PDA

Pokaż pełną wersje : Tibia niszczy procka-prawda czy falsz

Sagim
02-10-2006, 15:15
A wiec tak gdy mam wlaczoną tibie mam uzycie procka 100% mozna powiedziec dlatego ze mam slabego kompa itd. ale sprawdzalem to u kumpli ktorzy maja b. dobre kompy wiec...;( ;(
widzialem tez na jakims forum ze byl temat ze mozna jakos sprawic zeby tibia mniej zuzywala procka a wiec tu moje pytanie czy wiecie co zrobic aby tibia nie niszczyla tak procka:) :)??

Racon
02-10-2006, 15:20
/me wyrywa sie z tlumu rąk.
Ja wiem!Ja wiem!Ja wiem
Nie grac w tibie?

Rothes
02-10-2006, 15:22
Najprostszym sposobem jest ograniczenie ilości klatek na sekundę (FPS).

Robimy to poprzez wejście Options -> Graphics -> Advanced -> Adjust framerate limit i ustawiamy taką wartość, aby procesor nie był maksymalnie obciążony.

Należało by jednak zaznaczyć, iż zadziała to tylko w przypadku tych, nazwijmy je "przeciętnych", procesorów - starym już nic nie pomoże.

P.S. Założę się, że na forum już gdzieś o tym było, ale powiedzmy, że mam dziś dobry dzień. ;)

Sagim
02-10-2006, 15:24
aha thx czyli chyba musze skonczyc z tibia ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

emilok
02-10-2006, 15:26
Niszczyyyyy, a jak się przyżre to tylko przypalanie papierosem może ją oderwać.

Taka jest już konstrukcja rzeczy. Taki StarCraft który powstał w '98 roku a w standardowych wymaganiach ma procka 200 mhz, 4mb grafe i 16 mb ramu idzie na 100% użycia prawie każdego teraźniejszego procesora.

Scream
02-10-2006, 16:21
czytajac takie tematy mam wrazenie ze tibia niszczy mozg.

Shokei
02-10-2006, 16:33
czytajac takie tematy mam wrazenie ze tibia niszczy mozg.

... i sprowadza do poziomu 8 latka

Olorion.
02-10-2006, 16:46
podobno tibia bardziej niszczy watrobe niz 30 lat picia wódy

Kwadratowe Koło
02-10-2006, 16:48
... i sprowadza do poziomu 8 latka

I gwalci psyche...

Yoh Asakura
02-10-2006, 19:02
Taka jest już konstrukcja żeczy.
Rotfl ! :P

Rufus1988
02-10-2006, 19:22
Taka jest już konstrukcja żeczy.

Hahahahahahahahaha. Co za debil i to jeszcze moderator :D. Po pierwsze nie mówi się "konstrukcja rzeczy" tylko "kolej rzeczy" (!!!), a po drugie, to jak się pisze wyraz "rzecz" wiedziałem już, mając 7 lat. W internecie już chyba tylko ja zostałem z tych, którzy piszą poprawnie po polsku :D. STOP DZIECIOM NEO!!! (http://www.dziecineo.prv.pl/)

P.S. Sorry za offtopa, ale nie mogłem zostawić tego w spokoju :).

Sir-Mihi
02-10-2006, 19:29
szkoda ze trzeba skończyć z tibiom ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( :( :( :(

Lovah
02-10-2006, 19:30
Hahahahahahahahaha. Co za debil i to jeszcze moderator :D. Po pierwsze nie mówi się "konstrukcja rzeczy" tylko "kolej rzeczy" (!!!), a po drugie, to jak się pisze wyraz "rzecz" wiedziałem już, mając 7 lat. W internecie już chyba tylko ja zostałem z tych, którzy piszą poprawnie po polsku :D. STOP DZIECIOM NEO!!! (http://www.dziecineo.prv.pl/)

Jeden z poważniejszych i imho najbardziej respektowanych ludzi na forum, popełnia błąd i zostaje dzieckiem neo? A mam watpliwosci, kto tu jest debilem...
end jes aj em aslajker!

Co do tematu, to Tibia Ci procka obciaza ale raczej nie zniszczy.

Sir-Mihi
02-10-2006, 19:31
Jeden z poważniejszych i imho najbardziej respektowanych ludzi na forum, popełnia błąd i zostaje dzieckiem neo? A mam watpliwosci, kto tu jest debilem...
end jes aj em aslajker!

Co do tematu, to Tibia Ci procka obciaza ale raczej nie zniszczy.

popieram cie :P

Yoh Asakura
02-10-2006, 19:32
W internecie już chyba tylko ja zostałem z tych, którzy piszą poprawnie po polsku :D. STOP DZIECIOM NEO!!! (http://www.dziecineo.prv.pl/)

/me leży i kwiczy.
@Down:
/me mówi: idź go odprowadź i już tu nie wracaj, panie "skończyć z tibiom".

Sir-Mihi
02-10-2006, 19:37

moze wyjdziesz z tego forum ??aaa wyszedl zapomnialem sprawdzic

oscarian
02-10-2006, 19:41
@up
zgadzam się. i to bardzo

@topic
kufienko prafta... skoro już mówimy o dzieciach neo.
gram w tibie od 2 lat i mam procka 350 mhz. a procek ma 10 lat.
tak więc jego zniszecznie może być przyśpieszne o jakieś... 2 dni?

Mazur199
02-10-2006, 20:02
@all up dzieci neo,gosciu ma problem nie umiecie odpowiedziec?tylko jechac sie daremnymi tekstami ONEONEONOENOENE!!!!!1

@Topic
1.Na xp tibia żre 100% proca,zmień klatki w opcjach grafy tak jak ktos napisal w 2 czy 3 poscie.

2.Jak to nie da rady to zmien system na win 98,na tych systemach kumple nie maja problemow z procem.

3.Jak to nic nie zadziala to niech kompa szlag jasny trafi i krew nagła zaleje :PP. Powyłaczaj programy działające w tle (winamp,gg itp) i najlepiej kup jakies porządne chłodzenie like pentegram lub cuś w ten deseń i proc raczej sie nie spali :P

Vandoz
02-10-2006, 20:13
A wiec tak gdy mam wlaczoną tibie mam uzycie procka 100% mozna powiedziec dlatego ze mam slabego kompa itd. ale sprawdzalem to u kumpli ktorzy maja b. dobre kompy wiec...;( ;(
widzialem tez na jakims forum ze byl temat ze mozna jakos sprawic zeby tibia mniej zuzywala procka a wiec tu moje pytanie czy wiecie co zrobic aby tibia nie niszczyla tak procka:) :)??

Tibia, tak naprawde jest jak ruskie papierosy. Zapalisz raz, i faaaajnie jest. Pozniej robale z papierosow wlaza ci do mozgo i dostajesz pierd***a. Odbija ci, latasz po podworko, gadasz do 8-latkow "MASZ DEDA BAUHAUAHUAHUAHUHA" itp. Wiem z doswiadczenia. :P

Sir-Mihi
02-10-2006, 20:21
Tibia, tak naprawde jest jak ruskie papierosy. Zapalisz raz, i faaaajnie jest. Pozniej robale z papierosow wlaza ci do mozgo i dostajesz pierd***a. Odbija ci, latasz po podworko, gadasz do 8-latkow "MASZ DEDA BAUHAUAHUAHUAHUHA" itp. Wiem z doswiadczenia. :P

ja tak raz krzyknolem do kumpla (samo mi sie krzyknelo :P) masz 1 (albo 24 niepamientam) lvl hahahahahahahhaahhahaha :P
edit@ nie gra on w tibie :) bo neta niema

Yoh Asakura
02-10-2006, 20:26
@all up dzieci neo,gosciu ma problem nie umiecie odpowiedziec?tylko jechac sie daremnymi tekstami ONEONEONOENOENE!!!!!1

Rozgryzłeś mnie, pendejo.
ja tak raz krzyknolem do kumpla (samo mi sie krzyknelo ) masz 1 (albo 24 niepamientam) lvl hahahahahahahhaahhahaha
edit@ nie gra on w tibie bo neta niema
Nie no co ty, buehehe, normalnie takim tekstem żeś zarzucił, że niejeden satyryk klasy p. Kryszaka wymięka, ziom.

Hegemmon
03-10-2006, 08:19
Ne mylie tuaj łw "użycie" "zużyci", Są podobne, jednak znaczenia są kompetnie różne. Tibia nie niszczy procka, tylko napisana została tak, aby w jak największym stopniu wykożystywać jego potencjał. Nie robi tego zbyt dobrze, gdyż te megaherce możnaby wykożystać w lepszym stopniu, ale niestety, Tibia, można by tu rzec, idzie na ilość a nie jakość.

Procek to taka rzecz, która nie tak łatwo niszczy się z powodu eksploatacji, więc prędzej go wymienisz na nowy, bo ten stary będzie już przestarzały, niż dlatego, że on ci się zużyje (no chyba, że masz beznadziejne chłodzenie).