zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nielegalny Tp ??

Harry_Piasek
03-10-2006, 18:21
Tak jak w temacie mam problem. Wszyscy ludzie ( najwięcej w Kazoo) na Honera mówią mi, że TP jest niel;egalny i jak będę ciągle wykrzykiwał "Plx Tp" ( oczywiście ja tak nei robie tylko mówie to co ludzie sobie myślą) to dostane bana od GM. Jeśli to prawda to po co wogóle CipSoft wymyślali rezydenta miasta i teleporty?? Jak wy myslicie ??

Nadrill
03-10-2006, 18:24
CipSoft nie wymyślił teleporta, tylko ludzie wykorzystują to, że jeśli dwóch graczy stanie na polu, zostajesz przeteleportowany do miasta, w którym jesteś zarejestrowany. Ludzie korzystają z tego przenosząc się z miast, a to podlega banowi.

Xena Altriell
03-10-2006, 18:24
Bylo juz nie raz o tym... szukaj !
CipSoft nie wymyslil Tp, jest to bug, ktory wyszedl jakby przy okazji.

Seele
03-10-2006, 18:25
to jest tak zwane użycie buga...

i mają racje,,,za to jest ban ;>

@up,up

pisaliście jak ja pisałem :<

Yoh Asakura
03-10-2006, 18:27
@All of ya:
Cholera, szybcy jesteście :P

Po co wymyślono TP ? Ano po to, że jeśli by go nie było to skarbiec w Kazzo już dawno byłby pusty. Dlaczego ? Otóż jeżeli staniesz na miejscu x i położysz nań parcela lub inny przedmiot, to po ponownym zalogowaniu się będziesz stał o jedną kratkę do przodu. Ale Cipsoft wpadł na pomysł aby po czymś takim gracz został przeniesiony do miasta w którym jest zameldowany. Z dwojga złego lepszego to.
A po co są rezydenci miasta ? No cóż, a jak zginiesz to gdzie chciałbyś być przeniesiony ? Tam gdzie mieszkasz, więc między innymi po to wymyślono coś takiego.
A na przyszłość użyj, jak to określił morw, "szukajki".

Lasooch
03-10-2006, 18:42
Bylo juz nie raz o tym... szukaj !
CipSoft nie wymyslil Tp, jest to bug, ktory wyszedl jakby przy okazji.

To nie jest bug. Naumiejcie się ludzie wreszcie. Odsyłam do posta Yoh'a ;)