Pokaż pełną wersje : Broń dwuręczna.
sniffer_dog
01-10-2006, 20:49
Otóż mam pytanie kierowane do doświadczonego rycerza. Niedawno kupiłem sobie niezłą broń dwuręczną(g galberd) która po prostu zmiata potworki z powieżchni ziemi i przy moim dotychczasowym k axe wygląda to świetnie.
Z tąd moje pytanie:Odstawić shielding w...do diabła i walić -"z axa" hehehe- z dwuręcznej czy jednak zostać przy tarczy?Czy knight poradzi sobie bez wysokiego shieldingu?
Wszystko zależy od tego czy w przyszłości masz zamiar blokować innym silniejsze potworki czy solować samemu troche słabsze. Wszystko zależy od Ciebie ;)
I powiedz nam jeszcze jaki skill shieldingu masz w tej chwili.
Nie warto zaniedbywać shielda, tylko walić i z jednorecznej i dwurecznej (w zaleznosci na jakie potwory). Sama dwureczna bron nie wystarczy.
Ja mam skile 64/63 (bo padłem)i walę z bright sworda i noszę tarcze czsami tylko mnie potwoki jadą jak są "creazy" atak jak mój hit to 127 w mino gaurda z bs'a a z giant sworda(dwu ręcznej) też niezle hity wchodzą np.156 w cyca ;p to zależy od twoich skili i czy chesz blokować komuś dragi ze skilami 70/70 na 25 lvl i two-handed weapon czy wolisz solować na 35 ze skilami 70/70 i z broni one-handed
to zależy od cibei :D:D :baby: :baby: :baby:
sniffer_dog
01-10-2006, 21:25
moje skille 52/52 lv 18.Chyba dziwnie wyglądałby knight na 30lv ze skillem w shieldingu
52?!Ale gdyby tak przez całe "życie" używać dwuręcznej?Czy to by była raczej za duża strata run leczniczych?
To lepiej poświęć jeszcze troche czasu i do skilluj ten shielding. Wtedy bedzie Ci sie łatwiej grało. Zawsze będziesz mógł pójść poblokować coś silniejszego z tarczą, i zawsze będziesz mógł wyskoczyć na jakiegoś hunta z 2-ręczną. Takie jest moje zdanie, zrobisz jak zechcesz ;)
Rooker666
02-10-2006, 20:29
moja rada wbij skille 80/80 choć wiem jak to ciężko ale póżniej już nie będziesz musiał używać broni 1 handed tylko 2 handed
Elite'Martin
03-10-2006, 18:44
Niema opcji abys w przyszlosci nic nie blokowal ;] Najlepiej skilluj w miare regularnie co kilka lvli i graj czym chcesz.
moja rada wbij skille 80/80 choć wiem jak to ciężko ale póżniej już nie będziesz musiał używać broni 1 handed tylko 2 handed
Dobry żart, można się pośmiać...
Balu_Uche
03-10-2006, 19:09
Są potworki na które lepiej używac broni jednoręcznej i są takie na które lepiej używać broni dwuręcznej czyli lepiej nie zaniedbywac shield i miec go na poziomie podobnym do skillu axa(w twoim przypadku)
Don Toro
03-10-2006, 22:15
Ja powiem tyle:
Do potworów, których głownym atrybutem jest magia uzywam broni 2-ręczniej ze względu, że tarcza i tak mnie nie ochroni przed ich atakiem.
Skolei stwory trudzące się walką wręcz wole zabijać bright sword + shield.
Ale i tak zrobisz jak zechcesz....
noobowaty mistrz
04-10-2006, 08:10
@up
Powodzenia w zabijaniu gsa bronia jednoreczna. (przypominam ze jego glownym atrybutem jest walka wrecz)
No chyba ze mowisz o expieniu na potworach pokroju guardow ale one sa dla knighta nieoplacalne do expienia. :p
Evil Maul
04-10-2006, 14:40
Otóż mam pytanie kierowane do doświadczonego rycerza. Niedawno kupiłem sobie niezłą broń dwuręczną(g galberd) która po prostu zmiata potworki z powieżchni ziemi i przy moim dotychczasowym k axe wygląda to świetnie.
Z tąd moje pytanie:Odstawić shielding w...do diabła i walić -"z axa" hehehe- z dwuręcznej czy jednak zostać przy tarczy?Czy knight poradzi sobie bez wysokiego shieldingu?
Moja rada zrób sobie plan grania :) tzn . jezeli idziesz expic wal z dwu recznej po co masz sie pier*** z k-axe :p tylko sie nie rozpedzaj ! po wbiciu 3-4 leveli idz potrenuj wbij shield i znowu
Bongouser
05-10-2006, 14:18
Noobowaty: ty sie przyczepiles do kogos odpowiedzi to ja sie do twojej przyczepie :PP napisales ze guardy sa nie oplacalne dla knighta(masz racje ;]) i napisales tez "powodzenia w zabijaniu gsa z broni jednorecznej" wiec moje pytanie ;> gsy sie oplacaja w ogole knightowi nawet z 2recznej broni? ;]
noobowaty mistrz
05-10-2006, 14:54
Noobowaty: ty sie przyczepiles do kogos odpowiedzi to ja sie do twojej przyczepie :PP napisales ze guardy sa nie oplacalne dla knighta(masz racje ;]) i napisales tez "powodzenia w zabijaniu gsa z broni jednorecznej" wiec moje pytanie ;> gsy sie oplacaja w ogole knightowi nawet z 2recznej broni? ;]
Nie oplacaja sie ale od czasu do czasu fajnie jest zabic sobie kilka dla zabawy. Natomiast guardy sa nudne i trudno sie na nich bawic, a co dopiero oplacalnie expic.
Nie oplacaja sie ale od czasu do czasu fajnie jest zabic sobie kilka dla zabawy. Natomiast guardy sa nudne i trudno sie na nich bawic, a co dopiero oplacalnie expic.
Czasami zabicie gsa jest oplacalne, czasami konieczne. Patrz: banshe quest, blood herb quest, zlurowane na pohu bestyjki.
noobowaty mistrz
05-10-2006, 20:37
Czasami zabicie gsa jest oplacalne, czasami konieczne. Patrz: banshe quest, blood herb quest, zlurowane na pohu bestyjki.
Wszystko to co napisales jest prawda ale zapomniales o jednym i najwazniejszym: ZAWSZE walka z gsem jest ciekawa. A po to sie przeciez gra w gry komputerowe - zeby bylo ciekawie a nie nudno. (patrz: skillowanie)
Cenarius
05-10-2006, 20:42
Wszystko to co napisales jest prawda ale zapomniales o jednym i najwazniejszym: ZAWSZE walka z gsem jest ciekawa. A po to sie przeciez gra w gry komputerowe - zeby bylo ciekawie a nie nudno. (patrz: skillowanie)
popieram ale kiedyś nie było maniaków do skillowania ani wyścigów "kto wyżej w statach" ludzie wtedy grali dla zabawy niestety teraz nastała era afkerów i dzieci grających 25/h na dobe 8 dni w tygodniu ;(
noobowaty mistrz
05-10-2006, 21:11
niestety teraz nastała era afkerów i dzieci grających 25/h na dobe 8 dni w tygodniu
Co do dzieci to sie zgadzam w 100%.
Co do afkerow to sie nie zgadzam bo jak ktos chce byc wyzej w statach to raczej nie afkuje. (afkera latwo zabic albo podlurowac mu jakiegos lepszego potworka)
To jest dla mnie czywista sprawa wiec nawet tego nie pisze. Zanim zaczynam cos robic zawsze pytam : po co?
noobowaty mistrz
05-10-2006, 21:18
To jest dla mnie czywista sprawa wiec nawet tego nie pisze. Zanim zaczynam cos robic zawsze pytam : po co?
Nie dla wszystkich jest to az tak oczywiste.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.