PDA

Pokaż pełną wersje : Przyjaciel GM.

Neo_pl
27-10-2006, 21:56
Filmik nie mój, znaleziony na tibicams !!

http://www.tibicams.tibianetwork.com/en/movies/show/13290

N/c

Naronix
27-10-2006, 22:12
LOL. Gm na mc ?! :>

Cossma
27-10-2006, 22:25
LOL. Gm na mc ?! :>
tak GM moze sie logowac na GM'a i swojego normalnego chara które są na jednym account, w tym samym czasie.

Anvortis
27-10-2006, 22:26
Dlaczego ten GM taki wolny (znaczy wolno chodzi) ?

rendevar
27-10-2006, 22:29
niejaze tego xD

Lenrock
27-10-2006, 22:29
tak GM moze sie logowac na GM'a i swojego normalnego chara które są na jednym account, w tym samym czasie.

prosze, powiedz ze zartowales

Anvortis
27-10-2006, 22:37
GM podobno nie ma prawa brac udzialu w grze na takiej pozycji. Po zostaniu GM'em moze byc tylko GM'em i raczej swoim poprzednim charem grac nie moze.

BTW: stary char nie jest na koncie GM'a ......

V.Kitthix
27-10-2006, 22:43
Dziwne i tyle.

Templar
27-10-2006, 22:52
zbanowal 88 lvla za to ze mu przesuwal te gowna 8o 8o 8o omg robic takie zamieszanie o jakies 2 gowna :|

btw. polaczki rox
22:51 Boski Max [50]: you frinds gm?
22:51 Boski Max [50]: Davoren frind?
22:51 Boski Max [50]: :/

frind :D

Raditz Saiya-jin
27-10-2006, 22:58
nie kazdy uczyl sie angielskiego wyobraz sobie <3

a film dziwny, nawet bardzo. ten gm jakis przyorany.

Tajemniczy Ktos ^^
27-10-2006, 22:58
GM ma opcję logowania się na swojego chara oraz na GMa żeby sprawdzać czy coś się nie dzieje i czy nie trzeba interwencji.

Cya ;)

Wald_Kerius
27-10-2006, 23:00
GM podobno nie ma prawa brac udzialu w grze na takiej pozycji. Po zostaniu GM'em moze byc tylko GM'em i raczej swoim poprzednim charem grac nie moze.

Wydaje mi się, zę GM może używać czegoś podobnego do MC jakie my znamy. Prawdopodobnie jest to specjalny client. GM może również grać swoim charem np. Xadam. O ile pamietam GM ma 0 capsa, i chyba nie może przywoływać potworów z wyjątkiem Test Serwera.

btw. Cała ta sytuacja na filmie to według mnie nadużywanie władzy przez GM'a.

Templar
27-10-2006, 23:05
Gdyby .rec by mogl byc dowodem to ten gm powinien juz nie byc gmem :)

Luppy
27-10-2006, 23:33
Ekhm i coż tu można se pomyśleć o tym Gm....

Upierz
27-10-2006, 23:39
23:32 Robson of Astera [40]: GM?
Nie, treser reniferów.

Ja tez tego "niejaze"

morthifer
28-10-2006, 00:10
ten filmik juz byl dosyc dawno na tibia de
a na forach tibia.com byla dosc ciekawa dyskusja na ten temat ( :

derdevil
28-10-2006, 01:17
GM ma opcję logowania się na swojego chara oraz na GMa żeby sprawdzać czy coś się nie dzieje i czy nie trzeba interwencji.

Cya ;)

a skad do cholery ty takie cos wiesz masz gma nie powiedzial ci cisoft nie masz kolege gma nie wiec nie piszcie takich glupot jak nie wiecie ja moge napisac ze chyba widzialem ufo chyba kot mi zjadl kanapke i co z tego jesli to nie jest potwierdzone i nie ma dowodow tak jak juz ktos pisal nadużywanie władzy przez GM'a. a ten ban byl smieszny a jak by wpadl jakis pk i zabil go to co dostal by bana bo go zabil tak super gz cipsoft .

dukos
28-10-2006, 03:10
7 lvl chce sobie przeniesc "znicze" z kazo do GH w thais i pomaga sobie w tym postacia GMa :] widac wyraznie ze ten GM mial fallow na tym "malym". a ze ten 88 lvl przeszkadzal ciagne to dostal bana. moim zdaniem jest to troche naduzyciem wladzy ale po 1. zaloze sie ze wiekszosc w nas bedac GMami postepowala by podobnie. po 2. ten gosciu nie wazne czy lamie zasady gry czy mogl sie domyslec czym skonczy sie nie sluchanie GMa.

@up ileś tam razy
to oczywiste ze GM moze sie logowac na swoje normalne postacii, "GM" to tylko jego taka dodatkowa praca. a co do spekulacji na temat MC to do linii komend skrotu do tibii dopiszcie gamemaster (wiecie, tam po ...\tibia*****). i mozecie wlaczyc tibie 2x. bajer taki ze kiedy chcecie sie zalogowac to mozecie to zrobic tylko raz. w drugim kliencie wyskoczy komunikat ze wasze konto nie jest kontem GMa. wniosek: GM ma legalne MC :)

SeQ_PL
28-10-2006, 11:15
Dlaczego kiedy gm jest online u tego typa co nagrywa jest off w vip list?

Fake!?

Knight_Siedlce
28-10-2006, 11:42
Fake!?

Tak, fake -.-" Gm nigdy nie jest pokazywany na vip nawet jesli jest online

Segalczuk
28-10-2006, 12:19
Hehehe dzieki za zrobienie tematu za mnie , filmik mój dałem go pierw na tibia.de a teraz chcialem wam pokazaą . Ten GM Asekuruje swojego przyjaciela z realla , naduzywa swojej "sily" i dal bana kolesiowi ze przeskadzal , a nie bylo by prosciej przywolac tego itema w gh ... -.-(bo przeciez i tak naduzywal swojej "siły")
Sry ze świat pomylilem ale sie tak niehcąco klikło

Anvortis
28-10-2006, 12:24

Fake!?

ehhh.....np. dlatego ze gdyby bylo widac ze jest online wszyscy byli by na ten czas uczciwi ? :>

Hmm kiedys chyba na stronie mozna bylo sprawdzic czy GM jest online.

Neo_pl
28-10-2006, 12:26
Hehehe dzieki za zrobienie tematu za mnie , filmik mój dałem go pierw na tibia.de a teraz chcialem wam pokazaą . Ten GM Asekuruje swojego przyjaciela z realla , naduzywa swojej "sily" i dal bana kolesiowi ze przeskadzal , a nie bylo by prosciej przywolac tego itema w gh ... -.-(bo przeciez i tak naduzywal swojej "siły")
Sry ze świat pomylilem ale sie tak niehcąco klikło

Wątpie żeby to był twój film ... dlaczego ? :
"12:20 Insanis On Astera [35]: lvl 88 foi ban"

Character Information
Name: Insanis On Astera
Sex: female
Profession: Master Sorcerer
Level: 37
World: Astera
Residence: Carlin
Guild membership: Traficante of the Yakuza
Last login: Oct 27 2006, 20:43:44 CEST
Account Status: Premium Account

Yakuza

... Máfia de Família!! ... Para entrar voc&ecirc; precisa da aprovaç&atilde;o de TODOS os membros da guild :D ...

Coś jeszcze ??

4xDown : To czemu napisałeś
filmik mój

Pan i Wladca
28-10-2006, 12:56
@up
wyjdz i nei wracaj

Ten ban sluszny był, przeciez gm ostrzegał tego 88levelka, nawet podał mu powod za ktory go zaraz zbanuje, kickol go pare razy a , ze to nie przmówiło mu do rozsądku to dal mu bana :|
A na mc też raczej nie był, jak mogł przesuwać 1 postacią te gowna a drugą pisać?

tibiaplayer
28-10-2006, 13:20
wg. mnie fake

po 1. Sumopainija nie ma bana i ma juz 90lev

po 2. ten gm za wolno chodzi...

ps. ktos napisal ze byla na ten temat dyskuja..
13:17 Insanis On Astera [35]: lvl 88 foi ban
13:17 Insanis On Astera [35]: Banished: until Oct 29 2006, 01:05:49 CEST because of destructive behaviour

koles dzisiaj (u br jutro ?) ^.^
czyli kolejny dowod ze fake :<

Segalczuk
28-10-2006, 15:15
Wątpie żeby to był twój film ... dlaczego ? :
"12:20 Insanis On Astera [35]: lvl 88 foi ban"

Character Information
Name: Insanis On Astera
Sex: female
Profession: Master Sorcerer
Level: 37
World: Astera
Residence: Carlin
Guild membership: Traficante of the Yakuza
Last login: Oct 27 2006, 20:43:44 CEST
Account Status: Premium Account

Yakuza

... Máfia de Família!! ... Para entrar voc&ecirc; precisa da aprovaç&atilde;o de TODOS os membros da guild :D ...

Coś jeszcze ??

No nie mój ale ja go znalazlem na stronie br i go umiescilem na tibia.de i na tibia.pl i na tibicams wiec moge uzyc slowa "moj" ;p , i gz za spostrzegawczosc :)

@up ten 88 lv nie ma juz bana bo ten ban mialbyc "tymczasowy" zeby nie przeszkadzal i zobacz se na tibia.de na forum ze to nie fake popytaj sie osob co byly na filmie . . . ten GM pomagal koledze z rl.

Rater
28-10-2006, 15:26
wg. mnie fake

po 1. Sumopainija nie ma bana i ma juz 90lev

po 2. ten gm za wolno chodzi...

1. Wyjaśniona up
2. Wcale za wolno nie chodzi... tylko na otsa zapie****a jak 300 lv... W rl tibii Gm ma 2 lv i chodzi jak 2 lv.

Eivrel
28-10-2006, 16:10
Ehh... pamiętam pierwszy dzień pracy tego gm'a. Odrazu po newsie na tibia.com zalogował się na Asterce. No to postanowiłem go wypróbować ;p znalazłem pierwszego lepszego czitera no i reporcik. Zjawia się Laylee. Postaliśmy trochę. On pokręcił się, popatrzył i co? I nic. Powiedział że zajmie sie tym kiedy indziej i log. Coś chyba jeszcze burknął o braku dowodów ale nie pamiętam dokładnie. No ale jeżeli koleś nie reaguje na proste hi, nie przejmuje się tym że go przesuwają, a twardo sobie czaruje i łowi ryby to ja bym w tym jakiś dowód znalazł. Teraz może trochę zmężniał, nie wiem.

@filmik
Spoko gh.

Alcor Sake
28-10-2006, 16:46
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK
gm może chodzić na mc >.<
zrobcie skrot tibi i w lini komend na samym koncu po spacji dodajcie komende gamemaster i bedziecie mogli otworzyc tibie kilka razy ale nie bedziecie mogli wejsc na konto :>
<nie czytalem poprzednich postów>

Upierz
28-10-2006, 17:00
2. Wcale za wolno nie chodzi... tylko na otsa zapie****a jak 300 lv... W rl tibii Gm ma 2 lv i chodzi jak 2 lv.

Rotfl to ty chyba w życiu gmca nie widziałeś :<

Kagonesti
28-10-2006, 18:44
Pare slow wyjasnienia:

- to nie jest fake
- sum~ byl zbanowany za "destruction behaviour" - interpretacja zasad przez Laylee byla mniej wiecej taka:

"swiat non-pvp -> nie da sie bronic przed zlodziejami -> zlodziejstwo jest nielegalne i za to mozena dac bana"

- topic na forum tibia.com -> gamemasters byl na ten temat, powstala wielka dyskusja czy jest to dobra interpretacja czy nie, czy czasem to nie jest pomaganie znajomemu itd.

- ~3 innych gmow poparlo laylee
- okazalo sie, ze jednak zlodziejstwo jest dozwolone - glos "bogow" (cipow)
- Laylee przeprosila za zamieszanie, przyznala sie do blednej interpretacji wskazowek dla gmow odnosnie destructive behavior i zlodziejstwa
- Sum~ ban zostal zniesiony
- zycie kreci sie nadal :P

Moral, GMowie sa takze ludzmi (nie da sie tego ukryc :]), czasem chca komus pomoc z dobrego serca, czasem bo sa to ich znajomi... jak bylo w tym przypadku? teraz ciezko powiedziec, tak czy siak GMowie, ktorzy naduzywaliby swoje mocy szybko straciliby swoja pozycje.
Laylee jest dobrze znanym gmem na asterze,i ja osobiscie mam dobre o niej mniemanie, jedne blad nie robi z czlowieka skorumpowanego przestepcy ;]
Proponuje wam nie wyrabiac sobie sadu na podstawie jednego filmu, nikt nie kreci jak booter jest banowany a tego laylee robi duzo :P

pozdrawiam

edit:
- tak gm moze byc wlogoany do gry wiecej niz 1 postacia na raz z tego samego acc (1 postac normalna + reszta gmowe postacie do czysczenia tibi z oszustow ;)
- ten ktoremu pomagala przepachac ten coal basin to nie jest gm ;], ale Laylee ma postac na Asterze

Eivrel
28-10-2006, 19:02
@up
Ach to Laylee jest kobietą. Powinni wprowadzić damski outfit dla gm'ów bo wprowadziło mnie to troszku w błąd (napisałem że "może zmężniał") ;p
Co do tej afery.Szkoda że przepisy nie są takie jak zinterpretowała je Laylee. Wtedy napewno by się lepiej grało. Szczególnie na światach non-pvp gdzie tak sobie to ujmę złodziejstwo jest wysoko zaawansowane.

T3H_VirUs
28-10-2006, 19:04
No i dobry pan Kagonesti wyjaśnił wszystko wszystkim :)

Miszczu
28-10-2006, 19:04
@up
Zgadzam sie w 100%.Laylee jest to jeden z najlepiejszych gmow.Nawet na forum jest filmik jak banuje 100~~ek za bota.Do tego dorzucila mu jeszcze dead;].Uwa żam że nie należy sie jej czepiać bez powodów.Chciała dobrze wyszło inaczej.

Drzamich
28-10-2006, 22:14
@up
Zgadzam sie w 100%.Laylee jest to jeden z najlepiejszych gmow.Nawet na forum jest filmik jak banuje 100~~ek za bota.Do tego dorzucila mu jeszcze dead;].Uwa żam że nie należy sie jej czepiać bez powodów.Chciała dobrze wyszło inaczej.

Gram na Asterze i zgadzam sie z tobą.
GM Laylee jest JEDNĄ (!!!) z najlepszych GM'ów.
Swoim GM'em na Asterze (GM LAylee on Astera) jest prawie ciągle online.
Przykład?
Rozmowa na Game-Chacie na Asterze.

kolo numer 1 :shhhhh!
kolo numer 1 :GM Laylee is here
kolo numer 2 : so?
kolo numer 3 : nothing new
kolo numer 3 : she is always here

Marczio
28-10-2006, 22:59
dobrze ze nie gram juz w te gowniana gre, jak widze co tu sie dzieje to naprawde mnie skreca.

Levox
01-11-2006, 18:47
Rotfl to ty chyba w życiu gmca nie widziałeś :<

Odezwał się...

Sam nie wiem czy takie zachowywanie się GMów jest w porządku. Czy można poprosić GMa o "sekjuriti" w czasie toczenia lootbaga? Bo przeciez to przybliżona sytuacja...

DaNiO149
01-11-2006, 19:42

Nie opowiadaj takich głupot jak nie masz o tym pojęcia...

Gm może posiadać na swoim koncie GM'a i swojego main chara, którym może normalnie grać.

Maxioris
01-11-2006, 21:03
Dziwne
-
ale jakie bycze? :D