zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Mam pytanko do Sorcow albo Druidow plz Pomuszcie :)

Krystian:)
23-08-2004, 17:45
pytanko moje jest nastepujace. Gdzie moge szybciutko expic sorciem na 10 lvl??? Bo mam malo many i nie dam rady uzywac duzo czaro wiec musze szybko expic. Wale battle hammerem bo nie mam kasy na lepsza bron.Najlepiej by bylo gdzies gdzie jest duzo troli ale tak bardzo duzo i malo ludzi tam chodzi, ale jak znacie jakies inne fajne miejscowki z slabymi potworkami(spidery, bugi, wilki itd.). Piszcie prosze bo sie juz chyba zalamalem :(
P.S. Fajnie by bylo jakbyscie dawali mapki szybciej bym trafil. :)

ponczus
23-08-2004, 17:58
Hmmm jest takie miejsce koło ab z duża ilością waspów. Tam można fajnie i szybko poexpić.

Khan
23-08-2004, 18:45
Na południe od Venore.
Tam jest dużo troli. Ludzi średnio, ale trole mają szybki respawn i nigdy ich nie zabraknie. Ponadto nie wyrzucają żadnych zbędnych ciężarów z ktorymi trzeba co chwile wracać do sklepu, tylko same konkretne rzeczy - pochodnie, ryby i kase. (czasem wędka wypadnie)
A jakby coś teges to w pobliżu jest malutka wylęgarnia szkieletów, a ich loot jest dosyć cenny. (viking helm - 66gp, mace - 30gp, a takze swordy, brass shieldy itp.)
Za drzwiami czeka tez ghoul. Jest dosyć silny ale to dobry partner do treningu. (Leczy sie)
Ja mam druida na 8 levie i tez tam trenie :)

dostane '+' reputki? :)

Vhailor
23-08-2004, 18:53
na Pulnoc od carlin masz roty wilki trolle i poison spiderki (maze of the souls)

ALE NIE ZCHODZ NA POZIOM -3 BO TAM SA MINO MAGI CO 2 KROKI!

japa21
23-08-2004, 19:00
Przede wszystkim podaj miasto, w ktorym jestes. Jesli jestes w carlin to polecam ci isc do crypty [ klucz jest z questu, taki budyneczek niedaleko, w skrzynce] tam jest duzo trolli i respawn szybki. Hmmm jesli masz dobre skille to kopalnie dwarfow [ ale tylko dwarfy i roty , soldiery jeszcze nie ]. W sumie dobrze trenuje sie skile na foldzie [ oczywiscie trzeba walczyc czyms slabym np . ja walcze rapierem i wooden shield i w 1 dzien zabilem cos kolo 15 frosttrolli i shielding skoczyl mi do 18 // mialem 15 lol ]. Niestety walcze twohanded swordem wiec skile mi prawie wogole nie ida [ shielding wogole ]. No ale zbieram na fs 8). Heh a tak wogole dzisiaj w martwym gosciu znalazlem 2 klucze. Jeden dotej krypty w carlin a drugi do kopalni elfow kolo ab[ jak cos o tym wiecie to napiszcie bo chce sie tam wybrac ] :miecz:

Pacek
23-08-2004, 19:23
Możesz iśc na przykład do podziemi pod AB wystarczy kupić kluczyk który kosztuje 50gp i tam jest doś sporo troli. Możesz sie udać także na folde na frost trole i roty bilet kosztuje 20gp chodź odradzam bo kręcą sie tam Pk i różne typy z pod ciemnej gwiazdy koło venore na swampy oraz do motls chodź tam to ich nie za dużo (troli). Ja polecam jednak nabicie 11lvl i pójście do kopalni krasnolódów na początek na 1 ewętualnie jak jest sporo ludzi to na 2 poziom. nigdy nie schodź na 3 z takim lvl tam dwarw solidery cie utłuką a na rotah i dwarwach mozna nieźle naexpować Pozdro sorc 19 lvl 34mlvl

tassin
23-08-2004, 20:06
na Pulnoc od carlin masz roty wilki trolle i poison spiderki (maze of the souls)

ALE NIE ZCHODZ NA POZIOM -3 BO TAM SA MINO MAGI CO 2 KROKI!

Gość powiedzial ze ma 10 lvl a jakbys nie wiedzial to MOTLS jest dla +30 lvli wiec nie ma szans zeby sie tam dostał.

Gemuboli wymiatacz
23-08-2004, 20:12
jak jestes w venore na zachud od wenore jest jaskinia rotów tam mozesz expowac dobrze no i mozesz zdobyć dużo kasy co jest ci potrzebane , a jak pujdziesz dlaej to znajdziesz kopalnie dwarfów jednak uważaj abyś nie natkną sie na dwarf soldiera, na południe od venore możesz isc na swamp trole można znaleść w nich (kase , ryby,no i bardzo żadko wędke),to tyle jak bedziesz tam chodził na pewno szybko zdobedziesz lvl i wzbogacisz sie

ponczus
23-08-2004, 20:17
Hmmm jeszcze jedno. Jeśli masz pacca to świetny exp jest na Daramie. Tam masz na zachód od miasta najpierw dziurę z rotami, a później zejście do jaskini ze skelami.

Secutor
23-08-2004, 20:26
no to będzie tak
1. trolle pod ab duzo ich szybki resp jest po co iść
2. po drodze z carlin do ab jest jest miejsce gdzie respuje sie kilka goblinow gdy sie juz przy nim jest idzie sie w gore i jest wejscie do dziury tam jest masa rotow trolli wilkow wezy i takich tam
3. swamp trolle na poludnie od venore
4.folda i inne lodowe wyspy od groma frost trolli oraz rotow trafiaja sie tez orki i spermeny z warriorami ale to w konketnych miejscach ktore mozesz ominac
5. jesli chcesz mozesz isc na dwarfy w kopalniach niedaleko kazoo ale musisz uwazac i nie schodzic na 3 poziom i te nizsze bo trafisz na guardy soldki i takie tam :)
6 mozesz isc takze na gobliny w goblin hills jest ich tam mase i powinienes spokojnie zjechac

To tyle z mojej strony na temat expowisk na 10 lvl :)

Cya in tibia :]

Vizjerej
23-08-2004, 20:40
Miedzy Ab a Carlin jest jaskinia, nad obozowiskiem goblinów zeby ja otworzyc musisz miec showel.

ciemne dropsy
23-08-2004, 20:58
Gobliny dla 10lvl z pewnie slabym wyposazeniem i skillami w dosc duzej ilosci sa niebezpieczne:) A jest tam kilka takich miejsc gdzie jest ich duzo:)

Kunken
23-08-2004, 21:12
Ja druidka zrobilem w nastepujacy sposob:
Expilem z eq z rooka na trolach kolo Ab i tam zarobilem kase na pierwsze czary (HMM) potem zrobilem BP HMM i sprzedalem mialem na c-mace. Kupilem za reszte dvarwen shielda. Potem expilem w kopalni az moglem robic GFB, i znow zrobilem 2 BP GFB i sprzedalem i kupilem p-seta i stell helmeta. Potem to juz tylko d-hammer i reszta czarow. Gram na serverze non-pvp a wiec moglem se spokojnie zostawiac kompa wlanczanego na nocke i se robilem runki i je sprzedawalem. Od 14lvl bodajze kupilem niewidzialnosc i bralem 1BP GFB i chodzilem na questa kolo kopalni (trzeba rozkopac wejscie na zachod od ostatniej kopalni) i wlazilem tam, na 1 przejscie tracilem okolo 10runek GFB i mialem 3.5k expa i super loota mnostwo beltow, a co z tym sie laczy kasa, kupilem dragon shielda.To wszystko w okolo 2 tygodnie.

Earl
23-08-2004, 22:34
Jesli mieszkasz w Carlin i masz zamiar isc do Troli\Rotow w polowie drogi carlin-ab to uwazaj bo ostatnio na drodze czesto SA ZLUROWANE VALKIRIE, a dla ciebia takie spotaknie moze skonczyc sie red hp albo gorzej. Ew. mozesz zapolowac na Foldzie na pierwszych poziomach ale tam ponoc sa PK (ja nie spotkalem)...

Uhahany
23-08-2004, 22:43
Na polnoc od thais (zaraz nad)
Na powierzchni - misie wilki, bugi, spidery, posion spidery, weze
W podziemiach - trolle (duzo), roty, orcy