zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nie lubisz nie pisz - POKEMON =D

Aggro
14-10-2006, 20:48
Może i dziecinna gra, ale warto spróbować. To chyba moja ulubiona gra... każdy kto w to gra/grał niech się wypowie!

Kulikos
14-10-2006, 20:50
Masz na myśli pokemony na Game Boya? Huh... Pamiętam jak ludzie nie znali tibii i chodzili na kafejke grać w pokemony na emulatorze... Sam mam yellow i czsami jak jade pociągiem to pogram ;p

AxaO
14-10-2006, 21:06
bardzo lubie pociupac na emulatorze mialem wszystkie dawniej tylko mialem formata i zonk

Yallah
14-10-2006, 21:31
Wstyd sie przyznac ale jest to moja ulubiona gra na gba zaraz po zeldzie:D przeszedlem nowsze czesci po kilka razy=]

Hypex
14-10-2006, 21:32
Wstyd sie przyznac ale jest to moja ulubiona gra na gba zaraz po zeldzie:D przeszedlem nowsze czesci po kilka razy=]
dasz linka do downloadu na emule nie znalazłem :confused:

Yallah
14-10-2006, 21:43
http://undg.playker.info/?pokaz=download_1

Prosze bardzo xD

Karl0ss
14-10-2006, 21:44
o tak pamietam jaksię kiedyśw to grało,przeszedłem Doszczędnie (tylko nie miałem 150/151 poków) Red'y i Yellowy (troszke się różnią) , a teraz pytanie dla nadal grających : mieliście kiedyś Mew (nie mylić z MewTwo) w Red'ach lub Blue bo ja tak jak będziecie chcieli (i nie wiedzieli jak zdobyć) moge napisać, odrazu muwie e występuje we WSZYSTKICH wersjach (japońska itp.) miałem nawet takie dziwne coś co nazywaliśmy "Wirusem" z kolegami B) .a Mew rządzi. fajne są bugi w starszych wersjach (miedy innymi ten "Wirus") Silver/Goldy też przeszedłem (tylko bez Full pokedex'u) Ruby/Shaphire nie przeszedłem całe (niestety). W redach/yellowach i silver/gold miałem wiekszość tych "Rare" poków (Zapdos, Moltres, Mewtwo, w BLue/red Gengar, Alakazam, Machoke (czy jak on miał) i jeszcze jeden przez wymiane.) I wszystkim grającym w Silver/gold/Crystal (chociaż jak ktoś się tym interesował to pewnie przeszedł) Trenujcie Pidgey'a na początku nie pozorny ale na koniec ma Wing atack (Według mnie jeden z najlepszych ataków) oraz Dratini w ostatniej formie wymiata.

Jak się znam to zaraz wpadną jakieś noby "Pokemony są do h**a" chociaż był o napisane "Nie lubisz nie pisz"

a Podsumowując ... ale się rozpisałem :cup:
aaaa i oczywiści niekture się robiło po pare razy

Yallah
14-10-2006, 21:52
Karlossik jak mi powiesz ze to wszystko zrobiles na gba a nie na emu to gratki dla Ciebie i uklon do ziemi=]

Yoh Asakura
14-10-2006, 22:51
Czy ktoś z was złapał słynnego Pokemona, który występuje na wyspie w której wygrywa się odznakę ognia ? Bajdełej, w taki sposób klonuje się też przedmioty.
A co do Pokemonów - w małych dawkach przyjemne, na dłuższą metę nudne. A i tak Pokemon Z w którym Charizard wali z Kamehy żondzi.

Marchewki
14-10-2006, 23:51
Buhehhe sam pocinałem w kupe gier na GBA miałem ich z 200 na kompie
jak nie pokemony to dragon ball, i kupe różnych simsy, Kirby od cholery spoko to jest :D

Hypex
15-10-2006, 08:31
Karlossik jak mi powiesz ze to wszystko zrobiles na gba a nie na emu to gratki dla Ciebie i uklon do ziemi=]
to nie hack ?
jeśli nie to zaraz sciągne jak wróce z kościoła (OW3ED)

Senseal
15-10-2006, 09:47
Przypominają się stare czasy, kiedy to się na emulatorku grało :P
Pokemony były wtwedy jedną z moich ulubionych gier... teraz są te wszystkie grafiki 3D, a jednak miło usiąśc przy starych, dobrych czarno-białych pokemonach :D

Gromexorek
15-10-2006, 11:17
Miałem GBC, i miałem blue, yellow, red, silver, gold, crystal. No i kabelek przez który w szkole turnieje robiliśmy :D!

..::QRAS::..
15-10-2006, 12:48
JA mam problem z przejsciem Pokemon Leaf oraz pokemon emerald , w emerald nie wiem gdize mam isc i co robic mam 3 odznaki , broka w poczatkowej sali dalej niie ma , moge podrozowac statkiem do 2 miast , mam rower , szybkie buty , i wybralem na ppoczatku tego srodkowego pokemona takiego kurczaka obecnie mam nim 46 lvl.

Adaras
15-10-2006, 12:51
Grałem kiedyś. Strasznie wciągała.

Sibin
15-10-2006, 14:00
Grałem kiedyś w Poki na gba sp i skończyłem na rubinowej wersji obecnie gram w na NDS w Burnout legends
P.S-Gra ktoś w LF2 bo niemam z kim grać na online;(

Fire glutek
15-10-2006, 17:48
Sam kiedys gralem w pokemony pamietam jak z kolega przez kabelek gralem to mialem z 6 Lugi :P bo w jakiejs czesci dalo sie klonowac poki juz nie pamietam w jakiej teraz obecnie gram na emulatorze bo szkoda wydawac kase na gry.

Upierz
15-10-2006, 20:04
Mam lif griny na GBA SP ;]
Nie umiem całego przejść (nie wiem gdzie zdobyć drugiego gema do tej maszyny na One Island :<)
Poki:
Czarek na 100lvcu
Dragonite 76lv
Legendarne ptaki lv ok.70 :<
Jynx 73lv
Już dawno nie gram ;) Wolę Metroida.

@Down: To dziwne, kupiłem oryginalne poki poprzez sklep internetowy, moi kumple mają w Emeraldach/Sapphirach legendy na 100lvcu...

P.S. W*****ony jestem, dziś włączam GBA, i mi się pokazuje piękny napis "Your save file has been deleted..." dunno what happened, ale co tam,

..::QRAS::..
15-10-2006, 20:21
/\ niewiem jak mogles czarka zdobyc na 100 lvlu jak max jest 99...

Hypex
15-10-2006, 20:24
/\ niewiem jak mogles czarka zdobyc na 100 lvlu jak max jest 99...
a to hack czy nie...?

fedrow
16-10-2006, 17:27
mam na gameboyu silver i karcianke .W silver prawie wszystko przeszlem oporcz ostataniego gracza (Za Silny ).Mozna se tez pograc na www.pokemoncrater.com :)

Zumer
17-10-2006, 11:20
Jak sie steruje tym emulatorem bo ja już odpalam gre wszystko ok wciskam game start i wyskakuje "the internal battery has run dry the game can by played" i taka szczałeczka na dół no to ja space i ta szczałeczka zaczyna sie szybciej poruszac ale jak robie enter nic się nie dzieje co robic?

he he klawiaturasie odłonczyła ;p jużwszystko OK

Rafalec
20-10-2006, 16:24
Siema gramw pokemony (czasami) Mam gold silver i yellow najbardziej mi sie podoba gold

Celoz
20-10-2006, 17:34
notorycznie gram na emulatorze w fire red :P
btw. od kiedy pokemony to RPG?!

Karl0ss
20-10-2006, 21:51
Niestety Yallah nie będzie ukłonu do zmiemi ponieważ nie wsytko robiłem na GBA pare na Emulcu. Co do Yoh'a Może muwis o tym "wirusie" co wogule nie ma wyglądu tylko dakkie dziwne, a i co do klonowania to umiem potwory i predmioty Silver i Gold raz miałem dwa razy po 99 Maater Ball'i noi jaki pokemon się oprze :), łapałem tak wszystko opruc trenerskich (na kturych nie ma ball'i kture złapią takowe trenerskie).

Edit : AAaa no tak ten wirus jeszcze klonował przedmioty prypomniało mi się jak robiliśmy "fabryke" ultra ball'i czy czegoś takiego.

Uther92
21-10-2006, 10:38
Widze, zę nie jestem sam :P
Oczywiście gram na emulku no i mam reda na GB, ale osobiście czekam na europejską remiere diamond/perl :P
@edit
btw. od kiedy pokemony to RPG?!
No to jest jRPG (japansee rpg).

@Edit2
Pokedex z pokami 4generacji (pokemon diamond/pearl) moze komuś sie przyda.
http://pokeforum.be/files/dex4_166.jpg
http://www.megaupload.com/?d=W35GA0FF albo http://pokedex.webpark.pl/pokedex4*****
Plik pochodzi, ze strony http://pokedex.webpark.pl/ i nie pisac, ze keylogger :/

Czy ktoś z was złapał słynnego Pokemona, który występuje na wyspie w której wygrywa się odznakę ognia ? Bajdełej, w taki sposób klonuje się też przedmioty.

Ach zapewne chodzi o missingno. na emulku złapałem bo an GB bałem sie, ze mi save'a wywali ;)
A tu screeny ajkby ktos niewiedział jak to coś wyglada :
http://www.trsrockin.com/images/m.jpg
http://www.answers.com/main/content/wp/en/thumb/2/2e/180px-Yellow2.JPG

Marchewki
21-10-2006, 12:06
Posiadam najnowszą gre pokemon zaraz dam linka na rapid czy coś

Oczywiście nie ja go wgrywałem na Rapida tylko ze stronki :

http://rapidshare.de/files/29416139/GBA_Roms_-_Pokemon_Chaos_Black*****.html

Uther92
21-10-2006, 12:28
To nie najnowsza gra tylko hack :PGrałem, ale niedokończyli jej.

Marchewki
21-10-2006, 12:36
źle napisałem ale chodziło mi że najnowsza z tych co grałem sorki źle zformułowałem zdanie :P
jeśli chcecie jakieś gry na GBA piszcie :)

Thero
21-10-2006, 13:47
Tematy o Pokemonach systematycznie się pojawiają... Potem znikają aż znów jakiś fan zakłada kolejny temat.
Ja pierwszy raz z tą grą się spotkałem na gba, jak byłem jeszcze mały. Pamiętam jak bratu save skasowałem :').

Marchewki
21-10-2006, 14:06
hehe to geniusz jesteś :P

Marchewki
21-10-2006, 16:15
Sorki że post pod postem ale chciałem się zapytać czy ktos pamięta taka gre na Playstation lub nie wiem na jaką konsole , strzelające Auta własnie nei wiem jak ona sie nazywała gra polegała na wyborze Auta gzdie się zbierałoi Rakiety i rozwalało 2 Auto bomby itp. pamieta ktoś może?? chciałbym tutuł gry...

Karl0ss
22-10-2006, 14:06
Ach zapewne chodzi o missingno. na emulku złapałem bo an GB bałem sie, ze mi save'a wywali ;)
A tu screeny ajkby ktos niewiedział jak to coś wyglada :
KARLOSSIK NIE JEST DEBILEM I NIE CYTUJE ZDJEŃĆ

A no tak to te coś (to ten virus o kturym muilem) nazywał sie misingo jużsobie przypominam, a kjak się patrzyło na satsy jego czy przez coś innego (nie pamietam) to miał wygląd Dewgonga (czy jak on się nazywał)

a i jeszcze mi się przypomniało o Dark Lugi, a złapliście kiedyś w Silver/gold "wyjątkowe" poki typu : Voltorb ktury jest Biało-Niebieski albo Złotego Pidgey'a naprwde nie kłamie!. A dark Lugie to chyba chcieli zorobić czy coś takiego bo jak się przejdzie to takiego "matrixa" pokowego to się ą spotyka ale chyba Save kasuje, z tego co pamietam

Uther92
22-10-2006, 14:53
No więc powoli...missingno powoduje różne dziwne żeczy, usuwa sevey, zmienia grafiki, a mi kiedyś przez niego pojawił sie prof.Oak w pokedexie.
Dark Lugia jest czymś podobnym jak missingno. , a te dziwne poki w goldzie/silverze to shine poki, sa one rzadsze, ale slabsze od zwykłych.
@edit
Sorki że post pod postem ale chciałem się zapytać czy ktos pamięta taka gre na Playstation lub nie wiem na jaką konsole , strzelające Auta własnie nei wiem jak ona sie nazywała gra polegała na wyborze Auta gzdie się zbierałoi Rakiety i rozwalało 2 Auto bomby itp. pamieta ktoś może?? chciałbym tutuł gry...

Chyab chodzi o twisted metal cośtam...ale nie rób offtopu.

Marchewki
22-10-2006, 15:01
sorki :) a co do tego mam pytanie jakie Poki przeszliście ?? Ja przeszłem :
Red
Gold
Silver

Może jest jakiś najnowszy pokemon ktoś wie??

Uther92
22-10-2006, 15:56
Przeszedłem
Red
yellow
blue
silver
cristal
gold
fire der
leaf green
pokemon stadium
pokemon stadium 2
A teraz kończe clolosseum.
:cup:

Może jest jakiś najnowszy pokemon ktoś wie??
O co ci chodzi ??

Zotemut
22-10-2006, 16:27
Ja na GameBoya gralem w Pokemony.
Cale przeszedlem.
Byly super, ale sie poznalo Tibie ^^

Marchewki
22-10-2006, 23:08
chodziło mi czy powstał jakiś nowy pokemon na Gameboy Advence

Vanhelsen
22-10-2006, 23:36
Aaa... PokEmony! xD Oł jea :P
Grałem kiedyś nałogowo w Goldy ;] z góry założyłem, że redy itp itd to !@#$% więc sobie odpuściłem, w te 'najnowsze" to nie gram, są już bez tego klimatu... Co jak co, można mówić, że to dziecinada i debilizm, ale Pokemon Gold to gra z klimatem i równie wciąga jak Tibia xD

Yallah
23-10-2006, 15:52
chodziło mi czy powstał jakiś nowy pokemon na Gameboy Advence

Tak powstal. Pokemon Emerald. Przeszedlem go w dwa dni po zakupieniu=]:cup:

Uther92
23-10-2006, 18:26
@Up
A zdobyłęś złotą odznake w battle tower ?? ^.~

Marchewki
23-10-2006, 22:26
w 2 dni to nieźle a co masz konsole?? że zakupiłeś :>

Tyrael'
24-10-2006, 22:13

Ćzasami ci niechodzi o gre Bumper Wars ?

Topic: Poki...Poki... przeszedlem cale goldy,redy,yellow,blue
chyba sciagne se i znowu popykam : >

LEepan
25-10-2006, 09:31
Jak odpalić POKEMON METEOR v. 0.01 beta.ips. bo nie mam zielonego pojęcia.
z Góry dzięki.

Marchewki
25-10-2006, 09:33
emm ale tam było takie Auto jak parówka :> to gra albo była na PSX lub DREAMS
CASTE

Aggro
25-10-2006, 14:53
www.pokemoncenter.yoyo.pl
Moja strona fanowska, rejestrujcie się! A tak poza tym, to chcę powiedzieć, że może i Emerald jest bez klimatu, ale mimo wszystko jest fajny. Battle frontier można powiedzieć że testuje umiejętności grania. Poza tym, szukam ROMa gry Pokemon Diamond/Pearl! Jak kto znajdzie, temu dozgonnie jestem wdzięczny :) Japońskich wersji nie przejmuję ;p

Sir szofer
25-10-2006, 16:35
romy pearl/diamond juz są w sieci ale i tak sobie narazie nie pograsz bo emulatory NDS'a nie działają do końca dobrze =s

Yallah
25-10-2006, 16:44
@Up
A zdobyłęś złotą odznake w battle tower ?? ^.~

Nie bo jak przeszedlem gre to skasowal mi sie save...

Marchewki w 2 dni to nieźle a co masz konsole?? że zakupiłeś :>

Tak mam konsole.

Uther92
25-10-2006, 18:06
Nie bo jak przeszedlem gre to skasowal mi sie save...

No to nie przeszedłeś...bo ukończylęś tylko pierwszy etap bo pzrejście BT (battle tower) zajmuje jakieś 2 tyg gry.

Sir szofer
25-10-2006, 18:10
jeżeli ci poszedł save na konsoli to wspułczuje bo masz piracki cardridge :(

Uther92
25-10-2006, 19:29
Niekoniecznie...mi w oryginalnym Redzie poszła bateria i pa pa save :/...ale to dawno było.

Yallah
25-10-2006, 19:31
Heh wiem ze mam pirata=] Spodziewalem sie tego, ale liczylem ze moze jakos sie uda. Nadzieja matka glupich.:)

kołbaś
25-10-2006, 20:28
mam pewnien problem kiedys jak gralem w pokemony red/blue na emulatorku .rec to po pokonaniu 4 lidera i pokonaniu tego 5 nieoficjalnego gdzie mogles wybrac hitmonczan czy jakos tak lub machoke to gra mi sie jagby zwieszała i nie moge jej wznowic od tego momentu jak skonczylem tylko musze od nowa wie ktos moze dlaczego bo nagle naszla mnie ochota zagrac a niechcem tracic czasu na to ze znowu mi padnie

Upierz
25-10-2006, 20:55
@Up: No niewiem, napewno coś z plikiem nie tak. Ściągnij jeszcze raz, powinno pomóc ;)

semiliren
25-10-2006, 21:14
Ja osobiscie przeszedlem tylko 2 czesci na gameboyu:p : silver i crystal...
Duzo w to gralem i polowa moich pokemonow ma 100 lvl :D
Pamietam jak wyskakiwaly ci nagle takie pieski w crystalu(byly 3, chyba :entei, raikou i suicune czy jakos tak...) .
Nie wspomne o kolorowych stworkach(zloty noctowl , fioletowy pajaczek albo krysztalowy onix :D ) . Jeszcze w unown cave w radiu leci dziwna muzyczka ... a propo tam sa 4 mozaiki ktore trzeba ulozyc, a za nimi sa napisy z unownow( w crystal): cos o ho-oh'u, o wodzie, swietle jeszcze czyms tam...jak cos odpowiedniego sie zrobi to otwiera sie przejscie dalej,np.:tam gdzie jest napis o wodzie to trzeba uzyc "surf", a tam gdzie swiatlo to... sami zgadnijcie:]

Uups...rozpisalem sie...:)
Male pytanko : w silver,gold i crystal w radio tower w goldenrod city jest konkurs na id number czy jakos tak... czy to prawda ze jak bedzie twoj CALY id number to wygrywa sie master balla??

kołbaś
26-10-2006, 13:18
chyba tak
btw to nie chodzi o pliki bo mialem juz z 5 razy zasysane i to roznie wersje czyli japonskie polskie z usa z europy itd i dalej to samo. No i to nie wina emulatorka poniewasz były różne.

Zając
26-10-2006, 13:45
Pokemony są fajne. NA GameBoy już 5 lat temu kupiłem chyba green i mam do dziś...

Emulator też mam i wymiatam czasami w Crystal (the best).

Hypex
27-10-2006, 08:23
Tak powstal. Pokemon Emerald. Przeszedlem go w dwa dni po zakupieniu=]:cup:
bo ty nonstop pykałeś w to B)
a tak mjałem poki 2 lata temu...silver
Psajdak lv 45
magikarp lv 34
legendarne i rzadkie poki 50-60 lvB)
abrakadabra 56 lv
najlepszy pok mjał 70 lv
pokonałem tego co mjał dragony :)

Max121
27-10-2006, 09:46
bo ty nonstop pykałeś w to B)
a tak mjałem poki 2 lata temu...silver

Stary grałeś może w Emeraldy ?? One są cholernie krótkie...

Hypex
27-10-2006, 13:18
Stary grałeś może w Emeraldy ?? One są cholernie krótkie...
Taaaak....tak?pewnie se biegał przyciskając spację.
co za bezsens

Uther92
27-10-2006, 14:12
@Up
Emerald jest przynajmniej 5x krutszy od silver/gold.

Hypex
27-10-2006, 16:51
@Up
Emerald jest przynajmniej 5x krutszy od silver/gold.
znalazłem emerlad
grałem ... non-stop spacja potworek do miasta i tak wkółku nudne są

Yallah
27-10-2006, 17:56
Moze sa krotkie, ale gralem na gba a to chyba cos znaczy, poniewaz nie ma tam magicznego klawisza "spacja". Trzeba przewijac tekst i nie mozna przyspieszac walki:]\

Y'all

Max121
27-10-2006, 18:57
Taaaak....tak?pewnie se biegał przyciskając spację.
co za bezsens

Taaaaaak....tak ??? A WŁAŚNIE, ŻE NIE !!! I tu cię zagiąłem... Grałem na swoim SP

Aggro
28-10-2006, 15:05
www.pokemoncenter.friko.pl (http://www.pokemoncenter.friko.pl)
Zmiana hosta mojej strony fanowskiej...
BTW - Emerald krótki? Chyba żeś nie lał... Przecie zaliczając Battle Frontier Emerald to wg.mnie najdłuższa gra... :)

Praktikerman
29-10-2006, 15:41
fri link do perl i diamont pliz!!!!!:baby: :baby:
Dajcie mi linka do tych stron na których są te romy.....
Znalazłem dobry emu do NDS, działa mi Blue Rescue Team (nie chce save'ować ale to szczegół) i może Pearl Diamond pójdzie...:mag: :mag:

Cenarius
29-10-2006, 16:43
czy będzie się dało grać przez neta w reda jak sie ma Red Revolution? :confused:

Uther92
29-10-2006, 16:51
@up
Tak...wtedy będziesz mógł się wymieniać pokami które w Red revo są łatwo dostępne (mew i te żeczy ) do reda.
fri link do perl i diamont pliz!!!!!:baby: :baby:
Znalazłem dobry emu do NDS, działa mi Blue Rescue Team (nie chce save'ować ale to szczegół) i może Pearl Diamond pójdzie...:mag: :mag:
P/D nie pójdą...zapewniam cię .

Cenarius
29-10-2006, 16:57
takie głóopie pytanie bo jeszcze nigdy nie myślałem żeby grać w emulatorki przez neta więc może link do jakiegoś poradnika albo coś bo jeśli chodzi o granie przez neta do jestem zielony :confused: :confused: :confused: [błędy celowe :p]

Marchewki
29-10-2006, 19:26
ja mam jak grać w gry7 na pegazusa przez neta :P

Uther92
29-10-2006, 20:02
W każdym emulatorze jest taka opcja, nawet w emulatorze Pagaza i GB.

Racon
29-10-2006, 20:07
A jakie znacie gry na GBA przez neta?Ja gram w pokemony red res. team.

Praktikerman
30-10-2006, 14:54
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Praktikerman
fri link do perl i diamont pliz!!!!!
Znalazłem dobry emu do NDS, działa mi Blue Rescue Team (nie chce save'ować ale to szczegół) i może Pearl Diamond pójdzie...

P/D nie pójdą...zapewniam cię .
nie pójdą przez błąd w emulatorze czy błąd w grze????
Bo mi chodzi na emu DS "pokemon dungeon blue rescue team" czy jakoś tak....

Uther92
30-10-2006, 15:56
Właśnie o to chodzi że blue rescue force działa ale inne nie a czemu to nie wiem, ale chyba dlatego, że emu nie wyrabia.