Pokaż pełną wersje : Nowa Grupa
Otóż mam pomysł na nową grupę,a mianowicie na fanów bitewniaków.
Nie chodzi mi tu o RTS'y ale o gry figurkowe.Daje wam przykłady:
http://img222.imageshack.us/img222/3848/normalimg41d5833294ee4iy3.jpg (http://imageshack.us)
http://img88.imageshack.us/img88/6083/gamesworkshopwarhammerxd5.jpg (http://imageshack.us)
gdyby ktoś był zainteresowany to niech tu napisze.
pózniej jak bedżie dużo chętnych napisze do droma o zrobienie grupy.
Lista dotychczasowych chętnych:
http://img88.imageshack.us/img88/6166/warhammerrulebookea2.png (http://imageshack.us)
Zapraszam do dyskusji.
Koper of Drawno
06-10-2006, 16:35
Nie mam zbytnio czasu na granie w takie gry ale w wakacje zdarzalo mi sie kupywac figurki (z LOTR'a) wiec jak dla mnie przydalaby sie taka grupa :) wiec Zglaszam sie na ochotnika do niej
Cóż, zgłosiłem się już i myślę że to dobry pomysł ;) również jestem fanem LotR, w WarHammera nie grałem niestety... Mam nadzieję, że grupa się przyjmie :D
Hmm w sumie gram w WH, więc moge sie zgłosić ;)
Miała powstac grupa o fantasy, wiec czemu nie mozna o tym dyskutowac wlasnie tam? Poza tym, jesli Drom nie zrobił tamtej grupy, to tej tez nie zrobi.
Oczekuję na decyzję Droma w sprawie "Gospody", w której to grupie it en temat ująłem. Węc raczej na temat figurkarstwa ta możemy rozmaiwać. Tylko najpierw Omader musi sie ruszyć i coś zrobić. ; )
była gospoda czy jakoś tak - zajmowała się RPG i fantasy. wkrótce upadła. a więc po co to uszczególniać? może jeszcze oddzielna grupa dla graczy D&D?
była gospoda czy jakoś tak - zajmowała się RPG i fantasy. wkrótce upadła. a więc po co to uszczególniać? może jeszcze oddzielna grupa dla graczy D&D?
lol, jakos malo doinformowany jestes ;p
Ja się z chęcią zgłaszam. Uwielbiam D&D ^^
Dr.Unknown
06-10-2006, 16:48
Rotfl, pomijając, że D'nD ssie, to ma rzeczywiście wiele wspólnego z bitewniakami...
Nie.
Danuneko
06-10-2006, 16:55
Ja się zgłaszam...Miłoby było :)
slawekmag
06-10-2006, 16:55
Pokój IMO puka w dno od spodu. W grupie po tygodniu nikt już nic nie będzie pisał.
Rethfing on Aldora
06-10-2006, 17:04
A ile osób na tym forum gra w bitewniaki? 10? 20?... Nie przejdzie, Gospoda wam wystarczy :]
nic nie stoi na przeszkodzie żeby rozmawiać też troche o fantasty i D&D.:P
@Up:a skąd wiesz,zawsze można spróbować
Lord Wardi
06-10-2006, 17:05
Eee... No więc... Yyy... Cześć :') Ja... eee... sie zgłaszam? Dziękuję :) Bye ^^
Rotfl, pomijając, że D'nD ssie, to ma rzeczywiście wiele wspólnego z bitewniakami...
Sam ssiesz. Pomijając fakt, że aktualnie DnD najlepszym eRPeGiem może nie jest, to jednak pierwowzorowi jakiś szacunek się należy, nie uważasz?
@Autor:
Żeby stworzyć grupe potrzebujesz temat, który się szybko nie wyczerpie (czyt. będzie dość szeroki i nie stojący w miejscu), a bitewniaki takim czymś nie są (bo o czym byście gadali? Młot, może LotR, ew. Mordheim? Po tygodniu zabrakłoby wam tematów). Do tego potrzebujesz jeszcze chętnych, a bitewniaki nie są najpopularniejszą formą rozrywki.
Ogólnie N/C
Nosferatu
06-10-2006, 17:17
D&D ssie...
ontop@ i co byscie gadali 'jakiego pedzelka uzywacie do malowania'? jestem na nie, osada wystarczy do tego (jesli powstanie)
grupa za wąska, by przeżyła
a LoTR figurkowy ssie
VII edycja WFB też
edit:
Bo ejst systemem arcybzdetnym.
Tłuamczyć mi się nie chce.
Sam jestem (a raczej byłem) MG w D&D, więc trochę o tym wiem akurat
A można się dowiedzieć czemu DnD 'ssie' ?
Dr.Unknown
06-10-2006, 17:59
A można się dowiedzieć czemu DnD 'ssie' ?
Zagraj w coś innego to zobaczysz.
Grałem zarówno w Młotka jak i a DiDa i obydwie gry mi się spodobały...
Jeden wart drugiego ; ).
Zagraj w coś innego to zobaczysz.
Nie jestem jakimś super fanatykiem-dedekowcem, ale dlaczego D&D ma być do kitu ? W czym jest gorszy od innych systemów ? Grałem zarówno w Młotka jak i a DiDa i obydwie gry mi się spodobały...
widze, ze mojego edita nie zoabcyzłęś
to go przytocze z powrotem
Bo ejst systemem arcybzdetnym.
Tłumaczyć mi się nie chce.
Sam jestem (a raczej byłem) MG w D&D, więc trochę o tym wiem akurat
czytałeś apre komiksów o fantastyce? np. BOB, itd
tam jest to pięknie
- Negocjuje z nim - mówi G1
- yyy... G1! Przecież my dzisiaj w D&D gramy! - G2
- Taak? To odrąbuje mu głowę toporem i zabieram kosztowności - G1
NAwet nie wiesz ile człowiek się musi namęczyć, żeby zrobić senowniejszą sytuację.
O tonach zbędnych zbyt rozdrobnionych umiejetności, nieudolnym systemem pancerza, obrażeń oraz sytuacji (statystycznie wojownik na 20 może wejść do lawy na pare sekund, a potem wyjść)
Pomijam już, że bez nakłądek graczy (np. zdolności, a rany) gra jest już tragiczna pod tym względem.
Dalej nawet mi się nie chce wypisywać.
Tworzyłem kiedyś porządną nakłądkę do D&D, ale stwieridzłem, że to mis ię nie opłąca- lpeiej nowy system stworzyć.
Tak powstała Wielka Schizma
Nosferatu
06-10-2006, 19:48
(statystycznie wojownik na 20 może wejść do lawy na pare sekund, a potem wyjść)
zapomniales o tym ze mozna majac odpowiednia ilosc sily rozwalac sciany rzucajac np. ziarnkiem piasku... a takich bzdur w d&d jest od cholery
No najs pomysl, ja bylbym chetny, czesto gywam wlasnie w takie gry a najczesciej w warhammera z kumplami ;d
Nie słyszałem o rozwalaniu ścian za pomoca ziarenek piasku... ;]
Statystyczny 20 poziomowy wojownik jest już dość potęzną postacią mogącą konkurować z półbóstwami, więc nie widze problemu chodzenia po lawie. :P
Grając w d&d nie mam zamiaru być jakimś plebejuszem, który ginie od pierwszego ciosu, tylko pragnę stać się herosem, który ratuje świat ;)
Mechanika d&d jest na tyle elastyczna, że pozwala zastosować własne zasady, jak komuś coś się nie podoba...
Klimat sesji zależy głownie od MG i GRACZY, a nie od systemu...
Peace.
Nosferatu
06-10-2006, 20:54
coz dla mnie to postac ktora tak ot co moze chodzic po lawie to bezsens, od tego sa spelle/itemy dlatego twierdze ze d&d ssie.
btw. offtopic robimy wiec sugeruje pw/gg by to ewentualnie obgadac a sama grupa nie ma sensu co juz mowilem
Statystyczny 20 poziomowy wojownik jest już dość potęzną postacią mogącą konkurować z półbóstwami, więc nie widze problemu chodzenia po lawie. tiaaa...
Tylko tu nie chdozi anwet o chodzenie po lawie.
Ty się rozbeirasz do slipek, wskakuejsz do lawy, pływasz w niej pół minuty i wychodzisz.
A do półboga ci jeszcze da leko, bo jesteś po prostu genialnym w walce (zazwyczaj) łysym wojowniwkiem który lbui móić "Ja zmiażdżyć twoja pysk"
Grając w d&d nie mam zamiaru być jakimś plebejuszem, który ginie od pierwszego ciosu, tylko pragnę stać się herosem, który ratuje świat ;)
Od pierwszego ciosu mało kto ginie.
Ale w każdym szanującym się RPG powinna być opcja śmierci od jednego ciosu.
Mechanika d&d jest na tyle elastyczna, że pozwala zastosować własne zasady, jak komuś coś się nie podoba...
Nie wiesz tro się nie wypowiadaj.
Opeirając się w pełni na zasadach - są one tak powiązane, że zmieniając jedną zasadę, mussiz w tym momencie zmienić 20 następnych, żeby to wsyzstko mogło andal tworzyć jakąś sensowną całość :/
Klimat sesji zależy głownie od MG i GRACZY, a nie od systemu...
Klimat kliamtem, ale co jak mój BG ma ochotę popływać w lawie, bo jest tak potężny? ;P
I jest mi w skanie pokazaż w podręczniku, ze jak się uleczy to nic mu się nie stanie w zwiazku z tym...
Poza tym to był tylko jeden z absurdów
Wedlug mnie bylby to dobry pomysl. Chetnie prowadze sesje DnD (warhammer niezabardzo) potrafie, mam wlasnie prestizowki i wiele wiele innych =)
DnD nie ssie. DnD Daje :P
Czemu nie? Zawsze mozna rozmawiac o roznych nowych klasach prestizowych/ pomagac innym zrozumiec. Znam forum na ktorym rozmawiaja caly czas tylko o DnD a nie war hammerze wiec nieskoncza sie tematy. Ja moglbym nauczyc wielu nauczyc prowadzic sesje, i bysm sie rozwineli. Wiec wielblad pozwol na grupe :(
Dr.Unknown
06-10-2006, 21:41
Zagraj człowieku, np w coś z WoD'a (Wampir Mroczne Wieki/Maskarada, Wilkołak, Mag: Wstąpienie [...]).
A teraz radzę wrócić do tematu właściwego, w końcu chodzi o bitewniaki, nie RPG'i.
Proponuje skończyć temat RPG. D&D to jest podstawowy system, wielu ludzi znanych mi od ładnych kilku(nastu) lat ZAWSZE od niego zaczynało. Co z tego, żę inne są lepsze, ja się na tym uczyłem grać! Chociaż w sumie najbardziej mi podpasił 7th Sea i Neuroshima [ten klimacik...] miodzio!
Wracając do tematu ewentualnie można by zrobić jeszce dyskusje o różnych systamach RPG...
no ja zbieralem figurki z Lotr'a i mam calkiem niezla kolekcje... Jestem za!!
@Do wszytkich zarzutów że grupa by nawet tydzień nie wytrzymała:
wejdzcie se na www.twierdzalotr.pl i kliknijcie na forum,tam rozmawiają prawie tyhlko o figurkach do lotr'a i jeszcze się rozwija tak samo prężno jak forum tibia.pl!
@topic:
Już wysyłam PW do droma z prośbą o założenie grupy ;)
@Do wszytkich zarzutów że grupa by nawet tydzień nie wytrzymała:
wejdzcie se na www.twierdzalotr.pl i kliknijcie na forum,tam rozmawiają prawie tyhlko o figurkach do lotr'a i jeszcze się rozwija tak samo prężno jak forum tibia.pl!
@topic:
Już wysyłam PW do droma z prośbą o założenie grupy
Człowieku, ilez ty masz lat? Fora o bitewniakach mają tematy, bo tam są ludzie, którzy chcą się tym zajmować. Kilka tysięcy osób jest w stanie storzyć dobre forum o jakimś wąskim temacie, ale jako podforum tibii.pl to NIE MA SZANS funkcjonować.
nic nie stoi na przeszkodzie żeby rozmawiać też troche o fantasty i D&D.
Arcybzdura. To w gospodzie (jeżeli powstanie) mógłbyś rozmawiać o bitewniakach, nie na odwrót... Dlaczego? Bo jeżeli w tej twojej grupie będzie się rozmawiać o fantastyce, to stanie się ona grupą traktującą ogółem o fantastyce, a taki pomysł już jest.
tiaaa...
Tylko tu nie chdozi anwet o chodzenie po lawie.
Ty się rozbeirasz do slipek, wskakuejsz do lawy, pływasz w niej pół minuty i wychodzisz.
A do półboga ci jeszcze da leko, bo jesteś po prostu genialnym w walce (zazwyczaj) łysym wojowniwkiem który lbui móić "Ja zmiażdżyć twoja pysk"
...
Mylisz gatunki Eerion. Tajemnicą nie jest, że Dedek to heroic fantasy - z nieba się ta nazwa nie wzięła. W Świat Mroku nie miałem szans grać zbyt wiele, choć wiem że od DD jest o niebo lepszy. Nie zmienia to jednak faktu, że od DD wszystko się zaczęło, i na nim się większość opierała przez długie lata.
Pozatym, to takie podejście jak twierdzenie, że stare telewizory ssały, bo nie były kolorowe...
@down:
O czym ty pierdzielisz człowieku? Że niby krytykujemy bo nie chcemy grupy? Lubie battle, nie mam nic przeciwko nim, ale grupa powstawać nie powinna, dla zasady. Bo gdy grupa o battlach powstanie, nie będzie też przeszków dla grup o TCGach, RPGach, czy innych zawężonych dziedzinach...
Rycerz Damissimo
07-10-2006, 11:40
Ja jestem zainteresowany tą grupą.
Ludzie jak się wam ta grupa nie podoba to nie jest powód żeby jej nie było. Podam przykład:
Użytkownik X nienawidzi Koszykówki i czy dlatego że załóżmy zbierze się jeszcze pare osób które też nie nawidzą koszykówki to grupa nie może powstać??
Oczywiście że grupa może istnieć bo inni zainteresowani w temacie będą za założeniem. A nikt nikogo nie zmusza żeby do niej należał.
Ha8o !! Mam pomysl na nowa grupe :p
Wszyscy Ci co lubia zapalic ziele, wszyscy Ci co lubia posluchac Boba Marleya, wszyscy Ci co sa pokojowo nastawieni do zycia i wszyscy Ci co lubia zyciowy lajt zbierzmy sie do kupy bo w kupie sila.
Mam nawet nazwe dla grupy:p
"Dzieci Jah";)
Wtajemniczeni wiedza o co chodzi:p
Rycerz Damissimo
07-10-2006, 14:59
Ha8o !! Mam pomysl na nowa grupe :p
Wszyscy Ci co lubia zapalic ziele, wszyscy Ci co lubia posluchac Boba Marleya, wszyscy Ci co sa pokojowo nastawieni do zycia i wszyscy Ci co lubia zyciowy lajt zbierzmy sie do kupy bo w kupie sila.
Mam nawet nazwe dla grupy:p
"Dzieci Jah";)
Wtajemniczeni wiedza o co chodzi:p
yyyyhy... ;)
A co to ma wspólnego z grupą o bitewniakach??
A co to ma wspólnego z grupą o bitewniakach??
Moj blad :p, myslalem ze tu sie sklada pomysly na grupe :)
To zaloze nowy temat ;)
Yoh Asakura
07-10-2006, 16:17
Jak Planszomeni nie przeszli to to tym bardziej nie przejdzie.
Sprobowac nie zaszkodzi :p
Wielki THX Hoomik czy jak Ci tam. Ktos probuje zrobic wlasny kacik na tym forum zeby powymieniac sie doswiadczeniem i muzyka a Ty go tak poprostu usuwasz. Wiem ze masz juz wlasna grupe i inni Cie nie obchodza. A po za tym co z tego ze bedzie duzo grup, a co to grupa jest tylko dla wybranych osob? Niech bedzie nawet 100 grup, co z tego???
Kazdy bedzie w tej do ktorej najbardziej pasuje.
Nie pisalem do Droma, tylko zalozylem temat zeby dowiedziec sie czy ktos bylby zainteresowany zalozeniem takiej grupy a Hommik poprotu tak go usunal.
Sorka ze tutaj to pisze ale pewnie tamten sie czai zeby tylko usuwac jakies tematy albo posty.
Masz gorączke? Jaki Hoomik krva?
Pozatym, dobrze że Dwim to usunął, dziecię dorwało się do trawy i chce swoją dorosłość na forum pokazać...
Ghost Nieudany
08-10-2006, 14:47
Nie pisalem do Droma, tylko zalozylem temat zeby dowiedziec sie czy ktos bylby zainteresowany zalozeniem takiej grupy a Hommik poprotu tak go usunal.
Sorka ze tutaj to pisze ale pewnie tamten sie czai zeby tylko usuwac jakies tematy albo posty.
Notatka zaraz obok twojego skasowanego tematu:
Temat skasowany przez Dwimenor
Powód: regulamin forum obejmuje także tematykę grup.
Człowieku, ślepy jesteś? Ja pierdzielę, za dużo marysi, dziecko.
@do Oerty: w PW chodzilo mi raczej o cos w stylu 'multi' Warhammer (WFRP, czy jakos tak...), czyli cala grupa moglaby grac w sesje jakiegos RPGa (no wlasnie np. Warhammer)... Np. na forum CDA sprawdza sie to znakomicie.
Teraz sobie przypomnialem dopiero, ze bitewniakami okresla sie wlasnie zbieractwo i ustawiactwo.
Dark Alphadron
10-10-2006, 14:58
Nie gram, bo nie mam, ale popieram. BTW. Skąd i za jaką cenę mogę wytrzasnąć planszowego Warhammera?
@spamerzy
Spadówa. Mamy dość waszego spamu tutaj.
Therus Mroczny
10-10-2006, 19:12
Nie.
DnD nie ssie.
Nie, stanowczo nie!
Kolekcjonuje gry bitewne od jakiegoś roku, dorobiłem się armii DE (około 2,5k), ale mimo wszystko, takiej grupie mówie stanowcze i zdecydowane NIE!
Większość to będą laiki, które nie mają o tym pojęcia. Mam dyskutować, co lepiej wystawić, jakie kombo itp? Żartujesz? Od tego to ja mam fora (border~ostatnio zniknęło ale jest jeszcze NG).
Nie gram, bo nie mam, ale popieram. BTW. Skąd i za jaką cenę mogę wytrzasnąć planszowego Warhammera?
O tym mówiłem -.^
@Therus
Ale to miałoby być o b-i-t-e-w-n-i-a-k-a-ch. DnD może jest super hiper ekstra ale nie należy do tego zaszczytnego gatunku. Wybacz.
Swoją drogą jestem ciekaw, co zaszczytny twórca grupy wie o bitewniakach.
Zbierał pismo LOTRa i ma darmowe figurki - moge się założyć że nic więcej :D
Świetna wiedza, tak dalej! Będziesz genialnym liderem!
@DOWN
Tego już nie skomentuje. Grupa o bitewniakach, której lider zbierał czasopismo z LOTRA i (uwaga!) wie co to figurki.
To poprzednie, na które odpowiedziałeś to była ironia tak btw.
@up: w razie założenia grupy powiedziałbym że nie chce być liderem,bo nei znam sie tak bardzo żeby nim być(może mam tego 3 numery,mam też własne figurki Uruków z cytadeli;))
@Topic: wysłałem te PW ale nei odpisał,wyśle jak będzie on-line na forum
Osobiście jestme zapalonym fanem figurek Warhammer 40k
: )
Marines Rox ; d
Ghost Nieudany
10-10-2006, 21:56
DnD nie ssie.
Ssie, jak nie widziałeś innych systemów.
@grupa
Grupy nie popieram, bo nie znajdziesz tu maniaków, jeno hobbystów, a na tym nie da się zbudować solidnych fundamentów.
Osobiście jestme zapalonym fanem figurek Warhammer 40k
: )
Marines Rox ; d
Space czy Chaos? Jaki zakon?
Pozdro
@Topic: wysłałem te PW ale nei odpisał,wyśle jak będzie on-line na forum
Uważaj, bo. :D
Chaosi Wymiatają
Space sssą : d przez duże S
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.