Pokaż pełną wersje : Wasze ulubione filmy,książki itd.
Kriso Da Hunta
09-10-2006, 19:49
Chciałbym,aby w tym temacie wypowiadano się o książkach,grach i innych rzeczach np. co ostatnio widziałem w kinie,co jest fajne a co lepiej ominąć szerokim łukiem.Ja ostatnio byłem w kinie na "Strasznym domu" i nawet mi się podobało.Czytałem ostatnio Biografie Jerzego Dudka,ale trochę za dużo obrazków,a za mało tekstu :/ Grałem wg. mnie w cud czyli Elder Oblivion IV
Bardzo bym się cieszył jakby było przynajmnie 10 postów (obojętnie jakich)
Czyli "plix fri posts" :baby:
Ksiazka ktora jeszcze kiedys czytalem ,,Bialy Kiel'' Jacka Londona :D lub ,,Wyspa Skarbów'' nie pamietam jaki autor
Agata Christie ,,13 zagadek, hotel Bertram'' warto przeczytac, wspaniala ksiazka kryminalna
Filmy ,,Czterej Bracia'' warto poogladac naprawde fajny film
,,Wzgorza maja oczy'' sux -.-
jest jeszcze wiele fajnych filmow ale duzo by wymieniac...
Therus Mroczny
09-10-2006, 20:55
Hmm...
Pottery wszystkie roxaja, ksiazki Browna (Kod, Anioly i Demony...), ksiazki EuGeniusza Dembskiego (Tropem Xameleona, O wlos od piwa), ot co! ((;
Z filmow... Ja tam do kina nie chodze ;<
Spamu spamu...
Z filmów to może "Requiem dla snu", albo "Phone Booth"? Sam nie wiem. Z książek całkiem miło wspominam LoTR'a, "Paragraf 22", "Coś się stało"...
Dark Sven
09-10-2006, 21:09
Ksiązki- KoT Leonarda, Uwaga piegowaty, sposób na alcybiadesa, LOTR, wyspa skarbów
Ksiązki sux- Krzyżacy których cisne już drugi miesiąc.
Film-Szeregowiec Ryan
Sux film- niefortunne przygody(czy jak to tam), pottery(ach ci polscy lektorzy), Matrix
Gra- Fallout tactics, seria fify od 03 w dół,DSJ3 :D
Gra sux- heroes seria(krysztaaały- by koles z hypera),fifa 03 w górę,worms 3d i późniejsze, gorky 17, tibia
były jeszcze inne ale... kto by to pamiętał
Vilgefortz
09-10-2006, 21:10
ja tam bardzo lubię czytać fantasy np: Lord of the ring (the best of the best) , "Wiedźmin", "Eragon", "Harry Potter" oraz mnóstwo innych wyśmienitych choć mało znanych powieści fantasy.
A poza tym to niedawno przeczytałem Dana Browna: Kod, Anioły i Demony, Cyfrową twierdzę i zwodniczy punkt oraz Stephena Kinga :"Chudszy" i "Martwa Strefa"
Film - najprawdopodobniej "Requiem for a dream", za muzyke, klimat, dramaturgie, temat.
Książka - Richard A. Knaak "Legenda o Humie", za to, że była moją pierwszą książką fantasy
by Dark Sven
Ksiązki sux- Krzyżacy których cisne już drugi miesiąc.
Mi tam osobiście "Krzyżacy" się podobali :)
Król Lew i Mechaniczna Pomarańcza.
Calen Futh
09-10-2006, 21:27
Anioły i Demony, LotR, Harry Potter'y , Romeo I Julia
Film: Forrest Gump =] RUN FORREST ! RUN !
film: Memento ( jak dla mnie mistrzostwo )
gra: Starcraft ( j/w )
ksiazka: wszystko Pratchetta.
uuu... UUUU... ksiazki? Rodzimy 'Wiedzmin' naturalnie. Cala saga o panu Jasonie Bournie - "Tozsamosc Bourne'a", "Krucjata Bourne'a", "Ultimatum Bourne'a" - jesli ktos lubi literature sensacyjna, nie ma takiej mozliwosci zeby pominal te pozycje - klasyka gatunku. Teraz zabieram sie za inne tytuly Ludluma.
Gry? Cala seria "Hitman", "Mafia", "Age of Empires 2" (jesli ktos jest chetny do gry online, zglaszac sie), "Stronghold" (tu rowniez), "The Settlers" (w czwarta czesc moge pograc online, wliczajac w to oficjalny kanal Blue Byte Game Channel)... "Sid Meier's Pirates" bylo sympatyczne dosyc.
No i moja pieta Achillesowa... filmy... dlaczego pieta? Bo godzinami moglbym o tym gadac i wcale bym sie nie zmeczyl ;/ Dlatego ogranicze sie do tytulow, ktore obejrzalem w ciagu ostatniego miesiaca - ot tak, zeby nie przynudzac zbytnio...
Łowca Jeleni (http://lowca.jeleni.filmweb.pl/) - klasyk kina, pozycja obowiazkowa dla kazdego kinomana. Genialne kreacje Roberta DeNiro i Christophera Walkena.
Taksówkarz (http://taksowkarz.filmweb.pl/) - kolejna genialna rola DeNiro - ktoz nie slyszal niesmiertelnej kwestii "You talkin' to me?? - malo kto wie, skad ten cytat pochodzi... otoz wlasnie z Taxi Drivera moi mili, tak! ;) Swietny film, kolejny klasyk kina.
Ojciec Chrzestny - tu sie nawet nie ma co rozpisywac, kto nie wie co to za film niech przeprosi i wyjdzie. IMO najlepszy film w historii.
Misja (http://misja.filmweb.pl) - kolejna bardzo dobra rola DeNiro, choc kto wie czy nie przycmiona przez swietna kreacje Jeremy'ego Ironsa. Kapitalny motyw muzyczny grany przez ww. Film warto obejrzec chocby dla sciezki dzwiekowej.
Fearless (http://www.filmweb.pl/Huo+Yuan+Jia+2006+o+filmie,Film,id=242219) - Jet Li i jego geniusz. Zaraz po Tomie Hanksie moj ulubiony aktor. Kapitalny film, zarowno jesli chodzi o efekty specjalne, jak i o fabule.
Filmow moglbym wymienic duuuuuuuzo wiecej, ale po co? W koncu mialem ograniczyc sie tylko do kilku tytulow...
@Vil
Tak, Pratchett jest fajny (własnie Ostatni Kontynent czytam)
Tak to lubię jeszcze Sapkowskiego, Plilipiuka, Ziemiańskiego i śp. Pacyńskiego. Niezłe są też kryminały A. Christie (np. I nie było juz nikogo) i autorzy z lat 50-70 typu Niziurski.
Moje ulubione gry to Fallout Tactics, Diablo II, Unreal Tournament :cup:, Quake II, Corsairs, Twierdza, Wormsy, Euro 2000 i Tibia też się gdzieś na liście znajdzie.
Ulubione filmy to Saw I i II, Cube'y, American Pie 1,2 i 3 (ty grandmotherfuckerze xD), Matrix I ( ale we wszystkich częsciach jest fajna muzyka), Taxi, Shreki.
Peelelele
09-10-2006, 21:40
Książka- "Przypadki Robinsona Crozoe" D.Defoe ---> zajebista książka, polecam
Film- "Klątwa" ---> ehh xD
Gra- "Worms Armageddon" ---> uwielbiam tą rozpierduchę :]
*Ksiazki:
- Terry Pratchett - Wszystko jak leci
- David Morrel - "Sila strachu"
- Graham Masterton - "Geniusz", "Dzin" (taki siakis horror ale mnei wciagnal)
- cala seria o Harrym Potterze
EDIT:
Hoom mi przypomnial o panie Bournie
*Filmy:
- "Requiem dla snu"
- "Skazani na Shawshank"
- "Zagubiona autostrada" (swietny film lyncha)
Kriso Da Hunta
09-10-2006, 21:47
Genialnym filmem jest napewno Ojciec Chrzestny.Najlepsza 1 część !
spider-bialystok
09-10-2006, 21:50
Ksiazka... ciezko powiedziec, nie mam jakich zdecydowanych faworytow... ale jezeli juz to "Upadle Anioly" bardzo ciekawa ksiazka s-f utrzymana w ciezkim klimacie.
Film? Pianista... Ale jest wiele ulubionych ;]
A ulubione gry to zdecydowanie Fallout 1 i Fallout 2. Za ten post apokaliptyczny klimat, za mnogosc rozwiazan i mozliwosci, za wszystko ;)
I co jeszcze? Ulubiona potrawa(wiadomo, Frytki rulez ;)), ulubiona zabawa podwórkowa...ulubione zwierzątko...długo by wymieniać, ale wszystko jest bezsensu, bo co to kogo obchodzi.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.