zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pomocy mam powazny problem!

Dragon96
22-10-2006, 08:51
Otoz wczoraj i dzis na pasku zadan (trayu) zauwazylem ikonke "Profesional Keylogger" i zawsze wylaczam (nie mam anty wira skonczyl sie) co to moze byc?
Pomocy

Vanhelsen
22-10-2006, 10:16
To jest "n00bowski" keylogger, niestety jest on na tyle dobry, by działac ;]
Radzę ci dać drugim klawiszem na tą ikonkę i zmienić opcję na tyle, by przynajmiej nie wysyłał danych pod wpisany tam e-mail.

Filthy
22-10-2006, 11:11
ja bym powiedział raczej że sam zainstalowałeś to na swoim kompie, bo gdyby to był keylogger wysłany przez kogoś, to nie miałbyś tej ikonki w tray'u ...

Shinjix
22-10-2006, 11:30
ja bym powiedział raczej że sam zainstalowałeś to na swoim kompie, bo gdyby to był keylogger wysłany przez kogoś, to nie miałbyś tej ikonki w tray'u ...
Zawsze istnieje mozliwosc, ze jakis pacan pisal keyloggera i go dobrze nie ukryl...

Dragon96
22-10-2006, 11:48
A może to jest od mojego antywira no bo on jest przekreslony na czerwono i ten keylogger tez tak byl (Interfejs podobny troszeczke do WebServ) a i jeszce nic nie sciagalem podejrznego ale chyba dzis zrobie scana Ad-Warem

Donas
22-10-2006, 11:52
Ulituję się i pomogę.

Prawdopodobnie keylogger uruchamia ci się wraz z systemem, w takim razie trzeba się go pozbyć ;)

1)Wejdź w menu Start > Uruchom i wpisz msconfig
2)Wybierz zakładkę "Uruchamianie" i tam odnajdź keyloggera, następnie "odhacz" jego uruchamianie (wyczyść pole z ptaszka obok jego nazwy itd)
3)Obok nazwy ścierwa powinien być jego adres docelowy - znajdź go tam i skasuj cały folder.
4)Warto się jeszcze upewnić, że nie zostawił śladu w rejestrze. Rejestr jest cholernie ważny dla systemu, dlatego nie baw się w nim i rób tylko to co ci powiem!
5) Znowu wybieramy Start > Uruchom, wpisujemy regedit
6) Pojawi ci się okno edytora rejestru. Z listy folderów wybieraj kolejno:
HKEY_LOCAL_MASHINE > SOFTWARE > Windows > CurrentVersion > Run

Powinny być tam 4 foldery zawierające Run: Run, Run-, RunOnce, RunOnceEx. Ze wszystkich oprócz Run- kasujemy wszystko, co jest związane z tym keyloggerem. Tylko ostrożnie, na miłość boską.

No dobra, wyłączyliśmy keyloggerowi możliwość startu i skasowaliśmy go. Ale polecam jeszcze upewnić się, że nie zostawił swojej kopii. Przeskanuj kompa aktualnym antywirusem (jak nie masz to ściągnij Avast!, średnio wydajny, ale sporo wyłapuje), dodatkowo programami Ad-Aware i Spybot (tylko zakutalizuj im bazę danych).

Może coś pominąłem, dlatego proponuję przeczytać poradnik

Vanhelsen
22-10-2006, 12:50
ja bym powiedział raczej że sam zainstalowałeś to na swoim kompie, bo gdyby to był keylogger wysłany przez kogoś, to nie miałbyś tej ikonki w tray'u ...Perfekt keylogger ma to do siebie, że skrótem klawiszowym Alt + L (na polskie, znak "ł") ujawnia/chowa ikonkę na tray'u...

@up: ale offtop... Czekaj i tyle! z 3 dni może isć przelew z poczty, a w dodarku Drom prawdopodobnie ma urlop... Wait psia mać! i od problemów z PACCem są PW do Droma...

Dragon96
22-10-2006, 12:51
Ale ja nic nie widze mscofig tzn. zaden program to nie key a keylogger sie uruchamia jak sie do neta podlocze i po 10 minutach gdzies tak. Chyba wiem czemu wczoraj nie moglem napisac "ł"