Pokaż pełną wersje : Dlaczego podczas blokowania ludzie noszą tylko shield a w 2 ręce nic...
lolek_szadoł
22-08-2004, 21:18
Więc tak... kilka dni temu zobaczyłem SS jak taki jeden hi lvl blokuje demona.... ale jak...
MIAŁ NA SOBIE TYLKO SHIELD (Mastermind shield) (ofc. caly set i hełm miał, butki też) ale 1 rękę miał wolną!!! - czemu....? przecież gdyby włozył chociaż takiego Fire sworda to już 20 def więcej i zeszłoby mniej UH....
Czy chodzi o to że liczy się tylko def. tego co ma więcej defence puntów...? [czyżby było tak że jeżeli nosze FS's i Mastermind shielda to liczy się tylko defence shielda a u sworda liczy się tylko to zeby mieć czym atakować???]
Czy może chodziło o to żeby szybko przerzucać na kusze??? - TO BYŁ PALLADYN
HELP PLZ:D
Vanhelsen
22-08-2004, 21:32
Prawdopodobnie był to ten drugi powud choć może poprostu niewzioł sworda ??
Z tego co wiem to liczy się tylko atak tego przedmiotu ktory ma wyzszy def. tak więc jak masz mastermind shielda i FS'a, to tak jak sam napisałeś liczy sie tylko def. shielda. Jestem tego pewny na jakieś 90% (Tak wynika z moich własnych doświadczeń)
Jezeli to byl paladyn to najprawdopodobniej mial 1 reke wolna zeby miec mozliwosc szybkiego "przejscia" na kusze.Zobacz Paladinke,on w jednej rece ma demon shiled(bardzo lekki zreszta i sporo def dzieki temu wezmie wiecej boltow i runek) a druga wolna,w bp zawsze ma kusze.Wniosek nasuwa sie sam chcociaz nie wiem po co zadawales te pytanie skoro sobie sam odpowiedziales.
@Down
Skoro ma MMS to raczej ma spory lev i byloby glupie branie wluczni do blokowania.
a pod demonem nie zauwazyles wluczni czasem moze akurat mial wlucznie wywalono wpotwora
eeee imo def broni tez sie liczy bo po co takto swordy mialby wiecej def?? zaden knight by nimi nie walczyl a jednak wiekszosc osob wibiera wlasnie swordy....
Chomikvader
23-08-2004, 17:12
Z tego co wiem to liczy się tylko atak tego przedmiotu ktory ma wyzszy def. tak więc jak masz mastermind shielda i FS'a, to tak jak sam napisałeś liczy sie tylko def. shielda. Jestem tego pewny na jakieś 90% (Tak wynika z moich własnych doświadczeń)swieta prawda liczy sie tylko ten WIEKSZY def
btw. zapraszam tutaj: http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=9709
Hmmm najprawdopodobniej powodem było zwiększenie szybkości przerzucania kuszy (tylko jeden przedmiot), chociaż nie można wykluczyć tego iż nawalał z speara. Wbrew pozorom Speary nie są takie słabe, dmg z nich jest porównywalny do dmg z boltów, tylko że mają mniejszą szansę na trafienie. Może koleś wybrał się spróbować kilnąć demona z samych włóczni (sam dla jaj szedłem z włóczniami i tarczą na smoki, okazało się że tracę jednego uha więcej na smoka niż kiedy używałem boltów).
@chomikvader:
a odjac ci reputacje > : ) juz bylo wiele razy wyjasnione, ze def broni sie liczy... a pewnie i tak chodilo i szybsze wziecie do reki kuszy [co zreszta wszyscy napisali...]
Vizjerej
24-08-2004, 22:03
Już tyle razy było mówione że się liczy.
*M*A*R*C*I*N*
27-08-2004, 00:19
Ale moze on jak blokowal mial ice rapiera i jak walna to mu zniknol
poniewaz gdy sie wali z ice rapiera to po pirwszym hicie znika jak
kazdy wie .
widzicie nikt niewpadl na ten poomysl co ja wiec + do mnie plz
narqa
caoxsude
27-08-2004, 15:40
Ale moze on jak blokowal mial ice rapiera i jak walna to mu zniknol
poniewaz gdy sie wali z ice rapiera to po pirwszym hicie znika jak
kazdy wie .
widzicie nikt niewpadl na ten poomysl co ja wiec + do mnie plz
narqa
TAK TAK PALADYN ICE RAPIERAMI NAWALAŁ .....
Na pewno miał tylko tarczę żeby szybko zmienić na kuszę :/ chyba ze runy chciał robić :P
/\/\ienki
27-08-2004, 17:26
amagad nie mial po to zeby zmienic na kusze tylko po to ze nie potrzebny mu byl miecz
Liczy sie tylko def z przedmiotu ktory ma wiecej DEF dlatego 2 tarcze np. nic nie daja, wiec jesli mial by fs zajmowalo by mu to reke i capa bo i tak nic to nie daje w sasiectwie mms!
caoxsude
27-08-2004, 17:46
amagad nie mial po to zeby zmienic na kusze tylko po to ze nie potrzebny mu byl miecz
Liczy sie tylko def z przedmiotu ktory ma wiecej DEF dlatego 2 tarcze np. nic nie daja, wiec jesli mial by fs zajmowalo by mu to reke i capa bo i tak nic to nie daje w sasiectwie mms!
Co do defa już nie raz było pisane !!!!!
Chomikvader myśmy już sobie dyskutowali na temat tego czy się dodaje czy nie, w temacie do którego dałeś link. I nadal nie wyjaśniłeś skąd ta bzdura została wyssana czy z palca u ręki czy nogi. ;)
Co do tego, że "jedna ręka wolna" to dlatego, że jest paladynem i szybciej na kuszę się zmienia.
Jakiś *M*A*R*C*I*N* wali coś o Ice Rapierze. Widziałeś żeby jakiś paladyn walił ze swordów na przyzwoitym poziomie? Zdarzają się czasem jakieś odchyły tego typu, ale tacy kolesie nie osiągają wysokich lvl.
A to dedykuję wszystkim którzy pieprzą o dwóch tarczach i takie tam.
Dwie tarcze nic nie dają bo kiedyś na blokowanie knight brał dwie tarcze i miał lepszy blok, ale to zostało usunięte i dlatego to nic teraz nie daje. I nie ma to nic wspólnego z wiekszym def.
Teraz można brać dobrą tarczę i broń która ma siłą rzeczy mniejszy def ale zawsze jakiś def się dodaje. WIĘC SIĘ DEF BRONI I TARCZY DODAJE.
Słyszałem, a raczej przeczytałem tu na forum kiedyś taką teorię, że tarcza to też broń tylko o ataku równym 0 :) . Więc atak jest brany z broni, a def z tarczy. TOTALNA BZDURA.
Chciałbym zauważyć, że każdy przedmiot to jakaś tam część kodu programu o różnych właściwościach reprezentowanych tylko przez ładną grafikę którą my oglądamy.
@Bal Ur
Nic dodać nic ująć (+dla Ciebie :) )
Do tematu
tak jak juz wiekszosc pisala tylko tarcze mial palladyn po to aby zmieniać szybciej kusza-tarcza :)
Cymcymek
28-08-2004, 01:09
Hmm. Jak ja byłem na demonach to blokował mi je 115 palek i miał tylko tarcze na sobie. Po jakimś czasie porzyczył bright sworda od mojego znajomego. Tak to u mnie wyglądało.
Nikt tu nie napisał, że paladyn nie może używać mieczy itp.
Może, ale tylko tak dla zwały bo w broni kontaktowej awansuje wolniej niż rycerz. Pozatym jeden punkt więcej w statystykach to zawsze coś no nie. ;)
WIĘC SIĘ DEF BRONI I TARCZY DODAJE.
no wlasnie... dlaczego mialby sie nie dodawac? przecierz prawdziwi rycerze mogli blokowac ataki takze bronia ;) nie tylko tarcza :) (mogli tez atakowac tarcza :P:P:P ale to juz inna sprawa :))
Ja mam inny pomysł ...
Podchodząc do tematu nieco na luzie proponuję taki wariant :
Ten palek miał wysoki level , albo bardzo wysoki level.
W ramach relaxu , dla własnej przyjemności i aby zaimponować kumplom
mógł owego demona nawalać z łapy i sprawdzić jak długo wytrzyma.
Potem wezmie uha i spox , wali normalnie.
A kumplom pokaże fotkę i powie , patrzcie i podziwiajcie , walczę z demonem na pięści ....
caoxsude - plus dla Ciebie , masz wspaniały avatar !!!
blackregis
29-08-2004, 18:24
...do wszystkich co mówią, że def broni się nie liczy i nadal nie chcą wierzyć...
jesli by tak było, to po co istniałaby broń zwaną Bright Swordem?! Jeden atk więcej, nic prawie nie zmienia... A BS jest droższy od Fs-a prawie trzy razy...
Szkodi Sunrise
29-08-2004, 18:56
No dobra. Co jak co ale raczej i ten defending i ten sie liczy. Po co w takim razie bylby ekwipunek jezeli mielibysmy tylko np masterminda i sworda i byloby ok? To po co bylby nam jakis ekwipunek jak c-set czy cos? A moze ten facet ktory zrobil skrina zrobil to poprostu dla "szpanu" aby pokazac sie przed kumplami jaki on nie jest wielki?
...................
a nikt nie wpadl na to ze po prostu zlapal chetke zeby se bloknac demona wiec pozyczyl na chwile tarcze od blokera.........
Gandalf-maniak
31-08-2004, 11:40
Przy shieldingu liczy się tylko to co ma wiekszy def. i nic poza tym. Po co opowiadacie bzdety jak nie macie o tym pojęcia. Ja znam badania (:P) nad tym i wiem. Na przykład jak masz samego dwarvena i shieldujesz coś (mocnego, bez zbyt dużej ilości arma na sobie), potem łapiesz za fs'a i nie ma na pewno żadnej róznicy! Dziwie się, że pal blokował demona. Napewno nie był to test server?
bs jest droższy od fsa 1,5 razy a nie 3 razy (nie licząc supernowych światów), ponieważ jest dużo trudniejszy do zdobycia(z tego co wiem jest tylko w jednym quescie). A arm działa niezależnie od shieldowania i chroni przed obrażeniami gdzy cios nie zostanie "zshielowany". Im go więcej, tym lepiej, niezależnie od częsci ciała na której jest go więcej.
To, że łatwiej Chwić kusze w takim wypadku to chyba wyjaśnione? :P
Defragment
31-08-2004, 17:36
@re up
A skąd ty masz informacje. Podaj jakieś źródła dla porównania.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.