Pokaż pełną wersje : MIX Plus/Orange
Rethfing on Aldora
01-10-2006, 19:54
Jestem pewien, że na tym forum jest conajmniej kilkadziesiąt osób które mają telefon w MIXie Plusa lub Orange. Chciałbym się dowiedzieć, które jest lepsze, i za co DOKŁADNIE trzeba płacić. Wiem, że w Orange płaci się miesięcznie 25zł np. przelewem bankowym i tyle samo dostaje się na konto. Za to w Plusie trzeba doładowywać konto za 30zł miesięcznie. Chciałbym jak najtańszą opcje, ponieważ telefon jest mi potrzebny głównie do smsów i czasem do dzwonienia.
Calen Futh
01-10-2006, 20:25
Ja mam MIXPlusa i nie narzekam, są fajne pakiety do rozmów za darmo a i telefony są dosyć tanie. O Orange niewiem w zasadzie nic bo cała moja rodzina ma Mix'a =] Wybór nalezy do Ciebie
Kwadratowe Koło
01-10-2006, 20:29
Wybierz Heyah - 0gr do wszystkich sieci. Masz najtanisza opcje : ]
MixPlus jest dość ciekawy. Jeśli chodzi o Orange to nigdy sie do tej sieci nie przekonam.
Yoh Asakura
01-10-2006, 21:22
A nie lepiej wejść na strone Mixa i Orange i tam poczytać o ich ofertach ?
ale tym razem dziwnie nie naciskają na to że to nie jest promocja!
przeczytalem dokladniej regulamin i mają punkt w ktorym pisza ze w kazdym momencie moga z tego zrezygnowac... innych haczyków nie ma ;]
Rethfing on Aldora
01-10-2006, 21:33
A nie lepiej wejść na strone Mixa i Orange i tam poczytać o ich ofertach ?
Robiłem to, ale zawsze jest coś czego nie kapuje.
Do tych co się wypowiadali:
Czy w Plusie/Orange trzeba płacić coś poza telefonem (wybiore za złotówkę, i tak są fajne =)), starterem, a potem co miesiąc te 30zł w Plusie czy 25zł w Orange?
Ale chodzi mi o Mixa ponieważ chce w miary porządny telefon. Nie mam kasy na telefon za 300-400zł na kartę, zbieram na gitarę ;)
Angel of Death
01-10-2006, 21:35
Tiaa te 0 gr do wszystkich w heyah to lekka ściema, bo musisz wysłać sms'a za 5zł i masz te darmowe sms'y na tydzień..
Yoh Asakura
01-10-2006, 21:38
Do tych co się wypowiadali:
Czy w Plusie/Orange trzeba płacić coś poza telefonem (wybiore za złotówkę, i tak są fajne =)), starterem, a potem co miesiąc te 30zł w Plusie czy 25zł w Orange?
Jak masz w Plusie telefon na kartę, to co jakiś czas musisz doładowywać konto. AFAIR to po zakupie karty za 50 zł następną będziesz musiał kupić za 3 miesiące. Innymi słowy - im droższa karta, tym dłużej nie musisz aktywować konta.
@Down:
Do cholery, TAK. Ile razy mam to powtarzać ?
Jeżeli w Mixie też doładowujesz konto to zapewne jest tak samo jak w telefonie na kartę.
Rethfing on Aldora
01-10-2006, 21:45
Jak masz w Plusie telefon na kartę, to co jakiś czas musisz doładowywać konto. AFAIR to po zakupie karty za 50 zł następną będziesz musiał kupić za 3 miesiące. Innymi słowy - im droższa karta, tym dłużej nie musisz aktywować konta.
Właśnie to mnie dręczy, bo nie wiem czy tak naprawde jest. Czyli według Ciebie po prostu kupuje starter, telefon za ileś tam, i co 3 (przypuśćmy) miesiące moge doładowywać konto kartą za 50zł, a ważność mi się o te 3 miechy przedłuży?
Edit:
Napisałeś w PLUSIE na KARTĘ. A mi chodzi o mixa :D Sprecyzuj czy chodzi normalnie o telefon na kartę czy właśnie mixa, w którym moge przedłużyć ważność konta za 50zł na 3 miesiące. Plx :(
Eee, jeślim dobrze przeczytał, Yoh tu trochę w błąd wprowadza. Otóż w mixie...
Podpisuje się umowę. W zależności od telefonu i/lub wysokości doładowania, trzeba przez 24/30/36/42 miesiące co miesiąc kupować doładowanie (30/50/ileśtam zł). Jest to trochę wiążące, taki jakby abonament xD
Ale ja mam mixa w Plusie i nie narzekam. Co do zielonej sieci (orange) - nie mam pojęcia jak tam jest.
Yoh wprowadza w błąd. Tekst z ulotki:
Każde zasilenie przedłuża ważność konta o 30 dni - niezależnie od informacji umieszczonych na telekartach i materiałach informacyjnych dotyczących Simplusa.
Nikast Shynix
02-10-2006, 07:22
No i jeszcze z tym telefonem za 1 zł to też nie jest tak kolorowo. Jak kupisz telefon za 1 zł, to przez 24, 36 lub 42 miechy płacisz 50 zł miesięcznie (chodzi o te lepsze telefony). Telefon który ja teraz mam w mixplusie można było kupić za 1 zł (płacąc 50 zł miesięcznie przez 36 miesięcy).
Sam mam telefon w mixplusie i nie narzekam, chociaż pakiety są mi zbędne, bo nikt z moich znajomych nie ma plusa. A kiedy kupowałem telefon (jakieś pół roku temu) to jeżeli dobrze pamiętam, to telefony w orange w mixie były droższe.
Jestem pewien, że na tym forum jest conajmniej kilkadziesiąt osób które mają telefon w MIXie Plusa lub Orange. Chciałbym się dowiedzieć, które jest lepsze, i za co DOKŁADNIE trzeba płacić. Wiem, że w Orange płaci się miesięcznie 25zł np. przelewem bankowym i tyle samo dostaje się na konto. Za to w Plusie trzeba doładowywać konto za 30zł miesięcznie. Chciałbym jak najtańszą opcje, ponieważ telefon jest mi potrzebny głównie do smsów i czasem do dzwonienia.
Orang DUPA! Mialem, jest zryyyyyyto. Jestem teraz w Era Tak-Tak. Teraz nie nazekam.
No i jeszcze z tym telefonem za 1 zł to też nie jest tak kolorowo. Jak kupisz telefon za 1 zł, to przez 24, 36 lub 42 miechy płacisz 50 zł miesięcznie (chodzi o te lepsze telefony). Telefon który ja teraz mam w mixplusie można było kupić za 1 zł (płacąc 50 zł miesięcznie przez 36 miesięcy).
Sam mam telefon w mixplusie i nie narzekam, chociaż pakiety są mi zbędne, bo nikt z moich znajomych nie ma plusa. A kiedy kupowałem telefon (jakieś pół roku temu) to jeżeli dobrze pamiętam, to telefony w orange w mixie były droższe.
Nie koniecznie 50. Może być 30 zł. Ja ostatnio (15.09?) nabyłem Nokię 6020 za 69 zł na 36 doładowań po 30 zł.
Rethfing on Aldora
02-10-2006, 14:29
Byłem dzisiaj w salonie Plus i Orange. Decyduje się na Orange, ze względu na niższy "abonament" miesięcznie (25zł).
Nie rozumiem postów powyżej... Trzeba jeszcze miesięcznie płacić za telefon? (osobno?)
O lol, jak to nie rozumiesz?
MIX to nic innego jak abonament 25cio złotowy z możliwością zwiększenia kwoty w systemie pre-pay~.
Innymi słowy, podpisuje sie umowę, że w ciągu 24/36 miesięcy będzie się zasilało konto kwotą nie mniejszą niż 25/30 zł miesięcznie w przypadku telefonów mniej "trendi".
W przypadku tych na maxa "dżejzi" ta kwota oscyluje w granicach 50/60zł bądź wydłuża się okres płacenia.
Rethfing on Aldora
02-10-2006, 15:04
W końcu co nie co zrozumiałem ze strony orange, i widze, że jak się chce mieć wypaśny telefon to trzeba dodatkowo zapłacić przy podpisywaniu umowy. Dzięki wszystkim bardzo za stracony czas ^.^
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.