PDA

Pokaż pełną wersje : Doom III

Gewof
25-08-2004, 11:13
Nie wiedzialem za barzo gdzie umiescic ten teamt, wiec umiscilem go tutaj.

A wiec jakie sa wasze odczucia po grze w Dooma III. Czy gra spalnia obietnice producenta? Jakie ma + i - . Jaki jest jej klimat i wszystko co mozecie o niej powiedziec. :)

Ja jeszcze w Dooma nie gralem ale dzisaj jade do qmpla ktry go ma no i ofkoz bede mial okazje zagrac wiec opisze pozniej swoje wrazenia ;)

Bambuko
25-08-2004, 11:28
To się za chwilę przeniesie. Ja jeszcze nie grałem, ale z tego co widziałem i słyszałem fajne musi być - jak tylko będę miał okazję to powiem czy mi się podoba [wyedytuje tego posta].

Delp
25-08-2004, 11:35
Ja grałem i muszę powiedzieć że to wypas jakich mało.
-wy***ana grafa (800x600 high mam 35 fpsów, więcej niż w Tibii :D)
-super klimat wszechobecnego zniszczenia i obecności sił nieczystych (tak tak, te diabloiczne śmiechy czy szepty są na porządku dziennym, a jak dochodzimy do płaczu dzieci i szeptów w stylu "they kill all my babes" to się robi ciekawie :)
-fabuła (tak, to niejest już poprostu rozwalanka)
-przeerażżającaaaa
-a nadewszystkim bardzo grywalna (ekhm, jak się posiada odpowiedni sprzęt :) )

Ogólnie gra jest super :D

Ulrek
25-08-2004, 11:59
"Im dalej w bazę tym więcej strachu" :)

Mroczny klimat, piękna grafika (nawet na najniższych ustawieniach wygląda super), no i w końcu to Doom (czyli gra z mojej ulubionej serii). Szkoda tylko że ciała potworów znikają, bo chciałbym się im bliżej przyjrzeć. Nie polecam dla tych, którzy nie lubią różnego rodzaju flaków, oraz jak napisali na karcie referencyjnej "Doom 3 jest przerażającym horrem sci-fi. Nie zalecany jest on dla bojących dudków(...)"

Zaglada
25-08-2004, 12:16
Spójżcie na banner nad forum. Polska wersja Doom 3 wyjdzie we wrześniu więc tylko czekać i zacierać rączki. Mimo, że jeszcze ta gra nie wpadła w moje szpony, troszkę wiem co i jak. Ponoć gra jest hitem tego roku, dopasowany klimat, przerażające głosy i fabuła tworzy tą grę jedną z najlepszych. Ktoś jest w stanei zamieścić fotki?

Slajt
25-08-2004, 14:22
Co do dooma - jak w reszcie wypowiedzi. Poprostu ta gra całkiem się zmieniła.

Ta fabuła ...
Ten klimat ...
Ten strach ...

Zapiera dech w piersiach
Poprostu gdy kupicie w końcu te gre, poczekajcie i zagrajcie w nią około północy ...

Baron Kaldrick
25-08-2004, 14:38
A moge zapytac tu obecnych, skad do k%*(#@&$*(#@&4 nedzy dorwali Dooma? Bo mi sie do tej pory nie udalo, poza bodajze 2ma zagranicznymi sklepami internetowymi i jednym zje.banym warezie +P

Slajt
25-08-2004, 15:29
Dooma bardzo łatwo dorwać u piratów za jakieś 40 zł (szczecin)

Ulrek
25-08-2004, 16:15
?No cóż, ja kupiłem Doom 3 wersja angielska w Empiku za 169,90 zł. Nie radzę kupować wersji spolszczonej, gdyż jeśli zrobi to ta sama ekipa, która tłumaczyła instrukcję, cały klimat trafi szlag.
Jeżeli gry nie ma w twoim empiku to zapraszam do Zielonej Góry :) .

hobson
25-08-2004, 20:27
A ja bym prosil o odpowiedz na pytanie czy moj komp to udzwignie na poziomie jakiejkolwiek grywalności?
Cel 1GHz, GF2 64MB DDR, 400MB RAM, przy czym musze dodać ze juz kilka razy mnie zaskoczyl i pogralem w kilka tytulow w ktore teoretycznie nie mialy prawa sie wlaczyc.
I jeszcze jedno: czy tez dostajemy w tej grze tak duze mozliwosci edycji gry (tworzenie map, modow w DooM C i takie rozne) jak np. w Quake'u?

ID Software RULEZ, Carmack na prezydenta! ;)

Ulrek
25-08-2004, 20:53
@up

Z tego co wiem można tworzyć modyfikacje do Dooma 3. Na stronie http://doom3.fpp.pl/ chyba można już jakieś ściągnąć.

Ja mam: Athlon 1,4 podkręcony do 1,7, 256 mb ram, GeForce 4 MX 440 64 mb ram. Gra chodzi gładko. Przycina gdy wczytują się animacje obiektów, takich jak drzwi, różne obracające się świnstwa itp. Potwory rzadko kiedy powodują spadek FPS.
Aha, zapomniałem dodać że gram na najniższych ustawieniach.