PDA

Pokaż pełną wersje : Nowa Grupa

Oerta
06-10-2006, 16:33
Otóż mam pomysł na nową grupę,a mianowicie na fanów bitewniaków.
Nie chodzi mi tu o RTS'y ale o gry figurkowe.Daje wam przykłady:
http://img222.imageshack.us/img222/3848/normalimg41d5833294ee4iy3.jpg (http://imageshack.us)
http://img88.imageshack.us/img88/6083/gamesworkshopwarhammerxd5.jpg (http://imageshack.us)
gdyby ktoś był zainteresowany to niech tu napisze.
pózniej jak bedżie dużo chętnych napisze do droma o zrobienie grupy.
Lista dotychczasowych chętnych:
http://img88.imageshack.us/img88/6166/warhammerrulebookea2.png (http://imageshack.us)

Zapraszam do dyskusji.

Koper of Drawno
06-10-2006, 16:35
Nie mam zbytnio czasu na granie w takie gry ale w wakacje zdarzalo mi sie kupywac figurki (z LOTR'a) wiec jak dla mnie przydalaby sie taka grupa :) wiec Zglaszam sie na ochotnika do niej

Zając
06-10-2006, 16:37
Cóż, zgłosiłem się już i myślę że to dobry pomysł ;) również jestem fanem LotR, w WarHammera nie grałem niestety... Mam nadzieję, że grupa się przyjmie :D

Krizz
06-10-2006, 16:37
- czyścimy.]

Kolos89
06-10-2006, 16:40
Hmm w sumie gram w WH, więc moge sie zgłosić ;)

Badzo
06-10-2006, 16:42
Miała powstac grupa o fantasy, wiec czemu nie mozna o tym dyskutowac wlasnie tam? Poza tym, jesli Drom nie zrobił tamtej grupy, to tej tez nie zrobi.

Glamri
06-10-2006, 16:45
Oczekuję na decyzję Droma w sprawie "Gospody", w której to grupie it en temat ująłem. Węc raczej na temat figurkarstwa ta możemy rozmaiwać. Tylko najpierw Omader musi sie ruszyć i coś zrobić. ; )

Celoz
06-10-2006, 16:46
była gospoda czy jakoś tak - zajmowała się RPG i fantasy. wkrótce upadła. a więc po co to uszczególniać? może jeszcze oddzielna grupa dla graczy D&D?

Badzo
06-10-2006, 16:47
była gospoda czy jakoś tak - zajmowała się RPG i fantasy. wkrótce upadła. a więc po co to uszczególniać? może jeszcze oddzielna grupa dla graczy D&D?
lol, jakos malo doinformowany jestes ;p

Siekiet
06-10-2006, 16:47
Ja się z chęcią zgłaszam. Uwielbiam D&D ^^

Dr.Unknown
06-10-2006, 16:48
Rotfl, pomijając, że D'nD ssie, to ma rzeczywiście wiele wspólnego z bitewniakami...
Nie.

Danuneko
06-10-2006, 16:55
Ja się zgłaszam...Miłoby było :)

slawekmag
06-10-2006, 16:55
Pokój IMO puka w dno od spodu. W grupie po tygodniu nikt już nic nie będzie pisał.

Rethfing on Aldora
06-10-2006, 17:04
A ile osób na tym forum gra w bitewniaki? 10? 20?... Nie przejdzie, Gospoda wam wystarczy :]

Oerta
06-10-2006, 17:04
nic nie stoi na przeszkodzie żeby rozmawiać też troche o fantasty i D&D.:P
@Up:a skąd wiesz,zawsze można spróbować

Lord Wardi
06-10-2006, 17:05
Eee... No więc... Yyy... Cześć :') Ja... eee... sie zgłaszam? Dziękuję :) Bye ^^

styku
06-10-2006, 17:07
Rotfl, pomijając, że D'nD ssie, to ma rzeczywiście wiele wspólnego z bitewniakami...
Sam ssiesz. Pomijając fakt, że aktualnie DnD najlepszym eRPeGiem może nie jest, to jednak pierwowzorowi jakiś szacunek się należy, nie uważasz?

@Autor:
Żeby stworzyć grupe potrzebujesz temat, który się szybko nie wyczerpie (czyt. będzie dość szeroki i nie stojący w miejscu), a bitewniaki takim czymś nie są (bo o czym byście gadali? Młot, może LotR, ew. Mordheim? Po tygodniu zabrakłoby wam tematów). Do tego potrzebujesz jeszcze chętnych, a bitewniaki nie są najpopularniejszą formą rozrywki.
Ogólnie N/C

Nosferatu
06-10-2006, 17:17
D&D ssie...
ontop@ i co byscie gadali 'jakiego pedzelka uzywacie do malowania'? jestem na nie, osada wystarczy do tego (jesli powstanie)

eerion
06-10-2006, 17:21
grupa za wąska, by przeżyła
a LoTR figurkowy ssie
VII edycja WFB też

edit:
Bo ejst systemem arcybzdetnym.
Tłuamczyć mi się nie chce.
Sam jestem (a raczej byłem) MG w D&D, więc trochę o tym wiem akurat

Matilus
06-10-2006, 17:37
A można się dowiedzieć czemu DnD 'ssie' ?

Dr.Unknown
06-10-2006, 17:59
A można się dowiedzieć czemu DnD 'ssie' ?
Zagraj w coś innego to zobaczysz.

Grałem zarówno w Młotka jak i a DiDa i obydwie gry mi się spodobały...
Jeden wart drugiego ; ).

Matilus
06-10-2006, 19:04
Zagraj w coś innego to zobaczysz.

Nie jestem jakimś super fanatykiem-dedekowcem, ale dlaczego D&D ma być do kitu ? W czym jest gorszy od innych systemów ? Grałem zarówno w Młotka jak i a DiDa i obydwie gry mi się spodobały...

eerion
06-10-2006, 19:42
widze, ze mojego edita nie zoabcyzłęś
to go przytocze z powrotem
Bo ejst systemem arcybzdetnym.
Tłumaczyć mi się nie chce.
Sam jestem (a raczej byłem) MG w D&D, więc trochę o tym wiem akurat
czytałeś apre komiksów o fantastyce? np. BOB, itd
tam jest to pięknie
- Negocjuje z nim - mówi G1
- yyy... G1! Przecież my dzisiaj w D&D gramy! - G2
- Taak? To odrąbuje mu głowę toporem i zabieram kosztowności - G1

NAwet nie wiesz ile człowiek się musi namęczyć, żeby zrobić senowniejszą sytuację.
O tonach zbędnych zbyt rozdrobnionych umiejetności, nieudolnym systemem pancerza, obrażeń oraz sytuacji (statystycznie wojownik na 20 może wejść do lawy na pare sekund, a potem wyjść)
Pomijam już, że bez nakłądek graczy (np. zdolności, a rany) gra jest już tragiczna pod tym względem.
Dalej nawet mi się nie chce wypisywać.
Tworzyłem kiedyś porządną nakłądkę do D&D, ale stwieridzłem, że to mis ię nie opłąca- lpeiej nowy system stworzyć.
Tak powstała Wielka Schizma

Nosferatu
06-10-2006, 19:48
(statystycznie wojownik na 20 może wejść do lawy na pare sekund, a potem wyjść)

zapomniales o tym ze mozna majac odpowiednia ilosc sily rozwalac sciany rzucajac np. ziarnkiem piasku... a takich bzdur w d&d jest od cholery

Zamor1
06-10-2006, 20:15
No najs pomysl, ja bylbym chetny, czesto gywam wlasnie w takie gry a najczesciej w warhammera z kumplami ;d

Matilus
06-10-2006, 20:19
Nie słyszałem o rozwalaniu ścian za pomoca ziarenek piasku... ;]
Statystyczny 20 poziomowy wojownik jest już dość potęzną postacią mogącą konkurować z półbóstwami, więc nie widze problemu chodzenia po lawie. :P

Grając w d&d nie mam zamiaru być jakimś plebejuszem, który ginie od pierwszego ciosu, tylko pragnę stać się herosem, który ratuje świat ;)

Mechanika d&d jest na tyle elastyczna, że pozwala zastosować własne zasady, jak komuś coś się nie podoba...

Klimat sesji zależy głownie od MG i GRACZY, a nie od systemu...

Peace.

Nosferatu
06-10-2006, 20:54
coz dla mnie to postac ktora tak ot co moze chodzic po lawie to bezsens, od tego sa spelle/itemy dlatego twierdze ze d&d ssie.
btw. offtopic robimy wiec sugeruje pw/gg by to ewentualnie obgadac a sama grupa nie ma sensu co juz mowilem

eerion
06-10-2006, 21:04
Statystyczny 20 poziomowy wojownik jest już dość potęzną postacią mogącą konkurować z półbóstwami, więc nie widze problemu chodzenia po lawie. tiaaa...
Tylko tu nie chdozi anwet o chodzenie po lawie.
Ty się rozbeirasz do slipek, wskakuejsz do lawy, pływasz w niej pół minuty i wychodzisz.
A do półboga ci jeszcze da leko, bo jesteś po prostu genialnym w walce (zazwyczaj) łysym wojowniwkiem który lbui móić "Ja zmiażdżyć twoja pysk"

Grając w d&d nie mam zamiaru być jakimś plebejuszem, który ginie od pierwszego ciosu, tylko pragnę stać się herosem, który ratuje świat ;)

Od pierwszego ciosu mało kto ginie.
Ale w każdym szanującym się RPG powinna być opcja śmierci od jednego ciosu.

Mechanika d&d jest na tyle elastyczna, że pozwala zastosować własne zasady, jak komuś coś się nie podoba...
Nie wiesz tro się nie wypowiadaj.
Opeirając się w pełni na zasadach - są one tak powiązane, że zmieniając jedną zasadę, mussiz w tym momencie zmienić 20 następnych, żeby to wsyzstko mogło andal tworzyć jakąś sensowną całość :/

Klimat sesji zależy głownie od MG i GRACZY, a nie od systemu...

Klimat kliamtem, ale co jak mój BG ma ochotę popływać w lawie, bo jest tak potężny? ;P
I jest mi w skanie pokazaż w podręczniku, ze jak się uleczy to nic mu się nie stanie w zwiazku z tym...

Poza tym to był tylko jeden z absurdów

Veruis
06-10-2006, 21:35
Wedlug mnie bylby to dobry pomysl. Chetnie prowadze sesje DnD (warhammer niezabardzo) potrafie, mam wlasnie prestizowki i wiele wiele innych =)

DnD nie ssie. DnD Daje :P

Czemu nie? Zawsze mozna rozmawiac o roznych nowych klasach prestizowych/ pomagac innym zrozumiec. Znam forum na ktorym rozmawiaja caly czas tylko o DnD a nie war hammerze wiec nieskoncza sie tematy. Ja moglbym nauczyc wielu nauczyc prowadzic sesje, i bysm sie rozwineli. Wiec wielblad pozwol na grupe :(

Dr.Unknown
06-10-2006, 21:41
Zagraj człowieku, np w coś z WoD'a (Wampir Mroczne Wieki/Maskarada, Wilkołak, Mag: Wstąpienie [...]).
A teraz radzę wrócić do tematu właściwego, w końcu chodzi o bitewniaki, nie RPG'i.

Zając
07-10-2006, 08:39
Proponuje skończyć temat RPG. D&D to jest podstawowy system, wielu ludzi znanych mi od ładnych kilku(nastu) lat ZAWSZE od niego zaczynało. Co z tego, żę inne są lepsze, ja się na tym uczyłem grać! Chociaż w sumie najbardziej mi podpasił 7th Sea i Neuroshima [ten klimacik...] miodzio!

Wracając do tematu ewentualnie można by zrobić jeszce dyskusje o różnych systamach RPG...

PwK
07-10-2006, 08:42
no ja zbieralem figurki z Lotr'a i mam calkiem niezla kolekcje... Jestem za!!

Oerta
07-10-2006, 09:27
@Do wszytkich zarzutów że grupa by nawet tydzień nie wytrzymała:
wejdzcie se na www.twierdzalotr.pl i kliknijcie na forum,tam rozmawiają prawie tyhlko o figurkach do lotr'a i jeszcze się rozwija tak samo prężno jak forum tibia.pl!

@topic:
Już wysyłam PW do droma z prośbą o założenie grupy ;)

styku
07-10-2006, 10:55
@Do wszytkich zarzutów że grupa by nawet tydzień nie wytrzymała:
wejdzcie se na www.twierdzalotr.pl i kliknijcie na forum,tam rozmawiają prawie tyhlko o figurkach do lotr'a i jeszcze się rozwija tak samo prężno jak forum tibia.pl!

@topic:
Już wysyłam PW do droma z prośbą o założenie grupy
Człowieku, ilez ty masz lat? Fora o bitewniakach mają tematy, bo tam są ludzie, którzy chcą się tym zajmować. Kilka tysięcy osób jest w stanie storzyć dobre forum o jakimś wąskim temacie, ale jako podforum tibii.pl to NIE MA SZANS funkcjonować.

nic nie stoi na przeszkodzie żeby rozmawiać też troche o fantasty i D&D.
Arcybzdura. To w gospodzie (jeżeli powstanie) mógłbyś rozmawiać o bitewniakach, nie na odwrót... Dlaczego? Bo jeżeli w tej twojej grupie będzie się rozmawiać o fantastyce, to stanie się ona grupą traktującą ogółem o fantastyce, a taki pomysł już jest.

tiaaa...
Tylko tu nie chdozi anwet o chodzenie po lawie.
Ty się rozbeirasz do slipek, wskakuejsz do lawy, pływasz w niej pół minuty i wychodzisz.
A do półboga ci jeszcze da leko, bo jesteś po prostu genialnym w walce (zazwyczaj) łysym wojowniwkiem który lbui móić "Ja zmiażdżyć twoja pysk"
...
Mylisz gatunki Eerion. Tajemnicą nie jest, że Dedek to heroic fantasy - z nieba się ta nazwa nie wzięła. W Świat Mroku nie miałem szans grać zbyt wiele, choć wiem że od DD jest o niebo lepszy. Nie zmienia to jednak faktu, że od DD wszystko się zaczęło, i na nim się większość opierała przez długie lata.
Pozatym, to takie podejście jak twierdzenie, że stare telewizory ssały, bo nie były kolorowe...

@down:
O czym ty pierdzielisz człowieku? Że niby krytykujemy bo nie chcemy grupy? Lubie battle, nie mam nic przeciwko nim, ale grupa powstawać nie powinna, dla zasady. Bo gdy grupa o battlach powstanie, nie będzie też przeszków dla grup o TCGach, RPGach, czy innych zawężonych dziedzinach...

Rycerz Damissimo
07-10-2006, 11:40
Ja jestem zainteresowany tą grupą.

Ludzie jak się wam ta grupa nie podoba to nie jest powód żeby jej nie było. Podam przykład:
Użytkownik X nienawidzi Koszykówki i czy dlatego że załóżmy zbierze się jeszcze pare osób które też nie nawidzą koszykówki to grupa nie może powstać??
Oczywiście że grupa może istnieć bo inni zainteresowani w temacie będą za założeniem. A nikt nikogo nie zmusza żeby do niej należał.

Slivi
07-10-2006, 14:35
Ha8o !! Mam pomysl na nowa grupe :p

Wszyscy Ci co lubia zapalic ziele, wszyscy Ci co lubia posluchac Boba Marleya, wszyscy Ci co sa pokojowo nastawieni do zycia i wszyscy Ci co lubia zyciowy lajt zbierzmy sie do kupy bo w kupie sila.

Mam nawet nazwe dla grupy:p
"Dzieci Jah";)
Wtajemniczeni wiedza o co chodzi:p

Rycerz Damissimo
07-10-2006, 14:59
Ha8o !! Mam pomysl na nowa grupe :p

Wszyscy Ci co lubia zapalic ziele, wszyscy Ci co lubia posluchac Boba Marleya, wszyscy Ci co sa pokojowo nastawieni do zycia i wszyscy Ci co lubia zyciowy lajt zbierzmy sie do kupy bo w kupie sila.

Mam nawet nazwe dla grupy:p
"Dzieci Jah";)
Wtajemniczeni wiedza o co chodzi:p
yyyyhy... ;)
A co to ma wspólnego z grupą o bitewniakach??

Slivi
07-10-2006, 15:34
A co to ma wspólnego z grupą o bitewniakach??

Moj blad :p, myslalem ze tu sie sklada pomysly na grupe :)

To zaloze nowy temat ;)

Yoh Asakura
07-10-2006, 16:17
Jak Planszomeni nie przeszli to to tym bardziej nie przejdzie.

Slivi
07-10-2006, 16:20
Sprobowac nie zaszkodzi :p

Wielki THX Hoomik czy jak Ci tam. Ktos probuje zrobic wlasny kacik na tym forum zeby powymieniac sie doswiadczeniem i muzyka a Ty go tak poprostu usuwasz. Wiem ze masz juz wlasna grupe i inni Cie nie obchodza. A po za tym co z tego ze bedzie duzo grup, a co to grupa jest tylko dla wybranych osob? Niech bedzie nawet 100 grup, co z tego???
Kazdy bedzie w tej do ktorej najbardziej pasuje.

Zając
08-10-2006, 12:41
Pisałeś już do Droma?

Slivi
08-10-2006, 12:51
Nie pisalem do Droma, tylko zalozylem temat zeby dowiedziec sie czy ktos bylby zainteresowany zalozeniem takiej grupy a Hommik poprotu tak go usunal.

Sorka ze tutaj to pisze ale pewnie tamten sie czai zeby tylko usuwac jakies tematy albo posty.

styku
08-10-2006, 13:49
Masz gorączke? Jaki Hoomik krva?
Pozatym, dobrze że Dwim to usunął, dziecię dorwało się do trawy i chce swoją dorosłość na forum pokazać...

Ghost Nieudany
08-10-2006, 14:47
Nie pisalem do Droma, tylko zalozylem temat zeby dowiedziec sie czy ktos bylby zainteresowany zalozeniem takiej grupy a Hommik poprotu tak go usunal.

Sorka ze tutaj to pisze ale pewnie tamten sie czai zeby tylko usuwac jakies tematy albo posty.

Notatka zaraz obok twojego skasowanego tematu:
Temat skasowany przez Dwimenor
Powód: regulamin forum obejmuje także tematykę grup.

Człowieku, ślepy jesteś? Ja pierdzielę, za dużo marysi, dziecko.

Misza
10-10-2006, 12:08
@do Oerty: w PW chodzilo mi raczej o cos w stylu 'multi' Warhammer (WFRP, czy jakos tak...), czyli cala grupa moglaby grac w sesje jakiegos RPGa (no wlasnie np. Warhammer)... Np. na forum CDA sprawdza sie to znakomicie.
Teraz sobie przypomnialem dopiero, ze bitewniakami okresla sie wlasnie zbieractwo i ustawiactwo.

Dark Alphadron
10-10-2006, 14:58
Nie gram, bo nie mam, ale popieram. BTW. Skąd i za jaką cenę mogę wytrzasnąć planszowego Warhammera?
@spamerzy
Spadówa. Mamy dość waszego spamu tutaj.

Therus Mroczny
10-10-2006, 19:12
Nie.
DnD nie ssie.

Khazid
10-10-2006, 21:01
Nie, stanowczo nie!
Kolekcjonuje gry bitewne od jakiegoś roku, dorobiłem się armii DE (około 2,5k), ale mimo wszystko, takiej grupie mówie stanowcze i zdecydowane NIE!
Większość to będą laiki, które nie mają o tym pojęcia. Mam dyskutować, co lepiej wystawić, jakie kombo itp? Żartujesz? Od tego to ja mam fora (border~ostatnio zniknęło ale jest jeszcze NG).

Nie gram, bo nie mam, ale popieram. BTW. Skąd i za jaką cenę mogę wytrzasnąć planszowego Warhammera?

O tym mówiłem -.^

@Therus
Ale to miałoby być o b-i-t-e-w-n-i-a-k-a-ch. DnD może jest super hiper ekstra ale nie należy do tego zaszczytnego gatunku. Wybacz.

Swoją drogą jestem ciekaw, co zaszczytny twórca grupy wie o bitewniakach.
Zbierał pismo LOTRa i ma darmowe figurki - moge się założyć że nic więcej :D
Świetna wiedza, tak dalej! Będziesz genialnym liderem!

@DOWN
Tego już nie skomentuje. Grupa o bitewniakach, której lider zbierał czasopismo z LOTRA i (uwaga!) wie co to figurki.

To poprzednie, na które odpowiedziałeś to była ironia tak btw.

Oerta
10-10-2006, 21:24
@up: w razie założenia grupy powiedziałbym że nie chce być liderem,bo nei znam sie tak bardzo żeby nim być(może mam tego 3 numery,mam też własne figurki Uruków z cytadeli;))

@Topic: wysłałem te PW ale nei odpisał,wyśle jak będzie on-line na forum

Jackz
10-10-2006, 21:32
Osobiście jestme zapalonym fanem figurek Warhammer 40k
: )
Marines Rox ; d

Ghost Nieudany
10-10-2006, 21:56
DnD nie ssie.

Ssie, jak nie widziałeś innych systemów.

@grupa
Grupy nie popieram, bo nie znajdziesz tu maniaków, jeno hobbystów, a na tym nie da się zbudować solidnych fundamentów.

Khazid
10-10-2006, 22:06
Osobiście jestme zapalonym fanem figurek Warhammer 40k
: )
Marines Rox ; d

Space czy Chaos? Jaki zakon?

Pozdro

joey
11-10-2006, 16:07
@Topic: wysłałem te PW ale nei odpisał,wyśle jak będzie on-line na forum

Uważaj, bo. :D

Jackz