PDA

Pokaż pełną wersje : Efektywny zarobek na guardach

urlich grzes
04-10-2006, 22:39
Witam, chcialbym sie tylko dowiedziec jak najlepiex expic na guardach/soldkach zeby jak najwiecej zarobic (zbieram na bohy).
Mam palla 22lvl skil 58 i wychodze odrobine na +. A slyszalem ze guardy to maszynka do "trzepania"(bez skojazen) kasy. Wiec cos ze mna nie tak :/

Emok
04-10-2006, 22:44
Wbij dysta do conajmniej 65 to może wyjdziesz na + ;)
A tak na serio to dopiero od 65 dysta możesz iść na jakieś lepsze guardy ;)

urlich grzes
04-10-2006, 22:51
Lepsze guardy?? To jest cos ponad dwarfami guardami w tej rodzince :>?

Goldzio
04-10-2006, 22:57
Chodzi o wiekszy hunt, a ponad guardami jest jeszcze geomancer

Emok
04-10-2006, 22:57
Chodziło mi o jakiś większy- bardziej opłacalny resp ,mądralo ;)

@up byłeś szybszy ;)

NicNIeWiedzący
04-10-2006, 22:59
on miał na myśli lepszy hunt czyt. dłuższy bo z twoimi skilami dużo boltów/strzał będzie leciało i będziesz o ile będziesz na + tak jak ci powiedział wbij 65 bolce i lecisz

@szybsi :p

shoq
05-10-2006, 07:18
On chciał powiedzieć, że możesz łatwiej expić ze skillem 65

@up,2up,3up: sporo szybsi ;p

Ja moim palkiem wbijałem 20 level właśnie na soldach i guardach, miałem
chyba 59 dist i (jak pewnie się domyślacie) 19 lev. Szło dość szybko,
byłem głównie na soldach, kasy b. dużo nie zebrałem ale ile bolców o0

Emok
05-10-2006, 08:29
@urlich grzes
Chcesz jeszcze się czegoś dowiedzieć o guardach? :)

Michnik of Celesta
05-10-2006, 15:59
Na tym lvlu i przy tym skillu posiedz jeszscze na soldach i ewentualnie pojedyncze guardy z lukiem i arrowsami bo przy tym skillu z boltow nie bedziesz walil zbytnio mocniej a z arrowsami bardziej ci sie oplaci oraz rob lootbaga. Od 65 dista mozesz isc juz na wieksze respy guardow , schodzic na -5 poziomy w wiekszosci kopaln

Piotrek Marycha
05-10-2006, 16:04
na dwarfach zawsze jest zarobek wiec w czym problem? moze lootbaga nie robisz?

urlich grzes
05-10-2006, 16:24

bez lootbaga to bym max 2/3 dwarveny uniosl ;)

Emok
05-10-2006, 16:56

:)
zawsze to się można przyczepić.
Jak pójdzie taki knight ze skillami po 65 to mu się nie zwróci :)

urlich grzes
05-10-2006, 17:05
hmm a tak juz do tematu, odkopalem jakas dziore tam na poludnie z minosami :D jak tam jest? Czy to narazie nie lepsze rozwiazanie od guardow/soldkow?? Zwiedzajac teren nie robilem lootbaga poza tym malo czasu mialem ale zrobilem 1.5k expa tracac 11 boltow ! (duzo wypadalo z archerow)

Progmaniak
05-10-2006, 21:18
jak wy expicie na guardach jezeli chodzi o sorcow?

ja robie tak:
wlaze w dol daje monka, znowu up, zuzywam 6manasow i kolejny monk
potem uzywam 3 manasy zeby miec cos many i expilem 10min, patrze ida 4 guardy to ja chodzxu ropuje sie, chwilke czekam, wlaze i monkow nie ma....

zniechcecilem sie do guardow

Emok
05-10-2006, 21:33
jak wy expicie na guardach jezeli chodzi o sorcow?

ja robie tak:
wlaze w dol daje monka, znowu up, zuzywam 6manasow i kolejny monk
potem uzywam 3 manasy zeby miec cos many i expilem 10min, patrze ida 4 guardy to ja chodzxu ropuje sie, chwilke czekam, wlaze i monkow nie ma....

zniechcecilem sie do guardow

Źle. Nie ropaj się na górę tylko zaznacz guarda i ucieknij żeby monk Ci zniknął na 2 sqm z ekranu. Wtedy Guardy na pewno się przerzucą na monki. Monk przetrzyma 2 guardy na loozie. Z trzema bedzie gorzej ale 2 monki i ty z wanda ubijesz szybko. Nie ma problemu. Tylko nie trać zimnej krwi?

@urlich grzes
Jaka dziura? 8o
tam na poludnie
"tam" czyli gdzie? :)

urlich grzes
05-10-2006, 21:36
teraz chyba latwiej uda mi sie wyjasnic do cos w niej odkrylem :D

Chodzi o dziore z questem na iron hammera :D

Tak przy okazji, co mozna zrobic z tym mlotkiem ;p

Emok
05-10-2006, 21:45
@up
Tak przy okazji, co mozna zrobic z tym mlotkiem ;p
Iron Hammer można SPRZEDAĆ. Ha! Tu Cie zaskoczyłem. On jest potrzebny do czegośtam, już nie pamiętam ;) Ktoś na pewno kupi.
A jak nie to do domq ;)

urlich grzes
05-10-2006, 21:48
Problem ze nawet nie wiem po ile :D po statach to za 50gp to za drogo :| ale jak jest do czegos potrzebny a jest tylko z tego questa to moze byc wiele drozej ;) patrzac po twoim lvl.... moze jakies szczegoly ;>?

PS Jak juz wiesz o ktora dziore chodzi to mozna tam spotkac co poza archerami i zwyklymi mino? (no i batami ;p)
Jak dalej nie wiesz o ktora chodzi to jeszcze powiem ze jest tam "zoo trolli" :D znaczy sie zamkniete zwykly, swamp i frost ;)

Emok
05-10-2006, 22:06
To znaczy mi się nigdy nie przydał, ale mój brat siedzi koło mnie (44 rp) i mówi, że jest do czegoś przydatne. Może mu się przesłyszało. Jak opchniesz za 100 gp to będzie dobrze.

Co do dziury to się nadal nie orientuję (ale ja jestem tępy ;)). Może zapodasz jakiś SS z zanaczoną dziurą na mapce z http://www.tibia.pl/map.php?map=respawn albo przynajmniej numerek ;).

Smash-Shady
05-10-2006, 22:18
wydaj mi sie ze tamtedy sie idze na wieze z mino czyli na quest ze steel helmetem (rowniez po drodze na paradoxa!) otoz: pod ziemia (-1,-2) nie spotkasz nic lepszego od archerow....otoz wyzej robia sie juz schody...malo miejsca do zwiewania i duuuzzoo guardow i ze 3-4 magi... wiec na gore bron boze nie idz!B)

urlich grzes
06-10-2006, 07:45
To znaczy mi się nigdy nie przydał, ale mój brat siedzi koło mnie (44 rp) i mówi, że jest do czegoś przydatne. Może mu się przesłyszało. Jak opchniesz za 100 gp to będzie dobrze.

Co do dziury to się nadal nie orientuję (ale ja jestem tępy ;)). Może zapodasz jakiś SS z zanaczoną dziurą na mapce z http://www.tibia.pl/map.php?map=respawn albo przynajmniej numerek ;).

Tam toz na prawo od 33 jest taka jaskinia, okolo 10 sqm na polnocny-zachod, pod drzewem jest dziora. Wydaje mi sie ze up dobrze mowi bo rzeczwiscie jak wylazlem na powierzchcnie w innym miejscu to trafilem na niezla wieze z minosami, jednak i tak nie wiedzialem jak sie tam dostac :D

dreggi
06-10-2006, 08:18
Tam toz na prawo od 33 jest taka jaskinia, okolo 10 sqm na polnocny-zachod, pod drzewem jest dziora. Wydaje mi sie ze up dobrze mowi bo rzeczwiscie jak wylazlem na powierzchcnie w innym miejscu to trafilem na niezla wieze z minosami, jednak i tak nie wiedzialem jak sie tam dostac :D

Dziura z owymi minosami jest na połnocny zachód od najbardziej wysuniętej na południowy zachód kopalni dwarfów. Moża spotkac tam mino archery i minosy zwykłe. Jest tak równiez quest na tem młotek jak KTOS JUŻ WSPOMNIAŁ (no QS). Kiedy wejdziemy tam i ropniemy się w innym miejscu wyjdziemy na wyspe z wiezą gdzie są minosy zwykłe (na wyspie). Z wyspy nie da się wejść do wieży. Musimy ropnac sie z innego rope placea żeby wejść do wieży. W wieży są minosy, archert, guardy i na wyzszych pietrach mino magi. Sa tam równiez jakies "śmieciowate" questy.

Progmaniak
06-10-2006, 17:50
A moglibyscie dac zdjecie kopalni w ktorej sie najlepiej expi na guardach? (duzo miejsca i duza kopalnia)

Diddy
06-10-2006, 18:11
A moglibyscie dac zdjecie kopalni w ktorej sie najlepiej expi na guardach? (duzo miejsca i duza kopalnia)
Maze(4 od góry)