Pokaż pełną wersje : Dyskryminacja
Czy nieuwarzacie że Cipsoft dyskryminuje Paladynów ??
Magowie i druidzi dostali : różdżki , szybsza mana i inne pierdółki
a pallowie ? - znikające speary i inne utrudnienie
uwarzam że Cipsoft w zimowym update powinien coś dodać dla Pallków a ciągle ułatwiać życie Magom
Co o tym myślicie ??;)
Jakby speary nie znikaly to palek mialby najlepiej :p
Taskera by wlaczyl (nie mowie ze wszyscy tak robia) i moze trenic do bolu. A takto musi co chwile zaopatrzac sie w nowe speary.
@up
A jakie ulatwienia dla plakow moga zrobic CIPsofty? Masz jakies pomysly?
A paladynom niby ograniczyli regeneracje many? Noże do rzucania oraz shirukeny to też nie im ino knightom dali.
a zauwazyles jak w dupe dostaja knighci ?
@up
no trudno zeby nie dostawali jak cipsoft dal darmowy aimbot dla magicznych profesji ;]
a zauwazyles jak w dupe dostaja knighci ?
Knight nie placi za trening i za exp.
Płaci, albo czeka na manę/hp. Poza tym expi DUŻO wolniej.
A czekając na manę/hp to sorc również nie płaci za exp.
Sorc zadaje obrazenia niezaleznie od treningu. Palek zadaje obrazenia niezaleznie od twardosci przeciwnika. Zaden z nich nie musi specjalnie sie wysilac zeby zabijac chocby tak slabe moby jak guady / orc lidery.
Knight nie zadaje ( powtarzam: nie zadaje ) obrazen w pvp, nawet breakery typu ice rapier czy exori sa dodane raczej dla ubarwienia postaci niz zeby ich sensownie uzywac.
Knight z trudem soluje cokolwiek powyzej BK, sorc - spokojnie. Do tego jako jedynego, knighta konsekwentnie sie nie wzmacnia od xx lat.
A paladynom niby ograniczyli regeneracje many? Noże do rzucania oraz shirukeny to też nie im ino knightom dali.
Nie mowi sie ino, ino tylko ;)
Nie mowi sie ino, ino tylko ;)
Po 1: mozna mowic ino bo to ze slasku.
Po 2: Ladnego offtopa walnales
@Topic:
Knight jest nigy najgorsza profesja ale ktos blokowac te demony musi... I knighta najtrudniej zabic... Zeby takiego EO ubic 1 - 2 sorce nie wystarcza.
Knight jest nigy najgorsza profesja ale ktos blokowac te demony musi... I knighta najtrudniej zabic... Zeby takiego EO ubic 1 - 2 sorce nie wystarcza.
Żeby zabić dowolnego 35+ sorca, który umie się manasować, 1 - 2 knightów nie wystarczy. Zakładając, że ma możliwość ucieczki (ja, uciekając na 42 lvl przed 63 i 72 takiej nie miałem - ot, odcieli mi wyjście, a tylko raz na kombo exori byłem na red hp dopóki miałem manaski).
Czasy się zmieniają. Kiedyś IMO palek był najlepszy, knight średni, a sorc na prawdę słaby (to kołowanie 15bp hmm na DL-hunta...). Teraz to palek jest średni, knight słaby, a sorc roxzor/pwnzdor i w ogóle ownah. Taka kolej rzeczy.
Co ma knight, a czego inne profesje nie mają?
Mówicie, że CIPSoft nie pomaga knajtom, a choćby ostatnie masskicki pokazuja, ze jednak pomaga... bo knajt raczej na kicku nie padnie, a z pallem czy sorcem moze byc gorzej, wiec to co pall/sorc zyskaja w wyniku przewagi w update, straca na kickach.
Mowiac powazniej, knajt rzeczywiscie jest troszke oslabiony, ale popatrzcie jakie ma plusy (juz od lat):
~ W wypadku laga/kicka, to pall/sorc predzej padnie a nie najcik.
~ Na 35 lvlu guardy najbardziej opłacają sie pallowi/sorcowi. Ale tak na 100+ to knajt ma z nich najwiekszy zysk, no i porownywalny exp.
Plusów jest wiele więcej, nie chce mi się ich pisac.
Ale zauwazmy jedna rzecz, ze CipSoft wzmacniając inne postacie, nie zostawia sytuacji knajta takiej jaka byla. Dlaczego?
Otóż kiedyś za czasów, gdy nie było wandów, 100 EK na wojnie był nie do zabicia. A dzisiaj armia 60-120 sorców jest na kazdym servie i taki 100 EK jest do zabicia na 1 combo.
Expowisko, które było typowo dla knajta - scaraby, staje sie zajete przez sorców/drójtów z wandami/rodami.
Kiedyś bez blokera PG sorcem było prawie niemożliwe, no a teraz da sie obejsc i bez ich.
Kiedyś ubicie sorca, to był dla knajta pikuś, bo mana shield odpadał, a teraz moze go odpalic i sie manasować za 100~.
Wprowadzenie souli, czyli wyeliminowanie farm, nie tylko oslabilo cheaterów, ale także... knightów, bo UHy z 2.4-2.5k podrożały, do 3k-3.2k, choć i tak wiekszosc kupuje w sklepie (3.5k).
Btw. CipSoft podobno planuje nowe pogorszenie gry dla knajtów, że pallkowie i sorce aby kupic pacca musza wyslac kase, a knajt kase no i krem nivea.
Jest to uczciwe?
bo knajt raczej na kicku nie padnie,
Powiedział co wiedział. Owszem, jak kick krótki i na rotach, to knight raczej nie padnie, jak długi i na czymkolwiek silniejszym od draga (włącznie z dragiem) już tak.
~ Na 35 lvlu guardy najbardziej opłacają sie pallowi/sorcowi. Ale tak na 100+ to knajt ma z nich najwiekszy zysk, no i porownywalny exp.
Weź poprawkę na to, że sorc/drut/pal expią na guardach - wg Twojego przykładu - o 65 leveli wcześniej. Ja różnicę widzę. A 100+ palek/profka magiczna expią niemal na czym chcą - dużo szybciej od knighta.
Plusów jest wiele więcej, nie chce mi się ich pisac.
To były plusy? Rotfl!
Kiedyś ubicie sorca, to był dla knajta pikuś, bo mana shield odpadał, a teraz moze go odpalic i sie manasować za 100~.
Pokaż mi człowieka, który uciekając przed knightem odpali manashielda i będzie się manasować, a ja pokażę Ci idiotę. Nie lepiej się manasować za 100 po czym exura granować 2,5 raza za ~60 (zależnie od lvl, może być i 150)? 2,5*60=150. A i tak nie padniesz.
Btw. CipSoft podobno planuje nowe pogorszenie gry dla knajtów, że pallkowie i sorce aby kupic pacca musza wyslac kase, a knajt kase no i krem nivea.
Powiedziałbym rotfl, ale... pisze się pal, a nie pall ;< xD
Powiedział co wiedział. Owszem, jak kick krótki i na rotach, to knight raczej nie padnie, jak długi i na czymkolwiek silniejszym od draga (włącznie z dragiem) już tak.
Ile % knajtów z tego forum expi na czyms mocniejszym niz mint/guardy/scaraby/tomby etc.? 5-10? Poza tym czy 1 drag w minute zjedzie 1500 hp np.?
Przy odrobinie szczescia nie.
Weź poprawkę na to, że sorc/drut/pal expią na guardach - wg Twojego przykładu - o 65 leveli wcześniej. Ja różnicę widzę. A 100+ palek/profka magiczna expią niemal na czym chcą - dużo szybciej od knighta.
Ale nie czerpią z tego takich zysków, bo manasów notabene dużo schodzi.
Sorc, 150 gp traci na 3 manasy = 10-15 hitów z VIS, a tyle kosztuje UH u knajta.
To były plusy? Rotfl!
Bynajmniej nie minusy ;)
Pokaż mi człowieka, który uciekając przed knightem odpali manashielda i będzie się manasować, a ja pokażę Ci idiotę. Nie lepiej się manasować za 100 po czym exura granować 2,5 raza za ~60 (zależnie od lvl, może być i 150)? 2,5*60=150. A i tak nie padniesz.
Lmao, combo GSa + explo, jest mocniejsze niz exura gran. Poza tym mana kiedys skonczyc sie musiala (przynajmniej za dawnych czasów). Wystarczylo walnac 2 combosy, GS + explo, potem dobic z exori.
Powiedziałbym rotfl, ale... pisze się pal, a nie pall ;< xD
Ja mam taki styl ze pisze pally, pall etc. pal głupio brzmi imho.
@Lovah
Wybacz, ale momentami to jawnie pi*rdolisz od rzeczy.
Poza tym czy 1 drag w minute zjedzie 1500 hp np.? Przy odrobinie szczescia nie.
Chyba mamy inną definicje słowa "odrobina" w głowach.
Ale nie czerpią z tego takich zysków, bo manasów notabene dużo schodzi. Sorc, 150 gp traci na 3 manasy = 10-15 hitów z VIS, a tyle kosztuje UH u knajta.
Ok, ale na 100 lvlu z 10-15 visów można zabić ze 2 dragi jak mniemam. Knight na 1 uhu raczej 2 nie ubije, chyba, że przy farcie dużym.
Lmao, combo GSa + explo, jest mocniejsze niz exura gran. Poza tym mana kiedys skonczyc sie musiala (przynajmniej za dawnych czasów). Wystarczylo walnac 2 combosy, GS + explo, potem dobic z exori.
Ofkorz tego, że sorc może mieć kilka Bp Uh, którymi Uhnie się zawsze do fulla nie bierzesz pod uwagę? Poza tym, explo ma wielki rozrzut i jest drogie, więc nie jest (z tego co pamiętam za czasów, kiedy aktywnie grałem) powszechnie używane. A manasy były od zawsze, wtedy po prostu więcej trzeba ich było użyć.
Ale pal to poprawna forma.
Wybacz, ale momentami to jawnie pi*rdolisz od rzeczy.
Być może, nie bede kolejnym troLLem który bedzie probowal na sile przekonac reszte do swoich argumentów.
Chyba mamy inną definicje słowa "odrobina" w głowach.
Podczas minuty taki drag trafi 2 f-wave'y - 300 hp, z 6-8 razy fireballa - 600 hp, zostaje 600 hp na łape. W sumie troche zanizone moje wartosci, wiec w sumie nie mam racji z tym dragiem.
Ok, ale na 100 lvlu z 10-15 visów można zabić ze 2 dragi jak mniemam. Knight na 1 uhu raczej 2 nie ubije, chyba, że przy farcie dużym.
Do tego doliczmy manasy na stracone hp, a i 2 nie ubije imho.
Ofkorz tego, że sorc może mieć kilka Bp Uh, którymi Uhnie się zawsze do fulla nie bierzesz pod uwagę? Poza tym, explo ma wielki rozrzut i jest drogie, więc nie jest (z tego co pamiętam za czasów, kiedy aktywnie grałem) powszechnie używane. A manasy były od zawsze, wtedy po prostu więcej trzeba ich było użyć.
Manasy od zawsze? Może i tak, ale były mniej opłacalne i sorc wolał sie UHać niż mf'ować i uzywac vity. Kiedyś na wojnach sorcowie biegali bez mana shielda, bo nie dalo sie szybko mfowac, a mana czesto byla potrzebna.
A teraz co? Utamo Vita, CipBot do uzywania MFów, utani gran hur, map click i taki mag, jest nie do zabicia.
Explo do expienia raczej nie jest używane, (Chyba ze wrl, ale to raczej rzadko), ale do PvP jest.
Ale pal to poprawna forma.
Jeśli, chodzi Ci o drewniany pal - tak, masz racje ;)
Natomiast to jest raczej umowne, bo w słownikach nie znajdziemy pal(l)a jako skrótu od paladyna. Po prostu lubie używać słowa "Pall", prosilbym to uszanowac.
Ile % knajtów z tego forum expi na czyms mocniejszym niz mint/guardy/scaraby/tomby etc.? 5-10? Poza tym czy 1 drag w minute zjedzie 1500 hp np.?
Przy odrobinie szczescia nie.
No właśnie. Nawet jak Ci 1500 hp nie zjedzie, to i tak sorc expi gdzie chce, a knight na scarabach/guardach/mint/tombach. Mała rozmaitość. A przy kicku na czymkolwiek w miarę silnym knight pada, tak samo jak sorc - sorcem szybciej odrobisz.
Ale nie czerpią z tego takich zysków, bo manasów notabene dużo schodzi.
Sorc, 150 gp traci na 3 manasy = 10-15 hitów z VIS, a tyle kosztuje UH u knajta.
10-15 hitów z vis na jako-takim lvlu - 1200-1800 hp. Knight kosztem jednego UHa dragom a nawet guardom nie zjedzie tyle hp (bo szybciej straci te - załóżmy, z jako-takim lvlem - 400 hp).
Bynajmniej nie minusy ;)
Minusy. Bo udowadniają wyższość sorca, jak na nie odpowiednio spojrzeć ;)
Gadamy o TERAZ a nie ONGIŚ. A nawet jeśli zjedzie mocno, to wtedy exura vita kiedy trzeba. Zresztą pieprzysz głupoty, uciekałem przed 63 i 72 lvl (2*knight) sorcem na 42 lvl i TYLKO RAZ użyłem exury vity - poza tym exury gran mi spokojnie starczały (padłem, bo a) koniec manasów, b) nie miałem jak uciec).
Z tym, że ani w PALADIN ani w PALADYN nie ma 'll', jeno 'l'.
No właśnie. Nawet jak Ci 1500 hp nie zjedzie, to i tak sorc expi gdzie chce, a knight na scarabach/guardach/mint/tombach.
~ Tomby
~ Scarabs
~ Guards
~ Dragons
~ Mint
~ PoH
~ Laguna
~ Necro
~ Cyclopolis
~ Elfy
Wszystko dla 80-100 SOLO. Ma takowy sorc wiecej mozliwosci?
A przy kicku na czymkolwiek w miarę silnym knight pada, tak samo jak sorc - sorcem szybciej odrobisz.
Drag jest kwestią szczęścia, w wypadku knajta. Podobnie jest z guardami etc. a sorc wszedzie padnie.
Minusy. Bo udowadniają wyższość sorca, jak na nie odpowiednio spojrzeć
To, że knight potrafi opłacalniej expić, bądź mieć wieksze szanse przy kicku, to dowod na wyzszosc sorca?
10-15 hitów z vis na jako-takim lvlu - 1200-1800 hp. Knight kosztem jednego UHa dragom a nawet guardom nie zjedzie tyle hp (bo szybciej straci te - załóżmy, z jako-takim lvlem - 400 hp).
Załóżmy średnią 1500. Jest to 1.5 draga, do tego doliczmy koszty koszty Exury Gran i sorc wcale nie jest tak do przodu.
Gadamy o TERAZ a nie ONGIŚ.
Ja chce pokazać jak sie zmieniala wraz z kolejnymi update'ami przewaga sorca nad knajtem, badz tez odwrotnie.
A nawet jeśli zjedzie mocno, to wtedy exura vita kiedy trzeba.
No, teraz sorc ma łatwo, kiedyś exura vita parę razy i the end of the mana, a manasowanie trwało długo, bo dawało to mało many. No i były cholernie drogie.
Zresztą pieprzysz głupoty, uciekałem przed 63 i 72 lvl (2*knight) sorcem na 42 lvl i TYLKO RAZ użyłem exury vity - poza tym exury gran mi spokojnie starczały (padłem, bo a) koniec manasów, b) nie miałem jak uciec).
To ludzie, ktorzy Cie gonili byli pozbawieni PvP, sciagniecie 42 lv sorca który ma ok. 350 hp, nie powinno im sprawic problemów, ich podwójne exori to przynajmniej 200, czyli jakby bili co ture melee + explo, i po takim kombo nie zdazylbys sie uhnac (o co bez bota nie trudno), to oni powinni uderzyc 2x exori.
~ Tomby
~ Scarabs
~ Guards
~ Dragons
~ Mint
~ PoH
~ Laguna
~ Necro
~ Cyclopolis
~ Elfy
Tomby - kilka bp gfb i lecimy, lepiej niż knight.
Scaraby - sorc może solo, wydajniej niż knight.
Guardy - sorc może solo, wydajniej niż knight.
Dragons - sorc może solo, wydajniej niż knight.
Mint - sorc może solo, ale nie jest to zbyt szybki exp ani dla jednej, ani drugiej profesji.
PoH - sorc może solo, ale waste a bit.
Laguna - nie wiem, nie byłem.
Necro - knightem? ehe...
Cyclo - można sorcem, ale jak poh - waste.
Elfy - średnio sorcem, ale można.
Teraz coś dla sorca:
Hero, Behe, Hydry, Demony + inne rzeczy, których knight przez swój śmieszny dmg nie ubije zbyt szybko.
Palek jest sredni niby wali tak samo w draga jak i w rota..? go.. prawda.
zaczynam od wad:
-expisz spearami zabijasz draga full spear pod dragiem, a tu ci 2 wyskakuje i co? you are dead bo bedziesz czekal te 10 sec -.-.
-przy tych lagach expowanie na otwartych expowiskach palkiem jest 5x trudniejsze niz bylo kiedys.
-zmniejszyla sie produktcja strzal przez palka w tym samym czasie
-tak twarde potworki wymagaja duzo skilli, a z kad je wziasc jak praktycznie mozna nerwy zalamac i reke?
-palek nie moze expic w tunelach z lukiem, a spearmi to reka odpadnie.
-przy lagu nie ma najmniejszych szans
-player killing ma kompletnie przewalony ... -.-
-przerazajaco trudna postac ze wzgledu na te liczne wady
Knight nie zwracajac uwage na player killing itp. ma lepiej ze wzgledu, ze ma ta szybka regeneracje many. I knight nigdy nie dostanie w dupe chyba, ze zlota reka.
Sorcery/druidzi nie dosc, ze byli potezni na h lvl to jeszcze low lvl zabijaja knightow bez magi, nie normalne... Poprostu sorc juz przepil swoje ;/.
Wedlug mie palek by najwiecej ODZYSKAL kiedy by mial to co przed lamanien spearow mial. A tak z fantazji to tylko :
-szybsze bieganie od reszty.
-lepsze rodzaje broni miotanej np kusze,luki itd.
-expisz spearami zabijasz draga full spear pod dragiem, a tu ci 2 wyskakuje i co? you are dead bo bedziesz czekal te 10 sec -.-.
Kto przy zdrowych zmysłach expi ze spearami na dragach?
-przy tych lagach expowanie na otwartych expowiskach palkiem jest 5x trudniejsze niz bylo kiedys.
Lagi były są i będą.
-zmniejszyla sie produktcja strzal przez palka w tym samym czasie
Profesjonalni gracze nie tworzą sami strzał, ale kupują je w sklepach.
-tak twarde potworki wymagaja duzo skilli, a z kad je wziasc jak praktycznie mozna nerwy zalamac i reke?
Hmmm, jesli dojechalbys spearami 50 dista przed rozpoczeciem expienia, to na okolo 30 lvlu bedziesz mial 65-70 dista, co w zupelnosci wystarczy na "twarde potworki", jak to ladnie okresliles ;) Bicie "twardych potworkow" tez wymaga lvla, bo na lvlach mniejszych niz 30-35 jest troche za malo hp.
-palek nie moze expic w tunelach z lukiem, a spearmi to reka odpadnie.
Bzdura! Czemu niby nie może?
-przy lagu nie ma najmniejszych szans
No było wiele Royalów 120+, co mieli półsekundowego laga i padli od dwarfa.
A tak powaznie, to przy slabym laczu nie ma sie co brac za palla.
-player killing ma kompletnie przewalony ... -.-
Bez 15 mlvla - tak. Z 15 mlvlem - mozna naprawde wymiatac.
-przerazajaco trudna postac ze wzgledu na te liczne wady
To Twoja opinia.
Knight nie zwracajac uwage na player killing itp. ma lepiej ze wzgledu, ze ma ta szybka regeneracje many. I knight nigdy nie dostanie w dupe chyba, ze zlota reka.
Z CipBotem i PGujacymi sorcami, knight juz nie jest cyborgiem prawie niemozliwym do zabicia. Szybka regeneracja many gówno daje, bo knajt ma tylko exurę, a pally ma vitę.
Sorcery/druidzi nie dosc, ze byli potezni na h lvl to jeszcze low lvl zabijaja knightow bez magi, nie normalne... Poprostu sorc juz przepil swoje ;/.
Zgadzam sie.
Wedlug mie palek by najwiecej ODZYSKAL kiedy by mial to co przed lamanien spearow mial.
Wtedy to paladyn był najmocniejszą profesją, bo szybko sie nim PG'owało, opłacalnie i w ogóle ciekawie.
-szybsze bieganie od reszty.
Tu jest kwestia lvla, ale sorc i druid musza szybciej biegac (Gran hur) zeby w razie czego uciec, bo maja przerazajaco malo hp, chociaz cipsoft z kolejnymi update'ami robi z nich 'cyborgów'. Cos czuje ze przy wersji 8.0-8.1 sorcowie beda blokerami, bo manasy beda kosztowac 15 gp i dawac 500 many.
-lepsze rodzaje broni miotanej np kusze,luki itd.
Juz duza liczba amunicji powinna wystarczyc. (Fakt ze polowa nieprzydatna, a z tej przydatnej polowy, tylko polowa sluzy do expienia, no ale coz tu zrobic).
Czytałem co nieco z tego tematu i mnie zaciekawił:D A więc według mnie powinny zostać wprowadzone nastepujące zmiany:
KNIGHT
> swrod/axe/club ring powinny zwiekszać mocniej skill
> skille knighta powinny rosnąc szybciej
> knight mogłby dostac cos w stylu exury gran aby ułatwic low level knightom expienie i pomóc im sie wybić
PALL
w sumie on nic nie potrzebuje, bo speary musząsię łamac bo inaczej już ktos powiedział co by było. Może dist ring zwiększający dist o 4, ale czy to palkowi potrzebne? Chyba jest tylko jedno sensowne ulepszenie dla niego, którego by tak mocno nie odczuły inne profesje:
> produkcja wiekszej liczby strzał z mniejszej liczby many, czyli krótko mówiąc 100 many daje np. 50 strzał a 150 many 15 boltów [przykład]
SORC
hmmm. w sumie to jak dla mnie najsilniejsza profesja (chociaż tak druidy roxB) ). Zmieniłbym u niego tylko zasieg Wand of Cosmic Energy (bo jest baardzo mały).
DRUID
jakieś nowe czary ofensywne, np. Energy Wave. Bardzo by to było pomocne na huntach i zmniejszyło by prawdopodobieństwo na deda.
to tyle. może sie ktos ze mna nie zgodzić, to niech pisze =)
~ Tomby
~ Scarabs
~ Guards
~ Dragons
~ Mint
~ PoH
~ Laguna
~ Necro
~ Cyclopolis
~ Elfy
Wszystko dla 80-100 SOLO. Ma takowy sorc wiecej mozliwosci?
Owszem.
Drag jest kwestią szczęścia, w wypadku knajta. Podobnie jest z guardami etc. a sorc wszedzie padnie.
... po czym szybciej odrobi. Nawet zresztą jak padnie, to w tym czasie co knight zrobi następny level, sorc odrobi i zrobi 2 levele...
To, że knight potrafi opłacalniej expić, bądź mieć wieksze szanse przy kicku, to dowod na wyzszosc sorca?
To, że knight expi 2 razy wolniej, a przy kicku i tak może paść (szanse ma na silniejszych niż roty mobach niewiele większe...), to dowód na wyższość knighta?
Załóżmy średnią 1500. Jest to 1.5 draga, do tego doliczmy koszty koszty Exury Gran i sorc wcale nie jest tak do przodu.
Ubij mi 1,5 draga knightem za 1 UH. Oczywiście, przy szczęściu dasz radę, ale przy odrobinie pecha już nie.
No, teraz sorc ma łatwo, kiedyś exura vita parę razy i the end of the mana, a manasowanie trwało długo, bo dawało to mało many. No i były cholernie drogie.
Ale kiedyś masz dziś tylko na OTSach. Coniektórych.
To ludzie, ktorzy Cie gonili byli pozbawieni PvP, sciagniecie 42 lv sorca który ma ok. 350 hp, nie powinno im sprawic problemów, ich podwójne exori to przynajmniej 200, czyli jakby bili co ture melee + explo, i po takim kombo nie zdazylbys sie uhnac (o co bez bota nie trudno), to oni powinni uderzyc 2x exori.
Exura gran i vita to hotkeye (było to przed tym update). Ja nie byłem trapnięty w sposób taki, że nie mogłem się ruszyć - miałem tylko wyjście odcięte. Nie tak łatwo jest się utrzymać tuż obok sorca, który - bądź co bądź - może manewrować, a - jako, że w bohach byłem - prędkość ma prawie taką jak oni.
- Prodigy -
29-09-2006, 11:58
Fakt, życie paladyna (szczególnie ze statusem FACC) łatwe nie jest, a przynajmniej nie tak, jak Maga, czy Rycerza. Podczas update'u z Wandami i Rodami, CipSoft podkreślał, że stara się zbalansować możliwości wszystkich profesji i wyrównać szanse tak, aby zarówno Paladyni, Magowie, Rycerze i Druidzi mogli grać na mniej-więcej równym poziomie. Wg. mnie nie wszystko się udało, bo jak widzimy magiczne profesje są raczej częściej wybierane od walczących na dystans paladynów. Nie mam tu zamiaru polemizować szczegółowo o innych profesjach, bo od tego mam inne tematy, ale chciałbym wymienić dwie rzeczy, które moim zdaniem mogłyby ułatwić życie paladynom, nie wywyższając ich przy tym nad inne profesje -
1) Jak wiadomo, paladyn jest "w połowie" magiczną profesją - może używać czaru Exura Vita, robić runy, czy bolty/strzały, lecz moim zdaniem brakuje jej choćby najprostszego spontanicznego czaru ofensywnego. Nawet Rycerz ma swoje Exori, którym na wysokim poziomie może wyrządzić spore szkody, a paladyn ? Podczas huntu mana idzie głównie na leczenie, a gdy jeszcze jesteśmy z blokerem, to many nie ma na co praktycznie tracić, więc jakiś czar obszarowy (np. coś na wzór Exevo Gran Vis Lux, oczywiście z lekko zmodyfikowaną siłą zadawania obrażeń) mógłby się przydać, a wątpię, żeby przez to paladyn jakoś specjalnie się wybił ponad inne profesje.
2) Znakomita większość złota z huntu, idzie średnio i nisko-lvlowym paladynom na bolty, co również zostawia go za np. rycerzami, którzy nawet jeśli nie wyniosą z huntu kroci, nie muszą obawiać się, że braknie im złota na amunicję. Tak więc aby nie być stratnym, trzeba włożyć dużo czasu w skilling, bo bez tego nasze hity będą zbyt małe, aby efektywnie expić. Do czego zmierzam ? Otóż wydaje mi się, że dodanie Distance Ringa mogłoby nieco podreperować ten stan rzeczy, odciążając nieco budżet paladyna, z góry rozdzielony na bolty/strzały.
Choć sam paladynem nie jestem, zgadzam się z niektórymi w kwestii tego, że jest to trudna w prowadzeniu profesja i mam nadzieję, że CipSoftowi uda się ustawić ją na równi z innymi profesjmi tak, żeby te drugie nie czuły się pokrzywdzone, jak w tej chwili paladyn. Na forum.tibia.com jest bodajże dział z sugestiami i propozycjami, które mogą wysuwać gracze, więc jeśli kiedyś powstanie tam coś na wzór petycji, złożonej przez paladynów, to może CipSoft podejmie jakieś konkretne kroki.
uwarzam że Cipsoft w zimowym update powinien coś dodać dla Pallków a ciągle ułatwiać życie Magom
Co o tym myślicie ??;)
Wydaje mi sie ze kazda profesja jest na rowni tylko ze czeba umiec grac.
Jednak wydaje mi sie ze w tej chwili bardziej przekopane maja knighci :p
Wszyscy mówią że knajci mają w dupę, to prawda tylko dlaczego ja dzisiaj widziałem pod depo w Carlin trzech EK o lvl’ach 98-130?? :/
ogólnie częściej widuje takich najtów niż sorców/drutów lub palów. Statystyki serwów mówią same za siebie. Na moim świecie najlepszy jest EK potem następny i jeszcze jeden cały czas EK aż do chyba 9 pozycji, potem jeden sorc i dalej EK:o
Teoretycznie jest to niemożliwe bo w/w najci są słabsi od takich sorców:
- zadają słabsze hity
- jak padnie trudno jest odrobić stracony skill (a jak to jest coś koło 100-105 to już w ogóle masakra)
- mało czarów przydatne tylko Exori i Haste (bo o luxie to już nikt nie pamięta na tym lvl :P)
- ich siła jest uzależniona od broni/skili
- solowanie demona to mordęga
- zadany cos musi przebić shielding potwora potem zbroje żeby zadać hita
takich słabości jest jeszcze więcej ale widać że jednak są najlepsi, a powinni zostać wygryzieni przez sorców z ich kijkami.
Z tego co tu napisaliście taki Seromontis czy Eternal Oblivion nie powinien istnieć.
@Edit:
gdyby zrobili tak żeby wszystkie skile szły knajtowi jak palowi to by był: cud, miód i orzeszki :P
Co o tym myślicie ??;)
A knightci?
Magowie byli slabszymi profesjami przezz pewien czas. Teraz niehc sie pociesza lepszoscia xD
Według mnie knighci mają lepiej w melee niż pale.
Przykład:
best hit palem 130 z kuszy przy skillu 71 i lvl 40;
best hit knightem 118 z k-axe (33 ataku) przy skillu 52 i lvl 12;
best hit kolegi knightem 206 z GS'a (46 ataku) przy skillu 70+ i lvl 35+;
Nie trzeba być geniuszem, żeby zauważyć że kusza ma ~30 ataku, a pal używa tego ścierwa do 999+ lvla. Knightem na 12 lvlu miałem tyle kasy, że spokojnie kupiłem broń dużo lepszą od crossbowa. Na 30 lvlu lata się z jakąś super-duuper jednoręczną bronią (atak 36+) lub dwuręczną (45+).
Palowi dochodzi magia (na początku niezbyt opłacalna), ale według mnie obie postacie są tak samo cienkie, tylko pal trudniejszy w prowadzeniu.
Ps. Magowie byli najlepsi, a zarazem najtrudniejsi w prowadzeniu. Teraz są łatwiejsi niż knighci.
Zapomnieliscie dodac ze knight ma najwieksze szanse przezycia spotkania z pkerami
Wszyscy mówią że knajci mają w dupę, to prawda tylko dlaczego ja dzisiaj widziałem pod depo w Carlin trzech EK o lvl’ach 98-130?? :/
Pewnie dlatego że tam stali. Zaiste, fascynujące.
Statystyki serwów mówią same za siebie. Na moim świecie najlepszy jest EK potem następny i jeszcze jeden cały czas EK aż do chyba 9 pozycji, potem jeden sorc i dalej EK:o
Co z tego wynika? To, że kiedyś tam zrobili ten wysoki lvl i teraz dalej expią nie ma nic wspólnego z faktyczną siłą postaci. Poza tym, nie trzeba grać najsilniejszym vocem żeby grać najwięcej dziennie.
Z tego co tu napisaliście taki Seromontis czy Eternal Oblivion nie powinien istnieć.
Patrz wyżej.
Michnik of Celesta
30-09-2006, 19:38
Pal już od jakiegoś czasu dostaje w dupę. Dla wyrównania proponuję wprowadzić do sklepu kamienie powiedzmy 4 gp za sztukę , żeby nie trzeba było kupować od ludzi np. 100 kamyków za 1k , można by też zmiejszyć częstotliwość ich łamania , bo w obecnej sytuacji trening na potworkach jest bardzo ciężki :/
Nikt nie kaze wam grac knightem czy palkiem od 3-4lat i sie denerwowac, ze inni maja lepiej. Cipsoft nie chce juz ludzi czyszczacych samotnie pokoj z demon helmet questem przy uzyciu kilku UE. Chca chyba aby co roku zmieniac postac i zaczynac grac od nowa i tak wlasnie wprowadzaja zmiany-teraz mamy sezon sorcow i druidow a co bendzie za rok? Nikt nie wie. Nasze blagania nic nie zrobia, bendzie jak bendzie.
Jak dla mnie pal powinien zostac taki, jaki jest. Na poczatku sie pomeczysz ze spearami, ale potem to juz kazdy wie...
Knight...Knight ma troche nie zaspecjalnie, ale np. scaraby. Scaraby maja 320hp i daja 120 expa. Taki, powiedzmy, 60 sorc, zabije go na jakies 3-4(?) exori vis, straci 60-80 many, czyli 0,5-1 manas...no i moze stracic troche hp. Rycerz na takim levelu leje scaraba standardowow na ...hmmm...4-5 hitow i 1 exura (srednio) powinna starczyc.
@Wojny
...ale ten 'Cipbot' dziala w 2 strony, knight tez go moze uzywac,a poza tym ma duuuzo wiecej capa, ktory przeznaczy na wiadomo co :p
P.S. Nie mowie juz o kasie, na brak ktorej wiekszosc magow ciagle narzeka, a taki rycerz srednio-poziomowy wynosi z katedry gory pieniedzy przez co, co jakis czas moze sie rzucic na jakies hmm/gfb i zaszalec.
@Wojny
...ale ten 'Cipbot' dziala w 2 strony, knight tez go moze uzywac,a poza tym ma duuuzo wiecej capa, ktory przeznaczy na wiadomo co :p
Zauważ, że znacznie łatwiej było UHnąć się w biegu niż zrobić w biegu combosa. Teraz obie rzeczy robi za nas cipbot (z drobną pomocą Ventrilo etc. w drugim przypadku), więc oczywiste jest, że sorc zyskuje na nim więcej. Do tego dochodzi rozpraszanie uwagi które teraz po prostu nie działa ;/
Jerkov Thundersword
02-10-2006, 22:12
Co o tym myślicie ??;)
No czy ja wiem... paladynowi też rośnie szybciej mana, a z tego co zauważyłem, odkąd wróciłem do gry, jakoś szybciej rosną mi skille niż kiedyś, może to prawda, a może złudzenie... A z resztą, dobrze, że nie zmieniają paladyna, bo z tego co zrobili z postaciami magicznymi wynika, że go by zepsuli.
Btw. nie z czasownikami piszemy oddzielnie. Wyraz "uważacie" piszemy właśnie tak, a nie inaczej (uwaga- uważać).
maciusiowo1
02-10-2006, 22:28
Czytałem co nieco z tego tematu i mnie zaciekawił:D A więc według mnie powinny zostać wprowadzone nastepujące zmiany:
KNIGHT
> swrod/axe/club ring powinny zwiekszać mocniej skill
> skille knighta powinny rosnąc szybciej
> knight mogłby dostac cos w stylu exury gran aby ułatwic low level knightom expienie i pomóc im sie wybić
PALL
w sumie on nic nie potrzebuje, bo speary musząsię łamac bo inaczej już ktos powiedział co by było. Może dist ring zwiększający dist o 4, ale czy to palkowi potrzebne? Chyba jest tylko jedno sensowne ulepszenie dla niego, którego by tak mocno nie odczuły inne profesje:
> produkcja wiekszej liczby strzał z mniejszej liczby many, czyli krótko mówiąc 100 many daje np. 50 strzał a 150 many 15 boltów [przykład]
SORC
hmmm. w sumie to jak dla mnie najsilniejsza profesja (chociaż tak druidy roxB) ). Zmieniłbym u niego tylko zasieg Wand of Cosmic Energy (bo jest baardzo mały).
DRUID
jakieś nowe czary ofensywne, np. Energy Wave. Bardzo by to było pomocne na huntach i zmniejszyło by prawdopodobieństwo na deda.
No to napisze:
Rycerz: ok
Pall: ok
Sorc: Nigdy nie popierałem sorvców, ale co tam - powini miec szypciej Sd
Druid: Hmmm... driud, driud,druid powinien mieć jeszcze Energy Bomb i energy bream (czy jakoś tak)/
Marcin24
04-10-2006, 21:48
Nie zapominajcie że knighci i palladyni mogą skillować już na rooku a driudzi i sorcowie nie
Nie zapominajcie że knighci i palladyni mogą skillować już na rooku a driudzi i sorcowie nie
Dla przykładu: na rooku w kilka godzin zrobisz skille 25 a na mainie zrobisz to w kilka minut.Nie opłaca się skillować na rooku !
No to napisze:
Druid: Hmmm... driud, driud,druid powinien mieć jeszcze Energy Bomb i energy bream (czy jakoś tak)/
Wez do ręki słownik, pozniej pisz posty.
Ale żaden myślący knight/pal na Rooku i tak nie skilluje, więc wychodzi na jedno.
Dla przykładu: na rooku w kilka godzin zrobisz skille 25 a na mainie zrobisz to w kilka minut.Nie opłaca się skillować na rooku !
Raczej w kilka miesięcy zrobisz skille 25.
maciusiowo1
04-10-2006, 21:59
Wez do ręki słownik, pozniej pisz posty.
Ale żaden myślący knight/pal na Rooku i tak nie skilluje, więc wychodzi na jedno.
Raczej w kilka miesięcy zrobisz skille 25.
Dobrze, mówice, ale jedno się nie zgadzam - gdy expisz i chcesz zostać rycerzem(najlepiej bo bron moze byc mace,sabre,axe) albo paldynem (gorzej bo niedosc ze spery znikaja to jeszcze wypadaja z spermanów lub troli) to przy tym równierz ci skile rosną, co prawda powoli, ale zawsze coś
Dobrze, mówice, ale jedno się nie zgadzam - gdy expisz i chcesz zostać rycerzem(najlepiej bo bron moze byc mace,sabre,axe) albo paldynem (gorzej bo niedosc ze spery znikaja to jeszcze wypadaja z spermanów lub troli) to przy tym równierz ci skile rosną, co prawda powoli, ale zawsze coś
Paladynem na Rooku nie expi się spearami. Knightem na Rooku częstokroć expi się mace'm (tani, łatwo dostępny, a liczy się szybkość), choć większość knightów na mainie wybiera axe/sword. Niby jest te 5-7 skilla zysku jeszcze na Rooku (jeśli bije się bronią, z której zamierza się bić na mainie), ale to jest i tak tylko parę minut.
No to napisze:
To czym by sie wtedy różnił od sorcerera, nie liczac UE? Druid z zalozenia mial byc raczej defensywna profesja...
Zauważ, że znacznie łatwiej było UHnąć się w biegu niż zrobić w biegu combosa. Teraz obie rzeczy robi za nas cipbot (z drobną pomocą Ventrilo etc. w drugim przypadku), więc oczywiste jest, że sorc zyskuje na nim więcej. Do tego dochodzi rozpraszanie uwagi które teraz po prostu nie działa ;/
...ale dochodzi jeszcze exhaust (chyba, ze jest 2 na jednego), bo jesli knight wie jak uciekac, to przed e-wave, etc. i tak ucieknie; a uwage i tak mozna rozproszyc w jakis sposob, tylko trzeba sie bardziej naglowkowac niz przed update'm :p
Jak chca pomuc palkowi to niech zrobie kamienie w sklepie po 5gp za jednego
Don Chichot
07-10-2006, 12:47
Chodzi o forse!
Cipsoft ulepsza postaci magiczne bo im najbardziej potrzebny pacc
Wg mnie knight jest bardziej udupiony niz pal mimo tych lamiacych sie spearow,bo....widzieliscie kiedys knighta ze skillami 80~ na 60lvlu jesli trenowal tylko do 50-60 skilla ?
Tawer Redeye
07-10-2006, 12:51
muszą[/u]się łamac bo inaczej już ktos powiedział co by było. Może dist ring zwiększający dist o 4, ale czy to palkowi potrzebne? Chyba jest tylko jedno sensowne ulepszenie dla niego, którego by tak mocno nie odczuły inne profesje:
SORC
DRUID
Pall - dobry pomysł, nei mam zastrzeżeń
Knight - może być, mam małe zastrzeżenia ale ich nie napiszę(są malutkie jak to .
Sorc - pomyśle jeszcze
druid - Czary ofensywne niezbyt, nowy czar może create shield - zwiększałby obronę(w rozsądnych granicach) wybranej istoty po kliknięciu(mówisz pojawia się celownik i klikasz na cel)
...ale dochodzi jeszcze exhaust (chyba, ze jest 2 na jednego)
Combo = z założenia kupa luda próbująca ubić jedną osobę; exhaust pomijam ze względu na to, że przy odrobinie myślenia nie strzela się kilka razy - wystarczy jeden dobry spam i R.I.P. dla ofiary.
jesli knight wie jak uciekac, to przed e-wave, etc. i tak ucieknie;
Powiedziałbym raczej: jeśli sorc umie posługiwać się e-wave, to i tak trafi. Fakt, że opanowanie tego jest dużo trudniejsze niż zwykłe ustawianie się na skos...
a uwage i tak mozna rozproszyc w jakis sposob, tylko trzeba sie bardziej naglowkowac niz przed update'm :p
Ja tam lubiłem fake UE itp. (chociaż to akurat działało tylko na głupich :)), teraz jakoś nie mam pomysłu czym możnaby kogoś rozproszyć - co jak co, ale w klawisz i tak chyba trafi.
Wg mnie knight jest bardziej udupiony niz pal mimo tych lamiacych sie spearow,bo....widzieliscie kiedys knighta ze skillami 80~ na 60lvlu jesli trenowal tylko do 50-60 skilla ?
Ja mialem 80/80 na 50 lvlu...a swoja droga widziales kiedys pala zeby na skillu 80 spokojnie walil 150+ z bolt'ow (no moze lekka przesada, ale 140)?
Combo = z założenia kupa luda próbująca ubić jedną osobę; exhaust pomijam ze względu na to, że przy odrobinie myślenia nie strzela się kilka razy - wystarczy jeden dobry spam i R.I.P. dla ofiary.
Racja, ale przy odrobinie spokoju i rozwagi knight by mogl sie wyUHac jakby go gonila ekipa (3~ magow (na podobnych lvl'ach oczywiscie)).
Btw. chodzilo mi o prownanie profesji, wiec bralem pod uwage sytacje 1 knight vs. 1 sorcerer.
Jak sie dostanie trzesawek w takiej sytacji to i 'bot' nie duzo pomoze :)
Fakt może i tak pięknie nie ma na wojnach bo dużo nie zrobi lecz na pewno utrudni życie Sorcowi i Paladynowi. Jednak co do expa się nie zgodze bo knight ma bardzo dużo możliwości expa i szybko może expić. I jeszcze jedna z jego zalet może na wojnie dużo nie zrobi ale tak samo inni mu dużo nie zrobią bo hlvl Knight nie łatwo zabić, chyba że troche osob się do tego wezmie.
Piotrek Marycha
08-10-2006, 15:57
Ja mialem 80/80 na 50 lvlu...a swoja droga widziales kiedys pala zeby na skillu 80 spokojnie walil 150+ z bolt'ow (no moze lekka przesada, ale 140)?
a ty tyle walisz? -.-
@ temat posta
najbardziej dyskryminowany jest druid.. Czym on ma expic? Rodem? o stanowczo za malo. Z Poxa? wiekszosc potworkow jest odporna na poison. F/E/F- Strike? Trzeba stanac leb w leb zeby cokolwiek zrobic... Wychodzi na to, ze druid staje sie najslabsza postacia... Inni sadza, ze druid jest tylko do robienia UH ale tak nie jest...
///Luk~
@up
Ehh... Odsyłam na kurs do noobowatego mistrza.
Duch Niespokojny
08-10-2006, 20:46
@ temat posta
najbardziej dyskryminowany jest druid.. Czym on ma expic? Rodem? o stanowczo za malo. Z Poxa? wiekszosc potworkow jest odporna na poison. F/E/F- Strike? Trzeba stanac leb w leb zeby cokolwiek zrobic... Wychodzi na to, ze druid staje sie najslabsza postacia... Inni sadza, ze druid jest tylko do robienia UH ale tak nie jest...
Właśnie z energy/fire/force strike druidzi i magowie expią w dzisiejszych czasach . Nad czym zresztą ubolewam, bo sorc powinien być postacią atakującą na dystans, a teraz walczy w zwarciu, praktycznie jak knight.
Explorer of Hell
08-10-2006, 21:12
Ta... a paladyn ciagle zapier~ z kusza niewazne czy 20 lvl czy 150 -.-
Powinni zrobic jakies nowe kusze tak jak w innych grach rpg ktore mialy by atak tak jak bronie i lecialy by z silnych potworow lub byly by do zdobycia w questach.
@ temat posta
///Luk~
Omg...Głupota ludzka nie zna granic...powiedz mi czym się różni druid od sorca w expieniu?Podczas expienia nie używasz UE ani E waveów, a reszte czarów które sorc ma druid też ma (nie wliczam tych kompletnie bezużytecznych)
Skoro knight jest taki zjebany to dlaczego większość ludzi gra własnie nimi?
Jakoś niewielu sorców potrafi zrobić DH questa poniżej 200 lv a knightem można i na 140 ;]
Jeżeli wam się nie podoba knight to grajcie sorcem, czyż to nie jest proste?
Chyba oracle pyta się jaką klase chcecie wybrać ? Wybieracie sorca i macie!
@edit
Jeżeli chodzi o druida t ow niektórych przypadkach expi on szybciej od sorca bo jego ostatni rod działa naprzykład na dragi a sorca wand nie (już nie mówiąc o exura sio które się bardzo przydaje)
Jakoś niewielu sorców potrafi zrobić DH questa poniżej 200 lv a knightem można i na 140 ;]
Dla rownowagi: sprobuj oczyscic OF questa knightem na 60 levelu. Argument ebz sensu.
Duzo ludzi gra knightami bo kazdy myslacy wybiera na poczatek taka klase zeby bylo ja mozliwie trudno zabic i zeby sie nia mozliwie nieskomplikowanie gralo.
Bo to najłatwiejsza,najbardziej monotonna profesja.I łatwo nim zacząć.
grzysztof
09-10-2006, 20:38
Omg...Głupota ludzka nie zna granic...powiedz mi czym się różni druid od sorca w expieniu?Podczas expienia nie używasz UE ani E waveów, a reszte czarów które sorc ma druid też ma (nie wliczam tych kompletnie bezużytecznych)
Tak sie sklada ze wyżsi levelowo sorcowie BARDZO często używaja wavów, i podczas expa i podczas hunta (przykład expiac na dragach trafiasz na dwa-trzy na raz i zabijasz bardzo szybko i oszczedniej w mane niz zabilby je druid).
Jeżeli wam się nie podoba knight to grajcie sorcem, czyż to nie jest proste?
Chyba oracle pyta się jaką klase chcecie wybrać ? Wybieracie sorca i macie!
Dlaczego gra ? ano dlatego że dawniej knight byl w miare dobra profesja i na swiatach sprzed update 7.6 wiekszosc osób wlasnie jego wybierała do grania. Na nowych swiatach jest już zdecydowana przewaga postaci magicznych.
A co do demon helmeta to masz racje z tym ze palladynem mozna probowac robic go od 100 levela :] Wiec argument robienia sobie knigta specjalnie po to zeby zsolowac dh jest bardzo madry.
Jeżeli chodzi o druida t ow niektórych przypadkach expi on szybciej od sorca bo jego ostatni rod działa naprzykład na dragi a sorca wand nie (już nie mówiąc o exura sio które się bardzo przydaje)
Tutaj sie zgodze, aczkolwiek sorcerrer ma przed ostatnia rozdzke na energie wiec nie ma tutaj dużej roznicy, druid i sorc sa postaciami bardzo przyblizonymi, wiec nie ma sensu mowic ktora lepsza a która gorsza.
Dla rownowagi: sprobuj oczyscic OF questa knightem na 60 levelu. Argument ebz sensu.
Może nie do końca zrozumialem, ale wyczyszczenie of knightem 60 z pacc jest jak najbardziej wykonalne, trzeba by bylo zainwestowac co prawda wieksze srodki jak sorcem ale ważne że da sie zrobić.
wyczyszczenie of knightem 60 z pacc jest jak najbardziej wykonalne
jesli od mojego ostatniego OFQ cipsoft nie wpadl na pomysl zmniejszenia ilosci potworkow na dole to szczerze watpie.
Moje stanowisko jest takie :
Paladym do ataku ma : FACC :kusza , luk , bolty arrowsy speary które znikają i kamyki :/ Większość z nich ma tak niski atak że przechodzi ludzkie pojęcie nimi atakować a arrowsy można robić od 13
Pacc : Noże i inne jakie takie i tak trudno dostępne i mają słaby atak
Druid i Sorc :
Facc :4 rody/wandy które zajebiście mocno atakują , runy
Pacc : rod/wand zajebisty
I dlaczego Cipsoft sie dziwi że nikt już prawie Paladynów nie robi ?! To wymierająca profesja : W mieście np. Carlin na 15 osób stojących przy dp. :
10 druid albo sorc , 4 knight'ci i 1 zaslużony Paladyn na 50lvl+ bo mało kto robi palki :/
W zimowym update powinni coś zajebistego dodać dla pallów że zachęcić do gry nimi bo inaczej profesja ta skończy tak :
http://img148.imageshack.us/img148/9041/giljotiiniho9.gif
a ty tyle walisz? -.-
A moze nie walniesz? Na potworach, na ktorych expi sie na 50 lvlu, jasne, ze tak.
P.S. Teraz tym bardziej walne...tamten level i tamte skille mialem grubo ponad pol roku temu. :)
Maxioris
14-10-2006, 08:46
Jakiś ofensywny czar spontaniczny :D
To chociaż nie gram pałkiem, to bym się bardzo cieszył :)
Ponieważ mam 2x kumpli pałków, a po za tym więcej osób by se pałków robiło i niezjmowało Gh :D
Może nie do końca zrozumialem, ale wyczyszczenie of knightem 60 z pacc jest jak najbardziej wykonalne, trzeba by bylo zainwestowac co prawda wieksze srodki jak sorcem ale ważne że da sie zrobić.
Po wyczyszczeniu Warlord tower( miejsce znajdowania sie skrzyni z orc powder) powiem, ze wykonanie calego OF questa jest na 60lvlu graniczace z cudem (jesli wszystkie mooby rozejada sie po calym pietrze to mozna zrobic). Samo dojscie do schodow to bendzie niezly waste.
Piotrek Marycha
15-10-2006, 00:01
A moze nie walniesz? Na potworach, na ktorych expi sie na 50 lvlu, jasne, ze tak.
P.S. Teraz tym bardziej walne...tamten level i tamte skille mialem grubo ponad pol roku temu. :)
raz na 15 hitow....
raz na 15 hitow....
A paladyn jeszcze rzadziej...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.