zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Most Talented Aritsts!

MKM
13-10-2006, 20:30
Grupa się zreaktywowała więc potrzebne jest ogłoszenie :)

(MTA) Czyli grupa zrzeszająca najlepszych grafików na naszym forum.
Jak dostać się do naszej grupy? Przede wszystkim musisz potrafić coś narysować namalować, stworzyć jakąś grafikę na średnim poziomie.

Zgłoszenie wysyłamy przez 'panel kontrolny użytkownika', zakładkę 'Członkostwo w grupie'. W tekście zgłoszenia MUSI znajdować się link do waszych prac, inaczej zgłoszenie nie zostanie rozpatrzone, gdyż nie będzie jakichkolwiek podstaw do oceny waszego talentu.
Z góry też mówię, że jeśli stworzyliście dopiero 10 grafik, albo zajmujecie się tym od dopiero miesiąca, to nie macie co próbować, przyjmujemy tylko i wyłącznie uzdolnione osoby.

W razie czego, pisać na mój nr gg:5226060 bądź drugiego lidera Kuraja gg:3018290

Zacytowałem tu trochę to, co napisał Linek w temacie wiążącym się ze starym MTA.

slawekmag
13-10-2006, 20:42
Grupa się zreaktywowała więc potrzebne jest ogłoszenie :)

(MTA) Czyli grupa zrzeszająca najlepszych grafików na naszym forum.
Jak dostać się do naszej grupy? Przede wszystkim musisz potrafić coś narysować namalować, stworzyć jakąś grafikę na średnim poziomie.

Zgłoszenie wysyłamy przez 'panel kontrolny użytkownika', zakładkę 'Członkostwo w grupie'. W tekście zgłoszenia MUSI znajdować się link do waszych prac, inaczej zgłoszenie nie zostanie rozpatrzone, gdyż nie będzie jakichkolwiek podstaw do oceny waszego talentu.
Z góry też mówię, że jeśli stworzyliście dopiero 10 grafik, albo zajmujecie się tym od dopiero miesiąca, to nie macie co próbować, przyjmujemy tylko i wyłącznie uzdolnione osoby.

W razie czego, pisać na mój nr gg:5226060 bądź drugiego lidera Kuraja gg:3018290

Zacytowałem tu trochę to, co napisał Linek w temacie wiążącym się ze starym MTA.

Popraw to:)
Najlepszych popraw na uzdolnionych i ambitnych użytkowników potrafiących tworzyć grafiki na komputerze i w świecie realnym. Albo coś w tym stylu.

Średni poziom popraw na "mocno ponadprzecięnym" lub tylko "ponadprzeciętnym"

Dark Sven
13-10-2006, 20:44
Brawo!
Ale musicie jeszcze zrobić czystki, czyli to co tygryski lubią najbardziej ^^.

slawekmag
13-10-2006, 21:18
Czystki by się przydały, ale minimalne;)

Jade
13-10-2006, 21:39
A po kiego grzyba nam czystki? Ledwo co sie MTA odrodziło, i już chcecie wywalać?

Kenixia
13-10-2006, 22:37
@up
Jade poczytaj temat na forum MTA ! Slawek chce zostac sam :P

@Slawek - minimalne? Przeciez ty tam trzy czwarte osób wywalić chciałeś

Vanhelsen
13-10-2006, 23:48
Ty, patrzcie! MTA znów się reaktywowało -.-''
Powiem szczerze, że po tym co prezentuje wywodząca się z MTA bitwa komiksowa v2.0 to się grubo zastanawiam czy jest po co się zgłaszać...

Jackz
14-10-2006, 10:16
Huh... zgadzam się z Wieszokiem :(
Tylko black się tam nadaje ;/

Radek 666
14-10-2006, 11:01
Kiedyś tam byłem, ale i tak się nie nadawałem zbytnio ;). Jedyne co potrafie robić lepiej to avatary i sygnatury, a od tego najbardziej utalentowanym artystą nie zostanę :).

Shanhaevel
14-10-2006, 11:46
Ty, patrzcie! MTA znów się reaktywowało -.-''
Powiem szczerze, że po tym co prezentuje wywodząca się z MTA bitwa komiksowa v2.0 to się grubo zastanawiam czy jest po co się zgłaszać...

Ja nie chcę mieć z TYM MTA nic wspólnego, sorry...

MKM
14-10-2006, 13:13
To, że jedna czy też dwie osoby coś schrzaniły, nie świadczy o tym, że reszta grupy jest równie nierozgarnięta. To nie jest jakieś zbiorowisko super utalentowanych osób (z wyjątkami), po prostu grupa do której można dołączyć i udzielać się na tematy związane z grafikami, nic więcej. Jeżeli nie odpowiada wam skład, jaki jest aktualny, w tym momencie i przez to nie chcecie być w mta, to ja już nic na to nie poradzę.

Vanhelsen
14-10-2006, 13:26
Zauważ, że to jest MTA a nie samo TA, to Most po coś w tej nazwie jest, right?
A jak ja widzę te komiksy to zastanawiam się, czy nie trzeba zmienić nazwy na NTA - "No-Talent Artist"
Tak więc, radził bym trochę przeczyścić zawartość MTA

slawekmag
14-10-2006, 13:30
W bitwie komiksowej brali udział nie tylko członkowie MTA.
btw, dzisiaj półfinały (ale pewnie wszyscy to oleją)

Blacko
14-10-2006, 13:56
Huh... zgadzam się z Wieszokiem :(
Tylko black się tam nadaje ;/

No nie przesadzajmy. Fakt że w przypływie pierwszego hurraoptymizmu przyjętych zostało chyba o kilka osób za dużo ale już trudno. Teraz te osoby zamiast obrażać się że "ledwie przyjęliście a już chcecie wywalać" powinny pokazać, że zależy im na członkostwie. To tak jakbyście się dostali na wymarzone studia a potem nie chodzili na zajęcia...

Jackz
14-10-2006, 14:12
Mówiąc szczerze bardziej mi zależało na dojściu do mta w jej złotych czasach.
Mianowicie gdy tworzyli majin vegeta,bryndii,limenu, i a lot of good graphics : )
A teraz jedynym grafikiem w mta jest blacko...

Kenixia
14-10-2006, 14:36
@up Wkoncu ktos to dobitnie powiedzial... :p

Shanhaevel
14-10-2006, 14:40
Mówiąc szczerze bardziej mi zależało na dojściu do mta w jej złotych czasach.
Mianowicie gdy tworzyli majin vegeta,bryndii,limenu, i a lot of good graphics :)

I Shan! Nie zapomnijmy o Shanie! :D

Vanhelsen
14-10-2006, 15:02
Ale teraz go już ni ma :P
Dołanczam się, w celu misji odnawiania świętności MTA xD

Shanhaevel
14-10-2006, 15:12
Kto jest z nami, bracia?! :D

Celoz
14-10-2006, 15:21
Jestem z wami xD

Jackz
14-10-2006, 16:47
I co to wam da Bryndi pierdoli w Du*** mta tak samo jak reszta...

Neaniver
16-10-2006, 15:35
Kurczę, szkoda tylko, że nie ma możliwości przeglądania forum Waszej grupy bez członkostwa w niej. Bo tak myślę, że można zobaczyć tam sporo prac, których nie zobaczę w Grafikach. No i nie ma tam takiego syfu. Chyba xD

slawekmag
16-10-2006, 15:40
Tak, ale większość użytkowiników woli najpierw "pozbierać" swoje prace na MTA a potem dać je w grafikach. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

Vanhelsen
16-10-2006, 15:58
@up: nie wypowiadaj się za większość nie będąc pewnym tego co mówisz...
@upup: czy ja wiem, po to są grupy, by gdy dasz plamy, nie rozeszło się to po za jej kręgi :P

Dr.Unknown
16-10-2006, 16:33
Było, minęło.

Radek 666
16-10-2006, 19:44
Było, minęło.
I nie powróci więcej?

A może jednak...

MKM
22-10-2006, 16:41
Zabrałem się z Kurajem za oczyszczanie grupy, poleciały 4 osoby, jedna osoba odeszła sama, ze wzgledu na to że sporo osób nażekało na poziom mta, nie bedziemy przyjmować beztalencia jak to się działo wcześniej. Pozostałe osoby, które sa w grupie, zachęcam do częstszego udzielania się. Chcemy z Kurajem przywrócić poziom w mta, taki jaki był przed reaktywacją, tak aby bycie w naszej grupie było prestiżem tak jak to było kiedyś.

Eileen
22-10-2006, 17:54
Ohoho... Patrzcie... Jednak reaktywacja? To dobrze, bo miło się słuchało jak opowiadacie o pracach, formach pracy i wogóle... No i powiem szczerze - lubię kilka osób ze starego, dobrego MTA (tak, lim, ciebie też i shana i blacko i wielu, wielu innych, którzy uważają, że ja ich gg zgubiłam, a ja co trochę podglądam na wasze opisy :P) i nigdy bym sobie nie wybaczyła, gdyby ta "ostoja" artystów upadła.

Nie mniej jednak uważam, że ciągle "nie jestem godna". Może poczuję się lepiej, jak zrobię tak jeszcze z 5 porządnych prac i nie pokażę ich ani limenu, ani blacko, żeby nie wpaść w depresję.

Pozdrowienia dla wszystkich przyjaciół...

Eileen :)

Descartes
22-10-2006, 17:58
Nie mniej jednak uważam, że ciągle "nie jestem godna"

Mamy ci złożyć propozycję "nie do odrzucenia"? :P

MKM
22-10-2006, 18:00
Eileen, czekamy na ciebie.. :D

Eileen
22-10-2006, 19:51
Hiehie... Jeszcze trochę :D Lubiłam wyzwania... I lubię. MTA było dla mnei wyzwaniem samym w sobie. "Dopiero, aż zrobię coś co według mnie będzie naprawdę dobre, wtedy spróbuję" Z czasem przestało. A teraz nie będę wchodzić dzięki temu syfowi co mam w galerii tutaj, bo to się nie godzi przez szacunek dla Limka, Blacko i całej reszty osób, które szanuję...

Jak będę mieć to "coś" na kompie, to wtedy może się skuszę :P.

BTW. Poza tym i tak jak widzę sporo starych, dobrych ludzi olewa już to wszystko - po części się im nie dziwię.

Kenixia
22-10-2006, 20:14
@up dawno nie widziałam tak twardej postawy :P

Jade
23-10-2006, 15:10
Łe, ja sie tu chyba jednak nienadaje.

MKM
01-11-2006, 10:07
Widze że temat został przyklejony :). Jeżeli umiecie tworzyć grafiki na poziomie, to jesteście mile widziani, ostatnio jakiś dziwny brak zgłoszeń się zrobił :). Pamiętajcie o podawaniu linków do prac w swoim podaniu!

slawekmag
01-11-2006, 11:49
MTA widać powraca do świetności ;) . Już się zaczyna rywalizacja, wspólne projekty itp.

Khan
16-11-2006, 15:29
Jestem przeciwny. Ta organizacja upadła, jeszcze zanim została rozwiązana i tym razem stanie się tak samo. To nie czarnowidzenie, to nieuniknione przeznaczenie.

slawekmag
16-11-2006, 15:33
Upadła, no cóż. Wszystko się kończy;) Myślę, że tym razem będzie troszkę inaczej. Po za tym co z tego że upadła? Przez długi czas była najbardziej elytarną i popularną grupą na forum. A jej członkowie świetnymi grafikami. I dobrzeby było, żeby znów tak było.

@down

A szkoda, że nie należysz :P

Właśnie z takich powodów, że dobrzy graficy nie chcą iść do MTA, bo to niby plama na ich honorze itp, MTA tak powoli się odradza. Gdyby wstąpiło paru ludzi takich ja ty, poszliby za nimi następni, i nowe MTA nie byłoby gorsze niż stare.

Shanhaevel
16-11-2006, 15:34
@Khan
Milcz, niewierny!!

W sumie MTA mnie mało obchodzi, ja tam nie należę. :P Sądzę, że historia może się niestety powtórzyć...

Radek 666
16-11-2006, 15:51
Jestem przeciwny. Ta organizacja upadła, jeszcze zanim została rozwiązana i tym razem stanie się tak samo. To nie czarnowidzenie, to nieuniknione przeznaczenie.
Łoooo, Khan się z letargu przebudził O.o. I niestety muszę się z nim w pełni zgodzić... Byłem tam kiedyś i wiało nudą - zero projektów, zero porad, zero prezentacji swojej 'sztuki'. Raz na miesiąc ktoś wkleił obrazek, skomentowało pare osób i znowu miesiąc czekania ;P.

W sumie może i nieco przesadzam, ale mniej więcej tak sprawy się przedstawiały. A każdy nieco bardziej ambitny projekt po jakimś czasie wymierał.

Btw, nie wiem jak jest teraz, ale wydaje mi się, że narazie się będzie rozwijało. A po paru (nastu?) miesiącach historia się powtórzy.

Neaniver
16-11-2006, 15:55
@up

Może nigdy tam nie należałem, ale też mam takie wrażenie.

slawekmag
16-11-2006, 15:56
wiało

Wiało, wiało, ale teraz wcale nie wieje ;) Zresztą w większości grup tak jest, że pierwszy tydzień super, drugi ok, trzeci może być, a potem koniec.

MKM
16-11-2006, 16:23
Skoro nie wiecie jak jest, nie piszcie : )
To czy tematy są czy nie, zależy od ludzi i ich pomysłowości. Co jakiś czas pojawi się coś, o czym warto podyskutować i dlatego warto być w tej grupie. To że nowe tematy nie sypią się lawinowo, nie znaczy że grupa miała by upaść. Więcej użytkowników = więcej tematów, więc zamiast zastanawiać się jak jest, bądź jak mogło by być, można to sprawdzić samemu.

Jeśli nie chcecie dołanczać, to nie. Ja nikogo prosić nie będe.

@Down
Grupę tworzą ludzie, jeżeli ludzi nie będzie tj. jeżeli odejdą i nowych nie będzie, to wtedy grupa upadnie, a teraz wskaż mi drogi kolego, który z aktualnych członków ma coś przeciwko, aby być w mta, albo niech się sam wskaże, żebyś się nie męczył... Myślę że nikogo to za bardzo nie ziębi, ani nie grzeje, że jest w tej grupie, a jeżeli jest i mu się nie podoba, to zawsze może odejść.

Radek 666
16-11-2006, 16:30
Napisałem, że nie wiem jak teraz jest. No i pewnie narazie jest dobrze, ale za jakiś czas i tak upadnie...

slawekmag
16-11-2006, 16:39
za jakiś czas i tak upadnie...

Za jakiś czas to Polska zniknie z powierzchni ziemi, razem z resztą świata. Pisałem, że wszystko się kończy. Ale myślę, że nie przyjdzie to tak prędko.

@edit
Taki screen z MTA. Tematów nie jest strasznie dużo, bo narazie skupiliśmy się na wormie. Ale chyba widać, że nie ma zastoju

http://img296.imageshack.us/img296/4809/beztytu322uzi0.jpg (http://imageshack.us)

Adrikos
16-11-2006, 18:12
A jak sie tam zglosic? Bo niedokladnie opisane :P

@Edit jesli tu to zamieszcze swoja prace ktorom teraz zrobilem :P
Zbyt ladna ona chyba nie jest ale warto sprubowac... lubie rysowac na kompie ;]
http://img87.imageshack.us/img87/5530/syg3mz0.jpg

Neaniver
16-11-2006, 18:21
Lepiej wyrzuc tego posta, zjedz go, schowaj, cokolwiek. Aż się prosi, żeby go zjechać.

slawekmag
16-11-2006, 19:32
Za same sygnaturki do MTA nie wejdziesz. Szczególnie za tak słabe.
btw, zresztą MKM ci powie, jest liderem.

MKM
16-11-2006, 19:48
Powiedziałem mu że się nie nadaje i go nie przyjme, żeby poćwiczył zanim złoży podanie. Ale chyba zabardzo się tym przeją i mnie zablokował żal.pl

Veruis
16-11-2006, 20:03
A tam... MTA nie upadnie, poki ja proboje sie tam dostac :p

Musze przyznac, ze kuraj, ostro mnie zmusza do tworzenia grafik... a moze kiedys dojde ;)

PS. Omg! Moja galeria wciaz tam jest <wow>

Eileen
16-11-2006, 21:03
Hmm... To fakt - wielu odeszsło i z tego powodu jestem smutna, ale tak naprawdę nigdy zbytnio wolałam się nie wtranżalac do waszych spraw. No dobra - raz zarzuciłam Linkowi patemt na projekt grafik - ale co rpawda wtedy za duże z tym Egiptem i tak nie zrobiliście. A jak lim zrobił czystki w tych, co nic nie robili to wszyscy zaczęli się burać i gólnie się sypło - ja to tak widzę, reszta to tylko brak czasu i pomysłów. Bo to zazwyczaj zabija "artystę". Co moge powiedzieć? Wstyd to i chańba, że takie poważne osoby posiadające mój pełen szacunek jak Khan (uwierzysz, że ostatnio odkopałam, robiąc porządki, zgraną całą "potęgę Painta" do jednego dokumentu?), Shanhaevel (nie martw się, kilke twoich dzieł też chyba mi śmignęło przy porządkowaniu dysku :P), Bryndii (który ma więcej rozumu niż my wszyscy razem wzięci), czy lim (któr chyba wogóle sobie dał sianka z forum) jakby w pewien sposób nie chcą sie dalej rozwijać, bądź też pomóc w tym rozwoju innym. Powiem tyle - ja nie wchodziłam do MTA wcześniej, bo nie chciałam wejśc tam z tym syfem, co robiłam na początku - a dwa, że mogłam wejść nawet za ten przysłowiowy "worek kartofli" (no nie Shan? :P) ale nie chciałam, bo widziałam że co trochu się coś miesza.

I powiem wam jedno... Na złość tym co się poddają dam sobie głowę uciąć, że MTA się podniesie, o ile w nowej ekipie będzie dość determinacji i wytrwałości.

Dr.Unknown
16-11-2006, 21:22
Taki screen z MTA. Tematów nie jest strasznie dużo, bo narazie skupiliśmy się na wormie. Ale chyba widać, że nie ma zastoju

O, widzę, żę stare tematy zostały. Coś tam mojego pewnie jeszcze siedzi.

Radek 666
16-11-2006, 21:35
Tak... I pewnie coś mojego też, heh :P.

Arnisan
02-12-2006, 23:34
co innego wniose niz ta debata jak bylo lepiej i jak jest gorzej i jak w ogole nic nie bedzie. A mianowicie, ktos sie zetknal z malarstwem figurkowym? to tez podlega pod MTA?

slawekmag
03-12-2006, 10:40
Wytłumacz co to jest bo nie znalazłem nigdzie (google wikipedia) ale myślę, że każda forma podlega, bo nawet fotografia.

Blacko
03-12-2006, 10:49
Pewnie chodzi o modelarstwo/malowanie, włączając w to bitewniaki Warhammer FB i Wh40k

Arnisan
03-12-2006, 12:15
no Blacko ma racje, lecz nie modelarstwo (czolgi i inne) lecz figurki, ja sie oddalem serii LOTR z dosc ciekawymi efektami, pewnego dnia pokaze co nieco. i powiadacie ze fotografia tez sie miesci...kilka pracek wrzuce niedlugo do ktoregos Artist.

MKM
03-12-2006, 12:17
co innego wniose niz ta debata jak bylo lepiej i jak jest gorzej i jak w ogole nic nie bedzie. A mianowicie, ktos sie zetknal z malarstwem figurkowym? to tez podlega pod MTA?

W MTA jest miejsce dla każdej osoby, która przejawia jakiś talent artystyczny w pracach plastycznych, czy to grafika komputerowa, malarstwo, fotografia czy rzeźbiarstwo. Ale musi to być na jakimś poziomie, musisz się tym już chwile zajmować no i przede wszystkim musi to ładnie wyglądać i się nam podobać :P

Portaknus Minusbus-farmer
25-01-2007, 17:11
Już pogadałem z Kurajem na temat mojego członkostwa, zapowiada się niczego sobie.

A on mówi, że potrzebne mu więcej czasu i... moich artów, życzcie mi szczęscia... ;P

Jackal
25-01-2007, 17:34
no Blacko ma racje, lecz nie modelarstwo (czolgi i inne) lecz figurki, ja sie oddalem serii LOTR z dosc ciekawymi efektami, pewnego dnia pokaze co nieco. i powiadacie ze fotografia tez sie miesci...kilka pracek wrzuce niedlugo do ktoregos Artist.

Jaką armię zbierasz? bo ja Rohan (riders) mam już około 40 *warriors i rohans) z allegro.pl ;p ja gazetkI WP zbieram od 2 lat umiem troche cieniować, i polewac ;p.

matiiii
18-02-2007, 18:59
Ile prac trzeba pokazać w zgłoszeniu i jakiego typy maja być? Odp. na PW można.:)

slawekmag
18-02-2007, 19:15
Nie ilość tylko jakość. Po za tym, najpierw zagadaj na gg do Kuraja/MKM-a, to ci powiedzą co i jak z twoimi pracami.

Kolidos
18-02-2007, 20:23
Ile prac trzeba pokazać w zgłoszeniu i jakiego typy maja być? Odp. na PW można.:)

Ja przekazałem tylko jedną, w moim mnienamniu najlepszą i to wystarczyło ;)

matiiii
18-02-2007, 21:12
dzieki wam

@up
a jakie wymiary dales?

edit:
Ktoś napisał że to mają być zróżnicowane rozmiary np:
1 sygnatura, 2 avatary, pare UB'kow itp. czy tylko mozna dac same avatary?

MKM
18-02-2007, 21:49
Daj 3-5 prac, najlepszych jakie dotychczas zrobiłeś. To że kolidos dał jedną nie oznacza że nie widziałem jego innych prac ;]. Wymiary są zależne od rodzaju wyprodukowanej grafiki, rysunku lub innego rodzaju twórczości :P

Pan i Wladca
18-02-2007, 22:20
Tyle nas jest w tym MTA a udziela się ciągle z 5-6-ciu tych samych ludzi z ekipy.
:(

Kolidos
18-02-2007, 22:47
Tyle nas jest w tym MTA a udziela się ciągle z 5-6-ciu tych samych ludzi z ekipy.
:(

Niestety, ale to jest normlane :P Cięzko jest zebrać naprawdę zgraną ekipe.

slawekmag
19-02-2007, 10:57
Ktoś napisał że to mają być zróżnicowane rozmiary np:
1 sygnatura, 2 avatary, pare UB'kow itp. czy tylko mozna dac same avatary?

Daj albo tą najlepszą, albo po 1-2 najlepszych z danego rodzaju. Btw, na ubekach do MTA nie dojedziecie:p

@2up

Wywalić!!!!!1111razrazraz

mati8dwa
19-02-2007, 11:38
Życzę wam powodzenia, niech grupa się odrodzi. Grafików polskich trzeba jednoczyć bo coraz mniej jest tych dobrych:( . Chciałbym się dostać do tej grupy, ale cóż grafikę ćwiczę na poważnie od 3 miesięcy:( . Wcześniej to dla zabawy robiłem. Zawsze można spróbować, jak by ktoś mógł mi pokazać mniej więcej na jakim poziomie są prace.
Pozdrawiam mati8dwa.
@Down
A co tak właściwie trzeba dać^ ^.

slawekmag
19-02-2007, 12:15
Lepiej pokaż swoje prace. Np. tutaj, albo stwórz galerię.

mati8dwa
19-02-2007, 15:30
To potem się coś da. Teraz robie dość ambitny projekt, po raz pierwszy z rysunku robie obraz (oczywiście mojego) i będę się nad nim starał, rysunek mam cały, a obraz w 10% ,ale robie ok. 2h. Do tego dochodzi:
-fake
-życie prywatne
-brat;(
Więc za dużo teraz czasu nie mam. Jak skończę to dam i co jeszcze musi być w zgłoszeniu?

PS Nie mam zamiaru wystawiać najlepszych prac (poza tamtą jak się uda),gdyż wole się ośmieszyć teraz niż potem, gdzie poniżam od razu osobę, która mnie wpuściła do grupy, poziom nie stanowi 1 praca która się uda tylko wszystkie. Takie są moje odczucie .

Kolidos
19-02-2007, 15:42
To potem się coś da. Teraz robie dość ambitny projekt, po raz pierwszy z rysunku robie obraz (oczywiście mojego) i będę się nad nim starał, rysunek mam cały, a obraz w 10% ,ale robie ok. 2h. Do tego dochodzi:
-fake
-życie prywatne
-brat;(
Więc za dużo teraz czasu nie mam. Jak skończę to dam i co jeszcze musi być w zgłoszeniu?

PS Nie mam zamiaru wystawiać najlepszych prac (poza tamtą jak się uda),gdyż wole się ośmieszyć teraz niż potem, gdzie poniżam od razu osobę, która mnie wpuściła do grupy, poziom nie stanowi 1 praca która się uda tylko wszystkie. Takie są moje odczucie .

Jeżeli ta twoja najlepsza praca rzeczywiście będzie najlepsza to wątpie, że następne bedą bardzo odbiegały od niej. Ja sam nie raz zrobię coś beznadziejnego to poprostu tego nie pokazuję.

A co do przykładowej pracy, hm...
http://i3.photobucket.com/albums/y90/Kolidos/ponczcopy.png
/\ zrób coś takiego, a raczej zostaniesz przyjęty ;]

mati8dwa
21-02-2007, 14:33
Coś mi to nie wyszła ta pikseloza ;/ :
http://img340.imageshack.us/img340/7025/rycerz2rq6.png
Jak ktoś chciałby w .png to powiedźcie na pw, ale dam osobą tylko tym, którym ufam.
Wyśmiewać mnie możecie i krytykować też, trzeba być przygotowany na krytykę i nigdy się nie poddawać:p .

@Kolidos
Na tym kompie nie mam psa, bo lepszy jest w naprawie, w ciągu tygodnia powinienem go mieć to coś zrobię w tym stylu.
@Edit
@Down
Nie raz mi coś ukradli, ale dobra macie bez zabezpieczeń. Dobra następnym razem się bardziej postaram, za dobrze mi to nie wyszło przyznaje. Po za tym zaawansowany w tych sprawach to ja super nie jestem ;p.

slawekmag
21-02-2007, 15:19
coś zrobię w tym stylu.

Chodziło o poziom, a nie typ. Każdy ma charakterystyczne typy wykonywania prac. Po za tym czego się boisz dając to JPG? Że niby ci ktoś ukradnie? Popatrz jakie prace Blacko daje na forum. Po za tym jak już dajesz JPG to dawaj lepszą jakość. Na dodatek ten znaczek. Naprawdę mało tu widać. Co do samej pracy, to przez jakość trudno zobaczyć jakich narzędzi użyłeś. Cieniowanie za słabe, kontrasty powinny być większe. Sam już nie wiem co o tym myśleć. Pogadaj z MKM-em

@edit
No dałeś już porządną pracę, więc teraz moge cię zjechać:
Widząc JPG myślałem, że to coś w PS albo we flashu. A tu miłe zaskoczenie: pixelart

-kontury niechlujne w niektórych miejscach
-przydałoby się AA
-lineart całkiem niezły i tu masz +
-przegradientowane i to w denny sposób
-cieniowanie leży kwiczy i nie może się podnieść. Tu zapukałeś w dno od spodu. nie ma wypukłości.
-jedna czerwona zapinka nie pasuje do drugiej
-osobnik na obrazku został pozbawiony pewnie dużej części mózgu. Głowa za mała jak dla mnie.
-osobnik na obrazku prawdopodobnie po jakimś poważnym wypadku doznał poważnego urazu ręki. Stań w takiej pozycji i obróć tak rękę.
-światło pada z innej strony na poszczególne elementy obrazu. Czasami z góry, czasami z dołu. Zdecyduj się wreszcie.
-kontrasty za małe
-ostrze nie pasuje zupełnie do reszty pracy. Do tego wygląda, jakby wypełnione gradientem i przekonwertowane na JPG.
-czy ostrze jest na pewno pixelartem jak reszta pracy? I czy na pewno twoje?
-materiał się układa całkiem inaczej. Tu jest bez sensu.

Przepraszam, że skupiłem się na negatywach, ale tak jest potem lepiej poprawiać jakość swoich prac.

Jackz
21-02-2007, 20:31
Jeżeli ta twoja najlepsza praca rzeczywiście będzie najlepsza to wątpie, że następne bedą bardzo odbiegały od niej. Ja sam nie raz zrobię coś beznadziejnego to poprostu tego nie pokazuję.

A co do przykładowej pracy, hm...
http://i3.photobucket.com/albums/y90/Kolidos/ponczcopy.png
/\ zrób coś takiego, a raczej zostaniesz przyjęty ;]\

TO ja podpowiem jak zrobić :).
Napoczątku otwierasz obrazek o 800x800 (załóżmy)
i kolorujesz paint bucketem na kolor szary :)
Palmy :) wycinasz poczym kolorujesz na pomarańczowy dodajesz inter shadow i te duperele możesz zblurować.
tło to są splattere białe na soft light :). I c4d zmniejszony tam w rogu na dole kilka brushy natural na deviancie są .

Potem tworzysz marque toolem kwadracik kopjujesz go ileś tam razy :P . dajesz na białe i drop shadow 100 /100 czarny.Następnie kilka grunge brushy w różnych kolorach. Czcionke arial czy jakiś inny shit nie szeryfową bo szeryfowe często są nieczytelne.I gumeczką wybierz brusha i porób wzorki czy jak tam to nazywacie :P. A kreske to prościzna i nałóż na wszystko blura :P.

Praca na góra 3 minuty.

Kolidos
21-02-2007, 20:43
\

TO ja podpowiem jak zrobić :).
Napoczątku otwierasz obrazek o 800x800 (załóżmy)
i kolorujesz paint bucketem na kolor szary :)
Palmy :) wycinasz poczym kolorujesz na pomarańczowy dodajesz inter shadow i te duperele możesz zblurować.
tło to są splattere białe na soft light :). I c4d zmniejszony tam w rogu na dole kilka brushy natural na deviancie są .

Potem tworzysz marque toolem kwadracik kopjujesz go ileś tam razy :P . dajesz na białe i drop shadow 100 /100 czarny.Następnie kilka grunge brushy w różnych kolorach. Czcionke arial czy jakiś inny shit nie szeryfową bo szeryfowe często są nieczytelne.I gumeczką wybierz brusha i porób wzorki czy jak tam to nazywacie :P. A kreske to prościzna i nałóż na wszystko blura :P.

Praca na góra 3 minuty.

Ok, ale jak się na niczym nie wzorujesz, lecisz z wyboraźni to trochę dłużej, prawda? A zapomniałeś o fallte imamge, duplicate, blur na 5 i overlay duplicata ;]]

Jackz
21-02-2007, 20:50
What ever .. amatorszczyzna bez pomysłu

slawekmag
21-02-2007, 21:18
Ale z ciekawą kompozycją.

salatka
22-02-2007, 00:04
Ale z ciekawą kompozycją.

ze jak? o_O

Kenixia
22-02-2007, 09:53
Ja tam zadnej kompozycji nie widze ;P ALe mi sie podoba ;d

Kolidos
22-02-2007, 10:22
Kompozycja – w sztukach wizualnych umiejętność zestawiania ze sobą elementów w taki sposób, aby tworzyły one harmonijną całość. Kompozycją określa się również samo dzieło, zawierające połączone ze sobą składniki.

Celem kompozycji jest osiągnięcie zamierzonego efektu plastycznego poprzez umiejętne dobranie kolorów, kształtów, proporcji, faktur i położenia przedstawianych elementów, czasem na drodze porządkowania podobnych do siebie składników, a kiedy indziej poprzez zestawianie ich na zasadzie kontrastu. W kompozycji wykorzystuje się też często pewne konstrukcje znane z geometrii takie jak symetria czy złoty podział. Odpowiednie operowanie tymi narzędziami daje efekt w postaci różnych nastrojów, uczuć, przeżyć jakich może doświadczyć odbiorca - można uzyskać na przykład zarówno odczucie statyczności, porządku, równowagi, harmonii, jak i dynamiki, chaosu czy nierównowagi.

Jak można przeczytać kompozycja instnieje w każdej pracy, w nie których jest mniej widoczna, w nie których bardziej. A może nie którzy nie wiedzieli co to jest kompozycja...?
Teraz taki mały komunikat:

JA TEJ PRACY NIE DAŁEM TUTAJ, ŻEBYŚCIE Ją KOMENTOWALI, TYLKO CHCIAłEM POKAZAĆ KOLEDZE. JEŻELI TAK UPORCZYWIE PRAGNIECIE KOMENTOWANIA TO ZAPRASZAM DO MOJEJ GALERII...

mati8dwa
22-02-2007, 10:35
[cut]
@edit
No dałeś już porządną pracę, więc teraz moge cię zjechać:
Widząc JPG myślałem, że to coś w PS albo we flashu. A tu miłe zaskoczenie: pixelart

-kontury niechlujne w niektórych miejscach
-przydałoby się AA
-lineart całkiem niezły i tu masz +
-przegradientowane i to w denny sposób
-cieniowanie leży kwiczy i nie może się podnieść. Tu zapukałeś w dno od spodu. nie ma wypukłości.
-jedna czerwona zapinka nie pasuje do drugiej
-osobnik na obrazku został pozbawiony pewnie dużej części mózgu. Głowa za mała jak dla mnie.
-osobnik na obrazku prawdopodobnie po jakimś poważnym wypadku doznał poważnego urazu ręki. Stań w takiej pozycji i obróć tak rękę.
-światło pada z innej strony na poszczególne elementy obrazu. Czasami z góry, czasami z dołu. Zdecyduj się wreszcie.
-kontrasty za małe
-ostrze nie pasuje zupełnie do reszty pracy. Do tego wygląda, jakby wypełnione gradientem i przekonwertowane na JPG.
-czy ostrze jest na pewno pixelartem jak reszta pracy? I czy na pewno twoje?
-materiał się układa całkiem inaczej. Tu jest bez sensu.

Przepraszam, że skupiłem się na negatywach, ale tak jest potem lepiej poprawiać jakość swoich prac.
Zgadzam się z tobą, ale nie tylko ostrze tak jest, otóż najpierw robiłem w większych wymiarach, a potem stwierdziłem, że nie mam na to aż tyle czasu i zmniejszyłem ;/. Większą dokończę jak będę miał wolne. Tu rysunek, który wykorzystałem:
http://img47.imageshack.us/img47/2034/ryverz3em9.png
Na feriach mi się nudziło to zrobiłem, a podczas zamiany na obraz trochę w kilku miejscach zmieniłem.
PS Niech inni też mnie jadą zawsze wtedy się poprawiam (przynajmniej tak mówią).

@Down
Dla czego od razu nie powiedzieliście;( .
@Down (po raz 2)
Tak, ale na szybko.
Teraz magiczne pytanie:
Zgłaszać się, czy nie zgłaszać się, o to jest pytanie.

slawekmag
22-02-2007, 10:41
o.O Trzeba było dać od razu rysunek. Za to też można dostać się do MTA, a rysunki ci wychodzą dużo lepiej.
@up
Czytałeś pierwszy post?

Arnisan
23-02-2007, 00:36
A zglos sie. Co Ci szkodzi? Pokaz najlepsze prace: rysunki olowkowe, pixarty, tworczosc gimpowska lub psowska jesli uzywasz ;p fotografia i inne takie. W MTA pewnie sie jeszcze nauczysz wiele albo sie zmotywujesz zeby nie byc za slabym xD

mati8dwa
23-02-2007, 01:07
@Up
Tyle, że na kompie mam tylko 1 prace jaką robiłem, z rysunków, chyba, że znajdę moją dame z łasiczką:D , a reszty raczej nie odzyskam w ostatni piątek oddałem cały album który robiłem (ponad 50 prac). Trzeba jakieś 6 mieć na koniec:p . Zdjęcia można, ładne porobić bo mam dobrą okolice, największe zadupie we Wrocławiu za przeproszeniem, same parki i lasy.

Arnisan
23-02-2007, 13:29
jezeli ten album poszedl do szkoly zeby 6 dostac, to chyba mozesz wziac do szkoly cyfrowke i porobic co ladniejszym zdjecia? To Twoja praca i Ty decydujesz co z nia robisz, a oni nie maja prawa Ci tego zabronic.
Wazne zebys w ogole cos robil..

OnlyShadow
17-03-2007, 20:25
Mierda, przyjmijcie mnie z powrotem.

matiiii
18-03-2007, 10:31
@slawekmag (OnlyShadow)
nie lepiej poczekać aż sytuacja się ustabilizuję? może odda ci konto albo te ci shakuje. poczekaj 2-3 dni i wtedy;)

Nikast Shynix
18-03-2007, 16:51
Jak ja bym chciał być w MTA... Interesuję się fotografią, zrobiłem trochę nie aż tak tragicznych (moim zdaniem) zdjęć, ale co z tego, jak po zeskanowaniu moim skanerem wyglądają... Sami zobaczcie jak:
http://img440.imageshack.us/my.php?image=bialazimatq9.jpg
http://img214.imageshack.us/my.php?image=bialazima2an1.jpg
http://img408.imageshack.us/my.php?image=bialazima1yd1.jpg
http://img220.imageshack.us/my.php?image=bialalato1ax3.jpg
http://img408.imageshack.us/my.php?image=bialalato5mi2.jpg

I moje ulubione, chyba najmniej straciło na skanowaniu:
http://img204.imageshack.us/my.php?image=piesek6ta7.jpg

@down: Powiedzmy, że jestem optymistą.

Virusmaxi
18-03-2007, 17:23
Oj też bym chciał być... Ale myślę że klik aparatem nie pozwoli na dołączenie...

Kolidos
18-03-2007, 17:58
@Nikast

Fotografia to umiejętność kreatywnego patrzenia. Na twoich fotkach nie ma niczego powalającego. Błędy w kadrowaniu, ogólnie jakieś takie nijakie. Ja tez potrafię pójść do parku i sfotografować kilka drzew...

Pewnie władze MTA nie interesuja się fotografią, ale ja tak i na waszym miejscu nie przyjął bym Nikata.

Extermis
18-03-2007, 18:00
sadze ze ten klik pozwoli... tyle ze to nie moze se byc byle co fotografia byle czego pierwszego przechodnia o 7 rano co sobie dlubie w nosie bo to Most na poczatku znaczy ze to musi byc cos dobrego naprawde, uchwycic chwile w tych czasach umie kazdy ale nie kazdy umie uchwycic te odpowiednia.
probujcie dalej tylko rzuccie czyms niezlym na forum bo bym se poogladal cos fajnego ;s

Arnisan
18-03-2007, 18:06
@Extremis
zapraszam do mojej galerii zdjec ;) z checia przeczytam Twoj komentarz.
@Nikast
Gdyby ten piesek byl z odpowiedniego ujecia sfotografowany byloby calkiem ladnie. Odpowiedni kąt i masz ladniejsze zdjecie ;)
Rob zdjecia i analizuj je. Pamietaj aby na zdjeciu byl punkt przyciagajacy oko i staraj sie go nie umieszczac centralnie. W miare mozliwosci proponuje kupic cyfrowke. W Media Markt jest taka git za 1400zl, ale to tylko w miare mozliwosci pamietaj ;) powodzenia

Nikast Shynix
18-03-2007, 18:06
Wiedziałem, że wam się nie spodobają... Może spróbuję z czymś innym...

Vanhelsen
18-03-2007, 20:06
Wiedziałem, że wam się nie spodobają... Może spróbuję z czymś innym...Z takim podejściem, to ty się za nic nie zabieraj... bierz aparat, lataj po miescie, i ĆWICZ, znaczy się trzaskaj fotkę za fotką, brzydkie kasuj, ładnie analizuj, potem skasuj i rób dalej... inaczej nic ci z tego nie wyjdzie... Potrzebne lata doświadczenia albo kupa szczęścia, by robić piękne zdjęcia z "marszu"

Nikast Shynix
18-03-2007, 20:57
Może i tak zrobię...

@down: To teraz już nie wiem, czy ćwiczyć fotografowanie czy wziąć się za co innego...

mati8dwa
18-03-2007, 21:02
Otóż szanowne władze MTA mają z deka gdzieś zdjęcia zrobione w parku, każdy to potrafi. Sam nadal kandyduje i jak się pytałem MKMa czy zdjęcia mogą być to odpowiedział, że tylko przez program przepuszczone;) .
Jak ktoś chce wstąpić do MTA musi zrobić ładne grafiki komputerowe, szkice itp. a nie zdjęcia ;/.

PS Wyręczyłem przynajmniej Kuraja i MKMa od pisania:D .

Arnisan
18-03-2007, 21:45
a tam takie gadanie...ladnie uchwycone, naprawde profesjonalne zdjecia, troszke w photoshopie przemaglowane i sa szanse. Nie mowi sie tu o zdjeciach dla drzewka, ktore kazdy umie zrobic.

Eileen
19-03-2007, 21:05
@mati8dwa
Hmm... Nie prawda! Z fotografii nawet bez przeróbki PSem, czy innym dziadostwem można wiele wyciągnąć. Mi się wydaje, iż fotografia może być sztuką, jeżeli będzie nietypowa, niepowtarzalna i miała to charakterystyczne coś, co zostawia w każdym dziele swój twórca. Jakiś charakterystyczny sposób uchwycenia danego przedmiotu, coś co odróżni właśnie TWOJE zdjęcie od setek innych w rodzinnych albumach...

... A tak swoją droga chłopaki, to jakby Szymuś (Adolph) chciał wbić do MTA za fotki, to ja już z miejsca wam mówię, że on się nadaje ^^

A wracając do naszego fana fotografii: Ćwicz. Jeśli nie masz nawet "super, ekstra, wypasionego aparatu" to lekko retuszuj w programie graficznym i ćwicz dalej. Nie rów takich "szablonowych" ujęć. Postaraj się, żeby twoje zdjęcia coś wyrażały, uchwyciły chwilę, światło, jakiś kontrast. Coś niezwykłego ukazanego w niezwyczajny sposób z np. innej perspektywy...

Virusmaxi
19-03-2007, 21:14
Ja kcę do was należeć !! xD

Kolidos
19-03-2007, 22:56
http://i3.photobucket.com/albums/y90/Kolidos/szunopelka_filtered.jpg

90% osób przeszło by obok tego obojętnie, ale zawsze jest ten ułamek, który potrafi wychwycić takie coś. Nie chce się tu przechwalać, ale fotografia tak jak powidziała Eileen to umiejętnośc innego spojzenia na otaczający nas świat.

Interesuję się tutaj ktoś naprawde forografią?! Wie co to jest np. przysłona, migawka, GO - jakie mają właściwości ?

BTW. to zdjęcie jest moje :P

Czarna_Mamba
20-03-2007, 08:39
Interesuję się tutaj ktoś naprawde forografią?!

Moja siostra. Ja także fotografuję, ale nie mam zbytnio sprzętu - siostra niechętnie pożycza mi cyfrówkę.

matiiii
20-03-2007, 09:22
@Kolidos
Ja trochę ale jestem taki samouczek. Nie mam pojęcia co to są te pojęcia które wymieniłeś. Może coś kiedyś wstawię ale pogoda musi być ładniejsza bo w deszcz nie będę zdjęć robił.:D

OnlyShadow
20-03-2007, 16:51
90% osób przeszło by obok tego obojętnie, ale zawsze jest ten ułamek, który potrafi wychwycić takie coś. Nie chce się tu przechwalać, ale fotografia tak jak powidziała Eileen to umiejętnośc innego spojzenia na otaczający nas świat.

Interesuję się tutaj ktoś naprawde forografią?! Wie co to jest np. przysłona, migawka, GO - jakie mają właściwości ?

BTW. to zdjęcie jest moje :P

Retuszowałeś to zdjęcie? Ogólnie jest świetne, gdyby była lepsza jakość i większy kontrast to naprawdę by mnie to zachwyciło. Wiem, to wina sprzętu, ale z kontrastem mogłeś pokombinować. Oprócz tego nie podoba mi się aż na tylko rozmazane tło, chociaż to już tylko kwestia mojego gustu.

@Nikast
Za dobre zdjęcia można dołączyć do MTA. Tylko, że masz złe podejście. Poszedłeś gdzieś, pocykałeś parę fotek cyfrówką i tyle. Nie wystarczą chęci, potrzebny jest trening. A ty już się zniechęcasz. Posiedź sobie na http://www.deviantart.com/ w dziale ze zdjęciami. Wybierz "popular" i "all time". I tutaj masz zdjęcia, ludzi którzy trenowali. Więc ćwicz, ćwicz i ćwicz a dojdziesz do perfekcji. Bo jak narazie nie przekraczasz nawet przeciętnej.

Nikast Shynix
20-03-2007, 17:10
parę fotek cyfrówką

Nie, nie cyfrówką. I ja ciągle ćwiczę, tylko, że nie mam na kim się wzorować, nie ma kto mnie ocenić i nie wiem co jest źle.

matiiii
20-03-2007, 17:22
To rób fotki i załóż se galeria na forum.

OnlyShadow
20-03-2007, 17:35
Nie, nie cyfrówką. I ja ciągle ćwiczę, tylko, że nie mam na kim się wzorować, nie ma kto mnie ocenić i nie wiem co jest źle.

Przepraszam, to nawet lepiej niż cyfrówką. Jeśli chodzi o ocenę - to tak jak pisałem deviantart.com

Po za tym jest masa książek o fotografii(i pewnie jeszcze więcej w internecie).

Kolidos
20-03-2007, 18:32
Retuszowałeś to zdjęcie? Ogólnie jest świetne, gdyby była lepsza jakość i większy kontrast to naprawdę by mnie to zachwyciło. Wiem, to wina sprzętu, ale z kontrastem mogłeś pokombinować. Oprócz tego nie podoba mi się aż na tylko rozmazane tło, chociaż to już tylko kwestia mojego gustu.

@Nikast
Za dobre zdjęcia można dołączyć do MTA. Tylko, że masz złe podejście. Poszedłeś gdzieś, pocykałeś parę fotek cyfrówką i tyle. Nie wystarczą chęci, potrzebny jest trening. A ty już się zniechęcasz. Posiedź sobie na http://www.deviantart.com/ w dziale ze zdjęciami. Wybierz "popular" i "all time". I tutaj masz zdjęcia, ludzi którzy trenowali. Więc ćwicz, ćwicz i ćwicz a dojdziesz do perfekcji. Bo jak narazie nie przekraczasz nawet przeciętnej.

Sepia na soft light, wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :)

Polecam cyberfoto.pl, oczywiście możesz założyć galerie również tutaj, ale nie licz na dużo profesjonalnych komentarzy wychwytujących twoje błędy.

A co do książek, to polecam serie kursów National Geographic.

Kolidos
20-03-2007, 18:35
Double :( Post :(

Descartes
20-03-2007, 18:39
Może i tak zrobię...

@down: To teraz już nie wiem, czy ćwiczyć fotografowanie czy wziąć się za co innego...
Skoro nawet nie wiesz, w czym jesteś dobry to nie marnuj swojego i naszego czasu na wysyłanie zgłoszenia. Musisz uwierzyć w siebie i ćwiczyć, inaczej nic z tego nie wyjdzie.

Oprócz tego nie podoba mi się aż na tylko rozmazane tło, chociaż to już tylko kwestia mojego gustu.
Nie znasz się. ;p

Kolidos
20-03-2007, 19:11
Oprócz tego nie podoba mi się aż na tylko rozmazane tło, chociaż to już tylko kwestia mojego gustu.

Mając MF (manual focus) pod klawiszami, a nie w pierścieniu uzyskanie opytmalnego rozmazania zajmie duuuuużo czasu. Tym bardziej, że nie miałem odpowiednio wysokiego statywu, mój to tylko 1,20 m :D :D

Arnisan
20-03-2007, 20:00
Niezle zrobione to zdjecie Kolidios ;) ladnie ukazane na miekkim tle. W PS-ie zrobiles miekkosc czy tez masz taka funkcje w cyfrowce? gdzie mozna wybierac punkt ostrosci. I takie ostatnie pytanie, robisz lustrzanka?

Kolidos
20-03-2007, 22:49
Niezle zrobione to zdjecie Kolidios ;) ladnie ukazane na miekkim tle. W PS-ie zrobiles miekkosc czy tez masz taka funkcje w cyfrowce? gdzie mozna wybierac punkt ostrosci. I takie ostatnie pytanie, robisz lustrzanka?

Kompakt ;( ;( ;( ;( Olympus sp-510, to miękkie tło jest za sługą ustawienia ostrośći na daną odległość, jak już pisałem w PS tylko sepia i to na soft light :]

Ghard Lage
21-04-2007, 17:00
Co o tym sądzicie od 0 my job:
http://i83.photobucket.com/albums/j290/arano_adamo/kwiatki.jpg

Przy kompresowaniu straciło trochę na jakości :(

YowiKun
05-05-2007, 16:46
Ghard nieco dziwnie to wygląda... Takie moje zdanie...

Descartes
05-05-2007, 20:20
Słodkie...

Virusmaxi
05-05-2007, 20:53
Fajne by było ale ta obtoczka ;(

Ghard Lage
10-05-2007, 16:47
Heh ale wszyscy mają zapłon nie powiem - miesiąc na odp. to kupa czasu :p

No cóż i tak kiepsko to wygląda bo na jakości straciłem. Taka rada ode mnie jak się chwalicie jakąś grafiką to dajcie to w png (dużo zajmuję ale nie jest tak strasznie jak w bmp i nie traci na jakości) a nie w ultra mega skompresowanym jpgu :P przed kompresją obrazek zajmował 150 kb :p

MKM
11-05-2007, 00:06
@UP
*.jpg można skompresować tak, że obrazek nie traci za wiele na jakości, trzeba wiedzieć jak ;p *.png strasznie przymula przy większych rozmiarach obrazka.

OnlyShadow
17-05-2007, 22:16
Czyżby tylko ten temat został po naszej grupie? Wogóle niezły syf zrobili z tymi grupami. Wszystkie prace i projekty grupowe... Dwa słowa: Co dalej?

Pan i Wladca
17-05-2007, 22:48
Własnie zamiast w MTA jestem w Wierzących i Heretykach xD

Descartes
17-05-2007, 22:50
Ja też. :P Czas najwyższy zgłosić się na Gildie.pl.

Drakon
17-05-2007, 23:14
@Offtopic
Zaraz, zaraz to zostały jeszcze jakieś grupy?
@topic
To ja proponuje zxałozyć jakieś forum, tak dla pożądku, nie musi być wcale oblegane, ani często odwiedzane.

Eileen
17-05-2007, 23:20
Jak to co? Małe, kulturalne podforum i jazda wypełniać je po brzegi pixelartem, szkicami, grafiką komputerową, szalonymi animacjami i Bóg wie jeszcze czym...

Arnisan
17-05-2007, 23:50
A moze Eileen pomoze nam w tworzeniu podforum wypchanego po same brzegi grafika ;)

Extermis
18-05-2007, 00:12
napis Uzytkownik forum jest do bani :P no wsumie tak dla pozadku by sie cos przydalo, Eileen my zrobimy forum a Ty upychaj po brzegi ;f

OnlyShadow
18-05-2007, 15:41
Ech. Może jednak zrobimy tak jak biała opera? Można by było założyć małe forum (tylko najpierw wszystko dobrać dobrze, nie żadne fora.pl) zrobić dla niego wypasioną na maksa oprawę graficzną i tam kontynuować.

matiiii
18-05-2007, 15:45
Ech. Może jednak zrobimy tak jak biała opera? Można by było założyć małe forum (tylko najpierw wszystko dobrać dobrze, nie żadne fora.pl) zrobić dla niego wypasioną na maksa oprawę graficzną i tam kontynuować.
Też preferuję fora.

Descartes
18-05-2007, 16:38
Dobra, w takim razie już biorę się za czyszczenie i konfigurację (mam już jedno forum na zbyciu, nie fatygujcie się)

Jackz
18-05-2007, 17:30
Mam nadzieję że troszeczkę posprzątacie. Trzeba w końcu stworzyć w miare elitarną grupę !

OnlyShadow
18-05-2007, 18:26
Kuraj, na czym będzie chodzić to forum? Przydałoby się zrobić jakąś skórkę.

Descartes
18-05-2007, 21:21
SMF.......

Eileen
18-05-2007, 21:26
Zawsze można po edytować pliki CSS'a - to nie jest żadna filozofia. A co do zapełniania - ja nie mogę wejść do grupy, bo stracę motyw do pracy... I obiecałam sobie, że najpierw muszę coś zrobić, co sobie obiecałam i dopiero...

;)

Descartes
20-05-2007, 23:24
http://www.fallenheroes.ovh.org/forum/index.php

Forum stoi dla was otworem. Jutro skombinuję jakiś ładny alias.

Extermis
21-05-2007, 01:23
moze cos ruszy jakiegos layouta rzucic tylko i bedzei dobrze jakos sie potoczy ;]
Eileen nie musisz wchodzic wystarczy ze pozapelniasz w gescie motywacji ^^ choc troche an poczatek ;p

Ratafi
21-05-2007, 21:22
Mogę dojść do mta ?
:P
Zapewne większość z was widziała moją galerię.

Extermis
21-05-2007, 22:00
na forum MTA ->http://www.fallenheroes.ovh.org/forum/index.php -> jest specjalny dzial podrzedny mozesz sie tam zglosic i wpisac.
pozatym owszem "galeria".... ale chyba tylko z nazwy bo tam widnieja tylko 4 prace...

Dominet
07-06-2007, 17:08
W sumie to reaktywacja tej grupy wydaje mi sie dobrym pomyslem :) Ale minie jeszcze spoooooooooooro czasu zanim (jak juz ktos tu powiedzial) "bede godzien" wstapic w szeregi MTA :p Mam nadzieje ze gdy to nastapi to nie bedziecie miec nic przeciwko ;)

Pan i Wladca
18-07-2007, 20:38
Iż wszytkie podgrupy na tibia.pl znikneły to nei znaczy, że znikneły na zawsze. Nie zapominajcie o nas. Drzwi sa dla was otwarte ;)

http://www.fallenheroes.ovh.org/forum/index.php istniejemy pod tym adresem.

Extermis
18-07-2007, 20:51
ponadto trzeba dodac ze forum moze nie wyglada najciekawiej jak na MTA by przystalo ale to z powodu wakacji i braku inspiracji co sie wkoncu zmieni. zapraszamy.

Shanhaevel
18-07-2007, 21:55
To wy żyjecie?? Zdziwko. =O

Descartes
18-07-2007, 22:00
Ano, żyjemy i mamy się całkiem dobrze. No, chyba że ktoś sobie wyjechał na Hawaje (;p matiiii)

Nikast Shynix
18-07-2007, 22:03
A ja nadal ubolewam, że nie mogę się do was dostać :/

@down: A coś "poza tym" to zostało?

Shanhaevel
18-07-2007, 22:19
Ja trochę mniej, ale ubolewam, że nie mogę mieć kozackiego 'Artist' pod nickiem... no i trochę, że jestem zbyt leniwy, by skrobnąć coś, a jak już zrobię, to mnie, kurde, nie zadowala efekt i się wstydzę dawać...

...ale poza tym to ja całkiem normalny jestem.

Descartes
18-07-2007, 22:37

A możebyś chociaż spróbował? :/ Nigdzie cię na forum nie widzę.

OnlyShadow
18-07-2007, 22:38

Załóż galeryjkę w odpowiednim dziale na forum MTA, dostaniesz rady dotyczące grafik, itp, itd i zapewne po jakimś czasie dołączysz.

Nikast Shynix
18-07-2007, 22:43
Może spróbuję...

matiiii
19-07-2007, 11:11
Ano, żyjemy i mamy się całkiem dobrze. No, chyba że ktoś sobie wyjechał na Hawaje (;p matiiii)

A ty musisz wszystkim to rozpowiadać. :D

Drakon
19-07-2007, 20:55
Fakt, najgorzszy jest brak napisu "Artist" pod nickiem (ale taki matiii, cwaniaczek ma pod nickiem "photoshop boy" xD).
Jednak trzeba przyznać ze mamy sie teraz lepiej niż przed usunięciem grup z tibia.pl, chyba sie ze mną zgodzicie ;p

OnlyShadow
19-07-2007, 21:33
No ja sie raczej nie zgodze ;p

Pan i Wladca
19-07-2007, 21:55
Ja sie zgodze. Na tibia.pl kompletnie nikt nic nie pisał

Nelo
10-11-2007, 18:28
jestem nowy, nie jestem wybitnie zdolny, ale to forum MTA wydaje mi sie jakos martwe.

moje rys. mozna zobaczyc na http://nnart.deviantart.com/gallery
lub: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=153187

Extermis
10-11-2007, 19:43
Owszem jest obumarte.
Zlikwidowanie grup na tym forum doprowadzilo do rozpadu wiekszosci z nich. Chcielismy po trochu zapobiec jednak to nie to samo. Zeby ozywic forum kazdy z nas musialby byc maszyna do tworzenia prac co jest nierealne. Mimo to grupa wciaz funkcjonuje jako te kilka osob ktore czerpia radosc z tworzenia i z rozmowy z pozostałymi członkami.

Pan i Wladca
10-11-2007, 22:05
No widzisz bo ludzie z tibia.pl jak sie okazało maja nas głęboko w pupce. Tylko co poniektorzy graficy wchadza i staraja sie odezwac.

Rater
11-11-2007, 00:33
No widzisz bo ludzie z tibia.pl jak sie okazało maja nas głęboko w pupce.

Sądzę, że najlepiej można było to zauważyć podczas konkursu na logo naszej grupy. Ta powalająca frekwencja :/

Descartes
03-05-2008, 10:44
Widzę, że na forum powróciły grupy. W samą porę, bo z naszym forum się coś strasznego stało i nie mamy się gdzie podziać XD Osoby które ostały się ze starego MTA mogę policzyć na palcach jednej ręki, ale to nic, myślę że tutaj na forum znajdzie się dosyć osób które zasilą nasze szeregi. Czekamy aż dopracujecie system, bo póki co jeszcze nie wiem jak on działa :) ale opcja galerii użytkowników zapowiada się wyśmienicie :)

kto się pisze, palec w górę

Extermis
03-05-2008, 11:02
moge podniesc wiecej jak jeden? _-_ tylko trza to ogarnac jakos konkretnie i nie stworzyc jakiegos szajsu.

Pan i Wladca
03-05-2008, 11:10
No zobaczymy jak to będzie wyglądać :confused:

Descartes
03-05-2008, 11:42
No, Extermis, ty się chyba nadajesz :P wysyłaj request, sam cię nie bedę wciągał do środka.

Już niestety byłem zmuszony odrzucić jedną prośbę - Dementis, nie mogę cię przyjąć do grupy podczas gdy na forum napisałeś kilka postów i nie masz nawet żadnych prac.

W ogóle tu moje pytanie do administratorów, jak to będzie z tymi galeriami użytkownika? Bo na razie nic takiego nie widzę, ale to by bardzo fajna opcja była.

matiiii
03-05-2008, 13:17
Nareszcie, juz nie mam gdzie pokazywać swoich WIPow :P

Kenixia
05-10-2009, 21:50
Zastanawia mnie, czy ta grupa jeszcze żyje ;)?
Są tu jacyś starzy znajomi ;d?

Xieg
18-10-2009, 18:09

Talent a doświadczenie to 2 różne sprawy. Mylisz pojęcia.

nian121
18-10-2009, 18:42
MAsz. http://nianybest.webs.com

--- nian121 dodał 0 minut i 41 sekund później ---

TUTAJ LINK. http://nianybest.webs.com

Extermis
19-10-2009, 02:32
grupa umarla, ludzie zyja. czasem nawet ktos cos nabazgra czy stworzy. raczej nie czesto ;P zycie nie daje czasu i weny wiekszosci chyba : ) a Ty zyjesz jeszcze ;> tez nie dajesz znaku zycia zbytnio? cos naciapalas ostatnio fajnego moze?

Radix
19-10-2009, 15:55
Plus osoby nie należące do MTA (bo w sumie podania nigdy nie składałem) również żyją. Nawet przyznam się bez bicia, że czasem coś bazgrnę. Niestety ołówkiem, nie do końca mi się podoba i nie mam jak zeskanować w akademiku tego jeszcze.

Kenixia
28-01-2010, 14:12
grupa umarla, ludzie zyja. czasem nawet ktos cos nabazgra czy stworzy. raczej nie czesto ;P zycie nie daje czasu i weny wiekszosci chyba : ) a Ty zyjesz jeszcze ;> tez nie dajesz znaku zycia zbytnio? cos naciapalas ostatnio fajnego moze?

Ze mną już pod tym względem źle, raczej nic nie robie. Jedyne co mi zostało z tych zainteresować to fotografia, którą jakotako się zajmuję. W zasadzie czasami maluje/rysuje - większe formaty i już w zasadzie odeszłam od pasteli, bardziej akryle, olejne i węgiel. Z grafiki już nic, z braku czasu i chęci. :)

Pan i Wladca
28-01-2010, 14:53
No teraz to już nawet forum nie ma, co prawda nikt od miesięcy się tam nie wypowiadał ale była to kolejna stronka do codziennego "odwiedzania" :>

Extermis
28-01-2010, 18:18
byla i sie zmyla :D mamy nawet konto na deviancie z tego co pamietam :D nic tam nie bylo chyba ze kto co dodal? p.d ostatnio to tylko rysunek techniczny trzaskalem ale 4,0 wpadlo juz do wpisu to chyba znowu nic nie bede mial do czeynienia z bazgraniem na jakis czas =p za to wszedie widze wewnetrzne pochodne wewnetrznych funkcji wewnetrznych i cytrynowke =P

Pan i Wladca
28-01-2010, 18:37
To ja o koncie na deviancie nawet nie wiedziałem :>

Radix
28-01-2010, 22:56
MTA jest ded od dobrych kilku lat. Nie oszukujmy się - te pseudo powstanie z zapchanymi użytkownikami na siłę, co z grafiką mieli tyle wspólnego, co nic, nie można było nazwać rdzennym MTA. Teraz dałoby się skleić może to MTA z max paru osób, które raczej i tak nie brałyby czynnego udziału w życiu jakiegokolwiek forum. Ja tam powoli przerzucam się na jakieś większe forum graficzne i jak tylko zakończę sesję, biorę się za swój warsztat rysunkowy. Wish me a good luck.

MKM
13-03-2010, 12:33
Oj było pare ciekawych prac w mta, ale nic szczególnego :] za mało osób i każdy zajmował się inną dziedziną grafiki albo i nawet nie grafiki, tak więc śmierdziało lipą i nic nie trzymało się kupy..

Descartes
14-03-2010, 16:16
A pamiętam, że konto na dA ktoś stworzył (chyba matiiii albo sławek). Ale obiło się to bez echa pewnie dlatego, że było bez sensu... Przynajmniej wg mnie, celem MTA było zrzeszenie ludzi z tego forum, a nie "pokazanie się światu", z tego względu, że nie byliśmy w ogóle skoordynowani i poza samym forum nie łączyło nas nic wspólnego (co by było samą podstawą istnienia grupy) :P Tak więc jak tylko usunęli grupy użytkowników z forum, to i nasza poszła do piachu.

Khan
10-04-2010, 21:56
<wstaje, otrzepuje się z kurzu, i gładzi siwą brodę>

Nie przesadzałbym z tym brakiem koordynacji. Było kilka wspólnych pojektów..

Linek
30-06-2010, 18:26
Ale muszę powiedzieć, że i tak nieźle się rozwinęło jak na taki prosty pomysł. Kiedy zakładałem MTA, myślałem, że w ogóle nie ruszy, a po chwili stało się naprawdę czymś ciekawym, czymś, do czego wielu użytkowników tego forum naprawdę dążyło. Kto by pomyślał. Siedziałem sobie, robiłem pixelarty, uderzyła mnie myśl "założę grupę grafików na forum tibii!", no i poszło ;)
Miło się z Wami współpracowało (mówię o ekipie, którą ja przyjmowałem, bądź ktoś z mojego ramienia, czyli o "starej gwardii" - najbardziej zapamiętałem Khana, Kuraja i Shanhaevela. Powodzenia w dalszej karierze graficznej ;) Ja właśnie jestem na III roku grafiki ;)

Kenixia
01-07-2010, 00:18
Myślałam, że na oczy mi padło, kiedy zobaczyłam że ostatniego posta napisał Linek.

Fakt, był chociażby Artworm, który nawet dość długo ciągnęliśmy i chyba nawet dwie części były.