Pokaż pełną wersje : Sorcek czy Palek
Capality
06-10-2006, 18:09
Witam. Gram na świecie non-PvP i się zastanawiam co lepszy na takim servie?? Sorkiem moge odrazu expic a palkiem trzeba trenic, ale zawsze palek wydawal mi sie silniejszy niz sorcek iwłasnie nie wiem kogo mam wybrać.:( POMUŻCIE PLX
PS.Nie mam PACCa jak coś.
PS2.Szukałem tematów otej sprawie ale zawsze były palekvs knight vs druid ale jeszcze nie znalazlem pod najaktualniejsza tibie o sorku.
Pozdro!
Moim zdaniem powinnieneś wziaść palka wystarczy dotrenować skille do 40 i można odrazu expić, tylko potrzebujesz jakieś 1k na początek na spiry i noob eq.
Sorcem fajnie jest na początku,pózniej zaczyna brakować exori vis.
Cenarius
06-10-2006, 18:22
polecam sorca bo można sobie na początku odrazu expić ale i tak druid wymiata MOIM zdaniem:]
@down
no też prawda ale bez pacca do "Pewnego" stopnia też wymiata ^.-
ale ja nie napisałem że druid BEZ pacca wymiata :p
polecam sorca bo można sobie na początku odrazu expić ale i tak druid wymiata MOIM zdaniem:]
Poprawię cię, Druid na paccu wymiata
Raditz Saiya-jin
06-10-2006, 18:28
druid na paccu na swiecie non pvp wymiata
Cenarius
06-10-2006, 18:32
druid na paccu na swiecie non pvp wymiata
tja o ile nie dostanie kur**cy przez zachowanie noobów bo i na paccu takich nie brakuje a na not-pvp to można im najwyżej coś lurnąć co często jest mało skuteczne :/
Capality
06-10-2006, 18:38
W sumie nie pytałem o druida na paccu bo jak wspominalem w 1 poscie nie mam takowego gadzetu :) A druidow nie lubie bo wedlug mnie to ze lepiej lecz nie ma roznicy(dla mnie sa nadal slabi ze wzgledu na brak energy beam)
Edit:
A jeszcze jedno na czym mógłbym Palkiem (bo zaluzmy ze go wybralem)expic od 10 lvl(zaluzmy ze mam skille po 60) tak do 13lvlu?? Bo pozniej chce troche strzal po produkowac:evul:
Cenarius
06-10-2006, 18:42
W sumie nie pytałem o druida na paccu bo jak wspominalem w 1 poscie nie mam takowego gadzetu :) A druidow nie lubie bo wedlug mnie to ze lepiej lecz nie ma roznicy(dla mnie sa nadal slabi ze wzgledu na brak energy beam)
czary ofensywne sorca są najbardzje przydatn na pvp na not to only hunts ale na dle etc bo jakoś mi się nie widzi strzelanie z e-beama w rotki a bez pacca to raczej długo tym sorcem nie pograsz wierz mi brak promo+nice czarów cholernie dokczua ^.-
@Cenarius
Zacznij edytowac posty.
@Topic
Palek. Ma wszystkiego po trochu.
@Offtop
Dziwi mnie, ze jeszcze noobwaty~ nei zaczal w tym temacie spamowac nad wyzszoscia sorca nad innym profesjami.
noo dziwne dziwne. Kolejny głupawy temat...Wez palka i milej gry.
noobowaty mistrz
06-10-2006, 22:30
Sorc bo szybciej expi. Moj standardowy argument (szybkosc expienia) jest niepodwazalny. (moze mi powiecie ze pal szybciej expi od sorca? :D )
Mozna sie klocic czy fajniejszy jest sorc od pala czy nie ale jedno jest pewne: expi szybciej. I dlatego ja stawiam na sorca.
eeeee tam wedlug mnie kazdy ma swoj gust
wedlug mnie:
sorc: dla tych ktorym sie srednio chce gonic za zdobyczą poniewaz ma sredni zasieg z rozgi i ma wiele czarow ( przydatnych )
druid: to samo co sorc
knight: dla tych ktorym chce sie gonic bo ma zasieg tylko o jedna kratke i malo czarow ale zadaje niezle hity
pall: dla tych ktorym sie nie chce gonic bo ma najwiekszy zasieg zadaje niezle hity a czarow ma wiecej niz knight ;)
po mojim podsumowaniu wyglada na to ze pall najlepiej ale i tak polecam sorca bo na wyzszych lvlach wymiata ;P
PS. a sie napisalem :P
Bongouser
07-10-2006, 11:26
Up:n/c super ocena wszyscy juz wszystko wiemy dzieki naprawde--dowidzenia ^^
@topic:
Wez sorca i graj na pvp ;] (wiem wiem tez podalem duzo argumentow)
Capality
07-10-2006, 11:58
pvp mnie juz nudzi wiec chce troche na non-pvp, juz sie zdecydowalem biore Sorca:mag:
EDIT:
Jednak zaczne jeszzce raz grac na pvp i sorcem(na non sie juz nie da wszedzie sie wbijaja a ty nic nie zrobisz) a pozniej zrobie jeszcze pallka(w koncu jest ich malo)
Sorc i ewentualnie druid najszybciej expią ze wszystkich profesji(widziałem film jak setzer expił z ue na demonach to wyciągał 180k/h)
Pall jak wyciągnie 80k/h to będzie dobrze.
Knight tak samo jak pall.Mówie oczywiście o hlvl.
Polecam sorca bo skillowanie na swiecie non-pvp jest strasznie upierdliwe
Polecam sorca bo skillowanie na swiecie non-pvp jest strasznie upierdliwe
Cóż za problem doskilować do 40?1-2 dni roboty.Pózniej dist będzie sam wpadał podczas expienia.
Piotrek Marycha
07-10-2006, 14:02
@Offtop
Dziwi mnie, ze jeszcze noobwaty~ nei zaczal w tym temacie spamowac nad wyzszoscia sorca nad innym profesjami.
wykrakales o.O
Sorc bo szybciej expi. Moj standardowy argument (szybkosc expienia) jest niepodwazalny. (moze mi powiecie ze pal szybciej expi od sorca? :D )
zrob 40 tys w godzine srocem na 35 lvlu bez zwastowania 3 bp sd - ja palem tyle wbilem -.-
pvp mnie juz nudzi wiec chce troche na non-pvp, juz sie zdecydowalem biore Sorca:mag:
nudy na pvp? o.O
Sorc i ewentualnie druid najszybciej expią ze wszystkich profesji(widziałem film jak setzer expił z ue na demonach to wyciągał 180k/h)
Pall jak wyciągnie 80k/h to będzie dobrze.
Knight tak samo jak pall.Mówie oczywiście o hlvl.
to sobie zobacz na eriga na rekordy expa, 2/3 to sorcy i druci a reszta to pale -.-
Cóż za problem doskilować do 40?1-2 dni roboty.Pózniej dist będzie sam wpadał podczas expienia.
Nie uwazasz że skille 40 sa troche za małe?
Nie uwazasz że skille 40 sa troche za małe?
Są zupełnie wystarczające.
ja jednak uwazam ze sa male :baby:
noobowaty mistrz
07-10-2006, 16:46
zrob 40 tys w godzine srocem na 35 lvlu bez zwastowania 3 bp sd - ja palem tyle wbilem -.-
Ty jakis niedouczony jestes. Wiesz w ogole co to jest exori vis i do czego sluzy? Jesli wiesz to powinienes juz dawno zauwazyc że sorc z exori vis uderza mocniej niz pal z boltów. A skoro sorc uderza mocniej to znaczy ze expi szybciej od pala ktory uderza slabiej. (i nie zwalaj mi tutaj zaraz calej winy na koszty bo jak nietrudno zauwazyc 1 exori vis kosztuje tylko 11 gp) Rozumiesz? -,-
Raditz Saiya-jin
07-10-2006, 17:27
Ty jakis niedouczony jestes. Wiesz w ogole co to jest exori vis i do czego sluzy? Jesli wiesz to powinienes juz dawno zauwazyc że sorc z exori vis uderza mocniej niz pal z boltów. A skoro sorc uderza mocniej to znaczy ze expi szybciej od pala ktory uderza slabiej. (i nie zwalaj mi tutaj zaraz calej winy na koszty bo jak nietrudno zauwazyc 1 exori vis kosztuje tylko 11 gp) Rozumiesz? -,-
nie wziales pod uwage tego, w co ten sorc na 35lvlu moze strzelic (dragi odpadaja)
strzal z exori vis kosztuje 11gp, a bolt pala 3...
nie wziales pod uwage tego, w co ten sorc na 35lvlu moze strzelic (dragi odpadaja)
Tomby,dragi także ale z waste.
Teraz decyzja kogo wybrac nalezy juz do autora posta,
pewnie juz wie kogo wybrac.
Temat do zamkieniecia
noobowaty mistrz
07-10-2006, 19:22
We wszelakie potwory wystepujace w tombach.
strzal z exori vis kosztuje 11gp, a bolt pala 3...
Strzal z exori vis jest prawie 2 razy mocniejszy od uderzenia pala z bolta wiec jesli zwraca sie obydwu profesjom (a tak sie dzieje np w tombach) to sorc ma spora przewage w szybkosci expienia.
Teraz decyzja kogo wybrac nalezy juz do autora posta,
pewnie juz wie kogo wybrac.
On juz chyba wybral druida. (przynajmniej tak pisal ale nikt nie wie czy to prawda ;p)
Temat do zamkieniecia
Nie tobie o tym decydowac. Bylo juz na forum ogloszenie zeby takich rzeczy nie pisac. -,-
Piotrek Marycha
08-10-2006, 01:50
ta zanim zrobisz te 40 tys to ci zejdzie ze ponad 10 bp manasow... a tak w ogole to powodzenia w expie na dragach/dsach/vampach z visa na 35 lvl
@up TA na 48 lvlu wlaisz z Visa za 250 !??!!?!!!??!!!!! plx powiedz jak!!1!oneone11!1!
Progmaniak
08-10-2006, 07:58
Zauważcie ze strzał z "e vis" ZAWSZE bedzie celny, nie to co bolt.
Wg. mnie sorc/druid jest ciekawszy niz taki pall (gralem - ciagle uciekanie i patrzenie sie jak bolce lecą jest nudniejsze od zabawy z e vis)
Pozdro dla noobwaty mistrz :P
Capality
08-10-2006, 10:37
Chciałbym przypomniec ze nie mam PACCa i nie moge expic na tombach ani robic exori vis. Ale juz podjolem wybor zrobie sorca a jak zrobie nim 30 lvl i bed mogl zarabiac to zrobie od nowa paladyna
eee druidem bierzesz tempet rod i lecisz na dragi hity po 60+ wiec do szczescia duzo nie brakuje. Jak masz pacca to exori vis i exp leci. Sam gram druidem i sie ciesze, ze go wybralem, tylko zawsze 3bp mfow musze miec "w razie czego"
Capality
08-10-2006, 14:41
omg
jak napisalem wyzej NIE MAM PACCA, idziekuje juz wybralem, Temat do zamkniecia
ta zanim zrobisz te 40 tys to ci zejdzie ze ponad 10 bp manasow...
Miałem zrobić dokładnie obliczenia ale lenistwo wygrało, więc uwierz na słowo albo sam policz: naprawdę trzeba być kaleką i trafiać raz na 5 strzałów albo expić na jakichś powtorach z exp/hp ratio w granicach 1/6 żeby ci wyszedł taki koszt.
a tak w ogole to powodzenia w expie na dragach/dsach/vampach z visa na 35 lvl
Trza skilla mieć, o!
TA na 48 lvlu wlaisz z Visa za 250 !??!!?!!!??!!!!! plx powiedz jak!!1!oneone11!1!
A ty strzelasz z boltów po 130? Non stop? ...
Jerkov Thundersword
08-10-2006, 16:55
Witam. Gram na świecie non-PvP i się zastanawiam co lepszy na takim servie?? Sorkiem moge odrazu expic a palkiem trzeba trenic, ale zawsze palek wydawal mi sie silniejszy niz sorcek iwłasnie nie wiem kogo mam wybrać.:( POMUŻCIE PLX
PS.Nie mam PACCa jak coś.
PS2.Szukałem tematów otej sprawie ale zawsze były palekvs knight vs druid ale jeszcze nie znalazlem pod najaktualniejsza tibie o sorku.
Pozdro!
Szybki samodzielny exp bez pacc... hmmm... u maga zawsze wolniejszy. Najlepsze co zabije mag z różdżki to prawdopodobnie dwarf guard. Jeżeli mag ma blockera to expi szybko, no ale traci pieniądze na runy. Paladyn może expić sam np na dwarf guardach, później dragach, następnie dl, gs itp. Dla sorca to zbyt wielkie straty no i ryzyko przy tej liczbie hp... Paladyn expi tak samo efektywnie z blockerem jak i bez, no i za hunt samodzielny płaci o wiele mniej.
Piotrek Marycha
08-10-2006, 18:11
a on zawsze bedzie trafiac z visa? o.O pozatym porownaj koszty expa -.- co za problem nawalac ze wszystkiego co sie ma zeby wbic kilka tys wiecej expa -.-
a on zawsze bedzie trafiac z visa?
nie, bedzie walic w powietrze zeby tylko koszty wieksze byly ...
Piotrek Marycha
08-10-2006, 22:20
nie, bedzie walic w powietrze zeby tylko koszty wieksze byly ...
a co tak latwo trafic potworka biegajacego na boki?? (niewidka)
Nie mowie ze bedzie trafiac raz na 2-3 razy ale koszty i szybkosc expienia potworow b. cierpi na tym
Mówię że trzeba skilla mieć. Jak się nie umie trafiać - trzeba się nauczyć. Pomijam aspekt myślenia, jako że zachęcanie do nauki tegoż mija się z celem.
Odpowiadając na twoje pytanie - tak. Tylko... zresztą patrz wyżej.
A wiec jako ze mam doświedczenie grania paladynem na nowym servie i na non pvp opisze jak to wyglonda:
-od 8 lvla trole
-od 12 roty albo tomba
-od 20 tomb albo guardy
-od 45 V hell D lair w venore
Pozniej mozna tluc juz all od tomby za tp do dragow i innych gowien
Gdyby teraz mial bym zaczynac grac na nowym serwerze nie wybral bym paladyna poniewaz od 60 lvl nie masz szans dogonic sorca/druida ktory zaczyna robic 100k/h na d lair a gdy paladynem przez ten czas robisz ledwo 50-60k/h.Jednak pall nie potrzebuje na wiekszym lvlu tyle kasy na expa.
Wybierz co wolisz
-od 45 V hell D lair w venore
Na takim lvlu nie wyrobisz na vamp hellu.
-od 20 tomb albo guardy
Tyle ludzi że nieda się spokojnie expić.
Na takim lvlu nie wyrobisz na vamp hellu.
Nie wiem jak ty ale 45 palem spokojnie dasz tam rade...
noobowaty mistrz
10-10-2006, 21:46
ta zanim zrobisz te 40 tys to ci zejdzie ze ponad 10 bp manasow
Jak ktos kupil postac na allegro to tak.
a tak w ogole to powodzenia w expie na dragach/dsach/vampach z visa na 35 lvl
Proste jak cep - ustawiasz sobie 1 klawisz na exori vis a drugi na exura vite (druidem sio) i jedziesz. Ale widac dla ciebie juz za trudne.
@up TA na 48 lvlu wlaisz z Visa za 250 !??!!?!!!??!!!!! plx powiedz jak!!1!oneone11!1!
Na 48 lvlu wale srednio po 100 zuzywajac zaledwie 20 many na strzal i na dodatek vis jest szybszy od boltow. (mniejszy odstep pomiedzy kolejnymi uderzeniami). Ty walisz mocniej palem? No pochwal sie, nie bede sie smial.
ani robic exori vis
Exori vis sie nie robi, z tego sie strzela.
juz podjolem wybor zrobie sorca a jak zrobie nim 30 lvl i bed mogl zarabiac to zrobie od nowa paladyna
Imho bez sensu. Lepiej miec jedna postac na 40 lvlu niz dwie na 30.
Sam gram druidem i sie ciesze, ze go wybralem, tylko zawsze 3bp mfow musze miec "w razie czego"
A knight musi miec przynajmniej bp uh "w razie czego". (ktory kosztuje prawie tyle co 3 bp mf i daje przy tym znacznie gorsze efekty w leczeniu)
omg
jak napisalem wyzej NIE MAM PACCA, idziekuje juz wybralem, Temat do zamkniecia
Gra bez pacca na dluzsza mete nie ma sensu. Nie mowie ze nie mozna ale bedziesz sie straszliwie nudzil majac do dyspozycji tylko kilka miejscowek do expienia.
Trza skilla mieć, o!
Popieram, tylko szkoda ze tak malo osob go ma. (i dlatego pozniej spamuja ze knightem sie lepiej expi bo drutem/sorcem nie umieja z visa trafiac, patrz: Piotrek Marycha ktory w dragi na 35 lvlu nie umie trafiac, lol)
Sredni hit za 75 w potwora klasy draga lub lepszego (o wysokim armie - tak, tak, dragon ma moze i niski shielding ale armor stosunkowo wysoki i nie wchodza hity jak w maslo) na 50 lvlu to juz jest wynik godny podziwu. Ale marycha gada chyba o expie na beholderach dlatego mu wiecej wychodzi. (ale i tak nie wiecej jak w granicach ~90 czyli wciaz slabiej niz sorc/drut z visa)
Najlepsze co zabije mag z różdżki to prawdopodobnie dwarf guard.
To dlaczego ja zabilem draga z rozdzki? LOL.
Szybki samodzielny exp bez pacc... hmmm... u maga zawsze wolniejszy. Najlepsze co zabije mag z różdżki to prawdopodobnie dwarf guard. Jeżeli mag ma blockera to expi szybko, no ale traci pieniądze na runy. Paladyn może expić sam np na dwarf guardach, później dragach, następnie dl, gs itp. Dla sorca to zbyt wielkie straty no i ryzyko przy tej liczbie hp... Paladyn expi tak samo efektywnie z blockerem jak i bez, no i za hunt samodzielny płaci o wiele mniej.
Troche masz w tym racji. Ja tez uwazam ze na faccu jest lepszy pal. Ale przewage pala grubo podkoloryzowales, nie jest ona az tak duza jak mowisz.
Sorc moze expic na guardach co najmniej tak samo szybko jak pal, ja mysle ze minimalnie szybciej z uwagi na staly dmg rozdzki. Obydwu profesjom sie tam zwraca. Przewaga pala polega jedynie na tym ze expiac na guardach zarabia wiecej kasy niz sorc. Ale w dalszym ciagu obaj moga tam expic bo sorcowi takze sie zwraca.
Dragi od 50 lvl z Tempest/WoCE + hmm to niewielki waste, wystarczy pozbierac troche kasy na mino w 1 dzien i starczy na kilka dni siedzenia na dragach. A chyba nie musze wyjasniac tak oczywistej sprawy jak to ze combo tempest/woce + hmm jest mocniejsze niz bolt. (= drut/sorc expi szybciej, ale ze strata / mniejszym zyskiem ktory jednak idzie latwo odrobic) Druid/sorc expiac szybciej musi co jakis czas isc na mino i zarobic kase, (zarabiajac na mino expi wolniej od pala ktory caly czas siedzi na dragach) a pal expi wolniej ale caly czas (zwraca mu sie na dragach) wiec w sumie predkosc wychodzi podobna. Nie widze tutaj zadnej przewagi pala, tym bardziej ze hmm druta/sorca umacnia sie wraz z lvlem, (czyli im wiekszy lvl tym sorc/drut expi coraz szybciej i oplacalniej) a bolt pala prawie stoi w miejscu. (lvl nie wplywa na obrazenia z bolcow a skille leca wolno)
DL'e - tu takze nie widze zadnej przewagi pala bo na faccu obydwie profesje bardzo dlugo nie sa w stanie ich bic oplacalnie.
GS - tutaj lepszy pal bo bolt + hmm pala zadaje wieksze obrazenia niz sam hmm sorca/druta. (bicie gsow magiem w zwarciu za pomoca rozdzki jest bardzo nieoplacalne) Ewentualnie sam bolt zadaje niewiele mniejsze obrazenia niz sam hmm sorca/druta ale znacznie mniej kosztuje.
Tak wiec z tych 4 expowisk ktore wymieniles tylko w gsach upatruje przewage pala nad sorcem/drutem.
a on zawsze bedzie trafiac z visa? o.O pozatym porownaj koszty expa -.- co za problem nawalac ze wszystkiego co sie ma zeby wbic kilka tys wiecej expa -.-
Co za problem ruszyc glowa i obliczyc ze 1 strzal z exori visa kosztuje zaledwie 11 gp a zadaje sporo wieksze obrazenia niz bolt pala. Jak sie ma skilla to sie trafia, sie nie ma to sie nie trafia. Proste. Ty nie masz, a szkoda. Ja trafiam 99% exori visow bo przez rok czasu zdazylem juz sie nauczyc prawidlowego strzelania.
Ty naprawde myslisz ze sorc/drut expia z niewidka? 8o
Zaskoczyles mnie, to fakt. Az takiej ignorancji sie po tobie nie spodziewalem.
Nie mowie ze bedzie trafiac raz na 2-3 razy ale koszty i szybkosc expienia potworow b. cierpi na tym
Bedzie trafiac 9 na 10, ewentualnie 8 na 10. Pal w takim samym czasie dostapi zaszczytu strzelenia 6-7 razy z bolta, z czego kazdy jego strzal bedzie slabszy od kazdego strzalu sorca/druta z exori vis.
Pozniej mozna tluc juz all od tomby za tp do dragow i innych gowien
"All" nie mozna. (powodzenia w tluczeniu wrl)
Jednak pall nie potrzebuje na wiekszym lvlu tyle kasy na expa
11 gp na strzal to duzo?
Na tombach duzo ludzi? Cos ci sie chyba pomylilo. (co do guardow to sie zgadzam ze tlok jak cholera)
Noobowaty:
Przepraszam ze spytam ale - ty masz po 150lv kazdą profesją że takiś obeznany? ; o
Nie popierasz swoich tez zadnymi argumentami, w kazdym osobnym temacie o profesji udzielasz sie piszac doktoraty na temat kazdego szczegołu, tozto pro prawdziwy jest! ;o
~> Prosze napisz cos jeszcze moze ja NIEDOUCZONY naucze się czegoś wiecej
od ludzi takich jak ty!
PS.
Czytaj posty innych userów po 3, 4 razy. Jesli nadal nie rozumiesz zawolaj rodziców, ew. siostre, brata.
noobowaty mistrz
10-10-2006, 22:09
Noobowaty:
Przepraszam ze spytam ale - ty masz po 150lv kazdą profesją że takiś obeznany? ; o
Nie popierasz swoich tez zadnymi argumentami, w kazdym osobnym temacie o profesji udzielasz sie piszac doktoraty na temat kazdego szczegołu, tozto pro prawdziwy jest! ;o
~> Prosze napisz cos jeszcze moze ja NIEDOUCZONY naucze się czegoś wiecej
od ludzi takich jak ty!
PS.
Czytaj posty innych userów po 3, 4 razy. Jesli nadal nie rozumiesz zawolaj rodziców, ew. siostre, brata.
Czyli nie mam prawa dzielic sie z innymi swoja wiedza? O_o
ty masz po 150lv kazdą profesją że takiś obeznany?
Co czlowiekowi po levelu jesli spedzil pol zycia klepiac stworki po 10h/ doba ? Doswiadczenia nie mierzy sie w levelach. Ja w zyciu nie przekroczylem 45 a wielu ludzi mogloby sie sporo ode mnie nauczyc.
Co czlowiekowi po levelu jesli spedzil pol zycia klepiac stworki po 10h/ doba ? Doswiadczenia nie mierzy sie w levelach. Ja w zyciu nie przekroczylem 45 a wielu ludzi mogloby sie sporo ode mnie nauczyc.
Czy nie przekraczajac 45lv jestes w stanie okreslic np:
ile wbija knot 80lv, na 1bp uh, expian naprzyklad na scarabach lub jednym okrazeniu w ukrytej kopalni, z bohami, zolwiach, dragach, guardach - naprzyklad labirynt rowniez dwa obejscia, tyle ze dwoch pieter etc? Jak sie sprawa miewa z lootem, wastem ile ~uh, manasow~ na 1 ?
a moze ile wbija 100 master/elder na hydrach solo za pomoca 50bps manasów?
byc moze wiesz, ale nie zrozumiales sensu mojego postu, nie mial on na celu pokazanie ze lv to znaczenie. ale spojzmy prawdzie w oczy, bardziej bedziesz stosowal sie do rad 20lv? (ktory przcietny gracz robi w 2dni) czy 120lv?
lub jak to robi noobowaty~, udziela sie swoja wiedza ktora jest nikla, wyczytal poprostu mnostwo innych bzdur, z innych postow i poprostu ciagle pisze swoje, nie popierajac swoich wypowiedzi, wysmiewajac wypowiedzi innych, a zaraz nie wie jak to jest w praktyce
noobowaty mistrz
11-10-2006, 08:49
@35 lvl sorc na smokach
Mozliwe?
Tak.
Ale bedziesz padal przecietnie raz na godzine hunta... no chyba ze idziesz na mana shield, ale wtedy koszty hunta robia sie absurdalnie wysokie.
Wystarczy unikac fire wave zeby nic ci sie nie stalo. A to ze sorc/drut bije akurat z exori vis to nie oznacza ze dragon stoi na wprost niego. Ja expilem na dragach w ank moim 37 ed (10 hp wiecej robi az tak wielka roznice?) i ani razu nie bylem na deep red, co najwyzej poczatek reda. Hunt trwal 8-9 godzin, pozniej mi sie znudzilo i wrocilem do depo. Zwrocilo mi sie 120% kosztów. Sie umie strzelac - sie zabija dragi, sie nie umie - dragi zabijaja. Proste. Gremlina co do dragow radze nie sluchac bo on strasznie przesadza. W jednym z tematow napisal nawet ze sorc/drut moze chodzic na dragi dopiero od 90 lvl.
BP UHow dla 30 lvl knighta to caly dzien expienia, 3 BP mf dla 30 lvl sorca to 1-2 h expienia.
Dopoki knight expi na elfach. Pozniej to on placi wiecej za exp.
A ty za to jestes taki expert ze nigdy z vis nie pudlujesz.
Pierwszy strzal jak potwor do mnie podchodzi zwykle nie chybiam, ale pozniej jak juz bije czesto potwor przechodzi na bok w chwili gdy my strzelamy i pomimo ze ciagle go widac na kratce gdzie strzelilismy juz nie trafiamy go... wiec nie mow ze trafiasz kazdego visa (no chyba ze polujesz na jakism pojedynczym spawnie i masz miejsce gdzie potwor jest zablokowany).
Na 20 strzalow przewaznie trafiam 19, jak mam pecha to 17. Nie wiem czy to duzo czy malo, sam oceń.
Zakladajac strzelanie z HMM u sorca i z HMM + boltow u paladyna exp wychodzi bardzo podobny (z blokerem), solo paladyn moze bic DL od 70-75 lvl, sorc od 100+ (i to czesto pada).
Może, ale bedzie to nieoplacalne. Combo pala hmm + bolt czesto zabiera mniej hp niz dl sie leczy.
Z samej rozdzki nie, z vis idzie mi calkiem niezle (mam obecnie druida na 119), ale ogolnie GSy to slaby exp bo nie ma dobrych spawnow.
Tyle ze ja mialem na mysli gracza bez pacca. On nie moze strzelac z exori vis.
Czy nie przekraczajac 45lv jestes w stanie okreslic np:
ile wbija knot 80lv, na 1bp uh, expian naprzyklad na scarabach lub jednym okrazeniu w ukrytej kopalni, z bohami, zolwiach, dragach, guardach - naprzyklad labirynt rowniez dwa obejscia, tyle ze dwoch pieter etc? Jak sie sprawa miewa z lootem, wastem ile ~uh, manasow~ na 1 ?
a moze ile wbija 100 master/elder na hydrach solo za pomoca 50bps manasów?
Jest w stanie. Wystarczy logicznie pomyslec i znac podstawy matematyki.
byc moze wiesz, ale nie zrozumiales sensu mojego postu, nie mial on na celu pokazanie ze lv to znaczenie. ale spojzmy prawdzie w oczy, bardziej bedziesz stosowal sie do rad 20lv? (ktory przcietny gracz robi w 2dni) czy 120lv?
Ja zawsze bede sie stosowal do rad ludzi madrzejszych ode mnie, niezaleznie od tego jaki maja lvl. Jesli ktos ma 1 lvl a zna sie na tibii lepiej ode mnie to bede sie stosowal do jego rad. Natomiast jesli ktos ma 300 lvl tylko dlatego ze siedzi przed kompem 24/7 i klepie wrl, no to sila rzeczy nie bede sie sluchal jego rad.
lub jak to robi noobowaty~, udziela sie swoja wiedza ktora jest nikla, wyczytal poprostu mnostwo innych bzdur, z innych postow i poprostu ciagle pisze swoje, nie popierajac swoich wypowiedzi, wysmiewajac wypowiedzi innych, a zaraz nie wie jak to jest w praktyce
Sprobuj znalezc posta w ktorym popisalem sie brakiem wiedzy. Powodzenia.
grzysztof
11-10-2006, 09:42
Dopoki knight expi na elfach. Pozniej to on placi wiecej za exp.
Od kiedy 30 knightowi idzie na elfach bp uh na cały dzien ? Chyba ze zabija spawn samych zwyklych elfow pod wejsciem i robi tam mniej niz robilby na rotach w kazo.
Jest w stanie. Wystarczy logicznie pomyslec i znac podstawy matematyki.
Ta to Ciekawe jak to wyliczysz podaj mi swój wzór, bo bardzo ciekawi mnie jak mozna bez podstawowych danych takie rzeczy wyliczyc.
Ja zawsze bede sie stosowal do rad ludzi madrzejszych ode mnie, niezaleznie od tego jaki maja lvl. Jesli ktos ma 1 lvl a zna sie na tibii lepiej ode mnie to bede sie stosowal do jego rad. Natomiast jesli ktos ma 300 lvl tylko dlatego ze siedzi przed kompem 24/7 i klepie wrl, no to sila rzeczy nie bede sie sluchal jego rad.
Haha to było dobre, prawda jest taka że osoba która nie kupiła postaci a udało jej sie nabic samemu od podstaw level 150+, wie wszystko co powinna o swojej profesji, bo nabicie takiego levela nie wymaga tylko bezmyslnego expienia ale także wiele wiedzy o miejscówkach i najopłacalnijszych technikach na potworki.
Nie chciałbym podwazac twojego autorytetu, ale powiedz co ja osoba która nabila w sumie kazda profesja level 70 mogłbym sie od Ciebie nauczyc ? Wiekszosci twoich rad to expienia na elfach i lotowanie na minosach, co do elfow zgadzam sie że jest to dla knighta w miare dobre expowisko. Aczkolwiek nie wyobrazam sobie jak mogłbym tam efektownie i w granicach zdrowego rozsadku przy uzywaniu uh tam expic 30 knightem z 65/65 (jak pisałes w niektórych postach), juz nie mowiąc o tym ze mi do 60 levela z skilami 75/75 nie udalo sie wyciagnac tam nigdy 30k bez bicia dragów.
Powiedz mi jeszcze skad bierzesz wiedze np. jak moglby expic 80+ knigt lub palladyn skoro nie miałes takiej postaci (ani prawdopodobnie nigdy na zywo nie widziales odpowiednich dla niego miejscówek) ? Czytałes posty na forum czy ogladałes filmiki i stad wyciagnałes ta wiedze ? Bo zastanawia mnie jakie moga byc tego inne źrodła?
P.S. nie odbieraj tego posta jako jakis atak, poprostu jestem przeciwnikiem rad udzielanych przez osoby które tylko w swoich oczac są znawcami, a tak naprawde brak im wiedzy praktycznej (nie mowie ze w Twoim przypadku też tak jest)
noobowaty, jak expiles na dragach z vis jednoczesnie nie bedac narazony na atak wavem? miales dsa jako blokera? w takim wypadku musiales miec rewelacyjny exp "prawie jak knight" na scrabach.
bardziej bedziesz stosowal sie do rad 20lv? (ktory przcietny gracz robi w 2dni) czy 120lv?
jesli ten 120 lev jest knightem, 2 lata temu doskillowal do 90/90 na 30 levelu i poszedl na guardy, a teraz z uporem maniaka bedzie taki styl gry promowal " bo przeciez on tak zrobil 120 level wiec nie moze byc glupi ani zly" to ja juz wole posluchac rzeczowo piszacego 20 levela.
odnosnie noobowatego: jak dla mnie pisze w miare sensownie, gorzej ze caly czas o tym samym w taki sam sposob.
Od kiedy 30 knightowi idzie na elfach bp uh na cały dzien ? Chyba ze zabija spawn samych zwyklych elfow pod wejsciem i robi tam mniej niz robilby na rotach w kazo.
w tempie powyzej 25k/h na EF mialem koszty na poziomie 1 uh na 2,5k ( pech do hitow ) do 5,5k ( szczescie do hitow ) expa. Na bp zrobilbym nawet powyzej 100k co wcale slabym wynikiem nie jest.
Nie chciałbym podwazac twojego autorytetu, ale powiedz co ja osoba która nabila w sumie kazda profesja level 70 mogłbym sie od Ciebie nauczyc ?
Zauwaz ze nigdy nie wypowiadam sie w sprawach questow badz potworkow ktorych na oczy nie widzialem, wieksza czesc moich "rad" ( nie mylic z postami ) dotyczy mechaniki gry i gamestylu a nie tego jak sie gdzie expi, ile manasow schodzi i ile k na godzine. A ze promuje elfy to latwo zrozumiec.
Powiedz mi jeszcze skad bierzesz wiedze np. jak moglby expic 80+ knigt lub palladyn skoro nie miałes takiej postaci (ani prawdopodobnie nigdy na zywo nie widziales odpowiednich dla niego miejscówek) ?
O to akurat nie trudno, poza najnowszymi terenami ( ktorych na oczy nie widzialem ) latwo jest wykombinowac gdzie rzeczony 80 EK moglby expic ( slabe badz srednio twarde stworki, odpowiedni resp i loot ), do tego mozna spokojnie polegac na opinii innych ( a przynajmniej niektorych 'innych' ).
Capality
11-10-2006, 14:17
Vil, prosze zamknij ten temat, ja juzwybralem i gram sorkiem a pozniej pogram palkiem, bo narazie sie klucicie kto ile razy moze trafic z visa ile bp manasow potrzeba na hydre MNIE TO NIE OBCHODZI BO JA NIE MAM PACCA JAK NAPISALEM W 1 POSCIE X(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.