zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Do jakiego można iść miasta?

T_A_D
14-10-2003, 16:03
W jakim mieście będzie mi się najlepiej żyło??
Chce być palkiem.

Main Vegeta
14-10-2003, 23:14
W venore som życzliwi ludzie,malo PK i akuratne potworki czyli po kolei:trolle,roty,amki i tak se mozesz do 16 lvla na amkach.Wiec na poczontek venore najlepsze i rządzi!! :D

MatKus
14-10-2003, 23:36
Była większa sonda o tym.
wejdź na www.tibia.pl, zjedź na dół i przejzyj starsze dondy. Była taka z pytaniem "w jakim mieście mieszkasz"

Raynold
15-10-2003, 10:32
A czemu w tej sondzie nie uwzględniliście Ab'Dendriel czy Kazordoon? Bardzo miłe miejsca. Carlin jest chyba najgorsze, drugie najgorsze to Thais. Ja mieszkam w Venore i Ab'Dendriel. Chyba najlepsze miasta (Kaz też jest milusie) :)

Blood-Rain
15-10-2003, 14:20
Mieszkalem w Thais (3 razy PK), tylko jak wyszedlem ze świątyni, Carlin (2 razy PK), na rybach daleko od depo. Teraz mam nową postać mieszkam w Kaz i niekt mnie nie ruszył... 8)
A i tak sie przeprowazde do Ab'Dendriel (tylko jak ?( )

sln85
15-10-2003, 14:37
Ja tez chciał bym sie dowiedziec do jakiego mista warto miasta isc ............!!!!

HELP ME :rolleyes:

Fanfi
15-10-2003, 14:40
Blood-Rain: nie wiesz ja zmiena sie rezydencje ?? Jesli tak to idziesz do ab znajdujesz tam portal wchodzisz do niego i gotowe.

p.l
15-10-2003, 17:20
mało pk, nieskończona (;)) ilość trolli, potem można zejść niżej na szkiele i roty, albo trochę na południe na dwarfy. Jak chcesz coś lepszego to idziesz do zamku elfów a tam: mino, orc w, orc s, orc, dwarf
Potem można zaglębiając się spotkać mino guarda, wchdząc na mury mino archera i huntera, a jak komuś brakuje wrażeń to i zerki sie znajdą. Myślę żę do 20 lvl nie można narzekać (knightem)

Lord Czaja
15-10-2003, 17:33
ja tez radze ab'dendriel... a tak w ogole to czemu ten temat ma 3 gwiazdki ??? ?(

Narzil
15-10-2003, 18:23
Ab'dendriel moze byc. Ale tam chyba najczesciej jest zadyma obok depo. Radze Wam tam isc tylko dlatego, ze tam trolli duzo i mozna spokojnie expowac.

Soul Hunter
17-10-2003, 19:17
Według mnie Ab tesh jest bardzo dobre, miałem kilka postaci to tam było fajniej..choć i tak mnie pk spotkał jakiś to i tak mi się podoba, pełno polaków (tamten pk tesh :/ )..i jest dość spokojnie, łatwo poexpić na początek..można zarobić...i stwierdzam że mnie koło depot nic nigdy nie ukradli a w carlin...od razu!!!!

- przy okazji, żeby przenieść się do ab wystarczy wejść do wnętrza Labiryntu z boku miasta, w samym środku będzie portal, jak wejdziesz do niego to się przeprowadzasz do ab :)

Lord piccolo
20-10-2003, 13:28
AB'dedrien jest najlepsze mało PK dużo polaków

Argus de Bale
21-10-2003, 16:30
Polecam Ab chocaz od czasu do czasu mozna spotkac PK ale wystarczy krzyknac Help i biec do depo i zaraz zleci sie kilku gosci gotowych Pk potrzaskac :D

Hukeram
21-10-2003, 16:49
Ab...ostatnio kumpel mi przeszedl rooka i od razu tam poszedlem...duzo high-lvl...pk w ab to samobojca...ostatnio pokazal sie taki...pseudo pk...mumopifo...14 lvl knight...zaatakowal mojego druida...moze ze 5 minut zyl...zawolalem dwa razy ,,Mumopifo is PK" i zlecialo sie kilku calkiem niezlych pallow i dwa knighty i gostek polegl...widac mu sie znudzilo ;)

Argus de Bale
22-10-2003, 21:28
Zgadzam sie Pk w ab to samobujcy chociaz spotkalem tam ostatnio pk i nawet zabil jedna osoba ;( !!!!!!!!!!!!
Ale potem ganiali za nim chlopaki z KG :D :D :D
Ale tez mozna spotkac pk niedaleko ab po drodze do Carlina !!!!!!!!!!!!!!!!
trzeba dzies chodzic kupowac czary? 8)

Brat the Beard
26-10-2003, 09:03
Mieszkam w Carlin. Fajne miasto, sklepy, duze depo. A w jaskini czaja sie bugi i spidery. Nizej sa Rotworny. W Carlin mieszkam od 2 dni chyba.

DarkHunter
27-10-2003, 21:49
Jestem nowy w Tibi... i mam takie pytanko do tego ad (czy jakos tak) to miasto jak moshna sie dostac? prosze o dokladny opis :P i czy swiat: Trimera jest dobry? :)

Gego
28-10-2003, 08:30
Według mnie ab jest najlepsze choć sam mieszkam w carlin:D

Lucznik Swiatla
28-10-2003, 10:26
Thias to miejsce dla wysoooooookich lvli więc nie radze co do tego ile razy i gdzie mnie pekneli to 5 x carlin chociaż tam nie mieszkam od dawnaaaa. Carlin to miasto NOOBów więc jeśli nie chcesz być odraznay to najlepsze miasto to Ab spokojne duzo polaków i dobre ceny do sprzedawania lootu. Venore- miasto tętni życiem ale co jak co na danubi zaaaa dużo pk jak na moje lvle ale może kiedyś sie tam znajde. Jeśli masz pacc ponieważ zaliczyłeś edron to najlepiej odrazu tam idź. Kazz jakoś mi sie tam nie podoba ale może kiedyś tam będe. A teraz najważniejsza rada: przeprowadź się tam gdzie masz chociaż paru zaufanych kumpli :))

DarkHunter
28-10-2003, 16:07
Dzieki za odpowiedz ale nadal nie uslyszalem odpowiedzi :)) jak sie dostac do ab? i jak Trimera jest zlym wybrorem to jaki najlepshy? :) tzn gdzie dusho polakow i malo pk... jesli istnieje takie miejsce :/

Bambuko
28-10-2003, 17:05
Cóz mi to się akurat jedno w AB nie podoba.. w większości światów jest to miasto Polaków ale trza zauważyć że to jest miasto nie wielkie i nie ma się co chwalić, że Polacy trzęsą AB na wszystkich światach.. A gdyby tak gdzieś Polacy zdobyli Thais albo Carlin??

Owoc
29-10-2003, 09:30
Chcesz się dostać do Ab'dendriel? Zdradzę ci sekret ;) wejdź na
http://www.tibia.pl/images/mapy/pozostale/big_new.gf.gif
Ta mapa jest w takiej samej skali jak mini-mapka w grze przy max. oddaleniu. Jak jeszcze masz wątpliwości to jesteś LOLem :D

Mowubi
31-10-2003, 21:19
no i kto mu odpowiedział? NIKT!tylko o mapach i mapach i tak sam chciałbym się dowiedzieć jak się dostać do Ab

Watto
03-11-2003, 07:35
Oryginalnie dodany przez Mowubi
no i kto mu odpowiedział? NIKT!tylko o mapach i mapach i tak sam chciałbym się dowiedzieć jak się dostać do Ab

1)Jesteś w Carlin
2)Idziesz max w prawo i do góry i powinno być wyjście z Carlin
3)Idź do góry będzie znak przeczytaj ten po prawej (pisze coś do AB)
4)Od znaku idź ciągle w prawo aż znajdziesz bramę. Wejdź tam poproś od kogoś o machete i ciachaj sobie drogę do teleportu

Mowubi
04-11-2003, 17:32
1)jestem na rooku
2) 3) 4)nie wiem bo nie jestem w carlin

Bartix
13-11-2003, 19:14
czy to tak trudno zerknac na mape
poszukac carlin, ab i popatrzyc jak trzeba isc ?

Berials
27-11-2003, 20:30
Ja bym Trimere nie polecił ponieważ to serwer USA.
I sa tam lagi czyli cięcia gry.Najlepsze dla ludzi mieszkających w Polsce są serwery Niemieckie.
Ja gram na Isarze i nie narzekam.

zadki
27-11-2003, 21:46
Tylko ab to jak warszawa tylko ze w tibi sami polacy szczegulnie na Novie na 10 osub ze 7 jest polakami.....
A kazadrón nie polecam chyba ze masz dobrom pamienc do korytarzy :/

Gimlos
27-11-2003, 22:03
Oryginalnie dodany przez zadki
Tylko ab to jak warszawa tylko ze w tibi sami polacy szczegulnie na Novie na 10 osub ze 7 jest polakami.....
A kazadrón nie polecam chyba ze masz dobrom pamienc do korytarzy :/
kazardoon jest super miastem i naprawde po kilku dniach znasz wszystkie korytarze na pamiec . Na wiekszosci serwerow jest tez tam malo PK . Tuz przy wejsciu do kazo mamy pojedynczy respawn bh . na dole pelno dwarfow zwyklych,soldierow ,guardow - knight lvl 20+ - zyc nie umierac:D
Mowil to rodowity krasnal ktory kaz zna jak wlasna kieszen:)

Berials
01-12-2003, 19:16
I jest masa w kazodronie bo idziesz na dwarfy masz dużo lootu na gurze masz sklep loot sprzedajesz i znowu na dół itd.

Anka siora buska
02-12-2003, 09:11
cARLIN JEST THE BEST MIESZKAM OD PARU DNI A WOGLE TO CO ZROBIC Z NAPISEM NO SERVER RUNNING ON HOST?? PROBOWAŁAM RESETOWAC KOMPA ;)

Mowubi
02-12-2003, 21:31
to zresetuj jeszcze raz a tak a propos to jestem w carlin (patrz podpis) tam mi jest najlepiej jak narazie (nie licząc próby morderstwa :D nic nie zrobiłem przyrzekam)ogólnie carlin the best

finio
07-12-2003, 23:11
carli i thais jest spox ja np. gadalem z glownymi pk w tych miastach i powiedzieli ze nie beda mnie zabijac i nie zabijali a dzisiaj mi sie nudzilo to w calym miescie zaczelem sie bawic z 2 kolesiami w PK pol miasta sie palilo a z nami byl crazy dwarf knight lvl 70 + i z sd nawalal :]

jachu^^
29-02-2004, 16:48
Do a'B jesli kcesz sie wprowadzic musisz przejsc przez labirynt... Zabierz ze soba maczete przyda sie przyscinaniu krzakow... A potem tylko wejsc w taka kule... :P :]

Hinol
29-02-2004, 17:37
Thais rulezz Najlepsze miasto, ponieważ:
-najwięcej high lvl, a z tym sie wiarze wielkie widowisko (rozróby)
-największe miasto poprostu stolica Tibii
-jak wychodzisz z Rooka to expisz na trolle i orci- roty orci warriory i scorpio- cycki i slimy- BH- dragi-potem gdzieś indziej :P:P

cankel
03-03-2004, 13:35
Nie wiem do którego miasta iść. Pomocy! Prosze pourzcie! :(

Termbest_pol
03-03-2004, 19:59
Venore duzo miejsc do expienia na poczatek i na koniec ;] a takto to fajne jest ab tam mozna poexpic na wyzszych lvl