestem za tym by pixelartowcy/userbarowcy/signaturowcy założyli osobną grupę/grupy. A jeśli ktoś umie robić wszystkie z tych rzeczy, to kto zabrania nalezeć mu do wszystkich? ;)

@Slawekmag
bo ja wiem czy kiedykolwiek byliśmy elitarni?

Drakon
23-09-2006, 08:25
Jestem za.
I jednocześnie zgłaszam sie do grupy.
Dałem tam swoją kandydature ponad 2 miechy temu i nie uzyskałem odpowiedzi.
Po co komu lider który wogule nie zagląda na forum.
Proponuje by nowym liderem został Slawekmag

MKM
23-09-2006, 10:18
Hmm odtworzyć mta,czemu nie? Ale jak ktoś wcześniej wspomniał, jestem za tym by pixelartowcy/userbarowcy/signaturowcy założyli osobną grupę/grupy. A jeśli ktoś umie robić wszystkie z tych rzeczy, to kto zabrania nalezeć mu do wszystkich? ;)

To raczej nie możliwe aby moderator zrobił kolejną grupe która zajmowała by się robieniem grafik tylko innym sposobem. To tak samo, gdyby ci słuchający metalu chcieli inną grupe bo oni słuchają black metalu, a reszta słucha innej odmiany tej muzyki... Rysownicy ołówkowi tableciaże itd musieli by stolerować osoby które robią sygnatury/ubeki i pixelarty bo dwóch grup związanych z grafikami napewno nie będzie.

Trzeba coś ruszyć tym tematem i wybrać wkońcu tych liderów. Bo za rok tego niezreaktywujemy.

Descartes
23-09-2006, 10:29
jestem za tym by pixelartowcy/userbarowcy/signaturowcy założyli osobną grupę/grupy.
Pomysł niezły. Ja do userbarów i sygnatur samych w sobie nic nie mam, to jest po prostu grafika, tylko, że małego rozmiaru. Problem tylko leży w tym, że większość z nich jest tworzona na podstawie tutoriali, a ich zrobienie to kilka kliknięć - a żeby mieć jakiekolwiek pojęcie o grafice TRZEBA umieć stworzyć coś od siebie, więc jeśli ktoś robi wyłącznie userbary i sigi z tutków to niezbyt nadaje się do grupy. No, i nie zapominajmy, że grupa MTA jest dla artystów wszelkiego rodzaju, nie tylko dla grafików.

MKM
23-09-2006, 10:45
@up,
Wcześniej napisałem temat o zrobieniu nowej grupy, jak widać został usunięty, więc drugiej grupy na pewno nie będzie. Poza tym myślę, że z osób robiących sygnatury ubeki można wycisnąć nieco więcej talentu i zmobilizować ich do odkrywania swoich zdolności artystycznych, nie tylko związanych z robieniem ubeków/sygnatur czy też innych graficzek. W końcu trening czyni mistrza.. :)

Kwaso
23-09-2006, 10:46
oO bosko :D:D
Oczywiscie jestem za ^^

A liderem kto moze byc? Mhmmm ja sie tak zastanawialem....bo na pewno nie zrobia dwoch osobnych grup o robieniu grafik ( to jest wątpliwe ). Tak wiec moze byc dwoch liderów grupy.
Jeden od spraw tych pixelartów , userbarów itp itd. a drugi od rysunkowych , grafik o wiekszych rozmiarach , tabletach itp.
I niech rekrutuja byle kogo , mieli jakies doswiadcznie z grafika no i byc w miare czesto na forum :D przynajmiej raz na dzien .

Osobiscie chcialbym zeby liderami byli Slawekmag i Blacko ^^

Pozdr0 B)

Celoz
23-09-2006, 10:50
sławek + kuraj / MKM + kuraj
to moje przemyślenie..
http://img239.imageshack.us/img239/9278/skan001ku5.jpg

Gtyk
23-09-2006, 11:47
oO bosko :D:D
Oczywiscie jestem za ^^

Tak wiec moze byc dwoch liderów grupy.
Jeden od spraw tych pixelartów , userbarów itp itd. a drugi od rysunkowych , grafik o wiekszych rozmiarach , tabletach itp.

twoj tok myslenia jest dla mnie dosc malo zrozumialy... sam jestem liderem jednej grupy, i ogolnie cala rola lidera polega w 90% tylko na przyjmowaniu do grupy i wyrzucaniu z niej... wiec niby dlaczego jeden z liderow ma sie zajmowac pix artami a inny szkicami? myslisz ze to ze ktos szkicuje, nie bedzie potrafil ocenic czy jakis pixart jest brzydki, a ktos od pixartow nie bedzie potrafil ocenic szkicu?;)

Kwaso
23-09-2006, 12:06
Tak jakby :D:D

Ale chodzi oto ze jest wiele rodajow grafik. Jednemu liderowi trudno moze byc oceniac tego wszystkiego. Dlatego pomysl na dwoch liderów :P Jeden zajmie sie przyjmowaniem tych pixelartistów itp a drugi gosci rysujacych i dzialajacych w tablecie :P , po wczesniejszym uzgodnieniu miedzy soba. Poprsotu jeden lider to chyba za malo xD
No chyba ze jest na tym forum koles od wsyzstkiego co jest na forum codziennie po 4h xD i zna sie na grafice jak malo kto.

Sie zobaczy...to jest tylko moja propozycja ^^

salatka
23-09-2006, 12:18
Pomysł niezły. Ja do userbarów i sygnatur samych w sobie nic nie mam, to jest po prostu grafika, tylko, że małego rozmiaru. Problem tylko leży w tym, że większość z nich jest tworzona na podstawie tutoriali, a ich zrobienie to kilka kliknięć - a żeby mieć jakiekolwiek pojęcie o grafice TRZEBA umieć stworzyć coś od siebie, więc jeśli ktoś robi wyłącznie userbary i sigi z tutków to niezbyt nadaje się do grupy. No, i nie zapominajmy, że grupa MTA jest dla artystów wszelkiego rodzaju, nie tylko dla grafików.

widac nie widziales dobrych sygnaturek skoro uwazasz ze zrobienie ladnej to kilka klikniec :) czas potrzebny na zrobienie DOSYC ladnej to okolo 3-4h

no i sa tez ludzie ktorzy ROBIA sygnaturki/avki tak jak podpowiada im ich chora wyobraznia a nie tak jak jest w tucie :)

tutoriale sa be!!! :)

Descartes
23-09-2006, 12:24
A ja właśnie mam na myśli tuty. Bardzo dużo jest osób, które robią sigi z tutków na bazie tło, jakiś obrazek + nick i zasypują nimi forum (po 20 takich samych sigów w jednym poście)

salatka
23-09-2006, 13:03
A ja właśnie mam na myśli tuty. Bardzo dużo jest osób, które robią sigi z tutków na bazie tło, jakiś obrazek + nick i zasypują nimi forum (po 20 takich samych sigów w jednym poście)

takich osob grafikami nazwac nie mozna :)

- Prodigy -
23-09-2006, 13:08
A czy Waszym zdaniem fotografia też by się pod to 'łapała' ?

Jade
23-09-2006, 13:09
Jeżeli chodzi o liderów grupy, to jestem za:
-Celozem
-MKM
-Kurajem

To wszystko.

MKM
23-09-2006, 13:12
Co najmniej dwóch liderów powinno być, ostatnio był 1 i cała grupa padła, a tak zawsze jest ten drugi, zapasowy :P

Celoz
23-09-2006, 13:17
można zrobić tak: lider do rysunków, grafiki wirtualnej oraz flasha (sam nie rozumiem..) (...) Teraz właśnie reanimują MTA. Dlaczego właśnie w niej ma nie być flashów? Po co robić jeszcze jedną grupę, która w pewnym sensie też zajmuje sie grafiką, hm? podstawiam samego siebie albo styku'a

slawekmag
23-09-2006, 13:44
No to może trzech liderów?

@edit
Celoz
Zgadzam się w 100%.
btw
Jak u Kuraja z rysunkami?

Pan i Wladca
23-09-2006, 13:49
Juz odrazu 20 liderów, jeden starczy+ moze z-ca

slawekmag
23-09-2006, 14:04
@Pan i Władca
Jeden nie starczy. Grupa miała jednego i się rozpadła.

Descartes
23-09-2006, 14:22
Dwóch liderów styknie.

A czy Waszym zdaniem fotografia też by się pod to 'łapała' ?
Myślę, że tak. Pod warunkiem, że umiesz fotografować, i umiejętnie retuszować, kiedy trzeba, aby fotografia dała jak najładniejszy i zarazem realistyczny efekt. ;]

Jade
23-09-2006, 14:22
@Slawekmag
To chyba nie znaczy że trzeba od razu dawać 3. 2 w zupełności wystarczy

@up
Szybszy o pare sekund ;d.

Nadrill
23-09-2006, 14:44
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=94587
Pisałem o tym, ale temat zamknięty. Proponowałem też fotografię...
@Grupa:
Pewnie. MTA i tak jest 'martwe'...

slawekmag
23-09-2006, 14:50
To mówcie kto ma być drugim liderem.

Pierwszym raczej na pewno będzie Kuraj.

MKM
23-09-2006, 15:10
Z tego co widze w tym temacie chęć zostania liderem wykazały 2 osoby, kuraj i ja, jeśli ma ktoś coś przeciwko to niech pisze, a jeśli nie, to niema na co czekać i zreaktywować grupe.

- Prodigy -
23-09-2006, 15:17
Pod warunkiem, że umiesz

Nikt nie twierdzi, że umiem - po prostu pytam, bo to również jest jakaś dziedzina grafiki, którą ktoś może się interesować. Ale tak, czy tak, dobrze, że to podkreśliłeś, bo przyda się dla innych, szukających na to odpowiedzi.

jeśli ma ktoś coś przeciwko to niech pisze, a jeśli nie, to niema na co czekać i zreaktywować grupe

Nie mam niczego przeciwko, jeśli liderzy wyrażają na to zgodę i czują się odpowiednimi (i odpowiedzialnymi) osobami na te stanowiska, nie widzę powodu, dla którego grupa nie powinna być "zreaktywowana".

Descartes
23-09-2006, 15:38
Nie, ale nie chcielibyśmy sytuacji, w którym jakiś klient kupi aparat jednorazowy czy pożyczy od kolegi telefon, porobi zdjęcia klozetów w szkole i chce do MTA.

MKM
23-09-2006, 15:41
Chyba że na takowym klozecie znajdowała by się jakaś ciekawa grafika przez niego namalowana... :D No ale zdjęcie zrobione normalnym aparatem... :P

@down
Na prawdę jakieś takie wyrużniające się grafiki robi może 5-10 osób, reszta może nie jest utalentowana, ale lubi się tym bawić i z czasem robi coraz lepsze prace. W końcu nie chcemy z tego zrobić obory gdzie każdy wrzuci byle jaki 3 kolorowy rysunek, tylko grupę która potrafi zrobić naprawdę ciekawe i miłe dla oka rzeczy, Jeśli ktoś będzie wrzucał notorycznie jakieś naprawdę beznadziejne grafiki i nie będzie u niego żadnych postępów to podziękujemy takiej osobie.

Kenixia
23-09-2006, 15:55
Poprzedni topic MKM-a został niesłusznie wykasowany.

W tym topicu znowu chcę poruszyć sprawę MTA. MTA które już praktycznie nie istnieję. Więc chciałbym, aby lider, którego na forum nie ma już parę miesięcy został wywalony z pozycji lidera i został wybrany nowy lider. Byłyby to prawdziwy refesh a nawet praktycznie powstanie całkiem nowej grupy. Grupy która nie będzie już tak bardzo elytarna i łatwiej się będzie do niej dostać. Tutaj piszcie czy zgadzacie się ze mną. Tutaj możecie też napisać jeśli chcecie być jednym z dwu liderów.

Do Moderatorów.
Poprzedni topic został wykasowany całkowicie niesłusznie. Proszę najpierw czytać posty a nie usuwać topici na podstawie tytułu.

@2down

No to jest OK

To może Kuraj i MKM na dwóch liderów?
@down
Linka już nie ma. Jakby wrócił to nie mam nic przeciw aby został liderem. Co do poziomu to może dla ciebie nie jest wysoki.

Wydaje mi sie że w MTA wlasnie o to choidzło, była to grupa zreszajaca naprawde dobrych grafików, a nie pierwszych lepszych robiących mieczyli bez cieniowania. Wydaje mi sie ze Mta powinnozotsać taką "elitą" bo inaczej spadło by na psy.
A wam to chyba zalezy na dopisku Artist. A nie lepiej poczekać i trenować? Bo potem będziecie źli że wy robicie takie grafiki a tu biorą jakiegoś newbie który robi wszystko na odwal, żeby tylko być "artist"
Nie sądze by tak było by lepiej dla artist, więc nie podpisuje się pod tym.
Sorry sławek i inni

Celoz
23-09-2006, 16:00
Wydaje mi sie że w MTA wlasnie o to choidzło, była to grupa zreszajaca naprawde dobrych grafików, a nie pierwszych lepszych robiących mieczyli bez cieniowania. Wydaje mi sie ze Mta powinnozotsać taką "elitą" bo inaczej spadło by na psy.
A wam to chyba zalezy na dopisku Artist. A nie lepiej poczekać i trenować? Bo potem będziecie źli że wy robicie takie grafiki a tu biorą jakiegoś newbie który robi wszystko na odwal, żeby tylko być "artist"
zauważ, że nikt nikogo o MTA nie przyjmuje bo linek NIE ISTNIEJE
, poszedł sobie i ma nas serdecznie w d...

Kenixia
23-09-2006, 16:18
na rozumiem, trzeba nowego wlasciciela, ale Mta dalej powinno zostac elitą, po kurcze łatwo dostępne- to pomyślcie - czy kurcze połowa tego forum(która by pewno chciala do MTA) porównuje się np. do Kuraja? do Avagera? Ja rozumiem np. SławekMag czy inni którzy już sporo pracują, ale bez przesady łatwo dostępne!

MKM
23-09-2006, 16:22
Mogli byśmy przyjmować tylko tych, którzy dotychczas udzielali się na forum w dziale 'grafiki'. Udzielali się w sensie tworzenia a nie gadania, bo po co nam takich...?

Kenixia
23-09-2006, 16:31
Wszystkich którzy się udzielali? Lekka przesada :P Jak dla mnie to nadaje sie narazie tylko kilka osób które tworzą naprawde grafiki na poziomie, wymienie tu kilku, których pamiętam:
Celoz
Sławekmag
I jeszcze ten(przepraszam ze nie dalam dokladnego imienia) który ma dział usebars center(przyklejony temat)
No i MKM
przepraszam - musze kogos dopisac - Kwaso wybacz zapomnialam o tobie :P
To jest moje zdanie, nic więcej...

@down: Zgadzam się z tobą

Gtyk
23-09-2006, 16:32
Mogli byśmy przyjmować tylko tych, którzy dotychczas udzielali się na forum w dziale 'grafiki'. Udzielali się w sensie tworzenia a nie gadania, bo po co nam takich...?

udzielac sie, a potrafic robic grafike to 2 zupelnie rozne rzeczy... dawna zasada przyjmowania tylko osob robiacych naprawde dobre prace powinna pozostac takze w odnowionej grupie. od przecietnych graficzek jest dzial Grafiki na forum, MTA jest jak nazwa wskazuje dla najbardziej uzdolnionych...

chociaz obawiam sie ze przy obecnym stanie forum taka grupa nie bylaby zbyt liczna... ostatnio coraz mniej osob tworzy cos naprawde dobrego...

MKM
23-09-2006, 16:46
Troche to inaczej ujmę, będziemy przyjmować tych, którzy się starają, u których będzie widać że mają potencjał i chęci do tego aby tworzyć, którzy są aktywni na forum. Cudów tutaj nikt nie robi, no może są 3 takie osoby (nie będę wymieniał). Nie chciał bym przyjmować byle kogo, najpierw niech się trochę poudziela w dziale grafiki i pokaże na co go stać.

(ehh, pisze jak bym był liderem :P nie bijcie mnie za to :P)

slawekmag
23-09-2006, 16:57
To MKM napisz do Droma, że zostali wybrani liderzy. Ty i Kuraj. Nie ma sensu szukać kogoś innego.

btw
Do grupy nie będzie można się łatwo dostać. Łatwiej, ale na pewno nie łatwo. Trzeba będzie robić grafiki na poziomie. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Z tego co widze w tym temacie chęć zostania liderem wykazały 2 osoby, kuraj i ja

Sławek też chcieć ale być zbyt skromny i mieć zuą opinię :P:p :baby:

- Prodigy -
23-09-2006, 17:34
I jeszcze ten(przepraszam ze nie dalam dokladnego imienia) który ma dział usebars center(przyklejony temat)

Moje grafiki na poziomie ? Owszem, tylko jakim ? Robienie userbarów to wg. mnie nie sztuka i będąc na miejscu leadera nie przyjął bym mnie do MTA, bo nie ma on żadnego obrazu moich możliwości, a UB o o nich (możliwościach) nie świadczą. Swoją drogą, na pracach nosane również można zawiesić oko... A co do tego, jaki poziom trzeba prezentować, aby dostać się do grupy, to MKM chodzi chyba o to, że teraz nawet będąc Janem Matejką, nie dostałbyś się do grupy, bo leader najzwyczajniej w świecie nie jest już aktywny na forum. Poziom będzie podnosił się z czasem, bo talentu się nie nabywa z dnia na dzień, a leaderzy są właśnie po to, żeby nadzorować członków grupy - mobilizować bardziej utalentowanych, motywować średnio doświadczonych i pozbywać się nieaktywnych grafików.

Blacko
23-09-2006, 17:35
Bycie liderem to niewdzięczne zadanie, wszyscy psy na nim wieszają ;p Gdybym to ja odpowiadal za rekrutacje to mta nie mialoby zbyt wielu czlonkow, przynajmniej na starcie. Nikt nie mowi, ze trzeba od razu byc zajebistym, ale czasem poprostu widac czy cos z tego bedzie, czy nie, czy jeszcze nie teraz. Według mnie to właśnie obniżenie poprzeczki w "poprzednim" mta spowodowało jego upadek.

MKM
23-09-2006, 17:52
Co do wymagań już wyżej napisałem jakie wg. mnie powinny być. Będziecie jechać po mnie i Kuraju jak coś komuś będzie nie odpowiadać a my z czasem będziemy wiedzieć kogo przyjmować, kogo wywalić i jaki poziom zaawansowania zastosować. Już wysłałem pw do Droma, nikt nie napisał że jest przeciw, więc uznałem że niema na co czekać :)

Descartes
23-09-2006, 17:53
Aby dołączyć do MTA nie tylko wystarczyło chcieć, trzeba było być dobrym. Pamiętajcie, że od przeciętnych grafik jest dział grafiki. Koleś porobi kilka nędznych grafik, dołączy do MTA i zniknie z forum, a w grupie będzie burdel. Dołączenie do MTA zwykle jest celem tzw. 'artist wannabe', i to właśnie chęć dołączenia do tej grupy ich motywuje. I tak pozostanie. Bo przecież, jeśli grupa ma być dostępna dla wszystkich, to po co grupa skoro mamy dział "Grafiki"?

Podpisuję się pod tym. Nazwa grupy zobowiązuje. ;]

Dr. Omader
23-09-2006, 20:07
Liderami zostali MKM i Kuraj. Licze ze grupa nie upadnie juz wiecej.

Najwieksi liderzy na swiecie wcale nie byli super znawcami w danej kwesti. Lider ma prowadzic zespol ludzi, to Ci ludzie maja sie znac na poszczegolnych aspektach ich zadania. Lider ma sie znac na tym jak ich dobrze prowadzic.

To tak skrotowo ;)
Koniec tego offtopica.