Pokaż pełną wersje : Cracker w Akcij
Pewien Cracker popisuje się swoimi zdobyczami :o
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/12154
http://uploads.tibiabr.com/files/Own_Acc.rec
http://rapidshare.de/files/34696523/Own_Acc.rec
Po prostu.. niezły loot...:cygaro:
BYŁO.
jaki Craker? Craker to ten co nie wyrzadza szkód...
To jest haker.
@ EDITED !
Sam juz nie wiem : (.
Moze na odwrót a może i nie : )
Obecnie słowo cracker używane jest także jako określenie osoby włamującej się na serwery w sposób niezgodny z prawem. Używanie go w tym kontekście propaguje społeczność hakerska, według której jednak stawianie znaku równości między hakerami, a włamywaczami sieciowymi (co jest w mediach praktyką nagminną), jest błędne. Według jej członków hakerem nazywać należy entuzjastów komputerowych, którzy mają dużą wiedzę, ale nie używają jej w celu szkodzenia innym. Crackerzy z kolei to według nich wszyscy ci, którzy łamią zabezpieczenia w celach niezgodnych z prawem.
Jak widziś.. jesteś w błędzie..
johnnny_b
01-10-2006, 08:16
Wiele ludzi popelnia ten blad mowiac zostalem shakowany , lub ze to jest haker itp... predzej powinniscie powiedziec ze jestescie z crakowani lub craker (tak jak wyzej ziomek napisal)
Haker - to osoba zatrudniona przez firme majaca pokazac firmie ich slaby punkt w zabezpieczeniach komputera, i zalecic lepiej cos.
Craker - to osoba ktora wlamuje sie do roznych danych komputerowych, tylko dla wlasnego zysku
BYŁO.
To jest haker.
Jest wlasnie kompletnie na odwrot ;)
PanKracy
01-10-2006, 08:48
o.O o kur... Ile to było warte? Jak by to sprzedal za rl kase to mysle ze mialby jakies 10 tys. zl :o niektorzy BR sa niezli 8o
Omagad ten film jest tu już 3 raz :S
Żeby nie robić offtopa to koleś się naprawdę ładnie dorobił ;)
<zazdrość> :S
Always hunted
01-10-2006, 11:56
naprawdę ładna zdobycz, nie ma co do tego wątpliwości
Gromexorek
01-10-2006, 12:01
Jest wlasnie kompletnie na odwrot ;)
Przeczytaj sobie jego podpis... Dzieci Neostrady grają na Non-PvP? No ja gram, ale jakoś DN nie jestem... -.- (tzn. mam na myśli, że autor tego posta, że crackerzy nie wyrządzają szkód jest debilem).
@topic:
Niezłe... :P Ciekawe ilu h lvli hacknął?
Omg!!!!! tego jest tyle pieniedze ze sie moze kolo samochod kupic....
Zaczynam sie bac.... nie bylo Anticy i Eternii
up@ I tak wszyscy wiemy, że twój podpis to chała a florian jest z niemiec.
Segalczuk
01-10-2006, 13:02
Jaaaaaaaaaaaaaaa nieeeeeeeeeeeeee mogeeeeeeeeee ile tego bylo , jesli to nie fake to ten kolo jakby to sprzedal albo za kase w tibi albo w rl to by byl ...!!!
Szkoda mi tylko tych osub które haknol ;[
radzik master
01-10-2006, 13:09
:O prawie sie przewrocilem ;pp Duzo pieniazkow
Anvortis
01-10-2006, 14:10
BYŁO.
To jest haker.
Moj tatus zawsze mowil dokladnie tak "Jak nie masz pojecia w danym temacie to zamknij morde"
Wiele ludzi popelnia ten blad mowiac zostalem shakowany , lub ze to jest haker itp... predzej powinniscie powiedziec ze jestescie z crakowani lub craker (tak jak wyzej ziomek napisal)
Haker - to osoba zatrudniona przez firme majaca pokazac firmie ich slaby punkt w zabezpieczeniach komputera, i zalecic lepiej cos.
Craker - to osoba ktora wlamuje sie do roznych danych komputerowych, tylko dla wlasnego zysku
Jest dokładnie tak jak mówisz...
Poborca_Podatkowy
01-10-2006, 20:24
Hakerzy:
Sportowcy- włamują się tylko po to, by złamać zabezpieczenia, ew. mówią tam gdzie się włamali, że w zabezpieczeniach są błędy
Freeckerzy - drobni przestępcy, np. sporządzają sobie kartę ze 150 impulsami za free
Crakerzy (lub krakerzy) - ci panowie robią szkody, psują systemy, robią wirusy itp.
JASNE???
johnnny_b
05-10-2006, 17:49
@Up
Freeckerzy ? niewiem czy to akurat ta nazwa :P ale mysle ze masz na mysli "Phreaking" czyli łamanie zabezpieczen telefonicznych by móc dzwonic za darmo.
Osoba trudniąca się tą działalnością to phreak lub phreaker.
Crakerzy - to raczej ci co łamia zabezpieczenia komputerowe. Wiec watpie z tymi wirusami. Samo słowo crack znaczy "łamać"
rendevar
05-10-2006, 18:23
MATOŁ ten temat byl 4 dni temu.....
niewidomy czy po denacie??
Panowie a może byście tak skorzystali z doswiadczonych źródeł jakie można znaleźć tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hacker
Najpierw to przeczytać a nie sie błaznić i mądrować, oczywiście ja sie przyłącze do tego co jest napisane na wikipedia.pl.
Większość z was co to napisała to same brednie wyssane z palca.
@topic
Koles naprawde gdyby to wszystko sprzedał, by był tak kasiasty że przez kilka miesięcy by miał kasy jak lodu i nie wiedział by co z nią zrobić... Też sie z lekka zszokowałem.
Panowie a może byście tak skorzystali z doswiadczonych źródeł jakie można znaleźć tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hacker
Najpierw to przeczytać a nie sie błaznić i mądrować, oczywiście ja sie przyłącze do tego co jest napisane na wikipedia.pl.
Większość z was co to napisała to same brednie wyssane z palca.
Brednie wyssane z palca czasami się zdarzają w tej doskonałej encyklopedii
No i trochę schodzimy z tematu... :topic:
johnnny_b
06-10-2006, 08:58
a mzoeja napisalem brednie :>. Moja mysl byla taka sama jak w tej wikipedi jest ^.-
wow, ale poziom na forum, wychodzi że wszyscy to hakerzy, crackerzy i inne duperele!
A gość który zajebał te konta to ani haker, ani cracker, to zwykły noob który umie zainstalować windowsa i korzystać z kilku programów tzw. " keyloggerów"
ja bym tu uzył określenia Script kiddie
a co do wersji na linuxa, to pewnie za niedługo pojawi się wersja live-cd z tibią, i nie będzie problemów z keyloggerami i wirusami
Spec_Haker
05-11-2006, 14:06
Wszyscy jesteście poczęści w błędzie CYTUJE:
Haker (ang. hacker) – osoba o bardzo dużych, praktycznych umiejętnościach informatycznych (lub elektronicznych) która identyfikuje się ze społecznością hakerską. Hakerzy odznaczają się bardzo dobrą orientacją w Internecie, znajomością wielu języków programowania, a także świetną znajomością systemów operacyjnych, m.in. z rodziny Unix (GNU/Linux, BSD itp.).
Czyli twój nauczyciel od infy może być hakerem
Cracker (z ang., dosłownie łamacz) – osoba zajmująca się łamaniem zabezpieczeń komputerowych.
Wyróżnia się dwie główne kategorie działań crackerów:
* łamanie zabezpieczeń zamkniętego oprogramowania (zobacz: crack, cracking, CrackMe, patch),
* łamanie zabezpieczeń serwerów (zobacz: exploit, gry crackerskie).
Cracker osoba o wysokich umiejętnościach która potrafi sama wykorzystać luki (exploity) w systemach i używać ją do korzyści swoich lub do hobbistycznego niszczenia :)
Hakerzy nie "hakuja postaci w tibi'
Crackerzy nie "hakuja postaci w tibi'
Script kiddies "hakuja postacie w tibi' scripts kiddies to ludzie niemajacy pojecia o crackingu , uzywaja gotowców np: Programow spyware (np: perfect keyloger) i mysla ze sa wielcy ze zdobeda czyjasc postac...
Spec_Haker
05-11-2006, 14:07
wow, ale poziom na forum, wychodzi że wszyscy to hakerzy, crackerzy i inne duperele!
A gość który zajebał te konta to ani haker, ani cracker, to zwykły noob który umie zainstalować windowsa i korzystać z kilku programów tzw. " keyloggerów"
ja bym tu uzył określenia Script kiddie
a co do wersji na linuxa, to pewnie za niedługo pojawi się wersja live-cd z tibią, i nie będzie problemów z keyloggerami i wirusami
Ma racje :-)
ty spec hakerze amerike zes odkryl >.<
Vepertoon
05-11-2006, 15:01
ehhh
haker - osoba, która ma ogromna wiedze komputerowa i wykorzystuje ja uczciwie (pracujac w firmach itd.)
Phreaker - czlowiek zajmujacy sie omijaniem zabezpieczen telekomunikacyjnych czyli oszustwami telekomunikacyjnymi.
Cracker(przez ,,c") - czlowiek zajmujacy sie lamaniem zabezpieczen w programach komputerowych (dzieki nim macie cracki i patche do gier).
Kraker(przez ,,k'') - czlowiek wchodzacy do systemow w celu niszczenia danych lub zyskania slawy. Krakerzy czesto przyjmuja zlecenia na ataki na roznorodne serwery.
A ci ludzie ktorzy was okrada w tibii to zwykle plotki w wiekszosci ktore dorwaly jeden keylogger i bazuja na debilizmie innych osob majace wiedze o komputerach taka jak przecietny uzytkownik.....
a film ciekawy ladne eq ;]
Spec_Haker
05-11-2006, 15:37
ty spec hakerze amerike zes odkryl >.<
98% tego niewie ;-)
o.O Szu. Widze ze juz sie przyzwyczailes do Armia Podkarpacki OTS i juz ci sie slowa myla. Widzalem w Hight Scorsach.
evertt po co piszesz w temacie w ktorym nikt nic nie pisal przez kilka dni i na dodatek piszesz wogole nie na temat. jak chcesz z nim pogadac to na pm albo gg
Knight_Siedlce
11-11-2006, 19:48
Kazdy sie zastanawia skad on to ma..ma to z hakowania zobaczcie na name tworcy tego filmu na tibic i zobaczcie jego inne filmy np 144 ms random pk - virus ten film rowniez jest virusem przeskanowalem go
Kaspersky Anti-Virus Trojan-PSW.Win32.Magania.gs
AntiVir Heuristic/Win32.Virus.Damaged
wiec nie sciagajcie tego shitu bo moze wasz stuff znajdzie sie na takim filmie
Kazdy sie zastanawia skad on to ma..ma to z hakowania zobaczcie na name tworcy tego filmu na tibic i zobaczcie jego inne filmy np 144 ms random pk - virus ten film rowniez jest virusem przeskanowalem go
Kaspersky Anti-Virus Trojan-PSW.Win32.Magania.gs
AntiVir Heuristic/Win32.Virus.Damaged
wiec nie sciagajcie tego shitu bo moze wasz stuff znajdzie sie na takim filmie
Ściągnołem filmik 144 ms random pk przeskanowałem na virusscan.jotti.org i nic nie znalazł
Ghard Lage
11-11-2006, 20:15
Pewnie masz jego czystą wersje :P
V.Kitthix
11-11-2006, 20:21
@Topic: Widziałem ten film 2 raz, no i jak zwykle nie mogłem w to uwierzyć no ale wkońcu wszystko jest możliwe.
@UP: Napewno "Knight_Siedlce" akurat ściągnoł wersje z Virusem :p
P.S: Pamiętam jak ktoś w ostatnim Temacie napisał, że gosciu ma takie EQ bo ma tyle charów 100+ :D
Cabanie.. tam bylo bardzo duzo itemów (spam najlepszego dostepnego eq-mpa glegs demon hel;met, sca,sov ITd.Duzo kasy spam itemów gorszych demonki g army itd, all warte przypuszczam ze z bp crystali
Takie osoby jak ta pokazana nic innego nierobia jak hakują.
Normalnie grac nie umieja a eq takie nosza dla szpanu przed sobą.
Hehe jak swiat swiatem ludzie się myla...i beda sie mylic...haker/craker.. gdzie sie nie zajrzy zaraz się widzi zhakował go etc..wiec ja mysle ze nie ma sensu sie spierac... btw. z tą kasą to jest tak ze raz jest a raz jej nie ma, wczoraj wbiłem sie na moją postac...za ktorą i mi model nie zapłacił...znalazłem reg keya wbijam na postac i taka mina: O Dsm/G-Legi/Bohy/Aol/Demon Shield/+1kk w kasie..i mase innych itemow...poprzesyłanych parcelami..i koleś był pewien ze jak rok temu zakosił mi postac bez płacenia to teraz moze czuc sie bezkarny..no i ma stracil na celescie z 1.6kk ..no i morał z tego taki ze wszystko jest ulotne..
Longerososol
12-11-2006, 11:22
OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jagby gośc to sprzedal to by chyba by se wille z basenem kupił xD poprostu ja pier**** omfg!!!
Nie wiem czym sie tu podniecac... jesli ktos chce byc zlodziejem to niech kradnie tylko zeby to samo sie jemu nie przytrafilo ;)
Aurei tez nie bylo. Co do okradania, "Okazja czyni zlodzieja"
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.