PDA

Pokaż pełną wersje : Znajomosc jezykow obcych.

Vandoz
06-10-2006, 21:57
Hihi.
Chcialbym, byscie sie pochwalili < :D > jakie znacie jezyki, i odpowiedzieli w na jedno pytanie:
-Czy to pomaga w Tibii?

Mozecie tez glosowac w sondzie < z sadem sie kojarzy, ale chodzi o SONDE>
Ja znam biegle 2 jezyki, Polski i Angielski, a po Niemiecku i jako taki Hiszpansku sie dogadam < albo kogos zrozumiem> ^^

Nosferatu
06-10-2006, 22:01
eeee liczac polski? nieskonczenie obcy jezyk to jest....

Vandoz
06-10-2006, 22:03
eeee liczac polski? nieskonczenie obcy jezyk to jest....

No ale wliczajac, powiedzmy ze ktos moze byc z Anglii :)

Hieyan
06-10-2006, 22:11
Głupie pytanie - nie znasz angielskiego, nie grasz w Tibie. Tam język to podstawa.

2, angielski i niemiecki, mniej więcej w takim samym stopniu, aczkolwiek lepiej idzie mi angielski.

Glamri
06-10-2006, 22:11
My języka polskiego w ten sposób nie zaliczanmy jako, że jest to nasz język ojczysty. Znam dwa języki. Angielski biegle i po niemiecku się dogaduję bez większego problemu...

Vandoz
06-10-2006, 22:12
Głupie pytanie - nie znasz angielskiego, nie grasz w Tibie. Tam język to podstawa.

2, angielski i niemiecki, mniej więcej w takim samym stopniu, aczkolwiek lepiej idzie mi angielski.

Znam NOOBow ktorzy nie znaja, a graja.
Np.
Ja- Leave!
On- Co? MOW PO POLSKU

Ivellios Galanodel
06-10-2006, 22:13
Angielski na wysokim poziomie, niemiecki: może być (Powinno być perfekcyjnie, bo to wstyd, urodziłem się w Niemczech, a niemiecki mam na poziomie średnim :P). Zaczynam również uczyć się łaciny, ale jak pójdzie zobacze. :D

spider-bialystok
06-10-2006, 22:20
No wiec: angielski na poziomnie srednim (w szkole nie mam z nim wiekszych problemow, na IRCu z obcokrajowcami sie dogaduje, za granica w sklepie umialem sie dogadac;))
2 lata uczylem sie niemieckiego ale oprocz kilku zwrotow niczego sie nie nauczylem (anty talent) :D
Teraz zaczynam uczyc sie rosyjskiego (i co ciekawe po miesiacu nauki umiem wiecej niz niemieckiego po 2 latach:P) oraz arabskiego (narazie slowka i alfabet).
EDIT: Aha, w lo mamy tez lacine raz na 2 tygodnie :D Czyli naucze sie baaardzo duzo ;]

Smetana
06-10-2006, 22:20
@Ivellios
Jakbym sie urodził w niemczech to bym się nie przyznawał. Wolałbym w zimbawe :P.

Dark Sven
06-10-2006, 22:21

In tibia ju kant juse jenzyk bikose dere is macz polakuf.
;)

No umiem po angielsku (troche) No i wsio.

Brakuje opcji- tylko ojczysty
0- poniefasz doszo polakuf nie sna jensyka polackiego i mofia niepoprawie- pzyszlem etc.;)

Edit; Patrze na wyniki- dziwne, zazwyczaj dużo ludzi nie umie po Polsku, a tu takie zróżnicowanie 0o?

Dr.Unknown
06-10-2006, 22:25
Chodzi o język, który znasz niemal jak ojczysty, w o taki, którego się poprostu uczysz? W obu przypadkach - angielski.

@down
Ja podobnie.
Ich esse schwartz Scheise gern.
Jebajet ja twaja mać.

Lasooch
06-10-2006, 22:27
Zagłosowałem na '1'. Czyli angielski (biegle). Po niemiecku dam radę powiedzieć, że nie rozumiem (ich verstehe nicht). I po portugalsku umiem sim/nao i filho de puta, ale to dużo za mało :)

edit: i jeszcze po rosyjsku - 'ja nie panimaju', jeśli się nie mylę.

Btw ciekawe skąd na tym forum tylu, co znają 3 języki, jak tu może 1/5 userów sam polski zna na poziomie zadowalającym -,-

Raul
06-10-2006, 22:28
Polski, angielski i hiszpański. Uczę się też niemieckiego ale jakby to powiedzieć, lekko go olewam.

Nixon's
06-10-2006, 22:30
Polski, englisz , Fłansuski i niemiecki. Ostatnie dwa niestety nie za dobrze ; <

Un, duex, trois, quatre, cinq, six , sept, huit... my rox plax0r

kaczi
06-10-2006, 22:32
Polski, angielski i hiszpański. Uczę się też niemieckiego ale jakby to powiedzieć, lekko go olewam.

Ty normalnie z tą Hiszpanią to przesadzasz, jeszcze imie zmień na jakieś hiszpańskie, a nazwisko Gonzales Blanco ;)

Topic:
Polski, Angielski, podstawy Niemieckiego.

Dark Sven
06-10-2006, 22:36
A jesli mowa o rosyjskim to tez troche umiem:]

Kanieszna, rzopu, rasija diwka (nie wiem jak sie zapisuje :> )

Max121
06-10-2006, 22:41
Polski, angielski (very good), rosyjski (dopiero zaczynam ;p)

Rethfing on Aldora
06-10-2006, 22:44
No angielski w stopniu bardzo superdobrym, a w liceum właśnie rozpocząłem nauke francuskiego.
P.S. Rege pozdr0 :DD Franc rulezz!

Stożek
06-10-2006, 22:54
Polski(jak dlamnie ten jezyk jest obcy), angielski-b.dobra znajomsc, niemiecki-podstaw sie ucze oraz.... UWAGA! Laciny sie ucze (nie,nie ogrodowej) i narazie juz dosyc sporo potrafie.

Sebaus
06-10-2006, 23:02
Angielski- można powiedzieć, że się staram (; i w dodatku mam szczęście jesli chodzi o nauczycielki- całkiem fajnie przedstawiają materiał.
Niemiecki- nie lubię, ale muszę się uczyć, bo to obowiązkowy przedmiot w szkole ):. Szczerze mówiąc wolałbym uczyc się jakiegos innego języka.
Mojego poziomu nie będę oceniać.

Mac-Graw
06-10-2006, 23:05
Znam język polski na poziomie między "dobry", a "bardzo dobry". Od kilku lat uczę się niemieckiego, rozumienie ze słuchu u mnie leży :/ teksty pisane rozczytam w 75-80% (reszta na tzw. "chłopski rozum" :D). Drugi język to angielski. Tutaj podobnie jak w niemieckim trudność sprawia mi słuchanie :P. Poza tym, jeszcze kilka słów po rosyjsku sprechne, ale nie afiszuję się że go znam

eerion
06-10-2006, 23:06
Angielski (mam FCE)
Japoński (dość początkujący - dopiero zacząłem)
Francuski (troche lepiej od japońskiego. Ale i tak prawie nic nie umiem :P)
Rosyjski (Paszoł w czortji ta prjida pokraka! Nu pagadi!)

Lasooch
06-10-2006, 23:21
Angielski (mam FCE)
Japoński (dość początkujący - dopiero zacząłem)
Francuski (troche lepiej od japońskiego. Ale i tak prawie nic nie umiem :P)
Rosyjski (Paszoł w czortji ta prjida pokraka! Nu pagadi!)

Nu pagadi! (aka Ну, погоди!) - to by można było do niejakiego Zająca z tego forum wystosować xD

Caer
06-10-2006, 23:22
Angielski (dobrze, albo i bdb)
Francuski (nieźle)
Hebrajski (bardzo średnio)
Rosyjski (podstawy)
Polski :P

Vanhelsen
06-10-2006, 23:25
Polski :>
Angielski b.dobrze
Niemiecki b.słabo
Mam zamiar nauczyć się potem: a) Japoński b) Francuski c) Rosyjski w takiej kolejności :P

janek@
07-10-2006, 00:07
Btw ciekawe skąd na tym forum tylu, co znają 3 języki, jak tu może 1/5 userów sam polski zna na poziomie zadowalającym -,-

Mie tez to dziwi. (lol)

Ja zem se ucyl polakiego.

Na powaznie to umiem:
J. polski- 3-4
J angielski- 3-4-5
J niemiecki- nie zabardzo
Jakos mi nie wychodza jezyki.

W tibi nigdy nie bedzie potrzebny praktycznie zaden jezyk :P.

Majines
07-10-2006, 00:11
2 języki.

- angielski dość biegle.
- niemiecki perfect!

Bambuko
07-10-2006, 00:21
Ja angielski trochę znam i niemiecki trochę lepiej... W sumie niemiecki jest dla mnie strasznie prostym językiem, w którym jedynie spamiętać słowa jest trudno.

Baron Kaldrick
07-10-2006, 00:31
Inglisz, frencz i podstawy niemca zapamiętane z podstawówki. Do tego dojdzie jeszcze parę powiedzonek w łacinie i pa ruski.

Vil
07-10-2006, 00:49
Plynny angielski, srednio niemiecki, podstawy: rosyjskiego, francuskiego, hiszpanskiego, szwedzkiego, koreanskiego, pracuje nad japonskim. Dla zabawy - Patois.

gavreonien
07-10-2006, 01:02
Oj Vil widze, ze zdolny jestes :)
Angielski (intermediate)
Niemiecki (dosyc niezle)
Francuski ( srednio)
Norweski (raczej podstawy)
Rosyjski (konkretne podstawy)

Thomisson
07-10-2006, 08:09
Angielski: 5+
Francuski: 3+
Niemiecki: 3
Włoski: 1+ (kilka zwrotów)
Chorwacki: 1+ (jw)
+
ojczysty

Radek 666
07-10-2006, 09:44
Języki obce? Angielski dobrze, rosyjski średnio, niemiecki słabo oraz japoński bardzo słabo (z tego ostatniego znam kilkanaście zwrotów, więc z japończykiem się nie dogadam :P). No i jeszcze francuski b. słabo (ach to oglądanie Dragon Balla 5 razy, francuski dubbing rox, niestety polskie tłumaczenie zagłuszało często to co po francusku chciałem usłyszeć ;)).

Abbondanzieri
07-10-2006, 09:51

Świetne to o Angielskim tylko że Furora o tym nie wiem i inne serwery zalane naszymi ziomkami. =/

A ja znam Polski (w0w) ;D Niemiecki dogadam sie z Niemcem, Szwedzki to tylko podstawowe wzroty,
Angielski to nawet dobrze, Turecki tez tylko podstawowe wzroty. I chyba to alles

Drzamich
07-10-2006, 09:53
1.Polski
2.Angielski
3.Niemiecki
4.Rosyjski

Keel
07-10-2006, 10:54
Polski(jak dlamnie ten jezyk jest obcy),

Nie wiem czy Ty umiesz Polski. Bledy type "bende" sa bardzo razace.

Ja umiem troche Polski, bo nei umiem go calkowicie i angielski ale slabo.

Gromnjir
07-10-2006, 11:16
Polski, angielski i hiszpanski. Po niemiecku umiem sie przedstawic, policzyc do 5 i powiedziec skad jestem, po 3 latach nauki ;)

Shanhaevel
07-10-2006, 11:32
Znam wiele języków. Tylko czy znam je dobrze, to inna para kaloszy...

Angielski. I to mi starcza.

dreggi
07-10-2006, 11:41

Sory, ale 10 zwrotów (hi, bye, buy, sell, leave, hunted, pay, itp.) to mozna miec na kartce wypisane i wcale języka nie znać (pl? br?).
@topic
ja znam angielski w stopniu średnio zaawansowanym/prawie zaawanowanym i ucze się teraz niemieckiego w liceum (boshe kto to wymyslił:D )

Rinnaroc
07-10-2006, 12:28
Sory, ale 10 zwrotów (hi, bye, buy, sell, leave, hunted, pay, itp.) to mozna miec na kartce wypisane i wcale języka nie znać (pl? br?)
Z takim czymś daleko nie zajdziesz, zapewniam.
@Topic
Angielski można powiedzieć, że bardzo dobry
Szczątki niemieckiego pozostałe w mojej pamięci z podstawówki(Kupen machen X( )
No i oczyfiście nash ojczysty jenzyk !!!!11

TehRegent
07-10-2006, 13:00
Nidyrydy

Angielski i rozpoczynamy poznawanie francuskich zasobow slownikowych ^^

Cava?
Cava bien, merci. Et toi?
Mua o si (czy jak sie to tam pisze ;))

=p

@Reth

Oui francuski rox :D

Nadrill
07-10-2006, 13:16
Aż trzy, bo austriacki, amerykański i brazylijski!

Vekegi
07-10-2006, 13:24
Polski bardzo dobrze, niemiecki średnio i bardzo dobrze angielski.

Matek
07-10-2006, 14:12
Angielski - w miare biegle w mowie, troche slabiej w pismie

Niemiecki - potrafie sie dogadac

Japonski - niedawno zaczelem nauke

Pramus
07-10-2006, 14:15
Polskiego ni w zab nie potrafię :(

Angielski - w miare biegle w mowie, troche slabiej w pismie

Niemiecki - potrafie sie dogadac

Japonski - niedawno zaczelem nauke

Japonski? Ooo Matek :P Powodzenia

Iron
07-10-2006, 14:17
Angielski -Dobrze
Niemiec-Podstawy
Hiszpanski-zaczynam
Włoski-jw
Pozdro.

PiXik
07-10-2006, 15:02
Angielski-potrafię się dogadać,w sumie dobrze, w szkole też w miare dobrze&bardzo dobrze mi idzie
Niemiecki-podstawowe zwroty,jednak mam niechęć do tego języka więc;)

slawekmag
07-10-2006, 15:17
Pomimo mojego młodego wieku(13 lat) znam dużo języków:
Angielski <uczę się od 4 roku życia>
Podstawowe podstawy niemieckiego
Rosyjski<perfekcyjnie>
Ukraiński<j/w>
Polski<lol>
Francuskiego uczyłem się przez rok dawno temu

Marixon
07-10-2006, 15:28
Ja znam dośc dobrze język ojczysty (tak uważam), a język angielski, jak na mój wiek, wydaje mi się, że całkiem nieźle. Przeważnie nie mam problemów z dogadywaniem się z innymi graczami w Tibii, raczej to oni mają problemy (chyba, że pochodzą z krajów anglojęzycznych; wtedy to ja się nieraz gubię). Ale na zagranicznym urlopie, w te wakacje, nie miałem większych problemów w rozmowie na żywo z ludźmi in English :D .

Amaris' Shadow
07-10-2006, 16:45
Angielski, niemiecki, polski. Wszystkie dosc dobrze.

Puccy
07-10-2006, 17:39
Polski, angielski, niemiecki. W czym niemiecki to nie zaduzo ale bym sie dogadal. B)

Yoh Asakura
07-10-2006, 19:31
Ja znam tylko angielski (wystarczająco dobrze żeby zrozumieć większość tego co mówią Amerykanie/Anglicy), chociaż po Rosyjsku też potrafię coś powiedzieć.

Thimburd
07-10-2006, 19:34
Polski, angielski - na bardzo wysokim poziomie oraz hiszpański - już umiem bardzo dużo, ale ciągle się uczę.

Zauważyłem, że pare osób posługuje się hiszpańskim. Takie drobne pytanie: uczycie się go dodatkowo, czy w szkole oraz czy jest to klasa nastawiona na hiszpański (4 letnia, 18 godzin hiszpańskiego w tygodniu itd. do jakiej ja uczęszczam) czy poprostu jest sobie ten język? Z ciekawości pytam, bo klasy takie w Polsce tylko 3, a nuż się ktoś trafi :)

Luthi
08-10-2006, 14:10
Angielski
Niemiecki
Włoski

Moja porada: twórzcie sobie zeszyt ze słówkami! czytajcie po necie artykuły w danym języku z dziedziny która Was zajebiscie interesuje i tłumaczcie je... świetnie wchodzi wszystko do głowy :-)

Maximus89
08-10-2006, 14:42
Niemiecki i angielski, tyle że niemiecki lepiej

_CzAjA_
08-10-2006, 15:52
angielski na poziomie hmm...wystarczającym mi (w sumie to średni) ; p
niemiecki - podstawowe zwroty itp

Gromexorek
08-10-2006, 21:18
Znam jeden, angielski, ale perfekcyjnie.

D4n0nk4
09-10-2006, 17:16
Angielski bardzo dobrze, rosyjski i niemiecki nawet nieźle. No i próbuję się portugalskiego uczyć ;)

adramalech
09-10-2006, 17:34
widze ze sami lingwisci
tylko w tibi tego nie widac ;)