Pokaż pełną wersje : Teści satanistyczne w piosenkach rockowych
Nie wiem czy taki topic nadaje się na to forum, ale spróbuje. Otóż na pewnym forum wywiązała się dyskusja o treściach satanistycznych w piosenkach rockowych puszczanych od tyłu. Chyba najsławniejszą piosenką tego typu jest numer Led Zeppelin Stairway to Heaven http://www.albinoblacksheep.com/flash/stairway.php
Pod tym linkiem znajdziecie ten fragment, wraz z puszczeniem od tyłu, gdzie jest mowa o Szatanie. Co myślicie o takich piosenkach? Według mnie jest to stek bzdur w stylu: tibia uczy zabijania, albo gry to narzędzie szatana stworzone przez nadpobudliwych rodziców. Dla zainteresowanych polecam tą strone: http://goth-ripper.blog.pl/archiwum/index.php?nid=6733961
Dziękuje za uwage :)
Nigdy mnie rock nie interesował, tak samo jak i szatan.
To chyba temat do tej grupy muzycznej badziewnej, nie?
@dałn
Go back to ur group, a nie mi tu offtopami smiecisz ; P
Olorion.
30-09-2006, 20:56
@rYBA
Go back to the hole yOU came from!
Ja to niestety mogę tylko określić dwoma zwrotami "Lol" i "Czysty przypadek".
To tak samo jak w wiadomościach nazi metal nazwali "mocny metal".
@2xDown
Wiesz co puknij się w łeb tym pentagramem. Też słucham SoaD'u i tak nie uważam.
Dr.Unknown
30-09-2006, 21:16
Stare, plus jest przyklejony temat.
Osobiście polecam tą strone:
http://jeffmilner.com/backmasking.htm
<edit>
Nie dawaj linków do albinoblackship, podczepiają tam trojany.
Dous Raal
30-09-2006, 21:52
Ave (Szatan):evul:
Jestem fanem System Of A Down. Oczywiście, jak każdy szanujący się zespół metalowy, mają kilka piosenek o Szatanie (m. in. DDevil), ale bez przesady. Jak ktoś nie chce to niech słucha, a jak już, to jego problem. A więc drogie wspólnoty radia MaRyja: ZUO, SZATAN i 666.
P.S.
Prośba do admina: mógłbyś wstawic emotka z pentagramem?:evul:
Nie dawaj linków do albinoblackship, podczepiają tam trojany.
:O O RLY!?
/me zaczyna skanować kompa.
/me mówi głośno (na widok tego, że antywir nieaktualizowany od 140 dni) O K*RWA!11!111
Cóż, jeśli podczepiają, to ja miałem jakiegoś farta, bo czysto : )
Ave (Szatan)
Jestem fanem System Of A Down. Oczywiście, jak każdy szanujący się zespół metalowy, mają kilka piosenek o Szatanie (m. in. DDevil), ale bez przesady. Jak ktoś nie chce to niech słucha, a jak już, to jego problem. A więc drogie wspólnoty radia MaRyja: ZUO, SZATAN i 666.
Loool :D:D:D. Toś chłopcze dojechał... soad to taki szanujący się metal jak z koziej rzyci trąba. Grają wmiarę ostro ale bez przesady.
P.S.
Prośba do admina: mógłbyś wstawic emotka z pentagramem?
A po co? Żeby tacy słuchający soadu się podniecali jacy to z nich mroczni metale?? :P
A po co? Żeby tacy słuchający soadu się podniecali jacy to z nich mroczni metale?? :P
Też słucham soadu, ale bez przesady :). Ciekawe co by było gdyby zaczął słuchać Behemoth'a xD
P.S.
SoaD, metal? Ożesz w mordę ale ja się tutaj ciekawych rzeczy dowiaduje.
A na dokładkę, jakiś w miarę świeży tekst:
Religion is hate
Religion is fear
Religion is war
Religion is rape
Religion's obscure
Religion's a whore
There is no fuckin' Jesus Christ
There never was a sacrifice
No man upon the crucifix
Beware the cult of purity
Infectious inbecility
I've made my choice. Six six six
I Wy się czepiacie Ledów. I zacytowany tekst nie jest wcale taki mocny. Słyszał ktoś o zespoly Jesus Bukkake? (jeżeli ktoś nie zna znaczenia drugiego słowa radzę jeszcze trochę podrosnąć)
sztuczny problem na poziomie rozważań czy krasnoludki sikają do piwa
Też słucham soadu, ale bez przesady :). Ciekawe co by było gdyby zaczął słuchać Behemoth'a xD
Pewnie by wtedy dla odmiany myślał, że to jakiś rockowy zespół religijny ; )
A pan Dous Raal wylądował w moim podpisie (C)(R)TM. Zastrzegam sobie prawo do 'jedyności' tegoż podpisu.
Stare, plus jest przyklejony temat.
Osobiście polecam tą strone:
http://jeffmilner.com/backmasking.htm
Kto by pomyślał, że Pokemony od tyłu puszczone to "I love Satan"...
Ogólnie ciekawa sprawa. Puszam jutro audycje Rydzyka od tyłu, jak znajde czas. Ciekawe, co wyjdzie.
P.S.
Kurwa, przez ciebie monitor mi się wywrócił, po tym, jak pierdolnąłem głową w klawiature ze śmiechu i o niego zachaczyłem. A to LCD, nie trudno uszkodzić. Następnym razem będziesz pisał dowcipy na forum, to w innym temacie.
@edit
Stairway to Heaven nieźle brzmi od tyłu...
@down
Tytułów, nie tytółów.
Vanhelsen
30-09-2006, 22:32
z tego flasha co ma większą kolekcję:
+/- 3 są specjalnie na maxa wyreżyserowane tak o for fun
bardziej tajemniczy jest "I shot John Lennon" ale tak czy wiak, wszystkie ten puszczania od tyłu uważam za tzw Easter eggsy... nie traktuję tego poważnie, po prostu taki fun autorów :)
EDIT: łojezu! Sprawdziłem swoje iTunes i mam parę podejrzanych tytółów:
"Hymn ZSRR" - Chór Aleksandrowa
"Kids With Guns" - Gorillaz
"Clint Eastwood" - Gorillaz - każwi widział chyba teledysk
"Tommorow comes today" - Gorillaz
"Last Living Souls" - Gorillaz
"Every Planet We Reach Is Dead" - Gorillaz
"Demon Days" - Gorillaz - Sam tytuł coś podsuwa xD
"Mad World" - Gary Juels
"Jesus Of Suburbia" - Green Day
"Murder Of Don Fanucci" - Nino Rota
"Gnijący świat" - T.Love
"czarownicy Pies" - Happysad
"Leva's Polka" - Loituma <- no jak bum cyk cyk, por musi coś w sobie mieć :P
Ogólnie koledzy:
ZUO! MHROK! & SHATAN!
O lol... Co za herezje w tym artykule... ACDC tylko AC/DC i to nie znaczy Antichirst, Detach Christ tylko tyle co "prąd zmienny, prąd stały". I nie tylko mają piosenkę "Hells Bells" ale i jeszcze np. "Highway to Hell"... Ogólnie. Durnota. Kata nie słuchali albo Mayhem?
Kata nie słuchali albo Mayhem?
Albo SoaD? =D (odsyłam do cytatu w podpisie xD)
albo Mayhem?
Darkness will show us the waaaaaaaaay :p
Kata
Metal, prawda to metal itd xD
Btw przypomniało mi się... kiedyś, gdy byłem jeszcze malutkim dzieciaczkiem, i death'u jeszcze nie słyszałem, powiedziałem komuśtam, że słucham Slipknota. I co usłyszałem w odpowiedzi?
O fajnie, ktoś oprócz mnie, kto słucha death metalu
Kazdy jest madrzejszy od drugiego :D
Posluchajcie czegos na rozweselenie np RH+ - Marysia:]
Odrazu sie humor polepszy a jak nie to jestescie sztywniaki:p
O lol... Co za herezje w tym artykule... ACDC tylko AC/DC i to nie znaczy Antichirst, Detach Christ tylko tyle co "prąd zmienny, prąd stały". I nie tylko mają piosenkę "Hells Bells" ale i jeszcze np. "Highway to Hell"... Ogólnie. Durnota. Kata nie słuchali albo Mayhem?
Wiesz, SOAD taki to pewnie Son Of A Devil.
@down
Stereotypy...
TehRegent
01-10-2006, 08:55
Nowa plytka SOAD to bedzie ich wersja De Mysteriis Dom Sathanas :D
Kurwa Ci ludzie coraz mniej zespolow sluchaja i uwazaja, ze wszystkie zespoly metalowe musza miec piosenke o szatanie....
Naprawde ciekawe.
No co Ty?...
Jakaś tutaj dyskusja metali się zrobiła... Więc odcinam się od was .. ;)
TehRegent
01-10-2006, 09:11
Teraz sie zaczelo reakcja metali na post pewnego uzyszkodnika =p
Ministry - piosenka Psalm 69
I niech smieszne hordy metalowe ze swoimi smiesznymi tekstami s*******aja.
Baron Kaldrick
01-10-2006, 09:30
@up
Już biegną, tylko otwórz wrota od stodoły, w której mieszkasz, bo się pozabijają.
Boje sie... teraz puszczam dragonforce od tyłu i sprawdzam czy nie ma tam nic złego bo mnie babcia z egzorcystą pogoni!!
Wyniki:
Heart of the dragon - Brzmi jak kaszubskie disco, ale słychać tam pare rzeczy jak his soul, me, he killed...
Through the fire and flames - He may be diffrent, our souls, i love you from (never?), Podczas solówki słychać czyiś szept, that's enough for us / laugh and the steel, for our souls, not for us, you are not the our sun, prepared to fight, *krzyk którego nie ma w utworze*, here we wheel (?), Mojra (w mitologii greckiej - przeznaczenie), end of laugh, Satan must be free.
Revolution deathsquad - Here we must *krzyk*, so good for us but you must, słychać w pewnym momencie szept: satan, podczas solówki słychać trzy identyczne uderzenia w strunę brzmiące jak 666, Hero he just (...), (Nie słychać kto) will be for ever, He is now free, (...) Satan and me, He isn't old,
The flame of youth - Satan, my dear, i love you, I am here for you, gitara "mówi": Saaataaan, six six six, Why i must fight?, Now you say: I am the son of Evil, Now i will take your soul, Through the fire and flames (:D), i am unable to your fist (?), I will fly to air, when you'll fly to air.
Operation ground and pound - six six, siiix!, I haven't got heart, satan you must be free, I am the human's rage, please be patient, You are so tired, I can't give you chance.
Ludzie sa glupi -.- Wg 90% muzyka metalowa to synonim slowa satanizm a tak naprawde nie jest. Wielu moich przyjaciol sluch wlasnie ostrego metalu i nigdy nie widzialem zeby odprawiali jakies tajemne modly do rogatego boga. Doszykiwanie sie jakiejs ukrytej informacji moze doprowadzic do zaburzen w psychice (patrz: film "Piekny Umysl"). Radio maryja chce usunac kazda muzyczna subkulture aby wszyscy byli grzeczni, przyjaznie nastawieni do swiata i chodzili do kosciola. Wole juz zeby okazalo sie, ze moj najlepszy kumpel podcina aorte kurczaka za pomoca wlasnego penisa aby wypic jego krew i spalic reszte na outarzy znajdyjacycm sie w straszne piwnicy niz zaby kazdy kogo znam chodzil ubrany jak zakonnica... Roznorodnosc musi byc i orginalosc tysz. kropka.
Ludzie sa glupi -.- Wg 90% muzyka metalowa to synonim slowa satanizm a tak naprawde nie jest. Wielu moich przyjaciol sluch wlasnie ostrego metalu i nigdy nie widzialem zeby odprawiali jakies tajemne modly do rogatego boga. Doszykiwanie sie jakiejs ukrytej informacji moze doprowadzic do zaburzen w psychice (patrz: film "Piekny Umysl"). Radio maryja chce usunac kazda muzyczna subkulture aby wszyscy byli grzeczni, przyjaznie nastawieni do swiata i chodzili do kosciola. Wole juz zeby okazalo sie, ze moj najlepszy kumpel podcina aorte kurczaka za pomoca wlasnego penisa aby wypic jego krew i spalic reszte na outarzy znajdyjacycm sie w straszne piwnicy niz zaby kazdy kogo znam chodzil ubrany jak zakonnica... Roznorodnosc musi byc i orginalosc tysz. kropka.
No co Ty? To oni jacyś pewnie niewierni!
A RM nie chce, by ludzie byli przyjaźnie nastawieni do świata. Nie na tym polega antysemityzm. I wystarczy spojrzeć na reakcję moherów na TVN, którego reporterzy przyjechali zrobić reportarz.
Ghost Nieudany
01-10-2006, 10:25
Jestem fanem System Of A Down. Oczywiście, jak każdy szanujący się zespół metalowy, mają kilka piosenek o Szatanie (m. in. DDevil), ale bez przesady.
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Dajesz, synek, dajesz! ;-DDD
@tekst na blogu
Owy artykuł jest równie świeży co zeszłoroczna dynia,
Otóż na pewnym forum wywiązała się dyskusja o treściach satanistycznych w piosenkach rockowych puszczanych od tyłu.
A ile tych kawałków jest? Takie eksperymenty to easter eggi i można je policzyć na palcach jednej ręki bez palców. :S
A RM nie chce, by ludzie byli przyjaźnie nastawieni do świata. Nie na tym polega antysemityzm. I wystarczy spojrzeć na reakcję moherów na TVN, którego reporterzy przyjechali zrobić reportarz.
RM mnie szczeze mowiac nie obchodzi wiencej niz zeszloroczny snieg. Dopiero gdy te stare babcie zaczna otwierac obozy pracy przymusowej i dostana sie do wladzy (nie, nie chodzi mi narazie bynajmniej o PIS popierany prze RM jeszce przed wyborami) stana sie moimi wrogami. Pie**enie na antenie o zydach i masonach jest wg mnie malo szkodliwe pod pewnymi wzgledami dopiero gdy to uslyszy ktos z zagranicy albo zaczna wyjezdzac na ludzi po nazwiskach staje sie to problemem.
jako ,że w "mojej" muzyce w której się obracam też było pare zabawnych porównań do szatana( i nie koniecznie ze względu na tekst)nie wypada i wierzyć w takie popierdółki na temat metalu,owszem znajdziemy zapewne troche takich treści,ale są one napewno w mniejszości
RM mnie szczeze mowiac nie obchodzi wiencej niz zeszloroczny snieg. Dopiero gdy te stare babcie zaczna otwierac obozy pracy przymusowej i dostana sie do wladzy (nie, nie chodzi mi narazie bynajmniej o PIS popierany prze RM jeszce przed wyborami) stana sie moimi wrogami. Pie**enie na antenie o zydach i masonach jest wg mnie malo szkodliwe pod pewnymi wzgledami dopiero gdy to uslyszy ktos z zagranicy albo zaczna wyjezdzac na ludzi po nazwiskach staje sie to problemem.
Właśnie powinno obchodzić... gdyby nie mohery rządziło by nami PO. I nie wiadomo jak by było, ale gorzej na pewno nie.
Dan the Automator
01-10-2006, 12:30
Co wy k*rwa wiecie o szatanie...? Tyle wam powiem ;-).
Co wy k*rwa wiecie o szatanie...? Tyle wam powiem ;-).
Ja wiem, ze ma dwa rogi!
Vanhelsen
01-10-2006, 13:07
Jaki szatan jest, każdy widzi... :kon:
Arrivald
01-10-2006, 13:09
Rotfl, przeciez Stairway to Heaven puszczone od tylu to zarcik. Gosc tak uslyszal slowa puszczone od tylu, dal swoj tekst i to bynajmniej nie jest dowod na dzialanie szatana xD
Ja wiem, ze ma dwa rogi!
I słłłłłiiit ogonek!
Zaczeło się o piosenkach a zrobił się topic o tym jak szatan wygląda, o RM i wiele wiele innych. Dobry spam, nie powiem :P a słyszał może ktoś o tym jak Ironi też nagrali pewien bełkot między dwoma numerami? po puszczeniu od tyłu dało się słyszeć coś w stylu: nie mieszaj się do spraw których nie rozumiesz, co było kierowane właśnie w strone takich maniaczków szukających przekazów w piosenkach. Jak już mówiłem nie wierze w takie bajery, chociaż lubie posłuchać czegoś ostrego(sepultura) od czasu do czasu :)
Hmmmm. Jezli dluzej o tym mysle to wychodzi na to, ze:
Slowa ludzkosci tak jak i oni sa neutralni i maja dwie polowy dobra i zla..
Slowa puszczone od tylu sa tzw. strona zla czlowieka, ktora sie ujawnia.
Tutaj jest w tym ziarenko prawdy w tym co powiedzialem czyz nie?
A jezeli ta teoria sie nie sprawdza to tylko bluzgac pozostaje na rockowcow majacych ukryta kulture muzyczna zwiazana z szatanem, o ktorej nawet nie wiedzaXD hehehe. I to by tlumaczylo, ze rock jest be XD.
Ciekawe jak by wygladal rap/hip hop puszczony od tylu?
Jeszcze nigdy tak o tym niemyslalem ;/ A i bekowy jest kawalek puszczony od tylu britney spears. hehe :P
P.S. Obojetnosc jest oznaka egoizmu czlowieka.
Zaczeło się o piosenkach a zrobił się topic o tym jak szatan wygląda, o RM i wiele wiele innych. Dobry spam, nie powiem :P a słyszał może ktoś o tym jak Ironi też nagrali pewien bełkot między dwoma numerami? po puszczeniu od tyłu dało się słyszeć coś w stylu: nie mieszaj się do spraw których nie rozumiesz, co było kierowane właśnie w strone takich maniaczków szukających przekazów w piosenkach. Jak już mówiłem nie wierze w takie bajery, chociaż lubie posłuchać czegoś ostrego(sepultura) od czasu do czasu :)
Poczatek Still Life z plyty Piece of Mind.
Starczy panowie, i to z kilku powodów.
1) Naprawdę niski poziom ma dyskusja ludzi ponoć poważnych, czy szatan ma słit ogonek czy jest okablowany(ciekawe czy uziemiony:o )
2) Aż się dziwię że nikt na The number of the beast nie wyjechał. Tam niczego nie trzeba obracać, wystarczy być idiotą i już mamy grupę szatanistów. I mają długie włosy! No, przynajmniej wtedy mieli ;)
3) Chcieliście dojść do jakiegoś konkretnego wniosku? Bo ja jakoś tego nie widzę.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.