Pokaż pełną wersje : Gdzie moge znaleść bardzo dużó potworów co dają jedzenie????
Master woxari
23-08-2004, 08:53
Jak ja robie uhy czasami wszyscy zabijaja jelenie ktore sa wiec gdzie mozna spotkac ich bardzo duzo ?
Jedzonko!!
MNIAM!!
Najwięcej oczywiście z dobrym fishingiem można złowić ale jak chcesz potworki to przoszę:
Owce Świnie :
Przeważnie w miastach
ale nie które na "odludziu" (Orc land)
Króliki i Jelenie:
za miastem często w lasach i na łąkach
Raty:
często dają serek (przeważnie pod miastami i w kanałach)
Trolle i orki:
Trole czasami zostawiają meat ale orki to nie pamiętam więc napisałem na zaś!!
To wszystko tak na szybko, śpiesze się to i mało piszę!
Miłych łowów (chociaż i tak lepiej rybki łowić)
(AAA i jeszcze żarełko można u niekturych NPC kupić ale ja muse lecieć więc może ktoś inny o tym napisze!)
no wiec jesli jestes knightem mozesz zabic huntera pod ab za hunterem jest duzo owiec i nawet jedna czarna;]
duzo zwierzat dajacych food jest takze nad thais troche w lewo i pod north port troche w prawo :) (niedaleko respow goblinow)
Sporo jedzenia zostawiają rotwormy, który dużo jest w podziemiach. Łatwy exp + dużo żarcia :]
pzdr.
Moim zdaniem najlepiej łowić łowić i jeszcze raz łowić... nawet jeśli nie masz dobrego fishingu to ci szybko podskoczy ;) i nie trzeba się uganiać za jakimiś jelonkami :]
Tam gdzie znajduje sie gorka z hunterem (miedzy ab a carlin) schodzi sie w dol i tam jest niewielka wioska goblinow. Wsrod goblinow zyja rowniez swinie.
Winged Vallor
23-08-2004, 14:49
Na północ od Carlin jest dość dużo jelonków i na północny zachód od thais są misie (ok. 5)
Dragon Conqueror
23-08-2004, 14:56
Hmm jedzenie chyba każdy miał z nas kiedyś taki problem. Osobiście polecam Folde gdy zejdziesz do jaskin w podziemiach foldy poszukaj na mapie wejścia do góry po prawej stronie mapy na tej lodowej krze jest bardzo dużo polarnych niedźwiedzi lecz nie idz tam bez łopaty :) .
Gemuboli wymiatacz
23-08-2004, 17:35
Sa na venorze niedzwiedzie,jelenie i kroliki.
Najlepiej po prostu kupic sobie hamuw :D
Niedaleko carlin jest torche zwyklych bearow i jeleni. Na foldzie jest takze kilka polar bearow. Popatrzcie na mape obok foldy jest mala wysepka. Idzie sie podziemiami od foldy :). Moj qmpel zna droge. Podobno tam jest baaaaaardzo duzo polaer bearow a ludzie czesta nie moga uniesc jedzenia i zostawiają. Moj kolega wyrzucil 20 ham do wody [ marnotrawstwo ]. Ale takze polecam fishing, wedka nie droga 150 gp a czasem na rynku za 100 a czasem mniej sprzedaja. A skile do fishingu ida bardzo szybko ja w tydzien mam fishinhg - 35.
Tam gdzie znajduje sie gorka z hunterem (miedzy ab a carlin) schodzi sie w dol i tam jest niewielka wioska goblinow. Wsrod goblinow zyja rowniez swinie.
moze bys czytal posty pozostalych zanim napiszesz to samo co np ja??
>.<
Marioleon
25-08-2004, 02:32
ja polecam rybki mam 53 w fishinga (lol) i powiem wam ze do 29 w fishinga nabilem w jeden dzien :] i teraz bp ryb lowie w niecałe 40 min (bp of fish 4k) ale jesli chodzi ci o meaty i hamy to mozesz bic rabbity i deary obok carlin (po lewo) a na dół od carlin są owce
p.s jak sie podoba to + plx
1. Rybki
2. Kopalnie
3. Trolle
4. Farma Grzybkow w Kazordoon
5. Pieczenie chlebkow
No i to juz na tyle
Zycze zdrowka :)
Zarciodajne stworki:
Nie atakujace - praktycznie wszedzie na powierzchni kreca sie jelonki/kroliki, owce tak jak mowia + spawn czarnych owiec kolo spawnu necro.
Latwe (wilki, niedzwiedzie, itp) - podobnie jak powyzej dodatkowo na lodywych wyspach niedzwiedzie i wilki polarne (szczegolnie polecam mala wysepke bez nazwy).
Srednio-latwe - rotwormy, dwarfy w kopalniach, jaskiniach rotow na Dorama i Edron oraz gorne poziomy MotLS
Srednie - cyklopy w Cyklopolis i Mt. Stretum, rowniez dwarf guardy/soldiery na glebszych poziomach kopalni.
Srednio-trudne - smoki... nie ma to jak zapas szynki ze smoka.
Gandalf-maniak
27-08-2004, 18:40
Ja mieszkam w thais. Pod miastem jast bardzo dużo. Jedzeniodajnych stworków. W ogóle powinienesz zajacz sie fishingiem. Naprawde warto.
Huzssaress
27-08-2004, 20:48
Jak idziesz z carlin w gore-prawo sa gobliny (resp:4 max.) i idziesz od nich w gore. Jest dziura ktora musisz otworzyc. Jak wchodzisz to idz gore-prawo i schodzisz drabina na dol. na lewo jest duuuuzo wilkow a jak pojdziesz w gore to jest przejscie i duzo rozwidlen.Wkazdym jest troche rotwormow.Pobijesz a jak sie nie trafi to lezy bo ludzie zostawiaja bo nie maja CAPa B)
po pierwsze z rotwormów (tóż obok venore)
po drugie wędkować
po trzecie swamp trolle(prawie w każdym jest rybka)
po czwarte wolfy (niedaleko drogi pomiedzy carlin a ab jest maly obóz goblinów troche wyzej jest dziura pełna rotów, wolfów i troli.
po piąte kupić u npc lub u innego gracza ( w ostateczności można wydać troche zaskórniaków i zakupić troche żarcia)
Sorki za błedy !!
:berserk: Nie nwidze PK !! :berserk:
A możnaby wiedziec jak upiec taki chlebek? Doszedłem do tego, że zmieliłem mąkę, ale w Thais nie ma niczego takiego jak piekarnia, więc się lekko zastopowałem ;)
re up
musisz mąke użyć na jakimś naczyniu z wodą, a to co uzyskasz na piecu (oven)
Wszystko zależy od tego, gdzie mieszkasz. :) Polecam Venore:
1. Południowy zachód - Kroliki (Mięso,Marcheweczki)
2. Też południowy zachód :) - Bugi [(Wisienki)Niamniam) :p
3. Znowu Południowy zachód :) :) :) Miśki (Szyneczka, Mięsko)
4. Ach Ten Południowy zachód :) :) :) Jelonki przy rzeczce(Szyneczka,Mięsko)
5. Południe - (Musisz mieć linę i łopatę) :
a)Rotfle (Miesko, Szyneczka)
b)Swamp Trolle (Prawie zawsze ryba,Czasem wędka)[Ja mam juz 7 wedek!]
6. Zachód-tuż za mostkiem i troche w górę - respawnik wilczków (Szyneczka mięso) Tylko nie narzekajcie, że za moło urozmaicona dieta] :P
7. Zachód- Feministki (Amazonki :P) Brązowy chlebek (Widocznie z ziemii go podnoszą :P)
8.WĘDKOWANIE! Bardzo ważne, szczególnie dla rune-makerów.
---
Jeśli komuś z was pomogłem nie bójcie się postawić +, ok?
PS.Armandeo nie zabijaj mnie i kumpla PLZ PLZ PLZ! (Rechta i Krzychuleo)
czerwo.. piecczone korale yyyy przejde do rzeczy
carlin
1. mozesz chodzic na rabbity do okola miasta
2.w okolicach ab sa gobliny (niedaleko cyckow) tam sa swinie
3.beary w drodze na wyspy lodowe
4.lowisz ryby
5.kupujesz jedzenie u npc
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.