PDA

Pokaż pełną wersje : GS czy BS na guardy?

spawczykk
26-09-2006, 22:59
witam mam pytanie, z GS'em czy BS'em lepiej by sie expilo knightem na 61 lvl na guardach ze skillami 80/79 ? i jezeli z BS'em to na full atack czy jak ?=) z gory dzieki z odpiwiedz

Celoz
26-09-2006, 23:06
Moim zdaniem lepiej to z BS'em i tarczą na balanced / full
A jak z GS'em to tylko z UHami, chyba że nie będzie kilku spawnó na raz. To tylko moja opinia, mogę się mylić

Rooker666
26-09-2006, 23:16
Lepiej z bsem ponieważ na takich skillach to by cię guardy prawie nie hitały a z gsem to już strata uh

Colard
27-09-2006, 08:10
Lepiej w ogole knightem nie chodzic na guardy bo to strata czasu.
na takich skillach to by cię guardy prawie nie hitały
Buhahahahaha, dobry zart. Mnie na 122 lvlu z 80 shielda hitaja. -,-

Zodus Lorix Astera
27-09-2006, 09:14
ummmm...Ja osobiście mam 37lvl i skille 72/71, chodzę na guardy expić GSem ponieważ mam za słaby shielding żeby bić je z tarczą, z GSem szybciej ubijam więc i one mniej mnie zraniają, nie trace UH's bo chodzę na pojedyncze spawny..ale zawsze biore bp manasów..expie dopóki nie strace całego...exp idze dość szybko a za manasy sie zwraca z nawiązką, najczęściej wynosze ok 2,5k, ale ty masz o wiele lepsze skille więc lepiej bdzie wziąc BSa i tarcze - będa Cię mniej trafiać (ale nie wcale...)...to jest tylko moje zdanie tak jak parę postów wyżej ktoś napisał..- Mogę się mylić :)

Satyr
27-09-2006, 09:25
Lepiej z Gsem latać,z bsem dłużej się bije a i tak często wyłapuje sie takie same hity jak bez tarczy,więc po co marnować czas?
a czemu strata czasu?? ja jakos przesiedziałem na guardach 40 lvli i nie straciłem ani czasu ani kasy;)

ripper
27-09-2006, 10:16
GS zdecydowanie.

Cossma
27-09-2006, 10:38
od skili 80/80 to gurady najlepiej bic GS'em i to wcale nie jest strata uh jesli masz np. golden arm. (albo jeszcze lepiej jak bys mial dsm ;p )
crown legi i zwykle buty (nie bohy kazdy def sie liczy)
gs'em szybciej bijesz a leczyc sie mozna exurka tylko nie zapomnij kilku bp manasów

przyda sie tez kilka gfb jakbys trafil na full spawn a potem to "lajt" :]

kasa za manasy sie zwraca a uh schodzi baaardzo rzadko , za to magiczny tez szybko rosnie {manasy robia swoje}

Krzychos_CALMERA
27-09-2006, 11:46
oczywiście że z GSem :P najlepszą obroną jest atak XD

Vil
27-09-2006, 12:40
Najlepiej przejsc sie sprawdzic.

Czekam na tematy typu " ktore plecaki wg was zabierac na hunty ? ".

ripper
27-09-2006, 16:56
Vil... Nie załamuj mnie, wiadomo, że czerwone są najlepsiejsze ;<<

Toffik
27-09-2006, 17:12
Z GSa wali sie potworki wytrzymale i kture sie powinno zabic jak najszybciej ... ;)

BS to leprze rozwiazanie :)

:cup:

Mazur199
27-09-2006, 18:29

Mylisz sie poniewaz czerwone backpaki rażą po oczach w czasie huntów,polecam niebieskie lub zielone,uspokajają i są super extra "banaynabanalyajnalne".

Wydaje mi się że lepiej zabrac gs i troche bp manaskow no i ofc pare gfb :P,loota targac..nawet scale army ... :P

Patysiak
28-09-2006, 14:34
up Nie nawet scale armory ale scale armory, inaczej mówiąc all oprócz bootków ;p co nie uniesiesz to do lootbaga, w swoim bp noś kase a jak uniesiesz to steel helmety i double axe, przy wychodzeniu napakuj do siebie ile się da, przy wyrzuceniu do wody/ukradnięciu lootbaga straty będą trochę mniejsze, a co do bp rzecz gustu, ja nosze w miejscu na strzaly bp na kase a normalny to rózny, jaki się nawinie :P

Leothyr
28-09-2006, 15:30
BS BS i jeszcze raz BS. I nic innego.

Dandrok II
29-09-2006, 20:39
@Topic

Ile dales za ta postac? Nie jestes w stanie sam zobaczyc co Ci sie bardziej oplaca? Boisz sie sprobowac? to pograj w tetrisa

pazuzu
29-09-2006, 20:55
jak idziesz expic to gs bo szyciej sie expi

jak idziesz zarabiac kase to bs plus tarcza wiekszy udzwig wiecej czasu sie tam mozesz bawic mozesz je nawet na full defie bic jak lubisz

a plecak to koniecznie z pirata bo podwaja kase z potworkow ;)

ripper
29-09-2006, 21:38
No, i eplate z rata leci ;d

Hunter88
01-10-2006, 11:28
NIe idz na guardy bo sie nie oplaca =] jak ja poszlem raz z SCA na guardy przy skilach 83/80 to dostawalem nawet po 88 na full atak SCA + vampire shield wiesz wisz....cyclo, scaraby, poh... lepsze

Bubusiek
03-10-2006, 21:02
NIe idz na guardy bo sie nie oplaca =] jak ja poszlem raz z SCA na guardy przy skilach 83/80 to dostawalem nawet po 88 na full atak SCA + vampire shield wiesz wisz....cyclo, scaraby, poh... lepsze

nieprawda, oplaca sie tam chodzic ze wzgledu na kase, i nie dziw sie ze tyle dostajesz jak masz taka slaba tarczei skille , mi sie uhy tam zwracaja zawsze (z ?użą nawiązką)

POH???????? no comment

sat
04-10-2006, 13:09

fuj czerwone! ty to sie nie znasz. najlepsze sa zolte i brazowe.

jesli chodzi o walke two hand vs one hand to zawsze bedzie podzial na lubiacych walke jednym badz drugim rodzajem broni.
- walka gsem/dlem - wieksze hity zadajesz, przez co potwor szybciej pada, ale najprawdopodobniej bedziesz zuzywal wiecej uhow/mfow. skoro szybciej pada to wystepuje zjawisko szybszego expa oraz zmniejszenie obrazen - wieksze hity, ale za to potwor ma mniej czasu zeby je zadawac. wymagane przyzwoite skille
-bs/f-axe - zadajesz mniejsze hity, bijesz potwora dluzej, przez co bedziesz dostawal mniejsze hity w wiekszej ilosci. idzie mniej uhow/mfow, ale dostajesz tez mniej expa.

podsumowanie:
two hand - wieksze hity zadajesz, wieksze hity dostajesz, ale przez ktorki okres
one hand - mniejsze hity zadajesz, mniejsze hity otrzymujesz, ale przez dluzszy okres
generalnie guard guardowi nie rowny. to samo sie tyczy innych potworow. raz sa potulne jak baranki, a raz napieprzaja jak dzikie swinie

Ben11
07-10-2006, 13:17
Na guarda najlepiej BS i dobrą tarcze>;)

Diddy
07-10-2006, 13:21
Idz lepiej na elfy zrobisz 2 razy więcej expa przy 2 razy mniejszym koszcie.
No ale jak chcesz te guardy to gs.Guardy to nie potworki dla knighta, najlepiej je bić na dystans.

Badgins
08-10-2006, 08:44
Koolega wyzej ma racej lepsze lefy choc z guardow lepszy loot :)
guardy sa dla palkow i sorkerow i druidow
ale nie zgadzam sie z jedenym na guadry najlepszy jest bsi shield walisz je powoli na tarczy i mieczu.
ssam za swoich czasow expilem na guadrach z dragon lance i co takie hity walily ze szok:baby:

Gal_batorix
09-10-2006, 13:25
jak idziesz expic to gs bo szyciej sie expi

jak idziesz zarabiac kase to bs plus tarcza wiekszy udzwig wiecej czasu sie tam mozesz bawic mozesz je nawet na full defie bic jak lubisz

a plecak to koniecznie z pirata bo podwaja kase z potworkow ;)

W zupelnosci sie z toba zgadzam :] :spam:

Diddy
09-10-2006, 14:52
choc z guardow lepszy loot :)

Cały loot przeznaczysz na uhy.Na EF nie zuzywasz tak dużo uhów knightem jak na guardach.

Hunter88
10-10-2006, 23:17
nieprawda, oplaca sie tam chodzic ze wzgledu na kase, i nie dziw sie ze tyle dostajesz jak masz taka slaba tarczei skille , mi sie uhy tam zwracaja zawsze (z ?użą nawiązką)

POH???????? no comment

Tak Poh....Cyce+Slimy+Dragi 40k exp/h z sca...z zarobkiem i nie nudnym expem ;) a co do guardow to nie expilem dlugo bo zrezygnowalem dosc szybko po tym co zobaczylem jak z sca i shieldem dostaje :p

pAnoramiks
10-10-2006, 23:53
ja na guardach expie z tarczą,
całkiem ładnie to idzie:), zawsze full atk...

Vil
11-10-2006, 00:27
Na EF nie zuzywasz tak dużo uhów knightem jak na guardach.

Przy 73/76 zabijalem 2-3 guardy na uhu. W EF na uhu robilem 3.5 - 5 k expa, do tego 2x szybciej.

adrianeczeqq
14-10-2006, 20:50
A ja mam pytanie może niezbyt związane z temnatem ale nie ma sensu zakładac nowego - czy ze skillami 70/70 mogę expić na poziomie soldy+guardy i jakiej broni używac i ile średnio uh tam schodzi

Diddy
14-10-2006, 21:03
A ja mam pytanie może niezbyt związane z temnatem ale nie ma sensu zakładac nowego - czy ze skillami 70/70 mogę expić na poziomie soldy+guardy i jakiej broni używac i ile średnio uh tam schodzi