zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kto Wiecej Zarabia

Xsamsung
28-09-2006, 13:38
Mam Pytanie Kto wiecej Zarabia na wyzszym lvlu (okolo 60) Knight Czy Palladyn Osobiscie Wole Palla Fajnie sie nim gra Ale knight zbiera Loot moze cos Z***bac a pall nie :p i czy biora pallow to huntow nap na Dle albo cos plz odp:D

Xsamsung
28-09-2006, 13:58
Raczej Twoja Odpowiedz Pytam Sie o Knighta I pala a nie o Sorca Wiem ze sorc najwiecej zarabia ale niechce grc sorciem chce albo pall albo knight i dlatego sie pytam kto wiecej?

Maryan
28-09-2006, 14:13
Ja (knight) na 75 lvl wyciagam gdzies ok 7k gp na godzine

Bulboglowy
28-09-2006, 14:16
Moim zdaniem Knight. Najwięcej można zarobić na huntach, a on pełni w nich bardzo ważną rolę blokera i jak wspomniałeś zawsze może coś podwędzić.

Dużo zarabia się w Kryptach i Mintwallin - Knightem jest bardzo fajnie, nie wiem jak Paladyn, czy traci mniej czy więcej...

Paladyn dobrze radzi sobie na Guardach, ale tam chyba mniej zarobi, więc zostają raczej tylko hunty.

Asthan
28-09-2006, 14:31
Najwieciej zarabia sorc bo najszybciej expi. Glupie pytanie.

Zacznijmy od tego ze sorek wydaje krocie na runy/mf/ringi dalej wcale ni expi najszybciej to juz zalezy od tego kto gra na koniec ten post ni jak ma sie do tematu bo autor pytal tu o Knighta i Palka i nie pytanie jest glupie a twoj post

A teraz do tematu
Osobiscie uwazam ze knight ma leprza sytuacje malo wydaje na hunty a jak sie robi lotbagi ma calkiem niezly zysk oczywiscie przy blokowaniu tez moze mu sie calkiem niezle poszczescic

Xsamsung
28-09-2006, 14:55
Nie wiem Kogo Wybrac wczesniej gralem Sorkiem to zarabialem Kase Ale nie lubie expic sorkiem Wiec Chce wybrac Pomiedzy Knightem A pallem Wiem ze Sa do tego Poradniki Ale chce Zobaczyc Jak Ludzie uwazaja kto jest lepszy bo ogolnie Glowna Zaleta Knighta Jest To Ze Ma duzo hp,i jest blokerem czesto on zbiera loot i moze cos Zwedzic z lootu za to zaleta palla jest walka na dystans silna .. Ale chce miec tez kase :P lubie tak grac zeby mi niczego nie brakowalao ze poprostu mam wszytko co potrzebuje i kasena belty/runy wiec pomozcie kogo wybrac narazie mam Kase na Skilowanie dla palla/eq dla knighta moja kasa to 30k wiec doradzcie co mam robic :) Gram na serverze na ktorym iotemkinie sa drogie Przykladowo Bs 10-15k gs20k bohy 30k... doradzice prosze

Cenarius
28-09-2006, 14:59
każdy zarabia dobrze o ile umie robić lootbagi :p

Asieks
28-09-2006, 15:06
Jak umiesz robić lootbagi lub masz pacca i postmana to oba chary zarabiają mniej więcej tyle samo. Jeśli facc i boisz się targać loota po ziemi to Knight będzie dla Ciebie bo ma więcej Cappa. Jednak wywala on więcej Uhów niż pall więc jak dla mnie wychodzi na =.

Lasooch
28-09-2006, 15:17
Zacznijmy od tego ze sorek wydaje krocie na runy/mf/ringi dalej wcale ni expi najszybciej to juz zalezy od tego kto gra

Gówno prawda. Sorc zawsze expi szybciej niż knight. I knightowi też schodzą runy/mf/ringi (np. uhy/mf/axe ring). A sorc expi DUŻO szybciej i nie trzeba mu poświęcać setek godzin skillowania. I co?

Loffy
28-09-2006, 17:43
Gówno prawda. Sorc zawsze expi szybciej niż knight. I knightowi też schodzą runy/mf/ringi (np. uhy/mf/axe ring). A sorc expi DUŻO szybciej i nie trzeba mu poświęcać setek godzin skillowania. I co?

I to ze tu piszemy na temat :P

@Topic
Zdaje sie ze na Paccu rowno(pal ma wieksze prawdopodobienstwo deda) =dla obu voc ... Na Faccu Knightowi schodzi na runy Pallowi nie tak duzo (kupi 3 uhy i ma calego hunta oczywscie nie mowie tu o dragach lecz np. o D guardach) = (czytaj next)Na Faccu (na PACC'u zreszta tez :P) Knight moze tachac wiecej niz pal lecz schodzi mu duzo na runy =

No te obie profesje mniej wiecej zarabiaja rowno ale chyba bardziej polece palka
(do kasy :P)

Stożek
28-09-2006, 22:18
Zdaje sie ze na Paccu rowno(pal ma wieksze prawdopodobienstwo deda) =dla obu voc ... Na Faccu Knightowi schodzi na runy Pallowi nie tak duzo (kupi 3 uhy i ma calego hunta oczywscie nie mowie tu o dragach lecz np. o D guardach) = (czytaj next)Na Faccu (na PACC'u zreszta tez :P) Knight moze tachac wiecej niz pal lecz schodzi mu duzo na runy =

No te obie profesje mniej wiecej zarabiaja rowno ale chyba bardziej polece palka
(do kasy :P)

Czytam to i czytam ale zrozumiec nie moge-gorsze to niz ideologia LPR albo program wyborczy PiS. Jesli dobrze zrozumialem to uwazasz, ze gdy grasz palem to giniesz czesciej niz knight/sorc? Jak nie potrafisz grac to kazdym padniesz raz w tygodniu jak masz lacze interneowe marki "szmelc ZOO" to j/w.
Knight placi za runy a palek nie? Widziales ty kiedys minotaura? Silne? Nie. Zabic ich kilka tysiecy dziennie to zarobek ogromny a zuzycie run minimalne aby nie mowic zerowe (nie mowie o respach takich jak mint czy POH ale o Senji i podziemiach Horned Fox tower)
Palek zarabia malo ale jednoczesnie moze expic b.szybko co w przypadko knight jest dosyc ciezkie. Nigdy nie wyciagnalem jednoczesnie ponad 5k gp i ponad 30k expa na godzine. Palkiem tez nie jest to takie latwe ale przynajmnie nie traci sie expiac z predkoscia 30-35k/h.

Loffy
29-09-2006, 07:06
@up
To tylko moje zdanie.. My sie lepiej goldzilo palkiem

Ferumbras
29-09-2006, 16:19
Jak dla mnie to lepiej sie gra knightem ( jesli o kase chodzi) (mialem juz wieksze lvl ale byl hack). palem tzeba wydawac krocie na amunicje ( o ile Ci się niechce conjurować, mi sie nie chcialo:p ) Nie mówię tu o zwyklych arrows i bolts, ale o naprzykład bursts arrows na huta. Jak idziesz z druidem to ci moze pare dodatkowych UH zrobić, a tylko to rycowi jest potrzebne.

Tak więc lepiej miec knighta jesli chodzi o kase.

tomektrz
29-09-2006, 17:03
A jeszcze więcej kosi druid, bo robi UHy.

Lasooch
29-09-2006, 17:13

MHAHAHAHAHA!

Dowolną profką szybciej zarobisz niemal gdziekolwiek niźli druidem na UHach.

Anzirus
29-09-2006, 19:51
Jak dla mnie to lepiej sie gra knightem ( jesli o kase chodzi) (mialem juz wieksze lvl ale byl hack). palem tzeba wydawac krocie na amunicje ( o ile Ci się niechce conjurować, mi sie nie chcialo:p ) Nie mówię tu o zwyklych arrows i bolts, ale o naprzykład bursts arrows na huta. Jak idziesz z druidem to ci moze pare dodatkowych UH zrobić, a tylko to rycowi jest potrzebne.

Tak więc lepiej miec knighta jesli chodzi o kase.

LoL ? Burst arrows na hunta dla palla? Ferumbras, czytałem kilka twoich postów i były dosyć mądre. A teraz to co widzę- żalosne. Taa krocie trzeba wydawać na amunicje- no pewnie kupisz 500 boltów, pójdziesz na guardy, zarobisz 1 k w kasie i lootbaga za 5 k( około tyle mi wychodzi za te 500 boltów oczywiscie jesli masz trochę tego szczęścia) i co? Peewnie, nie zwróci się, może mi jeszcze powiesz że wyjdę na minus? LoL Ocenię twój post jednym słowem:

T R A G E D I A ! ! !

noobowaty mistrz
29-09-2006, 20:29
LOL
Ja na rooku na trollach dla pacc wiecej kasy wyciagam w godzine rookstayerem niz druid z faccem na robienie uhow.

maszter321
10-10-2006, 14:38
LOL
Ja na rooku na trollach dla pacc wiecej kasy wyciagam w godzine rookstayerem niz druid z faccem na robienie uhow.

tia i co jeszcze? mi sie zdaje ze knight bo zawsze na huntach moze loota zakosic:P a na 100 lvl wydaje tylko na uhy i manasy a taki sorc:uhy,manasy,runy wszelkiego rodzaju ...
P.S.
noobowaty mistrz bedzie zawsze bronil sorca (zapewne nim gra)

Fagaro
10-10-2006, 14:48

stajesz sie nudny ze swoim przkonaniem ze sorc jest ach och. sorc wcale nie zarabia najwiecej, podobnie jak pal, druid czy knight. to gracz ktory nimi kieruje moze byc dobry lub nie. znam knightow co kupuja sca na 60 levelu, znam tez tych co na 110 nie maja na uhy na anihilatora, znam sorcow co nie maja na demon helmet quest po osiagnieciu 100 levela ale znam tez tych co na 80 levelu soluja demony bo nie maja co z kasa robic.

Diddy
10-10-2006, 14:48
tia i co jeszcze? ...
Bp uh facc druidem robi się 3h i 20 minut.Cena za bp wynosi 3k~~ można tyle zarobić na trollach rookstayerem.
a 100 lvl wydaje tylko na uhy i manasy a taki sorc:uhy,manasy,runy wszelkiego rodzaju
Po co sorcowi uhy?Leczy się czarami spontanicznymi typu exura gran,exura vita.

Każdy ma prawo do własnego zdania.

maszter321
10-10-2006, 14:57
Bp uh facc druidem robi się 3h i 20 minut.Cena za bp wynosi 3k~~ można tyle zarobić na trollach rookstayerem.
dostosowales to chyba do 26 druta a co gdy taki 50 robi uhy? Chyba "troszke" szybciej

uwierz mi ze nawet sorce kupuja

Każdy ma prawo do własnego zdania.
ja tez i dlatego z jego wczesniejszych postow moge wnioskowac iz FAWORYZUJE sorca. To bylo wlasnie moje zdanie

Diddy
10-10-2006, 15:06
dostosowales to chyba do 26 druta a co gdy taki 50 robi uhy? Chyba "troszke" szybciej
Facc druid czy ma 26 czy 1000 to czas regeneracji many jest taki sam.

P0nury
10-10-2006, 15:18
Ciężko powiedzieć. Jak grałem druidem (43 lvl, 48 mlvl), to nie pławiłem się jakoś w złocie z huntów, większość kasy inwestowałem w manafluidy, sorcem prawdopodobnie byłoby podobne. Paladynem ładowałem wszystko w amunicje. Najwięcej zarabiam chyba knightem, bo opłaca mi się takie darmowe expienie na minosach np. Nie zużywam w ogóle manasów, tylko bije je i robię lootbaga. Na wszystkich innych profesjach musiałbym odliczyć koszty manasów/amunicji.

Ad. robienie run druidem i zarabianie na tym - jedna wielka masakra. Robiłem runki tylko wtedy, gdy byłem w dołku finansowym i nie miałem kasy na manafluidy. W innym wypadku to się w ogóle nie opłacało, niestety.

noobowaty mistrz
10-10-2006, 15:24
tia i co jeszcze? mi sie zdaje ze knight bo zawsze na huntach moze loota zakosic a na 100 lvl wydaje tylko na uhy i manasy a taki sorc:uhy,manasy,runy wszelkiego rodzaju ...
P.S.
Gowno prawda. Sorc na kazdym lvlu wydaje kase tylko na manasy. Dlaczego? Bo ma spelle. Chcesz sie uleczyc to klikasz hotkey z exura vita/gran, a do ataku exori vis. Nic wiecej sorcowi do szczescia nie potrzeba, ta profesja jest prosta jak cep tylko trzeba miec chociaz odrobine mozgu zeby to zrozumiec. A druid ma jeszcze lepiej od sorca bo exura sio leczy jak exura vita za polowe ceny. Sorcem nie oplaca sie uzywac run. Powtarzam: sorcem nie oplaca sie uzywac run. A jak sie nie oplaca to sie nie uzywa. Cala filozofia gry sorcem/drutem opiera sie na tym zeby miec jeden palec na F1 a drugi na F2 i kilkac co chwile F1 a F2 jak spadnie hp na red/polowe. (gdzie f1 = exori vis, a f2 = exura vita/sio) Proste? No chyba tak. Dlatego sorc/drut to imho najlatwiejsza profesja do gry.
I wydaje mniej kasy od knighta bo jedyne co music miec to manasy. A knight musi miec bron i uhy. Bron najpierw trzeba kupic i to za niemale pieniadze a uhy dla knighta sa 3-4 razy (na wyzszych lvlach nawet wiecej) mniej oplacalne niz exura vita sorca. Nastepnie pomnoz sobie * 2 i wychodzi ze 6-8 razy gorsze niz exura sio druida. Wiec kto ma wiecej kasy? Chyba logiczne ze sorc ma wiecej, a najwiecej ma druid.
Obecnie juz nie gram w tibie, kiedys gralem wszystkimi profesjami.
A tak btw to uwazam ze najlepsza profesja jest druid bo ma wiecej kasy niz sorc. (2 razy tansze leczenie)
stajesz sie nudny ze swoim przkonaniem ze sorc jest ach och. sorc wcale nie zarabia najwiecej, podobnie jak pal, druid czy knight. to gracz ktory nimi kieruje moze byc dobry lub nie. znam knightow co kupuja sca na 60 levelu, znam tez tych co na 110 nie maja na uhy na anihilatora, znam sorcow co nie maja na demon helmet quest po osiagnieciu 100 levela ale znam tez tych co na 80 levelu soluja demony bo nie maja co z kasa robic.
Druid/sorc zarabia wiecej przy takich samych umiejetnosciach jego i knighta. Dlaczego? Patrz wyzej.
Haha, owned.
No to zes sie dopiero wykazal swoja "wielka" wiedza na temat tibii, gratz. -,-
Druid na kazdym lvlu robi runy z taka sama predkoscia, 24 elder druid robi uhy tak samo szybko jak mateusz dragon wielki.
uwierz mi ze nawet sorce kupuja

Owszem, kupuja ale do leczenia summonow bo sami sie lecza za pomoca exura vity. A druid w ogole nie musi uhow kupowac bo leczy summony mass healingiem a siebie exura sio.
ja tez i dlatego z jego wczesniejszych postow moge wnioskowac iz FAWORYZUJE sorca. To bylo wlasnie moje zdanie
Jesli juz cos, to faworyzuje druida. (bo wiem z wlasnych doswiadczen + matematyka + logiczne myslenie ze druid expi po prostu najszybciej a lvl to podstawa) Gralem wszystkimi profesjami. Drutem i sorcem expilo mi sie duzo szybciej niz knightem. Exori vis jest duzo lepsze od broni, a kosztuje prawie tyle samo. (po odjeciu ceny zakupu broni)
Najwięcej zarabiam chyba knightem, bo opłaca mi się takie darmowe expienie na minosach np. Nie zużywam w ogóle manasów, tylko bije je i robię lootbaga. Na wszystkich innych profesjach musiałbym odliczyć koszty manasów/amunicji.
Do 50 lvla se mozna w ten sposob zarabiac, pozniej senja/mint~ robi sie nudne. Czyz nie lepiej isc na expowisko i tam zarabiac zamiast siekac denne mino i tachac drobnice warta po 30 gp za sztuke?
Czy 100 lvl zarabia na mino? No "raczej" nie dlatego uwazam ze to drut/sorc ma wiecej kasy bo normalnie expiac bardziej mu sie oplaca.

P0nury
10-10-2006, 15:53
Do 50 lvla se mozna w ten sposob zarabiac, pozniej senja/mint~ robi sie nudne. Czyz nie lepiej isc na expowisko i tam zarabiac zamiast siekac denne mino i tachac drobnice warta po 30 gp za sztuke?
Czy 100 lvl zarabia na mino? No "raczej" nie dlatego uwazam ze to drut/sorc ma wiecej kasy bo normalnie expiac bardziej mu sie oplaca.

Nie przecze, że z czasem robi się to nudne. Oczywiste jest również, że sorc od pewnego poziomu zaczyna zarabiać naprawdę niezłą kasę, bo coraz bardziej zwracają mu się manasy z exori vis. Mimo wszystko bardziej ciągnie mnie do knighta. Po prostu potrzebuje jakiegoś chara, na który mogę poświęcić szmat czasu. Voca, który nie będzie banalnie prosty do prowadzenia vide druid. Pociąga mnie po prostu spokojne, efektywne pieniężnie expienie.

A jak mi się knight znudzi, to zawsze mogę wrócić do starego elder druida, ewentualnie zrobić sobie nowego. Żaden problem. Nic nie stoi na przeszkodzie przecież, żeby mieć kilka charów na jednym accouncie i każdym grać zależnie od nastroju.

noobowaty mistrz
10-10-2006, 16:01
@up
Druid jest prosty ale to chyba zaleta?
Pociąga mnie po prostu spokojne, efektywne pieniężnie expienie.
Na 50+ druid expi duzo szybciej i duzo efektywniej od knighta.

P0nury
10-10-2006, 17:13
@up - dlatego nie chcę już nim grać - jest ZBYT prosty.

Piotrek Marycha
10-10-2006, 17:46
Sorcem nie oplaca sie uzywac run. Powtarzam: sorcem nie oplaca sie uzywac run.

.

widac ze zaden z was nie mial nawet 50 lvl -.- a co jak sie sorcowi mana skonczy? ma grzecznie umrzec tak? zenada.... kazda profesja nosi sie uhy -.-

P0nury
10-10-2006, 18:00
widac ze zaden z was nie mial nawet 50 lvl -.- a co jak sie sorcowi mana skonczy? ma grzecznie umrzec tak? zenada.... kazda profesja nosi sie uhy -.-

Jedyny moment, kiedy miałem na swoim druidzie uhy był wtedy, gdy akurat je robiłem/sprzedawałem. Na huntach NIGDY niepotrzebne mi były runy, a zwłaszcza uhy. Wystarczy utrzymywać odpowiedni poziom many, manasując się w odpowiednim momencie. Summony leczyłem exurą gran mas res, żeby nie było, że potrzebowałem ihów do czegokolwiek. Wszelakie dragi etc. siekałem tylko duetem tempest rod+exori vis, okazjonalnie z summonem.

Kajojekel
10-10-2006, 18:04
raczej knight nie zapominaj ze pall wydaje krocie na amunicje knight co prawda tez (UH). Ale knight szybko expi chyba najszybciej z wszystkich profesji a pall nie dosc ze wolna nabija level to cala kasa idzie na amunicje do luku, kuszy badz tez na runy.:D

Stożek
10-10-2006, 18:05

Uhy a co to jest? ach te kamyki co je marnuja najci... w zyciu nie bylo tego shietu w mojej druidziej lapie.

raczej knight nie zapominaj ze pall wydaje krocie na amunicje knight co prawda tez (UH). Ale knight szybko expi chyba najszybciej z wszystkich profesji a pall nie dosc ze wolna nabija level to cala kasa idzie na amunicje do luku, kuszy badz tez na runy.:D

Blad na bledzie bledem poredza. Knight expa za darmo-fakt ale to wlasnie palek ma na wysokim lvlu najwiecej wolnych srodkow(zaiwestowanie wszystkiego w eq i uhy powoduje pustki w depocie). Amuniacja wcale nie jest droga a expienie powyzej 30-35k/h tylko knightowi najczesciej powoduje waste. Expienie najszybsze jest druidem/sorcem. Zarabianie na lvlach do 40 a moze i dalej jest podobne dla kazdej profesji: w-hammer w lapke i lecimy na senje, albo mintwail-tutaj juz normalnie stosujac summony/wanda, bron dystansowa tudziz klasyczna bron.

Robcium
10-10-2006, 19:19
Fragment jednego z poradnikow noobowatego mistrza

Zarabianie pieniedzy (mam tu na mysli najbardziej popularna metoda, czyli exp + lootbag):
1. Knight - 3
2. Paladin - 2
3. Druid - 1
4. Sorc - 0
Uzasadnienie: Wiekszosc profesji zarabia na minotaurach, knight jest najlepszy bo zabija je po prostu najszybciej i za darmo. Druid lepszy od sorca bo podczas bicia moze sobie robic dodatkowe uhy ktore sa bardziej oplacalne na sprzedaz od gfb. Jesli mamy na mysli expienie z summonami i robienie lootbagu (np w tombie) to znowu druid jest lepszy od sorca bo ma mass healing do leczenia summonow. Pal nie wydaje fortuny na strzaly (tak jak mysla niektorzy newbie), koszty mu sie zwracaja lepiej od sorca/druta na slabych potworkach.

A tu jego glupia odpowiedz w tym temacie

jak widzisz mistrzu sam błądzisz:D

http://s2.metaldamage.pl/c.php?uid=119278 <---kliknij

Vil
11-10-2006, 00:30
1. Knight - 3
2. Paladin - 2
3. Druid - 1
4. Sorc - 0

obstawialbym raczej 2,5 - 2 - 1,5 - 1,5 bo roznice naprawde nie sa duze.

noobowaty mistrz
11-10-2006, 09:15
Lepiej wziac wiecej mf zamiast uhow.
pall wydaje krocie na amunicje
Gowno prawda. Podales standardowy argument newbie przeciwko palom ktory nijak ma sie do rzeczywistej sytuacji.
Ale knight szybko expi chyba najszybciej z wszystkich profesji
Knight expi najwolniej ze wszystkich profesji i co do tego nikt nie powinien miec zadnych watpliwosci. Wystarczy spojrzec chocby na erig.net a potem na strone pskonejotta i juz widac jak na dloni ze w tym samym czasie sorc/drut nabija znacznie wiecej expa, a pal troche wiecej expa.
a pall nie dosc ze wolna nabija level to cala kasa idzie na amunicje do luku, kuszy badz tez na runy.
Pal expi od knighta troche szybciej a jego amunicja jest tansza niz bron dla knighta. (sprawdz sobie cene sova/sca) Run nie uzywa bo potrafi leczyc sie czarami spontanicznymi ktore sa duzo bardziej oplacalne.
Knight expa za darmo-fakt
Nie fakt bo bron tez kosztuje i to duzo. (o czym niestety wiekszosc z was zapomina) A na wyzszych lvlach wszystkie profesje expia na potworach ktorych bicie wymaga leczenia sie co jakis czas i knight jest wtedy w plecy bo uh kosztuje duzo wiecej niz exura vita/sio a leczy za mniej hp.
Zarabianie na lvlach do 40 a moze i dalej jest podobne dla kazdej profesji: w-hammer w lapke i lecimy na senje, albo mintwail-tutaj juz normalnie stosujac summony/wanda, bron dystansowa tudziz klasyczna bron.
Mnie by sie znudzilo takie zarabianie na 100+. Senja jest dobra ale do 50 lvl, a potem nuuudy. Mintwallin niewiele dluzej.
Fragment jednego z poradnikow noobowatego mistrza

Zarabianie pieniedzy (mam tu na mysli najbardziej popularna metoda, czyli exp + lootbag):
1. Knight - 3
2. Paladin - 2
3. Druid - 1
4. Sorc - 0
Uzasadnienie: Wiekszosc profesji zarabia na minotaurach, knight jest najlepszy bo zabija je po prostu najszybciej i za darmo. Druid lepszy od sorca bo podczas bicia moze sobie robic dodatkowe uhy ktore sa bardziej oplacalne na sprzedaz od gfb. Jesli mamy na mysli expienie z summonami i robienie lootbagu (np w tombie) to znowu druid jest lepszy od sorca bo ma mass healing do leczenia summonow. Pal nie wydaje fortuny na strzaly (tak jak mysla niektorzy newbie), koszty mu sie zwracaja lepiej od sorca/druta na slabych potworkach.

A tu jego glupia odpowiedz w tym temacie

jak widzisz mistrzu sam błądzisz
Nie błądze. Po prostu na wysokim lvlu sorc zarabia wiecej a w tamtym temacie mialem na mysli expienie na lowlvlu.

Fagaro
11-10-2006, 09:34
Nie błądze. Po prostu na wysokim lvlu sorc zarabia wiecej a w tamtym temacie mialem na mysli expienie na lowlvlu.

A czytelnik to ma sie domyslic "co autor mial na mysli".

maszter321
11-10-2006, 19:01
Haha, owned.
No to zes sie dopiero wykazal swoja "wielka" wiedza na temat tibii, gratz. -,-
Druid na kazdym lvlu robi runy z taka sama predkoscia, 24 elder druid robi uhy tak samo szybko jak mateusz dragon wielki.
omg-.- jesli maja pelna mane a Mateusz ma "troche" wiecej many wiec zrobi wiecej uhow "na raz" o to mi chodzilo :P
Na 50+ druid expi duzo szybciej i duzo efektywniej od knighta.
z czego to wnioskujesz? efektywniej? moze tak ale czy napewno szybciej? to w duzej mierze zalezy od umiejetnosci gracza i od tego gdzie expi

Piotrek Marycha
11-10-2006, 19:11
Lepiej wziac wiecej mf zamiast uhow.

do expa - tak, do walki - nie
z czego to wnioskujesz? efektywniej? moze tak ale czy napewno szybciej? to w duzej mierze zalezy od umiejetnosci gracza i od tego gdzie expi

Efektywniej w jezyku polskim znaczy skuteczniej/taniej a w kontekscie tibii - szybciej, moze ci sie pomylilo z "efektowniej"?

Xzonixek
11-10-2006, 19:14
Jezus...
Widać że huya graliście rycem-.- Czy wy myślicie że on (newbie plx?) będzie szedł wastować uhy na pohu czy ofie?? Rycem wbije 55/55 i pójdzie expić na dc/ghost land/soldy... na takich expowiskach zużywa się 1 uha masz jak się grać nie umie, a jak się jest inteligentnym to używa się manasów...
Palem złapie 50+ dist i pójdzie do ghost landu lub na soldy i bedzie takie same lootbagi wynosić jak rycek...
Tak naprawde profesje są w miare wyrównane do tego 40 levela później zaczynają się schody, lub dostajesz dopalacz;]

Stożek
11-10-2006, 19:31
Jezus...
Widać że huya graliście rycem-.- Czy wy myślicie że on (newbie plx?) będzie szedł wastować uhy na pohu czy ofie?? Rycem wbije 55/55 i pójdzie expić na dc/ghost land/soldy... na takich expowiskach zużywa się 1 uha masz jak się grać nie umie, a jak się jest inteligentnym to używa się manasów...
przeciez jak sie umie grac to kazdy ma obowiazek isc expic do kopalni w kaz albo ghostland w carlin... nie istnieja inne expowiska. Uhy sa oczywiscie po to aby ich nie kupowac i miec przy sobie jednego uha aby padajac zostawic dobrego loota glupiemu pk. Jasne... Lootbagi sa najlepsze oczywiscie na soldach a minosy nie istnieja.
Palem złapie 50+ dist i pójdzie do ghost landu lub na soldy i bedzie takie same lootbagi wynosić jak rycek...Czy mam rozumiec przez to, ze palek podpiepszy tego samego lootbaga, ktorego wynosil wlasnie knight? Kolejny raz zwracam uwage, ze soldy i ghostland to jedyne istniejace expowiska gdzie wogole nie ma ludzi.
Tak naprawde profesje są w miare wyrównane do tego 40 levela później zaczynają się schody, lub dostajesz dopalacz;]
Myslisz sie. Profesje sa zroznicowane i to bardzo.

Lasooch
11-10-2006, 19:50
omg-.- jesli maja pelna mane a Mateusz ma "troche" wiecej many wiec zrobi wiecej uhow "na raz" o to mi chodzilo :P

Raz zrobi te więcej uhów. Potem musi czekać parę godzin na manę.

noobowaty mistrz
11-10-2006, 20:30
Ta wiadomość została usunięta przez Hegemmon. Powód: Takie mądrości zachowaj dla siebie.
Nie popisuj sie przede mna. Nie warto.
A czytelnik to ma sie domyslic "co autor mial na mysli".
Wystarczylo logicznie pomyslec.
omg-.- jesli maja pelna mane a Mateusz ma "troche" wiecej many wiec zrobi wiecej uhow "na raz" o to mi chodzilo
A pozniej musi czekac dluzej na mane. Wychodzi na jedno.
Na 50+ druid i sorc expia zarowno szybciej jak i oplacalniej od knighta.
do expa - tak, do walki - nie
Czy celowa walka z innymi graczami ma w ogole jakis sens?
Na wypadek ataku pk wystarcza manasy do obrony, zwlaszcza druidowi ktory sie lecza do pelna za 0,7 manasa.
Jezus...
Wszystko ladnie pieknie. Ok, zgadzam sie ale teraz mi powiedz do ktorego lvla bedziesz siedzial na potworach ktore nie wymaga uhow? Imho bicie soldow na 50+ to strata czasu.
Profesje sa wyrownane dopoki knight expi na elfach i starcza mu 30k/h. Pozniej jak trzeba isc na cos lepszego to knight dostaje w dupe zarowno pod wzgledem expa jak i oplacalnosci, loota. Knight jest dobry do 60, nawet 70 lvl jak ktos umie grac, pozniej po prostu sorc/drut odjezdza z expem i knight nie moze nic zrobic. Pal tez odjezdza knightowi z expem ale na 150+ bo duzo wolniej umacnia sie w magii. Na 200+ juz widac wyraznie ze knight jest najwolniejszy.
przeciez jak sie umie grac to kazdy ma obowiazek isc expic do kopalni w kaz albo ghostland w carlin... nie istnieja inne expowiska. Uhy sa oczywiscie po to aby ich nie kupowac i miec przy sobie jednego uha aby padajac zostawic dobrego loota glupiemu pk. Jasne... Lootbagi sa najlepsze oczywiscie na soldach a minosy nie istnieja.
Troche sie zagalopowales w tej swojej ironii.
Np ja nie widze powodu zebym mial kupowac uhy sorcem/drutem/palem. A ty widzisz?
Nie widze tez powodu zebym musial nosic dobre eq sorcem/drutem palem. A ty widzisz?

BaxCrow
11-10-2006, 20:44
Dobra zmieniam post, ale błagam niech on przestanie się wywyższać nad innych. Koniec .

Fagaro
11-10-2006, 20:49
Błagam was dajcie w końcu Bana temu debilowi (czyt. Noobowaty Mistrz) bo on tylko sie na tym forum wymądrza jak by zjadł wszystkie mądrości. A po jego postach widać, że wie o Tibii tyle co Szpak o komputerach. Jak patrze na all komenty w tym dziale, to tylko widze.

@Ktoś tam cos napisał
@Noobowaty Mistrz: Coś tam cytuje i bluzga, to jego zasady.

Bo jak jest taki fantastyczny w Tibie to niech zabłysnie jakimś SS'em ze swojej postaci. A nie wymądrza się, jak by był jakimś Hipokratesem czy kij wie czym.

Ban dla NOOBOWATEGO MISTRZA plz!!!

Ja tam go lubie. Z mina i stylem wypowiedzi profesora Uniwersytetu Jagielonskiego objasnia ze Ziemia jest plaska.

Diddy
11-10-2006, 20:53
Błagam was dajcie w końcu Bana temu debilowi (czyt. Noobowaty Mistrz) bo on tylko sie na tym forum wymądrza jak by zjadł wszystkie mądrości. A po jego postach widać, że wie o Tibii tyle co Szpak o komputerach. Jak patrze na all komenty w tym dziale, to tylko widze.

@Ktoś tam cos napisał
@Noobowaty Mistrz: Coś tam cytuje i bluzga, to jego zasady.

Bo jak jest taki fantastyczny w Tibie to niech zabłysnie jakimś SS'em ze swojej postaci. A nie wymądrza się, jak by był jakimś Hipokratesem czy kij wie czym.

Ban dla NOOBOWATEGO MISTRZA plz!!!
Wie o Tibi 34 razy więcej niż ty.

Xzonixek
11-10-2006, 21:00
Myslisz sie. Profesje sa zroznicowane i to bardzo.

A co cie irytuje w ghost landzie i kopalniach?? Nie istnieją INNE expowiska godne polecenia z których wynosze dużo kasy i expa-.-
A nie istnieją inne expowiska niż minosy?? Z których masz dużo loota i więcej expa niż na mino??
I co ty mi powiesz ze 33 druidem ze stażem 3 miechy gry expiles i lootowałeś all na mino?:D
Zabawny jestes...

I KAŻDY kto chce coś osiągnać na new serwerze/starym serwerze w krótkim czasie idzie DO KOPALNI-.- Tomby/Scaraby/Zółwie też są dobre:)
@Down:
New czy stary serwer?? I w ile robiony??;>

Diddy
11-10-2006, 21:02
A co cie irytuje w ghost landzie i kopalniach?Nc
Więcej ludzi niż potworków.Stożek posiada też 65~~ek a pewnie przedtem miał jakąś dobrą postać.Nie oceniaj ludzi po profilu.

Lasooch
11-10-2006, 21:05
BaxCrow, Fagaro - błagam, nie pokazujcie swojego poziomu, wyśmiewając i obrażając ('debil') usera, który się zna lepiej od was. Ok?

BaxCrow
11-10-2006, 21:07
@UP
Jak on wie o Tibii, 34 razy więcej niż ja to była tylko jedna Wojna Światowa.
Niech mi odpowie ile gra w Tibie? Bo ja gram juz 6 lat prawie. Grałem każdą profesją i wiem o każdej wszystko. To po pierwsze.

A po drugie nie chodzi mi o to, że on nie wie czy wie tylko wnerwiają mnie ludzie, którzy mają pojęcie o Tibii, a potem zamiast pomagać innym lub wypowiedzieć swoje zdanie. On cytuje kogoś, a potem gada co źle napisał, chociaż w wielu przypadkach nie ma racji, a na koniec jeszcze go bluzga.
Np. Powiedział, że Sorek najszybciej zarabia, no nie? I jak przeglądałem jego posty to on tylko gada o sorku i go wywyższa nad inne profesje. A do tego nie ma racji, bo sorek do 100 levla + ma przezważnie loot waste, bo na runy idą niebagatelne sumy. A on zaraz pewnie powie, że sobie może zrobić (więc go uprzedze i od razu odpowiem), więc niech robi te runki przez tydzień, żeby potem isc na hunt 2-dniowy, czyż to nie bez sens? A przyjmijmy jeszcze, że się nie zwróci co się często zdarza. To Najt czy Pall przez ten tydzień runkowania Sorka, może zarobić około 100-150k jeśli się postara, więc jak dla mnie to Knight i Pall mają więcej kaski. Oczywiście od 100 lvl'a Sorek jest już baaaaardzo bogaty, ale żeby wbić ten 100 lvl trzeba duzo kasy przewalić na runy i manasy. A przez to za nim Sorek wbije ten 100 lvl, Knight zarobi więcej niż on później, więc i tak później wychodzi na jedno.

Diddy
11-10-2006, 21:12
@UP
A do tego nie ma racji, bo sorek do 100 levla + ma przezważnie loot waste, bo na runy idą niebagatelne sumy.

Sorc przeważnie expi z manasów,sam napewno nie robi run chyba że na niskich lvlach.

BaxCrow
11-10-2006, 21:19
@UP
Wiem, że z Manasami, ale powiedz mi, czy 60 lvl Sorek, pójdzie na Demki z Exori mort będzie bił?? Raczej nie.
40 Sorek, pójdzie na Hydry z Blokerem to Bloker będzie waste, więc takiego huntu nie będzie jeśli będzie z MF tylko.
Ja mówie o poważnych huntach, a nie o Dragach, Necro, Vampy czy Banshee.
Ja mówie o Demkach, WRL, DL'e, BK, Hero i itp.

Xzonixek
11-10-2006, 21:20
Do 120 szybko expi na mf-dragi/vampy/hydry ze śladowymi ilościami run (kilka gfb/bpki ihów) a później demy/warlo z sd/explo:)
Wywalasz do 60 levela sorcem wydałem około 25k na runy, a dalej już ich nie potrzebowalem chyba ze na demki/warlo...I dalej napisze, że postacie nie są zróżnicowane...
@Down:
Na warlo z exori mort sie nie idzie przed 180+ chyba ze sie lubi wastować na m shieldzie:D Widać ze nigdy warków nie biłeś:) newb:D

Diddy
11-10-2006, 21:26
Do 120 szybko expi na mf-dragi/vampy/hydry ze śladowymi ilościami run (kilka gfb/bpki ihów) a później demy/warlo z sd/explo:)

Na takim lvl,na warlockach najczęściej expi się z exori mort.

Lasooch
11-10-2006, 21:38
@UP
Jak on wie o Tibii, 34 razy więcej niż ja to była tylko jedna Wojna Światowa.
Niech mi odpowie ile gra w Tibie? Bo ja gram juz 6 lat prawie. Grałem każdą profesją i wiem o każdej wszystko. To po pierwsze.

A po drugie nie chodzi mi o to, że on nie wie czy wie tylko wnerwiają mnie ludzie, którzy mają pojęcie o Tibii, a potem zamiast pomagać innym lub wypowiedzieć swoje zdanie. On cytuje kogoś, a potem gada co źle napisał, chociaż w wielu przypadkach nie ma racji, a na koniec jeszcze go bluzga.
Np. Powiedział, że Sorek najszybciej zarabia, no nie? I jak przeglądałem jego posty to on tylko gada o sorku i go wywyższa nad inne profesje. A do tego nie ma racji, bo sorek do 100 levla + ma przezważnie loot waste, bo na runy idą niebagatelne sumy. A on zaraz pewnie powie, że sobie może zrobić (więc go uprzedze i od razu odpowiem), więc niech robi te runki przez tydzień, żeby potem isc na hunt 2-dniowy, czyż to nie bez sens? A przyjmijmy jeszcze, że się nie zwróci co się często zdarza. To Najt czy Pall przez ten tydzień runkowania Sorka, może zarobić około 100-150k jeśli się postara, więc jak dla mnie to Knight i Pall mają więcej kaski. Oczywiście od 100 lvl'a Sorek jest już baaaaardzo bogaty, ale żeby wbić ten 100 lvl trzeba duzo kasy przewalić na runy i manasy. A przez to za nim Sorek wbije ten 100 lvl, Knight zarobi więcej niż on później, więc i tak później wychodzi na jedno.

I Ty grałeś wszystkimi profesjami, a pi*rdolisz głupoty.

Po pierwsze, nie sądzę, aby Noobowaty Mistrz powiedział, żeby robić sobie runy.

Po drugie, sorc w ten tydzień nie-runkowania zarobi te same 100-150k albo i więcej.

Po trzecie, nie wbiłem 100 lvla, jeno 43 (sorcem), ale przez cały ten czas jedyne runy, które użyłem, to HMMki wystrzelone dla zabawy w okazyjnego gsa solo. Zwróciły się (k-legs).

Po czwarte, wojen dosłownie światowych było zero. Światowe to one są z nazwy ^^

@UP
Wiem, że z Manasami, ale powiedz mi, czy 60 lvl Sorek, pójdzie na Demki z Exori mort będzie bił?? Raczej nie.
40 Sorek, pójdzie na Hydry z Blokerem to Bloker będzie waste, więc takiego huntu nie będzie jeśli będzie z MF tylko.
Ja mówie o poważnych huntach, a nie o Dragach, Necro, Vampy czy Banshee.
Ja mówie o Demkach, WRL, DL'e, BK, Hero i itp.

A po co sorc na 60 lvl ma iść na diminy? Hydry to szybszy exp. Loot na demonach i tak niepewny. To JEST waste run, ale to jest Twój punkt widzenia, który nie jest odpowiedni - przynajmniej moim zdaniem.

2x 40 sorek + bloker na hydrach - miodzio exp, i trzeba mieć takiego pecha jak ja, żeby się nie zwracało. Same DSy i WoI.

Nie ma sensu iść na 60 lvl ani na diminy, ani wrl (waste), ani na DLe (lepsze hydry), ani na BK (wolny spawn). Na hero może się opłaca.

Maryan
11-10-2006, 21:39
Wtrące swoje 3 grosze, bo gram knight'em więc tylko mogę sie w jego temacie wypowiadać.

Rację mają Ci, którzy twierdzą, że słabe skille powodują iż tracimy więcej UHów w czasie expienia.

Rację mają Ci, że koszty expienia sprowadzają się do kupowania UHów. Ekwipunek kupujemy raz na 3 miesiące, a jak już osiągniemy pewien pułap sprzętu to praktycznie w ogole nie wydajemy kasy na coś innego niż UHy, lub inne runy niezbędne do walki.

Rację mają Ci, którzy twierdzą, że expi się wolniej niż inne profesje (zwłaszcza magiczne), po prostu moje hity mają straszny rozrzut, potrafię z GSa, zabić elfa 1 uderzeniem, a czasami potrzebuję 3 hitów, żeby elf padł. Jeszcze gorzej ma się sprawa a potworkami, które się leczą oraz z takimi, które mają wysoką obronę (np. orc leader, dwarf guard). Hity mogę zadawać tylko 1 potworowi na raz, więc wydłuża się czas zabicia np 7 atakujących mnie na raz elfów(dla porównania, sorc/druid uderza z GFB i łyka na 1 raz 7x42 exp)

Takie są moje doświadczenia z knight'em, i choć ma on swoje wady to całkiem fajnie gra się tą postacią.

POzdrawiam

Xzonixek
11-10-2006, 21:49
A i jak coś to druid 40+ i sorc 40+ bo inaczej to hujnia;P

Piotrek Marycha
12-10-2006, 20:06
Po czwarte, wojen dosłownie światowych było zero. Światowe to one są z nazwy ^^

A po co sorc na 60 lvl ma iść na diminy? Hydry to szybszy exp. Loot na demonach i tak niepewny. To JEST waste run, ale to jest Twój punkt widzenia, który nie jest odpowiedni - przynajmniej moim zdaniem.

2x 40 sorek + bloker na hydrach - miodzio exp, i trzeba mieć takiego pecha jak ja, żeby się nie zwracało. Same DSy i WoI.

Nie ma sensu iść na 60 lvl ani na diminy, ani wrl (waste), ani na DLe (lepsze hydry), ani na BK (wolny spawn). Na hero może się opłaca.

wrl na 60 lvl waste? ty sie ciesz jak przezyjesz -.- Dle? trzeba byc szalonym zeby katowac dnie i noce "bo moze dsm wypadnie" BK? exp to to nie jest ale o loota raczej nie trzeba sie martwic, pozatym to raczej dla low lvli jest(50-70) Hero? byles kiedys? ja bylem 2 razy po 3 godziny, i to o 6 godzin za duzo, jedyne co wypadlo 2 x FS -.-

aha Btw, co to sa do cholery DIMINY?

Stożek
12-10-2006, 20:15
wrl na 60 lvl waste? ty sie ciesz jak przezyjesz -.- Dle? trzeba byc szalonym zeby katowac dnie i noce "bo moze dsm wypadnie" BK? exp to to nie jest ale o loota raczej nie trzeba sie martwic, pozatym to raczej dla low lvli jest(50-70) Hero? byles kiedys? ja bylem 2 razy po 3 godziny, i to o 6 godzin za duzo, jedyne co wypadlo 2 x FS -.-

To ma byc krytyczna wypowiedz do postu Lasoocha? Jesli tak to najpierw przeczytaj ten post jeszcze kilkakrotnie. Pozatym Hero jest oplacalne ale nie dla jakis smieszych 50lvli. Dl'e tez nie sa zle ale poziomik musi byc dosyc spory.

BTW Diminy to fonetyczny zapis slowa "demon" (ma to prawdopodobnie nauczyc dzieci wymowy a nie gadania "ja mam knajta co wali w demony aksem")

Lasooch
13-10-2006, 15:31

aha Btw, co to sa do cholery DIMINY?

Diminy=demony. Z leksza przekręcone. Ale mam wrażenie, że nie zrozumiałeś mojego posta - albo ja Twojego. Bo z tego co rozumiem, to wytykasz mi, że zachęcam do miejsc, które wg Ciebie się nie nadają do expa - a ja napisałem, że tam iść NIE ma sensu.

noobowaty mistrz
13-10-2006, 16:20
@Gremlin
Jesli knight to taka dobra profesja to dlaczego najlepsi knighci grajac tyle samo czasu co sorce/druty nabijaja srednio 4 razy mniej expa od sorcow/drutow?

Stożek
14-10-2006, 08:12
@Gremlin
Jesli knight to taka dobra profesja to dlaczego najlepsi knighci grajac tyle samo czasu co sorce/druty nabijaja srednio 4 razy mniej expa od sorcow/drutow?

Podajac dane statystyczne z pierwszej piecsetki czy ogolnie?
Najogolnie moze dlatego, ze sorcami graja czesto ludzie na nowych serverach/sa to ich kolejne juz postacie a knightci zazwyczaj sa juz dosyc starymi graczami i ich ochota do gry jest wyraznie zmniejszona (tj. nie expia caly czas tylko np siedza pod depotem).

noobowaty mistrz
14-10-2006, 08:33
Podajac dane statystyczne z pierwszej piecsetki czy ogolnie?
Najogolnie moze dlatego, ze sorcami graja czesto ludzie na nowych serverach/sa to ich kolejne juz postacie a knightci zazwyczaj sa juz dosyc starymi graczami i ich ochota do gry jest wyraznie zmniejszona (tj. nie expia caly czas tylko np siedza pod depotem).
Mateusz Dragon Wielki gra srednio po 8 godzin dziennie czyli dokladnie tyle ile wynosi limit staminy na dzien. (8 godzin gry i 16 godzin wylogowania = 24 godziny = brak strat staminy)

W ciagu 7 ostatnich dni nabil on 14,555,633 expa co daje srednia ~259,922 expa na godzine.

Pokaz mi knighta ktory jest w stanie expic z taka predkoscia.

Stożek
14-10-2006, 09:24
Mateusz Dragon Wielki gra srednio po 8 godzin dziennie czyli dokladnie tyle ile wynosi limit staminy na dzien. (8 godzin gry i 16 godzin wylogowania = 24 godziny = brak strat staminy)

W ciagu 7 ostatnich dni nabil on 14,555,633 expa co daje srednia ~259,922 expa na godzine.

Pokaz mi knighta ktory jest w stanie expic z taka predkoscia.

Nie kazdy musi grac 8h codziennie. Nie kazdy ma ten 200lvl.. a nawet 50lvl jest dla niektorych wyczynem. Pokaz mi sorca, ktory bez waste expi z predkoscia 30k/h na 30lvlu. Wlasnie takich ludzi jest najwiecej. Niestety juz po 60lvl jest ogromna przepasc...i to wlasnie odstawia njata daleka do tylu.

noobowaty mistrz
14-10-2006, 09:58
Nie kazdy musi grac 8h codziennie. Nie kazdy ma ten 200lvl.. a nawet 50lvl jest dla niektorych wyczynem. Pokaz mi sorca, ktory bez waste expi z predkoscia 30k/h na 30lvlu. Wlasnie takich ludzi jest najwiecej. Niestety juz po 60lvl jest ogromna przepasc...i to wlasnie odstawia njata daleka do tylu.
Jak ktos ma ambicje i chce byc 'kims' w tibii to wiadomo ze nie bedzie gral knightem bo ten od 100 lvla expi zdecydowanie najwolniej. (hity z broni sa dramatycznie małe w porownaniu do tego co drut/sorc robi z mortow i do tego jeszcze prawie w ogole sie nie zwiekszaja wraz ze zdobywaniem kolejnych lvli)

Mehh
14-10-2006, 21:20
knight to dramat . zrobienie skilli 60/60 do 20 lvl to żenada ( sorc , drut na każdym lvl od 8 expi szybciej niz knajt )

Abipear
14-10-2006, 21:28
Na niskim poziomie najwiecej zarabia knight, na wysokim - sorc/drut.

Sir Radzio Angelus
14-10-2006, 21:32
dlaczego noobowaty dostał bana?

Abipear
14-10-2006, 21:40
dlaczego noobowaty dostał bana?
Bo 90% modkow gra knightami a on mowil prosto w oczy ze to najslabsza profesja. (popierajac zreszta tezę slusznymi argumentami)

Vil
14-10-2006, 21:55
Bo 90% modkow gra knightami a on mowil prosto w oczy ze to najslabsza profesja. (popierajac zreszta tezę slusznymi argumentami)

lol :D {``10 znakuff}

Abipear
14-10-2006, 22:06
lol :D {``10 znakuff}
A co, moze nie prawda? Poczytaj sobie opisy modkow jakie te super chary elite maja -,-

Lasooch
14-10-2006, 22:29
Abipear - offtop trochę bardzo, ale jak nie umiesz poprawnie po angielsku, to pisz swój podpis po polsku. Jak chcesz, żebym Ci błędy wskazał, zwróć się na PW...

Rosi
15-10-2006, 01:22
Mhm, Ja uważam, że ten kto umie grać profesiją i to nie zależnie bo taki 50 lvl może zarabiać 5 x więcej niż taki 100... Wystarczy umieć.
A i ktoś powiedział, że Najt najgorszy, wiesz co Ci powiem ? Wcale, że nie ; )

Abipear
15-10-2006, 08:52
Moim zdaniem na 200+ knight expi jednak najwolniej. (wszyscy expia na wrl a knight robi to najslabiej bo bron zadaje mniejsze obrazenia niz morty sorcow/drutow). Mam racje, gremlin?

Vil
15-10-2006, 10:30
Ja natomiast chetnie sie dowiem jak sie maja koszty tudziez szybkosc knightowego expienia na behe w stosunku do wrl

Kaniek
20-10-2006, 09:15
Knight dla mnie jest najlepszy coprawda wolniej expi ale nie sa tylko takie expowiska. podobno na mintwallin szybko sie expi itp. popieram slowa gremlina. knight:cup: . najwiecej ma kasy potem nie da sie go zabic na solo itp.