PDA

Pokaż pełną wersje : BT BroadBand - problemik :P

Master-Sarevok
01-10-2006, 16:30
Siema wszystkim :P Otoz kolega ma internet z firmy BT BroadBand, jest to net 8 megowy, zmienne ip, modem modem: BT Voyager 2500V podlaczany pod usb i mamy taki problem, ze chcielismy "postawic" u niego serwer do gry (jakiej to chyba malo istotne), ale sa same problemy. Chodzi o to ze tylko on moze sie na taki serwer zalogowac, firewall wylaczony.. :/

Smetana
01-10-2006, 17:07
Jesteście pewni, że wpisujecie jego AKTUALNE ip?

Master-Sarevok
01-10-2006, 17:22
Tak, ip bierzemy z www.whatismyip.com u mnie dziala normalnie, tylko on ma jakiegos kijowego neta (mieszka w szkocji) i sie chrzani caly czas.. :/

Szkut
01-10-2006, 17:38
Tak, ip bierzemy z www.whatismyip.com u mnie dziala normalnie, tylko on ma jakiegos kijowego neta (mieszka w szkocji) i sie chrzani caly czas.. :/
Jak on wchodzi na ta strone to podaje mu najprawdopodobniej wew ip ktorego nie widzicie a zew ip jest wam potrzebne (tak wnioskuje po twojej wypowiedzi)

Master-Sarevok
01-10-2006, 17:44
Jesli ktos ma jakies pomysly to niech napisze w miare jasno, a co do tematu, to Szkut opisz w miare jasno skad wziac zew ip jesli nie z whatis..

Cafe
01-10-2006, 17:54
Jak on wchodzi na ta strone to podaje mu najprawdopodobniej wew ip ktorego nie widzicie a zew ip jest wam potrzebne (tak wnioskuje po twojej wypowiedzi)

whatsmyip podaje zew. ip, bo skad ma widziec twoje wew ip.... [posst, post, post]

@Sarevok
Przeczytaj co napisalem, potem pogadamy.

Master-Sarevok
01-10-2006, 17:57
To na tibia.pl w offtopicu jest jakis licznik postow niby?? lol pokaz mi gdzie.., jakby nei patrzec to ty napiles posta, bo przepisales odpowiedz, ktora zostala napisana wyzej.. jak nie masz pomyslow, albo nie masz zamiaru wniesc niczego do tematu to wyjdz po prostu.

Smetana
01-10-2006, 18:37
@up
Akurat nie ma problemu z zobaczeniem ile kto ma postów :P.

wizu
01-10-2006, 18:49
Można użyć takiego programiku jak hamachi. Tworzy on wirtualną sieć LAN. Wykorzystywałem to przy graniu z kumplami w CS. Działało.
Co do zew. IP. Aby mieć takowe musisz je najpierw wykupic. U mnie w sieci kosztuje to 12,50 miesięcznie bodajże... A skoro masz zmienne IP, to nie wiem czy w tej sytuacji była by możliwość wykupienia takiego czegoś. Zapytaj się usłogodawcy.
@Down
Pisałem, że nie wiem...
Spróbuj z tym hamachi.

Smetana
01-10-2006, 19:09
@up
Neo ma zmienne i zewnętrzne ip, więc to raczej możliwe.

Szkut
02-10-2006, 17:30
whatsmyip podaje zew. ip, bo skad ma widziec twoje wew ip.... [posst, post, post]

@Sarevok
Przeczytaj co napisalem, potem pogadamy.Mi jakos wew pokazuje