PDA

Pokaż pełną wersje : Muzyka na każde CD

Drzamich
16-10-2006, 19:42
Chciałbym się zapytać jaki musi być format piosenki, żeby działała na każdym radio-cd.
Mam to na kompie w formacie mp3, ale z reguły odtwarzacze, które mogą to odtwarzać, mają to napisane na wierzchu.
W ogóle kiedy ten odtwarzacz powstał jeszcze nie wiem czy było mp3
(2002 rok).
Chcialem nagrać piosenki na płytę, ale chcę aby działały na tym radiu, bo nie chcę mi się sępić od siostry, która ma mp3.
Jaki musi być format .xxx żebym był prawie pewien że zadziała, bo nie chcę marnować płyty.
P.S. To model S*ny CFD-S26L

Withord
16-10-2006, 19:52
Nie wiem jaki ty masz program do nagrywania, ale w moim jest opcja "nagraj płyte AUDIO" u ciebie też powinno być coś takiego, wtedy działa na normalnym radiu. Niestety jest ten minus, że nie wchodzi na płyte tyle ile ważą pliki (czyli do 700mb chyba) tylko liczy się łączny czas wszystkich utworów (na płycie cd to bodajże 70 minut).

Radek 666
16-10-2006, 19:57
W ogóle kiedy ten odtwarzacz powstał jeszcze nie wiem czy było mp3
(2002 rok).
Było, było, bo ja mam mp3 z '97 ^^. Ale wtedy takich odtwarzaczy mp3 jak teraz nie było. A na płycie AUDIO jest dokładnie 80 minut.

Drzamich
16-10-2006, 20:05
Nie wiem jaki ty masz program do nagrywania, ale w moim jest opcja "nagraj płyte AUDIO" u ciebie też powinno być coś takiego, wtedy działa na normalnym radiu. Niestety jest ten minus, że nie wchodzi na płyte tyle ile ważą pliki (czyli do 700mb chyba) tylko liczy się łączny czas wszystkich utworów (na płycie cd to bodajże 70 minut).
Mam Nero Express. Kiedy chce utworzyć audio CD mam taką opcję do zaznaczenia: "[ ] Normalizuj wszystkie pliki audio"
Czy o to chodzi?

Bambuko
16-10-2006, 20:12
Tak, nagrywaj.

Drzamich
16-10-2006, 20:16
Ok, wypróbuje poinformuje o wynikach :p

Pramus
16-10-2006, 20:59
Ja bym proponowal korzystanie z opcji edytuj, a nie pisanie 3 czy 4 krotkich postow na 1 stronie. Co do mp3... Format ten istnieje od dawien dawna. Istnial on dlugo przed pojawieniem sie przenosnych odtwarzaczy mp3