Pokaż pełną wersje : Konkurs "Reklama tibia.pl" - komentarze
Thor of heaven
14-11-2006, 18:11
Z tego co pamietam to nasze prawo mowi o mp3 nie o filmach w ktorych wykorzystuje te mp3 ;d
Cooo gdzie ty to słyszałeś :)
Radek 666
14-11-2006, 18:22
Ahh... wybacz ze cie osadzilem za te obrazki, ale jedynie tam je widzialem a guide calego nie czytalem bo to takiez oczywiste :P. No ale jednak mogles przykladowo sam zrobic screeny (chociaz faktycznie mozesz wykorzystac screeny z tibia.com). A co do muzyki to bylo powiedziane w tym temacie ze prace z muzyka bez praw autorskich maja niewielkie szanse na wygrana. Dlatego tez postanowilem zastapic muzyke, ktora super pasowala taka, ktora pasuje moze mniej, ale przynajmniej mam pozwolenie na jej uzycie :P.
Sam zrobić screeny? W sumie miałem taki zamiar, ale nie pokażę huntu na dragach, bo nie mam takiego lvlu by na nich huncić. Albo nie pokażę pustyni, bo nie mam PACC :).
Ja niestety komponować potrafię jedynie muzykę dance, a takiej raczej nie wykorzystam ;P. W sumie lepsze marne szanse na zwycięstwo niż żadne :).
PS. Czy dobrze gdzieś słyszałem, że prawa autorskie na muzykę sprzed iluśtam lat znikają? O.o
Sid Domestos
14-11-2006, 18:26
Cooo gdzie ty to słyszałeś :)
Na necie czytalem o mp3 ze zgodnie z naszym prawem po 24h musisz usunac z dysku ale co do tych filmikow z ta muza nie jestem pewny ;d Wsumie patrzac jak "dziurawe" jest nasze prawo to moje przypuszczenia moga byc prawdziwa :P
Proszę chętnych o skomentowanie mojej pracy:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1079697&posted=1#post1079697post1079697
Z góry dzięki...
Z góry dzięki...
Ciekawa, prosta i "muzyczka" pasująca do Tibii... w sumie wg. mnie masz szansę na zwycięstwo :) Ale czyje te obrazki?
Z góry dzięki...
Ludzie, popatrzcie się na jego prace. Bo ze wszystkich filmików, biorących udział w konkursie, ten spełnia wszystkie poniższe warunki:
- jest reklamą ( Tak, reklamą, nie 2:30 minutową prezentacją )
- widać, że wszystko robił sam.
- Nie zakosił dosłownie nic, ani muzyki (A nawet, to kto mu to udowodni...) Ani obrazków, ani pomysłu.
Widze w twoich rękach nagrode ;)
[mruczenie pod nosem] W sumie jedna dobra praca więcej, zmniejsza moje szanse...[/mruczenie pod nosem]
:P
Myst Rydan
14-11-2006, 20:50
Z góry dzięki...
No bardzo ladne... jedyne czego mi brakuje to adresu tibia.com. Bo zaciekawic mozna sie taka reklama, jednak gdzie pozniej tego szukac? :P
@ DR.UTI: a co ty taki pewny jestes swojej wygranej? :P
Oto moja poprawiona praca
http://www.youtube.com/watch?v=YgiFeNRCY5U
Mam nadzieje, że wszystko już będzie wporządku
Oto moja poprawiona praca
http://www.youtube.com/watch?v=YgiFeNRCY5U
Mam nadzieje, że wszystko już będzie wporządku
Nie nie jest w porzadku a mianowicie to, ze zerznales caly film pt 'game over aldora' -.-' Dobra dodales pare napisow i co z tego? ...
Plagiat i mysle ze nalezy ci sie za to jakas 'nagroda'...
@ DR.UTI: a co ty taki pewny jestes swojej wygranej? :P
Właśnie nie jestem. Ale ja żyje nadzieją. Przewidziałem, że w ostatnich godzinach konkursu, będzie nawał prac, i do tego będzie kilka dobrych. A każda dobra praca, zmniejsza szanse na wygraną wszystkich uczestników :P
Sid Domestos
14-11-2006, 21:55
Z góry dzięki...
Wow gratulacje praca swietna :)
Kwadratowe Koło
15-11-2006, 08:12
A moja? ;] Ostatnia praca zgloszona o 23:59 ;o
Dziadowska, wiem... Ale to tak jakby mial byc prezent dla kolegi, a ze sie zlozylo, ze jest konkurs, to chcialem pacca wygrac dla niego =]
Dziękuję za wasze komentarze. Cieszę się, że praca się wam podoba i czekam na kolejne opinie:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1079697&posted=1#post1079697post1 079697
I jeszcze wyjaśnienie:
Ciekawa, prosta i "muzyczka" pasująca do Tibii... w sumie wg. mnie masz szansę na zwycięstwo :) Ale czyje te obrazki?
Pytasz o autorstwo obrazków? Tak jak wspomnialem w zgłoszeniu obrazki są narysowane przeze mnie (narysowane ręcznie, zeskanowane a następnie kolorowane na komputerze). Tak więc na Twoje pytanie odpowiadam: obrazki są moje :)
Wszystkim życzę powodzenia i wysokich ocen Jury...
Radek 666
15-11-2006, 14:55
O kurdesz, moje szanse na podium maleją wprost proporcjonalnie do ilości prac takich jak ta (a niewiele takich jest) ;P.
slawekmag
15-11-2006, 15:14
Koniec a ja nic nie zrobiłem. Całkiem zapomniałem o konkursie. Może następnym razem będzie coś dla grafików (np. Grafika na jakąś z stron należących do tibia.pl).
Mam nadzieję, że wyniki nie będą spóźnione jak ostatnio.
Co do prac do większość słabaaa...
Thor of heaven
15-11-2006, 16:32
OMG Ale zemnie lol :P
Z tego wszystkiego nie dopisałem świata i nicku ;/
Norddam
Harmonia
Myst Rydan
15-11-2006, 16:44
O kurdesz, moje szanse na podium maleją wprost proporcjonalnie do ilości prac takich jak ta (a niewiele takich jest) ;P.
I tak masz muzyke bez praw autorskich to na wiele nie licz :P
Radek 666
15-11-2006, 17:32
A i przy okazji, myślałem, że dużo osób tę muzykę będzie znało. Nikt w UT2003 nie grał?
Pablosso
15-11-2006, 17:35
A powie ktoś coś na temat mojej pracy: Link (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=1079885&postcount=159)
Chociaż po takich pracach jak np. Andersa to już zwątpiłem :/
Mateusz Majchrzyk
15-11-2006, 23:23
Czekam na skomentowanie mojej pracy... siedziałem nad nią ryte dwa tygodnie i z niecierpliwieniem czekam na werdykt ;)
http://macdada.spymac.com/
Czekam na skomentowanie mojej pracy... siedziałem nad nią ryte dwa tygodnie i z niecierpliwieniem czekam na werdykt ;)
hmm... pomysł świetny, wykonanie trochę mniej zachwycające, ale na tle co niektórych prac trzymasz wysoki poziom, więc myślę, że masz niemałe szanse na podium. Teraz minusy... muzyka świetna, dynamiczna, ale niestety nie Twoja :/. Po drugie [może się czepiam szczegółów] ale praca na stronce jest podpisana imieniem niejakiego Nikodema, a tu podpisujesz się jako Mateusz. Które imię jest prawdziwe, hę :P?
Mateusz Majchrzyk
16-11-2006, 00:10
Dlaczego na mojej animacji widnieje "Nikodem... a ogólnie jestem pod Mateusz?
praca jest moja (Nikodem Nowak) a konto sasiada... o nie bierze udziału w konkursie a ja nie miałem konta na tibia.pl ... użyczył mi swego. W ten sposób ja nie łamie regulaminu, a on w razie mojej wygranej dostanie "koszulkę" ;)
----pS: chciałem żeby chociaż na anim. widniało moje nazwisko
a co do poziomu wykonania jestem dopiero "noobkiem" we flashu
Bądź co bądź wg mnie [mimo zastrzeżeń, które już przedstawiłam wyżej] jest to jedna z lepszych prac, bo widać, że był duży wkład pracy i efekt jest ogólnie bardzo ciekawy.
Ps. Czy ktoś oprócz mnie zauważył, że z konkursu na konkurs podwyższa się poziom trudności tych konkursów? Kiedyś były obrazki, potem gify, a teraz reklamy... Co będzie następne XD? W sumie tak powinno być, bo żeby wygrać takie nagrody, powinno się porządnie napracować i zasłużyć :)
Mateusz Majchrzyk
16-11-2006, 00:37
co będzie następne - tego my nie wiemy i myślę że oni też nie wiedzą, bo ten konkurs poprzedzał inny konkurs: "na wymyślenie konkursu" --- masło maślane8o
Evinio--- a ty? i twoja praca nie wiem czy widziałem, może dasz link?
Szczerze to nie liczę na miejsce na podium, ale jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć to tu jest moja praca... bardzo silnie skompresowana przez patrz.pl dlatego tak to wygląda... W oryginale jakość jest o niebo lepsza :]
http://patrz.pl?97709
Mateusz Majchrzyk
16-11-2006, 01:33
hehe akurat to jedna z tych prac które podobały mi się najbardziej.
Jeśli muzykę komponowałaś sama... to wielkie gratz ;)
Gratuluje pomysłu - jest naprawdę świetny. Muzyka również bardzo pasuje i komponuje się z animacją, jednak niewątpliwie nie będzie to atutem pracy gdyż nie Ty jesteś jej autorem i nie trudno zgadnąć że pozwolenia na jej użycie też nie masz a szkoda, bo gdyby nie ten fakt to miałbyś duże szanse na zwycięstwo. Nie mniej jednak życzę powodzenia i wysokiego miejsca...
filobossek2
16-11-2006, 07:25
Evinio i "Mateusz?" mi mówiąc szczerze wasze 2 prace podobały się najbardziej i życzę wam serdecznie podium;)
Moja praca: :)
http://video.google.pl/videoplay?docid=-8229466857867949341&q=tibia
Jak pewnie zdążyliście się już zorientować zniknął temat ze zgłoszeniami, co oznacza, że Jury rozpocząło ocenianie prac. Jako że we wcześniejszych postach zamieściłem adres do zgłoszenia na forum, a temat już nie jest dostępny, to podam link bezpośredni:
http://www.youtube.com/watch?v=6kIYtmKYLAk
lub
http://video.google.pl/videoplay?docid=-1359120449734507570
Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam do obejrzenia i oczywiście czekam na wasze komentarze...
Evinio i "Mateusz?" mi mówiąc szczerze wasze 2 prace podobały się najbardziej i życzę wam serdecznie podium;)
Moja praca: :)
http://video.google.pl/videoplay?docid=-8229466857867949341&q=tibia
Praca ciekawa, posiada nastrojową muzykę. Śmieszny akcent z dzieckiem, którego nie można "oderwać" od komputera dodaje do pracy humoru ale jednocześnie odejmuje klimatu samej gry. Moim zdaniem ciut za długie na reklamę (nie chodzi o czas trwania, ale o ilość informacji zawartych w tym czasie) a użyte w niej określenie "PK" może być niejasne dla kogoś kto nie miał styczności z grą a głównie dla takich ludzi jest przeznaczona reklama. Co do muzyki - jest naprawdę super, jednak czy masz pozwolenie na jej wykorzystanie? Tak czy owak, życzę powodzenia ;)
Radek 666
16-11-2006, 09:08
Taaak - reklama powinna być dla kogoś, kto w grę jeszcze nie grał. Twoja praca jest ładna (no, może poza paroma fragmentami, przy zamykaniu oczu albo jak nauczycielka ręką machnęła - śmiesznie to wyglądało :D), ale jeśli ktoś nie grał jeszcze w Tibię nie zrozumie o co w niej chodzi (zresztą, i tak jest troche zagmatwana ;P). Ale ogólnie masz szanse.
Mateusz Majchrzyk
16-11-2006, 10:26
z tego co się orientuje w prawie, to prawa autorskie do muzyki zanikają z biegiem lat... a to jest baaaaaaaardzo stary utwór.
prawda jest taka że sporo nad tym siedziałem i pierwszym pomysłem było zrobienie muzyki w "e-jey" (czy jakoś tak) -zabrakło mi czasu.
:SSSSSSSS poprawcie mnie jeśli się mylę.
Anders
co do twojej pracy, to mniemam że zebrałeś orkiestrę do nagrania muzyki ;)
Wielkie gratulacje za rysunki.
+ sam lubię rysować, w animacji nie mogłem dać porządnych rysunków spod kartki RL,
gdyż animowanie ich zajęło by mi lata.. efekt "myszka - program" wygląda tak jak wygląda.
Teraz mysle żeby kupić sobie tablet (urządzenie do rysowania bezpośrednio na nim, w łączności z
programem na komputerze) o.O
Evinio i "Mateusz?" mi mówiąc szcz... - i kolejny raz powtarzam że konto jest sąsiada, a praca MOJA (Nikodem)
Taaak - reklama powinna być dla kogoś, kto w grę jeszcze nie grał. Twoja praca jest ładna (no, może poza paroma fragmentami, przy zamykaniu oczu albo jak nauczycielka ręką machnęła - śmiesznie to wyglądało :D), ale jeśli ktoś nie grał jeszcze w Tibię nie zrozumie o co w niej chodzi (zresztą, i tak jest troche zagmatwana ;P). Ale ogólnie masz szanse.
No ja akurat pisałem o pracy filobosska2, bo w niej pojawia się zdanie "PK zabawą". Skąd ktoś może wiedzieć co to jest PK skoro jeszcze nie grał w Tibie? To jest skrót słowny typu "DL" (dragon lord) albo "GS" (giant spider/giant sword) i dla człowieka nieobytego z grą nic nie znaczy.
Natomiast co do pracy Nikodema - tak jak mówiłem wcześniej - świetny pomysł choć szata graficzna pracy jest troche niedopracowana.
Nie mniej jednak nie uważam, żeby widz nie wiedział o co chodzi w tej reklamie. Z pewnością dla osób znających świat Tibii będzie ona czytelniejsza, ale powinna zaciekawić również tych którzy crown set czy demona widzą pierwszy raz na oczy i nie wiedzą jak to się nazywa, ale na tym właśnie polega reklama - pokazujemy coś nowego i chcemy tym zaciekawić.
z tego co się orientuje w prawie, to prawa autorskie do muzyki zanikają z biegiem lat... a to jest baaaaaaaardzo stary utwór.
prawda jest taka że sporo nad tym siedziałem i pierwszym pomysłem było zrobienie muzyki w "e-jey" (czy jakoś tak) -zabrakło mi czasu.
:SSSSSSSS poprawcie mnie jeśli się mylę.
Anders
co do twojej pracy, to mniemam że zebrałeś orkiestrę do nagrania muzyki ;)
Wielkie gratulacje za rysunki.
Drogi Nikodemie. Po pierwsze cieszę się, że moje rysunki Ci się podobają i dziękuję za Twoją opinię. Domyślame się, że animacja obrazków rysowanych ręcznie zajęła by Ci zbyt dużo czasu, bo sam się kiedyś chciałem w to bawić i dlatego rozumiem, że nieunikniony był wybór techniki animacji grafiki wektorowej a nie rastowej. Poza kilkoma szczegółami wyszło Ci to bardzo dobrze, więc również gratuluję.
Niestety muszę Cię rozczarować... Nie zebrałem orkiestry do stworzenia mojej muzyki chociaż w meteforycznym znaczeniu to prawie masz rację. Mianowicie muzyka została zrobiona przeze mnie w programie muzycznym Reason 2.5, który w tej wersji posiada bogatą bazę dźwięków; od syntetycznych rodem z techno aż po Orkiestralne. I tych drugich właśnie użyłem w swojej muzyce. W sumie wykorzystałem 6 różnych dźwieków: 2 rodzaje bębnów oraz potężny "gong" - to już 3, następnie dźwięk kobiecego "aaaa...", którego moje sekwencje znajdują sie pod koniec (kiedy pojawia się napis "Tibia") oraz 2 dźwięki z których skomponowalem główną linię melodyczną (w zasadzie jeden, bo drugi pojawia się też tylko pod koniec).
PS. Masz rację co do praw autorskich do muzyki. Wygasają z czasem, a dokładnie 70 lat po śmierci autora. Czy "Twoja" muzyka jest aż tak stara?
Mateusz Majchrzyk
16-11-2006, 11:46
ale zaraz po twojej pracy na drugie miejsce mam szanse, czyż nie? :]
(oczywiście żartuje) - do postu z pracą dodałem że "w razie wygranej jestem wstanie edytować każdy szczegół animacji" - w tym muzykę, więc gdyby chcieli ją gdzieś wykorzystać to mogę posiedzieć jeszcze nad tym ze 3 dni.
i z tego co się orientuje to nie dyskwalifikowali prac z zapożyczoną muzyką...
więc spodziewam się tylko obniżeniem punktów, a to da się przeboleć ;)
Ja od siebie życzę Ci powodzenia i nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na wyniki. A swoją drogą "zabiłeś" mnie tą orkiestrą. Przeciez ta muzyka jest dosyć prosta więc skąd pomysł, że musiała ją wykonywać aż orkiestra?
Mateusz Majchrzyk
16-11-2006, 12:40
no spoko... zapomniałem dać orkiestra w cudzysłowiu "..." - chodziło o samą ideę :p
slawekmag
16-11-2006, 15:07
@up
Bardzo ładne, chociaż jedyne co nie pasuje to napis. Powinien być ładniejszy. A tak to fajne.
Może ktoś wypowiedzieć się też o mojej pracy? Postawiłem na kreatywność i sam oryginał pomysłu niż na "ruchliwość". W końcu nikt nie napisał w regulaminie, że Tibia.pl musi być serwisem internetowym =) 80% prac były to filmiki, z tym według mnie tylko jeden naprawde udany, mianowicie Andersa, oraz Flash Majchrzyka. Więć postawiłem na prosty plakat. Z estetyką wszystko jest w porządku mam nadzieje, sama praca nie zajęła mi wiele, tylko korekcje szczegułów, ortografi i tego "czegoś" co sprawi, że będzie to magazyn, a nie sama okładka ;) [ Photoshop CS 2 + kilka filtrów które musiałem ściągnąć ]
http://img.photobucket.com/albums/v470/mamlagi/praca.jpg
Proszę o komentowanie.
Thor of heaven
16-11-2006, 16:33
Wg mnie nie trafiłeś w to "coś".
slawekmag
16-11-2006, 16:41
A według mnie owszem. Tylko wykonanie takie średniawe.
Pan Yuzek
16-11-2006, 16:58
Maybe ktos wie kiedy beda wyniki?? Wiem ze nie wygram ( ;( ) ale chce poznac wyniki, poniewaz wszystkie prace sa bardzo interesujace!:D :)
Radek 666
16-11-2006, 17:12
Maybe ktos wie kiedy beda wyniki?? Wiem ze nie wygram ( ;( ) ale chce poznac wyniki, poniewaz wszystkie prace sa bardzo interesujace!:D :)
Maybe kiedy moderatorzy wybiorą najlepszą pracę?
Skąd my mamy wiedzieć kiedy będą wyniki? O.o
Crimsondragoon
16-11-2006, 18:32
Ja załadowałem swój filmik o tibia.pl ^^:D
Matheavyk
16-11-2006, 19:48
Praca Andersa jest rzeczywiście najlepsza i nie wyobrażam sobie by nie zajął on pierwszego miejsca. To właśnie wygląda jak prawdziwa reklama a do tego wszystkie prawa autorskie są jego ;) Gratuluje Anders, zarówno super pracy jak i wygranej :)
Ale i tak musicie przyznać, że mój cios ze stołka w zwolnionym tempie jest najskuteczniejszym i najbardziej efektownym ciosem w tym konkursie:
http://www.youtube.com/watch?v=Cjr1YFppNX4
:D
Thor of heaven
16-11-2006, 19:53
Tak to mi sie spodobało :P
Moim zdaniem bicie kogoś krzesłem to coś czego powinniśmy się wstydzić i w żadnym wypadku nie jest to atut tej gry.
Napewno taka reklama nie zachęciła by nikogo do gry w Tibie. Wole krav mage niż "Krzesłobicie".
Matheavyk
16-11-2006, 20:34
Wiem, że nikogo by to nie zachęciło do gry w Tibie i moja reklama do tego nie zachęca. Moja reklama zachęca do tego, żeby nie wierzyć w bzdury, które mówią w telewizji tylko ODWIEDZIĆ STRONĘ TIBIA.PL w celu zrozumienia o co chodzi. Nie wierzyć w plotki (które są złe) tylko samemu sprawdzić co tak naprawdę znaczy Tibia odwiedzając oficjalną stronęfanowską.
Vilentrenterenemerth
16-11-2006, 21:04
Drodzy użytkownicy i Moderatorzy.
Mam jedno zasadnicze pytanie, mianowicie: na czym mają polegać konkursy na tibia.pl? Czy wyłaniają najzdolniejszych Tibijczyków? Czy raczej dają dzieciom okazję to pokazania swoich zerżniętych prac z innych stron czy może obrazków z dorysowanymi w Paint'cie napisami? Przepraszam, ale do jakiego celu ma służyć reklama tibii zrobiona w ciągu dwóch tygodni, domowymi metodami? Czy naprawdę serwis tibia.pl potrzebuje praw autorskich wszystkich zamieszczonych prac?
Ja tu gadu-gadu, ale o czym chciałem powiedzieć: ABY KONKURSY STAŁY NA NAPRAWDĘ PORZĄDNYM POZIOMIE POWINNY TRWAĆ DŁUŻEJ!! I najlepiej pokrywać się z okresami wolnymi od szkoły/pracy/sesji/kolokwium.
Na swoją obronę powiem, że na temat reklamy miałem multum wybitnych pomysłów, ale nie dość, że dowiedziałem się o konkursie po 2 tygodniach to jeszcze, jak to bywa w naszej oświacie, idealnie termin konkursu kończył się przed ogólnopolską próbną maturą Listopad 2006.
Gratuluję wszystkim którzy potrafili wykazać swoją kreatywność i zaangażowanie, świetne prace!!
A na przyszłość... aby błyskać talentem i pomysłowością trzeba naprawdę dużo więcej czasu. Spróbujcie urządzić konkurs na okres min. 1 miesiąca, a będziecie naprawdę zaskoczeni poziomem prac.
Pozdrawiam: Vilen
Radek 666
16-11-2006, 21:27
Dwa razy dłuższy termin - procentowo ilość dobrych prac będzie taka sama. Co moderatorzy/administratorzy mogą poradzić na to, że zawsze znajdą się ludzie, którzy ściągną jeden obrazek z neta, dopiszą coś i uważają, że ich reklama jest najlepsza? A bo zdarzają się tacy. A jaka jest idea konkursu? Dla uczestników napewno nagrody :). Tibia.pl zyska większą popularność, jeśli będzie organizowała konkursy. A co z wygraną reklamą będzie? Nie wiem w sumie, oficjalną reklamą Tibii raczej nie zostanie ;).
Tylko niedługo pomysły na konkurs się pewnie skończą, może teraz opowiadanie? :D
Vilentrenterenemerth
16-11-2006, 21:37
Szczerze mówiąc [konkursy] powinny nadal utrzymywać obecną tendencję, to znaczy dla kreatywnych i obeznanych z komputerem... może przyjdzie czas na 3D? W końcu zawsze wydawało mi się, iż Tibii potrzeba dodatkowego wymiaru ;)
Radek 666
16-11-2006, 21:47
Ech, mam szczęście, że jestem uzdolniony informatycznie :). Jeśli dostanę odtwarzacz Mp3 i PACCa to mogę całe miasto w 3d zrobić ;).
Vilentrenterenemerth
16-11-2006, 21:54
Ja za paczkę batoników mogę zrobić w 3D cały TibiaEarth :)
Radek 666
16-11-2006, 22:25
Mogę nawet dwie zafundować =).
Ooo.. Temat ze zgłoszeniami się znowu pojawił :P.
Thor of heaven
16-11-2006, 22:41
Ooo.. Temat ze zgłoszeniami się znowu pojawił :P.
Ciekawe dlaczego?
Radek 666
16-11-2006, 22:53
Ciekawe dlaczego?
A tego to ja już nie wiem...
A tego to ja już nie wiem...
Zapewne zrobiono już selekcje. Prace zostały posegregowane na "Prace" i za przeproszeniem "badziewia", które nie będą brały udziału w dalszym wyłanianiu zwycięzcy. Zostało kilka, może kilkanaście prac w podforum modków, nad którymi teraz się będą pastwić noce i dnie, aż nie wyłonią zwycięzcy. A reszte odesłano spowrotem zapewne po to, aby linki do prac, zawarte w komentarzach mogły działać, i dla tych użytkowników którzy prac jeszcze nie widzieli. Tak mi się wydaje ;)
Radek 666
16-11-2006, 23:24
Ale zauważ jedno - w poprzednich trzech konkursach temat z pracami po zakończeniu znikał i nie pojawił się spowrotem. Jest do dyspozycji tylko dla modków. A dlaczego? Pewnie dlatego, żeby uniknąć plagiatów do własnych celów ;).
Umieram z ciekawości kto wygra ;] chociażi tak wiem ze to nie bede ja ale chciałbym poznać już tą prace ;] a zwycięzcy Gratuluje ;]:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o
Ech, mam szczęście, że jestem uzdolniony informatycznie :). Jeśli dostanę odtwarzacz Mp3 i PACCa to mogę całe miasto w 3d zrobić ;).
Samo wymodelowanie miasta to mały problem. Dobranie odpowiednich tekstur, oraz wyrenderowanie pracy w przyzwoitej jakości już jest problemem i wymaga sporego nakładu pracy i czasu.
Drodzy użytkownicy i Moderatorzy.
Mam jedno zasadnicze pytanie, mianowicie: na czym mają polegać konkursy na tibia.pl? Czy wyłaniają najzdolniejszych Tibijczyków? Czy raczej dają dzieciom okazję to pokazania swoich zerżniętych prac z innych stron czy może obrazków z dorysowanymi w Paint'cie napisami? Przepraszam, ale do jakiego celu ma służyć reklama tibii zrobiona w ciągu dwóch tygodni, domowymi metodami? Czy naprawdę serwis tibia.pl potrzebuje praw autorskich wszystkich zamieszczonych prac?
Ja tu gadu-gadu, ale o czym chciałem powiedzieć: ABY KONKURSY STAŁY NA NAPRAWDĘ PORZĄDNYM POZIOMIE POWINNY TRWAĆ DŁUŻEJ!! I najlepiej pokrywać się z okresami wolnymi od szkoły/pracy/sesji/kolokwium.
Na swoją obronę powiem, że na temat reklamy miałem multum wybitnych pomysłów, ale nie dość, że dowiedziałem się o konkursie po 2 tygodniach to jeszcze, jak to bywa w naszej oświacie, idealnie termin konkursu kończył się przed ogólnopolską próbną maturą Listopad 2006.
Gratuluję wszystkim którzy potrafili wykazać swoją kreatywność i zaangażowanie, świetne prace!!
A na przyszłość... aby błyskać talentem i pomysłowością trzeba naprawdę dużo więcej czasu. Spróbujcie urządzić konkurs na okres min. 1 miesiąca, a będziecie naprawdę zaskoczeni poziomem prac.
Pozdrawiam: Vilen
Dużo racji jest w tym co mówisz. Ja z początku swoją pracę widziałem nieco bardziej rozbudowaną, ale dość szybko uświadomiłem sobie, że po prostu nie zdążę. Jak słusznie zauważyła Evinio w swojej wcześniejszej wypowiedzi poziom konkursów z jednego na drugi "idze w górę" a czas na zrobienie pracy pozostaje wciąż podobny. Na początku był konkurs na fotke w "rl", potem Magiczny ołówek; w kolejnym - projekt nowego potora. Teraz mamy konkurs na reklamę i np w porównaniu do "Tibia Magiczny ołówek" rzeczywiście potrzeba było dużo więcej pracy. Tak więc zgadzam się, że trochę wiecej czasu na konkurs by nie zaszkodziło, ale być może Jury obawiało się zbyt dużej ilości prac.
PS. Napisałeś też, że jak dowiedziałeś się o konkursie to było za późno. No szkoda, bo może byłaby jedna dobra praca więcej, jednak myślę że konkursy mają też na celu zachęcenie użytkowników do częstego odwiedzania "tibia.pl" (Jeśli na bieżąco śledzisz newsy, to wcześniej dowiadujesz się o konkursie).
Może ktoś wypowiedzieć się też o mojej pracy? Postawiłem na kreatywność i sam oryginał pomysłu niż na "ruchliwość". W końcu nikt nie napisał w regulaminie, że Tibia.pl musi być serwisem internetowym =) 80% prac były to filmiki, z tym według mnie tylko jeden naprawde udany, mianowicie Andersa, oraz Flash Majchrzyka. Więć postawiłem na prosty plakat. Z estetyką wszystko jest w porządku mam nadzieje, sama praca nie zajęła mi wiele, tylko korekcje szczegułów, ortografi i tego "czegoś" co sprawi, że będzie to magazyn, a nie sama okładka ;) [ Photoshop CS 2 + kilka filtrów które musiałem ściągnąć ]
http://img.photobucket.com/albums/v470/mamlagi/praca.jpg
Proszę o komentowanie.
Z tego co pamiętam to ze wszystkich prac nieanimowanych (pojedynczych obrazków) ta najbardziej wyróżnia się pomysłem i inwencją; również wykonanie jest na dość dobrym poziomie, chociaż zawsze kilka rzeczy można by poprawić. Uważam ponadto, że Twój pomysł może być inspiracją dla ekipy tibia.pl. Kto wie, może za jakiś czas doczekamy się pierwszego na rynku magazynu o Tibii...
Od siebie życzę powodzenia dla Ciebie oraz dla innych uczestników konkursu...
Radek 666
17-11-2006, 08:38
Samo wymodelowanie miasta to mały problem. Dobranie odpowiednich tekstur, oraz wyrenderowanie pracy w przyzwoitej jakości już jest problemem i wymaga sporego nakładu pracy i czasu.
Mi akurat chodziło o samo modelowanie, choć prostsze przedmioty mogę teksturować, renderować i co tam Bóg jeszcze zechce :).
Mi akurat chodziło o samo modelowanie, choć prostsze przedmioty mogę teksturować, renderować i co tam Bóg jeszcze zechce :).
Czyżbyście chcieli zrobić Tibię w 3d? Anders się dołącza :D
Radek 666
17-11-2006, 17:47
Czyżbyście chcieli zrobić Tibię w 3d? Anders się dołącza :D
A to zależy co z tego będziemy mieli ;). Hah, ale CipSoftowi gały by na wierzch wyszły gdybyśmy przynajmniej jedno miasto całe w 3D zrobili ;P.
Paul_liszka
17-11-2006, 18:46
Wiem może ktoś kiedy bedą wyniki??
Paul_liszka
17-11-2006, 19:02
Jak ktoś bedzie wiediałą to niech da znac
Radek 666
17-11-2006, 19:05
Zaglądaj codziennie i się dowiesz, nikt nie będzie się męczył powiadamiając ciebię o wynikach... ;/
Marker99
17-11-2006, 20:08
Kiedy beda wyniki konkursu????????
Radek 666
17-11-2006, 21:01
Ech... Najlepiej za każde następne takie pytanie stawiać ostrzeżenie :/.
WYNIKI KONKURSU BĘDĄ WTEDY KIEDY ZOSTANĄ OGŁOSZENI ZWYCIĘZCY!
Mam nadzieje, że taka odpowiedź wszystkich ciekawskich satysfakcjonuje ;)
http://www.youtube.com/watch?v=vSiEmt6Su_Y
To jest Sum 41 - How do you remind me w wykonaniu Nickelback
Tak, jeśli ktoś chciałby wiedzieć :P
kristoff-desann
18-11-2006, 22:53
A "bezpieczny" to jak sie piszę?? napewno nie przez S
Fajny ten koqrsik ;). Ja niestety talentu nie mam :(. Mnie ujęła taka 24 sekundowa praa z rysuneczkam :D
A co sadzicie o tym ?:PP
Ktos probowal sciagnac czy sie niechcialo?
prosze o komentarze.
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=1082551&postcount=111
:]
Ps.
Mi sie podoba tylko troche, nie jestem gosciem typu
"JA WYGRAM JA WYGRAM JAAAA"
Radek 666
21-11-2006, 15:35
prosze o komentarze.
Ps.
Nikomu się ściągać nie chce ;). Najlepiej zamieszczać dodatkowo na YouTube i/lub na VideoGoogle :).
Zlor Gotoz
21-11-2006, 16:39
kiedy rozwiązanie konkursa? xd ... chce sie w końcu dowiedzieć, kto wygrał <wiem że nie ja, no ale chce wiedzieć, kto ^^>,
Czy ku**a ludzie jesteście pier*****ęci w głowe czy co?(za przeproszeniem) Wyniki będą jak ogłoszą je wybiorą. Niemiejcie takiej świadomości że wygracie bo tego dowiecie się dopiero po konkursie. I sorry za wyrażanie się ale coś kogoś trafia jak co 3 post ktoś pisze kiedy będa wyniki...
Nikomu się ściągać nie chce ;). Najlepiej zamieszczać dodatkowo na YouTube i/lub na VideoGoogle :).
Kiedy będą wyniki?? <Żart>
Ja to ściągłem :) Ale nie wiem jak to odtworzyc nie chce mi sie kombinowac. powinien dac na youtube itp.
prosze o komentarze.
Ps.
Jak piękna by nie była, nie wygra. Konto zostało założone po terminie ogłoszenia konkursu, a moderatorzy nie znają litości.
Zlor Gotoz
21-11-2006, 19:47
Jak piękna by nie była, nie wygra. Konto zostało założone po terminie ogłoszenia konkursu, a moderatorzy nie znają litości.
Ech, no racja ; p .. dużo jest w sumie kont, które zostały założone po terminie ; p a na prawdę szkoda prac, bo niektóre są na prawdę warte nagrody ; ] ...
pS. przepraszam za moją głupotę - niedorzeczny post ;< .. pisałam go nie ze świadomością ze wygram [bo takiej świadomości nie mam] tylko chciałam się dowiedzieć, jaka praca wygra ;-) .. tak więc .. ;x : )
pozdrawiam ; )
Wiem o tym doskonale ale na moim starym koncie cos sie stalo i w ogule niemoglem otworzyc forum...:/ a wczesniej moglem
dlatego zrobilem nowe konto ale wciaz mnie interesuje czy ktos sciagna prace i jaka jest jego ocena :>
Radek 666
22-11-2006, 18:43
Nie zależnie od tego, czy się konto miało czy nie miało czy się zgubiło czy pies zjadł niestety, zarejestrowani nawet minutę po ogłoszeniu konkursu nie mają prawa bytu :p.
ostatnio co chwile wskakuje na tibia.pl żeby zobaczyć czy już konkurs rozstrzygnięty xF
P.S. mi głównie zależy na mp3 (fajowo jakby miała logo tibia.pl xD), ciekawe jaki model....
Qamkosek
24-11-2006, 15:14
ostatnio co chwile wskakuje na tibia.pl żeby zobaczyć czy już konkurs rozstrzygnięty xF
P.S. mi głównie zależy na mp3 (fajowo jakby miała logo tibia.pl xD), ciekawe jaki model....
Tak samo robie , ale niestety Tibia.pl sie spieszy sie do ogłoszenia wyników :D
Niechce sie sciagac? w takim razie podaje animacje...
http://www.friendlyshare.de/files/1Animation4.gif
lepiej sciagnac lepsza jakos link up
http://img293.imageshack.us/img293/2448/animation4ot2.th.gif (http://img293.imageshack.us/my.php?image=animation4ot2.gif)
JESLI NAWET MODEK UZNAL BY MOJA PRACE MOZLIWE ZE STARY LINK MU NIEBEDZIE DZIALAL
WIEC to JEST NOWY!!:PP
Radek 666
24-11-2006, 16:32
Aj, praca jest poprostu brzydka :p.
Aj, praca jest poprostu brzydka :p.
Owszem. Racja.
Gniew Mroku
24-11-2006, 16:54
Dawno temu na serwerze tibia.pl zalegały ciekawe obrazki, jednak tibia.pl nigdy ich nie wykorzystała(lub ja jestem nie na czasie). Może przy tej okazji ktoś sobie o nich przypomni i użyje. A warto:
http://gniew_mroku.w.interia.pl/tibia_4.gifhttp://gniew_mroku.w.interia.pl/tibia_5.gifhttp://gniew_mroku.w.interia.pl/tibia_6.gifhttp://gniew_mroku.w.interia.pl/tibia_7.gifhttp://gniew_mroku.w.interia.pl/tibia_8.gifhttp://gniew_mroku.w.interia.pl/tibia_9.gif
Dr.Unknown
24-11-2006, 17:05
Dawno temu na serwerze tibia.pl zalegały ciekawe obrazki, jednak tibia.pl nigdy ich nie wykorzystała(lub ja jestem nie na czasie). Może przy tej okazji ktoś sobie o nich przypomni i użyje. A warto:
obrazki
A to nie są obrazki z jakiegoś systemu D20? Wiesz, prawa autorskie.
Gniew Mroku
24-11-2006, 17:08
A to nie są obrazki z jakiegoś systemu D20? Wiesz, prawa autorskie.
Nie wiem skąd one są, ale faktem jest że nie wyglądają na oryginalne do celów tibia.pl. Wiem tyle, że dawno temu matkus przechowywał je w publicznym katalogu na stronie.
Do Ludzi Zajmujących się konkursem jak długo będzie trzeba czekać na Wyniki? takie pytanko? 3/4 ludzi wbija codziennie to warto by było podać jakiś przybliżony termin lub coś w tym stylu..
@up
Racja troche z tym przesadzaja ;/
Już większość modków się wypowiedziała. (-: A, że jest kilkanaście prac dobrych, więc jest coraz ciężej wybrać, która praca będzie peirwsza.
Radek 666
26-11-2006, 14:16
Ach, mam cichą nadzieję, że moderatorzy zadecydują do końca następnego tygodnia... :D
Mi się wydaje że Tibia.pl chce zrobić wygranym prezent pod choinkę i dać nagrody dopiero za miesiąc, albo ich sponsor się nie odzywa i starają się olać konkurs :>
Mi się wydaje że Tibia.pl stara się olać konkurs :>
Tak brzmi bardziej racjonalnie ;)
Qamkosek
27-11-2006, 15:39
Widocznie będzie jeszcze trzeba poczekac troche , ale modkowie , mogli by podac przynajmniej które prace sa w czołówce ...
Codziennie duzo ludzi wchodzi na tibia.pl specjalnie poto zeby zobaczyc jakie prace wygraly. Może chcą utrzymac oglądalnosc strony ;)
Dosc dlugo jzu to trwa mogli by cos nap powiedziec;(
Matheavyk
27-11-2006, 18:25
No mogli by podać które prace mieszczą się w "tych kilkunastu" (powiedzmy dobrych:P) .... byłaby większa podnietka co nie chłopaki (edit: i dziewczyny;p) z forum tibia.pl?? !!
Qamkosek
28-11-2006, 15:59
No mogli by podać które prace mieszczą się w "tych kilkunastu" (powiedzmy dobrych:P) .... byłaby większa podnietka co nie chłopaki (edit: i dziewczyny;p) z forum tibia.pl?? !!
Dokładnie , wtedy autorzy słabszych prac nie musieli by wchdodzic codziennie i sprawdzac wyniki ...
Mateusz Majchrzyk
29-11-2006, 02:01
...a nawet nie codziennie, lecz kilka razy dziennie 8o
Codziennie duzo ludzi wchodzi na tibia.pl specjalnie poto zeby zobaczyc jakie prace wygraly. Może chcą utrzymac oglądalnosc strony ;)
Dosc dlugo jzu to trwa mogli by cos nap powiedziec;(
No Jak NA moje to najbardziej pasuje do tej stytuacji jak by zrobić jakiś ranking to było chyba by najwiecej wejść na tą strone ;] lol ale cóż czekać trzeba ;] :D
SZYBKO BO NIEDłUGO UMOWA MI SIE KONCZY Z NETEM A STARA MI NIE PRZEDłUżY ZA OCENY :p
Zlor Gotoz
30-11-2006, 14:07
Taa ;/ już się nie umiem doczekać xD i tak nie wygram, ale chcę te zwycięzkie prace zobaczyć ; )
Matheavyk
30-11-2006, 17:20
Zlor Gotoz, taka mała porada dla Ciebie:
Przeglądnij wszystkie - w nich są te zwycięskie.
To może ja uchylę rąbek tajemnicy i powiem, że przejrzeliśmy już wszystkie prace i wyłoniliśmy wąską grupę prac, spośród których wybierzemy zwycięzców. Modkowie debatują zażarcie, prawie się biją ;) a kilka prac idzie łeb w łeb.
Wyniki jednak ogłosimy dopiero za kilka dni - chcemy wam zrobić niespodziankę, ale wpierw musimy być pewni na 100%, że ta niespodzianka będzie możliwa.
Radek 666
30-11-2006, 21:07
No to coś czuję, że sobie poczekamy do 6 grudnia =).
@Radek
HAHAH To samo mi od razu przyszło do głowy xD
@No niezle szybko idzie ocenianie prac. Zgłaszanie prac odbywało się do 14 listopada, a tu już grudzień się zbliża :D
PS. Proszę, nie mówcie głupot, że wchodzicie na stronę tylko po to aby ujrzeć zwycięzce (nie mając nadziei na wygraną). 95 % ludzi wchodzi codzień na Tibia.pl mając nadzieje, że znajdą się wśród zwycięzców :D
No to coś czuję, że sobie poczekamy do 6 grudnia =).
Z tego co napisał MatKus wnioskował bym, że tą niespodzianką nie będzie termin ogłoszenia (bo jaki byłby problem w tym aby to nastąpiło 6 grudnia), ale raczej jakieś dodatkowe nagrody (?). Napisał, że "chcemy być na 100% pewni, że to będzie możliwe" więc być może z niespodzianki ucieszą się wiecej niż 3 osoby :-)
Radek 666
01-12-2006, 09:58
Zgadzam się z tobą, ale dodatkowa niespodzianka odrazu skojarzyła mi się z 6 grudnia - Mikołajkami =).
Zgadzam się z wami. Ja szczerze mam małą nadzieję ze moja praca będzie przynajmniej w 1-ej Dziesiątce był bym Dumny i Zadowolony. Ale chyba i tak nie będą podawac Miejsc nienagradzanych
Pozdro
Paul_liszka
01-12-2006, 15:53
no ale może bedzie taki mały ranking
@Radek
PS. Proszę, nie mówcie głupot, że wchodzicie na stronę tylko po to aby ujrzeć zwycięzce (nie mając nadziei na wygraną). 95 % ludzi wchodzi codzień na Tibia.pl mając nadzieje, że znajdą się wśród zwycięzców :D
Czy ja wiem , chcialbym zobaczyc swoja prace ... ale to niemozliwe ... chce zobaczyc zwycieska prace i ... poprostu czekac na kolejny tego typu konkurs ... pesymista plx :P
O ludzie według mnie dziś jest 2 grudnia i jeżeli to ogłoszenie bedzie 6 grudnia to będą najdłuższe 4 dni w oczekiwaniu wyłonienia zwyciężcy :P:evul: :evul: :evul:
Paul_liszka
02-12-2006, 10:03
O ludzie według mnie dziś jest 2 grudnia i jeżeli to ogłoszenie bedzie 6 grudnia to będą najdłuższe 4 dni w oczekiwaniu wyłonienia zwyciężcy :P:evul: :evul: :evul:
Apsolutnie sie z tobą zgadzam xD
kristoff-desann
02-12-2006, 14:59
No ale powiedzmy sobie szczerze ile można czekać. Bardzo proszę o podanie wyników konkursu. :(
Radek 666
02-12-2006, 15:35
W sumię rozumiem, że wyłanianie zwycięscy nie jest łatwe, ale czekać 3/4 miesiąca jest drobną przesadą =).
@down
Ach, ja nie sugeruję, że roboty :d. Poprostu prawie miesiąc wybierać trzy pracę to drobna przesada (z czego 9/10 prac można było odrzucić na starcie ;d).
~up:
Wiesz, moderatoratorzy to też ludzie. Oni także mają rodzinę, szkołę itp.
Widocznie starają się jak mogą, popatrz ile było zgłoszonych prac... Nie można oceniać pochopnie, trzeba się zastanowić nad wyborem. Trzeba cierpliwie poczekać, wyniki na pewno zostaną ogłoszone, nie masz ( macie ) się o co martwić. ; d
~up.
Spoko Mają Rodzine, szkołe ale to nie powód żeby tak długo oceniac przecież 1/2 prac to od razu leca a druga połowa to juz tak dużo nie ma, patrzac na to ze ile osób zakładało konta nie zgodnie z regulaminem.. chociaż mieli nadzieje że admini i modki przymkną na to oko, ale za dużo jest takich osób, czyli zostaje jeszcze mniej prac, bo w sumie te fajniesze to z za nowych kont były wysyłane :P czyli mogli by się pośpieszyć ;]8o 8o 8o
Qamkosek
02-12-2006, 21:44
~up:
Wiesz, moderatoratorzy to też ludzie. Oni także mają rodzinę, szkołę itp.
Widocznie starają się jak mogą, popatrz ile było zgłoszonych prac... Nie można oceniać pochopnie, trzeba się zastanowić nad wyborem. Trzeba cierpliwie poczekać, wyniki na pewno zostaną ogłoszone, nie masz ( macie ) się o co martwić. ; d
Ja to wszystko rozumiem , ale to i tak lekka przesada wybierac prace 3/4 miechy ... ale poczekamy zobaczymy :D
Ja jestem optymista , a Wy ?
Mateusz Majchrzyk
03-12-2006, 02:15
no dobrze, tylko dlaczego sam KONKURS trwał jakieś 3 tygodnie a na wyniki trzeba czekać hmm.. może nawet miecha?! :confused:
Radek 666
03-12-2006, 12:04
Hah, gdyby było 10 miejsc to byłbym niemal pewien, że moja praca znajdzie się wśród nich. A na 3 miejsca... Hmm... Daję jakieś 20% szansy. Nawet optymistycznie, nie? :D
ja sie doczekac nie moge (moja praca mierna) jest chociaz mam nadzieje ze by sie zalapała ale to tylko marzenia ;] (takie nie osiągalne ;]
Myślę, że 6.XII ogłoszą. Będzie to taka "wielka mikołajkowa kumulacja nagród" :D
Jeśli jednak odbędzie się to później to i ja zacznę narzekać =]
NIe tylko ty jedyny bedziesz narzekać :P wcześniej pisałem, że i tak nie wygram i tylko mnie interesuje kto wygra ale to była bzdura (mam wielką nadzieje ze bynajmniej mógłbym być w 3) no ale i tak sie nie powiedzie :P
Normalnie Koniec Świata Już Nie Mogę Się Doczekać!! Jeżeli moje domysły co do daty są prawidłowe to ja już nie moge wytrzymać <pomódlmy sie razem aby były jutro>
Radek 666
06-12-2006, 15:40
Nie gorączkuj się tak... Poczekamy do Bożego Narodzenia :D.
@up
Kto tu się gorączkuje ? <cfaniak> Prawie na każdej stronie tego tematu od zakonczenia konkursu jest twój post.
@topic
Co tak długo to losujecie? Szczerze mówiąc też myślałem że będzie to dzisiaj:( Ale to chyba coś nie tak wybierać kilka prac w 3 tygodnie:s
Może Szykują to na SYLWESTRA :D :D :D
Tutivihi
06-12-2006, 20:50
Może szykują to jeden dzień po premierze Duke Nukem Forever?
A tak na serio, w zasadzie to dobrze, że to tyle trwa, może dzięki temu nagrody dostanie ten, kto na prawdę na nie zasłużył..
Kto ich wie na kiedy to szykują ale powinno być jak najszybciej ;] spaćnie moge normalnie ;]
Dwimenor
06-12-2006, 21:07
Może szykują to jeden dzień po premierze Dune Nukem Forever?
Lepiej. Twórcy DNF obiecali nam specjalną wersję z serialem 00000000001.To będzie dodatkowy bonus dla zwycięzcy.
Serio:
Wyniki będą....przed gwiazdką. Może nawet na 10 minut przed;)
Kto ich wie na kiedy to szykują ale powinno być jak najszybciej ;] spaćnie moge normalnie ;]
Nie martw się, ja też nie mogę się doczekac wyników i nie spię po nocach :)
@up
No ja mam nadzieję, że to jednak nie bylo SERIO, bo do gwiazdki jeszcze szmat czasu...
Czekacie dlugo, ale jest na co :>
Wybranie zwyciezcy trwa dlugo, jednak na taka nagrode (jaka przewidzielismy) naprawde warto czekac. :D
Zycze cierpliwosci.
Lepiej nie obiecywać cudów, kwiatów, wianków, bo niektórzy za bardzo się napalą i po ogłoszeniu wyników co będzie ???
Będą to musieli jakoś rozładować :]
Nie no tak na serio to trzymam za słowo :)
kristoff-desann
06-12-2006, 22:51
Czyżby to był pacc na 5 lat ??:D Poczekać mogę jestem cierpliwy ale ile już można trzymać ludność w niepewności.
filobossek2
07-12-2006, 00:08
Nie ma to jak każdemu przyjazne krzesła ;P
Rl - już mam stresa , nagrody i tak nie dostane, ale "Mikołaj" i dalej nie ma wyników : załamka ;/
Mateusz Majchrzyk
07-12-2006, 15:12
Gz Anders!!! xDDD
Ale masz farta ;p Jestes bardzo ekhm... ,,szlachetny" ;p
Ja tam sie ciesze z drugiego miejsca ;p
Ps. Dziewczyna z Tibii czy z Rl? :]
Radek 666
07-12-2006, 16:16
@up
Kto tu się gorączkuje ? <cfaniak> Prawie na każdej stronie tego tematu od zakonczenia konkursu jest twój post.
Mój post miał nutkę ironii jakbyś nie zauważył ;). A zwycięzcom gralutuję :).
Matheavyk
07-12-2006, 16:34
No jeśli zawsze macie tak oceniać prace to ja godze sie nawet na te trzy tygodnie czekania. Wg. mnie wybrane zostały rzeczywiście trzy najlepsze prace :) Anders gz, ale ja już Ci gratulowałem przecież zwycięstwa jak zobaczyłem Twoje dzieło ;p
Qamkosek
07-12-2006, 22:15
Nie wygrałem .. :( <smutny>
GZ dla wygranego !
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.