zaloguj się

Pokaż pełną wersje : tibia vs. ultima

Fixiha
22-08-2004, 21:42
wypisujmy to argumenty za i przeciw. prosze o to aby argumentow bylo porowno a nie tylko tibia rulezzz ultima to shit. Ja lubie tibie ale uwazam ze ultima ma ladniejsza grafike.

Vanhelsen
23-08-2004, 01:49
Grałem w obie gry i jak sie domyślacie (lub nie) gram już tylko w Tibie.

UO ma łądną grafe, niema podziały na FACC/PACC, niema ograniczenia na servie, ale trza instalować naprawde durzego klienta, i morzna grac na 1 servie naraz, chyba ze zailnstalujesz pare razy. Ma zato muze czego mi strasznie brak w tibii.

Tibia zaś ma kiepską grafe lecz ta grama ma coś w sobie, to ta grafa najbardziej przyciąga w tibii, niema też ona 49 skilli lecz tylko 7 co bardzo ułatwia rozgrywke bo itak korzysta się z 3. Nie to co UO gdzie do walki wygorzystuje sie Swordship, tactick, anatomi i pare innych skilli.

Edit: przydała by się jakaś sonda, np: "Co wolisz: Tibia, UO, Oba i Niemam zdania" :P

Kędzior
23-08-2004, 03:00
w tibi jest wszytko oki :D brakuje jedynie mi jednej jedynej zeczy ktura posiada uo :D Zwiezaki :D w ultimie jest konik (dwa jeden ak kturym jezdzisz i drugi co targa twoj zlom) to samo jest z lamami .Jest rowniez moj kochany zuk :D mozna an nim jezdzic i noscic zlom za razlem :D no i mornza samamemu progukowac przedmioty zborje i bronie dlatego tak duzo skili :P w tibi jest za to przejzystrze depo i bp nie jest tak skomlikowana magja i wlaka jest o wiele prostrza :D Gdyby tlyko byly te potwor an kturych mrozna jezdzic i nosci zeczy to tibi nei miala by najmniejszje konkurencij . No morze nie liczac w****iajacego okienka too many player onilne....... i tych wszystkich przywileij dla pacc :( gdyby chociaz mozna bylo go legalnie i biezpiecnzie kupic za gp :( np u tak gdzie kupuje sie promocje promocja 20 k to pac mugl by kosztowac ajkeis 60 i byc na jakis kturki okres czsu i u szczuplony o tkaie zeczy jak dmki mi by wystarczyl tlyko szybsza mam i morze nowe terany ale nie koneicznie .

Nie oceniajcie ludzi po tym jak piszą lecz po tym co chcieli napisać i jak myślą !

(przepraszam za wszelkie błędy )

zenonov
23-08-2004, 04:20
Niedawno przestałem grać w Tibię i zacząłem grać w UO na darmowym polskim shardzie(serwerze). Ultima oferuje o wiele więcej możliwości niż Tibia. Można np. zostać jakims wojownikiem itp. lub siedzieć w domowym zaciszu i szyć nowe ubrania, kuć zbroje, broń, czy hodować rośliny etc... Jednym z powodów dzięki którym spodobała mi się Ultima jest to, że wszyscy mają tam identyczne szanse. Nie ma tak, że ten kto ma PACC ma więcej możliwości. Tam poprostu nie płaci się za granie i wszyscy są równi. Ultima posiada niesamowity klimat i grywalność. Natomiast Tibia mimo braku dźwięku i bardzo prostej (w porównaniu do UO) grafiki również wciąga. Te małe kwadratowe ludziki mają coś takiego w sobie, że przyciągają do gry coraz więcej ludzi. Cięzko porównywać obie te gry bo i jedna i druga posiada wady i zalety(wymieniłem tylko zalety gier i to nieliczne bo jestem senny :P).Osobiście ja jako ja jestem za Ultimą lecz czasy gdy grałem w Tibię nałogowo wspominam z łezką w oku...

besn
24-08-2004, 23:30
uo ma cos czego tibia nigdy juz miec nie bedzie.. klimat.. w ktorym ludzie staraja sie aby gra byla atrakcyjna.. rpg, do tego bardziej rozbudowana, natomiast tibia jako rozbudowany chat przyciaga ludzi dlatego jak zaczniesz z tibia na stale trudno ci sie bedzie przyzwyczaic do ultimy, do tego niestabilne serwery na uo mala ilosc, czesto lagi, zalezy jaki serwer