Pokaż pełną wersje : Znajomosc jezykow obcych.
Hihi.
Chcialbym, byscie sie pochwalili < :D > jakie znacie jezyki, i odpowiedzieli w na jedno pytanie:
-Czy to pomaga w Tibii?
Mozecie tez glosowac w sondzie < z sadem sie kojarzy, ale chodzi o SONDE>
Ja znam biegle 2 jezyki, Polski i Angielski, a po Niemiecku i jako taki Hiszpansku sie dogadam < albo kogos zrozumiem> ^^
Nosferatu
06-10-2006, 22:01
eeee liczac polski? nieskonczenie obcy jezyk to jest....
eeee liczac polski? nieskonczenie obcy jezyk to jest....
No ale wliczajac, powiedzmy ze ktos moze byc z Anglii :)
Głupie pytanie - nie znasz angielskiego, nie grasz w Tibie. Tam język to podstawa.
2, angielski i niemiecki, mniej więcej w takim samym stopniu, aczkolwiek lepiej idzie mi angielski.
My języka polskiego w ten sposób nie zaliczanmy jako, że jest to nasz język ojczysty. Znam dwa języki. Angielski biegle i po niemiecku się dogaduję bez większego problemu...
Głupie pytanie - nie znasz angielskiego, nie grasz w Tibie. Tam język to podstawa.
2, angielski i niemiecki, mniej więcej w takim samym stopniu, aczkolwiek lepiej idzie mi angielski.
Znam NOOBow ktorzy nie znaja, a graja.
Np.
Ja- Leave!
On- Co? MOW PO POLSKU
Ivellios Galanodel
06-10-2006, 22:13
Angielski na wysokim poziomie, niemiecki: może być (Powinno być perfekcyjnie, bo to wstyd, urodziłem się w Niemczech, a niemiecki mam na poziomie średnim :P). Zaczynam również uczyć się łaciny, ale jak pójdzie zobacze. :D
spider-bialystok
06-10-2006, 22:20
No wiec: angielski na poziomnie srednim (w szkole nie mam z nim wiekszych problemow, na IRCu z obcokrajowcami sie dogaduje, za granica w sklepie umialem sie dogadac;))
2 lata uczylem sie niemieckiego ale oprocz kilku zwrotow niczego sie nie nauczylem (anty talent) :D
Teraz zaczynam uczyc sie rosyjskiego (i co ciekawe po miesiacu nauki umiem wiecej niz niemieckiego po 2 latach:P) oraz arabskiego (narazie slowka i alfabet).
EDIT: Aha, w lo mamy tez lacine raz na 2 tygodnie :D Czyli naucze sie baaardzo duzo ;]
@Ivellios
Jakbym sie urodził w niemczech to bym się nie przyznawał. Wolałbym w zimbawe :P.
Dark Sven
06-10-2006, 22:21
In tibia ju kant juse jenzyk bikose dere is macz polakuf.
;)
No umiem po angielsku (troche) No i wsio.
Brakuje opcji- tylko ojczysty
0- poniefasz doszo polakuf nie sna jensyka polackiego i mofia niepoprawie- pzyszlem etc.;)
Edit; Patrze na wyniki- dziwne, zazwyczaj dużo ludzi nie umie po Polsku, a tu takie zróżnicowanie 0o?
Dr.Unknown
06-10-2006, 22:25
Chodzi o język, który znasz niemal jak ojczysty, w o taki, którego się poprostu uczysz? W obu przypadkach - angielski.
@down
Ja podobnie.
Ich esse schwartz Scheise gern.
Jebajet ja twaja mać.
Zagłosowałem na '1'. Czyli angielski (biegle). Po niemiecku dam radę powiedzieć, że nie rozumiem (ich verstehe nicht). I po portugalsku umiem sim/nao i filho de puta, ale to dużo za mało :)
edit: i jeszcze po rosyjsku - 'ja nie panimaju', jeśli się nie mylę.
Btw ciekawe skąd na tym forum tylu, co znają 3 języki, jak tu może 1/5 userów sam polski zna na poziomie zadowalającym -,-
Polski, angielski i hiszpański. Uczę się też niemieckiego ale jakby to powiedzieć, lekko go olewam.
Polski, englisz , Fłansuski i niemiecki. Ostatnie dwa niestety nie za dobrze ; <
Un, duex, trois, quatre, cinq, six , sept, huit... my rox plax0r
Polski, angielski i hiszpański. Uczę się też niemieckiego ale jakby to powiedzieć, lekko go olewam.
Ty normalnie z tą Hiszpanią to przesadzasz, jeszcze imie zmień na jakieś hiszpańskie, a nazwisko Gonzales Blanco ;)
Topic:
Polski, Angielski, podstawy Niemieckiego.
Dark Sven
06-10-2006, 22:36
A jesli mowa o rosyjskim to tez troche umiem:]
Kanieszna, rzopu, rasija diwka (nie wiem jak sie zapisuje :> )
Polski, angielski (very good), rosyjski (dopiero zaczynam ;p)
Rethfing on Aldora
06-10-2006, 22:44
No angielski w stopniu bardzo superdobrym, a w liceum właśnie rozpocząłem nauke francuskiego.
P.S. Rege pozdr0 :DD Franc rulezz!
Polski(jak dlamnie ten jezyk jest obcy), angielski-b.dobra znajomsc, niemiecki-podstaw sie ucze oraz.... UWAGA! Laciny sie ucze (nie,nie ogrodowej) i narazie juz dosyc sporo potrafie.
Angielski- można powiedzieć, że się staram (; i w dodatku mam szczęście jesli chodzi o nauczycielki- całkiem fajnie przedstawiają materiał.
Niemiecki- nie lubię, ale muszę się uczyć, bo to obowiązkowy przedmiot w szkole ):. Szczerze mówiąc wolałbym uczyc się jakiegos innego języka.
Mojego poziomu nie będę oceniać.
Mac-Graw
06-10-2006, 23:05
Znam język polski na poziomie między "dobry", a "bardzo dobry". Od kilku lat uczę się niemieckiego, rozumienie ze słuchu u mnie leży :/ teksty pisane rozczytam w 75-80% (reszta na tzw. "chłopski rozum" :D). Drugi język to angielski. Tutaj podobnie jak w niemieckim trudność sprawia mi słuchanie :P. Poza tym, jeszcze kilka słów po rosyjsku sprechne, ale nie afiszuję się że go znam
Angielski (mam FCE)
Japoński (dość początkujący - dopiero zacząłem)
Francuski (troche lepiej od japońskiego. Ale i tak prawie nic nie umiem :P)
Rosyjski (Paszoł w czortji ta prjida pokraka! Nu pagadi!)
Angielski (mam FCE)
Japoński (dość początkujący - dopiero zacząłem)
Francuski (troche lepiej od japońskiego. Ale i tak prawie nic nie umiem :P)
Rosyjski (Paszoł w czortji ta prjida pokraka! Nu pagadi!)
Nu pagadi! (aka Ну, погоди!) - to by można było do niejakiego Zająca z tego forum wystosować xD
Angielski (dobrze, albo i bdb)
Francuski (nieźle)
Hebrajski (bardzo średnio)
Rosyjski (podstawy)
Polski :P
Vanhelsen
06-10-2006, 23:25
Polski :>
Angielski b.dobrze
Niemiecki b.słabo
Mam zamiar nauczyć się potem: a) Japoński b) Francuski c) Rosyjski w takiej kolejności :P
Btw ciekawe skąd na tym forum tylu, co znają 3 języki, jak tu może 1/5 userów sam polski zna na poziomie zadowalającym -,-
Mie tez to dziwi. (lol)
Ja zem se ucyl polakiego.
Na powaznie to umiem:
J. polski- 3-4
J angielski- 3-4-5
J niemiecki- nie zabardzo
Jakos mi nie wychodza jezyki.
W tibi nigdy nie bedzie potrzebny praktycznie zaden jezyk :P.
2 języki.
- angielski dość biegle.
- niemiecki perfect!
Ja angielski trochę znam i niemiecki trochę lepiej... W sumie niemiecki jest dla mnie strasznie prostym językiem, w którym jedynie spamiętać słowa jest trudno.
Baron Kaldrick
07-10-2006, 00:31
Inglisz, frencz i podstawy niemca zapamiętane z podstawówki. Do tego dojdzie jeszcze parę powiedzonek w łacinie i pa ruski.
Plynny angielski, srednio niemiecki, podstawy: rosyjskiego, francuskiego, hiszpanskiego, szwedzkiego, koreanskiego, pracuje nad japonskim. Dla zabawy - Patois.
gavreonien
07-10-2006, 01:02
Oj Vil widze, ze zdolny jestes :)
Angielski (intermediate)
Niemiecki (dosyc niezle)
Francuski ( srednio)
Norweski (raczej podstawy)
Rosyjski (konkretne podstawy)
Thomisson
07-10-2006, 08:09
Angielski: 5+
Francuski: 3+
Niemiecki: 3
Włoski: 1+ (kilka zwrotów)
Chorwacki: 1+ (jw)
+
ojczysty
Radek 666
07-10-2006, 09:44
Języki obce? Angielski dobrze, rosyjski średnio, niemiecki słabo oraz japoński bardzo słabo (z tego ostatniego znam kilkanaście zwrotów, więc z japończykiem się nie dogadam :P). No i jeszcze francuski b. słabo (ach to oglądanie Dragon Balla 5 razy, francuski dubbing rox, niestety polskie tłumaczenie zagłuszało często to co po francusku chciałem usłyszeć ;)).
Abbondanzieri
07-10-2006, 09:51
Świetne to o Angielskim tylko że Furora o tym nie wiem i inne serwery zalane naszymi ziomkami. =/
A ja znam Polski (w0w) ;D Niemiecki dogadam sie z Niemcem, Szwedzki to tylko podstawowe wzroty,
Angielski to nawet dobrze, Turecki tez tylko podstawowe wzroty. I chyba to alles
Drzamich
07-10-2006, 09:53
1.Polski
2.Angielski
3.Niemiecki
4.Rosyjski
Polski(jak dlamnie ten jezyk jest obcy),
Nie wiem czy Ty umiesz Polski. Bledy type "bende" sa bardzo razace.
Ja umiem troche Polski, bo nei umiem go calkowicie i angielski ale slabo.
Gromnjir
07-10-2006, 11:16
Polski, angielski i hiszpanski. Po niemiecku umiem sie przedstawic, policzyc do 5 i powiedziec skad jestem, po 3 latach nauki ;)
Shanhaevel
07-10-2006, 11:32
Znam wiele języków. Tylko czy znam je dobrze, to inna para kaloszy...
Angielski. I to mi starcza.
Sory, ale 10 zwrotów (hi, bye, buy, sell, leave, hunted, pay, itp.) to mozna miec na kartce wypisane i wcale języka nie znać (pl? br?).
@topic
ja znam angielski w stopniu średnio zaawansowanym/prawie zaawanowanym i ucze się teraz niemieckiego w liceum (boshe kto to wymyslił:D )
Rinnaroc
07-10-2006, 12:28
Sory, ale 10 zwrotów (hi, bye, buy, sell, leave, hunted, pay, itp.) to mozna miec na kartce wypisane i wcale języka nie znać (pl? br?)
Z takim czymś daleko nie zajdziesz, zapewniam.
@Topic
Angielski można powiedzieć, że bardzo dobry
Szczątki niemieckiego pozostałe w mojej pamięci z podstawówki(Kupen machen X( )
No i oczyfiście nash ojczysty jenzyk !!!!11
TehRegent
07-10-2006, 13:00
Nidyrydy
Angielski i rozpoczynamy poznawanie francuskich zasobow slownikowych ^^
Cava?
Cava bien, merci. Et toi?
Mua o si (czy jak sie to tam pisze ;))
=p
@Reth
Oui francuski rox :D
Aż trzy, bo austriacki, amerykański i brazylijski!
Polski bardzo dobrze, niemiecki średnio i bardzo dobrze angielski.
Angielski - w miare biegle w mowie, troche slabiej w pismie
Niemiecki - potrafie sie dogadac
Japonski - niedawno zaczelem nauke
Polskiego ni w zab nie potrafię :(
Angielski - w miare biegle w mowie, troche slabiej w pismie
Niemiecki - potrafie sie dogadac
Japonski - niedawno zaczelem nauke
Japonski? Ooo Matek :P Powodzenia
Angielski -Dobrze
Niemiec-Podstawy
Hiszpanski-zaczynam
Włoski-jw
Pozdro.
Angielski-potrafię się dogadać,w sumie dobrze, w szkole też w miare dobrze&bardzo dobrze mi idzie
Niemiecki-podstawowe zwroty,jednak mam niechęć do tego języka więc;)
slawekmag
07-10-2006, 15:17
Pomimo mojego młodego wieku(13 lat) znam dużo języków:
Angielski <uczę się od 4 roku życia>
Podstawowe podstawy niemieckiego
Rosyjski<perfekcyjnie>
Ukraiński<j/w>
Polski<lol>
Francuskiego uczyłem się przez rok dawno temu
Ja znam dośc dobrze język ojczysty (tak uważam), a język angielski, jak na mój wiek, wydaje mi się, że całkiem nieźle. Przeważnie nie mam problemów z dogadywaniem się z innymi graczami w Tibii, raczej to oni mają problemy (chyba, że pochodzą z krajów anglojęzycznych; wtedy to ja się nieraz gubię). Ale na zagranicznym urlopie, w te wakacje, nie miałem większych problemów w rozmowie na żywo z ludźmi in English :D .
Amaris' Shadow
07-10-2006, 16:45
Angielski, niemiecki, polski. Wszystkie dosc dobrze.
Polski, angielski, niemiecki. W czym niemiecki to nie zaduzo ale bym sie dogadal. B)
Yoh Asakura
07-10-2006, 19:31
Ja znam tylko angielski (wystarczająco dobrze żeby zrozumieć większość tego co mówią Amerykanie/Anglicy), chociaż po Rosyjsku też potrafię coś powiedzieć.
Thimburd
07-10-2006, 19:34
Polski, angielski - na bardzo wysokim poziomie oraz hiszpański - już umiem bardzo dużo, ale ciągle się uczę.
Zauważyłem, że pare osób posługuje się hiszpańskim. Takie drobne pytanie: uczycie się go dodatkowo, czy w szkole oraz czy jest to klasa nastawiona na hiszpański (4 letnia, 18 godzin hiszpańskiego w tygodniu itd. do jakiej ja uczęszczam) czy poprostu jest sobie ten język? Z ciekawości pytam, bo klasy takie w Polsce tylko 3, a nuż się ktoś trafi :)
Angielski
Niemiecki
Włoski
Moja porada: twórzcie sobie zeszyt ze słówkami! czytajcie po necie artykuły w danym języku z dziedziny która Was zajebiscie interesuje i tłumaczcie je... świetnie wchodzi wszystko do głowy :-)
Maximus89
08-10-2006, 14:42
Niemiecki i angielski, tyle że niemiecki lepiej
angielski na poziomie hmm...wystarczającym mi (w sumie to średni) ; p
niemiecki - podstawowe zwroty itp
Gromexorek
08-10-2006, 21:18
Znam jeden, angielski, ale perfekcyjnie.
Angielski bardzo dobrze, rosyjski i niemiecki nawet nieźle. No i próbuję się portugalskiego uczyć ;)
adramalech
09-10-2006, 17:34
widze ze sami lingwisci
tylko w tibi tego nie widac ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.