Pokaż pełną wersje : SONDA! Rec czy WMV?!
Gromexorek
30-09-2006, 13:56
Jaki format wolisz? Moim zdaniem lepszy jest REC, ponieważ na nim wszystko lepiej widać, no i zdecydowanie mnie waży.
Nevermin
30-09-2006, 14:04
.rec (10 znaków)
MoGreene
30-09-2006, 14:07
Jesli mówimy o rec zgodze się z autorem, mniej ważą i pokazują subiektywniej obieg całej sytuacji i wątpie aby ich supremacja była zagrożona. Natomiast Wmv są swoistego rodzaju dopełnieniem rec. Albowiem przeważnie ukazują się w nich najlepsze urywki z filmów rec. dopełnione swoistym podkładem muzycznym. Chyba jedynym minusem który ciązy na tych filmach to waga owych plików, który miejscami nie rzadko przekracza 100mb a o bardziej wyśrubowanych filmach już nie wspomne, które zazwyczaj poprzedzają to dobrą jakością wykonania. Reasumując powiem krótko Rec to podstawa Wmv to dopełnienie.
w sumie nie ma wiekszej roznicy... wg mnie lepszy wmv pomimo tego ze wiecej zajmuje... wmv to raczej kompilacja, mozna pod niego podlozyc muzyke. w rec niestety sie nie da.
Wmv, można poczuć większy klimat, a chyba o to w tym chodzi, hę?
-=DanieL=-
30-09-2006, 14:28
Idiotyczny temat, porównywać dwa różne rodzaje filmów bez głębszego uzasadnienia. Chodzi ci w sensie, że mam np. film jak knight soluje draga na .rec i ten sam film na ***** czy może wmv z muzyką z najlepszymi momentami solowania danego draga? To jest już zasadnicza różnica. Wmv to sklejka wielu momentów naraz z muzyką efektami itp. nie powinno się go porównywać z .rec który tyczy się jednego momentu.
Osobiscie wole rozszerzenie .rec Nie bede sciagal filmiku +10mb[wmv] kiedy moge sciagnac 20 innych filmików [500kb]...
to tak jak porownywac tibie do gta pff. Nie mozna porownywac co jest lepsze:/
Hessoleya
30-09-2006, 15:30
Dla mnie to obojętne ;) Tak jak ktoś napisał up w wmv mozza poczuc kilmat dlatego WMV!
Nie lubię WMV ze względu na ich rozmiar :P
Zamykam, temat bez przyszlosci. Kazdy moze latwo i szybko znalezc plusy i minusy obu rozszerzen. Cos, jak porownywanie "co jest lepsze - frytki czy ziemniaki?"
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.