Pokaż pełną wersje : Pall vs Knight
Sir Radzio Angelus
04-10-2006, 18:14
Hey!:) Wiem, że tego rodzaju tematy były poruszane kilka razy ale wciąż nękają mnie pytania. Obecnie gram na knightem 23lvl 62/62 3,6mlvl ale myślę o stworzeniu pala.
1. Czy palem będe expił szybciej niż moim knightem?
2. Jaki musiał bym mieć optymalny distance/shielding żeby expić szybciej niż w/w knightem?
Czy jakbym zrobił skille 60/60, niech bedzie te 55/(?)55 (nie wiem jak szybko rosnie shield u pala) expił bym efektywniej niż w/w knight (zabijanie potworków, które w/w knight niedał by rady zabić/nie opłacałoby sie-uh waste)?
Tak więc czy opłaca mi się stworzyć pala?
Raditz Saiya-jin
04-10-2006, 18:24
pallem na w/w levelu z distem ok 60-65~ mozesz juz zaczac exp na guardach, o czym ze stwoim knightem mozesz zapomniec raczej
Michnik of Celesta
04-10-2006, 19:04
Jak dotrenisz do 55 dista mozesz isc na cyklopy lub dwarf soldy i guardy , expiac tak samo szybko jak knight. Jednak pozniej knightem dalej bedziesz musial skillowac a palem niekoniecznie przy 65 discie mozesz spokojnie siekac dwarf guardy , przy czym nie tracac uhow lub manasow , jedynie kupujac bolty natomiast knightem przy takich skillach nie oplacaloby ci sie expic na guardach.
No niby pallkiem się na początku szybciej expi. Lecz na wyższym poziomie robi się nudno:( . Na wysokich skilach maksymalny hit palladynem z boltów nie bedzie przekraczał 170. Na twoim miejscu grał bym dalej knightem;)
@edit
Zapomnialem dodać że żeby grać palladynem musisz posiadać bardzo dobry internet. Wystarczy mały lag na guardach i padasz.
I nie zapominaj że system skilowania palladynem nie jest najleprzy(chodzi mo rozsypujące sie włucznie)
[QUOTE=Avaris;1017046]No niby pallkiem się na początku szybciej expi. Lecz na wyższym poziomie robi się nudno:( .
Nie tak nudno jak knightem.
Raditz Saiya-jin
04-10-2006, 19:45
dragi na 50~lvlu... to jest nudne? albo poh? guardy...?
Jak wiesz jak chcesz grać to nie jest nudno.:)
za 7-8 leveli masz mozliwosc wyciagania 30k/h knightem, o czym palkiem mozesz na dlugi czas zapomniec, zwlaszcza jesli nie masz pacca.
To jak szybko expisz zalezy najwyzej w polowie od tego jaka klase prowadzisz i jakie masz skille, jesli nie masz pojecia o grze i bedziesz knightem skillowal do 80/80 po to zeby tluc guardy to nigdy nie bedziesz szybko nabijal leveli. Liczy sie inwencja i umiejetnosc wykombinowania dobrej miejscowki.
noobowaty mistrz
04-10-2006, 20:33
@up
Sorc/drut expia wyraznie szybciej od pozostalych profesji, wiec nawet jak ktos jest pierdoła i trafia co drugi exori vis to i tak przewyzsza knighta bo temu prawie w ogole sila wrecz nie rosnie jak expi i nabija lvle.
@topic
Na tym etapie gry knight jest lepszy od pala bo ma elfy.
Bongouser
04-10-2006, 20:49
Noobowaty...n/c!!! Czy ty w ktoryms temacie napisales cos innego?? Ja pier~~ to nie jest temat o sorcku/druciku wiec Chociaz tu sie odwal od Sorca <lol>!!
@topic:
Hmmm...Palkiem mysle ze bedziesz expil wolniej i nic Ci nie da to "potezne" Sd(napisalem to bo wiem ze ktos sie doczepi do hitow i ze pal ma sd ahaha xD)pozdro narka
za 7-8 leveli masz mozliwosc wyciagania 30k/h knightem, o czym palkiem mozesz na dlugi czas zapomniec, zwlaszcza jesli nie masz pacca.
To jak szybko expisz zalezy najwyzej w polowie od tego jaka klase prowadzisz i jakie masz skille, jesli nie masz pojecia o grze i bedziesz knightem skillowal do 80/80 po to zeby tluc guardy to nigdy nie bedziesz szybko nabijal leveli. Liczy sie inwencja i umiejetnosc wykombinowania dobrej miejscowki.
No to 30k/h to faktycznie muszą być idealne warunki zwłaszcza bez pacca ...
@Top
Wydaje mi się ze mimo wszystko pall ciupie nieco szybciej choćby ze względu ze wali mocniej z bolta.Jednak przyznam racje Vil’emu i dodam że lepiej mieć jednego dobrego chara niż tuzin na 20.... więc zanim zrobisz kolejnego chara to pomyśl czy nie będziesz potem żałował czasu w który w niego wepchałeś : ]
No niby pallkiem się na początku szybciej expi. Lecz na wyższym poziomie robi się nudno:( .
Nic w tibii nie jest nudniejsze od skilowania knightem. Expienie palkiem na dragach/poh jest b.przyjemne a bieganie najtem na dworci/scaraby/mino/elfy jest cholernie nudne!
Na wysokich skilach maksymalny hit palladynem z boltów nie bedzie przekraczał 170. Na twoim miejscu grał bym dalej knightem;)
Knight raz na ruski rok udezy za 200+ a reszta hitow jest mizerna albo idzie w arm, def. Palek natomiast zawsze przebija def jego sredni hit jest wyzszy.
I nie zapominaj że system skilowania palladynem nie jest najleprzy(chodzi mo rozsypujące sie włucznie)
System skilowania? Czy w Tibii jest cos takiego? Nie. To wymysl graczy. Paladynem jest o niebo lepiej niz knightem jesli chodzi o skile-wystarzcyz 40-50 dista i ie trzeba sie juz nudzic siedzac w jednym miejscu.
Jak ktos dopiero zaczyna gra to niech nie wybiera jednak palka-bez PACC jest ciezko.
Sulfrendil
04-10-2006, 21:37
<idz bic beholdery>
noobowaty mistrz
04-10-2006, 22:07
W takim razie prosze usunac tego posta, jest niepotrzebny.
noobowaty skomentowal wypowiedz jakiegos kompletnego idioty, ktory mysli, ze ma prawo wyrazic wlasna opinie kompletnie nie zwazajac na swoj brak wiedzy zarowno teoretycznej jak i praktycznej. Co ja moge zrobic? N/c
Sulfrendil
04-10-2006, 22:18
hehe fajnie :D:D:D
No to 30k/h to faktycznie muszą być idealne warunki zwłaszcza bez pacca ...
na jego levelu jak najbardziej - nikt mi nie powie ze wbijanie levelu co 2-3 godziny jest slabym wynikiem.
Wydaje mi się ze mimo wszystko pall ciupie nieco szybciej choćby ze względu ze wali mocniej z bolta.
palek z tych 2 potrzebuje najmniej zeby wyciagac 25+k/h i do tego robi to stosunkowo najtaniej ( z reguly zarabiajac niezla kase ). Knight jest ograniczony koniecznoscia skillowania ale w stosunku do palka ma mozliwosc expienia na ( subiektywnie patrzac ) lepszych miejscowkach. Bez pacca palek jest niekonkurencyjny, bo poh i guardy nigdy nie dogonia elfow. Z paccem i dragami/ kryptami palek spokojnie jest w stanie tego knighta dogonic.
Raditz Saiya-jin
05-10-2006, 13:56
HAHA! nie no naprawde mnie rozsmieszyliscie
knight na 30~lvlu mialby wyciagac 30k na godzine? (na faccu?)
sorcem na 33~lvlu z wand of inferno wyciagalem max 20k na godzine bijac guarda co chwile. w jaki sposob kina mialby wyciagac 30k? i w jaki sposob mialo by mu to sie zwrocic?
N/c
Bongouser
05-10-2006, 14:24
up: to nie expij na guardach xD :> dawniej cos tam expilem na guardach ale juz wtedy myslalem ze to zly pomysl... teraz jestem tego pewny
Raditz Saiya-jin
05-10-2006, 14:35
up: to nie expij na guardach xD :> dawniej cos tam expilem na guardach ale juz wtedy myslalem ze to zly pomysl... teraz jestem tego pewny
a znasz lepszy masowy exp dla sorca 33+ dla facc? jak znasz to napisz, bo mi sie przyda ta wiedza, bo na nowym serwie gram <3
noobowaty mistrz
05-10-2006, 14:49
a znasz lepszy masowy exp dla sorca 33+ dla facc? jak znasz to napisz, bo mi sie przyda ta wiedza, bo na nowym serwie gram <3
Dla sorca nie znam ale za to znam dla knighta i sa to elfy. Knight na 30 lvlu ze skillami 65/65 jest w stanie wyciagac 30-35k/h na elfach.
Piotrek Marycha
05-10-2006, 15:58
Dla sorca nie znam ale za to znam dla knighta i sa to elfy. Knight na 30 lvlu ze skillami 65/65 jest w stanie wyciagac 30-35k/h na elfach.
jaassnee, na 40-45 lvl z dobryymi skilami spokojnie, ale na tych co ty podales do nie majac GSa/D lancy to bedziesz ostre baty dostawac
noobowaty mistrz
05-10-2006, 16:34
jaassnee, na 40-45 lvl z dobryymi skilami spokojnie, ale na tych co ty podales do nie majac GSa/D lancy to bedziesz ostre baty dostawac
Na 30 lvlu ze skillami 65/65 i fire axem w lapie mozna osiagnac nawet do 35k/h. Wystarczy umiec expic, miec wolna fortece i przyjsc w godzinach wieczornych kiedy resp jest najszybszy. Skille nie maja tutaj az tak wiele do rzeczy, scouty i tak padaja na 2 hity. Bardziej liczy sie predkosc chodzenia, ktora w przypadku 30 lvla jest juz wystaczajaca.
knight na 30~lvlu mialby wyciagac 30k na godzine? (na faccu?)
Moj aktualny rekord to 37400 expa w 59 minut postacia na 39 levelu ze skillami 69/71 + boh i ss/ vamp shield. Oczywiscie elfy.
Raditz Saiya-jin
05-10-2006, 17:01
i takim 40 kina z 70/70 mozna tam siedziec bez przerwy czy to taki maly waste?
tak szybko expi sie jesli nie zbiera sie loota, srednio schodzi jeden uh na okolo 3-5k expa jesli wie sie jak chodzic. Wychodzi na to ze co jakis czas trzeba wychodzic i uzupelniac gotowke ale boost do leveli jest mimo wszystko kuszacy.
noobowaty mistrz
05-10-2006, 19:20
Zbieranie loota paradoksalnie nie dosc ze spowalnia exp to jeszcze do tego zwieksza jego koszty bo w czasie zbierania loota ostrzeliwuja gracza scouty z roznych stron a to chyba nie jest zbyt przyjemne. Wydajne expienie w elf fortress polega na jak najszybszym zabijaniu pojawiajacych sie na ekranie potworow.
Zbieranie loota paradoksalnie nie dosc ze spowalnia exp to jeszcze do tego zwieksza jego koszty bo w czasie zbierania loota ostrzeliwuja gracza scouty z roznych stron a to chyba nie jest zbyt przyjemne. Wydajne expienie w elf fortress polega na jak najszybszym zabijaniu pojawiajacych sie na ekranie potworow.
... i wybraniu odpowiednich tras.
Sulfrendil
05-10-2006, 21:18
Noobawaty mówileś cos o tym że jak kogos denerwuje podnoczenie spearów to sobie bota sciaga?? Niezle podejscie. Jak mnie denerwuje ze ktoś ma coś a ja tego nie mam to go hackuje no bo co? Denerwuje mnie? Albo jak nie mam kasy to kupuje na allegro ( JAK JA TEGO NIENAWIDZE)
PS. Drodzy Moderatorzy czy jak Wy sie tam nazywacie. Uprzejmie prosze o NIEkasowanie moich wypowiedzi. Forum to w końcu miejscie gdzie się opinie wyraża...
noobowaty mistrz
05-10-2006, 21:55
Noobawaty mówileś cos o tym że jak kogos denerwuje podnoczenie spearów to sobie bota sciaga??
Tak, to prawda. Jak ktos nie umie grac samemu to na ogol sobie sciaga bota i gra z botem.
Ja botow nie uzywam bo umiem grac samemu.
Sir Radzio Angelus
06-10-2006, 15:40
Pewnie mnie skrytykujecie ale mysle, że używanie bota do podnoszenia spearów nie jest czymś złym.
Pewnie mnie skrytykujecie ale mysle, że używanie bota do podnoszenia spearów nie jest czymś złym.
Nie jest złe ale jest nielegalne.
Cenarius
06-10-2006, 15:41
Tak, to prawda. Jak ktos nie umie grac samemu to na ogol sobie sciaga bota i gra z botem.
Ja botow nie uzywam bo umiem grac samemu.
popieram
@Sulfrendil
może Ciebie granie z botem bawi ale mnie i kilku innych napewno nie wiesz mi kiedyś złapiesz coś w tym bocie gejlogger etc [z Botem jak w życiu może się udać 100 razy a w 101 bocie będzie Gejlogger] ostrzegamCie żebyś później nie ryczał jak postać stracisz -.-
noobowaty mistrz
06-10-2006, 16:18
Skrytykowalbym cie, gdybys napisal ze NIE uzywanie bota jest czyms zlym.
@Sulfrendil
może Ciebie granie z botem bawi ale mnie i kilku innych napewno nie wiesz mi kiedyś złapiesz coś w tym bocie gejlogger etc [z Botem jak w życiu może się udać 100 razy a w 101 bocie będzie Gejlogger] ostrzegamCie żebyś później nie ryczał jak postać stracisz -.-
Zle mu to wytlumaczyles. Uzywanie bota owszem jest zle ale nie z tego powodu bo akurat szansa złapania keyloggera po sciagnieciu bota z oficjalnej stronki jest bliska zeru. Uzywanie bota jest zle poniewaz powoduje ono ze w nielegalny sposob stajemy sie posiadaczami lepszych postaci. (tak samo jak w zyciu poprzez kradziez w nielegalny sposob stajemy sie posiadaczami wiekszej ilosci pieniedzy)
Hey!:) Wiem, że tego rodzaju tematy były poruszane kilka razy ale wciąż nękają mnie pytania. Obecnie gram na knightem 23lvl 62/62 3,6mlvl ale myślę o stworzeniu pala.
1. Czy palem będe expił szybciej niż moim knightem?
2. Jaki musiał bym mieć optymalny distance/shielding żeby expić szybciej niż w/w knightem?
Czy jakbym zrobił skille 60/60, niech bedzie te 55/(?)55 (nie wiem jak szybko rosnie shield u pala) expił bym efektywniej niż w/w knight (zabijanie potworków, które w/w knight niedał by rady zabić/nie opłacałoby sie-uh waste)?
Tak więc czy opłaca mi się stworzyć pala?
Czy aby na pewno masz taki mlvl czy ci sie coś smykło!?
Sir Radzio Angelus
07-10-2006, 19:20
brakuje mi ~30% do 4 mlvl. Przeczytaj to jeszcze raz i pomyśl...
noobowaty mistrz
07-10-2006, 19:26
3,6mlvl = 3 mlvl i 40% do 4 mlvla.
Matematyka blz?
stefan007bond
21-10-2006, 22:23
przy zakładaniu konta prosi o podanie IC... czy może ktos mi powiedziec co to jest?????prosze o pomoc...
poisoner
21-10-2006, 22:25
blackd proxy, tibia bot ng, tibia auto i jeszcze kilka innych botów
PejterPaladyn
28-10-2006, 17:23
Moze I Masz Racje Ale Jk Masz Zajete All Rersp To Nawet Niemasz O Czym Mazyc Zeby Wbic Te 30k A Palkiem Mozna Zawsze Strzelic Komus W Potworka hehe :] :p :evul:
Tentotrix
29-10-2006, 17:30
Ehh..Nie rozumiem po co sa takie tematy...kazdy gra profesjia,ktora mu sie najlepiej gra...mi sie najlepiej gra pallem wiec, od zawsze grałem nim,gram i bede gral..i mam to gdzies co inni mysla o palku:o
Zgadzam sie z przedmowca....
Kwestia gustu.....
Knightem sie nudne skilowanie a pallkiem jak sa lagi (czeste na moim servie) to ani nie poskilujesz bo to nie oplacalne ani nie poeszpisz wiec manasitting
Ile polakow tyle zdan :D
Piotrek Marycha
15-11-2006, 14:19
Kwestia gustu.....
Knightem sie nudne skilowanie a pallkiem jak sa lagi (czeste na moim servie) to ani nie poskilujesz bo to nie oplacalne ani nie poeszpisz wiec manasitting
Mówi sie : Gdzie dwóch polaków tam trzy zdania :P
dragi na 50~lvlu... to jest nudne? albo poh? guardy...?
Nie no!
Tu sa tekie PRO-GAMERY , ze dla nich to nudno.
Oni to expia na Ferumbrasach I morgarothach, solO!
My tu sie lepiej nie udzielajmy ;s
Kwestia gustu.....
Na lagach trenic sie nie da?
Wyjdz.
Arthas The Keeper
25-11-2006, 00:21
Zaczynamy tak gra knightem nie jest nudna zależy jak kto do tego podchodzi.
Trzeba miec jednak dużo samozaparcia żeby zrobić dobrego knighta i żeby później dobrze się nam grało ;).
Gra knightem to przynajmniej w moim wypadku wyjście z rook'a i skillowanie od samego początku :P ja skillowałem do 80/80 żeby potem miał spokój ale jak kto woli do tego zawsz epodczas skillowania można zrobic lekcje pooglądać forum itd.
po skillach zaczynam expić i faktem jest że jak nie ma w danym czasie dobrek miejscówki wolnej to trzeba coś wykombinować, gdy już wynajdziemy odpowiednią miejscówe expimy tam.
Niestety prawdą jest, że knight nie ma za wielu expowisk to będziemy skazanie na te kilka :P, mnie osobiście to nie zraźiło i nie zraża.
gdy znudzi nam się dane expowisko w moim przypadku tiquande to przenosimy sie na inne cyclopolis, żółwie(expiłem tam aż do teraz), poh Of.
Tak naprawde knightem gra zaczyna się dopiero od wyższego lvl'a :D
Potem juz jest całkiem dobrze możemy nawet wyskoczyć na dragi jak mamy kase ;p.
Jeśli chodzi o pala to prosta sprawa mam kumpla 67 rp nie może aktualnie expić bo u ma duże lagi dist ma 89 a nic mu to nie daje bo jeden lag lub kick i po nim. Jeśli knight dostanie kicka ma dużo wieksze sznase na przeżycie. Według mnie żeby pograć palem trzeba mieć niezłego neta i też nerwy ;P,
poza tym mnie u palka wkurza to że wszędzie musi targac bolty albo wracać po nie do tego hity też do bani.
Tutaj do pana co mówił że pal się zawsze przebija i średnia hitów jest większa, chyba jak wali w palka albo maga lub drut a bo w knighta to hity są śmieszne. przykład:
Mnie gonił 130 rp załączyłem full def i faktycznie te ogromne hity po 17, 6 itd wyrządzaja ogromne szkody... knight może dużo więcej i to na palku magu czy drucie problem jest tylko z drugim knightem. Jak ktos o sd wspomni to go wyśmieje... u palka to jest śmiech na sali...
signed: Usar
ja mialem knighta nie chcialo mi sie skilowaC więc zrobilem pala pallem wbilem 43 lvl a dist sam wskakiwal mam 74 dist ;p i 15 mlvl expie na dragon lair zawsze sie wzraca bo tylko bolty nosze i bp mf ;p i na dlugo starcza PALL ROX
*Hariel*
02-12-2006, 12:15
No niby pallkiem się na początku szybciej expi. Lecz na wyższym poziomie robi się nudno:( .
Kto powiedzial, ze on do tego wyzszego poziomu dojdzie? :D
Tentotrix
02-12-2006, 12:46
Tutaj do pana co mówił że pal się zawsze przebija i średnia hitów jest większa, chyba jak wali w palka albo maga lub drut a bo w knighta to hity są śmieszne. przykład:
Mnie gonił 130 rp załączyłem full def i faktycznie te ogromne hity po 17, 6 itd wyrządzaja ogromne szkody... knight może dużo więcej i to na palku magu czy drucie problem jest tylko z drugim knightem. Jak ktos o sd wspomni to go wyśmieje... u palka to jest śmiech na sali...
noo bo jakby cie lał 130 ek i bys wlaczyl full defa to hity by byly ogromne!! czasami nawet po 20:o :o :o sd dla palla smiech na sali??noo tak ty jestes pro player masz best hita 1000000 z hmm,a ja tylko 210 w czlowieka a taki 130 rp-230 ...naprawde smiech na sali...twoj post znaczy...
130 rp walacy z sd za 230 jest smiechem na sali bo knight ma 2000 hp, sorcerer ma na tym levelu sd za 380 i z brusta przywali mocniej niz pal z kuszy. sie podniecacie ze pal ma fajnego sd, ale tylko w walce z ludzmi z 2x mniejszym levelem, lub w druzynie. w druzynie rownie dobry jest knight, bo jezeli 3-5 knightow kogos trapnie to ciosy 100+ z meele padaja co chwile. jezeli ktos swoje doswiadczenia pvp w walce palem ~100 levela ogranicza do klepania ludzi ponizej 40 levela powinien nie wypowiadac sie na forum.
130 rp walacy z sd za 230 jest smiechem na sali bo knight ma 2000 hp, sorcerer ma na tym levelu sd za 380 i z brusta przywali mocniej niz pal z kuszy. sie podniecacie ze pal ma fajnego sd, ale tylko w walce z ludzmi z 2x mniejszym levelem, lub w druzynie. w druzynie rownie dobry jest knight, bo jezeli 3-5 knightow kogos trapnie to ciosy 100+ z meele padaja co chwile. jezeli ktos swoje doswiadczenia pvp w walce palem ~100 levela ogranicza do klepania ludzi ponizej 40 levela powinien nie wypowiadac sie na forum.
Smiechem na sali to są raczej hity knighta z broni. 1 SD pala zabierze przeciwnikowi więcej hp niż 10 kolejnych ciosów knighta z broni. Bez użycia ice rapiera w odpowiednim momencie knight po prostu nikogo nie zabije, nie ma sie co oszukiwac ze sorc majacy na 100 lvlu okolo 500 hp da sie rozwalic hitami po 20-30. Prawda jest taka ze jak mnie goni pk knight to moge sie zatrzymac, pojsc do klopa, zesrac sie, wrocic, a moja postac nadal bedzie tam stala z polowa zycia. (albo wiecej :D ) Combo 3-5 knightów jest żałosne, oglądam wiele filmów i jeszcze nie widziałem żeby zabierało więcej jak 200-300 hp na turę. Sorc może spokojnie ten atak przetrzymać. Z kolei combo 3 sorców z sd to już prawie pewny ded dla knighta, zwłaszcza od kiedy są hotkeye. Nie ma bata zeby sie knight wyleczyl bo jego uh daje 1,5-2 razy mniej niz 3 sd sorcow.
@topic
Oczywiście pal wygra taki duel. Wystarczy że będzie stał w miejscu z tarczą na full def i co jakiś czas używał zwykłej exurki, czekając aż się knightowi skończą uhy. Knight z SCA nie jest w stanie przebić się przez 60 shielda pala, a jeśli nawet się przebije (bardzo rzadko się to zdarza) to hity są tak masakrycznie małe, że nie potrzeba nawet zwykłej exurki do leczenia. (bywają sytuacje, że palowi się szybciej życie odnawia niż knight leje :D) Pal nie musi się bawić w jakieś tam uciekanie i strzelanie z boltów bo to jest tylko woda na młyn dla knighta, który nie jest wtedy zmuszony do przebijania się przez tarczę przeciwnika i łatwo go punktuje. Pal powinien po prostu stać w miejscu z tarczą w łapie i na full defie nawalać throwing starami. Będzie wtedy zadawał dużo większe obrażenia niż knight (bronie dystansowe łatwo omijają obronę przeciwnika) i leczył się dużo efektywniej za pomocą szybszej many i skuteczniejszych UH'ów. Knight ma co prawda znaczną przewagę w capie, ale będzie tracił UH'y dużo szybciej niż pal i w efekcie dednie.
To był wariant pierwszy zakładający, że knight będzie nawalał tylko z broni.
Teraz wariant drugi:
Knight zawali sobie cap ice rapierami licząc na łud szczęścia. Niestety się przeliczy bo pal łatwo przeczeka to natarcie, a knightowi zostanie mało uhów.
Wariant trzeci:
Knight będzie atakował z exori. Do tego potrzebne są manasy, a więc znowu zostanie mu mniej capa na uhy. Pal podobnie jak wyżej przeczeka natarcie i zabije knighta.
Wariant czwarty:
Knight będzie atakował z explo. Jak wyżej.
Wariant piąty:
Knight będzie próbował wykorzystać swoje najlepsze combo, czyli ice rapier + exori. Pal z łatwością uniknie zagrożenia lecząc się na pół życia, a potem wykończy knighta, któremu się uhy skończa.
Wariant szósty:
Knight będzie uciekał i walił z explo. W tego typu walce jest z góry skazany na porażkę, ponieważ 1 runa explo zadaje mniejsze obrażenia niż 1 runa sd, a zajmuje tyle samo capa. Efekt - brak uhów i ded knighta.
Wariant siódmy:
Knight będzie walczył aby przeżyć a nie zwyciężyć pala. Walka będzie nieroztrzygnięta, a knight najprawdopodobniej okrzyknięty tchórzem i straci respekt w oczach wielu hlvli.
Wariant ósmy:
Pal będzie walczył o przetrwanie. Jak wyżej.
Tylko do jasnej cholery dlaczego Ty porównujesz SD paladyna z meele knighta? To może porównajmy bolta paladyna z exori knighta?
Proszę bardzo. Bolt waży 0,8 oz, a exori waży 7,2 oz w manasach (na 100 lvlu). 7,2 : 0,8 = 9. Exori nie zadaje 9 razy większych obrażeń niż bolt pala, czyli knight znowu jest do tyłu.
Jakby by nie patrzeć to pal jest po prostu lepszy w PvP i nie ma się co oszukiwać, że tak nie jest. Możecie mi teraz przestawić swoje kontrargumenty na korzyść knighta, a jak i tak będę w stanie udowodnić, że to pal wygra z knightem zawsze i wszędzie.
Smiechem na sali to są raczej hity knighta z broni. 1 SD pala zabierze przeciwnikowi więcej hp niż 10 kolejnych ciosów knighta z broni. Bez użycia ice rapiera w odpowiednim momencie knight po prostu nikogo nie zabije, nie ma sie co oszukiwac ze sorc majacy na 100 lvlu okolo 500 hp da sie rozwalic hitami po 20-30. Prawda jest taka ze jak mnie goni pk knight to moge sie zatrzymac, pojsc do klopa, zesrac sie, wrocic, a moja postac nadal bedzie tam stala z polowa zycia. (albo wiecej :D ) Combo 3-5 knightów jest żałosne, oglądam wiele filmów i jeszcze nie widziałem żeby zabierało więcej jak 200-300 hp na turę. Sorc może spokojnie ten atak przetrzymać. Z kolei combo 3 sorców z sd to już prawie pewny ded dla knighta, zwłaszcza od kiedy są hotkeye. Nie ma bata zeby sie knight wyleczyl bo jego uh daje 1,5-2 razy mniej niz 3 sd sorcow.
Tylko do jasnej cholery dlaczego Ty porównujesz SD paladyna z meele knighta? To może porównajmy bolta paladyna z exori knighta?
Sozemego
02-12-2006, 17:16
@Grilla
HAHAHAH.
Po pierwsze, 3 sorcow vs 1 najt. Zaczynajac od tego, ze uhamy cie co sekunde i zakladajac, ze wszyscy maja 100 lvle, to uhamy sie 1200hp co 2 sekundy. Tych trzech sorcow zada mu obrazenia rzedu 1k hp na 2 sekundy, czyli to twoja pierwsza pomylka. Maja male szanse zabic co na 3x ue czego dowodem jest ostatnia sytuacja, ktora mi sie przydazyla. 170,150,100,95 ms vs 120 najt. 4x ue poszlo w niego a i tak nie padl, z obecnym systemem hotkeyow taki najt moze po prostu trzymac hotkeya i bardzo skutecznie bedzie sie leczyl pomiedzy kazdym ue nawet jezeli teoretycznie beda one w jednym momencie [trzeba bardzo dobrego zgrania do tego, nie czesta sprawa].
Co do walki pal vs najt.
Throwing stary mowisz ? Po pierwsze taki najt bedzie mial wystarczajaca ilosc uhow zeby stac kolo pala i leczyc sie z tych gowienek, nawet jezeli pal mialby ich 500 [nie mozna zapominac o tym, ze znikaja, sa drogie i knight moze zwyczajnie je podnosic, tym samym pozbawiajac paladyna amunicji].
Wariant 1
Kto jest na tyle glupi, zeby uderzac caly czas z ice rapierow ?
Wariant 2
Kto jest na tyle glupi, zeby uderzac kogos caly czas z exori?
Wariant 3
I tak bedzie bil z explo/hmm.
Wariant 4
Jaki jest sens uderzenia combo za 500-600 hp gdy przeciwnik ma ponad 1k hp ?
Wariant 5
Bp explo ma 60 strzalow, bp sd ma 20, a zajmuja tyle samo capa.
Kolejne 2 warianty mijaja sie z celem.
Nie zapominaj rowniez o tym, ze knight rownie dobrze moze zapakowac same runy + eq, a pal eq+runy+bolty/throwing stary [UAHUA], a ze najt ma wiecej hp i wiecej capa, nie bedzie musial sie wiec uhac tak czesto jak pal, bedzie mial wiecej uhow i bedzie rzadziej je zuzywal. Pozatym, pal nie uha sie wcale o wiele mocniej niz najt. Po prostu ma mniej hp niz najt i leczac sie wiecej procentowo do jego maksymalnego hp. A i jeszcze, 95skilla+ring vs 60 shieldinga paladyna, paladyn dostaje niezle baty, nie mowie, ze hity sa ogromne i bardzo czeste ale wystarczajace, zeby zabic paladyna, ktoremu skoncza sie uhy [nie ma innej szansy].
Pal powinien po prostu stać w miejscu z tarczą w łapie i na full defie nawalać throwing starami. Będzie wtedy zadawał dużo większe obrażenia niż knight (bronie dystansowe łatwo omijają obronę przeciwnika) i leczył się dużo efektywniej za pomocą szybszej many i skuteczniejszych UH'ów.
twierdzisz ze knight z SCA bedzie zadawal smiesznie male obrazenia, jakie zatem bedzie zadawal palek smiesznymi shurikenami z 30 ( czy tak 35 ) ataku, ktore dodatkowo maja 2x wieksza niz bron melee szanse na nietrafienie i ktore mozna podnosic z ziemi ? Zakladajac dodatkowo, ze skoro knight wozi sie z SCA to na bank ma juz na sobie MPA i pare innych uzytecznych drobiazgow ktore skutecznie zatrzymaja chec palka do zrobienia knightowi czegokolwiek.
Przyczepilbym sie jeszcze do paru innych stwierdzen, ale mam dziwne wrazenie ze juz to robilem przy okazji jednego z twoich poprzednich kont.
wariant dziesiaty. 8 level pal podejdzie do eternala i eternal dostanie kicka, 8 pal rozlozy 290 EK
wariant jedenasty 6 knightow na 100 levelu goniecych 100 rp trapna go zrobia exori combo(pal zalozy ssa) i zabija siebie nawzajem, najlepszy przyklad ze 100 rp moze zsolowac 6 100 ek na raz
wariant dwunasty knight zapomni pod ktorym hot keyem ma uha, i nie znajdzie go przez 2 minuty
wariant trzynasty pal posiada power arrowsy ktore dal mu kolega z cip softu i wali kzdego hita za 700+ dmg, knight sie nie wyuha
Wszystkie warianty sa tak samo prawdopodobne jak te podane przez grilia, prosze z nimi nie polemizowac bo to strata imejsca na forum. Jest to oczywista ironia bo mam odsc rozpisywania sie o wyimaginowanych przykladach walk ludzi ktorzy swoje doswiadczenie czerpia z serverow OT
@Grilla
HAHAHAH.
Po pierwsze, 3 sorcow vs 1 najt. Zaczynajac od tego, ze uhamy cie co sekunde i zakladajac, ze wszyscy maja 100 lvle, to uhamy sie 1200hp co 2 sekundy. Tych trzech sorcow zada mu obrazenia rzedu 1k hp na 2 sekundy, czyli to twoja pierwsza pomylka. Maja male szanse zabic co na 3x ue czego dowodem jest ostatnia sytuacja, ktora mi sie przydazyla. 170,150,100,95 ms vs 120 najt. 4x ue poszlo w niego a i tak nie padl, z obecnym systemem hotkeyow taki najt moze po prostu trzymac hotkeya i bardzo skutecznie bedzie sie leczyl pomiedzy kazdym ue nawet jezeli teoretycznie beda one w jednym momencie [trzeba bardzo dobrego zgrania do tego, nie czesta sprawa].
Co do walki pal vs najt.
Throwing stary mowisz ? Po pierwsze taki najt bedzie mial wystarczajaca ilosc uhow zeby stac kolo pala i leczyc sie z tych gowienek, nawet jezeli pal mialby ich 500 [nie mozna zapominac o tym, ze znikaja, sa drogie i knight moze zwyczajnie je podnosic, tym samym pozbawiajac paladyna amunicji].
Wariant 1
Kto jest na tyle glupi, zeby uderzac caly czas z ice rapierow ?
Wariant 2
Kto jest na tyle glupi, zeby uderzac kogos caly czas z exori?
Wariant 3
I tak bedzie bil z explo/hmm.
Wariant 4
Jaki jest sens uderzenia combo za 500-600 hp gdy przeciwnik ma ponad 1k hp ?
Wariant 5
Bp explo ma 60 strzalow, bp sd ma 20, a zajmuja tyle samo capa.
Kolejne 2 warianty mijaja sie z celem.
Nie zapominaj rowniez o tym, ze knight rownie dobrze moze zapakowac same runy + eq, a pal eq+runy+bolty/throwing stary [UAHUA], a ze najt ma wiecej hp i wiecej capa, nie bedzie musial sie wiec uhac tak czesto jak pal, bedzie mial wiecej uhow i bedzie rzadziej je zuzywal. Pozatym, pal nie uha sie wcale o wiele mocniej niz najt. Po prostu ma mniej hp niz najt i leczac sie wiecej procentowo do jego maksymalnego hp. A i jeszcze, 95skilla+ring vs 60 shieldinga paladyna, paladyn dostaje niezle baty, nie mowie, ze hity sa ogromne i bardzo czeste ale wystarczajace, zeby zabic paladyna, ktoremu skoncza sie uhy [nie ma innej szansy].
Od kiedy to 100 knight się uha 1200 hp ;o 130 ek z 7 mlvl uha sie 700 hp :] zal
Od kiedy to knight się uha 1200 hp ;o 130 ek z 7 mlvl uha sie 700 hp :] zal
1200 hp co 2 sec, a uhac sie mozna co sec.
1200 hp co 2 sec, a uhac sie mozna co sec.
HAHA i ty masz 107 lvl ? Gdybyś widział to exhausted jest co 2 sec:)
HAHA i ty masz 107 lvl ? Gdybyś widział to exhausted jest co 2 sec:)
tak mam 107 level i nie kupowalem chara na allegro jak Ty, exhoust co 2 sec wystepuje w przypadku run ofensywnych a defensywne (np uhy) maja axhousta 1 sec albo i mniej. obejzyj sobie jeden film z anihilatora a zobaczysz ze w minute idzie ~3 bp uhow.
tak mam 107 level i nie kupowalem chara na allegro jak Ty, exhoust co 2 sec wystepuje w przypadku run ofensywnych a defensywne (np uhy) maja axhousta 1 sec albo i mniej. obejzyj sobie jeden film z anihilatora a zobaczysz ze w minute idzie ~3 bp uhow.
23:21 Using one of 303 spell runes...
to jak to nazwiesz ;p jak nie exh co wciskam 4 razy w ciagu 1 sekundy;p
po 1 to exhausted
po 2 exhausted 1 sec występuje na światach pvp-enforced
po 3 może i na anni idzie więcej uhów niż1 sekunda ale dlatego ze gracze maja boty pokaz mi kto zrobił anni bez bota
to jak to nazwiesz ;p jak nie exh co wciskam 4 razy w ciagu 1 sekundy;p
po 1 to exhausted
po 2 exhausted 1 sec występuje na światach pvp-enforced
po 3 może i na anni idzie więcej uhów niż1 sekunda ale dlatego ze gracze maja boty pokaz mi kto zrobił anni bez bota
Dla dwoch powyzszych skrajnych debili nagralem fimik. Wszycy moga sprawdzic ze char fagaro jest na swiecie normal pvp-eternia. I ze to ja mam racje.
http://rapidshare.com/files/5818095/uhanie.rec.html
Diego'Odin
03-12-2006, 12:08
zeby pal ubil knighta potrzebuje lev kilka razy wiekszego od niego
np moim rycerzem z dwarven bridge gonil mnie 94rp dobieglem do thais tracac 5uh na 30lev 75/75 hity z boltow byly male sd pare na mnie polecialo
hmm tez nie za dobre
1vs1 niezlaleznie od profesji najprawdopodobniej zakonczy sie remisem
Piotrek Marycha
03-12-2006, 18:35
Knight zeby kogos zabic musi go trapnac, czyli nie opowiadajcie juz jaki pal jest slaby bo kogo by knight na podobnym lvlu nie trapnął to i tak tego kogos zabije, czy to drut czy sorc bedzie.
@UP.
...i nagle sie obudziles w srodku nocy -.- , ja bym ci zuzyl wiecej uhow uzywajac samego hmm wiec wiesz gdzie sobie ta bajeczke mozesz wsadzic -.- ; ok nie przecze ze pal z samych boltow nie kozaczy, a drut to co niby? kozaczy bez sd? - nie, sorc ma duzo lepiej dlatego ze ma Mort hura, UE itp,
a BTW ty bys ubil tym 90 ek srednio rozgarnietego 40 rp ktory ma powiedzmy 3 bp mf i 1 bp uhow na tym samym odcinku? nie wydaje mi sie, musialbys siekac z IR, explo, trapowac go garnkami mwallami i wyczyniac cuda niewidy
Diego'Odin
03-12-2006, 19:23
@up
a czy ja napisalem ze spamowal mnie hmm czy sd?
nie
moze 7hmm polecialo ze 3 sd i reszta z boltow na full def z g armem klegami
rh demon shield f axe i moze max 6uh poszlo (5-6 dokladnie nie liczylem bo luzno w bp je mialem)
Pal jak ma 70 shielda i zalozy tarcze to jest nie do przejscia dla knighta z broni. Nawet jak go strapuje to i tak nie zabije bo wystarczy ze pal bedzie stal na full def (czyli prawie nic nie tracil hp) i zawola kumpli w tym czasie albo przyjdzie drugim charem np sorcem i po sprawie.
Sorc z 25 shielda bardzo czesto blokuje ataki knighta 80+ skill, a co dopiero pal z 70 shielda...
Poczytajcie sobie forum "proposals" gdzie wypowiadaja sie 100+ lvle ze wszystkich profesji to dopiero sie dowiecie jaka jest "prawdziwa" sila broni knighta. Wiele osob robily juz testy i wyniki byly zatraważające. Np 100+ ek ze 100+ skillem i sovem w lapie (albo sca, juz nie pamietam) o nicku "baldore" nie mogla z broni trafic jakiegos sorca z 25 shielda i mms. Sorc był na full def i było więcej chmurek niz hitow! Wiekszosc osob wypowiadajacych sie w tym temacie podzielila opinię tego gracza a sa to przeciez ludzie na 100+. Inni tez pisza szerzej na tematy tych masakrycznie malych hitow knighta, zwlaszcza w walce pvp. Chyba mi nie powiecie ze oni klamią a wy macie rację? Jak ktos nie wierzy to moge nawet dac linka do tego tematu bo jest na 1 stronie w proposals i ma tytul chyba "underpowered knights" albo cos w tym stylu i wypowiedzialo sie juz w nim ponad 1k osób.
Teoraia teoria, ale w praktyce wyglada to troche inaczej. Moje fragi z ostatniego tygodnia
Dec 03 2006, 12:27:46 CET Killed Archer Zuk at Level 96 unjustified
Dec 02 2006, 11:42:18 CET Killed Kampfhund at Level 28 ok
Nov 28 2006, 15:10:28 CET Killed Stormfox at Level 47 unjustified
Nov 28 2006, 12:10:42 CET Killed Mac'Ray at Level 84 ok
Mac'Ray-84 ms padl zanim dobiegla reszta ekipy zeby go zabic.
Stormfox- 47 paladyn zlozyl sie na combo sca+exori bo nie mial full hp a nie wiedzial ze chce go zabic.
Archer Zuk-96 rp nie mial uhow i nie wyrobil ze spamem explo, sca, oraz sd od 48 ed. Dodam ze ja zadalem wiecej obrazen z sca i explo niz ten druid z brustow i sd.
Teoretycznie to nie powinienem zabic zadnej z tych osob jesli sie przygotuja do walki, w praktyce to tylko knight nie ma co z capem robic i runa "bojowe" do walki pvp nosi ze zoba caly czas. Jak jest halso na gc zeby kogos poslac do piachu to knighci sa pierwsi u celu.
@topic
Oczywiście pal wygra taki duel. Wystarczy że będzie stał w miejscu z tarczą na full def i co jakiś czas używał zwykłej exurki, czekając aż się knightowi skończą uhy. Knight z SCA nie jest w stanie przebić się przez 60 shielda pala, a jeśli nawet się przebije (bardzo rzadko się to zdarza) to hity są tak masakrycznie małe, że nie potrzeba nawet zwykłej exurki do leczenia. (bywają sytuacje, że palowi się szybciej życie odnawia niż knight leje :D) Pal nie musi się bawić w jakieś tam uciekanie i strzelanie z boltów bo to jest tylko woda na młyn dla knighta, który nie jest wtedy zmuszony do przebijania się przez tarczę przeciwnika i łatwo go punktuje. Pal powinien po prostu stać w miejscu z tarczą w łapie i na full defie nawalać throwing starami. Będzie wtedy zadawał dużo większe obrażenia niż knight (bronie dystansowe łatwo omijają obronę przeciwnika) i leczył się dużo efektywniej za pomocą szybszej many i skuteczniejszych UH'ów. Knight ma co prawda znaczną przewagę w capie, ale będzie tracił UH'y dużo szybciej niż pal i w efekcie dednie.
To był wariant pierwszy zakładający, że knight będzie nawalał tylko z broni.
Teraz wariant drugi:
Knight zawali sobie cap ice rapierami licząc na łud szczęścia. Niestety się przeliczy bo pal łatwo przeczeka to natarcie, a knightowi zostanie mało uhów.
Wariant trzeci:
Knight będzie atakował z exori. Do tego potrzebne są manasy, a więc znowu zostanie mu mniej capa na uhy. Pal podobnie jak wyżej przeczeka natarcie i zabije knighta.
Wariant czwarty:
Knight będzie atakował z explo. Jak wyżej.
Wariant piąty:
Knight będzie próbował wykorzystać swoje najlepsze combo, czyli ice rapier + exori. Pal z łatwością uniknie zagrożenia lecząc się na pół życia, a potem wykończy knighta, któremu się uhy skończa.
Wariant szósty:
Knight będzie uciekał i walił z explo. W tego typu walce jest z góry skazany na porażkę, ponieważ 1 runa explo zadaje mniejsze obrażenia niż 1 runa sd, a zajmuje tyle samo capa. Efekt - brak uhów i ded knighta.
Wariant siódmy:
Knight będzie walczył aby przeżyć a nie zwyciężyć pala. Walka będzie nieroztrzygnięta, a knight najprawdopodobniej okrzyknięty tchórzem i straci respekt w oczach wielu hlvli.
Wariant ósmy:
Pal będzie walczył o przetrwanie. Jak wyżej.
Proszę bardzo. Bolt waży 0,8 oz, a exori waży 7,2 oz w manasach (na 100 lvlu). 7,2 : 0,8 = 9. Exori nie zadaje 9 razy większych obrażeń niż bolt pala, czyli knight znowu jest do tyłu.
Jakby by nie patrzeć to pal jest po prostu lepszy w PvP i nie ma się co oszukiwać, że tak nie jest. Możecie mi teraz przestawić swoje kontrargumenty na korzyść knighta, a jak i tak będę w stanie udowodnić, że to pal wygra z knightem zawsze i wszędzie.
Wariant 2
kto by pekował z ice rpierów ^.o
Wariant 3:
mana fluid waży 1,8oz. knight na 35 lvlu z 3 bp uh i pelnym eq (lina łopata itp) ma jeszcze ok 500 oz 500:~2=250 250x0,2=50 plecak waży 16(?) czyli knight mógłby nieść ok 150 manasow... a do tego może orać równocześnie z exori i z broni co nie...
wariant 4
explo ma 3 strzały + hity z broni to wcale ie wychodzi tak źle...
wariant 5
knight który orałby z ice rapierów napewno miałby 100 lvl ucieknj sobie przed takim zwłaszcza że na 100 lvlu ma sie skile shielda 90+ i mms..
wariant 6
ale explo ma 3 strzały i po co miały uciekać jak może używać broni?
wariant 7
który pk (nie licząc maga/druta z summonami) ora wyższy lvl sam?
wariant 8
ofiara pk zawsze walczy o przeżycie
Moim zdaniem palem grałoby Ci się lepiej.Na 65 skilu możesz iść na guardy i wbijać bardzo szybko lvl.Możesz tak expic ile tylko bedziesz chciał.A pózniej na POH lecisz i wybijasz tam wszystko,lub na dragon lair.Możesz bardzo dobrze expić i nie ponosić takich dużych strat.A knightem expisz na Dk,albo jakieś tam inne expy.Knightem, na guardy nie pójdziesz tak szybko jak palem.Knightem musisz miec dobry eq i skile żeby Ci sie zwracało.I pomyśl o tym z innej strony..Knightem nie pójdziesz na tyle huntów co palem:>A i w pvp pal na pewno jest lepszy od knighta. ALE MOIM ZDANIEM TO I TAK SORC ROX :> ROX :> ROX :>:D :D
Teoraia teoria, ale w praktyce wyglada to troche inaczej. Moje fragi z ostatniego tygodnia
Stormfox- 47 paladyn zlozyl sie na combo sca+exori bo nie mial full hp a nie wiedzial ze chce go zabic.
Archer Zuk-96 rp nie mial uhow i nie wyrobil ze spamem explo, sca, oraz sd od 48 ed. Dodam ze ja zadalem wiecej obrazen z sca i explo niz ten druid z brustow i sd.
Teoretycznie to nie powinienem zabic zadnej z tych osob jesli sie przygotuja do walki, w praktyce to tylko knight nie ma co z capem robic i runa "bojowe" do walki pvp nosi ze zoba caly czas. Jak jest halso na gc zeby kogos poslac do piachu to knighci sa pierwsi u celu.
Gratz ubicia osoby, ktora na 96 lvlu nie wie co to uh. :D Tylko jak to sie ma do rzeczywistej sily knighta? Wiedz, że nie zabijesz nikogo kto ma ze soba przynajmniej bp uh bo taka osoba duzo szybciej ucieknie do dp zanim ty zdążysz ją zmusic do 20-krotnego uhniecia sie.
Tentotrix
04-12-2006, 19:29
ludzie opamiętajcie sie...nie chce mi sie przytaczac waszych glupich cytatów ale z waszych odpowiedzi wynika : "PALL JEST GLUPI,BO NIGDY NIM NIE GRALEM".....załoze sie ze 9/10 osób krytykujących ciagle palla nie gralo nigdy nim...ludzie opamietajcie sie -.- widac ze macie mało lat i jeszcze niedawno wchodziliscie pod stól bez schylania sie...:confused:
Arthas The Keeper
04-12-2006, 19:52
@Ten nie szlo napisac krytyki normlanie?
Musiales podawac zaraz jakies glupi porownania?
Zachwujesz sie jak dziecko Neostrady...
Nie twierdze ze jestem best playerem czy cos i nie mowie tez ze knight bedzie ladowac palkowi jakies super hity jednakze jeslig o dorwie bez tarczy to prosze cie ... nie badz az tak glupi i nie pierdol ze go nie stlucze-.-.
Poza tym te 230 tego 130 pala to co nie jest smiech na sali?
na 130 lvl ms wali nawet do 400+ z sd w czlowieka to te 230 palka przy tym jest smieszne do tego jelsi wlai w nim w knighta ktory na 100 lvll ma 1500hp+ a na 130 to juz ponad 2000.
btw. Z choinki się urwales? nie twierdze ze pall jest do dupy ale w tych paru sprawach jest poprostu zabawny a knight jak wiadomo tez ma wady...
ech... zalozcie lepiej konto na jakims otsie. zrobcie sobie tam knighta na 80 mlvlu z distem 90. bedziecie mieli lux. czemu nie potraficie zrozumiec, ze po to sa 4 profesje, zeby sie od siebie roznily? sorc - spec od walki czarami ofensywnymi. drut od magii defensywnej. palladyn od walki dystansowej, a knight od recznego klepania wszystkiego co sie rusza.
Piotrek Marycha
04-12-2006, 21:24
nie no zaprawde, zadna inna profesja nie ownuje AŻ TAK żeby zabic 80 lvli niższego typa, albo jakiegos nooba bez uhow, naprawde respect
2UP: smeich na sali to jest jak przedwczoraj 115 lvl knight mi sienknal z exori za rowno 140...
nie no zaprawde, zadna inna profesja nie ownuje AŻ TAK żeby zabic 80 lvli niższego typa, albo jakiegos nooba bez uhow, naprawde respect
2UP: smeich na sali to jest jak przedwczoraj 115 lvl knight mi sienknal z exori za rowno 140...
Smiech na sali to jest jak knight z broni nie potrafi zabic 20 sorca (majacego uhy), a zdarza sie to bardzo czesto. Po prostu hity knighta ze zwykłej broni (nie ice rapiera) sa za male zeby zaskoczyc kogokolwiek a w otwartej walce tym bardziej nie ma szans. Nawet jak ktos jest oferma i da sie strapowac to hity knighta nie sa wystarczajaco wysokie zeby go zabic.
I ktos tam wspomnial jeszcze o tym ze jak pal jest bez tarczy to knight go sklepie: otoz mowie wam ze knight go nie sklepie bo jego hity nie beda przekraczac 100 hp nawet przy bardzo dobrych skillach a jesli nawet przekroczą to bardzo rzadko (raz na 100 prób) i to nieznacznie w dodatku. Nigdy nie widzialem hita za 150+ z broni w czlowieka, knight po prostu nie jest w stanie za tyle uderzyc. Granicę 110 hp przekracza bardzo bardzo rzadko, a pojedyńcze hity powyżej 100 hp to są przeważnie hity za 100-110 hp. Średnia hitow knighta w pala bez tarczy z plate setem bedzie wynosila zaledwie okolo 50 hp. (zakladajac skille po 90 knighta, ktore sie bardzo dlugo robi) Taka srednia nie wystarczy nawet do zabicia kolesia bedącego w trapie bo ten spokojnie sie wyuha i zawola kumpli w miedzyczasie.
Az zal d... sciska jak wasze wypowiedzi czytam. Pierw piszecie ze knight nie potrafi nikogo zabic, jak podaje swoja liste fragow gdzie znajduje sie 2 graczy z wyzszymi poziomami niz srednia ludzi wypowiadajacych sie na tym forum to przyczepiacie sie ze zabilem jakiegos low levela i tym szpanuje. Co do tego ze ten 96 rp to noob to sie zgadzam, pewnie przeczytal WASZE posty ze pal own bo nie potrzebuje uhow gdyz ma vite. A co sadzicie o tym 84 ms? tez noob? tez 80 leveli nizszy? zaden argument do was nie dociera, jezeli ktos nie potrafi przyjac zadnych argumentow drugiego rozmowcy popartych dowodami to nie powinien sie udzelac na forum. Tak samo jak te dwa chojraki ktorzy mnie wysmiali kiedy mowilem ze uh nie daje 2 sec exhousta, po obejzeniu filmiku mogliby sie przyznac do bledu. Wlasnie przez takich ludzi ktorzy wypisuja glupoty na forum potem mozna spotkac 96 rp ktory WIE co to uh, ale wie tez ze mu to niepotrzebne bo przeciez "uhy sa dla knightow" a "knight na 108 levelu go nie zabije". sami przeczycie wlasnym slowa, w jednym temacie debil pisze ze paladynem skilujesz do 40/30, idziesz polowac i juz nigdy nie trzeba skilowac bo skilowanie to nudna sprawa i tylko dla knighta a w drugim temacie pisze ze knight nie rozwali paladyna bo palek ma 60 w shieldzie i mu knight z 90 i sca nic nie zrobi, kiedy ten paladyn mial zdobyc te 30 skili w shieldzie?? poprosil wujka gma? jak ktos chce tylko rzucac błotem to niech sobie bloga zalozy a nie wprowadza innych w blad i nie dajac sobie nic wytlumaczyc przez tych co sie lepiej znaja.
Az zal d... sciska jak wasze wypowiedzi czytam. Pierw piszecie ze knight nie potrafi nikogo zabic, jak podaje swoja liste fragow gdzie znajduje sie 2 graczy z wyzszymi poziomami niz srednia ludzi wypowiadajacych sie na tym forum to przyczepiacie sie ze zabilem jakiegos low levela i tym szpanuje. Co do tego ze ten 96 rp to noob to sie zgadzam, pewnie przeczytal WASZE posty ze pal own bo nie potrzebuje uhow gdyz ma vite. A co sadzicie o tym 84 ms? tez noob? tez 80 leveli nizszy? zaden argument do was nie dociera, jezeli ktos nie potrafi przyjac zadnych argumentow drugiego rozmowcy popartych dowodami to nie powinien sie udzelac na forum. Tak samo jak te dwa chojraki ktorzy mnie wysmiali kiedy mowilem ze uh nie daje 2 sec exhousta, po obejzeniu filmiku mogliby sie przyznac do bledu. Wlasnie przez takich ludzi ktorzy wypisuja glupoty na forum potem mozna spotkac 96 rp ktory WIE co to uh, ale wie tez ze mu to niepotrzebne bo przeciez "uhy sa dla knightow" a "knight na 108 levelu go nie zabije". sami przeczycie wlasnym slowa, w jednym temacie debil pisze ze paladynem skilujesz do 40/30, idziesz polowac i juz nigdy nie trzeba skilowac bo skilowanie to nudna sprawa i tylko dla knighta a w drugim temacie pisze ze knight nie rozwali paladyna bo palek ma 60 w shieldzie i mu knight z 90 i sca nic nie zrobi, kiedy ten paladyn mial zdobydz te 30 skili w shieldzie?? poprosil wujka gma? jak ktos chce tylko rzucac błotem to niech sobie bloga zalozy a nie wprowadza innych w blad i nie dajac sobie nic wytlumaczyc przez tych co sie lepiej znaja.
Ja nie twierdze ze knight w ogole nikogo nie zabije. Ja powiedzialem tylko tyle ze knight nie zabije nikogo rozumnego (czyli takiego ktory wie co to jest uh) z samej zwyklej broni takiej jak sca/th/sov/dl/gs/wh lub jeszcze slabszej. Trzeba byc kompletnym idiota zeby majac 500+ hp (czyli tyle ile ma sorc na 100 lvlu, pal ma duzo wiecej) dac sie zaskoczyc hitami po ~50 hp (taka jest wlasnie srednia hitow knighta) i nie zdazyc wcisnac klawisza F1 w przeciagu kilkunastu sekund od rozpoczecia ataku przez knighta. Oczywiscie knight ma szanse zabic sorca/druta czy nawet pala ale nie ze zwyklej broni o ataku 50 lub mniejszym! On ma szanse go zabic, ale z ice rapiera, exori i explo. Zwykła broń sluzy tylko do zadawania lekkich obrazen w celu oslabieniu przeciwnika, a nie do jego calkowitego zabicia. Do zabijania slużą takie rzeczy jak ice rapier, exori i explo. Uderzajac tylko ze zwyklej broni 100+ knight nie zabije nawet 20 sorca mającego bp uhów przy sobie. Uderzając ze zwykłej broni + dodatki 100+ knight jest w stanie zabić nawet innego gracza o podobnym poziomie wykorzystując jego nieuwagę i chwilę dekoncentracji. To tyle na ten temat.
Arthas The Keeper
04-12-2006, 23:23
@Grila miales kiedys knighta?! Bo chyba kurwa nie.
Mam kumpla 67 rp 90 dist ostatnio chcialem sprawdzic jak mi hity z wh wchodza w niego -.- i wybacz chlopcze ale hity wiekszosc razy wchodzily po 80+ a i za 109 sie zdarzyl i kilka innych 100+ a nie bilem sie z nim pol dnia tylko 10 min... i do tego ty chces zmi kurwa mac wmowic ze 100ek z sca/sov/th ze skillem 90/90 nie wdupi mu za 100+ albo bedzie to bardzo rzadko-.- prosze cie ale mnie rozjebales do lez teraz i jeszcze to ze srednia hitow 50 hp wychodzi -.- chlopcze moja srednia wynosila cos po 76~80+ z czego moj kumpel pallek ma shield 70 i dobre eq na sobie -.- m.in. g-arm .
A jesli hity ek z broni cie nie zadowalaja to ci powiem ze u nas na wojnie 126 ek skill 89 w axe wyjebal 152 pallkowi za 223 z exori, a jak mi powiesz ze to malo to chyba jebane bo dla ek to w chuj duzo...a sila exori nie jest zalezna od nas czasem walisz wiecej czasem mniej. Tak samo jak ue sorca...
@Grila miales kiedys knighta?! Bo chyba kurwa nie.
Mam kumpla 67 rp 90 dist ostatnio chcialem sprawdzic jak mi hity z wh wchodza w niego -.- i wybacz chlopcze ale hity wiekszosc razy wchodzily po 80+ a i za 109 sie zdarzyl i kilka innych 100+ a nie bilem sie z nim pol dnia tylko 10 min... i do tego ty chces zmi kurwa mac wmowic ze 100ek z sca/sov/th ze skillem 90/90 nie wdupi mu za 100+ albo bedzie to bardzo rzadko-.- prosze cie ale mnie rozjebales do lez teraz i jeszcze to ze srednia hitow 50 hp wychodzi -.- chlopcze moja srednia wynosila cos po 76~80+ z czego moj kumpel pallek ma shield 70 i dobre eq na sobie -.- m.in. g-arm .
A jesli hity ek z broni cie nie zadowalaja to ci powiem ze u nas na wojnie 126 ek skill 89 w axe wyjebal 152 pallkowi za 223 z exori, a jak mi powiesz ze to malo to chyba jebane bo dla ek to w chuj duzo...a sila exori nie jest zalezna od nas czasem walisz wiecej czasem mniej. Tak samo jak ue sorca...
W takim razie czekam na film. Ogladalem wiele wojen i jeszcze nigdy nie widzialem knighta ktory ma srednia hitow z sova/sca powyzej 80. (wlacznie z eternalem). Czyli mam rozumiec ze ty walisz mocniej od eternala? W takim razie prosze to udowodnic. Ja ci moge udowodnic ze nie masz racji dowolnym filmikiem z tibicams bo na zadnym knight nie wali srednio po 80+.
Deaf Scream
05-12-2006, 00:35
W takim razie czekam na film. Ogladalem wiele wojen i jeszcze nigdy nie widzialem knighta ktory ma srednia hitow z sova/sca powyzej 80. (wlacznie z eternalem). Czyli mam rozumiec ze ty walisz mocniej od eternala? W takim razie prosze to udowodnic. Ja ci moge udowodnic ze nie masz racji dowolnym filmikiem z tibicams bo na zadnym knight nie wali srednio po 80+.
nie jestem w stanie dokladnie powiedziec jaki to filmik byl..ale poszperaj troche na tibiacams jednej z pierwszych wojen na kyrze..fakt "nob" chary pokoroju 30 lv ale knight jedne ktory tam byl wycil ladna grupke ludzi wiec nie mow mi ze to nie ma znaczenia:P
i wez pod uwage ze kiedy rozpatruje sie pk nie umowiana walke to knight ma przewage bo ma wiecej uhow zawsze..sorc palek druid..maja pare uhow, duzo mfl + troche runek innych (zalezy gdzie expia) palek do tego duzo capa zapych boltami... po rpostu jesli knight pekuje na expie to czesto moze na tyle zaskoczyc przeciwnika i go ubic... mowie moze..bo szczeze troche jest zalezne od profesji jaka sie gra, jednak duzo wiecej zalezy od umiejetnosci gracza...dobry knight wytnie wiecej ludzi niz nobowaty sorc...wiec wezcie to prosze pod uwage w waszych dalszych dyskusjach.
http://rapidshare.com/files/5488557/dgf.rec.html
Hity Imargama (202 knight). Pozal sie boze. Sorcem na 6 lvl i 15 mlvl z sd mocniej wale i nie musialem trenowac 2000 godzin.
2000 godzin.
jeszcze jeden temat i urosnie do 3000?
Chcieliscie dowod bo nie wierzyliscie ze knight slabo wali z broni to dalem w postaci filmu więc teraz sie lepiej zamknijcie bo zaden z was nie wali mocniej niz imargam. (Macie 200+ lvl? Macie 100+ skill?) A jak wali imargam to widac na filmie.
Arthas The Keeper
05-12-2006, 17:29
Ja nie twierdziłem ze knight nie wali slabo tlyko same super hity... tyle ze ty kurwa to tak ubarwiles i podales takie ze sie wyraze skrajne przypadki-.-.
W tibi to jest zupelnie inaczej i ja niestety wale troche wiecej niz ta twoja srednia 50hp. Problem knight jak dla mnie ma z drugim knightem, a tak to kazdego sie da ;).
Nie zrobie ci teraz nic z TibiaCam bo niestety skilluje i nie mam zasu na pierdoly po 2 musialbym ci nagrac moje exori a pacc sie skonczyl wiec jak sie wyskilluje to jak mi sie przypomni to ci nagram ;).
Ja nie twierdziłem ze knight nie wali slabo tlyko same super hity... tyle ze ty kurwa to tak ubarwiles i podales takie ze sie wyraze skrajne przypadki-.-.
W tibi to jest zupelnie inaczej i ja niestety wale troche wiecej niz ta twoja srednia 50hp. Problem knight jak dla mnie ma z drugim knightem, a tak to kazdego sie da ;).
Nie zrobie ci teraz nic z TibiaCam bo niestety skilluje i nie mam zasu na pierdoly po 2 musialbym ci nagrac moje exori a pacc sie skonczyl wiec jak sie wyskilluje to jak mi sie przypomni to ci nagram ;).
Nie obejrzales filmu to sie nie wypowiadaj. I policz sobie srednia imargana, wyjdzie wlasnie ~50 hp. Ty walisz mocniej od niego? Haha, pwnt! W takim razie czekam na dowod ze walisz mocniej od kolesia na 200 lvlu :D
Deaf Scream
05-12-2006, 17:52
Nie obejrzales filmu to sie nie wypowiadaj. I policz sobie srednia imargana, wyjdzie wlasnie ~50 hp. Ty walisz mocniej od niego? Haha, pwnt! W takim razie czekam na dowod ze walisz mocniej od kolesia na 200 lvlu :D
obejzalem filmik i smiem twierdzic ze nie zauwazyliscie jednej malej mozliwosci...ten najt nie uzywal w zasadzie runek pare razy hmm i krzyczal ciagle apay , ay .. itd wiec moze bil na balanced / ful def chcac wyludzic porpostu sprzet bez dowodow ze kogos zabil zeby nie moc byc obwinianym np za pa?:]
tak pytam czy ktos dopuszcza taka ewentualnosc..bo moim zdaniem ten knight moglby kolesia szybciej rozwalic:]...gdyby naprawde chcial
obejzalem filmik i smiem twierdzic ze nie zauwazyliscie jednej malej mozliwosci...ten najt nie uzywal w zasadzie runek pare razy hmm i krzyczal ciagle apay , ay .. itd wiec moze bil na balanced / ful def chcac wyludzic porpostu sprzet bez dowodow ze kogos zabil zeby nie moc byc obwinianym np za pa?:]
tak pytam czy ktos dopuszcza taka ewentualnosc..bo moim zdaniem ten knight moglby kolesia szybciej rozwalic:]...gdyby naprawde chcial
Full atak byl na pewno, moge ci pokazac kilka innych filmikow gdzie rowniez hlvl knighci zadaja kiepskie obrazenia z broni a walczą na 100% poważnie. Po prostu knight nie jest w stanie wiecej wyciagnac z sova/sca, eternal ma podobna srednia w czlowieka z broni jak imargam. (co najwyzej wyzsza o 1-5 hp) Na balanced to on by w ogole ich nie trafiał albo bardzo rzadko. Owszem, moglby rozwalic go szybciej ale z run. Z broni walczyl najlepiej jak mogl.
Nytalith
05-12-2006, 18:28
Nie obejrzales filmu to sie nie wypowiadaj. I policz sobie srednia imargana, wyjdzie wlasnie ~50 hp. Ty walisz mocniej od niego? Haha, pwnt! W takim razie czekam na dowod ze walisz mocniej od kolesia na 200 lvlu
Filmu nie ogladalem, z pvp doswiadczenia tez nie mam duzego (non-pvp) ale moge opowiedziec o 1 sytuacji z test servera:
Mialem pz locka, no i white skulla i wtedy zaczal mnie bic 76 elite. Ja (mialem wtedy ~49lvla) oczywiscie strong haste i uciekam. W tym czasie knight mnie nawet nie uderzyl (explo nie mial, a z hmm cos nie trafial). Bawilismy sie tak pare minut, poczym skonczyly mi sie manasy (test, wiadomo jak to jest:P) no to stwierdzilem ze niema to sensu i sie zatrzymalem i grzecznie czekalem az mnie ubije:P i wtedy hity ZADKO KIEDY schodzily ponizej 50, na ogol oscylowaly w okolicy 70. Mialem wtedy crown shielda i ~20 skila.
Wniosek? W sorca/druta knight ma srednia hitow wieksza niz 50hp, a palek bez shielda ma jeszcze mniej obrony. Do tego moge dodac ze moim zdaniem knight na 100lvl przygotowany do walki i majacy jakiekolwiek pojecie o walce jest nie do zabicia, po prostu zadna profesja nie jest w stanie udezyc za tyle hp w tak krotkim czasie zeby knight sie nie uhna.
rzesz cholera, taka pomyłka, y, przepraszam ja bardzo, post do usunięcia.
Raditz Saiya-jin
05-12-2006, 19:11
Dziesięć postaci 20lvl, każda ~30mlvl, licząc że udałoby się każdemu za te 200 z sd trafić, to jest 2k hp/tura.
Knight ma 1565 życia na 100lvlu.
Wniosek nasuwa się sam.
dobrze zrozumialem ze 20lvl mialby walnac z sd za 200~ w czlowieka? to chyba liczyłeś im 80mlvl ^^
dobrze zrozumialem ze 20lvl mialby walnac z sd za 200~ w czlowieka? to chyba liczyłeś im 80mlvl ^^
Oż kurwa, się OSTRO, pomyliłem, przepraszam.
Zapomniałem podzielić przez dwa ;x.
Arthas The Keeper
05-12-2006, 20:02
@ Grila pojmij noobie jebany-musze sie tak wyrazic, ze srednia hitow knight badzmnie badz tego 200 lvl nie moze kurw amac w palka wyniesc 50 hp ktory jestbez tarczy i jak to inni mowia w wiekszosci z gorszym eq -.-.
A co do tego filmu to kurwa wiesz ile ja razy jestem w takiej sytuacji?
ile rayz gonie jakiegos noobka z malym lvl z wh i full defem zeby go nie ujebac ... i tez hity slabe sa bo po chuj robic se unjust ana jakis lov lvl i jeszcze pz na 15 min -.^ lepiej powoli go zlac albo udawac ze sie leje rownie dobrze mogl bic na full def wlasnie dlatego zeby kolo mu rzucil arm czy cos a zeby go nie ubic ;).
@Arthas The Keeper & Nytalith
Ja dalem dowód a wy żeście go po prostu olali, zwyczajnie olali i z lenistwa nawet nie chciało się wam obejrzeć tego filmu. Dla mnie jesteście zerem, nie szanujecie zupełnie tego, że wam link podsuwam pod sam środek nosa i wystarczy kliknąć raz lub dwa żeby się przekonać, że mówię prawdę. Mam wypisać wszystkie hity z filmu? Mam policzyć srednią arytmetyczna dla tych ktorzy nie ogladali? Nie przekracza ona 50 hp, chyba ze ktos nie umie liczyc i srednia z 10+80 mu wychodzi 60. (a tacy niestety są, z tego co widzę surfując po tym forum)
Full atak byl na pewno, moge ci pokazac kilka innych filmikow gdzie rowniez hlvl knighci zadaja kiepskie obrazenia z broni a walczą na 100% poważnie. Po prostu knight nie jest w stanie wiecej wyciagnac z sova/sca, eternal ma podobna srednia w czlowieka z broni jak imargam. (co najwyzej wyzsza o 1-5 hp) Na balanced to on by w ogole ich nie trafiał albo bardzo rzadko. Owszem, moglby rozwalic go szybciej ale z run. Z broni walczyl najlepiej jak mogl.
Fajne porównania.
Tylko ,że ogladałem filmik bodajże z 6 miechów temu jak to eternal i jego kumpel bili jakiegos 90+ek i co bylo dla mnie zadziwiające udało mu sie udezyc kolesia z explo za 224 hp?
Nie mówiąc już o exori.
A więc knight niekoniecznie musi używać tylko broni białej :>
Edit:
Oglądałem film jak tylko pojawił się na tym forum.
Takie małe info żebyś nie wciskał mi, że go nie oglądałem. -.-"
Przypominasz mi osobę, która zawsze w każdym temacie najeżdzała na knighta.
Jeszcze tylko napisz jaki to sorc jest rox to będę pewny na 99% :P
http://rapidshare.com/files/6223632/seromontis.rec.html
Film na Tibie 7.6 jak ~duzo osob probuje ubic sero wracajacego przez lake, motylki i pajaczki z of.
Pragne zauwazyc ze gdy wlaczyl utani hur lecialy kolejne exivy i jak bronil kumpla to z explo hity byly 220+ ( a mial wtedy ~240 lvl ). No i exura po hitach z sd :confused:
Freezy Eddie
05-12-2006, 23:35
A, że nudziło mi się to summienie obejrzałem filmik i powiem, że średnia hitów Imargama wynosi - 21, 276... bez chmurek.
Dodam, że wszystkie jego hity na tym filmiku wynosiły równe 1000, czyli mniej więcej tyle ile Taifun ciągnie w człowieka jednym swoim UE. :P
Btw: co do tej teorii, że Ima nie chciał go zabić, ostatni hit wynosił 61 bodajże i był to największy hit w całej walce. Czyżby Ima zmienił na full attack?
@^Trial^ & Cashtan
Mówicie o defie knighta (swoja droga bardzo dobrym) oraz hitach z explo i exori. A ja mowie o hitach z broni. Tym sie roznimy. Chociaz nie zaprzeczam ze to co napisaliscie jest prawda bo knight z explo faktycznie zadaje spore obrazenia.
@Freezy Eddie
Ima~ na pewno nie mial full defa poniewaz od czasu do czasu puszczal hita za 60+ (co jest niemozliwe na defie i bardzo malo prawdopodobne na balanced, a juz na samym poczatku bodajze 2 albo 3 hit poszedl za 83 wiec to nie byl def na 100%)
ostatni hit wynosił 61 bodajże i był to największy hit w całej walce
W tej ostatniej walce tak, ale wczesniej walnął za 83. Oczywiscie to tak tylko gwoli scislosci poniewaz srednia jego hitow i tak byla bardzo, bardzo niska jak na ten poziom.
Knight ma po prostu za duzy rozrzut. Raz walnie za 100 a drugi raz walnie za 10. Srednia ze 100 i 10 wynosi zaledwie 55 hp, a to jest za malo zeby zabic nawet średnio wyposazonego 20 lvla, ktory umie sie uhac. (czyt. umie wciskać klawisz F1 co 2 sekundy)
@Sorc
Nie wiem czy jest lepszy od druta i pala ale na pewno jest lepszy na dzien dzisiejszy od knighta poniewaz zadaje stale i duże obrazenia, czego nie mozna powiedziec o knighcie. Knighta tak naprawde dyskwalifikuje rozrzut a nie wielkosc obrazen. Powinien dostac obrazenia minimalne zależne od lvla/skilla lub coś w tym stylu.
Arthas The Keeper
06-12-2006, 15:14
@Gril chlopcze i co kurwa temu sorckowi daja te stale duze obrazenia?
Co jest zajebisty w expie?
Moze w pvp z knightem sam na sam jest kurwa zajebisty?
I jeszcze raz wracam do tego ze jesli knight atakuje palka bez tarczy to kurw amac srednia napewno nie ebdzie wynosic 50 hp bo mi wchodzi powyzej 70
palek bez tarczy za*******a to raczej trudno zeby mi hity wchodizly male jak i zazwyczaj pancer zma chujowy ...n/c
Nigdy nie mowilem ze knight nie bije slabo ale nie jest tez tak ze zawsze ma slabe hity.
Tentotrix
06-12-2006, 16:14
ludzieeeee omg.. czepiacie sie i czepiacie grilia....daje dowody,dwoi sie i troi zeby udowododic swoja racje a wy nawet jakbyscie mieli na kilka godzin postac EO ,nadal byscie mowili swoje...grilia ja Cie popieram w 100 %..bylo jeszcze że ima walil na full def...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!a po co mial by go bic na full def?chyba bil go po to zeby go nastarszyc,zeby koles placił...myslenie nie boli
@btw
15:18 Imargam [202]: plac teraz
LOL bauahaha :D
ludzieeeee omg.. czepiacie sie i czepiacie grilia....daje dowody,dwoi sie i troi zeby udowododic swoja racje a wy nawet jakbyscie mieli na kilka godzin postac EO ,nadal byscie mowili swoje...grilia ja Cie popieram w 100 %..bylo jeszcze że ima walil na full def...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!a po co mial by go bic na full def?chyba bil go po to zeby go nastarszyc,zeby koles placił...myslenie nie boli
@btw
15:18 Imargam [202]: plac teraz
LOL bauahaha :D
Ja tez sie z gril~ zgadzam, ze knight udezajacy z broni bialej tzn sam mieczyk/toporek zadaje malenkie hity.
Ale taki ima jakby naprawde chcial kogos zabic to nie uzywal by samej broni co chyba kazdy wie. :D
@^Trial^ & Cashtan
Mówicie o defie knighta (swoja droga bardzo dobrym) oraz hitach z explo i exori. A ja mowie o hitach z broni. Tym sie roznimy. Chociaz nie zaprzeczam ze to co napisaliscie jest prawda bo knight z explo faktycznie zadaje spore obrazenia.
Grilla to ostatnie zdanie jest ironia czy tylko mi sie wydaje? :P
No chyba ze tyczy sie to podanych wyzej przykladow knightow :D
Vollarius
06-12-2006, 20:23
Ehh.. szczerze mowioc lepiej chyba pallem grac. Ja gram palem i nie narzekam.Jak masz dobre skille np. 60+. To juz mozesz expic na guardach. ja expilem od 13-23 lvl na guardach. Ja mimo wszystko wolał pallem grac!
3,6mlvl = 3 mlvl i 40% do 4 mlvla.
Matematyka blz?
3 mlvl i 60% = 3,6 mlvl
Jakiś ty "mondry"
Rekin Master
06-12-2006, 23:06
3 mlvl i 60% = 3,6 mlvl
Jakiś ty "mondry"
a ty nie rozumiesz tego, co czytasz
@Gril chlopcze i co kurwa temu sorckowi daja te stale duze obrazenia?
Co jest zajebisty w expie?
A nie jest?
Moze w pvp z knightem sam na sam jest kurwa zajebisty?
Predzej zabije knighta niz knight jego.
I jeszcze raz wracam do tego ze jesli knight atakuje palka bez tarczy to kurw amac srednia napewno nie ebdzie wynosic 50 hp bo mi wchodzi powyzej 70
Imargam ma srednia 50, ty masz 70. No nic tylko pogratulowac -.-
palek bez tarczy za*******a to raczej trudno zeby mi hity wchodizly male jak i zazwyczaj pancer zma chujowy ...n/c
Ma plate i to wystarczy zeby srednia nie przekraczala 50.
Nigdy nie mowilem ze knight nie bije slabo ale nie jest tez tak ze zawsze ma slabe hity.
Knight wali na przemian bardzo slabo i średnio słabo w pvp.
Grilla to ostatnie zdanie jest ironia czy tylko mi sie wydaje?
No chyba ze tyczy sie to podanych wyzej przykladow knightow
Nie, nie jest ironia. Obrazenia z explo sa 5 razy wieksze od tych z broni. (przynajmniej!)
@all
Ja dalem dowod, teraz wasza kolej. (oczywiscie mowie do tych ktorzy sie ze mna nie zgadzaja)
Gadac to se mozna, sztuka jest udowodnic to co sie mowi a ja udowodnilem - wrzucilem na forum filmik z dupnymi hitami jednego z najlepszych knightow. Wy walicie mocniej od knighta na 200+ lvlu ze skillami 100+? To jakie wy w takim razie macie skille skoro koles na 100+ wali slabiej od was? Macie 150? Jakos mi sie nie chce wierzyc bo EO ma "tylko" 115 bodajze wiec wiecej na pewno nie macie a poza tym jakbyscie mieli to by was bylo widac w statystykach. "Wale po 70 w pala" - walisz to udowodnij. Tak trudno jest nakręcić minutowy film ze swoimi hitami? No ale wy oczywiscie zaraz sie bedziecie wykręcać ze "nie macie czasu" albo "ze nie ma sensu" itd bo wiecie ze jakbyscie nagrali taki film i wrzucili na forum to srednia z hitow w takiego pala nie przekroczylaby 50. (no chyba ze pal by w ogole nie mial na sobie zadnego eq) I apeluje o skonczenie wreszcie z tym gołosłowiem a rozpoczecie udowadniania swoich racji filmem. Ja udowodnilem, teraz wasza kolej...
A nie jest?
Predzej zabije knighta niz knight jego.
Imargam ma srednia 50, ty masz 70. No nic tylko pogratulowac -.-
Ma plate i to wystarczy zeby srednia nie przekraczala 50.
Knight wali na przemian bardzo slabo i średnio słabo w pvp.
Nie, nie jest ironia. Obrazenia z explo sa 5 razy wieksze od tych z broni. (przynajmniej!)
@all
Ja dalem dowod, teraz wasza kolej. (oczywiscie mowie do tych ktorzy sie ze mna nie zgadzaja)
Gadac to se mozna, sztuka jest udowodnic to co sie mowi a ja udowodnilem - wrzucilem na forum filmik z dupnymi hitami jednego z najlepszych knightow. Wy walicie mocniej od knighta na 200+ lvlu ze skillami 100+? To jakie wy w takim razie macie skille skoro koles na 100+ wali slabiej od was? Macie 150? Jakos mi sie nie chce wierzyc bo EO ma "tylko" 115 bodajze wiec wiecej na pewno nie macie a poza tym jakbyscie mieli to by was bylo widac w statystykach. "Wale po 70 w pala" - walisz to udowodnij. Tak trudno jest nakręcić minutowy film ze swoimi hitami? No ale wy oczywiscie zaraz sie bedziecie wykręcać ze "nie macie czasu" albo "ze nie ma sensu" itd bo wiecie ze jakbyscie nagrali taki film i wrzucili na forum to srednia z hitow w takiego pala nie przekroczylaby 50. (no chyba ze pal by w ogole nie mial na sobie zadnego eq) I apeluje o skonczenie wreszcie z tym gołosłowiem a rozpoczecie udowadniania swoich racji filmem. Ja udowodnilem, teraz wasza kolej...
Nie zapominaj ze na tym filmiku bil on 41 knighta? a nie pala bez tarczy
Nie zapominaj ze na tym filmiku bil on 41 knighta? a nie pala bez tarczy
Nie tylko. Przyjrzyj sie jeszcze raz uwaznie.
maszter321
10-12-2006, 01:11
ehhh grilla grilla ty ciagle swoje. obejrzyj se filmik jak EO kopie Menise. Z broni wchodzi po srednio wlasnie 70-80 (trzeba zauwazyc ze Menise to 90 ek ktory najprawdopodobniej wbil rs i dlatego nie uciekal do pz bo mial battle= dobre eq full def) co w tym przypadku nie jest malo a hity z explo wynosily 270. jesli sie myle to sory ale ogladalem ten filmik z 4 m-ce temu
hmmm jesli wolisz spokojne zycie bez strsu to graj knightem ;) nawet na lagu raczej nie dednie :] mozesz spokojnie wybierac sie na potwory solo czy to ciasno czy otwarta przestrzen :) jak wolisz palla to bedziesz potrzebowal capa, duuuzo przestrzeni do zwiewania przed stworami i tak jak wspomniano wczesnijej, szybkiego neta zebys nie mial lagów ;) pozdro
Etan Marth
14-12-2006, 19:06
@up
Dobry, wysoko lvl'owy (szybki) pall nie potrzebuje "duuuuuuuuzo" przestrzeni.
@grilla
Hity z explo conajmniej 5x mocniejsze? A nie wiesz, ze mozna nawet nie trafic z explo?
Nie trafiam mocno w palla bez shielda?
Jak znajde jakiegos palla, ktory sie zgodzi na test, zrobie film.
Piotrek Marycha
14-12-2006, 22:32
@up
@grilla
Hity z explo conajmniej 5x mocniejsze? A nie wiesz, ze mozna nawet nie trafic z explo?
tiaa najwazniejsze motto wszystkich knightów: "bo w pala mocno trafiam", tylko co z tego? jezeli nie jestes naprawde duzo szybszy od tego palla to na nic ci sie to nie zda bo nadal pall bedzie wolniej zuzywac mf'y w stosunku do uhów knighta ( testowane z kumplem, ja z bohami , on - bez), po drugie "pociesz" sie ze tego pala i tak nie zabijesz bo wrzuci jakas tarcze i truchcikiem dobiegnie do jakiegos miasta, oczywiscie mozna lac go np we pięciu ale to chyba zadna rewelacja ubic kogos 5v1...
tak samo dziala to w druga strone, predzej palkowi sie skoncza be;ty zanim zabile knighta na podobnym levelu zapakowanego uhami na hunta.
Dlatego walki PvP osób o podobnych lvlach w sytuacji, gdy jednej ze stron zależy tylko na ucieczce, są z założenia skazane na przegraną drugiej osoby. Chyba, że uciekający jest kompletnie nieprzygotowany do ucieczki (nie ma UHów itp), albo nie umie się bronić.
Tentotrix
15-12-2006, 19:55
@up
@grilla
ta,ale pall moze zalozyc shielda i mu nic nie zrobisz -.- ja mam 68 skilla w shieldzie,załozylem demonke i 120 ek mi jechał po 5-10 -.- best to chyba 20...a taki sorc nic nie zrobi zeby zmniejszyc hity,pozatym teraz pall ma iron bolty które są piekielnie silne,oraz nie wiadomo co bedzie robic airblast.
ta,ale pall moze zalozyc shielda i mu nic nie zrobisz -.- ja mam 68 skilla w shieldzie,załozylem demonke i 120 ek mi jechał po 5-10 -.- best to chyba 20...a taki sorc nic nie zrobi zeby zmniejszyc hity,pozatym teraz pall ma iron bolty które są piekielnie silne,oraz nie wiadomo co bedzie robic airblast.
Taa, widziales kiedys palla bijacego z power boltow w knighta solo...? Nie wiem co to jest iron bolt, ale jesli ci chodzi o infernal bolty to tak samo jak z power boltami, beda za cenne zeby tracic w knighta ktory bedzie sie leczyc o wiele taniej. Airblast? Co to? Arbalest, ma o 1 kratke wiecej zasiegu od zwyklej kuszy, ot co!
Tentotrix
15-12-2006, 21:07
@up
taaaaaa skad to wiesz?jakies dowody?film?news na tibia.com? nie? to nie mów nic bo nie wiesz jak jest naprawde -.-
Piotrek Marycha
16-12-2006, 01:52
a po co mu dowody? wystarczy ze mu kolega kumpla znajomego powiedzial... taak 1 kratke dalej, czyli w potwory za ekran bedziesz strzelal inteligencie? -.-
bedzie napewno mocniejsza od kuszy bo w jej opisie pisze ze jest bardzo precyzyjna, pozatym po co by ja dawali jezeli by nic nie dawala (1 kratka dalej to jest wlasnie NIC)
a po co mu dowody? wystarczy ze mu kolega kumpla znajomego powiedzial... taak 1 kratke dalej, czyli w potwory za ekran bedziesz strzelal inteligencie? -.-
bedzie napewno mocniejsza od kuszy bo w jej opisie pisze ze jest bardzo precyzyjna, pozatym po co by ja dawali jezeli by nic nie dawala (1 kratka dalej to jest wlasnie NIC)
AFAIR mocny nie znaczy to samo, co celny. Niewykluczone, że nowa kusza zwiększy po prostu ilość trafień, ewentualnie pomoże celować precyzyjniej w najwrażliwszą część potwora/człowieka, dzięki czemu zadamy mu większe obrażenia. Na razie można jedynie gdybać.
Celtio'S
16-12-2006, 06:41
[QUOTE=Avaris;1017046]No niby pallkiem się na początku szybciej expi. Lecz na wyższym poziomie robi się nudno:( .
Nie tak nudno jak knightem.
Ty mowisz ze palladynem sie nudno expi ?NO WAY! Czy wbijanie 90k/h na Demoni jest nudne ?To pomysl o knighie ktory zeby duzo nie tracic to siedzi na dragach z healerem. Pallem idzesz na wszystko co chcesz. Jak wyzej wspomnialem idzesz na demone na 60 lvl z blokerem i exp na poł poniewaz ty tylko z boltow on z broni ew. explo jak zniknie wrl . Knight do 70-80 lvl exp bardzo powoli porownujac do palka. Obydwoma profesjami trzeba skillowac (wedlug mnie to skille to podstawa)Zeby zaczac ciekawie expic Knightem to trzeba miec skille 80/80+ i z 60 lvl. Pallem mozesz od 70 dysta siedziec na guardach ale wedlug mnie lepiej potrenic do 80 dyst. i tłuc cały czas dragi.
I niech nikt mi nie mowi ze pallem sie expienie nudzi ... Jak ktos potrafi grac
bedzie zadowolony z palla ..
PzDr..
@up
taaaaaa skad to wiesz?jakies dowody?film?news na tibia.com? nie? to nie mów nic bo nie wiesz jak jest naprawde -.-
hmm z test serwera ? infernal bolty były testowane i wyszło na to że są troche silniejsze od power boltów, a co do arabalesta to jedni mówią o jednej kratce zasięgu więcej, a jedni o lepszej precyzji...
Pallem expi się zupełnie inaczej niż knightem. Palem bije się silne potwory uciekając przed nimi, a knightem dużo słabsze od siebie potwory (tylko musi być ich DUŻO)
a na non pvp?:D
bo zastanawiam sie czy grac knightem czy palkiem
mam sporo kasy:D
kogo mam wybrac??
hmm z test serwera ? infernal bolty były testowane i wyszło na to że są troche silniejsze od power boltów, a co do arabalesta to jedni mówią o jednej kratce zasięgu więcej, a jedni o lepszej precyzji...
Arabalesta-ta kusza z questa?
Wiem jedno z pewnoscia sa wieksze hity z tego co slyszalem jak Royal Suchy testowal to weszly 3 hity pod rzad +200 w draga
Gimilson
19-12-2006, 18:35
mam nadzieje, ze kiedys nadejdzie tibia 8.0 a wniej rozwiazanie tego problemu... co w tym dziwnego, ze coraz mniej palków. zeby skillowac (nawet na potworach, z ktorych wypadaja wlucznie) trzeba ich marnowac bardzo duzo.
Thunderxavv
19-12-2006, 21:51
Pall wg mnie lepsza profesja doskilujesz sobie 70 i expisz szybciutko ;] i pallem sie na efektowniejszych potworach expi niz knightem . np 60 + pall expi na pohu a knight ? Tylko Dwarf Guardy ;]
a knight ? Tylko Dwarf Guardy ;]
To ten knight musi być debilem.
palkiem szybciej rosna skile niz u knighta... no ale jeżeli np.nabjesz skile 70\70
mozez juz latac na dragi oplaca sie :P:cup:
Rekin Master
22-05-2007, 20:05
palkiem szybciej rosna skile niz u knighta... no ale jeżeli np.nabjesz skile 70\70
mozez juz latac na dragi oplaca sie :P:cup:
nie dosc, ze archeolog, to jeszcze pierdoli glupoty...
Mag Eragon
22-05-2007, 20:29
Ja mam pala 14 lvl i dystans 61... i powiem, że w miare szybko sie expi lecz amunicja sie kończy po godzinie jak weźmiesz ok. 200 strzał i będziesz je robił też czarem Exevo Con na expieniu.
Browarrior
22-05-2007, 21:59
@up:masz 14 lvl i w miare szybko expisz??lol to czemu masz 14 lvl :P
Piotrek Marycha
23-05-2007, 17:30
Ja mam pala 14 lvl i dystans 61... i powiem, że w miare szybko sie expi lecz amunicja sie kończy po godzinie jak weźmiesz ok. 200 strzał i będziesz je robił też czarem Exevo Con na expieniu.
Szybko sie konczy? mi w godzine schodzi w najlepszym razie pol bp boltow, a mimo to kumpel sorc na podobnym lvlu zazdrosci mi opłacalnosci (obaj expimy na guardach), wiec nie narzekaj bo nie jest zle
alkoOholik
23-05-2007, 17:36
Zauważ, że on pisze że bierze 200 arrows...
Temat z 2006 roku...Po co odświezacie???
Browarrior
23-05-2007, 21:19
@up:Bo temat nadal w toku i lepiej odswiezyc niz tworzyc nowy. Poza tym
sam go odswiezyles piszac post :P
MasteroD
23-05-2007, 22:02
Co do odświeżania to i ja się wypowiem na ten temat:) .
Ja uważam że gra knightem jest nudna,i pozbawiona jakich kolwiek "przeżyć"... pallkiem można solować DEMON SKELETONA na 9lvlu (przyanjmniej w moim wypadku... ze skillem dista 45) co jest oczywiście ryzykowne ale knightem możesz o tym zapomnieć nawet na lvlu hmm... 25?? jak nie dalej... Pozatym pallkiem możesz przestać skillować w pewnym momencie co knightem jest wykluczone... miałem (mam:P) 20lvl knighta i 16 lvl palka (którym aktualnie gram:) ) i uważam że pallek jesy 100000x lepszy... ale kwestia gutu i wytrwałości :)
knightem możesz o tym zapomnieć nawet na lvlu hmm... 25??
odpowiednia ilosc hmm i na 9 levelu spokojnie zabijasz. Chcesz expic na DS ? Nie bedzie ci sie oplacac jeszcze przez kilkanascie/ dziesiat leveli, a knight nawet nie bedzie widzial sensu w pchaniu sie tam.
wrogonastawiony
24-05-2007, 10:10
Ja uważam że gra knightem jest nudna,i pozbawiona jakich kolwiek "przeżyć"... pallkiem można solować DEMON SKELETONA na 9lvlu
Tylko na co to i po co ? Wg ciebie to robi z paladyna profesje mocniejsza od knighta ?
Dziwne ; p
Raditz Saiya-jin
24-05-2007, 14:17
odpowiednia ilosc hmm i na 9 levelu spokojnie zabijasz. Chcesz expic na DS ? Nie bedzie ci sie oplacac jeszcze przez kilkanascie/ dziesiat leveli, a knight nawet nie bedzie widzial sensu w pchaniu sie tam.
Czemu miało by się mu nie opłacać na DS skoro schodzą mu tylko strzały/bolty?
Czemu miało by się mu nie opłacać na DS skoro schodzą mu tylko strzały/bolty?
bo jednak schodza, a z dropem odkad pamietam bylo cieniutko.
Technick
24-05-2007, 15:12
@up
; ddddddd
Pro się odezwał! Sam byłem moim palkiem w Ghostlandzie - po zrobieniu lootbaga z samych battle hammerów, throwing stars i iron helmetów (przede wszystkim) wychodzi się sporo na "+". Do tego dochodzi zebrane gp. Do tego przy dużym szczęściu dochodzi GS - na moim servie 1k.
Wiesz moim zdaniem jeśli chesz byc bogatym i miec super eq wybierz druid , albo knight druid = uh knight = szybkie looty w sumie sorc tez moze byc bo robi SD ale na wysokim lvl wienc polecam druida albo knight ;] twoja decyzja cya:)
O ! Nastepny sie obudzil ...
Piotrek Marycha
27-05-2007, 14:45
slowo "UH" i "kasa" nie powinny wystepowac w jednym zdaniu...
Waampirek
28-05-2007, 17:55
Wedlug mnie knightem sie gra lepiej niz pallem:
Pall marnuje ammo, knight nie
Knight ma duuzo wiecej capa, dzwignie niezlego loota (oprocz lootbaga)
Knightem gra sie bezpieczniej, ma wiec ej hp. I ta gran i vita palla nic tu nie zmienia.
Pall + lag = death
Knight + lag = 1 uh mniej :) <--- to roznica
Knight vs. Pall - Knight is winner! (te same skille i lvl, podobne eq, 1-hand bron
Pall - poh do expienia? knightem mozna tam tez efektywnie expic bez waste w forsie. Pall ZAWSZE ma strate...
Knight- latwiejszy, bezpieczniejszy, jednak trudniej nim zabic nic pallem
Pall - Ryzykowny, trzymajacy w napieciu, niezbyt oplacalny, latwiej zabic niz zabic knightem, ale latwiej zabic niz zabic knighta.
Salarigoth
28-05-2007, 19:30
Knightem gra sie bezpieczniej, ma wiec ej hp. I ta gran i vita palla nic tu nie zmienia.
Pall + lag = death
Knight vs. Pall - Knight is winner! (te same skille i lvl, podobne eq, 1-hand bron
Pall - poh do expienia? knightem mozna tam tez efektywnie expic bez waste w forsie. Pall ZAWSZE ma strate...
Pall - Ryzykowny, trzymajacy w napieciu, niezbyt oplacalny, latwiej zabic niz zabic knightem, ale latwiej zabic niz zabic knighta.
Nie rozumiem po co ty sie wogole odzywasz jak masz glupoty powiedziec?
Piotrek Marycha
28-05-2007, 20:26
taaak Wampirek, ustan 100 lvl knightem przy DLu przez minute laga bez uhania sie...
Co do oplacalnosci, przykro mi ze burze twoje stereotypy, ale paladyn zarabia niewiele mniej niz knight, i to dlatego ze expi szybciej od knighta
Mag Eragon
29-05-2007, 00:33
@up:masz 14 lvl i w miare szybko expisz??lol to czemu masz 14 lvl :P
Bo czasami mi sie nudzi i robie co innego... Nie jestem takim maniakiem by bić 10 lvl w 1 dzień. Krytyk sie znalazł...
Szybko sie konczy? mi w godzine schodzi w najlepszym razie pol bp boltow, a mimo to kumpel sorc na podobnym lvlu zazdrosci mi opłacalnosci (obaj expimy na guardach), wiec nie narzekaj bo nie jest zle
No wiesz..... może ty masz więcej cap i posiadasz blue robe. Ja biegam w plate set i jeszcze tarczą na czarną godzinę. A paladyn na 14 lvl chyba nie ma zbyt dużo capa, co? I jakoś bardzo rzadko sie zdarza by z guarda steel helmet lub co innego wartościowego wypadało, żeby wzróciło sie za strzały... Ciągle monety wypadają...
No ale cóż jedni mają dobrze, drudzy gorzej, taki jest już ten świat.;)
Deaf Scream
29-05-2007, 09:21
Bo czasami mi sie nudzi i robie co innego... Nie jestem takim maniakiem by bić 10 lvl w 1 dzień. Krytyk sie znalazł...
No wiesz..... może ty masz więcej cap i posiadasz blue robe. Ja biegam w plate set i jeszcze tarczą na czarną godzinę. A paladyn na 14 lvl chyba nie ma zbyt dużo capa, co? I jakoś bardzo rzadko sie zdarza by z guarda steel helmet lub co innego wartościowego wypadało, żeby wzróciło sie za strzały... Ciągle monety wypadają...
No ale cóż jedni mają dobrze, drudzy gorzej, taki jest już ten świat.;)
hmm na wyższym lv się opłaca bo np guarda ubijesz 5 boltami powiedzmy - 15 gp i z kasy wroci Ci się za bolty a jak coś poleci to jst zysk. nawet z kasy jest zysk b oczęsto po ~30 gp jest. a sorec na ubicie guarda niewiem ile ale chyba mfl lub pol mfl potrzebuje więc opłacalnośc ma troche mniejszą:] i palkiem na 14 lv naprawde mozna bardzo szybko lv zrobic nawet na rotwormach - za strzaly sie zwroci jak masz kolo 40 dist.
i co do tematu, ja uwazam ze knightem fajnie sie gra..jednak palek często jest fajniejszy..ale ciągłe uciekanie też nudzi..nie ma to jak stanąc oko w oko z przeciwnikiem ;) fak najgorzej się expi..ale jeśli ktoś nie ma ambicji zostania pg..to grając po te 2-3 godziny dziennie jest wstanie co jakis czas lv wbijac:]
Maly offtop, dla tych co pisza (moze nawet mysla O.o) ze na uhach to sie zarabia niewiadomo jaka kase. Na eterni kolega od 2 tygodni proboje sprzedac 20 bp uh, nie ma chetnych bo wszyscy poluja z mf/softami... A jak ktos juz jest chetny to placi 2,5k za bp, czyli na hmm sie wyjdzie lepiej bo sprzeda sie bp za 2-2,1k
sorec na ubicie guarda niewiem ile ale chyba mfl lub pol mfl potrzebuje więc opłacalnośc ma troche mniejszą:]
roznica jest taka, ze sorc musi sobie pomagac mfami tylko jesli zabija guardy szybciej niz przybywa mu many, wiec smialo mozna ten koszt zmniejszyc o polowe.
Waampirek
30-05-2007, 10:15
taaak Wampirek, ustan 100 lvl knightem przy DLu przez minute laga bez uhania sie...
Ustan pallem 10 sek na 2 guardach albo na gsie...
Nie mowilem o minutowym lagu, ale wlasnie takim ~10-sekundowym.
Nie rozumiem po co ty sie wogole odzywasz jak masz glupoty powiedziec?
Gdzie napisalem glupoty?
Pall + lag = death
Mam 133 ek i 80 rp, 90% tego co napisales to nieprawda.
Pal ma na pohu zawsze + nie duzy, ale belty sie zwracaja. Knight na pohu zeby wyjsc na plus nie moze bic gsow.
pal i 10 sekundowy lag na gs wcale nie oznacza pewnej smierci. Gs nie wali 250 dmg za kazdym ciosem.
Knight wygra "duela" z kazda profesja tylko ze wzgledu na swoj cap. Ale w wojnie wiecej zdziala 130 RP niz 130 EK
Amunicja paladyna wcale nie kostuje duzo, wydaje wiecej kasy na bety niz knight na uhy jesli poluja na potwory dajace mniej niz 700 expa, Zeby zabic knightem Hero trzeba miec 2 dsy lamiace shield, pal tego nie potrzebuje, palem na 80 levelu mozna bic DL, knightem trwa to godzinami. Knight i pal sa zbalansowanymi profesjami, tak samo jak druid i mag. Ciezko jest okreslic ktora z profesji w parach jest lepsza
Pal ma na pohu zawsze + nie duzy, ale belty sie zwracaja.
Racja, mi zwykle gp + plate itemy w całości płacą za bolty (zakładając bicie kilku dragów w tzw. "międzyczasie", bazując tylko na gsach raczej bym refunda nie dostaje). K itemy i silki to czysty profit.
pal i 10 sekundowy lag na gs wcale nie oznacza pewnej smierci. Gs nie wali 250 dmg za kazdym ciosem.
Na wyższych lev chyba... bo jak ktośigra z ogniem (gsami) na 60 lev, to 10 sekund raczej wystarczy...
Amunicja paladyna wcale nie kostuje duzo, wydaje wiecej kasy na bety niz knight na uhy jesli poluja na potwory dajace mniej niz 700 expa, Zeby zabic knightem Hero trzeba miec 2 dsy lamiace shield, pal tego nie potrzebuje, palem na 80 levelu mozna bic DL, knightem trwa to godzinami.
I własnie to jest zasadnicza roznica miedzy tymi voc: knight plusuje na słabszych potworach (wspomniane choćby <700 expa), zabija je za darmo i przydaje mu sie wyzszy max hit, natomiast palek ma wyrazna przewage na potworach silnych (gs, hero, bk ++). Głowny wpływ ma na to bron, a raczej jej dmg- bron meele ma wyzszy max dmg ale nizsza srednia ciosow, natomiast bron dystansowa co prawda słabszy max hit, ale wyzsza srednia, a na dodatek w pewnym stopniu ignoruje obrone potwora)
Knight i pal sa zbalansowanymi profesjami, tak samo jak druid i mag. Ciezko jest okreslic ktora z profesji w parach jest lepsza
Ja bym zagłosował tutaj na kina- na wyzszych lev, podczas regularnego expa, expi szybciej niz paladyn + dodatki typu wiecej hp, capu, tarcza etc.
Anyway wazniejsza jest tutaj roznica miedzy meele voc a magic voc, a nie pomiedzy kina a palkiem.
Varcetti
31-05-2007, 00:03
Kto mi powie ile czasu miej wiecej, gdzie i na czym skillować pallkiem. Mam skille dist 67 (50% do 68) oraz shielding 53, magic level 8. Jakie skille uważacie za sensowne na 21 levelu ?? :p
@ Varcetti
Masz dość dista żeby nie trenować już do końca życia. Teraz tylko gogo exp ;)
Varcetti
31-05-2007, 07:14
Dzięki za odpowiedź. Jednak doskilluje do 70 dista i wtedy poexpie. Ale będzie fajnie się z takim distem expiło. 8o8o
Jak dla mnie pallek jest lepszy :P
1. Pakllkiem szybciej sie skilluje
2. Mozna nim pkowac
3. Ma bardzo przydatna Exure Vite
4. Moze zarabiac robiac sobie HMM
5. Szybciej sie expi na wyzszych lvl
Waampirek
02-06-2007, 15:24
1. Pakllkiem szybciej sie skilluje
2. Mozna nim pkowac
3. Ma bardzo przydatna Exure Vite
4. Moze zarabiac robiac sobie HMM
5. Szybciej sie expi na wyzszych lvl
1. Co?
2. Ale mozna latwo pasc, kiedy dopadnie cie KNIGHT
3. Co mu po niej? Knight ma uhy, nie potrzebuje vity.
4. Zycze powodzenia...
5. Tutaj troszke racjii, ale knight jak sie uprze moze expic an rowni z pallem.
Michnik of Celesta
02-06-2007, 16:28
1. Co?
2. Ale mozna latwo pasc, kiedy dopadnie cie KNIGHT
3. Co mu po niej? Knight ma uhy, nie potrzebuje vity.
4. Zycze powodzenia...
5. Tutaj troszke racjii, ale knight jak sie uprze moze expic an rowni z pallem.
1.Tak , skille lecą szybiej palowi
2. Wtedy się zakłada tarczę i stara się uciec knightowi
3. Vita jest tańsza od uha , poza tym pal więcej się nią uleczy niż knight uhem
4. Tu się zgodzę , HMM to se można porobić jak się ma lagi pod dp
5. j/w
Waampirek
03-06-2007, 17:28
1.Tak , skille lecą szybiej palowi
2. Wtedy się zakłada tarczę i stara się uciec knightowi
3. Vita jest tańsza od uha , poza tym pal więcej się nią uleczy niż knight uhem
1. Chodzi mi o to ze musi odnosic speary, nosic speary, kupowac speary, lazic po speary jak sie skoncza xD
2. Dodatkowe obciazenie, i pryz tym staje sie niezdolny to ataku (oprocz hmm)
3. Vita - manasy. Na jedno wychodzi.
1. Tak, ale palkiem wystarczy 50 dista i już można expići i nie trzeba nosić spearów, bo można pójść na trolle lub amazonki i wylootować z nich.
2. Knight palkowi w tarczy też niewiele zrobi. Oprócz hmm? A SD?
3. Vita i manasy wychodzą taniej niż UHy.
Waampirek
03-06-2007, 20:13
1. Tak, ale palkiem wystarczy 50 dista i już można expići i nie trzeba nosić spearów, bo można pójść na trolle lub amazonki i wylootować z nich.
2. Knight palkowi w tarczy też niewiele zrobi. Oprócz hmm? A SD?
3. Vita i manasy wychodzą taniej niż UHy.
1. bedziesz latal ciagle na trolle? to troche przeszkadza w skillowaniu.
2. Ile z tego SD wejdzie? Nie za duzo... Knight i tak bedzie przebijal palla, i ma w dodatku niezawodne explo xD
3. ~3 manasy na vite - czasami nie ma czasu zeby to zrobic. te 4 sek roznicy moze nierzadko zawazyc na losach calej bitwy.
Salarigoth
03-06-2007, 20:46
2. Ile z tego SD wejdzie? Nie za duzo... Knight i tak bedzie przebijal palla, i ma w dodatku niezawodne explo xD
3. ~3 manasy na vite - czasami nie ma czasu zeby to zrobic. te 4 sek roznicy moze nierzadko zawazyc na losach calej bitwy.
Noobie zal mi ciebie sluchac:
1)Ja szedlem na gobliny w edron i cozabijalem goblina to mi sie kamieni zwracalo
2)Tak z sd walnie niesamowicie malo a ten knight z explo za 50 to poprostu masakra. Nie rozumiesz ze pallowi sie bedzie szybciej mana regenerowala na grana ( z rl ) niz knight mu zjedzie iles tam zycia a jego exori na 60 lvl (np) po 70 i jego hity po 50 naprawde masakra.
3) A wpadles na to ze jak juz jestes na takiej bitwie masz tyle mana ze ci na pare vit starczy i uhy tez przy sobie mozna miec...?
A po co ciągle latać? Idziesz na trolle lootujesz speary i skillujesz na trolach.
Waampirek
04-06-2007, 16:29
Noobie zal mi ciebie sluchac:
1)Ja szedlem na gobliny w edron i cozabijalem goblina to mi sie kamieni zwracalo
2)Tak z sd walnie niesamowicie malo a ten knight z explo za 50 to poprostu masakra. Nie rozumiesz ze pallowi sie bedzie szybciej mana regenerowala na grana ( z rl ) niz knight mu zjedzie iles tam zycia a jego exori na 60 lvl (np) po 70 i jego hity po 50 naprawde masakra.
3) A wpadles na to ze jak juz jestes na takiej bitwie masz tyle mana ze ci na pare vit starczy i uhy tez przy sobie mozna miec...?
Widac kulture dyskusjii... zal...
1. Kamienie strasznie szybko sie zuzywaja, na 50 praktycznie co kilka uderzen, gobliny maj malo hp i uciekaja...
2. SD troche kosztuje, nie opyla sie je brac po to by walic po ~100... WIesz jakie beda kosztu takiej jazdy?
3. Pare vit i koniec many. I dalej na uhach. Prawie nie ma roznicy... A knight ma za to wiecej hp, ciezej ejst go wziac na 1 ture, a pozniej zdazy sie wyleczyc...
I nie tyraj od noobow od razu, bo widac wychowanie twoje -.-
Rozumiem, że wolisz xx godzin skillować knightem patrząc sie w monitor? 50 skilla palkiem naprawdę szybko się wbija, a potem trening jest niepotrzebny. Vita przydaje sie podczas expienia, a nie uciekania przed PK.
Auronek20
04-06-2007, 17:45
To zależy od Cibie wieksza frajda jest z palladyna ma lepsze pvp niz knight :)
Browarrior
05-06-2007, 17:28
@up: "czlowiek walczy na pvp a nie profesja"
Salarigoth
06-06-2007, 14:58
Rozumiem, że wolisz xx godzin skillować knightem patrząc sie w monitor? 50 skilla palkiem naprawdę szybko się wbija, a potem trening jest niepotrzebny. Vita przydaje sie podczas expienia, a nie uciekania przed PK.
xx to chyba jak chcesz 60 zrobic. Pallem szybko sie wbija ale ile razy moj koles 108 RP narzekal na priv ze mu zajeli jak po bolty wracal.
karate:]
06-06-2007, 17:16
@UP
Zawsze można bolty targać po ziemi..
Skonczcie te glupoty , proste :
Knight jest lepsza profesja wzgledem expienia , za to pall jest lepszy w pvp ,
knightem mozna expic godzinami wygodnie, nudno na zolwiach , pozniej mozna ofc dragi a te stworki dla najta sa oplacalne dopiero od 110 lvl
palkiem natomiast bijemy cale zycie dragi , dl , gs nawet juz od 50 lvl
i zrozumcie moje kofane dzieciaczki ze w tej glupie grze kazda profesja jest dobra , wszystko zalezy od gracza .
W/g was najlepsiom profesjom jest sorkerar bo sobie expasz na dragach i masz miliard razy wiekszy hity od najta i pala , i najt i palek to cieniasy bo sie ciagle bije zolwie i inne gowna a sorkiem odrazu z vis po 200 za 20 many , bijesz sobie warlocki itp...
Waampirek
06-06-2007, 19:40
i zrozumcie moje kofane dzieciaczki
Wypraszam sobie X(
@topic:
masz troche racji, ale sorciem nie walniesz 200 z visa na poczatku nawet na nie wiem jakim mlvlu 8o
Technick
06-06-2007, 20:55
Widac kulture dyskusjii... zal...
1. Kamienie strasznie szybko sie zuzywaja, na 50 praktycznie co kilka uderzen, gobliny maj malo hp i uciekaja...
2. SD troche kosztuje, nie opyla sie je brac po to by walic po ~100... WIesz jakie beda kosztu takiej jazdy?
3. Pare vit i koniec many. I dalej na uhach. Prawie nie ma roznicy... A knight ma za to wiecej hp, ciezej ejst go wziac na 1 ture, a pozniej zdazy sie wyleczyc...
I nie tyraj od noobow od razu, bo widac wychowanie twoje -.-
Nie myśl, że jesteś pro, skoro nie jesteś ;/
Jego wychowanie? Mnie mama nauczyła zawsze mówić prawdę, jego pewnie też, więc powiedział to co myślał i przyznaję mu racje.
Nie ma pojęcia o palku ani knighcie to trzymam paluszki z dala od klawiatury i nie piszę głupot wystawiając cierpliwość innych na próbę i nie wprowadzam newbie'ch w błąd.
@a teraz trochę skomentuje treść tego jego posta
1. xD - tego akurat nie skomentuje
2.A powyżej 60lvla pal ma tyle kasy, że go stać na zwastowanie z 5bp SD i nie zrobi mu to żadnej różnicy.
3.MISZCZU! W sklepie są takie flakoniki z fioletowym płynem i one odnawiają MP jak się wypije ten płyn ze środka! Jak wypijesz 2 to starcza ci na "UHa" za 100gp 8o.
Salarigoth
06-06-2007, 20:59
@topic:
masz troche racji, ale sorciem nie walniesz 200 z visa na poczatku nawet na nie wiem jakim mlvlu 8o
Wlasnie udowodniles ze jestes 100 % noobem i nigdy nie mialem 40 + lvl z paccem.
:owszystko zalezy od graczy i to by bylo na tyle
i zrozumcie moje kofane dzieciaczki ze w tej glupie grze kazda profesja jest dobra , wszystko zalezy od gracza .
Już to kiedyś robiłem, ale... małe podsumowanie, knight vs sorc.
Sorc:
- jest mniej czasochłonny (zero treningu)
- w PvM ma większy DPS ze strike'ów, co przekłada się na szybszy exp
- ze względu na powyższe jego exp jest podobnie/mniej kosztowny, bo dzięki krótkiemu dostawaniu mniej kasy traci na leczenie
- ma SILNEGO breakera (bo exori to gówno do 150+)
- ma kilkakrotnie większy DPS w PvP (sdki)
- w praktyce ma podobną przeżywalność do knighta, bo utamo robi swoje a szybkość z gran hurem pozwala na dość skuteczne unikanie hitów, + dochodzi możliwość mfowania gdzieś-tam (chociaż tu już potrzebni myślący ludzie są); oczywiście mowa o grupowym PvP aka wojny
- <tu jest miejsce na twoją reklamę>
To teraz oświeć mnie, mistrzu, w czym knight jest lepszy od sorca, że OBIE profesje są DOBRE, a nie jedna jest lepsza od drugiej?
NIE, NIE WSZYSTKO zależy od gracza. Kthxbye.
I zaczyna się nowy temat, w którym będziemy pisali o druidzie, sorcu i tym, jacy oni są dobrzy... :/ Wiecie po czym idzie poznać dobrego gracza? Albo ma bardzo wysoki poziom magiczną profesją albo dobre skile i dobry level knightem lub paladynem. Ja najpierw miałem sorca, ale gra nim była dla mnie nudna i zmieniłem na paladyna. Narazie podoba mi się, expie, skiluje... Tibia to gra i każda profesja będzie dobra, nie musimy spędzać kilkunastu godzin przeszukując stare tematy na temat profesji i pisać nowych, bo ta gra nam jeść nie da.
Nigdy nie rajcowało mnie stanie przy potworze i walenie w niego dlatego ja osobiście nie przepadam za knightem. Jak dla mnie paladyn jest fajną profesją i tylko denerwujące są hity u paladyna i knighta, bo nigdy nie widomo, czy uderzysz za 140, czy nie trafisz :/
Ghard Lage
06-06-2007, 23:44
No nieźle jak na temat z 2006 roku...
Varcetti
22-06-2007, 13:13
Pall jest lepszy od knighta:
1. Ma vite oraz duzo many
2. Po updacie bedzie walil miejwiecej jak knight ale i tak ma średnią hita wiekszą
3. Może walczyć bes straty uh albo bez używania vity
4. Ma dużo capa
5. Po updacie bedzie nowa amunicja oraz będą zwiększone hity, bardziej dostępne power bolty
Grałem kiedyś knightem też. Jednak byla to profesja dla mnie nudna, pall jest według mnie bardziej interesujący i jest najlepsza profesją.
Cenarius
22-06-2007, 13:18
Pall jest lepszy od knighta:
1. Ma vite oraz duzo many
2. Po updacie bedzie walil miejwiecej jak knight ale i tak ma średnią hita wiekszą
3. Może walczyć bes straty uh albo bez używania vity
4. Ma dużo capa
5. Po updacie bedzie nowa amunicja oraz będą zwiększone hity, bardziej dostępne power bolty
Knight:
1. Ma dużo hp
2. Narazie jest tylko test serv więc jeszcze wszystko może ulec zmianie
3. Bez* Knight tez może
4. Knight ma więcej
5. Nowe bronie + zwięszkone hity
Cenarius
22-06-2007, 15:27
Jak wam sie cos nie podoba to <link> prosze zagrajcie w to bardzo fajna gra online i wcale nie trzeba siedziec xxxxxxx godzin.
regulamin (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=53789) się kłania
14. Nie jest dopuszczalne, aby w postach umieszczać tzw. linki referencyjne (dające pewne korzyści w grach itp)
Technick
22-06-2007, 16:06
@up
Czytanie ze zrozumieniem się kłania...
@edit
Sorka, mój błąd, ale przed rejestracją nie było tego widać.
Jeszcze raz przepraszam.
Elexantus
21-01-2008, 00:49
Ja tam grałem zawsze msem ale granie jest nim strasznie nudne na początku to wogle... na 100+ nie możesz bez przerwy expić z sd bo nigdy się nie zwraca... Nie oszukujmy się knightem się nic nie zdziała w pvp... przykład 5 pall vs 5 knight 5 pallów wali 1 knighta 5x assassin star + exori con i mogą naprawde dużo zrobić, a kinole będą biegli za nimi i marnowali potiony/uhy jak szaleni... Pall na lvl 100 ma tyle capa, że amunicji starczy na conajmniej godzine wojny i tak nie lamentujcie, że knight ma więcej capa bo na lvl dostaje 25pkt capacity a pall 20pkt to nie tak od razu więcej do tego pall ma kilka razy większy mlvl i się leczy exura vita/uh o wiele więcej niż knight, jedynym sposobem dla knighta aby zabić przeciwnika jest trap i z tym się zgodze, że nie ważne czy to pall, druid czy sorc w trapie z knightem szans i tak nie ma... Do tego gra knightem jest nudna nie możemy expić na h levlu na mocnych monstrach... Przykład seromontis expi na dragach, dlach i frost dragonach na 340 lvl+ żal poprostu palkiem się na 100 lvl na tym expi... Kto lubi expić na słabszych potworach i nie czuć jak skacze adrenalina niech gra knightem do tego kina jest zawsze bogaty... Polecam knighta na światach no-pvp i tyle knight nie jest postacią stworzoną do pvp jak sorc, druid czy pall(po update 8.1 to już nie pall tylko jakiś mag bitewny ;d), ale nie skreślam knighta bo przecież jest blokerem bez którego na niektórych potworach expić się nie da przykład demony dopiero na bardzo h lvl można na nich expić solo ^^ i to tyle Pozdro...
wektor500
28-01-2009, 15:22
rp 100 lvl ze skillami 90 dist i z royal spearami lepie expi od knighta z lvlem 100 i ze skillami 90/88 ??????
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.